Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

aklına kötü şeyler getirme desemde getireceksin ama rahat olmaya çalış..bebeğinide üzme...herşey çok güzel olacak inşallah...herzaman dualarımdasın....3 doktor abartılı görünsede ben de senden farksız olacağımı sanmıyorum:)benim içinde dua etmeyi unutma..nede olsa hamilelerin duası kabul oluyormuş:)

tüm arkadaşlarımın ramazan bayramını kutluyorum...hayırlara vesile olsun inşallah.....

buarada gamze81 nerelerdesin???*papatya senide çok merak ediyorum...umarım herşey yolundadır.......

maytapcığım sana ve diğer bebek isteyen melek annesi arkadaşlarımıza dua ediyorum canım bol bol
sen de moralini yüksek tut bayramdan sonra tedavine güçlü motive bir şekilde başla, hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Sevgili arkadaslar hepinizin bayrami kutlu olsun. Sevdiklerinizle birlikte hayirli saglikli gönlünüzce güzel bayramlara...

hepinizin bayramı mübarek olsun...inşallah kucaklarımız boş son bayramımız olur.rabbim dualarımızı kabul ertsin inşallah...

benim bayramım kötü geçiyo dün adet oldum herşey iyi olacak derken hep başa sarıyo iyice bunaldım bide bugün teyzemin kızı hamileymiş onu öğrendim daha yeni evlendi ama kendi adıma üzüldüm neden ben demek istemiyorum rabbim ne olur güldür bizi sizde dualarınızda beni eksik etmeyin

Bende 21+2 haftalık bebeğimi geçen hafta kaybettim malesef
kanama ile 23 ağsutos salı gece gittik hastaneye 2.5 cm açık varmış enfeksiyon çıktı birde sonra 4,5 cm oldu açık normal doğumla aldılar bebişimi benden

çok geçmiş olsun canım denecek başka bişey yok.rabbim bir daha yaşatmasın.bende 32+5 te kaybettim bebeği.rabbim sabırversin

çok geçmiş olsun canım denecek başka bişey yok.rabbim bir daha yaşatmasın.bende 32+5 te kaybettim bebeği.rabbim sabırversin

benim 4 yaşında bir oğlum daha var o da 34+5 te doğdu çok şükür sağlıklı
rabbim sabır versin rabbim yaşatmasın bir daha

özey ve little angel rabbim çok sabırlar versin. Melek annesi olmayan anlayamaz bunu çok zor.

şimdilik iyiyiz çok şükür
melek annelerinin gebelikleri hep endişeli geçiyor ama hep şükrediyorum rabbim en kısa zamanda sizlere de yeniden gebe olmayı ve sağlklı bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin, meleklerimizle de bir gün buluşacağız inşallah buna inanıyorum.

Kızlar herkese merhaba,

öncelikle ne yazık ki aramıza katılan melek annelerine allahtan sabırlar diliyorum, diğer arkadaşlarımın da geçmiş bayramını kutlarım.

allah izin verirse korunma sürem önümüzdeki ay bitiyor. dün doktora gittim. gittiğim doktor Ankara'da en çok tavsiye edilen riskli gebelik doktorlarından.

Prof dr Acar Koç. öncelikle 6 aylık korunma süresini sordum 6 ay beklemene hiç gerek yok çünkü sen zaten normal bir hamilelik tamamamlamadın ve

rahmin 850 gr lık bir bebekte çok az genişlediği için istediğin zaman düşünebilirsin dedi. ama ben yine de bekleyeceğim.

Premete sanırım en iyi sen bilirsin sanırım. asıl konu şu biliyorsunuz ben hem Faktör V homozigot hem de PAI-1 heterozigot'um. 26. haftada rahim içi gelişme geriliği olunca doktorum şüphelenerek faktör V istedi ve mutasyon çıkınca hemen corasprin ve iğne başladı ancak bu doktorun söyledikleri çok kafamı karıştırdı.

Öncelikle bu gebeliğinde kesinlikle iğne ve corasprin yok dedi. Corasprin Plasenta dekolman riskini %8 arttırıyor dedi. İğne konusunda ise pıhtıllaşma sorunu bu kadar ani kanama ve plasentenin birden ayrılmasına neden olmayacağını aksine bu şekilde bir kanamayı iğne kullanman dolayısıyla daha da arttırmış olacağını söyledi. benim bu ani ayrılmamı gebelik tansiyonuna bağlıyor doktor. rahim içi gelişme geriliği de olsa hiçbirşey yapmadan bebek 1gelişmesini 2-3 hafta geriden takip ederek tamamalayacağını ve sadece düşük kilo ile doğabilirdi yani yine de850 gr doğmasından daha iyi olurdu dedi.

kafam çokkarıştı ne yapacağımı bilemiyorum. benim normal tansiyonum standart 10/6 iken gebelikte 14/9 olarak seyretmeye başlamıştı belki de kanamanın olduğunda 15-16 ları da görmüş olabilirim. sizce de bu gebelik tansiyonu tanısı için yeterli bir yükseklik mi? Premete sanırım senin 2. gebeliğinde bu şekildeydi sen ne dersin? ben bu iğneyi 20 gün vuruldum ama ne olduysa iğneye başladıktan sonra oldu defnemin hareketleri o kadar azalmaya ve karnımda dayanılmazz sertlik ve acı vardı sonra da kanama oldu aniden. gerçekten de buiğneden olmuş olabilir mi? Premete bir de sana sormakistediğim preeklampsi de rahim içi gelişme geriliği yapıyor mu?

Bu arada bu geçen hafta işe başladım her gören allah analı babalı büyütsün diyor ne cevap vereceğimi bilmiyorum ( allahım sen bizim yüzümüzü güldür. tek duam allahım bu acılarımızı müjdelerle sevinçlerle unuttur bize diyorum.

görüş ve yönlendirmelerinize çok ihtiyacım var.

herkese sevgiler

Merhaba arkadaşlar öncelikle geçmiş bayramınız kutlu olsun. Bayramda memleketteydim internete girecek fırsatım olmadı kusura bakmayın.

Defnoşum bildiğim, araştırdığım kadarıyla sorularına cevap vermeye çalışayım. Plesanta dekolmanının en önemli nedenlerinden birinin ani tansiyon yükselmesi olduğunu biliyorum. Pıhtılaşmanın gebeliğe yansıması tekrarlayan düşükler, rahim içi gelişme geriliği ve preeklemsidir bundan dolayı dekolmanda pıhtılaşmanın hiçbir etkisi yoktur diyemeyiz. Her iki hamileliğimde de tansiyon problemi yaşadım. İlkinde tansiyonum ataklar şeklinde yükseliyordu, tansiyonumu ölçüyordum 20-11 çıkıyordu 5 dakika sonra ölçüyordum 11-7 bu yüzden hep yansiyon aletinin bozuk olduğunu düşünmüştüm ama sonradan öğrendim ki o sırada atak geçiriyormuşum. İkinci hamileliğimde 24. haftadan itibaren tansiyonum yükselmeye başladı bu sefer ataklar yaşamadım tansiyonum yüksek olmasına rağmen tedaviyle belirli bir seviyede seyretti. Tansiyonun 14-9'larda seyretmeye başlaması preeklemsi başlangıcı olarak kabul ediliyor ancak bu seviyede herhangi bir tedaviye başlanmıyor, sıkı takip altına alınıyor.Bebeğinin hareketlerinin azalmasını da iğneye bağlayamayız. Bu İUGR'nin sonucu. İUGR'li bebeklerin belirli bir aşamadan sonra hareketleri çok azalıyor çünkü plesantadan bebeğe giden kan miktarı gittikçe azalıyor . Benim de doğumumdan önceki son 3 günümde Mete'nin hareketleri çok azalmıştı sonra günlük NST sırasında bebeğin sıkıntıya girdiği farkedildi ve apar topar sezeryana alındım. Demek ki artık oğluma hiç kan gitmemeye başlamıştı. Ayrıca doktorunun söylediği iğneye başlanmasıydı bebeğin geriden gelerek gününü tamamlayacağı sadece düşük kilolu olacağı tezine hiç katılmıyorum çünkü ilk hamileliğimde ne asprin ne de iğne kullanmadım, hamileliğimi zar zor 29. haftaya kadar sürdürebildik ve oğlum doğduğunda sadece 830 gramdı.Preeklemsi de İUGR'ye sebep olur ama burada önemli olan preeklemsiye neyin neden olduğunu saptayabilmek. Burada ve prematüre bebekler bölümünde okuduğum kadarıyla ilk hamileliğinde preeklemsi yaşayan kişilerin çoğunda kan pıhtılaşması olduğunu gördüm ve hepsinin ikinci hamileliklerinde kan sulandırıcı tedavi uygulandı.Kardeşim de hamileliğinde benzer problemler yaşadı onda da pıhtılaşma sorunu varmış. Onun doktoru pıhtılaşma problemi olanlarda preeklemsi ve İUGR kolkola yürür, adeta birbirleriyle yarışırlar demişti. Sende zaten tespit edilmiş bir pıhtılaşma problemi varken kan sulandırıcı kullanmamak ne kadar doğru olur bilemiyorum. Bence tek doktorla yetinme. Her doktorun bakış açısı farklı oluyor. Ben hamile kalmadan önce 6 farklı doktorla görüştüm hepsi farklı birşey önerdi. Kimisi hiç kan sulandırıcı kullanmayalım bakalım bu hamileliğinde ne olacak dedi, kimisi sadece folik asit dedi, kimisi sadece asprin dedi vs.. Ben hepsinden aldığım bilgileri harmanlayarak kendimce bir tedaviye karar verdim. Allah kolaylık versin canım inşallah senin ,için en doğru kararı verebilecek doktoru bulursun gerisi zaten çorap söküğü gibi geliyor.

Son düzenleme:

defnosum bende 2 martta dekolman plesanta nedeniyle 38 hafta 5 günlük kızımı kaybettm.benim dışa hiç kanamam olmadığı için belirti vermedi.plesantann arkasına kanamış.oyüzden bebeği kaybettik.benim hamilelkte hiç tansiyonum yükselmedi.ameliyattan sonra yükselmiş.oda stsesten sanrım.ben farkında değildim.bende çok rahat ve hareketli bir hamilelik geçiriiyordum.taki son ana kadar.inan ameliyat masasına yattığımda bile bebeği kaybettiğimi hiç düşünemedim.benim derdim acele olduğu için bebeğin resmi olmayağı idi.hala günler benim için çok zor geçiyor.

canım senin ilk bebeğinmiydi.benim 10 yaşında bir kızım var onda da hamilelikte hiçbir sıkıntım olmamıştı.doğumdan sonra yapılan testlerde bende faktör 5 heterozigot çıktı.diğerlerinde bir sorun çıkmadı.bana hem hematolojiden hemde kadın doğumdan hamilelik tespit edilir edilmez iğne başlamamız gerekli dediler.homozigt oluncada kullanmak gerekli olur diye düşünüyorum.zaten bebeğe yeterli kan gitmediği için İUGG oluyor.kanamayı iğneye bağlamak bana biraz abartılı gibi geldi.aspirin için yoru yapamayacağı.bana hiçaspirin denmedi.benim bir arkadaşımın ablası 22-23 lerda tansiyonla doğuma girdi.hiçbir sıkıntı yaşamadan bebeğini kucağına aldı.tekrar gebelik olursa daha sıkı takip edersin.tuzsuz yersin.gerekirse hamilelerde kullanılan ilaçlar var onlar başlanır.

benim görüştüğüm bütün doktorlar kesin sebep bu diyemeyiz ama önlem olarak iğne kullanmamız gerekli dediler.bence birkaç doktorla daha görüş canım.için rahat olsun.bu iğnelere düşük molekül ağırlıklı heparin diyorlar.kanamayı direk arttırmıyor.bizim kanımızda gebelikten dolayı olan pıhtılaşmaya meyili azaltıyor.önlem için kullanılıyor.senin gebeliğinde sanıyorum pıhtılaşmaya meyil arttığı için gelişme geriliği başlamıştı.pıhtılaşma artıncada ayrılma oldu.ama hiçbiri kesin değil.dekolman olayında benim doktorum çok özel bir durum.tıbbın açıklayamadığı yerler var dedi.takdirimiz böyleymiş canım elden birşey gelmiyor.

kaç yaşındasın.ben 36'yım.benim doktorum 1 yıldan taviz vermiyor.yoksa tekrarlayabilir diyor.sana ne söylendi.iş yerinde söylenenleri anlayailiyor.birkaç kez bana da oldu.rabbim inşallah tekrarını yaşatmaz.tüm steyenlere hayırla sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını nasip eder.

defnosum bende 2 martta dekolman plesanta nedeniyle 38 hafta 5 günlük kızımı kaybettm.benim dışa hiç kanamam olmadığı için belirti vermedi.plesantann arkasına kanamış.oyüzden bebeği kaybettik.benim hamilelkte hiç tansiyonum yükselmedi.ameliyattan sonra yükselmiş.oda stsesten sanrım.ben farkında değildim.bende çok rahat ve hareketli bir hamilelik geçiriiyordum.taki son ana kadar.inan ameliyat masasına yattığımda bile bebeği kaybettiğimi hiç düşünemedim.benim derdim acele olduğu için bebeğin resmi olmayağı idi.hala günler benim için çok zor geçiyor.

canım senin ilk bebeğinmiydi.benim 10 yaşında bir kızım var onda da hamilelikte hiçbir sıkıntım olmamıştı.doğumdan sonra yapılan testlerde bende faktör 5 heterozigot çıktı.diğerlerinde bir sorun çıkmadı.bana hem hematolojiden hemde kadın doğumdan hamilelik tespit edilir edilmez iğne başlamamız gerekli dediler.homozigt oluncada kullanmak gerekli olur diye düşünüyorum.zaten bebeğe yeterli kan gitmediği için İUGG oluyor.kanamayı iğneye bağlamak bana biraz abartılı gibi geldi.aspirin için yoru yapamayacağı.bana hiçaspirin denmedi.benim bir arkadaşımın ablası 22-23 lerda tansiyonla doğuma girdi.hiçbir sıkıntı yaşamadan bebeğini kucağına aldı.tekrar gebelik olursa daha sıkı takip edersin.tuzsuz yersin.gerekirse hamilelerde kullanılan ilaçlar var onlar başlanır.

benim görüştüğüm bütün doktorlar kesin sebep bu diyemeyiz ama önlem olarak iğne kullanmamız gerekli dediler.bence birkaç doktorla daha görüş canım.için rahat olsun.bu iğnelere düşük molekül ağırlıklı heparin diyorlar.kanamayı direk arttırmıyor.bizim kanımızda gebelikten dolayı olan pıhtılaşmaya meyili azaltıyor.önlem için kullanılıyor.senin gebeliğinde sanıyorum pıhtılaşmaya meyil arttığı için gelişme geriliği başlamıştı.pıhtılaşma artıncada ayrılma oldu.ama hiçbiri kesin değil.dekolman olayında benim doktorum çok özel bir durum.tıbbın açıklayamadığı yerler var dedi.takdirimiz böyleymiş canım elden birşey gelmiyor.

kaç yaşındasın.ben 36'yım.benim doktorum 1 yıldan taviz vermiyor.yoksa tekrarlayabilir diyor.sana ne söylendi.iş yerinde söylenenleri anlayailiyor.birkaç kez bana da oldu.rabbim inşallah tekrarını yaşatmaz.tüm steyenlere hayırla sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını nasip eder.

tekrar merhaba,

aslında dediğin çok doğru herşeyden önce takdir böyleymiş.

benim de hiç problem yoktu hatta ne kolaymış diyordum hamilelik. ama tansiyonum 14/9 un altına hiç düşmedi ama doktorum hiç önemsemedi bu durumu . senin hiç ağrı sertlik de mi olmadı. benim son 15 günde karnım taş gibi ve dayanılmaz bir acı vardı ama doktor 1 kere bile muayene etmedi şimdi tüm doktorlar diyor ki elle muayenede bu kesinlikle anlaşılıyor sizin geliyorum diye diye ayrılmışplasenta.

ben 30 yaşındayım ilk bebeğimdi. 5 yıllık evliğim ve bu kadar beklediğim için o kadar pişmanım ki.

doktor 6 ay demişti ama başka 3 doktora daha bekleme konusunu sordum beklemene hiç gerek yok diyor. ama ben yine de bir süre daha bekleyeceğim.

beklememme gerk olmaması da zaten süresini tam doldurmuş bir gebelik olmadığı için rahim de çok fazla genişlemedi ve bebek de senden çok fazla şey almadı diyorlar.

benim önceden geliyorum dedi ama kanama bir anda çok ani ve aşırı oldu acil sezeryana aldılar. ben ankaradayım sen nerede yaşıyorsun.

acar koç da çok tecrübeli bir riskli gebelik prof. ama iğne ve corasprin kesinlikle yok diyor. bence de korunma amaçlı en azından olsa diyorum. birkaç doktora daha mutlaka gideceğim. çünkü bunun kesinlikle doktor ihmali olduğundan emin olduk artık.

kanamayı iğneye bağlamıyor aslında plasenta dekolmana en çok sebep olan tansiyon yükselmesiymiş bir de üzerine iğne kullanınca bu şekilde yoğun bir kanama tablosu ortaya çıkıyormuş

ben faktör V homozigotum ve PAI-1 heterozigot ama faktör V olması genelde tekraralayan düşüklere ve ilk trimesterda anne karnında bebeğin kalbinin durmasına sebep oluyormuş.

bunlar doktorun söyledikleri ama kafam karmakarışık oldu anlayacağın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…