İnşallah canım ekim ayında alırız mutlu haberlerini.
Ben de işte malum gebelik halleri ama bunca yaşadıklarımızın üstüne gebelik bir kat daha zor geçiyor sanki. Melek anneleri bu konuda da daha çok zorlanıyor.
Bazen umutlanıyor bazen de karamsarlığa gömülüyorum. Dua ediyorum bol bol. Doktorlara gidiyorum şimdiye dek 3 farklı dr. a gittim. Abarttım yani biraz. Ama bir türlü içim rahat etmiyor. Herhalde bebeğimi kucağıma sağ salim almadan bitmeyecek bu korkular.
Bende 21+2 haftalık bebeğimi geçen hafta kaybettim malesef
kanama ile 23 ağsutos salı gece gittik hastaneye 2.5 cm açık varmış enfeksiyon çıktı birde sonra 4,5 cm oldu açık normal doğumla aldılar bebişimi benden
çok geçmiş olsun canım denecek başka bişey yok.rabbim bir daha yaşatmasın.bende 32+5 te kaybettim bebeği.rabbim sabırversin
özey ve little angel rabbim çok sabırlar versin. Melek annesi olmayan anlayamaz bunu çok zor.
Kızlar herkese merhaba,
öncelikle ne yazık ki aramıza katılan melek annelerine allahtan sabırlar diliyorum, diğer arkadaşlarımın da geçmiş bayramını kutlarım.
allah izin verirse korunma sürem önümüzdeki ay bitiyor. dün doktora gittim. gittiğim doktor Ankara'da en çok tavsiye edilen riskli gebelik doktorlarından.
Prof dr Acar Koç. öncelikle 6 aylık korunma süresini sordum 6 ay beklemene hiç gerek yok çünkü sen zaten normal bir hamilelik tamamamlamadın ve
rahmin 850 gr lık bir bebekte çok az genişlediği için istediğin zaman düşünebilirsin dedi. ama ben yine de bekleyeceğim.
Premete sanırım en iyi sen bilirsin sanırım. asıl konu şu biliyorsunuz ben hem Faktör V homozigot hem de PAI-1 heterozigot'um. 26. haftada rahim içi gelişme geriliği olunca doktorum şüphelenerek faktör V istedi ve mutasyon çıkınca hemen corasprin ve iğne başladı ancak bu doktorun söyledikleri çok kafamı karıştırdı.
Öncelikle bu gebeliğinde kesinlikle iğne ve corasprin yok dedi. Corasprin Plasenta dekolman riskini %8 arttırıyor dedi. İğne konusunda ise pıhtıllaşma sorunu bu kadar ani kanama ve plasentenin birden ayrılmasına neden olmayacağını aksine bu şekilde bir kanamayı iğne kullanman dolayısıyla daha da arttırmış olacağını söyledi. benim bu ani ayrılmamı gebelik tansiyonuna bağlıyor doktor. rahim içi gelişme geriliği de olsa hiçbirşey yapmadan bebek 1gelişmesini 2-3 hafta geriden takip ederek tamamalayacağını ve sadece düşük kilo ile doğabilirdi yani yine de850 gr doğmasından daha iyi olurdu dedi.
kafam çokkarıştı ne yapacağımı bilemiyorum. benim normal tansiyonum standart 10/6 iken gebelikte 14/9 olarak seyretmeye başlamıştı belki de kanamanın olduğunda 15-16 ları da görmüş olabilirim. sizce de bu gebelik tansiyonu tanısı için yeterli bir yükseklik mi? Premete sanırım senin 2. gebeliğinde bu şekildeydi sen ne dersin? ben bu iğneyi 20 gün vuruldum ama ne olduysa iğneye başladıktan sonra oldu defnemin hareketleri o kadar azalmaya ve karnımda dayanılmazz sertlik ve acı vardı sonra da kanama oldu aniden. gerçekten de buiğneden olmuş olabilir mi? Premete bir de sana sormakistediğim preeklampsi de rahim içi gelişme geriliği yapıyor mu?
Bu arada bu geçen hafta işe başladım her gören allah analı babalı büyütsün diyor ne cevap vereceğimi bilmiyorum( allahım sen bizim yüzümüzü güldür. tek duam allahım bu acılarımızı müjdelerle sevinçlerle unuttur bize diyorum.
görüş ve yönlendirmelerinize çok ihtiyacım var.
herkese sevgiler
Kızlar herkese merhaba,
öncelikle ne yazık ki aramıza katılan melek annelerine allahtan sabırlar diliyorum, diğer arkadaşlarımın da geçmiş bayramını kutlarım.
allah izin verirse korunma sürem önümüzdeki ay bitiyor. dün doktora gittim. gittiğim doktor Ankara'da en çok tavsiye edilen riskli gebelik doktorlarından.
Prof dr Acar Koç. öncelikle 6 aylık korunma süresini sordum 6 ay beklemene hiç gerek yok çünkü sen zaten normal bir hamilelik tamamamlamadın ve
rahmin 850 gr lık bir bebekte çok az genişlediği için istediğin zaman düşünebilirsin dedi. ama ben yine de bekleyeceğim.
Premete sanırım en iyi sen bilirsin sanırım. asıl konu şu biliyorsunuz ben hem Faktör V homozigot hem de PAI-1 heterozigot'um. 26. haftada rahim içi gelişme geriliği olunca doktorum şüphelenerek faktör V istedi ve mutasyon çıkınca hemen corasprin ve iğne başladı ancak bu doktorun söyledikleri çok kafamı karıştırdı.
Öncelikle bu gebeliğinde kesinlikle iğne ve corasprin yok dedi. Corasprin Plasenta dekolman riskini %8 arttırıyor dedi. İğne konusunda ise pıhtıllaşma sorunu bu kadar ani kanama ve plasentenin birden ayrılmasına neden olmayacağını aksine bu şekilde bir kanamayı iğne kullanman dolayısıyla daha da arttırmış olacağını söyledi. benim bu ani ayrılmamı gebelik tansiyonuna bağlıyor doktor. rahim içi gelişme geriliği de olsa hiçbirşey yapmadan bebek 1gelişmesini 2-3 hafta geriden takip ederek tamamalayacağını ve sadece düşük kilo ile doğabilirdi yani yine de850 gr doğmasından daha iyi olurdu dedi.
kafam çokkarıştı ne yapacağımı bilemiyorum. benim normal tansiyonum standart 10/6 iken gebelikte 14/9 olarak seyretmeye başlamıştı belki de kanamanın olduğunda 15-16 ları da görmüş olabilirim. sizce de bu gebelik tansiyonu tanısı için yeterli bir yükseklik mi? Premete sanırım senin 2. gebeliğinde bu şekildeydi sen ne dersin? ben bu iğneyi 20 gün vuruldum ama ne olduysa iğneye başladıktan sonra oldu defnemin hareketleri o kadar azalmaya ve karnımda dayanılmazz sertlik ve acı vardı sonra da kanama oldu aniden. gerçekten de buiğneden olmuş olabilir mi? Premete bir de sana sormakistediğim preeklampsi de rahim içi gelişme geriliği yapıyor mu?
Bu arada bu geçen hafta işe başladım her gören allah analı babalı büyütsün diyor ne cevap vereceğimi bilmiyorum( allahım sen bizim yüzümüzü güldür. tek duam allahım bu acılarımızı müjdelerle sevinçlerle unuttur bize diyorum.
herkese sevgiler
Kızlar herkese merhaba,
herkese sevgiler
defnosum bende 2 martta dekolman plesanta nedeniyle 38 hafta 5 günlük kızımı kaybettm.benim dışa hiç kanamam olmadığı için belirti vermedi.plesantann arkasına kanamış.oyüzden bebeği kaybettik.benim hamilelkte hiç tansiyonum yükselmedi.ameliyattan sonra yükselmiş.oda stsesten sanrım.ben farkında değildim.bende çok rahat ve hareketli bir hamilelik geçiriiyordum.taki son ana kadar.inan ameliyat masasına yattığımda bile bebeği kaybettiğimi hiç düşünemedim.benim derdim acele olduğu için bebeğin resmi olmayağı idi.hala günler benim için çok zor geçiyor.
canım senin ilk bebeğinmiydi.benim 10 yaşında bir kızım var onda da hamilelikte hiçbir sıkıntım olmamıştı.doğumdan sonra yapılan testlerde bende faktör 5 heterozigot çıktı.diğerlerinde bir sorun çıkmadı.bana hem hematolojiden hemde kadın doğumdan hamilelik tespit edilir edilmez iğne başlamamız gerekli dediler.homozigt oluncada kullanmak gerekli olur diye düşünüyorum.zaten bebeğe yeterli kan gitmediği için İUGG oluyor.kanamayı iğneye bağlamak bana biraz abartılı gibi geldi.aspirin için yoru yapamayacağı.bana hiçaspirin denmedi.benim bir arkadaşımın ablası 22-23 lerda tansiyonla doğuma girdi.hiçbir sıkıntı yaşamadan bebeğini kucağına aldı.tekrar gebelik olursa daha sıkı takip edersin.tuzsuz yersin.gerekirse hamilelerde kullanılan ilaçlar var onlar başlanır.
benim görüştüğüm bütün doktorlar kesin sebep bu diyemeyiz ama önlem olarak iğne kullanmamız gerekli dediler.bence birkaç doktorla daha görüş canım.için rahat olsun.bu iğnelere düşük molekül ağırlıklı heparin diyorlar.kanamayı direk arttırmıyor.bizim kanımızda gebelikten dolayı olan pıhtılaşmaya meyili azaltıyor.önlem için kullanılıyor.senin gebeliğinde sanıyorum pıhtılaşmaya meyil altına hiç düşmedi ben arttığı için gelişme geriliği başlamıştı.pıhtılaşma artıncada ayrılma oldu.ama hiçbiri kesin değil.dekolman olayında benim doktorum çok özel bir durum.tıbbın açıklayamadığı yerler var dedi.takdirimiz böyleymiş canım elden birşey gelmiyor.
kaç yaşındasın.ben 36'yım.benim doktorum 1 yıldan taviz vermiyor.yoksa tekrarlayabilir diyor.sana ne söylendi.iş yerinde söylenenleri anlayailiyor.birkaç kez bana da oldu.rabbim inşallah tekrarını yaşatmaz.tüm steyenlere hayırla sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını nasip eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?