tekrar merhaba,
aslında dediğin çok doğru herşeyden önce takdir böyleymiş.
benim de hiç problem yoktu hatta ne kolaymış diyordum hamilelik. ama tansiyonum 14/9 un altına hiç düşmedi ama doktorum hiç önemsemedi bu durumu . senin hiç ağrı sertlik de mi olmadı. benim son 15 günde karnım taş gibi ve dayanılmaz bir acı vardı ama doktor 1 kere bile muayene etmedi şimdi tüm doktorlar diyor ki elle muayenede bu kesinlikle anlaşılıyor sizin geliyorum diye diye ayrılmışplasenta.
ben 30 yaşındayım ilk bebeğimdi. 5 yıllık evliğim ve bu kadar beklediğim için o kadar pişmanım ki.
doktor 6 ay demişti ama başka 3 doktora daha bekleme konusunu sordum beklemene hiç gerek yok diyor. ama ben yine de bir süre daha bekleyeceğim.
beklememme gerk olmaması da zaten süresini tam doldurmuş bir gebelik olmadığı için rahim de çok fazla genişlemedi ve bebek de senden çok fazla şey almadı diyorlar.
benim önceden geliyorum dedi ama kanama bir anda çok ani ve aşırı oldu acil sezeryana aldılar. ben ankaradayım sen nerede yaşıyorsun.
acar koç da çok tecrübeli bir riskli gebelik prof. ama iğne ve corasprin kesinlikle yok diyor. bence de korunma amaçlı en azından olsa diyorum. birkaç doktora daha mutlaka gideceğim. çünkü bunun kesinlikle doktor ihmali olduğundan emin olduk artık.
kanamayı iğneye bağlamıyor aslında plasenta dekolmana en çok sebep olan tansiyon yükselmesiymiş bir de üzerine iğne kullanınca bu şekilde yoğun bir kanama tablosu ortaya çıkıyormuş
ben faktör V homozigotum ve PAI-1 heterozigot ama faktör V olması genelde tekraralayan düşüklere ve ilk trimesterda anne karnında bebeğin kalbinin durmasına sebep oluyormuş.
bunlar doktorun söyledikleri ama kafam karmakarışık oldu anlayacağın
Canım , biliyorsun benim doktorum da Prof. Dr. Lütfü Önderoğlu.Kızlar herkese merhaba,
öncelikle ne yazık ki aramıza katılan melek annelerine allahtan sabırlar diliyorum, diğer arkadaşlarımın da geçmiş bayramını kutlarım.
allah izin verirse korunma sürem önümüzdeki ay bitiyor. dün doktora gittim. gittiğim doktor Ankara'da en çok tavsiye edilen riskli gebelik doktorlarından.
Prof dr Acar Koç. öncelikle 6 aylık korunma süresini sordum 6 ay beklemene hiç gerek yok çünkü sen zaten normal bir hamilelik tamamamlamadın ve
rahmin 850 gr lık bir bebekte çok az genişlediği için istediğin zaman düşünebilirsin dedi. ama ben yine de bekleyeceğim.
Premete sanırım en iyi sen bilirsin sanırım. asıl konu şu biliyorsunuz ben hem Faktör V homozigot hem de PAI-1 heterozigot'um. 26. haftada rahim içi gelişme geriliği olunca doktorum şüphelenerek faktör V istedi ve mutasyon çıkınca hemen corasprin ve iğne başladı ancak bu doktorun söyledikleri çok kafamı karıştırdı.
Öncelikle bu gebeliğinde kesinlikle iğne ve corasprin yok dedi. Corasprin Plasenta dekolman riskini %8 arttırıyor dedi. İğne konusunda ise pıhtıllaşma sorunu bu kadar ani kanama ve plasentenin birden ayrılmasına neden olmayacağını aksine bu şekilde bir kanamayı iğne kullanman dolayısıyla daha da arttırmış olacağını söyledi. benim bu ani ayrılmamı gebelik tansiyonuna bağlıyor doktor. rahim içi gelişme geriliği de olsa hiçbirşey yapmadan bebek 1gelişmesini 2-3 hafta geriden takip ederek tamamalayacağını ve sadece düşük kilo ile doğabilirdi yani yine de850 gr doğmasından daha iyi olurdu dedi.
kafam çokkarıştı ne yapacağımı bilemiyorum. benim normal tansiyonum standart 10/6 iken gebelikte 14/9 olarak seyretmeye başlamıştı belki de kanamanın olduğunda 15-16 ları da görmüş olabilirim. sizce de bu gebelik tansiyonu tanısı için yeterli bir yükseklik mi? Premete sanırım senin 2. gebeliğinde bu şekildeydi sen ne dersin? ben bu iğneyi 20 gün vuruldum ama ne olduysa iğneye başladıktan sonra oldu defnemin hareketleri o kadar azalmaya ve karnımda dayanılmazz sertlik ve acı vardı sonra da kanama oldu aniden. gerçekten de buiğneden olmuş olabilir mi? Premete bir de sana sormakistediğim preeklampsi de rahim içi gelişme geriliği yapıyor mu?
Bu arada bu geçen hafta işe başladım her gören allah analı babalı büyütsün diyor ne cevap vereceğimi bilmiyorum( allahım sen bizim yüzümüzü güldür. tek duam allahım bu acılarımızı müjdelerle sevinçlerle unuttur bize diyorum.
görüş ve yönlendirmelerinize çok ihtiyacım var.
herkese sevgiler
tekrar merhaba,
aslında dediğin çok doğru herşeyden önce takdir böyleymiş.
benim de hiç problem yoktu hatta ne kolaymış diyordum hamilelik. ama tansiyonum 14/9 un altına hiç düşmedi ama doktorum hiç önemsemedi bu durumu . senin hiç ağrı sertlik de mi olmadı. benim son 15 günde karnım taş gibi ve dayanılmaz bir acı vardı ama doktor 1 kere bile muayene etmedi şimdi tüm doktorlar diyor ki elle muayenede bu kesinlikle anlaşılıyor sizin geliyorum diye diye ayrılmışplasenta.
ben 30 yaşındayım ilk bebeğimdi. 5 yıllık evliğim ve bu kadar beklediğim için o kadar pişmanım ki.
doktor 6 ay demişti ama başka 3 doktora daha bekleme konusunu sordum beklemene hiç gerek yok diyor. ama ben yine de bir süre daha bekleyeceğim.
beklememme gerk olmaması da zaten süresini tam doldurmuş bir gebelik olmadığı için rahim de çok fazla genişlemedi ve bebek de senden çok fazla şey almadı diyorlar.
benim önceden geliyorum dedi ama kanama bir anda çok ani ve aşırı oldu acil sezeryana aldılar. ben ankaradayım sen nerede yaşıyorsun.
acar koç da çok tecrübeli bir riskli gebelik prof. ama iğne ve corasprin kesinlikle yok diyor. bence de korunma amaçlı en azından olsa diyorum. birkaç doktora daha mutlaka gideceğim. çünkü bunun kesinlikle doktor ihmali olduğundan emin olduk artık.
kanamayı iğneye bağlamıyor aslında plasenta dekolmana en çok sebep olan tansiyon yükselmesiymiş bir de üzerine iğne kullanınca bu şekilde yoğun bir kanama tablosu ortaya çıkıyormuş
ben faktör V homozigotum ve PAI-1 heterozigot ama faktör V olması genelde tekraralayan düşüklere ve ilk trimesterda anne karnında bebeğin kalbinin durmasına sebep oluyormuş.
bunlar doktorun söyledikleri ama kafam karmakarışık oldu anlayacağın
slm kızlar.. uzun zamandır size yazamadım.. biz bugün 37+0 haftadayız .. cok şükür iyiyiz.. bugün kontrolümüz vardı.. dr 1 cm acıklık var dedi 1 haftaya kadar normal doğum olur dedi.. diğer dr.um ise sezeryan yapalım diyor..ne yapıcağımı şaşırdım..hakkımda hayırlısı olsun hepiniz için dua edicem sizin dualarınızıda bekliyorum..umarım hayırlısıyla doğumuda atlatırım..
Merhaba melek anneleri geçmiş bayramınız mübarek olsun.
Uzun bir süre oldu size yazamadım. İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim.Zeyneple ben iyiyiz. Selen canım sana da hayırlı olsun. Allah analı babLI büyütsün.
Hamile arkadaşlara bu güzel günleri iyi geçirmelerini,sağlıkla bebeklerini kucaklarına aldıkları günleri göstersin Rabbim. Hamiş olmak isteyenlere bir ana önce melekleri göbişlerine konsun.
Bebeklerini yeni kaybeden melek anneleri Allah sabırlar versin.
merhaba kızlarrr sizler içinnnn kızımın resmini koydummm umut olsun diyeeee avatardaki ve profilimdeki benim canım kızım Ayşe'm maşallah kızımaaaa
Rabbim isteyen ve bekleyen herkese bebeklerini kucaklamayı nasip etsin inşşşş
canım günaydın benimde 33 haftalık bebegimi kaybettim sezeryanla aldılar bildiğim kadarıyla senin de sezeryan .doktor nekadar korunma süreci verdiBEBEKLERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Ylmznrmn|Yavuzhan Yahya|Erkek|11.09.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Zeynepsudem11|Ali|Erkek|22.02.2011
|Haticesu|Eda|Kız|26.02.2011
|Alicim|Ecrin|Kız|15.04.2011
|Gelincik37_34|Asya Ecrin|Kız|18.04.2011
|Eburcu|Umut Çınar|Erkek|09.05.2011
|Seblev|Kuzey|Erkek|27.05.2011
|Cici_22|Ayşe|Kız|06.06.2011
|Bengisu82|Zeynep|Kız|27.07.2011
| Selen_k |Beren|Kız|18.08.2011[/table]
HAMİLELERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Gamze81|38|ERKEK|27.09.2011
|Limburg1985|31|ERKEK|17.11.2011
|GamzeliKız|29|ERKEK|02.12.2011
|Map|17|ERKEK|17.02.2012[/table]
MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[table="head"]Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
Ruyacım|25.09.2011
Sinannuray|30.09.2011[/table]
YILMAK YOK, YOLA DEVAM…
Canım kimi doktor sezeryan yanlısı oluyor, kimi de normal doğum. Peki sen hangi doğum şeklini düşünürken kendini daha rahat hissediyorsun, yaşadıklarını yaşamamış olsaydın şu an hangi doğum şekli sana daha cazip gelirdi. Madem iki doğum şekli için de sakınca yok o halde sen kalbinden ne geçiyorsa onu seç.
.
arkadaşlar ben size bişey sormak istiyorum.10 ağustosta normal doğum yaptım.doğum sonrası 21. günde kanamam kesildi.ve normaldi herşey önce kırmızı ,sonra kahve sonra sarı renkte kanamam oldu ve bitti.şuan doğum yapalı 29. günüm fakat dünden beri önce yapışkan sonra koyu kahve şekilde akıntımı deyim kanamamı deyim bilemedim gelio bişiler.sizdede böyle olmuşmuydu arkadaşlar.yardımcı olursanız sevinirim
arkadaşlar ben size bişey sormak istiyorum.10 ağustosta normal doğum yaptım.doğum sonrası 21. günde kanamam kesildi.ve normaldi herşey önce kırmızı ,sonra kahve sonra sarı renkte kanamam oldu ve bitti.şuan doğum yapalı 29. günüm fakat dünden beri önce yapışkan sonra koyu kahve şekilde akıntımı deyim kanamamı deyim bilemedim gelio bişiler.sizdede böyle olmuşmuydu arkadaşlar.yardımcı olursanız sevinirim
Mapcim şimdi girdim ve gördüm hamilemissin çok sevindim nasıl oldu gecmisi okuyamadim hayırlı olsun Allah
Tamamını erdirsin canım. Ben uzun zaman girdim ve listemi yarım bıraktım hepinizden kocaman özürler diliyorum çok karmaşık bir okadar sıkıntı sizlerlide sıkmak istemedim ben de hala birşey yok sıvı derdi çözüm olmuyor bir türlü Dr pes etti artık bende böylece kali kaldım herseye bastan başlamak istemiyorum şaştım kaldım böyle hala 2 tane yumos beni bekliyor. Liste devamı icin TSK ederi
Öncelikle Allah sabır versin. Bana doktor 1 yıl korunma süresi vermişti ben 9 ay sonra korunmayı bırakıp o ay hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı, düşükten 3 ay sonra da tekrar hamile kalıp oğlum Tolga'ya kavuştum. Genelde doktorlar en az 6 ay beklemeyi uygun görüyorlar ama aramızda sezeyandan 4,5 ve 5,5 ay sonra hamile kalıp sağlıkla bebeğini kucağına alan arkadaşlarımız var.canım günaydın benimde 33 haftalık bebegimi kaybettim sezeryanla aldılar bildiğim kadarıyla senin de sezeryan .doktor nekadar korunma süreci verdi
ben normal doğum istiyorum..yaşadıklarımı yaşamasaydım normal isterdim.. normal doğumda bebeğimi riskemi atmış oluyorum acaba
Mapcim şimdi girdim ve gördüm hamilemissin çok sevindim nasıl oldu gecmisi okuyamadim hayırlı olsun Allah
Tamamını erdirsin canım. Ben uzun zaman girdim ve listemi yarım bıraktım hepinizden kocaman özürler diliyorum çok karmaşık bir okadar sıkıntı sizlerlide sıkmak istemedim ben de hala birşey yok sıvı derdi çözüm olmuyor bir türlü Dr pes etti artık bende böylece kali kaldım herseye bastan başlamak istemiyorum şaştım kaldım böyle hala 2 tane yumos beni bekliyor. Liste devamı icin TSK ederi
map iyi olaman çok sevindim....sen bizim için çok büyük bir umutsun...inşallah herşey yolunda gidecek...kendim hamileymişim gibi sevindiğim bir kaç kişiden birisin...hep dua etmiştim...okuldan bir arakadaşım bana hep seni hatırlatıyordu...çünkü onada dr.lar tüp bile olmaz diyorlar...senden istediğim bize dua etmen...hamilelerin duasının kabul olduğuna çok inanıyorum çünkü:)aslında bir kutlama yapamayı çok istiyordum...seni aramak mutluluğunu paylaşmayı çok istiyordum ama maalesef kötü günler peşimizi bırakmıyor....şimdilik iyiyiz çok şükür
melek annelerinin gebelikleri hep endişeli geçiyor ama hep şükrediyorum rabbim en kısa zamanda sizlere de yeniden gebe olmayı ve sağlklı bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin, meleklerimizle de bir gün buluşacağız inşallah buna inanıyorum.
map iyi olaman çok sevindim....sen bizim için çok büyük bir umutsun...inşallah herşey yolunda gidecek...kendim hamileymişim gibi sevindiğim bir kaç kişiden birisin...hep dua etmiştim...okuldan bir arakadaşım bana hep seni hatırlatıyordu...çünkü onada dr.lar tüp bile olmaz diyorlar...senden istediğim bize dua etmen...hamilelerin duasının kabul olduğuna çok inanıyorum çünkü:)aslında bir kutlama yapamayı çok istiyordum...seni aramak mutluluğunu paylaşmayı çok istiyordum ama maalesef kötü günler peşimizi bırakmıyor....(babam fıtık ameliyatı oldu tam herşey iyi derken bağırsağı delinmiş...acilen dün ameliyata aldılar...şuan yoğun bakımda solunum cihazına bağlı..bağırsakları dışarı aldılar..alınan parça patolojiye gitti.15 gün sonra sonuç çıkacakmış.sabahtan beri netten araştırıyorum..şuan hayati riski bile var.kanserede soru işareti dedi doktorlar...kendi derdimi bile unuttum...dualarınızı bekliyorum....
map iyi olaman çok sevindim....sen bizim için çok büyük bir umutsun...inşallah herşey yolunda gidecek...kendim hamileymişim gibi sevindiğim bir kaç kişiden birisin...hep dua etmiştim...okuldan bir arakadaşım bana hep seni hatırlatıyordu...çünkü onada dr.lar tüp bile olmaz diyorlar...senden istediğim bize dua etmen...hamilelerin duasının kabul olduğuna çok inanıyorum çünkü:)aslında bir kutlama yapamayı çok istiyordum...seni aramak mutluluğunu paylaşmayı çok istiyordum ama maalesef kötü günler peşimizi bırakmıyor....(babam fıtık ameliyatı oldu tam herşey iyi derken bağırsağı delinmiş...acilen dün ameliyata aldılar...şuan yoğun bakımda solunum cihazına bağlı..bağırsakları dışarı aldılar..alınan parça patolojiye gitti.15 gün sonra sonuç çıkacakmış.sabahtan beri netten araştırıyorum..şuan hayati riski bile var.kanserede soru işareti dedi doktorlar...kendi derdimi bile unuttum...dualarınızı bekliyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?