Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

merhabalar,
ben de 34.haftada dekolman oldum..ve benim tansiyonum da yoktu, hep 9/5 seyretti, hatta sezaryanda bile.. bana şimdi gittiğim prof. dr. lütfü önderoğlu dekolmanın bütün sebeplerini bilemediklerini söyledi, hiçbir sebep yokken de olabliyormuş..bende bir anda gelişti, hatta 1 saat içinde..ve dekolman olduğum ana kadar en ufak bir sıkıntı ya da gelişme geriliği olmadı..34 haftada 2700gr doğdu bebeğim, ki bu da gelişme geriliği olmadığının bir kanıtı..ve dekolman olana kadar da son derece hareketli bir bebekti..akut bir durum dekolman, nasıl , ne zaman ve kime olacağı hiç belli değil, bunu anlayacak bir test filan da yok malesef..
bana doktorum, yani yeni doktorum,(ki ankara'daysan ona da görünmeni tavsiye ederim), kan pıhtısının plasentayı tıkayabileceğini söyledi..kesin bu sebep olmuştur diyemeyiz ama maden pıhtılaşmaya eğilimin var, o zaman buna önlem alacağız dedi.. bana günde 1 coraspin+ 1 folbiol verdi..hamile kalınca da iğneye başlayacağız dedi..yani senin doktorunun söylediğinin tam tersi..aslına bakarsan doktoruma sonsuz güveniyorum ama yine de senin doktorun söyledikleri benim de kafamı karıştırdı..ama diyorum ya bende ne tansiyon, ne şeker, ne de başka birşey vardı..geriye sadece kan pıhtılaşması kalıyor.. PAI-1 HOMOZİGOT, MTFHR1298 HETEROZİGOT'um... bu arada benim de gizli kanamalıydı, aslında gizli kanamalı daha tehlikeli çünkü daha geç farkediliyor..benim meleğim de 3 gün yaşadı...

umarım en yakın zamanda en doğru tedavilerle bebeklerimizi kucaklarımıza alırız

baska doktorlara da gidersen gelişmeleri lütfen bize de yaz

Canım , biliyorsun benim doktorum da Prof. Dr. Lütfü Önderoğlu.
Doktorum sadece mthfr677 heterozigot olmama rağmen iğne kullanmamı istemişti.Ve bana söylediği şey şu idi : İğneye gerek yok ama önlem amaçlı olarak kullanalım, bu iğnenin bize bir zararı olmaz, olsa olsa yararı olur.Hemotoloğum da iğne kullanmamı önermişti.Benim son ana kadar çok güzel giden bir hamileliğim vardı.Pıhtılaşmadan kaynaklı kaybedildiğini düşünmüyor doktorlarım.Pıhtılaşma probleminde ilk haftalarda bebek kayıpları oluyormuş genelde.Bebeğimİ 37+5 de kaybetmiştim Pıhtılaşmadan kaynaklı olmamasına rağmen iğne kullandım ben.Ve inan senin doktorunun mantığını anlayabilmiş değilim.Belki coraspin olmadan sadece iğne kullanabilirsin.Pıhtılaşma problemi olan bir arkadaşım hamileliğinin başında kanama yaşamıştı.Lütfü beyde coraspini bu durumda bıraktırmıştı ve sadece iğneye devam ettirmişti.Arkadaşım da sağlıcakla bebeğini kucağına aldı.

Mutlaka başka bir doktora daha gitmeni öneriyorum canım.İnşallah senin için hayırlı ve doğru olan kararı verir doktorun.Öpüyorum canım.

Son düzenleme:

canım benim kafanın karışması çok normal.ama bizim yapacağımız gerekli önlemleri alıp takdiri ALLAH'a bırakmak.yaşadıklarımız çok yıpratıcı.inancımız olmasa üstesinden gelebilmek çok zor.

defnosu hiçbirşey için pişmanlık duyma.bak spiralle hamile kalan,tüpleri bağlı olduğu halde hamile kalan var.keşkelere hiç girme canım.yoksa içinden çıkılmıyor.nasip olsaydı eğer sen ne yaparsan yap olurdu.doktorlar şimdi öyle diyor ama o zaman onlarında aklına gelmeyebilirdi.ben birgün öncesi doktordaydı.ertesi gün doğum diye gelip açınca doktorumda şok olmuş.tamamen kısmet.kendini keşkelere kaptırma canım.bazen bırak elle muayeneyi ultrasonla bile anlaşılamaığı oluyormuş.bana yaşananlarda sonra başka bir dr.bazen hastayı yatağından masaya alana kadar bile olacak olan oluyor dedi.üzme kendini lütfen.bizden önce bunları yaşayıp bebeğini kucağına alan arkadaşlarımız var.onlar bana umut oldu.sendde geriye değil ileriye bakmaya çalış canım.

canım benim faktör 5 homozigotlarda sanıyorum sürekli kan sulanırıcı kullanılıyor.doktorunda prof.akılda verilmez ki.melek76 ve horizonun dediği gibi bende lütfü önderoğlu nu çok duydum.istersen başkalarıylada görüş.banada doktorum faktör 5 ilk trimestirde ani bebek ölümlerine sebep olur.dekolmanı buna bağlayamayız dedi ama oldu işte.bende hiç ödemde yoktu.son bir saate kadar hiç şikayetim yoktu.birgün öncesi NST normaldi.kısmet olmayınca ne yaparsak yapalım olmuyor işte.bende hala bunları yaşadığıa inanamıyorum.bebekte gelişme geriliği vs.de yoktu.

ben aralıkta doktorumla görüşeceğim.o zamana kadar birşey önermedi.gelişmelerden bizide haberdar et olur mu canım.görüşmek üzere.

Merhaba melek anneleri geçmiş bayramınız mübarek olsun.
Uzun bir süre oldu size yazamadım. İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim.Zeyneple ben iyiyiz. Selen canım sana da hayırlı olsun. Allah analı babLI büyütsün.
Hamile arkadaşlara bu güzel günleri iyi geçirmelerini,sağlıkla bebeklerini kucaklarına aldıkları günleri göstersin Rabbim. Hamiş olmak isteyenlere bir ana önce melekleri göbişlerine konsun.

Bebeklerini yeni kaybeden melek anneleri Allah sabırlar versin.

slm kızlar.. uzun zamandır size yazamadım.. biz bugün 37+0 haftadayız .. cok şükür iyiyiz.. bugün kontrolümüz vardı.. dr 1 cm acıklık var dedi 1 haftaya kadar normal doğum olur dedi.. diğer dr.um ise sezeryan yapalım diyor..ne yapıcağımı şaşırdım..hakkımda hayırlısı olsun hepiniz için dua edicem sizin dualarınızıda bekliyorum..umarım hayırlısıyla doğumuda atlatırım..

merhaba kızlarrr sizler içinnnn kızımın resmini koydummm umut olsun diyeeee avatardaki ve profilimdeki benim canım kızım Ayşe'm maşallah kızımaaaa

Rabbim isteyen ve bekleyen herkese bebeklerini kucaklamayı nasip etsin inşşşş

BEBEKLERİMİZ

[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Ylmznrmn|Yavuzhan Yahya|Erkek|11.09.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Zeynepsudem11|Ali|Erkek|22.02.2011
|Haticesu|Eda|Kız|26.02.2011
|Alicim|Ecrin|Kız|15.04.2011
|Gelincik37_34|Asya Ecrin|Kız|18.04.2011
|Eburcu|Umut Çınar|Erkek|09.05.2011
|Seblev|Kuzey|Erkek|27.05.2011
|Cici_22|Ayşe|Kız|06.06.2011
|Bengisu82|Zeynep|Kız|27.07.2011
| Selen_k |Beren|Kız|18.08.2011[/table]

HAMİLELERİMİZ

[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Gamze81|38|ERKEK|27.09.2011
|Limburg1985|31|ERKEK|17.11.2011
|GamzeliKız|29|ERKEK|02.12.2011
|Map|17|ERKEK|17.02.2012[/table]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ

[table="head"]Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
Ruyacım|25.09.2011
Sinannuray|30.09.2011[/table]

YILMAK YOK, YOLA DEVAM…

Canım kimi doktor sezeryan yanlısı oluyor, kimi de normal doğum. Peki sen hangi doğum şeklini düşünürken kendini daha rahat hissediyorsun, yaşadıklarını yaşamamış olsaydın şu an hangi doğum şekli sana daha cazip gelirdi. Madem iki doğum şekli için de sakınca yok o halde sen kalbinden ne geçiyorsa onu seç.

Maşallah güzel kızlarımıza ve onların güzel annelerine.

canım günaydın benimde 33 haftalık bebegimi kaybettim sezeryanla aldılar bildiğim kadarıyla senin de sezeryan .doktor nekadar korunma süreci verdi

ben normal doğum istiyorum..yaşadıklarımı yaşamasaydım normal isterdim.. normal doğumda bebeğimi riskemi atmış oluyorum acaba

Mapcim şimdi girdim ve gördüm hamilemissin çok sevindim nasıl oldu gecmisi okuyamadim hayırlı olsun Allah
Tamamını erdirsin canım. Ben uzun zaman girdim ve listemi yarım bıraktım hepinizden kocaman özürler diliyorum çok karmaşık bir okadar sıkıntı sizlerlide sıkmak istemedim ben de hala birşey yok sıvı derdi çözüm olmuyor bir türlü Dr pes etti artık bende böylece kali kaldım herseye bastan başlamak istemiyorum şaştım kaldım böyle hala 2 tane yumos beni bekliyor. Liste devamı icin TSK ederi

arkadaşlar ben size bişey sormak istiyorum.10 ağustosta normal doğum yaptım.doğum sonrası 21. günde kanamam kesildi.ve normaldi herşey önce kırmızı ,sonra kahve sonra sarı renkte kanamam oldu ve bitti.şuan doğum yapalı 29. günüm fakat dünden beri önce yapışkan sonra koyu kahve şekilde akıntımı deyim kanamamı deyim bilemedim gelio bişiler.sizdede böyle olmuşmuydu arkadaşlar.yardımcı olursanız sevinirim

canım bende öyle bişey olmadı 2 hafta kanamam oldu ama benim bebeğim 20 haftalıktı senin ki daha büyük pek yardımcı olamadım ama için rahat etmiyorsa bi dr git

Doğumdan sonra değişik durumlar olabliyor benim 50 günü geçmişti, bitip bitip yeniden başlıyordu. Doktora gittim hormonal kist varmış. Doğum kontrol hapı vermişti...

Papatya sana özelden mesaj attım...

canım günaydın benimde 33 haftalık bebegimi kaybettim sezeryanla aldılar bildiğim kadarıyla senin de sezeryan .doktor nekadar korunma süreci verdi
Öncelikle Allah sabır versin. Bana doktor 1 yıl korunma süresi vermişti ben 9 ay sonra korunmayı bırakıp o ay hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı, düşükten 3 ay sonra da tekrar hamile kalıp oğlum Tolga'ya kavuştum. Genelde doktorlar en az 6 ay beklemeyi uygun görüyorlar ama aramızda sezeyandan 4,5 ve 5,5 ay sonra hamile kalıp sağlıkla bebeğini kucağına alan arkadaşlarımız var.

ben normal doğum istiyorum..yaşadıklarımı yaşamasaydım normal isterdim.. normal doğumda bebeğimi riskemi atmış oluyorum acaba

Normal doğumun bebek için sezeryana göre daha riskli olduğunu söylüyorlar ama seni takip eden doktorlardan birisi normal doğum önerdiğine göre demek ki şartlar uygun üstelik açılman da varmış. Dur bakalım ufaklık ne isteyecek biz ne istersek isteyelim bebekler doğum şekline kendisi karar verşyor galiba.

Canım nerelerdesin sen. Telefonla aradım telefona da cevap vermedin herhalde biraz kendi başına kalmak istiyorsun diye üstelemek istemedim. Ne olur umudunu kaybetme bak Map için de doktorlar tüp bebekle bile hamile kalman çok zor demişler ama doğal yollardan hamile kaldı. Bir ay bakarsın senin problemin de kendiliğinden çözülüverir ve tedavin başarıyla sonuçlanır. Allah dualarımızı karşılıksız bırakmayacak canım.

papatya seniburada tekrar görmek çok güzel...umarım kötü giden herşey yoluna girmişitir...çok klasik olacak ama Allahtan ümit kesilmez...herşey gönlünce olsun....

map iyi olaman çok sevindim....sen bizim için çok büyük bir umutsun...inşallah herşey yolunda gidecek...kendim hamileymişim gibi sevindiğim bir kaç kişiden birisin...hep dua etmiştim...okuldan bir arakadaşım bana hep seni hatırlatıyordu...çünkü onada dr.lar tüp bile olmaz diyorlar...senden istediğim bize dua etmen...hamilelerin duasının kabul olduğuna çok inanıyorum çünkü:)aslında bir kutlama yapamayı çok istiyordum...seni aramak mutluluğunu paylaşmayı çok istiyordum ama maalesef kötü günler peşimizi bırakmıyor....(babam fıtık ameliyatı oldu tam herşey iyi derken bağırsağı delinmiş...acilen dün ameliyata aldılar...şuan yoğun bakımda solunum cihazına bağlı..bağırsakları dışarı aldılar..alınan parça patolojiye gitti.15 gün sonra sonuç çıkacakmış.sabahtan beri netten araştırıyorum..şuan hayati riski bile var.kanserede soru işareti dedi doktorlar...kendi derdimi bile unuttum...dualarınızı bekliyorum....

babana acil şifalar diliyorum maytap, Rabbim kolaylıklar versin

Maytap'cım geçmiş olsun baban için çok üzüldüm inşallah bir an önce iyileşir iyi haberlerini verirsin bize patolojiden iyi haberler alırsınız umarım...Zor zamanlar gelince hep üst üste geliyor insan neye üzülüp neye kafa yoracağını şaşırıyor bu zor günler biran önce geçer rahata kavuşursun inşallah dualarım seninle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…