Aminnnnnnn canım ben inanıyorum bu kadar dua ediyoruz canı gönülden istiyoruz birimizin olmazsa digerinin duası kabul olacak. Rabbim bizlerin de kucaklarını sağlıklı bebeklerle dolduracak. İNŞALLAHHHHHHHHOooo hamile adaylarimiz cogaliyor...Melek76 bu güzel kararin icin tebrikler canim Allah kizina bir kardes sizede ikinci evlat nasip eder insallah.Defnosum, Sinannuray, 28mavi, Maytap insallah Allah bizlerede nasip eder
Premetecimm, beni de 3 ay sonra listeye yazarsın artık :)
3 ay sonra çalışmalara başlayacağımm,kararlıyımm,azimliyimm,güçlüyümm :)
Belki de bendeki deli cesaretidir :) Bunca yaşanılanlardan sonra bu kararı almak zor gerçekten.
Kızımı kardeşsiz bırakmak istemiyorum, Allahın da izniyle tabi...
canım hep aklımdasınuz hep takip ediyorum ama dediğin gibi moral dırımları biraz karışık ve hareketli bi dönemdeyim okumakla yetiniyorum tedaviye başladığınıda biliyorum allah bekletmeden sağlıklı bi bebek versin inş allah hepimizin yüzünü güldürsün çok kısa sürede bi üst listeye çıkacağuna eminim güzel haberlerini bekliyoruz bizede bi ışık yakmış olursun
Canım yaaaaa şimdiden teşekkür ederim. Gönül rahatlığıyla her şeyi soruyorum ve bıkıp usanmadan cevaplıyorsun. İnşallah Tolga'nın zamanından çalmıyoruzdur. Kendimi beklenti içine sokmamaya çalışıyorum ama ben de sabırsızlanıyorum açıkçası.İnşallah her şey yolunda gider de bana sadece haberleri vermek kalır.
Premetecimm, beni de 3 ay sonra listeye yazarsın artık :)
3 ay sonra çalışmalara başlayacağımm,kararlıyımm,azimliyimm,güçlüyümm :)
Belki de bendeki deli cesaretidir :) Bunca yaşanılanlardan sonra bu kararı almak zor gerçekten.
Kızımı kardeşsiz bırakmak istemiyorum, Allahın da izniyle tabi...
premete benim lekeler başladı bu ay zamanı değilmiş bidahaki ayda fursatım olmayacak sen beni 11. aya atlat zahmet olmazsa
bende 23 ağustosta 21+2 haftalık oğlumu kaybettim...rabbime çok şükür 4 yaşında bir oğlum var allah ona ömür versin ama 2.bebiş çok istemiştik rahimde yapışıklık çıkmıştı operasyon geçirmiştim bebişim olsun diye oldu da ama malesef kaybettik....doktor 1 ay ilişki yasak 3 ay sonra gebe kalabilirsin dedi 1 ayımız gitti 2 ay kaldı bgün tam 35 gün oldu bende 5-6 ay beklerim diyordum ama bekleyemeyecem sanırsam etrafımda çok arkadaşım hamile genelde de 2.bebişleri onları görünce üzülüyorum içim gidiyor yaşımda 34 en fazla ocağa kadar beklerim herhalde aslında bana kalsa hemen tekrar hamile kalmak istiyorum ama aynı acıları bir daha yaşamak ta istemiyorum
bu arada allah esmeray arakadaşıma sabır versin çok acı birşey rabbim düşmanıma bile vermesin
Benim lekeler başladı bu ay çok zor olduğunu söylemiştim ve de yanılmadım. Hayaller bir sonraki aya ertelendi. Durumdan istifade edip special k 14 gün 2 öğün 2 kase programına başladım. Bugün ikinci günüm. Şimdilik iyi gidiyor. 3 kilo vermeyi düşünüyorum. Sabah ve öğle yiyorum. Akşam erken yiyip yürüyüşe çıkıyorum havalar bozulmaz da bu düzeni korurum inşallah.
Merhabalar,
sizleri yeni gördüm ve hemen son sayflara baktım. ilk sayfada yazanların son sayfalarda bebekleriyle olmaları beni çok mutlu etti ve umutlandırdı.
Bende 27 haftalık bebeğimi erkenden suyum gelince sezeryanla doğurdum. ama sadece 16 saat yaşayabildi miniğim. 7 ağustosta doğum yaptım. acım çok taze. nasıl başa çıkabilirim diye düşünürken sizleri gördüm. henüz 20 günlük lohusayım. o kadar zorki.. karnım kocaman, gögüslerim sarkmış. yani gebelik sonrası her durum var ama bebeğim yok bitek. ağlamamaya çalışıyorum bebeiğim bir yerlerden beni görüyorsa üzülmesin diye. sadece birkaç saniye başını okşayabilmiştim. sesi nasıldı acaba, göz rengi, yaramaz bir çocukmuydu. bu soruların cevaplarını hiçç bilemiyeceğim. ne zormuş umudun tam elindeyken kayıp gitmesi.sezeryan olduğum için 1 yıl beklemeliyim yeniden hamile kalmak için. ama kısmet bu 1 yılda ne olur, tekrarhamile kalırmıyım, kalırsam tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım? sorular dönüp duruyor kafamda. Rabbim umarım bizim durumumuzda olan veya hiç hamile kalamamış bütün kadınların kucaklarını doldurur ve evlat sevgisini herkese doya doya tattırır.
bende 2 melek anesiyim . sie kısaca anlatmaya çalışayım. 2008 yılında evlendim ama evlenmeden önce tesadüfen bir usg de rahim şeklimin doğuştan kalp şeklinde ve perdeli olduğunu söylediler. evlenir evlenmez rahim filmleri ameliyatlar derken eşimdede sorun çıktı oda ameliyat oldu hep korkum bebeğimin erken doğumu ve kaybetme korkusuydu onca ameliyata rağmen yinede yaşadık bunları. eşimde sorun çıkınca fazla beklemek istemedik ve tüp bebek yaptırdık ilk seferde kızıma hamileydim dünyalar benimdi. ama kızım 17. haftasında su gelişiyle erken doğdu melek oldu .sonra defalarca farklı doktoklara gidip araştırdık klomen ve çatlatma tedaviyle 14 ay sonra hamileydim bu sefer tüm doktorların dediğni yaptım ilaçlar iğneler rahmim dikildi açılma olmasın diye sürekli yattım 3. aydan sonra her ay rahmimin diğer tarafından kanamalı olrak devam ettim oğlum olacaktı gayet sağlıklıydı kanamaya rağmen. iğneleri kanama olunca hergün geçtiğinde haftada bir devam ettik sadece tuvalete kalktım. ama bebeğimi 20. haftada yine su gelişiyle kaybettim o gece çamaşırımda bi sıcaklık hissettim hemen anladım kanama gibi deildi. tuvalete gidene kadar kanama olsun diye diye dua ettim ama malesef. kızımı 15.07.2010 tarihinde, oğlumu 18.09.2011 tarihinde kaybettim. daha çok yeni ama bir bebek fikri aklımdan çıkmıyor nasıl davranmam gerek neler yapmam gerek bilmiyorum maddi manevi bitmiş durumdayım. bir üniversite hastanesine başvurayım diyorum tam gün yasasından dolayı bütün iyi doktorlar muayehanede. bence rahmin bebeği 5 aydan fazla taşıyamıyor bi yerden kese delinip suyum boşalıyor.
sizden isteğim benim gii bebeğini kaybedenler var mı nasıl bir yol izlemişler bir daha denemelimiyim. şuan çok yeni oğlumun yokluğunu kabul edemiyorum karnımda hala tekmeleri var sanki . allahtan herkese sabır diliyorum allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallahhh
bende 23 ağustosta 21+2 haftalık oğlumu kaybettim...rabbime çok şükür 4 yaşında bir oğlum var allah ona ömür versin ama 2.bebiş çok istemiştik rahimde yapışıklık çıkmıştı operasyon geçirmiştim bebişim olsun diye oldu da ama malesef kaybettik....doktor 1 ay ilişki yasak 3 ay sonra gebe kalabilirsin dedi 1 ayımız gitti 2 ay kaldı bgün tam 35 gün oldu bende 5-6 ay beklerim diyordum ama bekleyemeyecem sanırsam etrafımda çok arkadaşım hamile genelde de 2.bebişleri onları görünce üzülüyorum içim gidiyor yaşımda 34 en fazla ocağa kadar beklerim herhalde aslında bana kalsa hemen tekrar hamile kalmak istiyorum ama aynı acıları bir daha yaşamak ta istemiyorum
bu arada allah esmeray arakadaşıma sabır versin çok acı birşey rabbim düşmanıma bile vermesin
Merhabalar,
sizleri yeni gördüm ve hemen son sayflara baktım. ilk sayfada yazanların son sayfalarda bebekleriyle olmaları beni çok mutlu etti ve umutlandırdı.
Bende 27 haftalık bebeğimi erkenden suyum gelince sezeryanla doğurdum. ama sadece 16 saat yaşayabildi miniğim. 7 ağustosta doğum yaptım. acım çok taze. nasıl başa çıkabilirim diye düşünürken sizleri gördüm. henüz 20 günlük lohusayım. o kadar zorki.. karnım kocaman, gögüslerim sarkmış. yani gebelik sonrası her durum var ama bebeğim yok bitek. ağlamamaya çalışıyorum bebeiğim bir yerlerden beni görüyorsa üzülmesin diye. sadece birkaç saniye başını okşayabilmiştim. sesi nasıldı acaba, göz rengi, yaramaz bir çocukmuydu. bu soruların cevaplarını hiçç bilemiyeceğim. ne zormuş umudun tam elindeyken kayıp gitmesi.sezeryan olduğum için 1 yıl beklemeliyim yeniden hamile kalmak için. ama kısmet bu 1 yılda ne olur, tekrarhamile kalırmıyım, kalırsam tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım? sorular dönüp duruyor kafamda. Rabbim umarım bizim durumumuzda olan veya hiç hamile kalamamış bütün kadınların kucaklarını doldurur ve evlat sevgisini herkese doya doya tattırır.
başın sağolsun canım, mevlam sabır versin
bu bir yas süreci, hepimiz yaşadık, bence içinden ağlamak geliyorsa ağla, bebeğinden bahsetmek istiyorsan uzun uzun bahset, örtme üstünü, bu süreci ne kadar sağlıklı geçirirsen sonrası da iyi olur, ben hergün hem ağlıyordum hem de acımı anlatıyordum eşime uzun uzun, neler hissettiğimi, bu acının yüreğimi nasıl yaktığını, eşim de büyük bir sabırla dinliyordu ve güzel taraflarını görmemi sağlıyordu, mesela ben diyordum oğlumdan ayrı kalışımın 20.günü, o da diyordu oğlumuza 20 gün daha yaklaştık
ben de sezeryanla doğum yaptım ve tam 7 ay sonra yeniden hamile kaldım, gittiğim prof kitaplarda 1 yıl yazar ama 6 ay yeterli demişti, çok şükür sıkıntılarıyla beraber sonunda bebeğimi kucağıma aldım
sen de inşallah buradaki diğer arkadaşlarımız ve benim gibi müjdeli haberini kısa zamanda paylaşak ve meleğinin kardeşini kucağına alacaksın
allah sabır versin canım. Ben her zaman ileri hafta da olsa erken de olsa tüm testlerin yapılması taraftarı oldum. Doktorlar bazı şeyleri görmeyebiliyorlar. Başta çok iyi bir doktora gitmek lazım. Normal doktorlar yeterli olmayabiliyor.
Ben de kendimden bahsedeyim:
4 gebelikten ilki ve 4. Sü 8 haftalık düşükle sonuçlandı. 2. De zorluklarla düşüktü erken doğumdu derken 38 haftadadoğdu 7 yaşında şu an. 3. De 25 haftalık doğdu 4 gün yaşadı malesef. Bir sürü test yaptırdım. 3. Den sonra pıhtılaşma sorunum oldu. 4. Gebeliğimde innohep 0.45 lik iğne olmama rağmen, coraspin kullanmama rağmen düştü. Düşmeden kürtaj yapalım ve genetiğe gönderelim dediler. Lekem başlamıştı ve asistan bana vajinal hap verdi meğer o hap nedeniyle düşük gerçekleşmiş. Kürtaj materyalinde bebeğe ait doku saptanmamış. 46 xx yazıyordu o da bana aitmiş. Böyle hata oldu. Yazın gittiğim prof söyledi bunu malesef. Istenen testlerden antnükleer antikor(ana) testimde sorun çıktı. Ayrıca prof rahim boynumun kısa olduğunu serklaj gerektiğini de söyledi. Ayrıca preferik kanda kromozom analizi istendi ve malesef eşimin hücrelerinin yarısında 47 kromozom saptandı. şimdi de bu kromozomun hangisi olduğu bulunmaya çalışılacak. Bir çocuğum var diye birçok ihtimali düşünmedi doktorlar ama bir sürü sorun yaşadım malesef. şimdi pgt ile tüp bebeğe doğru sürecim ilerliyor. Iyi bir doktor mutlaka şart..
Canım benim de 7 yaşında oğlum var. Ben de 3. Gebeliğimde 25 haftalık oğlumu kaybettim. Inan hiçbir evlat bir diğerinin yerini doldurmuyor. şükür var birer evladımız. Inan ben de acısını hiç hafifletmedi. 4 gün gördüğüm oğlum gözümün önünden hiç gitmedi...
Buseliciğim aralık annelerine beraber başlamıştık ben 8. Haftada ayrılmak zorunda kalmıştım aranızdan. Sonra seni duydum çok dua ettim sana. Hatta arkadaşlarından telefonunu aldım ama acın yeniydi ablandı sanırım onunla konuştum, ben de 25 haftada bebeğini kaybetmiş biri olarak seni anlayacağımı düşündüm. Inşallah çabuk toparlanırsın. Telefonun kayıtlı dertleşmek istersen arayabilirim canım...
çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Sana bir sorum olucaktı. 7 ay sonra hamile kalınca hamileleiğinde dikişlerinde açılma felan olmadı mı? Bende acaba 7 aydan sonra hamile kalsam mı?
evet seni hatırladım. Telefonunu söylemişlerdi ama ben seni yani chnb yi forumdan hatırladım. Saol cnm benim. Telefonla konuşamıyorum çünkü sürekli yanımda benim ağlamamı engellemeye çalışan birileri oluyor. Ama seninle burda da karşılaşmış olmak çok güzel. Yinede ben fırsat buldukça ararımda seni.tüm iyi niyetlerin ve yardımın için çok teşekkür ederim.
Canım çok geçmiş olsun,yaşadıklarımız çok zor gerçekten.En kısa zamanda hamile kalır ve bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.bende 23 ağustosta 21+2 haftalık oğlumu kaybettim...rabbime çok şükür 4 yaşında bir oğlum var allah ona ömür versin ama 2.bebiş çok istemiştik rahimde yapışıklık çıkmıştı operasyon geçirmiştim bebişim olsun diye oldu da ama malesef kaybettik....doktor 1 ay ilişki yasak 3 ay sonra gebe kalabilirsin dedi 1 ayımız gitti 2 ay kaldı bgün tam 35 gün oldu bende 5-6 ay beklerim diyordum ama bekleyemeyecem sanırsam etrafımda çok arkadaşım hamile genelde de 2.bebişleri onları görünce üzülüyorum içim gidiyor yaşımda 34 en fazla ocağa kadar beklerim herhalde aslında bana kalsa hemen tekrar hamile kalmak istiyorum ama aynı acıları bir daha yaşamak ta istemiyorum
canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.Oooo hamile adaylarimiz cogaliyor...Melek76 bu güzel kararin icin tebrikler canim Allah kizina bir kardes sizede ikinci evlat nasip eder insallah.Defnosum, Sinannuray, 28mavi, Maytap insallah Allah bizlerede nasip eder
Canım teşekkür ederim.söylediğin şeyler çok doğru,yaşanılanlar insanların fikirlerini birdenbire değiştirebiliyor.Ben de evlendiğimde 1 çocuktan fazla istemem diyordum.Ama bebeğimi kaybettikten sonra çok çocuk istemeye başladım.Allah herkesin gönlüne göre versin.İnşallah istediğin gibi birden fazla çocuğun olur ve sağlıcakla yetiştirirsin onları.Seni tebrik ediyorum hamileleik sürecini bilmiyorum ama genelde zorlu oluyor. Allah gönlüne göre versin. Ben evlendiğimde iki çocuk kesin belki üçüncüyü de yaparım diyordum. Şimdi bir tanesini sağlıkla kucağıma alayım ikiden üçten vazgeçtim diyorum. Ne kadar kolaymış değil mi düşünmesi sanki her şey bizim elimizdeymiş gibi. İnsan nereden nereye geliyor.
Sağol canımm,inşallah bu zevki en kısa zaman da tadarız :)İnşallah dediğin gibi 2. bebek furyası topiğimizde en kısa zamanda başlar:)Gelsin bebişlerrr...Canım yazmaz mıyım hem de ne büyük bir zevkle yazarım. Ben senin azmine hayranım. Duru'ya hamileliğinden önce de azimle uğraşmış ve başarmıştın. Hem çok şükür 2. hamileliğinde bir problem yaşamadın inşallah bunda da sorunsuz bir şekilde bebeğine kavuşursun. Aramızda bebeğini kaybettikten sonra ilk hamile kalıp bebeğini kucağına alan sendin belki 2. bebek furyası da seninle açılır, seni gören 2.'ye niyetlenir :)
Canım çok geçmiş olsun,çok üzgünüm.İleri haftalardaki bebek kayıpları çok zor gerçekten.Merhabalar,
Canım benim Tolga'ya kavuşmamda buradan, sizlerden aldığım moral ve desteğin yeri çok fazla o yüzden sakın Tolga'nın vaktinden çalıyorum diye düşünme. Ben birazcık olsun gönül borcumu ödeyebiliyorsam ne mutlu bana. İnşallah güzel haberlerinle hep beraber mutlu oluruz.
Canım yazmaz mıyım hem de ne büyük bir zevkle yazarım. Ben senin azmine hayranım. Duru'ya hamileliğinden önce de azimle uğraşmış ve başarmıştın. Hem çok şükür 2. hamileliğinde bir problem yaşamadın inşallah bunda da sorunsuz bir şekilde bebeğine kavuşursun. Aramızda bebeğini kaybettikten sonra ilk hamile kalıp bebeğini kucağına alan sendin belki 2. bebek furyası da seninle açılır, seni gören 2.'ye niyetlenir :)
Siannuraycım adet oldun mu canım. Valla senin lekelerin başlaması her zaman adet habercisi olmuyor. Yanılmıyorsam ikinci hamileliğinde lekelenme olmuştu sen adet olacağım sanmıştın ama hamileydin. Belki...
Allah sabır versin. Çok şükür fazla beklemen gerekmiyormuş. Beklemek zorunda olmak da insanın acısına acı katıyor. Bizi ayakta tutan tek şey yeniden bebek sahibi olabilme umudu. İnşallah bir an önce bebeğine kavuşursun.
Neyse canım geç olsun güç olmasın, yeter ki o hayaller solmasın bir aycık daha bekleyiveririz ne yapalım. Zayıflayabilirsen çok iyi olur. Hamileliğe zayıf başlayabilmek çok büyük avantaj. Ben kilolu başlamıştım sonra iyice semirdim yapıştı o kilolar gitmiyor üzerimden.
Merhabalar,
Canım çok geçmiş olsun,yaşadıklarımız çok zor gerçekten.En kısa zamanda hamile kalır ve bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.
Öncelikle kucağı boş olanların kucağını Allahım en kısa zamanda doldurur inşallah.
Canım teşekkür ederim.söylediğin şeyler çok doğru,yaşanılanlar insanların fikirlerini birdenbire değiştirebiliyor.Ben de evlendiğimde 1 çocuktan fazla istemem diyordum.Ama bebeğimi kaybettikten sonra çok çocuk istemeye başladım.Allah herkesin gönlüne göre versin.İnşallah istediğin gibi birden fazla çocuğun olur ve sağlıcakla yetiştirirsin onları.
Sağol canımm,inşallah bu zevki en kısa zaman da tadarız :)İnşallah dediğin gibi 2. bebek furyası topiğimizde en kısa zamanda başlar:)Gelsin bebişlerrr...
Canım çok geçmiş olsun,çok üzgünüm.İleri haftalardaki bebek kayıpları çok zor gerçekten.
Ben de bebeğimi 37+5 da karnımda kaybettim ve sezeryanla dünyaya getirdim.Sezeryandan 5 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım ve sorun yaşamadan bebeğimi kucağıma aldım.İnşallah senin için en doğru olan zaman da hamile kalır ve sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın.
canım sağ olasın. önce tam olarak neden olmuş, enfeksiyondan mı, rahimağzı yetmezliği mi? Nedenini iyi bir doktora git öğren canım. Bence 6 ay yeterli ama doktoruna kızdım benim de suyum foş diye geldi 2 gün tedavi gördüm suyum gittiği halde ama niye seni normal doğuma almadılar, çok kolay oldu benim doğumum 3 ay vermişti doktor ama biz 7 aya korunduk sonra hamile kaldım ama o da 8 haftalık düşmüştü. Kısmet ama... Onlar bize şefaatçi olacaklar inşallah.
canım çok geçmiş olsun,yaşadıklarımız çok zor gerçekten.en kısa zamanda hamile kalır ve bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
Canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.
öncelikle kucağı boş olanların kucağını allahım en kısa zamanda doldurur inşallah.
Canım teşekkür ederim.söylediğin şeyler çok doğru,yaşanılanlar insanların fikirlerini birdenbire değiştirebiliyor.ben de evlendiğimde 1 çocuktan fazla istemem diyordum.ama bebeğimi kaybettikten sonra çok çocuk istemeye başladım.allah herkesin gönlüne göre versin.inşallah istediğin gibi birden fazla çocuğun olur ve sağlıcakla yetiştirirsin onları.
Sağol canımm,inşallah bu zevki en kısa zaman da tadarız :)inşallah dediğin gibi 2. Bebek furyası topiğimizde en kısa zamanda başlar:)gelsin bebişlerrr...
Canım çok geçmiş olsun,çok üzgünüm.ileri haftalardaki bebek kayıpları çok zor gerçekten.
Ben de bebeğimi 37+5 da karnımda kaybettim ve sezeryanla dünyaya getirdim.sezeryandan 5 ay sonra 2. Bebeğime hamile kaldım ve sorun yaşamadan bebeğimi kucağıma aldım.inşallah senin için en doğru olan zaman da hamile kalır ve sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın.
zaman konusunda içim rahatladı aklımdan ister istemez bu düşünce geçiyordu çünkü. Gönül borcunu ödemek ne demek canım yaaaa sen hamilelik öncesinde ve hamilelik sürecinde hep buradaydın ve bize hep moral oldun. Senin pozitifliğine her daim hayran kaldım. şimdi ben de elimden geldiği kadar onu yapmaya çalışıyorum. Umarım başarılı olurum. Yoksa bu süreç daha da çekilmez olacak. Hamile kalmamam beni pek üzmedi, beklenti içinde olmamaya çalışıyorum. Bir de idrar yolları enfeksiyonum vardı, onun için ilaç kullandım tabi ki dr kontrolünde hamilelikte de kullanılabilen ilaçlardan ama biz her şeyi taktığımız için dert olurdu bana. Kilo versem kendimi daha iyi hissedeceğim. Hamile kaldığımda hemen söylemek istemiyorum çünkü. Ikinci hamileliğimde de söylememiştim ama düşük tehdidiyle hastanede yatınca herkesin haberi olmuştu. Sonra da geçmiş olsunlar......bu sefer umarım her şey yolunda gider de bunlara gerek kalmaz. Tolga kucağında, muhtemelen emziriyorsun yemen lazım. Kilolara hiççççç takılma küçük bey yürümeye başlayınca onun peşinde koştururken kilo falan kalmaz. Hepsi gider.
Benim tarihi sana zahmet 25.10 olarak değiştirir misin?
Sabır ve zaman bizim tek ilacımız, umarım bir daha yaşamzsın. Ben de seninle fark ettim gerçekten de herkesin bebeği olmuş ne güzelllll. Bir gün sıra bize de gelecek.
cnm doktorum ısrar etti normal doğum yap diye ama bebeğin doğarken ölür büyük ihtimal dedi. Bende yaşama şansı %1 bile olsa sezeryan yapın dedim. Ne yapayım tekrar hamile kalayım diye halen yaşayan bebeğimi öldüremezdim. şu lohusalığım bitsin gideceğim inşallah doktora araştırma yaptırmaya.
inşallah cnm saolasın hayırlı duaların için.demek illa 1 yıl değilmiş beklememek. Hayırlı zamanda rabbim nasip etsin inşallah.
gelcek tabii cnm. Insan bebeğini kaybettiğinde değil umudunu kaybettiğinde biter. Rabbim hayırlı zamanda kucaklarımızı doldurur inşallah.
Ay iyiki varsınız bana ne kadar iyi geldiniz anlatamam. Insanı ancak aynısını yaşayan anlıyor. çok saolun.
canım doğum esnasında ölür müydü bilemeyiz yazı işte. Benim oğlum normal doğumla 800 gram doğdu ama çok kolay oldu 5 -10 dakikada ağrısız sancısız doğdu. çok az adet ağrısı gibi ağrım vardı hemşireyi çağırdım vajinal baktı 7 cm açılmış dedi 1o dakika sonra apar topar doğum masasına aldılar ve doğdu. Tabi zor olsaydı doğum esnasında ya da hemen yaşamaz mıydı bilemiyorum. 6 ay çabucak geçer inşallah... Bir de rahimağzı yetmezliğinde ipuçlarından biri ağrısız sancısız açılmanın olmasıymış. Biraz sancı açılma sırasında olabilirmiş. Doktoruna(normal kadın doğumcu değil de riskli gebelik takibi yapan olsun) en ince detayına kadar anlat. Sancın oldu mu senin suyun gelene dek? Bebekte patoloji ya da genetik inceleme yapıldı mı? Mesela benim eşimde genetik sorun çıktı o bebeğimde de var mıydı diye merak ediyorum. Bize hiç sormamışlardı. Ilk olarak doktor neden olmuş olabilir için ne diyor? Ben rahim filmi de çektirmiştim sorun çıkmadı. çektireyim mi diye sor doktoruna canım...
mrb. arkadaşlar ....umarım herkes iyidir....benim ptsi günü yumurtalarım toplandı...18taneydi. ama 10tanesi döllendi....ama maalesef progesteron hormonu yüksek çıktı..ve tadvi ertelendi...9tane embriyo 3.gün donduruldu.....hep bişey çıkıyor karşıma..hep bi aksilik..umarım sonu hayırlı olur(
cnm doktorum ısrar etti normal doğum yap diye ama bebeğin doğarken ölür büyük ihtimal dedi. Bende yaşama şansı %1 bile olsa sezeryan yapın dedim. Ne yapayım tekrar hamile kalayım diye halen yaşayan bebeğimi öldüremezdim. şu lohusalığım bitsin gideceğim inşallah doktora araştırma yaptırmaya.
inşallah cnm saolasın hayırlı duaların için.demek illa 1 yıl değilmiş beklememek. Hayırlı zamanda rabbim nasip etsin inşallah.
gelcek tabii cnm. Insan bebeğini kaybettiğinde değil umudunu kaybettiğinde biter. Rabbim hayırlı zamanda kucaklarımızı doldurur inşallah.
Ay iyiki varsınız bana ne kadar iyi geldiniz anlatamam. Insanı ancak aynısını yaşayan anlıyor. çok saolun.
suyum geldi bitti ama hiç sancım olmadı. Rahimağzı yetmezliğinden hiç bahsetmedi doktorum. Ya enfeksiyondan olur yada bazı kadınların kesesi daha ince olur şans ondna olmuş olabilir dedi.bu olaydan 10 gün önce kontrolde doktorun bebeğin yeri iyi aşağıda değil demişti. Bide 2. çocuktada aynısı olabilir dedi. Ama dediğin gibi bende bir rahim filmi çektirmek istiyorum. Daha iyi olur bence.patolojik inceleme bebeğe yapılmadı. Doğduğunda hertürlü kontrol yapılmış ve bir rahatsızlığı yok demişler. çapaya gideyim diyorum en incesine kadar araştırtayım. Ama tavsiye edebileceğiniz başka doktor varsa rica edeceğim. Sen nerede yaptırıyorsun bunları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?