Biz de yaptırmadık canım zaten 4 gün yaşadı her şeyi iyiydi son gün idrarını yapamadı sanırım bundan vefat etmişti. Canım ben Hatay'da yaşıyorum. Buradapek iyi deneyimli doktorlara rast gelmedim. Kendi doktorum genç biri ama testler konusunda ve net teşhis konusunda net cevap bulamadım. Yazın İstanbul'a gittim ailem oradazaten. Florans Nigthingen'DE VE AYNI ZAMANDA MUAYENEHANESİ VARDI, bir de Çapada prof ama yalnızca derlere giriyormuş, artık orada hasta kabul etmiyormuş. Gittiğimde son 8 haftalık bebeğimi kaybedeli2 ay olmuştu. Vajinal elle ve ultrasonla baktı rahimboynun çok kısa bir dahakine serklaj işlemiyle dikiş dedi. Bir de preferik kanda kromozom analizi istedi, lupus antikoagülan istedi, buradaayrıca buna ek olarak antinükleer antikor(ana), antidna yaptırdım Bunlar bağışıklıkla ilgili.(son 3 test) Ayrıca pıhtılaşma sorunun erken doğumdan sonra çıkmıştı. 2 tane 8 haftalık düşüğümün nedeni herhalde eşimde çıkan kromozom bozukluğu... Doktor iyi ama yoğun. Teşhis aşamasında çok iyi. Çat çat söyledi ne olduğunu. Hem de tüp bebek doktoru hem de riskli gebelikleri inceliyor. Adı prof. Dr. Cemil Akgül... Kese ince diye ilk kez duydum, enfeksiyonlar da erken mebran rüptürü(kesenin delinmesinde)çok etkili. Benim 7 yaşındaki oğlumda 29.haftada 4 cm rahimağzı açılmıştı Zeynep kamilde yatmıştım aslında hepsi problemli geçti ama oğlum yatarak 38. haftada doğmuştu. Kesinlikle doktorun kim olursaolsun teşhis aşamasında riskli gebelik takibi yapan biri olsun... Allah sabrımızı artırsın canım. Amin...
buseli arkadaşım başın sağolsun inşallah en kısa zamanda toparlarsın ve zamanı gelince de yeni bebiş için çalışmalarında başlarsın canım.
MAYTAP progesteron yüksek çıkmış tdv ertelenmiş. Aslında ilk başta moral bozucu gibi gelse de her olumsuz şey aslında olumsuz değil belik tutmayacaktı yapılsaydı. Bence moralini yüksek tut arkadaşım. Yine Tolga bey mi yapıyor tdv yi?
mrb. arkadaşlar ....umarım herkes iyidir....benim ptsi günü yumurtalarım toplandı...18taneydi. ama 10tanesi döllendi....ama maalesef progesteron hormonu yüksek çıktı..ve tadvi ertelendi...9tane embriyo 3.gün donduruldu.....hep bişey çıkıyor karşıma..hep bi aksilik..umarım sonu hayırlı olur(
premete tahminin dığru çıktı bende anlamıştım ama beklemek istedim lekelerin devamı gelmedi test yaptım pozitif üçünde de aynı oldu rabbim sonunu benzetmesin daha önce yazını okumuştum hamileyken okuduğun dualar vardı zahmet olmazsa tekrar yazarmısın içim çok sıkılıyo dualarla başarıcam inşallah
premete tahminin dığru çıktı bende anlamıştım ama beklemek istedim lekelerin devamı gelmedi test yaptım pozitif üçünde de aynı oldu rabbim sonunu benzetmesin daha önce yazını okumuştum hamileyken okuduğun dualar vardı zahmet olmazsa tekrar yazarmısın içim çok sıkılıyo dualarla başarıcam inşallah
Merhabalar,
sizleri yeni gördüm ve hemen son sayflara baktım. ilk sayfada yazanların son sayfalarda bebekleriyle olmaları beni çok mutlu etti ve umutlandırdı.
Bende 27 haftalık bebeğimi erkenden suyum gelince sezeryanla doğurdum. ama sadece 16 saat yaşayabildi miniğim. 7 ağustosta doğum yaptım. acım çok taze. nasıl başa çıkabilirim diye düşünürken sizleri gördüm. henüz 20 günlük lohusayım. o kadar zorki.. karnım kocaman, gögüslerim sarkmış. yani gebelik sonrası her durum var ama bebeğim yok bitek. ağlamamaya çalışıyorum bebeiğim bir yerlerden beni görüyorsa üzülmesin diye. sadece birkaç saniye başını okşayabilmiştim. sesi nasıldı acaba, göz rengi, yaramaz bir çocukmuydu. bu soruların cevaplarını hiçç bilemiyeceğim. ne zormuş umudun tam elindeyken kayıp gitmesi.sezeryan olduğum için 1 yıl beklemeliyim yeniden hamile kalmak için. ama kısmet bu 1 yılda ne olur, tekrarhamile kalırmıyım, kalırsam tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım? sorular dönüp duruyor kafamda. Rabbim umarım bizim durumumuzda olan veya hiç hamile kalamamış bütün kadınların kucaklarını doldurur ve evlat sevgisini herkese doya doya tattırır.
mrb. arkadaşlar ....umarım herkes iyidir....benim ptsi günü yumurtalarım toplandı...18taneydi. ama 10tanesi döllendi....ama maalesef progesteron hormonu yüksek çıktı..ve tadvi ertelendi...9tane embriyo 3.gün donduruldu.....hep bişey çıkıyor karşıma..hep bi aksilik..umarım sonu hayırlı olur(
premete hg.tamda senin cevaplarını okuyodum.benim sormak istediğim bişey var.doğum yapalı 52 günoldu ben ne zaman adet olurum?normal doğum yapmıştım.ne kadar daha olmazsan dr gitmem gerekir?yardım edersen sevinirim..
Allah sabırlar versin. Hepimiz aynı durumları yaşadık, aynı yollardan geçtik seni çok iyi anlıyoruz. Doktorlar yaşın gençse sezeryandan sonra 1 yıl bekle diyorlar ama aramızda 4,5 ve 5 ve 5,5 ay sonra hamile kalıp sorunsuz bir şekilde kucağına alan arkadaşlarımız var. Bekleme süresine çok takılma öncelikle kendini toplamaya çalış zaten yeniden hamile kalma konusunda en doğru zamanı sen bilirsin.
Maytapcım hakkında hayırlısı olsun. Bu durumda geç olsun da güç olmasın demekten başka birşey gelmiyor elimizden. Allah zorluklarını kolaylıklara çevirsin.
Canım yeniden adet olacağın tarih kişiden kişiye değişiyor sanırım. Ben Mete'ye 2,5 süt verdim o vefat ettikten sonra sütümün kesilmesi için ilaç kullandım ve 1,5 ay sonra falan adet oldum, Tolga doğalı 8 ay oldu daha bu ay ilk adetimi oldum ama bazı kişilerin hemen doğum yaptığı ayda ya da kırkı çıkıca adeti geliyor. Senin durumundakilerde genelde 3 ay içinde adet olması bekleniyor ama bence sen 3 ayı bekleme 40'ın çıkınca bir doktora gitmemişsen git bir doktorla görüş hem muayene olursun hem de kafandaki soruları sorarsın.
premete tahminin dığru çıktı bende anlamıştım ama beklemek istedim lekelerin devamı gelmedi test yaptım pozitif üçünde de aynı oldu rabbim sonunu benzetmesin daha önce yazını okumuştum hamileyken okuduğun dualar vardı zahmet olmazsa tekrar yazarmısın içim çok sıkılıyo dualarla başarıcam inşallah[/QUOT
allah tamamına erdirsin canım çok sevindim.allahım bizede göstersin o günleri.
çoooooook sevindim canım.allahım hayırlısıyla kucağına almayı da nasip eder inşallah.Önceki kötü tecrübeleri ne kadar çabuk kafandan atarsan o kadar rahat bir hamilelik geçirirsin.benim hamileliğim çok stresli geçmişti,doktorların sayesinde .ama şimdi geçmişe bakıyorum da ne kadar anlamsız şeylere takılı kalmışım aylarca.sana tavsiyem bol bol dua et.allah kimseye çekemeyeceği dert vermiyor.premete tahminin dığru çıktı bende anlamıştım ama beklemek istedim lekelerin devamı gelmedi test yaptım pozitif üçünde de aynı oldu rabbim sonunu benzetmesin daha önce yazını okumuştum hamileyken okuduğun dualar vardı zahmet olmazsa tekrar yazarmısın içim çok sıkılıyo dualarla başarıcam inşallah
buseli arkadaşım başın sağolsun inşallah en kısa zamanda toparlarsın ve zamanı gelince de yeni bebiş için çalışmalarında başlarsın canım.
MAYTAP progesteron yüksek çıkmış tdv ertelenmiş. Aslında ilk başta moral bozucu gibi gelse de her olumsuz şey aslında olumsuz değil belik tutmayacaktı yapılsaydı. Bence moralini yüksek tut arkadaşım. Yine Tolga bey mi yapıyor tdv yi?
Maytap'cım hakkında hayırlısı olsun bu aksilikler mutlaka daha güzel sonuçlar alabilmen için önüne çıkıyordur inşallah tüm bu aksilikleri unutturacak günlerde gelicek..Ne kadar ertelenmiş oldu şimdi tedavin??
Allah sabırlar versin. Hepimiz aynı durumları yaşadık, aynı yollardan geçtik seni çok iyi anlıyoruz. Doktorlar yaşın gençse sezeryandan sonra 1 yıl bekle diyorlar ama aramızda 4,5 ve 5 ve 5,5 ay sonra hamile kalıp sorunsuz bir şekilde kucağına alan arkadaşlarımız var. Bekleme süresine çok takılma öncelikle kendini toplamaya çalış zaten yeniden hamile kalma konusunda en doğru zamanı sen bilirsin.
Maytapcım hakkında hayırlısı olsun. Bu durumda geç olsun da güç olmasın demekten başka birşey gelmiyor elimizden. Allah zorluklarını kolaylıklara çevirsin.
Canım yeniden adet olacağın tarih kişiden kişiye değişiyor sanırım. Ben Mete'ye 2,5 süt verdim o vefat ettikten sonra sütümün kesilmesi için ilaç kullandım ve 1,5 ay sonra falan adet oldum, Tolga doğalı 8 ay oldu daha bu ay ilk adetimi oldum ama bazı kişilerin hemen doğum yaptığı ayda ya da kırkı çıkıca adeti geliyor. Senin durumundakilerde genelde 3 ay içinde adet olması bekleniyor ama bence sen 3 ayı bekleme 40'ın çıkınca bir doktora gitmemişsen git bir doktorla görüş hem muayene olursun hem de kafandaki soruları sorarsın.
çok sağolun kızlar desteğinizle hamilelik sürecimi daha rahat geçireceğime inanıyorum aslında eskilere nazaran daha olumlu düşünüyorum ağrılarım biraz korkutuyo onuda çok yeni olmasına bağlıyorum ben bu hamileliğimi hep yatarak geçirmeyi düşünüyorum sıkıldıkça sizlere bakarım inşallah bekleyenler çifter çifter peşimden gelin fazla bekletmeyiz arayı açmayın hafta hafta beraber takip edelim değişimleri premete bende 20. haftaya gelip o listede yer almak ve bi üst listeye çıkmak için sabırsızlanıyorum rabbim hepimizin yüzünü güldürsün kimseyi tekrar tekrar bu acıyla sınamasın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?