Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canlarım inşallah herkes iyidir...ne zamandır takip edemiyorum yurt dışından misafirlerimiz vardı 2 ay onlarla 15 gündürde görümcemin düğünü için sürekli koşuturmaca içindeydim...inşallah bundan sonra daha sıkı takip edeceğim.

Mapcım herşey yolunda sanırım çok sevindim bende pronlem yaşadığım haftalara gelince korkudan ölüyodum ama hiçbirşey olmadı allah büyük canım bebişini kucağına alacağın günleri düşün herşey çok güzel olacak...

SİNANNURAY Tebrik ediyorum arkadaşım Allah umutsuzluğa düşürmesin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bundan öncesini düşünmeden tamamen bebeğine odaklan canım. Burayı ihmal etme bizi habersiz bırakma

Merhaba,
Malesef ben de sizinle ayni kaderi paylasiyorum. Ben de iki ay once, 29 hafta 5 gunluk dogan kizim Ruya'yi kaybettim. 28 Temmuz'da dogdu bitanem, 3 gun 15 saat dayanabildi minik kuzum. Hastaymis bebegim. 24. haftada ultrasonda karin bolgesinde kalsifikasyonlar gordu doktor. Bagirsaklarinin delik oldugu teshisini koydular. En kotu ve en iyi senaryolari anlatti bize doktorlar. Kistik fibroz diye kalitsal bir hastaliktan suphelendiler, bana ve esime genetik testler yaptilar. Enfeksiyon olabilir dediler. Hicbisey cikmadi. Icimiz o kadar rahatladi ki o zaman. Gece gunduz dua ettim bebegim iyi olsun diye. Iyi senaryo da bagirsaklarin kendi kendine iyilesebilecegiydi. Surekli ultrasonla takip ettiler. Hersey yolunda gidiyordu, testler temizdi. Test sonuclarini aldigimiz gunun ertesi hareketleri azaldi kizimin. Icimiz rahat etsin diye hastaneye gittik. Kalp atislarinin arada sirada cok dustugunu farkettiler ve beni hastaneye yatirdilar. 5 gun hastanede yattim. Bu arada preeklamsi baslangici da buldular. Gunde 3 kere nst ve gerektiginde ultrasona aldilar. Bu durumda bile hep pozitif dusundum. Hic kondurmak istememisim belli ki. 5. gunun sonunda gece yarisi odama geldiler. Acilen sezeryana alinacagimi, bunun zorunlu olacagini, yoksa kizmin karnimda olecegini soylediler. Cok hizlanmis kalp atislari guzelimin. Zaten gun ogledensonradan beri nereyse hic hareket etmiyordu. Sezeryan dediklerinde basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Hersey bitti dedim. Kizimi aldilar benden Dogduktan sonraki ilk testler de bagirsaklarinin iyi olmadigini gosteriyordu. Ayni gun ogledensonra ameliyata aldilar kucucuk kizimi. Bize hic umit vermedi doktorlar. Olumsuz da konusmadilar ama hallerinden belliydi umitlerinin olmadigi. Ben yine de gece gunduz dua ettim. Surekli kizimin yanina gidip 'guclu ol guzel kizim' dedim. Gozlerim aglamaktan o kadar sisti ki gozum kapandi biraz. Allah isterse mucize de olur dedim. Ama Allahim onu yanina istedi, melek olsun istedi. Ameliyattan sonraki 2. gunun sabahi beyin kanamasi gecirdigini ve yapilacak bisey olmadigini soylediler. Artik kuvozde durmasindansa annesinin ucaginda olmasinin iyi olacagini soylediler. Birsuru cihaza bagli, melek olup ucana kadar kucagimdaydi bebegim. O kadar guzeldi ki ona dokunmak. Sicacikti. Elimi tuttu. Kalkmam gerektiginde esimde durdu ama esim bende cok huzurlu, kendi kucaginda huzursuz oldugunu soyledi. Annesi oldugumu anladi mi acaba? Biraz olsun huzur verebildim mi kizima. Onu cok sevdigimizi, hep sevecegimizi, hep ilk goz agrimiz olacagini defalarca soyledim. Huzurlu gitmesini, gittigi yerde huzurlu olmasini cok istedim. Kucagimda oldugu an hayatimin hem en guzel hem de en aci aniydi. Onu o kadar ozluyorum ki! Tam hayalimizdeki gibiydi. Esimden de benden de biseyler almisti. Bir yandan bebeksiz olduguma yaniyorum, icim bebek hasretiyle yaniyor. Bir yandan Ruya'mi istiyorum sadece diyorum. Cok iyi biliyorum ki her bebegimin yeri farkli olacak. Allahim bana da saglikli, hayirli, acisini gormeyecegim bir bebek nasip eder mi acaba? Cok korkuyorm ya olmazsa diye. Herseyden korkuyorum aslinda. Esim haric kimseyle konusamiyorum. Konusmak istemiyorum galiba. Kimse anlamiyor cunku. Ancak yasayan anlar bu aciyi. Iyi ki sizi buldum. Kafanizi sisirdim kusura bakmayin nolur.

Kafamızı şişirmek ne demek lütfen böyle düşünme. Emin ol bizler aynı acıyı yaşamış anneler olarak her zaman seni dinlemeye ve sana kucak açmaya hazırız. Meleğin için Allah sabırlar versin. Yazdıklarını çok üzülerek, gözlerim dolu dolu okudum ama bebeğini sevginle sarıp sarmalayarak uğurlayabilme şansına sahip olmana sevindim. Annesi olduğunu anlamaz mı hiç, doğduğu andan itibaren senin onun annesi olduğunu, onu çok sevdiğini ve seveceğini biliyordur zaten. Şimdi senin suretindeki melekler aynı senin onu sarıp sarmaladığın gibi ona sarılıyorlar ve kulağına en güzel ninnileri söylüyorlar. Rüya bu dünyadan mutlu ayrılmış ve şu an bulunduğu yerde de çok mutlu unutma. İnşallah sen de yarana merhem olacak bir bebeğe en kısa zamanda kavuşursun.

delicezeytin, deldin geçtin yüreğimi, Mevlam sabırlar versin, Allahım burda hepimizin acısı aynı ama yaşadıkları ne kadar farklı, ben meleğimi hiç kucağıma alamadığıma yanarken, başka bir anne melek olacağı saati bekleyerek kucağından indirmiyor kuzucuğunu..... zaten sabah üzüleceğimi bile bile dayanamadım baktım yavrumun resmine canım benim Rabbim hiçbirimize aynı acıyı ve başka acıları yaşatmasın, üzülme, ağlama demiyeceğim, ağla istediğin kadar, nasıl rahatlayacaksan içinden nasıl geliyorsa öyle yap ama sakın isyan etme, bizler Rahmanın seçilmiş kullarıyız, niçin biz diyebilir miyiz, ne kadar saçma olur, ben bazen burdaki arkadaşlarla Cennette buluştuğumuzu kucaklarımızda meleklerimizin olduğu hayal ediyorum...

sinannurayyy; çok sevindim arkadaşım hayırlı uğurlu olsun
İnşallah zamanlıca sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucaklarız tüm melek anneleri.
Ağrılar oluyor onlara takılma.
Dualarımız edip pozitif düşünmekten başka bir çaremiz yok hep aynı zorlukları yaşıyoruz ama sabretmekten rabbimize sığınmaktan başka yol yok.

delicezeytin yaşadıkların çok acı ama doktorlar son anlarda senin kucağına vermişler iyi ki yavrunu koklamışsın vedalaşabilmişsin ona söyleyeceklerini söylemişsin. Bundan sonra bir parça cennette.
İnşallah en kısa zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alırsın arkadaşım.

üzülmemek elde mi? bende yavrumu kaybedeli 27 gün oldu. Allah hepimize sabırlar versin. sen en azından kucağına alabildin kokusunu duyabildin. ben sadece başını okşayabildim kuvezden. İnşallah Rabbim hepimzin kucağını dolduru tez zamanda. bak bir arkadaşımız hamile bile. Sinannuray inşallah sağlıcakla zamanında alırsın yavrunu kucağına.

rabbim sana kucağına almayı kokusunu içine çekmeyi nasip etmiş.ben onuda yaşayamadım tadamadım o duyguları.benim karnımnda öldü bebeğim.tüp bebekti...en büyük özlemimdi..en ço istediğimdi.o zamana kadar hep korkuyla geçmişti günlerim..doğuma 1,5 ay vardı artık rahatlamıştım bira zbişi olmaz sanıodum..ama kalbi duru verdi oğlumun.rabbim çok büyük hiçbi zaman düşünmek istemiorum aksini.rabbim bir daha nasip edecek inşallah..peygamberimiz bile 6 defa yaşamış bu acıyı.rabbim tekrarını yaşatmasın hiç birimize inşallah ve bunu unutturacak acıda vermesin...aminn

sevgili delice zeytin,Allah sabırlar versin en kısa zamanda kucağına ikinci bebeğini alırsın inşallah..bende preeklampsiden 30 haftalık bebeğimi kaybettim,1,5 ay önce uçtu gitti meleğim...benim bebeğimde 1190 gr doğdu ancak 3 gün küvezde yaşayabildi..sadece 1 defa görebildimm sütümden sadece 1 defa içebildi ama hiç kucağıma alamadım koklayamadım..Allaha şükür ki bu kadarda olsa annelik duygusunu yaşayabildim diyorum şimdi Allah istemeseydi bunuda yaşatmazdı...İnşallah yeniden anne olmayı nasip eder hepimize..ne olur sende umudunu kaybetme...sevgilerimle.

...Delicezeytin , Elfksgl... Allah sabirlar versin.Emin olun burda hepimiz ayni acilari yasadik halada yasiyoruz.Bende 1 ay oglumu koynumda yatirdim ara ara, sütümü verdim sükürler olsun.Benim oglumunda küvezde üc haftalikken bagirsaklari enfeksiyon kapti ameliyat oldu doktorlar enfeksiyondan dolayi bagirsaklari cok zarar görmüs heran kaybedebiliriz dediler.Ameliyattan 3 gün sonra doktorlar saatleri sayili dediler hastaneye hoca cagirdik oglumu kucagima aldim kulagina ezan okuyup adini koydu hoca hep okudu, dakikalarca sevdim kucagimda....belki birazdan cennete gidecegini bile bile dakikalarca sevdim kucagimda...Koklaya koklaya icime ceke ceke öptüm... en son hemsire ufak bir pamuk verdi elime sütümle islatip duduklarini islattim .......Yapabildigim sadece buydu bebegime sükürler olsun...15 ay oldu melegim gideli onu hic unutmadim acim hala cok büyük...Ama simdi tekrar hamile olmak istiyorum umudum var... insallah hepimiz tekrar anne olacagiz...Allah ayni acilari daha beterini tekrar yasatmasin hicbirimize...Meleklerimizi cennette coooook sevecegiz insallah....

Acimi paylasip destek oldugunuz icin ve guzel dilekleriniz icin sagolun. Allah hepimize sabirlar versin. Elfkgsl, Buseli, sizin de aciniz cok tazeymis. Hamile arkadaslari tebrik ediyorum bu arada. Insallah saglikla kucaklarsiniz bebeklerinizi, doya doya sever, buyutursunuz. Su anda hayattaki en buyuk dilegim bu oldugu ve bir kere bunu basaramadigim icin sanki ulasilmaz bir hayal gibi geliyor bana. Ama yeniden anne olanlar, hamileler, o kadar icimi rahatlatiyorsunuz ki anlatamam. Umuda cok ihtiyacim var bugunlerde.

Allah isteyen herkese saglikli evlat versin, kimseye de bizim yasadigimiz acilari yasatmasin insallah. Cok uzulurdum annesini, babasini kaybeden kucuk bir cocugu ya da evladini kaybeden bir anneyi, babayi duyunca. Hep icimden dua ederdim Allah’im butun anneleri babalari cocuklarina bagisla, butun cocuklari da annelerine babalarina bagisla diye. Hic aklima gelmezdi ‘felaket’ olarak gordugum birseyin benim basima gelecegi. Ama hersey gelebiliyor insanin basina iste. LittleAngle, senin de dedigin gibi Allah bu derdimizi aratacak dert vermesin. Acikcasi ilk zamanlar isyan da ettim, cok pisman oldum sonra. Simdi sanirim daha akliselim dusunebiliyorum. O aciyla, sokla ‘niye ben’ diye cok sordum. O kadar ozen gostermisken yememe icmeme hamileligim boyunca niye benim bebegim hasta olmustu? Bana bir ceza diye de cok dusundum. 3 yil once hamile oldugumu zannedip aglamistim hungur hungur. Hic istenmeyen bir zamanda gelmis olacakti eger olsaydi. Sanki o zaman bebek istemedigim icin simdi bebegim gitti diye dusundum. Ama butun bu dusunceler sacma, farkindayim. Simdi bunun kaderim oldugunu dusunuyorum. Elimden gelenin en iyisini yaptim ben.

Cok sukur, anneligi tadabildik. Bunca aciya ragmen, 'keske gelmeseydi bebegim' demiyorum. Cok guzel birseymis annelik. Insallah hepimize Allah, anneligi doya doya yasamayi nasip eder, bir daha evlat acisi gostermez.

Allah en kisa zamanda saglikli bir bebek versin insallah. Prematureler malesef cok kirilgan oluyorlarmis. Doktora ben 'ama cok kucuk, ameliyati nasil kaldiracak' dedigimde pek umitli konusmamisti benle. Iyi tarafi, sinirleri tam gelismedigi icin aciyi pek hissetmiyormarmis. Yani bebeklerimiz en azindan aci cekmedi. Ne guzel bebegine sut verebilmissin. Benim sutum geldiginde cok gecti artik

Bir daha hamile kalirsin, endiselenme. Ben su anda gelecekle ilgili cok endiseliyim ama aklim birseyin farkinda: birseyin olacagi varsa oluyor. Bizim de basimiza bunlarin gelecegi varmis. Doktorlarin 'asla cocugun olmaz' dedigi insanlar cocuk sahibi oluyor. Ve bunu cok duyuyorum. Yani tamamen kismet. Sukredip, dua edecegiz, olacak insallah. Bir kere olmus, bir daha niye olmasin!Sonra umutsuz kaldigimiz gunler, uzuntulerimiz bosa olacak.

Ne güzel bi haber gözünaydın arkadaşım inşallah sorunsuz bi şekilde sağlıkla kucağına alırsın bebeğini gelişmeleri bekliyoruz..

teşekkürler selencim...ekim sonu gibi yani 20sinden sonra olur transfer inşallah...bakalım hayırlısı artık...sen nasılsın ..beren bebek nasıl??....kocaman öp benim için:90:

Bu ay sonunda güzel haberler bekliyoruz senden inşallahh..Beren iyi çok şükür uykusuz vızırtılı çok ağlayan bi bebek bakalım zamanla düzene gireriz inşallah öperim teyzesi tabiki :)Baban nasıl oldu herşey yolundadır inşallah

BEBEKLERİMİZ

[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Ylmznrmn|Yavuzhan Yahya|Erkek|11.09.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Zeynepsudem11|Ali|Erkek|22.02.2011
|Haticesu|Eda|Kız|26.02.2011
|Alicim|Ecrin|Kız|15.04.2011
|Gelincik37_34|Asya Ecrin|Kız|18.04.2011
|Eburcu|Umut Çınar|Erkek|09.05.2011
|Seblev|Kuzey|Erkek|27.05.2011
|Cici_22|Ayşe|Kız|06.06.2011
|Bengisu82|Zeynep|Kız|27.07.2011
| Selen_k |Beren|Kız|18.08.2011
| Gamze81|Çınar|Erkek|17.09.2011 [/table]

HAMİLELERİMİZ

[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Limburg1985|35|ERKEK|17.11.2011
|GamzeliKız|33|ERKEK|02.12.2011
|Map|21|ERKEK|17.02.2012[/table]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ

[table="head"]Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
Ruyacım|17.10.2011
28mavi|25.10.2011
Maytap|[/table]

umuda gerçekten çok ihityacımız var
listede gebelik müjdesi vermesini beklediğimiz arkadaşlarımızdan en kısa zamanda hayırlı müjdeli haberler gelir inşallah
ve gebelik sürecinde olan bizler de inşallah zamanı geldiğinde bebeklerimizi kucağımıza sağlıkla alırız ve bir üst listeye geçeriz.

hep dualarımdasınız en kısa zamanda rabim kucağınıza versin meleğinizi umudumumuzu yitirmeyecek bizleri gören rabbim sizleride gförecek

slm kızlar sonunda oğlum Ersan Çınarıma kavuştum 17.09.2011 de saat 7:30 da normal doğum oldu..oğlum 3540 gr 51 cm dünyaya geldi .. rabbim isteyen her kese nasip etsin sancı anında hepiniz için ayrı ayrı dua ettim..hamile kalmak isteyen leri en kısa zamanda hayırlısıyla hamile kalsınlar,hamile arkadaşlar içinde sağlıkla bebeklerine kavuşur inşallah......doğumdan sonra ilk defa int. girdim.. doğumdan önce yine topiği takip ettim ama bana yazılan yazılara cevap yazdım.. her kes az girince diğer topikteki arkadaşlarla hamileliğimi gecirdim ..ben burdaydım 9 ay boyunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…