Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım kan pıhtılaşması testleri hamilelikte mi yapıldı? İğneye ne zaman başladın? İlk bebeğimde dr kan akışından şüphelenmişti 20. haftada Namık DEMİR e muayene olmuştum. O raporunda çentiklerden bahsetmiş hep iğne kullanmaya başlasam değişir miydi diye düşündüm. Onun için seni soru yağmuruna tuttum. Bu arada kaç doktora gidiyorsun, doktorlar demen dikkatimi çekti. Hamileliği neredeyse yarıladın gayet sessiz bir hamilelik geçiriyorsun. Umarım hiçbir problemle karşılaşmazsın.

Benim dikilerim doğumdan bi hafta sonra iyileşti ağrı kalmadı ama sezeryanla normal doğum farklı senin dikişlerin yeri hassas :)üstüne fln oturduğun için ağrı sızı olması normal benim görümcemde senin gibiydi zmnla hafifler inşallah..Bizim çok gaz problemimiz olmadı olduğu zmnda kimyonlu rezene çayı var humananın onu verdim 5-6 kaşık kalanınıda ben içtim bide anason kaynatıp verdim bi kaç kaşık halada veriyorum uyku içinde işe yarıyor diyorlar bir bardak suya 1 çay kaşığı anasonu koyup kaynatıyorum ılıklaşınca veriyorum yine kalanını ben içiyorum dene istersen gaz sancısı çok zorr inşallah düzene biner bebişler...
Allah burdaki tüm arkadaşlarıma yaşatsın inşallah bu duyguları her zaman dualarımdasınız kızlar unutmayın...

minnakminnak cığım ben bu gebeliğimde progestan veya proluton hiç kullanmadım tüp olmadığı için gerek görülmedi herhalde bir de geçen gebeliklerimde proluton depo kullanmıştım yan etki olarak kabızlıkyapmıştı.
Bu arada bu haftaya kadar ne güzel gelmişsin bayağı bir tedbirler alınmış bu kez dikiş bile atılmış ilaçlarını da alıyorsun bu durumda bence gönlünü ferah tutmaya çalış duanı et. Haklısın insan kayıp yaşadığı haftalarda iyice korkmaya başlıyor ama elden gelen şeylerin hepsini yapıyorsun sen.
28 mavi arkadaşım pıhtılaşma testleri bu gebeliğimden 3-4 ay önce yapılmıştı. Üç doktora gittim. Biri benim geçmişte yaşadıklarımı pıhtılaşmaya bağlıyor. Bu gebeliğimi 5. haftamda öğrendim ve o zaman başladım iğneye. İğnenin dozu konusunda bile her kafadan farklı ses çıkıyor. Hadi iğneyi başladık peki etkisini nasıl değerlendireceğiz? Birisi kanda bir değer istedi sonra bir hematoloğa sorsum o değer iğneden etkilenmez başka bir değere baktır dedi. Diğer iki kadın doğumcu ise benim yaşadığım kayıpların pıtılaşmayla ilgisi yok diyor.
Benim anladığım bu doktorlar da bir yere kadar anlayabiliyorlar ve tedbir amaçlı birçok ilaçlar veriliyor.
Başka bir arkadaşıma hiç pıhtılaşma testi yapılmadan daha önce erken haftada 2 kaybı olduğundan clexan verildi ve sağlıkla doğurdu.

Son düzenleme:

Allah bagislasin kizini. Kaybettigin bebegin de kizmis. Niye bilmiyorum, ben de kizimi kaybettigim icin bir kizimin olmasini cok istiyorum. Eskiden cinsiyet umrumda degildi. Simdi de aslinda herseyden onemlisi saglikli bir bebegimin olmasi ama icten ice kiz istiyorum ben de galiba. Daha benim cok var gerci yeni bir hamilelik dusunmeme. Sezaryen oldugu icin bekle Allah bekle! Sen gerci sorun yasamamissin herhalde dikislerinden ama ben cok korkuyorum. Daha bekleyecegim. Zaten bedenim de hazir degil, psikolojim de. Esine de kavusmussun ne guzel. Insallah bundan sonra hep beraber cooook mutlu olursunuz.

Sana da Allah sabir versin arkadasim. En ksa zamanda tekrar hamile kalirsin, 9 ay sonunda da saglikla kucagina alirsin insallah. Bir daha boyle sikintilar cekmeyiz insallah. Sen testler yaptirdin mi? Neden kaybetmissin bebeklerini biliyor musun? Gerekli testleri yaptirmakta fayda var. Sonrasinda da duamizi edip bekleyecegiz ne yapalim. Ama elimizden geleni yapmakta fayda var. Benim bebegim gerci rahatsizdi ama bende bir de preeklamsi cikti. Aklima takiliyor acaba preeklamsiden mi bebegim karnimda sikintiya girdi diye. Doktorlar pek ihtimal vermedi ama yine de tedbirli olmak lazim. Plasenta inceleniyor hala. 3 KAsim'da belli olacak. Onun sonucuna gore birseyler cikacak bakalim. Korkuyorum sonuclardan ama korkunun ecele faydasi yok

valla cok hassas yerde olduğu için şimdi iyi cok şükür gazım yada sancım olduğunda beni maffediyordu şimdi popomun üstüne oturabliyorum..humananın razenesini eşime aldırayım o zaman geceleri uyutmuyor bizi gündüzde cok huzursuz rezene cayı bende var içiyorum oda bir insanın yapacağı gazdan fazla gaz cıkarıyor..anasonda mı baharatcıdan alınıyor ?? amin..rabim isteyen her kese yaşatsın inşallah..

minnak minnak
siz benim sloganımızımı kullanıyosunuz haa ?

map , premete hepinize sevgıler

eskıden 1.5 sene evvel yazardım erken dogum rıskım vardı bebek tüp bebektı
mınnak benım can arkadasımdır aynı donemdık
son yazan arkadasa da cok yandım
ruya hanı kızının adı cok uzuldum cıdden hala ıcımde yasıyorum acısını bebegımı kaybetme korkusunu

oglum 19 aylık
dogumdan kısa sure sonra baska kadın yalanlar dolanlar bıttı evlılıgımız
yasayan bır bıyolojık baba
yasayan bır bebek
yasayan ölmüş yasayan öldürülmüş birde b en varım
Allah hayırlısını versın oglumun sapa sağlam yasamasının sevıncıne doya doya varamadım

Anason aktarlarda satılıyor Gamze'cim ben ordan aldırdım sende bulursun bide onu dene bakalım inşallah çözüm olur..

Sabretmekten başka çaremiz yok, bu aralar benim en büyük duam sabır oldu. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Ben ikinci kaybımdan sonra Ege Üniversitesinde başaldım. İmmünoloji, genetik ve kan pıhtılaşması testleri yapıldı. Sebep 3 değerde kan pıhtılaşması olması. Hamilelikle birlikte iğneye başlayacağım. Doktor önemli sonra da tek yapabileceğimiz Allah'a sığınmak. İnşallah sonuçların temiz çıkar. Ama ne çıkarsa çıksın öğrenmen iyi. Ya hiç bilmesen karambole belki aynı şeyler tekrar yaşanacak. Allah korusun ama ne yazık ki ülkemizde böyle şeyler yaşanıyor. 2. hamileliğimde 2 değerde kan pıhtılaşması olduğunu sanıyorduk iğne kullandım meğer 3 tane değerdeymiş. Tabi ki iğne dozu düşük geldi. Sonuç ortada. Korkma için rahat edene kadar her şeyi yaptır, zaman nasıl olsa geçiyor iyi bir şekilde değerlendir. Bana çok araştırıyorsun, bu kadar inceleme demişlerdi. Şimdi de çevremdekiler dr isimleri getirmeye başladı, bana hak verdi. Sen de aklına takılanları yaptır ve de yaptıracak bir dr bul.

Benim öncesinden haberim yoktu galiba kaçırdım. Yeni kullanmaya başladığını sandım. Dediğin gibi tedbir amaçlı olabilir. Hematologa da danışmışsın gerisi Allah'a emanet artık. Doktorlar kafanı karıştırmıyor mu peki???? Farklı bakış açıları, farklı ilaçlar....Bir şeyi kaçırmak istemiyoruz ama ben iyice paranoyak olmaktan korkuyorum açıkçası. 9 ay o kadar uzun geliyor ki..... Nasıl geçer diye şimdiden düşünüyorum. Allah'tan 5. haftada öğreniliyor da 1 ay gidiyor kalıyor 8 ay.

Canım doğum haberini Selen'den almıştık. Tekrardan hayırlı olsun. Güzel günlerde, sağlıkla, mutlulukla büyütün bebeğinizi. Ben de oğlumda gazdan çok çektim. Duyduğum herşeyi denedim rezene çayı, kimyon çayı,çörekotu çayı, ayaklarına ve karnına acı elma yağıyla masaj, sıcak su torbası vs. hiçbiri fayda etmedi. Bütün gün çığlık çığlığa nefessiz kalıncaya kadar ağlıyordu ve sadece kucağımıza alıp evin içinde hoplata hoplata yürürsek susuyordu. Ne gecem kalmıştı, ne de gündüzüm artık yorgunluktan bayılacak gibiydim yine de nasıl olsa sayılı gün ilaç kullanmayayım sabredeyim dedim. Baktım 3 ay bitti bizim oğlan düzeleceği yerde iyice cozuttu 3,5 aylıkken gaz damlası kullanmaya başladım ve onu kullandıktan sonra neden daha önce kullanmayıp kendimize ve oğluma bu eziyeti çektirdim diye çok yandım. Şimdi herkese tavsiye ediyorum, eğer durum çekilmez bir hal alırsa gaz damlası kullanmaktan çekinme biz doktor tavsiyesiyle kullanmıştık. Benim kullandığım ilacın adı sab simpleks, kardeşim de nurse harveys şurup kullandı o da çok memnun kaldı. Gazsız, bol uykulu, bol sütlü günler dilerim.

Gözün aydın canım. Allah bir daha hiç ayırmasın. Benimkinin de askerliği duruyor daha. Seneye gidecek hem de onlara kısa dönem yok mecburen 12 ay yapacak bakalım biz ne yapacağız Ayşemize de kocaman bir maşallah.

Çok çok sevindim inşallah bu sefer yavrularını sağ salim kucağına alacaksın. Senin gibi Almina Çınar arkadaşımız var. O da ilk hamileliğinde ikizlerini rahim ağzı yetmezliği nedeniyle kaybetmişti sonra tekrar ikizlere hamile kaldı ve çok şükür şu an ikizleri 1 yaşını doldurdular bile. Ona serklaj yapılmıştı ve hamileliğini sürekli yatarak tamamladı. Burayı bazen okuyor, okursa kendisi durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi verir zaten.

Merhaba canım seni hatırladım. Yeni nickin hayırlı olsun. Zor günler yaşamışsın o zaman "gülen" olamamışsın inşallah bundan sonra yeniden doğup hep güleceğin bir hayatın olur. Kimbilir belki hayat sana bu üzüntüleri unutturacak güzel günlere gebedir.

Arkadaşlar dün Sinannuray'la mesajlaştık. Tekrar doktora gitmiş bebek görülmüş boş gebelik falan değilmiş yalnız kanaması varmış. Sürekli yattığı için internete fazla giremiyormuş, hepinize selam söyledi ve sizden dua beklediğini iletmemi istedi.

bebeklerimiz
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 87"][/TD]
[TD="width: 218"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 64"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 156"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

hamilelerimiz
[TR]
[TD="width: 87"][/TD]
[TD="width: 218"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 64"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 156"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]36[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]GamzeliKız[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]02.12.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]14[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

müstakbel hamilelerimiz
[TR]
[TD="width: 87"]Kullanıcı Adı
[/TD]
[TD="width: 218"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]17.10.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]25.10.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]12.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maytap[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Son düzenleme:

Yukarıdaki mesajda liste görülmüyor, mesaj düzenleme paneline girince ya da alıntı yaparken görülüyor. Buraya yine ne olmuş böyle. Nasıl düzeltebileceğimi bilen var mı?

Son düzenleme:

ayyy çok üzüldüm cnm. Allah yardımcın olsun. ama üzme sen kendini önemli olan bebeğinin iyi olması. yaşamayan bir bebek ve yaşamayan bir biyolojik baba olsaydı dahamı iyiydi. şimdi sadece önüne bak arkana hiçç bakma. mutlu olmak için elinden geleni yap. tekrar evlenmek istiyorsan öyle mutlu olacaksan öyle yap. istemiyorsanda büyüt oğlunu Allah'ın izniyle oda sana bakar gül gibi geçinir gidersin. sen hep mutlu olmaya çalış o adama verebileceğin en büyük cezada mutlu olmak olur onsuz mutlu olmayı başardığında zaten oldukça bozulurlar. Yavrunla sana güzel bir ömür dilerim. Rabbim herkesin yavrusunuda yuvasınıda korusun.

ohhh çok sevindim hep aklımdaydı hep dua ediyordum yinede etmeye devam edeceğim. Rabbim kucağını doldursun yavrusunuda yuvasınıda korusun inşallah.girmesin internete önemli değil o iyi olsun önemli olan o.a.s.progesteron kullanıyormu acaba o çok iyi gelir.

Son düzenleme:
Sinannuray progestan kullanıyormuş, ayrıca coraspin ve kan sulandırıcı iğne de vermiş doktor.

Son düzenleme:
Yukarıdaki mesajda liste görülmüyor, mesaj düzenleme paneline girince ya da alıntı yaparken görülüyor. Buraya yine ne olmuş böyle. Nasıl düzeltebileceğimi bilen var mı?

Premete ellerine sağlık. Şu listede adımı görmek bile çok heycanlandırıyor beni! Bu arada malesef aramıza yeni katılan arkadaşlar var keşke bu sebeple tanışmasaydık ama ne derler kul kaderini yaşamadan ölmezmiş demek ki bizlerin de bunu yaşamamız gerekiyormuş. Kızlar bu arada dün bir doktora daha gittim özellikle Ankara'da takip yaptıracak arkadaslara tavsiye ediyorum. Cok ama cok ićime sindi Allah'ın yardımıyla bu sefer bizim de yüzümüz güler. Ve nihayet 4 doktor arasından buna karar verdik. Ama bu sadece farklı olarak 3-4 ay daha bekle dedi dekolman olduğu için .aklım karıştı.dekolman olan kim vardı aramızda. Aslında hiç beklemek istemiyorum çünkü 3 ay önce ya şa sonra allh ne yazdıysa o oluyor. Sizler ne dersiniz

maş. listemize..
premetecim canım eline sağlık umutlandırıyo bu liste bizi..

hayırlısıyla sinannuray da bebeğini kucağına sağlıkla alsın inş.

canım önemli olan senın ruhen ve bedenen hazır olman...
bizler hamilelıklerımızı daha dikkatli geçirmek zorundayız...
o yuzden kendımızı gercekten hazır hıssetmelıyız...
ben tam hazıırm derken...dr felan gıttım ve psıkolojık olarak ta hazır olamadığımı gördum eşimle ölen bebeğimizin suçunu birbirimizde arar bulduk..
demekki bu konular açıldıkça dahada hassaslaşıcaz ve daha güçlü olmak zorundayız..

hayırlısı artık ben 2012 ye kadar kapattım gıbı bebek sayfasını hayırlısı ...
dedııgın gıbı sen ne kadar ıstersen ıste herşeyın zamanı var..

2009 da hamıleydım düşük yaptım.
2010 da hamıleydım dogumdan sonra bebegım öldü...
2011 i boş geçeyim barı kısmette 3 yıl bu dünyada anne olmak yokmuş demekki...

sagol tatlım..hepimizin bebeği sağlıkla huzurla büyürler inşallah...destekğin için cok cok ayrı teşekkür ederim her zaman yanımda oldun ve destek verdin..her şey gönlünce olur inşallahçç..benim oğlanda aynı senin tolganın yaptıklarını yapıyor kolidorlarda geziniyorum sabaha kadar ayaktayız artık ben de oğlum perişan olduk.. uyumuyor sürekli ağlıyor hemen meme istiyor tek emmek onu sakinleştiriyor homurdanarak emiyor yavrum...elimden bir şey gelmiyor artık kendimde suc bulmaya başladım bakamadığım için ( ne yapıcağımı şaşırdım..bide bu damlayı deniyeyim inşallah gecer...teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için..

cok şükür inşallah oda en kısa zamanda gecer bende de ilk başlarda oluyor iğne ve progestan la geciyor...sürekli dinlensin.. dualarım onunla inşallah allahın izniyle bebeğini kcağına sağlıkla alır..

evet arkadaşım kafam karışıyor ama bir sentez yapmaya çalışıyorum daha önce başka arkadaşlar da başka doktorlardan farklı farklı fikirler aldıklarını ifade etmişlerdi bu nedenle herkes benim yaptığım gibi bir orta yol buluyor genellikle. 9 ay uzun bir süre olumsuzluklara odaklanmamaya çalışsam da bazen ben de korkudan çıldıracak gibi oluyorum. Dua ed,p ilaçlarınızı alımaktan başka çaremiz yok.
Sinannuray arkadaşımıza da kesede bebek görüldüğüne çoookkk sevindim gerçekten. Zaten bekliyordum. İnşallah kanaması falan da düzelir ve zamanı gelince sağlıkla bebeğini kucaklar.
Defnosum arkadaşım hangi doktor içine sindi ben de Ankaradayım merak ettim.

sinannuraya çook sevindim...inşallah kucağına alacağı günleride görecek...dualarımız onunla

aramıza katılan yeni arkadaşlara bol sabırlar diliyorum allahtan....

beni sorarsanız iyiyim ..tedavim devam ediyor...buayın sonunda transferim var...ama bir ilkle karşı karşıyayım..ardışık transfer yapılacak bana..hem 3.gün embriyosu transfer edilecek..hemde 5.güne giden blast transferi olacak ..yani 2 gün arayla 2 transfer....dualarınızı bekliyorum arkadaşlar..10-11 kasım gibi sonuç alacağım inşallah...geçen sene doğum tarihim de 10 kasımdı..tabi herşey yolunda gitseydi...umarım bu defa yüzüm güler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…