minnakminnak arkadaşım öncelikle hayırlı olsun yeni gebeliğin inşallah sonuca ulaşacaksın bu sefer sağlıkla alacaksın miniklerini kucağına. Seni gayet iyi hatırladım ben galiba Hacettepe'de yatmıştın uzunca bir süre. Seninki de emr idi. Bana kalırsa o zamanlarını mümkün olduğunca düşünmemeye çalış. Doktorun aynı mı? Önceki durumunu biliyorsa zaten o da gerekli önlemleri alacaktır. Enfeksiyona mümkün olduğunca dikkat et. Bol sıvı almaya çalış. Bir de rahim ağzının takip edilmesi gerekiyor.
Ayrıca bende bir de pıhtılaşma çıktı. Buna bazı doktorlar önem veriyor bazıları pek önemli değil diyor. Şu an kan sulandırızı iğne kullanıyorum.
Ama her şeyden önemlisi Rabbimize sığınmak ve dua etmek.
İnşallah iyi haberlerini alırız. Haftan kaç oldu?
bende burdaki arkadaşlardan örnek alıp bir gün bende bebeğimi kucağıma alıcam diyordum ne mutlu seni umutlandırıyorsam güzel örnek oluyorsamrabbim hepimizin evlatlarını bağışlasın inşallah senin de az kalmş maşallah rabbim hayırlısıyla kucağına alırsın
sağol teyzesi biz halen senin kızın fotolarını göremedikhepimizin evlatlrını sağlıkla ve huzurlu ömürler nasip etsin canım...tatlım benim dikişlerrim kötüydü şuan oda iyi allaha şükür ama oğlum hep emmek istiyor bırakınca hep ağlıyor sabaha kadar gazını cıkarmaya calışıyoruz sen kızına ne yapıyorsun biz daha dr.umuza gitmedik sıcak su torbası felnda koyuyorum rezene içiyorum ama yine aynı.. sancı ve gazdan cok ağlıyor.. ...sen neler yapıyorsun senin dikişlerin nasıl.. bende minik kızını kocaman öpüyorum
merhaba kızlarrrrrrrrr
biz kızımla eşime kavuştuk şükürler olsun askerliğide bitirdik Rabbim birdaha sevidiğin ayırmasın hiç kimseyi
kızım bugün 4 ayını doldurdu 5.aya girdi artık kocaman oldu günler bebek olduktan sonra şaka gibi çok hızlı geçmeye başladı meleğimi kaybettikten sonra zaman durmuştu ama şimdi çok hızlı geçiyo kızm çok güzel oyunlar yapıyo artık çok güzl bir duygu onunla oynamak onunla uyumak onunla uyanmak Rabbim hepinize tekrardan bu güzel duyguyu yaştır inş aminnn
Canım benim başın sağ olsun. Allah bir daha bu acıyı yaşatmasın. Benim ilk bebeğim 28.haftada karnımda öldü hep yaşasaydı diye düşünmüştüm. Çevremdekiler de sağdan soldan duyduklarını anlatıp benim bebeğimden daha erken doğan bebeklerin bile yaşadığını söylediler. Doktorun iyi değilmiş dediler. Doktor değiştirdik ikinci hamilelikte 10. haftada bitti. Çok düşündüm niye ben diye. Sonra çaresiz kabullendim. Senin yaşadıklarını okuyunca içim cız etti. Bunlar gerçekten çok zor. Allah hakkımızda hayırlısını versin, çekemeyeceğimiz dertle sınmasın.
Benim dikilerim doğumdan bi hafta sonra iyileşti ağrı kalmadı ama sezeryanla normal doğum farklı senin dikişlerin yeri hassas :)üstüne fln oturduğun için ağrı sızı olması normal benim görümcemde senin gibiydi zmnla hafifler inşallah..Bizim çok gaz problemimiz olmadı olduğu zmnda kimyonlu rezene çayı var humananın onu verdim 5-6 kaşık kalanınıda ben içtim bide anason kaynatıp verdim bi kaç kaşık halada veriyorum uyku içinde işe yarıyor diyorlar bir bardak suya 1 çay kaşığı anasonu koyup kaynatıyorum ılıklaşınca veriyorum yine kalanını ben içiyorum dene istersen gaz sancısı çok zorr inşallah düzene biner bebişler...
Allah burdaki tüm arkadaşlarıma yaşatsın inşallah bu duyguları her zaman dualarımdasınız kızlar unutmayın...
valla cok hassas yerde olduğu içinşimdi iyi cok şükür gazım yada sancım olduğunda beni maffediyordu şimdi popomun üstüne oturabliyorum..humananın razenesini eşime aldırayım o zaman geceleri uyutmuyor bizi gündüzde cok huzursuz rezene cayı bende var içiyorum oda bir insanın yapacağı gazdan fazla gaz cıkarıyor..anasonda mı baharatcıdan alınıyor ?? amin..rabim isteyen her kese yaşatsın inşallah..
Sana da Allah sabir versin arkadasim. En ksa zamanda tekrar hamile kalirsin, 9 ay sonunda da saglikla kucagina alirsin insallah. Bir daha boyle sikintilar cekmeyiz insallah. Sen testler yaptirdin mi? Neden kaybetmissin bebeklerini biliyor musun? Gerekli testleri yaptirmakta fayda var. Sonrasinda da duamizi edip bekleyecegiz ne yapalim. Ama elimizden geleni yapmakta fayda var. Benim bebegim gerci rahatsizdi ama bende bir de preeklamsi cikti. Aklima takiliyor acaba preeklamsiden mi bebegim karnimda sikintiya girdi diye. Doktorlar pek ihtimal vermedi ama yine de tedbirli olmak lazim. Plasenta inceleniyor hala. 3 KAsim'da belli olacak. Onun sonucuna gore birseyler cikacak bakalim. Korkuyorum sonuclardan ama korkunun ecele faydasi yok
28 mavi arkadaşım pıhtılaşma testleri bu gebeliğimden 3-4 ay önce yapılmıştı. Üç doktora gittim. Biri benim geçmişte yaşadıklarımı pıhtılaşmaya bağlıyor. Bu gebeliğimi 5. haftamda öğrendim ve o zaman başladım iğneye. İğnenin dozu konusunda bile her kafadan farklı ses çıkıyor. Hadi iğneyi başladık peki etkisini nasıl değerlendireceğiz? Birisi kanda bir değer istedi sonra bir hematoloğa sorsum o değer iğneden etkilenmez başka bir değere baktır dedi. Diğer iki kadın doğumcu ise benim yaşadığım kayıpların pıtılaşmayla ilgisi yok diyor.
Benim anladığım bu doktorlar da bir yere kadar anlayabiliyorlar ve tedbir amaçlı birçok ilaçlar veriliyor.
Başka bir arkadaşıma hiç pıhtılaşma testi yapılmadan daha önce erken haftada 2 kaybı olduğundan clexan verildi ve sağlıkla doğurdu.
slm kızlar sonunda oğlum Ersan Çınarıma kavuştum17.09.2011 de saat 7:30 da normal doğum oldu..oğlum 3540 gr 51 cm dünyaya geldi .. rabbim isteyen her kese nasip etsin sancı anında hepiniz için ayrı ayrı dua ettim..hamile kalmak isteyen leri en kısa zamanda hayırlısıyla hamile kalsınlar,hamile arkadaşlar içinde sağlıkla bebeklerine kavuşur inşallah......doğumdan sonra ilk defa int. girdim.. doğumdan önce yine topiği takip ettim ama bana yazılan yazılara cevap yazdım.. her kes az girince diğer topikteki arkadaşlarla hamileliğimi gecirdim ..ben burdaydım 9 ay boyunca
merhaba kızlarrrrrrrrr
biz kızımla eşime kavuştuk şükürler olsun askerliğide bitirdik Rabbim birdaha sevidiğin ayırmasın hiç kimseyi
kızım bugün 4 ayını doldurdu 5.aya girdi artık kocaman oldu günler bebek olduktan sonra şaka gibi çok hızlı geçmeye başladı meleğimi kaybettikten sonra zaman durmuştu ama şimdi çok hızlı geçiyo kızm çok güzel oyunlar yapıyo artık çok güzl bir duygu onunla oynamak onunla uyumak onunla uyanmak Rabbim hepinize tekrardan bu güzel duyguyu yaştır inş aminnn
Merhaba arkadaslar beni hatirlarmisiniz bilmiyorum ben anneoluncaa
Daha once 17 hft su gelmesi 26 da erken dogumla bebeklerimi kaybettim
Simdi yeniden hamileyim ve yine ikiz
Ozellikle mapla ayni seyi emr yasadik
Mapcim sende hamileymissin tebrik ederim rica etsem emr ye karsi ne onlemmaliyosun yazarmisin
Cok korkuyorm telden yazdigimdan cok yazamiyorum herkese selamlar
minnak minnak
siz benim sloganımızımı kullanıyosunuz haa ?
map , premete hepinize sevgıler
eskıden 1.5 sene evvel yazardım erken dogum rıskım vardı bebek tüp bebektı
mınnak benım can arkadasımdır aynı donemdık
son yazan arkadasa da cok yandım
ruya hanı kızının adı cok uzuldum cıdden hala ıcımde yasıyorum acısını bebegımı kaybetme korkusunu
oglum 19 aylık
dogumdan kısa sure sonra baska kadın yalanlar dolanlar bıttı evlılıgımız
yasayan bır bıyolojık baba
yasayan bır bebek
yasayan ölmüş yasayan öldürülmüş birde b en varım
Allah hayırlısını versın oglumun sapa sağlam yasamasının sevıncıne doya doya varamadım
BEBEKLERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Adı|Cinsiyeti|Doğum Tarihi
|Melek76|Elif Duru|Kız|22.04.2010
|Mhtp|Poyraz|Erkek|26.05.2010
|Leylayaşar||Kız|
|Angelhope|Yusuf|Erkek|11.08.2010
|Ylmznrmn|Yavuzhan Yahya|Erkek|11.09.2010
|Özlemimsin|Eylül|Kız|14.12.2010
|Sweetbaby|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Denizim16|Yağmur|Kız|15.12.2010
|Hadibakem||Erkek|11.01.2011
|Özlenen2010|Yaren|Kız|11.01.2011
|Premete|Tolga|Erkek|25.01.2011
|Zeynepsudem11|Ali|Erkek|22.02.2011
|Haticesu|Eda|Kız|26.02.2011
|Alicim|Ecrin|Kız|15.04.2011
|Gelincik37_34|Asya Ecrin|Kız|18.04.2011
|Eburcu|Umut Çınar|Erkek|09.05.2011
|Seblev|Kuzey|Erkek|27.05.2011
|Cici_22|Ayşe|Kız|06.06.2011
|Bengisu82|Zeynep|Kız|27.07.2011
|Selen_k |Beren|Kız|18.08.2011
|Gamze81|Ersan Çınar|Erkek|17.09.2011 [/table]
HAMİLELERİMİZ
[table="head"]|Kullanıcı Adı|Bebeğin Haftası|Cinsiyeti|Beklenen Doğum Tarihi
|Limburg1985|36|ERKEK|17.11.2011
|GamzeliKız|34|ERKEK|02.12.2011
|Map|22|ERKEK|17.02.2012
|Minnakminnak|14||[/table]
MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[table="head"]Kullanıcı Adı|Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih
Ruyacım|17.10.2011
28mavi|25.10.2011
Defnosum|12.11.2011
Maytap|[/table]
minnak minnak
siz benim sloganımızımı kullanıyosunuz haa ?
map , premete hepinize sevgıler
eskıden 1.5 sene evvel yazardım erken dogum rıskım vardı bebek tüp bebektı
mınnak benım can arkadasımdır aynı donemdık
son yazan arkadasa da cok yandım
ruya hanı kızının adı cok uzuldum cıdden hala ıcımde yasıyorum acısını bebegımı kaybetme korkusunu
oglum 19 aylık
dogumdan kısa sure sonra baska kadın yalanlar dolanlar bıttı evlılıgımız
yasayan bır bıyolojık baba
yasayan bır bebek
yasayan ölmüş yasayan öldürülmüş birde b en varım
Allah hayırlısını versın oglumun sapa sağlam yasamasının sevıncıne doya doya varamadım
Arkadaşlar dün Sinannuray'la mesajlaştık. Tekrar doktora gitmiş bebek görülmüş boş gebelik falan değilmiş yalnız kanaması varmış. Sürekli yattığı için internete fazla giremiyormuş, hepinize selam söyledi ve sizden dua beklediğini iletmemi istedi.
Yukarıdaki mesajda liste görülmüyor, mesaj düzenleme paneline girince ya da alıntı yaparken görülüyor. Buraya yine ne olmuş böyle. Nasıl düzeltebileceğimi bilen var mı?
maş. listemize..bebeklerimiz
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 87"][/TD]
[TD="width: 218"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 64"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 156"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
hamilelerimiz
[TR]
[TD="width: 87"][/TD]
[TD="width: 218"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 64"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 156"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]36[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]GamzeliKız[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]02.12.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]14[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
müstakbel hamilelerimiz
[TR]
[TD="width: 87"]Kullanıcı Adı
[/TD]
[TD="width: 218"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]17.10.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]25.10.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]12.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maytap[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Premete ellerine sağlık. Şu listede adımı görmek bile çok heycanlandırıyor beni! Bu arada malesef aramıza yeni katılan arkadaşlar var keşke bu sebeple tanışmasaydık ama ne derler kul kaderini yaşamadan ölmezmiş demek ki bizlerin de bunu yaşamamız gerekiyormuş. Kızlar bu arada dün bir doktora daha gittim özellikle Ankara'da takip yaptıracak arkadaslara tavsiye ediyorum. Cok ama cok ićime sindi Allah'ın yardımıyla bu sefer bizim de yüzümüz güler. Ve nihayet 4 doktor arasından buna karar verdik. Ama bu sadece farklı olarak 3-4 ay daha bekle dedi dekolman olduğu için .aklım karıştı.dekolman olan kim vardı aramızda. Aslında hiç beklemek istemiyorum çünkü 3 ay önce ya şa sonra allh ne yazdıysa o oluyor. Sizler ne dersiniz
sagol tatlım..hepimizin bebeği sağlıkla huzurla büyürler inşallah...destekğin için cok cok ayrı teşekkür ederim her zaman yanımda oldun ve destek verdin..her şey gönlünce olur inşallahçç..benim oğlanda aynı senin tolganın yaptıklarını yapıyor kolidorlarda geziniyorum sabaha kadar ayaktayız artık ben de oğlum perişan olduk.. uyumuyor sürekli ağlıyor hemen meme istiyor tek emmek onu sakinleştiriyor homurdanarak emiyor yavrum...elimden bir şey gelmiyor artık kendimde suc bulmaya başladım bakamadığım içinCanım doğum haberini Selen'den almıştık. Tekrardan hayırlı olsun. Güzel günlerde, sağlıkla, mutlulukla büyütün bebeğinizi. Ben de oğlumda gazdan çok çektim. Duyduğum herşeyi denedim rezene çayı, kimyon çayı,çörekotu çayı, ayaklarına ve karnına acı elma yağıyla masaj, sıcak su torbası vs. hiçbiri fayda etmedi. Bütün gün çığlık çığlığa nefessiz kalıncaya kadar ağlıyordu ve sadece kucağımıza alıp evin içinde hoplata hoplata yürürsek susuyordu. Ne gecem kalmıştı, ne de gündüzüm artık yorgunluktan bayılacak gibiydim yine de nasıl olsa sayılı gün ilaç kullanmayayım sabredeyim dedim. Baktım 3 ay bitti bizim oğlan düzeleceği yerde iyice cozuttu 3,5 aylıkken gaz damlası kullanmaya başladım ve onu kullandıktan sonra neden daha önce kullanmayıp kendimize ve oğluma bu eziyeti çektirdim diye çok yandım. Şimdi herkese tavsiye ediyorum, eğer durum çekilmez bir hal alırsa gaz damlası kullanmaktan çekinme biz doktor tavsiyesiyle kullanmıştık. Benim kullandığım ilacın adı sab simpleks, kardeşim de nurse harveys şurup kullandı o da çok memnun kaldı. Gazsız, bol uykulu, bol sütlü günler dilerim.
.
Arkadaşlar dün Sinannuray'la mesajlaştık. Tekrar doktora gitmiş bebek görülmüş boş gebelik falan değilmiş yalnız kanaması varmış. Sürekli yattığı için internete fazla giremiyormuş, hepinize selam söyledi ve sizden dua beklediğini iletmemi istedi.
Benim öncesinden haberim yoktu galiba kaçırdım. Yeni kullanmaya başladığını sandım. Dediğin gibi tedbir amaçlı olabilir. Hematologa da danışmışsın gerisi Allah'a emanet artık. Doktorlar kafanı karıştırmıyor mu peki???? Farklı bakış açıları, farklı ilaçlar....Bir şeyi kaçırmak istemiyoruz ama ben iyice paranoyak olmaktan korkuyorum açıkçası. 9 ay o kadar uzun geliyor ki..... Nasıl geçer diye şimdiden düşünüyorum.Allah'tan 5. haftada öğreniliyor da 1 ay gidiyor kalıyor 8 ay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?