Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

rüyacaımmm allaha şükürler olsun hamilesin. burada birileri mutlu haberler verdikçe sanki en yakınlarımın müjdesini alıyor gibi seviniyorum, allah hayırlısıyla zamanında hamileliğini tamamlayarak kucağına almayı nasip eder inşallah.
hiçbirimiz bir daha evlat acısı yaşamayalım ne olur.

eburcu ağzından bal damlıyor :) amin amin . hiçbirimize bir daha evlat acısı yaşatmasın aalhım ama bir kaç defa sağlıklı hayırlı evlarlar nasip etsin bu dünyada inşallah.

söylemek kolay ama seni en iyi biz anlarız. ben de aynı haftada kaybettim kuzumu bilseydim böyle olcak bırakırmıydım canımdan koparsınlar canımı. inan aynı şekilde etrafımda en yakın arkadaşların 1 ay önce 2 ay sonra doğurdular hep ya ben... ne olur dayanalım allahın izniylie geçicek bugünler de. ekim nasıl gelecek diyordum ama geldi de geçiyor bile... ben de 30 yaşındayım ama inan ben şunu gördüm yaşmış oymuş buymuş hiç önemi yok yeter ki allah kısmet etsin herşey oluveriyor. tek duam allah bize bu acılarımızı müşdelerle hayırlı sağlıklı evlatlarla unuttursun ve bizlere bir daha evlat acısı yaşatmasın.

DELİCEZEYTİN Ben de aynen senin gibi düşündüm ve yaptım. Hamile ve bebeklerden kaçtım, her görüşümde göstermemeye çalışarak ağladım. Hep "ALIŞMALISIN BUNLARI AŞMALISIN" sözlerini duydum en yakınlarımdan . Çoğu zaman onları da üzdüğümü fark ettim beni üzme korkusuyla birçok şeyi anlatmadıklarını anladım. Bu halime daha çok üzüldüm. Çevremdekileri bu kadar etkilemeye hakkım olmadığını idrak edip onlara daha az şey aktardım, bir süre kendi kabuğuma buraya çekildim. Özellikle ilk bebeğimde çok daha kötü olmuştum. Arada bir düşük daha var. Ama onun acısı daha çabuk silindi. Tam 2 yılın ardından şimdi her şeyi kabullendim. DEFNOŞUM un da dediği gibi Allah ne yazdıysa o oluyor diye düşünüyorum ve eskiye göre daha rahatım. Rabbim "ol" derse olur inşallah. Ben de 30 yaşındayım ama yaş kilo dr bence çooooooook da önemli değil.

RÜYACIM Hamilelik haberine çok sevindim. Allah zamanında sağlıkla kucağına almyı nasip etsin. Su gibi akıp geçsin zaman senin için, bebeğin kollarında olsun.

Benim gündüz kahverengi lekeler gelmeye başlamıştı. Şimdi başladı artık. Biraz erken oldu düzensizlik var sanırım. Neyse benim umutlar sonraki aya inşallah. Hep böyle diyorum aylar geçyor bu arada. Geç hamile kalsam da hiç üzülmeyeceğim sabırla beklerim sonu güzel olsun demiştim. Sabırsızlanmaktan sana sığınıyorum ya Rabbim.

Yazdıklarını okuyunca ikizlerimi kaybettikten sonraki yaşadığım kara günleri tekrar hatırladım, gerçekten çok zor. Kucağın boş yüreğin dopdolu. Teselliler acıdan başka bir şey değil. Hayat seni her saniye deniyor, daha nekadar hada dayanabilir diye sanki. Ama canım ümidini kaybetme bir gün senin içinde de yaşam filizlencek buna inan. Zaten melek annesi olmak zor ömür boyu yürek yamgını hiç bitmiyor hep aklındalar, unutamıyorsun.
Acı hep içimde, inan gözyaşım dinmedi. İzlediğim bir haberde, yavrularıma aldığım kıyafeti oğluma giydirirken, mezarlarına gittiğimde, onların yaşında çocuk gördüğümde, onlara hamileyken gittiğim yerler ve daha bir çokşey yüreğimi yakıyor, gözyaşımı tutamıyorum. Yavrumu severken bile kaybettiğim kuzularıma sevgimi veremediğim onları koklayamadığım için üzülüyorum. Ama yinede şükürler olsun tesellim var, Allah oğluşumun canına sağlık versin,Amin.

Allahım sanada kuzunu öpmeyi koklamayı nasip edecek. Allahım sana sabır sabır sabır versin inşallah amin.

eburcu ağzından bal damlıyor :) amin amin . hiçbirimize bir daha evlat acısı yaşatmasın aalhım ama bir kaç defa sağlıklı hayırlı evlarlar nasip etsin bu dünyada inşallah.

Teşekkürler canım. Allah hepimizin gönlüne göre versin. Dualarım hep sizinle.

Amin! Sagol canim. Allah isteyen herkese nasip etsin. Insallah dedigin gibi zamanla alisirim. Keske gozumu kapatip acsam 1 sene gecmis olsa. Boyle de dememem lazim. 1 sene sonra ne olacagim da belli degil. Bugunleri aramayayim da.

O yagmurlu havalar beni mahvediyor. Yurtdisindayim ve senenin yuzde yetmisi hava kapali burda Zaten buraya geldim geleli her isim zor. Hastanede yatarken, temmuz sonunda hava hep kapaliydi. Kizimin ucup gittigi gun gunes acti. O kadar bozuldum ki o gun! Kizim miydi bu sehre cok gelen? O gidince mi gunes acacakti? Arkadasinin sozu coook dogru. Gozyaslarim hic bitmeyecek. Melek kizim icin hep gozyasim olacak. 30 yil once bebegi 28 haftalikken karninda olen bir kadinla dertlestim. O da oturdu benimle agladi. 'O yara hep var, onunla yasamayi ogreniyosun sadece' diyor. 30 yildir hala icinde! Demek ki hic gecmeyecek, ta ki bebeklerimizle cennette tekrar bulusuncaya kadar. Ama boyle omur nasil gececek Allah'im dayanma gucu ver.

Haklisin, Allah ne isterse o oluyor. 26 yasinda menopoza giren de biliyorum, 39 yasinda ilk denemesinde hemen hamile kalip rahat bir hamilelik gecireni de. Ama o kotu olaylar basima gelince, yani bende bu sans varken gider yine bana piyango vurur diye dusunuyorum bazen. O zaman da umut filan kalmiyor tabi. Ne guzel sen bekleme surecini bitirmissin. Insallah en kisa zamanda senin de hamilelik haberini aliriz.

28mavi, sen mantikli dusunup etrafindakileri uzmemeye calismissin. Ben sanirim simdi biraz hirpaliyorum en yakinimdakileri. Ozelikle de annemi Beni anlamadigini dusundugumden herhalde! Kendi uzuntumden yakinlarimin uzulmesini gormuyorum. Su anda icime kapanma surecindeyim galiba. Kimseyle paylasmayinca icimdekileri beni anlayip anlamadiklarini da dusunmuyorum. En iyisi paylasmamak! Sen de canini sikma. Bu ay olmazsa bir dahaki aya insallah. Dualarin bosa cikmayacak insallah.

Ay canim insallah! Ne guzel dilemissin. Sabra, dayanma gucune, umuda cok ihtiyacim var. Allah bebegine saglik versin, sana ve butun sevenlerine bagislasin. Ben de heryerde, herseyde kizimi hatirliyorum. Sadece 6 ay onunla beraberdim ama ne cok iz birakmis, ne cok sey onu hatirlatiyor. Ben boyleysem boya posa getirdikten sonra evladini kaybeden anneler napsin! Allah'im kimseye evlat acisi yasatmasin.

RUYACIM, coook tebrik ederim! Bir umut sebebim daha olacaksin. Insallah cok guzel bir hamilelik gecirirsin, 9 ayin sonunda da nur topu gibi bir bebek alirsin kucagina. Allah yuzunu bundan boyle hep guldursun!

rüyacım çok tebrik ederim arkadaşım inşallah sağlıkla kucaklarsın bebişini.

MAP canım sen de maşallah yarıyı geçti, bi bakmışsın yılbaşı bi bakmışsın bebeğin kucağında

Seni çok iyi anlıyoruz burdan hepimiz. Zaten evlat acısını ancak evlat acısı çeken bilir. Bende 40 gün oldu bebeğimi (oğlumu toprağa vereli. Geçen alışveriş merkezinde yeni doğmuş bir erkek bebek gördüm. Zaten heryerdeler. Üzüldüm üzülmemek eldemi ki.. Ama umudunu kaybetme olur mu? dedikleri gibi zamanla alışılır ama hiçç unutulmaz. Ben hastaneden çıkınca annem kaldı yanımda yüksek tansiyon hastası olduğundan o üzülürse tansiyonu yükselir diye ağlamadım. Şimdiyse ağlıyamıyorum. Gözyaşım dışarıya akmıyor içeri aktığını hissediyorum. Belki ağlasam rahatlarım. Allah herkese evlat sevgisi tattırsın kimseye evlat acısı tattırmasın. Bide senelerce büyütüp askerde veya başka bir yerde evladını kaybedenler var onlar napsın. Rabbim herkese sabır sabır sabır versin. Arkadaşlara katılıyorum yazğıda ne varsa o oluyor. Ben 33 üm 1 sene beklemem gerek 34 olucam. Sonrası ya kısmet. Kaldi ki troit yetmezliğim var (nodüllerim var), akdeniz anemisi minörüm. Ama hepsinden daha büyük Allah'ım var ve bu yüzden umudum var. Sende umutsuzluğa kapılma olur mu.

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

Hepinize cok tesekkür ederim arkadaslarim...Bebegimi kaybettikten sonra ögrendim burayi. Sizin desteginizle sizlerin yazdiklarinizla acimi hafifletmeye calistim hep tekrar hamile kalanlarla, bebegini kucagini alan arkadaslarla umutlandim.Bebegini kaybedenlerle tekrar tekrar üzüldüm...Bazen baska arkadaslarin yazdiklarinda hep kendimi buldum. Biliyorum yasadiklarimiz farkli ama acilarimiz hep ayni....

Dün adet günümdü benim ve kanda test yaptirdim.Sonucu aldim bugün HCG 275 cikti....Bu benim kanda ilk testim sizce deger iyimi...Sonucu veren 4-5hafta arasi hamilesin dedi.Haftaya persembe kadin doktorum randevu verdi...Neden sevinemiyorum hamileyim diye... birsey var sevincimi gölgeliyor.Kaybetme korkusumu tedirginlikmi korkumu......Allahim bebeklerimizi saglikli hayirli uzun ömürlü kucagimiza almayi ve büyütmeyi nasip etsin hepimize insallah...Bütün anne olmayi isteyen bekleyen herkeze nasip etsin insallah...(Amin)

aminn cnm. Öncelikle tebrik ederim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ama korku olucak bunu engellemmemiz mümkün değil tabii. Ancak Allah'a tevekkül etmek belki azaltır korkularımızı. Sonuçta kaderde ne varsa o olucak. Rabbim hepimize hayırlısını nasip etsin inşallah. Korkularını azalmaya çalışmak daha az stresli hamilelik geçirmeni sağlar ve sana ve bebeğine sağlık katar. Ama sanırım sağlıkla kucağına alana kadar tam rahat etmez insanın içi. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Rabbim bu bebeğinin kaderini güzel yazsın inşallah.

Dün bebeğimi o kadar özledim ki ağlamadan duramadım. Annesinin çiçeğiydi o. Oğlum benim. Acaba oda beni özlüyormu. Anne diye ağlıyor mu? Umarım benim yokuğumu hissetmez. Rabbim bana benzeyen bir meleği yanına koysunda o üzülmesin. Ben ağlarım ikimizin yerine.

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 87"][/TD]
[TD="width: 200"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 156"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 87"][/TD]
[TD="width: 200"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 156"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]37[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]GamzeliKız[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]02.12.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]23[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]15[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]5[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]

[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 87"]Kullanıcı Adı
[/TD]
[TD="width: 218"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]10.11.2011[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]12.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Son düzenleme:

Canım maalesef bu durum yeniden bebeğin olduğunda bile değişmiyor ben hala gözümü dışarıya çıktığımda hamilelerden ve bebeklerden alamıyorum. Eskiden de onlar oradaydı ama artık bizim daha çok dikkatimizi çekiyorlar. Bir süre sonra onları görmek eskisi kadar canını acıtmamaya başlıyor. Bir de benden sana tavsiye kaçmak yerine olayın üzerine git. Mesela doğum yapan arkadaşların varmış ya git onları ziyaret et, bebeklerini sev, onlar için yürekten sevin. İlk seferinde müthiş canın yanacak, eve gelecek hıçkıra hıçkıra ağlayacaksın ama sonra yavaş yavaş alıştığını göreceksin ve en son aşamada artık o bebekleri severken ya da hamilelik haberi aldığında kendi kaybın için üzülmek yerine ben de hamile kalacağım, benim de bebeğim olacak diye düşünüyor olduğunu farkedeceksin.

Canım hayırlısı olsun. Bak hamilelik haberleri gelmeye başladı. Listede 3 tane kasım yolcusu var inşallah önümüzdeki ay da siz müjdeli haber verirsiniz.

Canım bence değerin gayet iyi. Şu an korkun sevincinin önüne geçiyor ama bir bebeğini gör, kalp atışlarını duy o işte o zaman kendini daha iyi hissetmeye başlayacaksın. O tedirginlik ve kaybetme korkusu hamileliğinin sonuna kadar seninle birlikte olacak ama bunun yanı sıra çoooooooooook da mutlu olacaksın.

merhaba canım ben 22.haftamda ögrendım suyumun sınırda oldugunu suana 29.haftamdayım gecenlerde gıttıgımde yın esınırda BENIM BEBEGIMIN KILOSUDA az doktor soluyo ama ben korkuyorum erken dogum yapacagıö dıye ne yapacagımı bılmıyorum ama cok korkuyorum.15 gunde bır dokror cagırıyo bebegın gelışımını ıncelıyor..sen dogum yaptınmı?

Hu hu kızlar nereye kayboldunuz. Herks kendi kabuğuna çekildi yine. Arada bir ses verin.

Hu hu kızlar nereye kayboldunuz. Herks kendi kabuğuna çekildi yine. Arada bir ses verin.

premete selam ben burdayım:) kızlar herkese merhaba, bu ay uğurlu gelir inşallah hepimize geçen sene bugünlerde hamileymişim de haberim yokmuş.

sen nasılsın. çalışmalar başlıyor çok heyecanlıyım hem de çok korkuyorum. tekrar hamile olduğumu öğrendiğim an nasıl olacak acaba hayal gibi herşey

öğlen işyerindeki arkadaşlarla yemeğe çıkıyoruz artık çok canım yanıyor sürekli bebeklerinden bahsediyorlar ve ben sürekli gözümü kaçırıyorum konuşacak

söz bulamıyorum ve bu insanları hiç anlamıyorum . bugün tam cuma ezanı vakti yine yemekteyiz yok benimki eve gidince üzerime atlıyor yok benimki

sürekli emmek istiyor benim ne yaşadığımı bile bile. ve sonra soruyorum allahım duyuyorsun değil mi bunlar nasıl insan diyorum bu da günah değil mi ?

bir de az önce çin takvimine baktım yaşıma göre ekim kasım aralık'ta hamile kalırsam yine kız oluyor allahım diyorum bu tabi ki hayırlısını istiyorum ama ne

olur hayırlısı kız olsun ...

işte bende bu kadar sizler nasılsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…