Kizlar merhaba hepinize...Yarin adet günüm, Ben dün sabah ve bugün sabah idrarda gebelik testi yaptim...Adet gününden 3 gün öncesinden bakilabilen test almistim...Iki testtede ikinci cizgi ilk cizgi kadar koyu olmasada iki dakikada gözle görünür cikti ama ilki kadar koyu degildi...Bu pozitif oluyor degil mi??? HAMILEYIM diyebilirmiyim yoksa biraz daha beklemelimiyim??? testler dogrudur degilmi???
Sinannurayın hamileliğine ve yeni diğer arkadaşların hamileliklerine çok sevindim. Allahım hepinize kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Amin. Benim hamileliğim çok meşakatli geçmişti, beklemek çok zor gelmişti, Allahım size kolaylıklar versin. Dünyaya geldiğinde hayat başka bir boyut alıyor. Çok güzel bir duygu. Allahım bütün melek annelerine bu duyguyu yaşatsın inşallah hem de bir kaç defa. Amin. Yalvarıyorum Allahıma bütün melek annerinin dualarını kabul etsin inaşallah Amin.
Cok kotuyum yine bu aralar. Dun sevdigim bir kafeye gittik esimle. Yeni dogan servisi gibiydi. Iki tane kucucuk, belki kirki bile cikmamis bebek vardi. Cok kotu hissettim tabi kendimi. Bir de aileler birbirleriyle bebekleri hakkinda konustular. Hic caktirmamaya calisiyorum etrafa ama icim resmen kan agliyor. Annem 'alisman lazim artik' diyor ama o kadar kolay degil iste. Bebek gormek istemiyorum. Bir yandan da dunkulere bakmadan edemedim. Ben de o kadinlar gibi olacaktim simdi. Kucagimda kizim olmaliydi. Bazen gercekten dayanamiyorum bu aciya. Onum arkam sagim solum hamile ya da bebek dolu. 6 arkadas ayni anda hamileydik, hepsi saglikla kavustular bebeklerine. Ben?!! Daha gormedim hicbirinin bebegini ama kacis yok illaki gorcem birgun. Arkadaslarimin cok sevdigim kizlarindan bile uzak duruyorum. Butun bebeklerden, cocuklardan, ozellikle kiz cocuklarindan kaciyorum. Odum kopuyor hamilelik haberi alicam etrftan diye. Aldim bile gecen hafta bir taneOnlar adina seviniyorum tabi ama kendimi eksik hissediyorum. Saplanti oldu. Surekli bebek sahibi olmayi dusunuyorum. Bazen cok umutluyum, bazen (simdi oldugu gibi) moralim sifir! Olmasi o kadar zor ki! Dunyanin binbir turlu problemi var Dis gebeligi, dusugu, anomalisi, preeklamsisi, dikislerin patlama riski, bilmemnesi...Yasi mi da kafaya takiyorum. 31im ve yeni bir hamilelik denemesine basladigimda 32 olucam 1.5 senedir cocuk dusunuyorum hala cocuum yok ( Istesem de simdi hamile kalamam. 'Allah'a sukur sagliklisin' diyorlar bana ama sanki onu da kaybedecekmisim, sanki bir aksilik cikacakmis gibi geliyor. Cok korkuyorum, cooook! Herseyden! Kafayi yiycem bunlari dusune dusune (
söylemek kolay ama seni en iyi biz anlarız. ben de aynı haftada kaybettim kuzumu bilseydim böyle olcak bırakırmıydım canımdan koparsınlar canımı. inan aynı şekilde etrafımda en yakın arkadaşların 1 ay önce 2 ay sonra doğurdular hep ya ben... ne olur dayanalım allahın izniylie geçicek bugünler de. ekim nasıl gelecek diyordum ama geldi de geçiyor bile... ben de 30 yaşındayım ama inan ben şunu gördüm yaşmış oymuş buymuş hiç önemi yok yeter ki allah kısmet etsin herşey oluveriyor. tek duam allah bize bu acılarımızı müşdelerle hayırlı sağlıklı evlatlarla unuttursun ve bizlere bir daha evlat acısı yaşatmasın.
Cok kotuyum yine bu aralar. Dun sevdigim bir kafeye gittik esimle. Yeni dogan servisi gibiydi. Iki tane kucucuk, belki kirki bile cikmamis bebek vardi. Cok kotu hissettim tabi kendimi. Bir de aileler birbirleriyle bebekleri hakkinda konustular. Hic caktirmamaya calisiyorum etrafa ama icim resmen kan agliyor. Annem 'alisman lazim artik' diyor ama o kadar kolay degil iste. Bebek gormek istemiyorum. Bir yandan da dunkulere bakmadan edemedim. Ben de o kadinlar gibi olacaktim simdi. Kucagimda kizim olmaliydi. Bazen gercekten dayanamiyorum bu aciya. Onum arkam sagim solum hamile ya da bebek dolu. 6 arkadas ayni anda hamileydik, hepsi saglikla kavustular bebeklerine. Ben?!! Daha gormedim hicbirinin bebegini ama kacis yok illaki gorcem birgun. Arkadaslarimin cok sevdigim kizlarindan bile uzak duruyorum. Butun bebeklerden, cocuklardan, ozellikle kiz cocuklarindan kaciyorum. Odum kopuyor hamilelik haberi alicam etrftan diye. Aldim bile gecen hafta bir taneOnlar adina seviniyorum tabi ama kendimi eksik hissediyorum. Saplanti oldu. Surekli bebek sahibi olmayi dusunuyorum. Bazen cok umutluyum, bazen (simdi oldugu gibi) moralim sifir! Olmasi o kadar zor ki! Dunyanin binbir turlu problemi var Dis gebeligi, dusugu, anomalisi, preeklamsisi, dikislerin patlama riski, bilmemnesi...Yasi mi da kafaya takiyorum. 31im ve yeni bir hamilelik denemesine basladigimda 32 olucam 1.5 senedir cocuk dusunuyorum hala cocuum yok ( Istesem de simdi hamile kalamam. 'Allah'a sukur sagliklisin' diyorlar bana ama sanki onu da kaybedecekmisim, sanki bir aksilik cikacakmis gibi geliyor. Cok korkuyorum, cooook! Herseyden! Kafayi yiycem bunlari dusune dusune (
eburcu ağzından bal damlıyor :) amin amin . hiçbirimize bir daha evlat acısı yaşatmasın aalhım ama bir kaç defa sağlıklı hayırlı evlarlar nasip etsin bu dünyada inşallah.
Amin! Sagol canim. Allah isteyen herkese nasip etsin. Insallah dedigin gibi zamanla alisirim. Keske gozumu kapatip acsam 1 sene gecmis olsa. Boyle de dememem lazim. 1 sene sonra ne olacagim da belli degil. Bugunleri aramayayim da.delicezeytin şu an yaşadıklarını hissetiklerini çok iyi biliyorum biliyoruz ben ve buradak arkadaşlar hep aynı duyguyu yaşadık
etrafımızda hep gebeler olur nereye gitsek başımızı nereye çevirsek ya bir gebe ya bir bebek görürüz
bu da yaralarımızı hep tazeler
ama inan bana annenin dediği zamanla oluyor yani tam olmuyor ama biraz biraz alışmaya başlıyorsun
şu an acın taze
yaşını da hiç takma ben şu an 36 nın içindeyim
bu topikte bu yaşlarda başka arkadaşlar da var.
İnşallah o acıları bir daha yaşamadan en kısa zamanda sağlıkla bebeğine kavuşursun
tüm melek anneleri kavuşur inşallah.
O yagmurlu havalar beni mahvediyor. Yurtdisindayim ve senenin yuzde yetmisi hava kapali burdaben de meleğimin gidişinden sonraki günlerde buraya yazmış olsaydım tıpatıp senin yazdıkların gibi birşey yazardım, duygularımız o kadar özdeş, benim de etrafımda bir sürü hamile vardı ve hepsi sağlıklı bir şekilde kucağına aldı, üst katımız ve onun üstündekilerin bebekleri vardı, ağlama sesleri gelirdi, onlar ağladıkça ben meleğime ağlardım, 6 ay sonra annem birgün telefonda kuzenimin eşinin doğum yaptığı haberini verdi, normal doğum olmuş sonra da aynı gün bebeklerini alıp eve gelmişler, bu cümleyi duyunca çok kötü oldum, meleğimin cansız bedeniyle hastaneden çıkışımız geldi aklıma, konuşamadım, işteydim, odamın kapısını kilitledim hıçkıra hıçkıra ağladım, birkaç gün sonra annem bir arkadaşının kızının bebeğinin vefat ettiğini haber verdi, çok değişik oldum, ve içimden dedim ki 'Allahim bebek doğum haberlerinde kötü olsam da vefat haberi daha zor, herkes sağlıkla alsın bebeklerini kucağına' kuzenim meleğimin vefat ettiği gün doğum yaptı, 2 yaşına girecek nerdeyse kızı, bir defa gördüm, ismi bile geçince bir tuhaf oluyorum, geçende facebook'da bir arkadaş yazmış 'bir evladını kaybetmek bazen nefes alamamak ve ölene kadar ağlayabileceğini merak etmektir' diye. gerçekten öyle, insan merak ediyor, bu acı birgün bitecek mi diye, bizim nerdeyse 2 yıl oldu, acı duruyor yüreğimin köşesinde, ben de bugünlerde kötüyüm, yağmurlu havanın da etkisi var mı bilmiyorum, bildiğim birşey varsa oğluma birgün kavuşacağım ve ona sıkı sıkı sarılacağım, tıpkı buradaki tüm melek anneleri gibi....
Haklisin, Allah ne isterse o oluyor. 26 yasinda menopoza giren de biliyorum, 39 yasinda ilk denemesinde hemen hamile kalip rahat bir hamilelik gecireni de. Ama o kotu olaylar basima gelince, yani bende bu sans varken gider yine bana piyango vurur diye dusunuyorum bazen. O zaman da umut filan kalmiyor tabi. Ne guzel sen bekleme surecini bitirmissin. Insallah en kisa zamanda senin de hamilelik haberini aliriz.söylemek kolay ama seni en iyi biz anlarız. ben de aynı haftada kaybettim kuzumu bilseydim böyle olcak bırakırmıydım canımdan koparsınlar canımı. inan aynı şekilde etrafımda en yakın arkadaşların 1 ay önce 2 ay sonra doğurdular hep ya ben... ne olur dayanalım allahın izniylie geçicek bugünler de. ekim nasıl gelecek diyordum ama geldi de geçiyor bile... ben de 30 yaşındayım ama inan ben şunu gördüm yaşmış oymuş buymuş hiç önemi yok yeter ki allah kısmet etsin herşey oluveriyor. tek duam allah bize bu acılarımızı müşdelerle hayırlı sağlıklı evlatlarla unuttursun ve bizlere bir daha evlat acısı yaşatmasın.
28mavi, sen mantikli dusunup etrafindakileri uzmemeye calismissin. Ben sanirim simdi biraz hirpaliyorum en yakinimdakileri. Ozelikle de annemiDELİCEZEYTİN Ben de aynen senin gibi düşündüm ve yaptım. Hamile ve bebeklerden kaçtım, her görüşümde göstermemeye çalışarak ağladım. Hep "ALIŞMALISIN BUNLARI AŞMALISIN" sözlerini duydum en yakınlarımdan . Çoğu zaman onları da üzdüğümü fark ettim beni üzme korkusuyla birçok şeyi anlatmadıklarını anladım. Bu halime daha çok üzüldüm. Çevremdekileri bu kadar etkilemeye hakkım olmadığını idrak edip onlara daha az şey aktardım, bir süre kendi kabuğuma buraya çekildim. Özellikle ilk bebeğimde çok daha kötü olmuştum. Arada bir düşük daha var. Ama onun acısı daha çabuk silindi. Tam 2 yılın ardından şimdi her şeyi kabullendim. DEFNOŞUM un da dediği gibi Allah ne yazdıysa o oluyor diye düşünüyorum ve eskiye göre daha rahatım. Rabbim "ol" derse olur inşallah. Ben de 30 yaşındayım ama yaş kilo dr bence çooooooook da önemli değil.
RÜYACIM Hamilelik haberine çok sevindim. Allah zamanında sağlıkla kucağına almyı nasip etsin. Su gibi akıp geçsin zaman senin için, bebeğin kollarında olsun.
Benim gündüz kahverengi lekeler gelmeye başlamıştı. Şimdi başladı artık. Biraz erken oldu düzensizlik var sanırım. Neyse benim umutlar sonraki aya inşallah. Hep böyle diyorum aylar geçyor bu arada. Geç hamile kalsam da hiç üzülmeyeceğim sabırla beklerim sonu güzel olsun demiştim. Sabırsızlanmaktan sana sığınıyorum ya Rabbim.
Ay canim insallah! Ne guzel dilemissin. Sabra, dayanma gucune, umuda cok ihtiyacim var. Allah bebegine saglik versin, sana ve butun sevenlerine bagislasin. Ben de heryerde, herseyde kizimi hatirliyorum. Sadece 6 ay onunla beraberdim ama ne cok iz birakmis, ne cok sey onu hatirlatiyor. Ben boyleysem boya posa getirdikten sonra evladini kaybeden anneler napsin! Allah'im kimseye evlat acisi yasatmasin.Yazdıklarını okuyunca ikizlerimi kaybettikten sonraki yaşadığım kara günleri tekrar hatırladım, gerçekten çok zor. Kucağın boş yüreğin dopdolu. Teselliler acıdan başka bir şey değil. Hayat seni her saniye deniyor, daha nekadar hada dayanabilir diye sanki. Ama canım ümidini kaybetme bir gün senin içinde de yaşam filizlencek buna inan. Zaten melek annesi olmak zor ömür boyu yürek yamgını hiç bitmiyor hep aklındalar, unutamıyorsun.
Acı hep içimde, inan gözyaşım dinmedi. İzlediğim bir haberde, yavrularıma aldığım kıyafeti oğluma giydirirken, mezarlarına gittiğimde, onların yaşında çocuk gördüğümde, onlara hamileyken gittiğim yerler ve daha bir çokşey yüreğimi yakıyor, gözyaşımı tutamıyorum. Yavrumu severken bile kaybettiğim kuzularıma sevgimi veremediğim onları koklayamadığım için üzülüyorum. Ama yinede şükürler olsun tesellim var, Allah oğluşumun canına sağlık versin,Amin.
Allahım sanada kuzunu öpmeyi koklamayı nasip edecek. Allahım sana sabır sabır sabır versin inşallah amin.
Kizlar merhaba hepinize...Yarin adet günüm, Ben dün sabah ve bugün sabah idrarda gebelik testi yaptim...Adet gününden 3 gün öncesinden bakilabilen test almistim...Iki testtede ikinci cizgi ilk cizgi kadar koyu olmasada iki dakikada gözle görünür cikti ama ilki kadar koyu degildi...Bu pozitif oluyor degil mi??? HAMILEYIM diyebilirmiyim yoksa biraz daha beklemelimiyim??? testler dogrudur degilmi???
söylemek kolay ama seni en iyi biz anlarız. ben de aynı haftada kaybettim kuzumu bilseydim böyle olcak bırakırmıydım canımdan koparsınlar canımı. inan aynı şekilde etrafımda en yakın arkadaşların 1 ay önce 2 ay sonra doğurdular hep ya ben... ne olur dayanalım allahın izniylie geçicek bugünler de. ekim nasıl gelecek diyordum ama geldi de geçiyor bile... ben de 30 yaşındayım ama inan ben şunu gördüm yaşmış oymuş buymuş hiç önemi yok yeter ki allah kısmet etsin herşey oluveriyor. tek duam allah bize bu acılarımızı müşdelerle hayırlı sağlıklı evlatlarla unuttursun ve bizlere bir daha evlat acısı yaşatmasın.
Dün adet günümdü benim ve kanda test yaptirdim.Sonucu aldim bugün HCG 275 cikti....Bu benim kanda ilk testim sizce deger iyimi...Sonucu veren 4-5hafta arasi hamilesin dedi.Haftaya persembe kadin doktorum randevu verdi...Neden sevinemiyorum hamileyim diye... birsey var sevincimi gölgeliyor.Kaybetme korkusumu tedirginlikmi korkumu......Allahim bebeklerimizi saglikli hayirli uzun ömürlü kucagimiza almayi ve büyütmeyi nasip etsin hepimize insallah...Bütün anne olmayi isteyen bekleyen herkeze nasip etsin insallah...(Amin)
DELİCEZEYTİN Benim gündüz kahverengi lekeler gelmeye başlamıştı. Şimdi başladı artık. Biraz erken oldu düzensizlik var sanırım. Neyse benim umutlar sonraki aya inşallah. Hep böyle diyorum aylar geçyor bu arada. Geç hamile kalsam da hiç üzülmeyeceğim sabırla beklerim sonu güzel olsun demiştim. Sabırsızlanmaktan sana sığınıyorum ya Rabbim.
Dün adet günümdü benim ve kanda test yaptirdim.Sonucu aldim bugün HCG 275 cikti....Bu benim kanda ilk testim sizce deger iyimi...Sonucu veren 4-5hafta arasi hamilesin dedi.Haftaya persembe kadin doktorum randevu verdi...Neden sevinemiyorum hamileyim diye... birsey var sevincimi gölgeliyor.Kaybetme korkusumu tedirginlikmi korkumu......Allahim bebeklerimizi saglikli hayirli uzun ömürlü kucagimiza almayi ve büyütmeyi nasip etsin hepimize insallah...Bütün anne olmayi isteyen bekleyen herkeze nasip etsin insallah...(Amin)
Güzel dileklerin için çok saol... bnm doktorun demesi bebekte 5.aya kadar herhangi bir terslik olmadığı ancak 5.aydan sonra gelişim geriliği (IUGG) başladığı... bunu ilk öğrendiğimizde normalde 29+2 olmalıyken ultrasonda 26+3 haftalık 1129 gr çıktı bebek... şu anda 33+5 ama ultrasonda 31+1 gösteriyor hala ve kilo:1700 civarı... yani yaklaşık 3 hafta gerilik varmış! doktorun söylediğine göre kesinlikle normal doğumu düşünme ve kendini sezeryana hazır tut diyor! suyum azalmış ve maksimum 37.hafta olmadan sezeryanla bebeği alabiliriz dedi... şu an için evdeyim,, haftada 1 kere kontrole gidiyorum ve en son 2 gün önce nts'sinde doktor şimdilik problem yok ama zamanında müdahale edememekten korktugunu söyledi.. çünkü suyum sınıra yaklaşmış... bebek hareketlerini çok ii takip et diyor şimdilik yapcak başka birşey yokmuş...
bu nst'ye hergünmü bağlanmak gerekli canım ya? yada hastaneyemi yatmayalım bilmiyorumki.. şu anda sadece doktorun söyledikleriyle yetiniyorum!
yani aslında başka bir problemde sezeryan olacağım hastanede yoğun bakım ünit. yok doktor ameliyatı yapar hemen yakındaki hastaneye küvöz için ambulansla sevk ederiz diyor... ne kadar mantıklı çözemedim?
Hu hu kızlar nereye kayboldunuz. Herks kendi kabuğuna çekildi yine. Arada bir ses verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?