Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Şansını arttırıyorsun işte ne güzel. Umarım bu sefer her şey yolunda gider ve sen de hamileler kervanına katılırsın. 10 Kasım bu sefer uğur getirirbelki kimbilir?????? Allah yardımcın olsun canım. Her zaman dualarımdasın bu sefer de öyle olacak. Maytap yanlış mı hatırlıyorum sen de öğretmensin değil mi?

Bu konuda tamamen sana katılıyorum. Bir tarafım delice bebek isterken diğer tarafım da delice korkuyordu. Ocak ayından bu yana bekledik ve şimdi olabilir diye düşünüyoruz. Ama bekleyip beklememizin durumu değiştireceğine inanmıyorum. Biz beklediğimizi düşünürken de kısmetimizde bebek olsa yine hamile kalırız. Etrafımızda bunun pekçok örneği var değil mi ama??? Biz kaderimizi yaşıyoruz.
2010 mart 'ta bebeğim karnımda öldü.
2011ocak'ta düşük yaptım. Şimdi yine hamilelik planlıyoruz. 3. hamileliğim olacak inşallah Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip eder diye umut ediyorum. Yıpratıcı bir süreç, Allah hepimize acısın, çektirmesin.
Olkulumda bir öğretmenin 2. hamileliği o kadar rahat ki anlatamam. Kızıyla ilgileniyor, maşallah hiç rapor izin kullanmadı iki ayı kaldı bebeğinin odasını hazırladı. Bebek kıyafetlerini hazırladı imreniyorum imreniyorum maşallah ne kadar şanslı ama farkında değil diye düşünüyorum. Ben bebeğimi kucağıma aldıktan sonra onunla çıkarım herhalde alışverişe. Oda falan hazırlamaya hayatta cesaret edemem yaaaa. Sağlıkla doğsun da beşiği odası falan olmasın diyorum. So0nradan hepsi alınır nasıl olsa.

Sinannuray facebookta yazmış onu görmüştüm. Biraz toparlanmıştır inşallah. Kanaması da progestanla kesilir umarım.

maytapp bu gerçekten bu çok güzell :) işte acılarımız hep aynı umutlarımız da o kadar benziyor ki . benim de geçen sene hamile olduğumu 10 kasımda öğrenmiştim bu sene de 10-11 kasım gibi belli olur. inşallah müjdelerimizi de burada beraber paylaşırız.

Zor gunler gecirmissin. Herkesin derdi baska iste. Sahip oldugun guzel seyleri dusunmek herhalde en iyi ilac. Allah bagislasin oglunu. Sikica sarilin birbirinize ana ogul, gerisini unutursunuz zamanla. Bir de her iste bir hayir vardir diye dusun.

Bakalim iste yapilabilecek herseyi yaptiracagim. Kafam cok karisik. Dogru diyorsun doktor onemli. Herkesin elinden gelen bir yere kadar ama yine de guven vermesi lazim. Doktorumu suclamiyorum, yapabilecegi birsey yoktu ama faydasi da olmadi. Fazla rahatti, daginikti, laboratuar sonuclarimi kaybettigi oluyordu. Butun olaylar olurken sevgili doktorum bir yerlerde tatildeydi ve ona ulasmak mumkun olmadi. Dogum yaptigim hastanede baska doktorlar ilgilendi. Onlar da iyiydi, guven verdiler ama oraya gitmek istedigimden emin degilim. Hep o kotu gunler aklima geliyor. Bir sekilde dosyami ordan alip sonrasini dusunecegim artik. Sen de cok iyi etmissin iyice arastirmakla. Simdi biliyorsun en azindan. Hadi bakalim. En kisa zamanda hamilelik haberlerini aliriz insallah. 9 ay sonra da anneler listesinde goruruz umarim.

Sinannuray'a cok sevindim. Yatsin, bebisi de annesini uzmesin.

Sana da bol sans arkadasim. Insallah senin de isler yolunda gider ve tutar. Guzel haberlerini almayi bekliyoruz.

Her zaman dualarimdasiniz.

Defnosum arkadaşım hangi doktor içine sindi ben de Ankaradayım merak ettim.
defnosum arkadaşım hangi dr a gittiğini yazarsan sevinirim.

MAYTAPCIĞIM çok sevindim transferi tarihin geliyor ve inşallah bu kasımda senin gebelik haberini alacağız.

defnosum arkadaşım hangi dr a gittiğini yazarsan sevinirim.

MAYTAPCIĞIM çok sevindim transferi tarihin geliyor ve inşallah bu kasımda senin gebelik haberini alacağız.

ya eveettt yazmamışım değil mi :)

Hacetepe'de prof dr. Özgür deren

internete deren klinik diye yazıp inceleyebilirsin ben en az 5 doktorla görüştüm amagörünce farkı anlarsın zaten.

sen ankarada kime gidiyorsun

merhaba canlarrrr...herkes iyidir inşallah...biz kızımla günleri çabucak geçiriyoruz valla bişe anlamıyorum artık...eylül hanım artık çok yaramaz sürekli peşinde dolaşıyorum kurcalamadığı hiçbiryer kalmıyo evde ...yandık anlayacağınız...allahıma şükürler olsun bu günleride gördük allahım olmayan dileyen herkesede nasip etsin...edecekte inşallah listemiz bomboştu bakın ne hale geldi coştuuuuu...allahım meleklerimizin karşılığında kardeşlerini yolluyo şükürler olsun...

sinannuray canım bebeğin görünmesine çok sevindim inşallah tamamına erecek sende yaşıcaksın bu güzellikleri sabret...

maytapcım sende güzel haberler vereceksin inşallah bizlere allahım büyük dualarımız seninle..

Canım yanlış hatırlamıyorsam sweetbaby'nin de bebeği dekolman nedeniyle melek olmuştu ve o sezeryandan 4,5 ay sonra hamile kalıp hiçbir problem yaşamadan bebeğini kucağına aldı.

Ya canım sen ona bakamaz mısın hiç eminim harika bir anne olmuşsundur. Bebek o tabi ki gazı da olacak, ağlayacak da öyle öyle büyüyecek işte. Emin ol bütün bebekler aynı şeyleri yaşıyor ve bütün anneler de Sana iyi haber bu gaz sorunu eninde sonunda geçecek ve inan o günlerin ne kadar sıkıntılı geçtiğini unutacaksın.

Canım bu sefer çok umutluyum inşallah olacak, hep beraber bayram yapacağız burada.

Maşallah benim yaramaz kuzuma, Eylül ayaklandı mı artık. Valla benimki emeklemiyor ama döne döne bütün evi dolaşıp heryeri kurcalıyor. Bunların yürümüş halini düşünemiyorum herhalde peşlerinde koşmaktan sürekli dil dışarıda gezeceğiz :)

Son düzenleme:
DEFNOSUM arkadaşım doktorunu tanıyorum duymuştum. Benim aslında tüm doktorlar hakkında gördüğüm şey bazıları çok memnun bazıları da hiç memnun değil. Bu senin doktorun benim doktorum ve tüm doktorlar için geçerli. Ben filanca doktor sayesinde anne oldum diyenler var ama bence bu da çok yanlış çünkü bebeği bize bağışlayan Rabbimizdir. İşler iyi gidince doktor da iyi oluyor ama bu gebelik olayında doktorların kontrol edemediği öyle çok bilinmez şey var ki.
Ben iki doktora gidiyorum. Biri Maytapcığımla ortak doktorumuz Dr. Tolga Ecemiş. Bende kan pıhtılaşması olabileceğini düşünen oydu. Ve çıktı. Gebe kalmadan önce gitmiştim ona. Diğer doktorum da Dr. Sibel Sarıkaya. Ulaşması çok kolay ve ilgili bir doktor. Genelde birbirini tutuyor söyledikleri. En azından fazla zıt düşmüyorlar. Bir de tavsiye ile bir kez Dr. Nuri Danışman 'a gitmiştim. Ama o bendeki pıhtılaşmanın çok önemli olmadığını clexan a başlanmasının fazla olduğunu söyledi. Ama o da ilgili biri.

map selam tekrar bana tavsiye edilen isimlerden biri de Nuri bey'di ama ben bu sefer tıp fakültesinde de çalışıyor olsun istedim. kendi doktorum da doktor ebru saraç. Özgür beyi melek76 yı da takip eden hacettepe hemotoloji bölüm başkanı osman özbce de özellikle tavsiye etti, özgür bey daha çok pıhtılaşma problemi olan gebeleri takip ediyor. bu sefer istediğiim uzmanlık alanı riskli gebelik takibi olan biri takip etsin. sen de istersen sitesinden bak.

sibel sarıkaya güvendeydi eskiden hala orada mı bilmiyorum.

benmim bir de aklıma takılan özgür hoca 1 yıl içinde kalırsam dekolman tekrar lama riskinin çok yüksek olduğunu söylüyor. aklım çok karıştı. gerçi herşey

olacağına varıyor. 10 kişi de takip etse de emininm kader değişmeyecek.

Çok az kalmış transfere inşallah bu sefer herşey yolunda gider bu farklı yöntem sayesinde güzel haberler alırız umarım bizleri habersiz bırakma şimdi iğne fln kullanıyormusun??dualarım seninle..

Kizlar merhaba hepinize...Yarin adet günüm, Ben dün sabah ve bugün sabah idrarda gebelik testi yaptim...Adet gününden 3 gün öncesinden bakilabilen test almistim...Iki testtede ikinci cizgi ilk cizgi kadar koyu olmasada iki dakikada gözle görünür cikti ama ilki kadar koyu degildi...Bu pozitif oluyor degil mi??? HAMILEYIM diyebilirmiyim yoksa biraz daha beklemelimiyim??? testler dogrudur degilmi???

Canımmmmmmmmmmmm çok sevindim evet HAMİLESİN. Ne kadar sevindim anlatamam. Yarın bir de kandan bastırırsın iyice için rahat eder. Oh be topiğimizde yeniden hamilelik fırtınası esmeye başladı. Hadi bakalım kızlar darısı başınıza.

Sinannurayın hamileliğine ve yeni diğer arkadaşların hamileliklerine çok sevindim. Allahım hepinize kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Amin. Benim hamileliğim çok meşakatli geçmişti, beklemek çok zor gelmişti, Allahım size kolaylıklar versin. Dünyaya geldiğinde hayat başka bir boyut alıyor. Çok güzel bir duygu. Allahım bütün melek annelerine bu duyguyu yaşatsın inşallah hem de bir kaç defa. Amin. Yalvarıyorum Allahıma bütün melek annerinin dualarını kabul etsin inaşallah Amin.

Cok kotuyum yine bu aralar. Dun sevdigim bir kafeye gittik esimle. Yeni dogan servisi gibiydi. Iki tane kucucuk, belki kirki bile cikmamis bebek vardi. Cok kotu hissettim tabi kendimi. Bir de aileler birbirleriyle bebekleri hakkinda konustular. Hic caktirmamaya calisiyorum etrafa ama icim resmen kan agliyor. Annem 'alisman lazim artik' diyor ama o kadar kolay degil iste. Bebek gormek istemiyorum. Bir yandan da dunkulere bakmadan edemedim. Ben de o kadinlar gibi olacaktim simdi. Kucagimda kizim olmaliydi. Bazen gercekten dayanamiyorum bu aciya. Onum arkam sagim solum hamile ya da bebek dolu. 6 arkadas ayni anda hamileydik, hepsi saglikla kavustular bebeklerine. Ben?!! Daha gormedim hicbirinin bebegini ama kacis yok illaki gorcem birgun. Arkadaslarimin cok sevdigim kizlarindan bile uzak duruyorum. Butun bebeklerden, cocuklardan, ozellikle kiz cocuklarindan kaciyorum. Odum kopuyor hamilelik haberi alicam etrftan diye. Aldim bile gecen hafta bir tane Onlar adina seviniyorum tabi ama kendimi eksik hissediyorum. Saplanti oldu. Surekli bebek sahibi olmayi dusunuyorum. Bazen cok umutluyum, bazen (simdi oldugu gibi) moralim sifir! Olmasi o kadar zor ki! Dunyanin binbir turlu problemi var Dis gebeligi, dusugu, anomalisi, preeklamsisi, dikislerin patlama riski, bilmemnesi...Yasi mi da kafaya takiyorum. 31im ve yeni bir hamilelik denemesine basladigimda 32 olucam 1.5 senedir cocuk dusunuyorum hala cocuum yok( Istesem de simdi hamile kalamam. 'Allah'a sukur sagliklisin' diyorlar bana ama sanki onu da kaybedecekmisim, sanki bir aksilik cikacakmis gibi geliyor. Cok korkuyorum, cooook! Herseyden! Kafayi yiycem bunlari dusune dusune(

Son düzenleme:
delicezeytin şu an yaşadıklarını hissetiklerini çok iyi biliyorum biliyoruz ben ve buradak arkadaşlar hep aynı duyguyu yaşadık
etrafımızda hep gebeler olur nereye gitsek başımızı nereye çevirsek ya bir gebe ya bir bebek görürüz
bu da yaralarımızı hep tazeler
ama inan bana annenin dediği zamanla oluyor yani tam olmuyor ama biraz biraz alışmaya başlıyorsun
şu an acın taze
yaşını da hiç takma ben şu an 36 nın içindeyim
bu topikte bu yaşlarda başka arkadaşlar da var.
İnşallah o acıları bir daha yaşamadan en kısa zamanda sağlıkla bebeğine kavuşursun
tüm melek anneleri kavuşur inşallah.

defnosum dediğin gibi 10 doktor da görse 100 doktor da görse kaderde ne varsa o olacak bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz sadece.
Evet Sibel Sarıkaya Güven de çalışıyor halen.
Pıhtılaşma olayı ile ilgili de clexan dan başka ve o tarz ilaçlardan başka bir çözüm yok onlarda tam olarak korumayabiliyormuş.
Ama benim bildiğim bir hanım 2 sağlıklı doğum yapmış sonra bir rahatsızlık geçiriyor tesadüfen bakılıyor ve ağır bir pıhtılaşma çıkıyor doktorlar sen nasıl sağlıklı doğurdun diye hayret etmişler
yani dediğimiz gibi kaderde ne varsa o.

Allah razı olsun eburcu inşallah rabbim bize de yaşatsın o güzellikleri.

canım benim çoook sevindim zaten ikinci çizgi ilki kadar net olmuyor, benim de ilk yapışımda çok silikti ikinci çizgi, ben boş yere umutlanmak istememiştim korkudan, ama eşim çok şirindi o sırada 'işte bak ikinci çizgi işte bak ikinci çizgi' deyip durmuştu, canım benim Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin, bazen Ecrin'i nasıl seveceğimi şaşırıyorum, kucağıma alıp sıkıyorum ve o sırada içimden buradaki arkadaşlarımı geçiriyorum, Allahım sen hepsine bu duyguyu nasip et diyorum

ben de meleğimin gidişinden sonraki günlerde buraya yazmış olsaydım tıpatıp senin yazdıkların gibi birşey yazardım, duygularımız o kadar özdeş, benim de etrafımda bir sürü hamile vardı ve hepsi sağlıklı bir şekilde kucağına aldı, üst katımız ve onun üstündekilerin bebekleri vardı, ağlama sesleri gelirdi, onlar ağladıkça ben meleğime ağlardım, 6 ay sonra annem birgün telefonda kuzenimin eşinin doğum yaptığı haberini verdi, normal doğum olmuş sonra da aynı gün bebeklerini alıp eve gelmişler, bu cümleyi duyunca çok kötü oldum, meleğimin cansız bedeniyle hastaneden çıkışımız geldi aklıma, konuşamadım, işteydim, odamın kapısını kilitledim hıçkıra hıçkıra ağladım, birkaç gün sonra annem bir arkadaşının kızının bebeğinin vefat ettiğini haber verdi, çok değişik oldum, ve içimden dedim ki 'Allahim bebek doğum haberlerinde kötü olsam da vefat haberi daha zor, herkes sağlıkla alsın bebeklerini kucağına' kuzenim meleğimin vefat ettiği gün doğum yaptı, 2 yaşına girecek nerdeyse kızı, bir defa gördüm, ismi bile geçince bir tuhaf oluyorum, geçende facebook'da bir arkadaş yazmış 'bir evladını kaybetmek bazen nefes alamamak ve ölene kadar ağlayabileceğini merak etmektir' diye. gerçekten öyle, insan merak ediyor, bu acı birgün bitecek mi diye, bizim nerdeyse 2 yıl oldu, acı duruyor yüreğimin köşesinde, ben de bugünlerde kötüyüm, yağmurlu havanın da etkisi var mı bilmiyorum, bildiğim birşey varsa oğluma birgün kavuşacağım ve ona sıkı sıkı sarılacağım, tıpkı buradaki tüm melek anneleri gibi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…