Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım Allah gönlüne göre versin. İnşallah kızına beklemeden kavuşursun. Çevremizdeki insanlar bizim bir kayıp yaşadığımızı hemen unutuveriyorlar, o yüzden davranışlarında ve konuşmalarında çok özensiz oluyorlar. Boşver zamanla gülüp geçmeyi öğreniyorsun. Hem nasıl olsa sen de yakında onlara bebeğinin yaramazlıklarından bahsediyor olacaksın. Bu ay 2 hamile çıkardık. İnşallah önümüzdeki ay en az 3 tane çıkaracağız.

Defnosum insallah en kisa zamanda hayirlisiyla hamileyim diye bize haber verirsin... Canim önceden bende hep kizim olsun istiyordum ama oglum oldu...Oglumu kaybettikten sonra hep tekrar hayirli saglikli bir oglum olmasini istiyorum...Galiba oglumun yerine koymak istiyorum ama biliyorum melegimin yeri ayri olacak herzaman...Allahim hayirli saglikli ve uzun ömürlü evlatlar nasip etsin hepimize insallah....

Hu hu kızlar nereye kayboldunuz. Herks kendi kabuğuna çekildi yine. Arada bir ses verin.

Canım yaaa benim kafam karmakarışık neden mi?????? Kahverengi leke üç dört gün geldi yani pazartesiden perşembeye kadar dünden beri hemen hemen yok gibi. Şimdi hamilelik mi düşük mü diye düşünmeye başladım. Hatta az önce kimyasal gebelik bölümünü okudum, pek de bir şey anlamadım açıkçası. Stresten gecikmiş olabilir diye düşünüyorum üç gün önce 20.10 da olmalıydım. Pazartesi günü bir test alıp yapsam mı yoksa doğrudan aile hekimine gidip hem idrar hem kanda mı baktırsam. Sen Fuat Bey'e kendin öğrenerek mi gitmiştin? İğneye de hemen başlamam gerekiyor ya ne yapayım bilemedim. Kafam durdu resmen eşim de bekleyelim diyor ama içim rahat değil.

Dün akşam yemeği dışarda yemiştik eşim beni eve bırakıp maç izlemeye gitti. Yarım saat sonra ateşim çıktı, ensemde ve başımda müthiş bir ağrı hissettim. Eşim telefonunu yanına almamaıştı bir buçuk saati zor geçirdim beyin kanaması geçirmekten endişelendim. Resmen hayatım gözümün önünden film şeridi gibi geçti eşim gelince biraz hafifledi ama berbat bir gece geçirdim. Şimdi tek başıma kalmaktan çok korkuyorum. Panik atak nöbeti mi yoksa bunlar? Hep söylemişlerdi "Sen sağol her şey olur" diye çok hak verdim. Bebeğe bile çok üzüldüğümü fark ettim kendimizi çok yıpratıyoruz ve işte bizden çıkıyor. Rabbim sen her şeyin hakkında hayırlısını ver diye sabaha kadar okudum.Şimdi ense ağrım hafif hafif var ama dün akşamki gibi değil. Arkadaşlar tansiyonun yükselmiştir limon iç dediler onu da yaptım ayyyy düşünmekten yoruldum ben yaaaa

DEFNOŞUM Allah gönlüne göre versin kız- erkek hiç fark etmez. Hayırlısını hayırlı zamanda kucağımıza alalım inşallah sağlıkla.

Hic kimseyi kafaya takmamayi ogrenmemiz lazim. Malesef bazi insanlar dusuncesiz. Keske biraz anlasalar ne kadar hassas oldugumuzu ama anlamiyorlar iste. Anlamasinlar, bosver. Ben de bebegimi kaybettikten sonra annemlerin komsusuna gicik olmustum. Komsu hanim teyze bassagligina gelmis sozde, benim yanimda gelir gelmez anneme 'biz bebek gelecek diye bekiyorduk ama' dedi. Bunu diyen ebe ve 4 kizi var. En buyugu de benimle yasit. O anlamayacak da kim anlayacak! Ama napalim, insanlarin dediklerini, yaptiklarini kontrol edemeyiz. Onlarin yaptiklarina ragmen guclu olmak bizim elimizde ama. COk sukur, yine bebegin olmamasi icin hicbir engel yok. En kisa zamanda insallah hamile kalir, yag gibi kolay bir hamillelik yasar, kizini kucagina alirsin insallah. Umarim gonlune gore olur da kiz olur. Seni o kadar iyi anliyorum ki. Ben de kiz cocuk kaybetigim icin kizim olsun cok istiyorum. Onceden 'kizim da yok oglum da, hic onemli degil cinsiyeti' dedim ama kaybetigim bebegimin acisini sanki bir kiz cocuk daha cok hafifletecek gibi geliyor. Hayirlsi olsun diyelim ama canim.

Gecmis olsun canim. Ama oyle kalbini karalama. Evhamlanmissin bence sen. Kotu birsey olma olasiligi yok. Tansiyondur, strestir, onemsiz birseydir. Icin rahat etsin diye bir doktora git olmazsa.

Sagol canim. Allah'im sana da sabir ve dayanma gucu versin. Bebek gormeye de aliscaz malesef. Bu arada, tiroid yetmezligi bende de var, ama hic kafani takma ona. Hic onemli birsey degil. Disardan hormonu aldigimiz surece bir problem yok. Herseyi kafaya takiyorum ama tiroidi hic kafama takmiyorum.

Zaten artik kac kac nereye kadar? Gorusmem gerekecek onlarla. Bazilari cok yakin arkadaslarim ve benim zor gunlerimde de hep yanimda oldular. Ama korkuyorum iste bebeklerini gormekten. Insallah dedigin gibi ben de birgun kendimi toparlayip, guclu hissedip, birgun bebegim olacagina gercekten inanirim. Cok karamsarim bazen.

Aşk acısıymış, oymuş buymuş hiç bir sıkıntı hiçbir acı bu kadar yakmadı yüreğimi...
bebeğimin ölüsünü gördüm. ilk göz ağrım meleğim. Fırfırlı eteğini, simli yeleğini her gördüğümde kahroluyorum.
etrafımda onca hamile vardı herkes aldı sadece ben değilki ama herkes giydirmeye başladı yada giydircek.

zaten pko hastasıyım hamileliğim müjdeydi bana. 5.5 ay elim karnımda gezdim.Herkes laf söyledi bu kadar koruma diye. 5 aylık olunca rahatlamıştım. düşük tehlikesi geçti diye içimdeki tedirginlik mutluluğa dönüşmeye başlamıştı. içimde kıpırdadığını hissediyordum. fındık ezmesi yediğimde bide ayran içtiğimde kıpır kıpır oynuyordu. hele ultrasonda kıprdanışı, bacaklarını tutuyordu elleriyle kendine çekiyordu sonra bırakıp zıplıyordu. çok hareketli olcak demişti doktor.
yüreğimde taş var sanki nefes alıp verirken ağırlığını hissediyorum. tam acım azaldı diyorum. ama öyle bir an geliyorki gözlerimden yaşlar dökülüveriyor. En çokta etrafımdaki hamileler mutluluk sarhoşuyken ben acı çeke çeke ölücekmiş gibi oluyorum. önüme bakayım diyorum. ilerde bebek sahibi olurum diyorum. ama birinin yerine öbürünü koyabilirmiyim hiç. ecrin olcaktı adı. şimdi başka bir yavrumla onu unutabilrmiyim. ah yavrum. hastaneye girerken bile oynuyordu. o yaşamak isterken benim bünyem erken doğuma zorladı. o hafta çok yordum kendimi bide akıntı geldi her zaman oluyor diye gitmedim doktora... gittiğimdede kum döküyorum sandı doktor eve yolladı meğer rahim açılmaya başlamış, ertesi gün gittiğimde 9cm açık vardı. çok acı çektim yaşamaz doğumhaneye alıyoruz seni deyince, hayatımda aldığım en kötü en can yakıcı haberdi.
bebek ters geldi 12 saat sancı arttırdılar 2 kez ameliyathaneye gittim ama bebek doğmadı ters geldi. bir ara öldümü diye sordum. evet deyince yüreğimi alev sardı...
ben gül gibi bakıcaktım ona oysa. sonra bende doğsun diye zorladım kendimi. ölmeden önce hiç zorlamıyordum vermek istemiyordum yavrumu, kaçıp gitmeyi bile düşündüm. ben bağırdıkça kapıda eşim ailem perişan oldu. çıktığımda herkesin gözü şişmişti hele eşim şaşkın şoka uğramış gözlerle bana bakıp teselli etmeye çalışıyordu. ona bunu yaşatmayı hiç istemezdim...
şimdi hamile görmeye bebeek görmeye dayanamıyorum. birilerinin bebeklerinden çocuklarından bahsetmesine dayanamıyorum. doğum yapacağım tarih yaklaştıkca acı çekiyorum...

inşaallah biran önce bebek sahibi oluruz ve acımız bitmez ama en azından azalır...

Arkadaşlar ben şimdi tekrar hamile kalmak istiyorum 3 ay ara ver dediler.
15 eylülde erken doğum yapmıştım 15 aralıkta korunmayı bırakıcam hatta kasımın 20 si gibi jinepol tüp bebek merkezine gidip yumurtlama takibi yaptırıcam işler hızlansın diye pko luyom her istediğimde hamile kalamıyorum.
birde bende doğumdan sonra kanama rengi açılarak devam etti artık çok azalmıştı ki 35 gün sonra 2 gün yine kanama ve akıntı geldi. adet mi oldum acaba siz nasıl oldunuz. 2 gün az bir süre birde kesik kesik geldi.

benim rahmim kalp şeklinde erken doğum için bundan şüphelendiler. ama benden 1hafta öncesi akıntı gelmişti başka bir doktora internetten anlattığımda enfeksiyon kapmış olabileceğimi ve bundan dolayı erken doğum olabileceğini düşündüğünü söyledi...
kafam çok karıştı erken doğumun neden olduğunu bilmiyorum bile...

aynı acıyı tekrar yaşamak istemiyorum........

hamile kalmak için "jinepol tüp bebek merkezi(selim şenöz) veya seval taşdemire gitmek istiyorum.
hamilelik takibinide rıza madazlı da yapmak istiyorum.

ama muane ücretleri çok yüksek sizler ne gibi planlar yaptınız bundan sonrası için bana tavsiyeleriniz varsa söyleyebilirmisiniz...

y
merhabalar öncelikle başın sağolsun bende oğlumu 2 ay evvel 21+2 de yani 5.5aylık hamileyken kaybettim sernin dediğin gibi açılma olmuştu 2.5 cm sonra 4.5 cm oldu enfeksiyonda vardı normal doğumla aldılar bebeğimi benden
bende jinepole gidiyordum ilk doğumumu başak direm yaptırdı sonra doğum sonrası bir pıhtı kalmıştı onu aldı başak hn kürtajla ve sonrasında yapışıklık oldu soğudum oradan, ama diyorum keşke yine oraya mı gitseydim çünkü başak hn oğlum 34+5 te doğunca ikinci doğumda dikiş gerekebilir diye not almıştı, belki ona gitsem dikiş atılırdı yaşardı bebiş diyorum...büyük oğlum erken doğdu ama çok şükür sağlıklı 4.5 yaşında şimdi ikincisini kaybettim erken doğumla 2 ay oldu dr artık korunmanıza gerek yok dedi ama biz 1-2 ay daha bekleyelim diyoruz bakalım zaman ne gösterecek kilolarımdan da kurtulmam lazım 10 kg versem bebeğim için süper olacak

cnm sende de rahim ağzı yetmezliği olabilir doktorun söylemedimi neden olduğunu
bu ara bende pkoluyum ama çok şükür rabbime iki çocuğuma da kolay hamile kalabilmiştim

------------------------------------------------------------------------------

benim doktorum önemsemedi rahim şeklini...
izindeydi benim akıntım oldu ama her zaman olup giden bir şeydi 5 gün falan sürdü son gün sanki bir kan damlası gördüm. ağrım yoktu.
sabah doktora gittim. başka doktora gittim benimki izinde diye. oda kan ve idrar testi yaptı bir şey görünmüyor ya kum döküyorsun ya iltihap var dedi. iltihap sökücü verdi geçmezse 2 gün sonra gel alttan bakarız dedi. benim ağrım geçmeyince kendi doktorumu aradım oda 5dk önce uğramıştım hastaneye bişey yoktur sanmıyorum dedi oda 4 gün sonra gel dedi. şeker testi için ilk testimde şeker var çıkmıştı. ama ertesi günü ben dayanamadım tek başıma hastaneye gittim. yine o doktor böbrek filmi çekelim dedi dur birde alttan bakayım dedi. demesinmi doğum başlamış çok açılmış bebek yaşamaz diye kahroldum. onu şimdi görsem boğabilirim. kendi doktorumada kızgınım 5dk önce çıkmışsa geri dönebilirdi. doğum başlamış diyen doktor beni şişli etfale yönlendirdi. burda doğum yapma dedi. bunu ne sebeple dedi bilmiyorum 10dan fazla kadın doğumcunun olduğu GÜLTEPE AVİCENNA hastanesi. Hakkımı helal etmiyorum. doktor çok önemliymiş.
şişlideki doktor kızım sen 9cm açık olana kadar nerdeydin dedi. doktora gitmedinmi dedi. gittim ama..................
onlara ben dedim rahim şeklini sancı esnasında bebek doğmayınca. sonra onlar bunun üzerine erken doğumu buna bağladılar.
ama enfeksiyonda olabilir öncesini anlatmadım onlara...
rahim ağzı yetmezliği varmı bunuda bilmiyorum.
jİNEPOL çalıştığım yere çok yakın sırf o yüzden oraya gitmeyi düşündüm.
ama MAYAKLİNİĞE mecidiyeköye giden biride iyi yorum yapmış kızı iyi takip etmişler.
12.haftasında dikiş atılmış. sancıları için ilaç verilmiş.
rıza madazlı konusunda kararlıyım ama hamile olmak için nereye gitsem kararsızım.

SEN İSTEYİNCE HEMEN HAMİLE KALABİLİYORMUSUN. PKO LUYUM BEN İLKİ İSTEMEDEN OLDU ALDIRDIK(DELİ GİBİ PİŞMANIM)
İKİNCİSİNİ İSTEDİK 3-4 AY İÇİNDE TEDAVİSİZ OLDU.
ŞİMDİ İSTİYORUM HEMEN OLURMU BİLMİYORUM.

Canım bence yerleşme kanaması olabilir en iyisi sen pazartesi kandan baktır. Ben Fuat Bey'e öğrenerek gitmiştim hatta kendim iğneye başlayarak gitmiştim çünkü o çok yoğun olduğu için ancak ben 9 haftalık olunca randevu alabildik. Neyi bekleyeceksin ki bence hemen öğreip Fuat Bey'i ara gidemesen bile telefonda iğne dozunu öğrenir başlarsın. İğne için de mutlaka heyet çıkartın o zaman hiç para ödemiyorsun.
Enseden gelen baş ağrısı ya stres kökenlidir ya da tansiyon ki tansiyon da stresten dolayı yükselebiliyor zaten. Bu aralar streslisin, her ne kadar bebek meselesini takmamaya çalışsan da kafanın sürekli onunla meşgul olduğunu tahmin ediyorum. Lütfen canım sakin olmaya çalış çünkü hamileliğinde seni daha stresli günler bekliyor. Ben ne zaman doktora gitsem stresten tansiyonum fırlıyordu. Güzel günler yakında canım.

İsoves Allah sabırlar versin. Sen şu an lohusasın 40 gün içinde hatta doğumdan sonraki 2 ay içinde kanmalar kesilip yeniden başlıyabiliyor. Yalnız şu kalp şeklindeki rahim saptaması aklıma takıldı. Arkadaşlarımızdan Papatya'nın da rahimi kalp şeklindeymiş ve doktoru ona hamile kalmadan ameliyat olup rahim şeklinin düzeltilmesi gerektiğini yoksa yine erken doğum ya da düşük olabileceğini söylemiş. Bence tekrar gebelik düşünmeden iyi bir doktora gidip gerekli araştırmaların hepsini yaptır. Rıza Madazlı iyi bir seçim. Angelhope da ona gidiyordu ve çok sıkıntılı bir gebelik geçirmesine rağmen çok memnundu.

Son düzenleme:

ben ilk oğluma korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım
ikincisi nazlı çıktı hemen gelmedi ama birinciden sonra rahimde yapışıklık çıkmış ocakta asherman sendromundan ameliyat oldum martta hamile kaldım 2.ye ama 2010 mayısta niyetine girmiştik 2011 mayısta öğrendim hamile olduğumu
doktorum bir daha gebe kalırsam 3.ayda dikiş atılacağını ve yatıp istirahat edeceğimi söyledi
bende yine jinepol e mi gitsem diyorum başak hn çok pozitif birisi çok rahattım onun yanında birkaçtırda rüyamda onu görüyorum hep felan hatta geçen gün kontrole gittim yanımda sadece oğlum var rüyamda başak hn doğruttu beni kızın oldu dedi nasıl olur dedim 2 ay oldu bebeğimi kaybettim bana dediki bu onun ikizi görmemiş diğer doktor içeride büyümüş felan böyle yani habire eski doktorumu görüyorum rüyamda hayır olsun

Canım başın sağ olsun Allah bir daha yaşatmasın. Ben ilk bebeğimi 28 haftalık kaybettim karnımda ölmüştü. Bir hafta önce müthiş akıntım olmuştu sarımtırak ama ben hiç önemsemedim. En son cumartesi gün bir arkadaşımdaydım tuvalete girdiğimde çamaşırımda bir damla kan vardı. Arkadaşım olabilir böyle şeyler dedi, randevumuz 4 gün sonraydı eşim o zaman söylersin dedi. Ama doktora gittiğimizde her şey için artık çok geçti. Enfeksiyon mu vardı, rahim mi açıldı bilmiyorum dr hiçbir şey söylememişti. Senin yazdıkların beni de düşündürdü. Ne kadar doktora gitsek de bir taraftan kendi kendimizin doktoru olmalıyız. Sen şimdi kendini düşün bebeğin olmasa da lohusasın sağlığına çok dikkat et.

Yarın sabahtan iki saat boşluğum var o arada gidip baktırayım. Duruma göre hareket ederim artık. Üniversite hastanelerindeki hocalar tam gün yasasından dolayı kendi muayenehanelerini açıyorlar. Burada üniversite hastanesinde kimse kalmadı. Adı üniversite ama içi boş. Fuat Bey'i bu anlamda çok merak ediyorum. Her iki muayenede de hiç beklemeden hemen randevu aldık ve kendisine ulaştık. Şimdi ne olacak bilemiyorum. Ülkemizdeki sağlık sektörü güven vermiyor ne yazık ki. Her an her şey değişiyor.Tabi ki de ne kadar takmıyorum desem de elimde değil takılıyor ama inşallah tansiyonumu zıplatacak noktalara gelmez. Tam tersi benim tansiyonum hep düşük olur. Neyse ben "Allah'ım bana verdiğin mesajı aldım bundan sonra kendimi gereksiz şeylere üzmeyeceğim" diyorum. İnşallah yaparım.

canım çok sağol... bende RIZA MADAZLI yı buradan araştırdım. Şişli etfaldeki doktor bunun için yapılabilecek bir şey yok 3 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin dikkat edip perinotolog kontrolünde olmalısın demişti. ama ben internetten bunun ameliyatı olduğunu öğrendim. ben artık rıza bey nederse onu yapıcam. ama ameliyatın riskli olduğunu öğrendim. şimdi bir ümidim var ameliyatta oluşabilecek ufak bir hata birdaha çocuk sahibi olmamı hepten engelleyebilir. doktorum bu şekilde doğum yapan çok kişi var dedi...
PAPATYA nın rahim filminde ne yazıyordu acaba. kalp şeklinde olup bide rahim içine doğru biraz girinti olanlar oluyor. benim raporumda kavum(boşluk) hacmi normaldir diyo.. 1 ay sonra rıza beye gidicem.
PAPATYA ile görüşmek isterdim o nun rahim filminde benimkinden farklı bir şeyler var mı neden benim kalp şekli durumunu önemsemiyorlar...

kızlar benim 38 gün oldu erken doğum yapalı ama 2-3 gündür kasıklarımda ve karnımda iğne batar gibi ağrı oluyor. ağrının yeri değişiyor. normalmi acaba...

ben bir kere birlikte oldum eşimle bişey olmaz deyip durdu şimdi korktum hamile olabilirmiyim diye....

lohusa döneminde hamile kalan varmıdır ki bunuda merak etmişimdir hep...

olursa sağlıksız olur korkuyorum. hafta çarşamba boş günüm doktora gideceğim. çalışırken tüm gün koşuşturuyorum. ayaklarım ağrıyor çok ayakta kalmak rahimde ağrıya sebep olurmu kiii

ayyyyyyyyyyyyyy bitmedi gitti dertlerim....

28mavi insallah güzel haber verirsin bizlere....Sinannuray nasil oldu acaba kizlar haberi olan varmi? Benim de persembe kadin dr da randevum var cok heyecanliyim vede korkuyorum simdiden...Insallah hersey yolundadir....

28mavi senden haber bekliyorum.

28mavi insallah güzel haber verirsin bizlere....Sinannuray nasil oldu acaba kizlar haberi olan varmi? Benim de persembe kadin dr da randevum var cok heyecanliyim vede korkuyorum simdiden...Insallah hersey yolundadir....

Sabahleyin aile hekimine gittim idrar tahlili yaptırdım veeeeeeee sonuçççççççç poooooozitif. HAMİLEYİM.
Hemen Fuat Hoca'yı aradım kan tahlili yaptır hemen gel dedi. Hcg ve progesterona baktırmamı istedi. Soluğu kadın doğum uzmanında aldım. Dr benim hikayemi duyunca resmen korktu, seni üniversite hastanesine sevk edelim ilaçların dozu ayarlansın takibin kolay dedi. Kan tahlili yaptırıp İzmir'e gideceğimi söyleyince tamam o zaman dedi. Eşim sonuçları aldı kan sonuçlarına göre de hamileyim yani. Fuat Hoca üniversitede hasta bakmıyormuş özeline gideceğiz yarın 16.30 da randevumuz var. 200 tl fiyat biraz tuzlu ama olsun. Bebişler için değer. Şimdiden dualarınızı bekliyorum Rabbim hiç bekletmeden hamile kalmamı nasip etti, inşallah su gibi kolay geçen bir hamilelik, bir avazda doğum, bebeğimin ağlamasını duymayı emzirmeyi uykusuz geceleri bebeğimi doya doya sağlıkla zamanında kucağıma almayı da nasip eder.

PREMETE Sonuçları alınca eşimi, ablamı aradım ve hemen sen geldin aklıma. Bilgisayara giremediğim için gecikti haber artık sevinç nidalarını yarın dr dönüşünde alırımBenden kurtuluşun yok Allah'ın izniylebirlikte geçireceğiz. Senin dopinglerine çoooooook ihtiyacım olacak.

RÜYACIM Güzel haberi verdim inşallah bundan sonra da hep güzellikler devem eder. Korku ve heyecan beni de sardı. Umarım her şey yolunda gider. Güzel düşünelim güzel olsun.

Allahıma şükürler olsun ne güzel bir haber bu. Canım benim ne kadar sevindim anlatamam. Bak kul sıkışmayınca hızır yetişmiyor demek ki. Merak etme ben hep yanındayım, inşallah elele yeneceğiz bu kan pıhtılaşması illetini ve bebeğinin doğum haberini de hamilelik haberini kutladığımız gibi coşkuyla kutlayacağız. Bundan sonra seni çok güzel günler bekliyor çooooooooook mutluyum çooooooooook. Bak doktor dönüşü hemen yaz habersiz bırakma olur mu. Seni ve minik inci tanesini çok öpüyorum.

Canım bebeğinin kalp atışlarını duyduğun zaman sen de yeniden kalbinin atmaya başladığını hissedeceksin. Onu o ekranda gördüğün kısacık birkaç saniyede senin için hayat duracak ve kafandaki herşey silinip gidecek. Şimdi korkuların üzerine cesaretle yürüme zamanı. Herşeyin yolunda olduğunu düşün ve öyle olsun. Unutma Kural 1: Bundan sonra hayatında olumsuzluğa yer yok. Ne güzel bak yakın dönem 3 hamilesiniz (şimdilik inşallah daha da artar). Birbirinizle paylaşarak su gibi geçer gider hamilelik.
Sinannuray gayet iyi kalp atışlarını duymuşlar bebişin, geç döllenme olmuş, kanaması da yok denecek kadar azalmış, maşallah çok moralli, sürekli yattığı için internete giremiyormuş, telefondan face'e yazıyor oradan alıyoruz haberlerini.

Canım bu lohusalık dönemi herkesde farklı seyrediyor. Belki üşütmüşsündür ya da enfeksiyon falan olabilir. Hamile olduğunu sanmıyorum yumurtlama bu kadar erken başlamaz herhalde. Doktora gidince ultrasonla bakar zaten. Bu arada işe mi başladın. Doğum sonrası 2 ay iznin var niye kullanmadın, keşke biraz dinlenseydin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…