Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

İSOVES İzin konusunda yanlışın var canım. Bebek olsa da olmasa da iznini kullanabiliyorsun. Sezaryende kaç hafta bilmiyorum ama normal doğumda 8 hafta. İlk bebeğim 28. haftada karnımda öldü ve normal doğum yaptım. Doktorum normal doğum belgesi verdi bebekle ilgili bir şey yoktu. 8 hafta iznimin 4 haftasını kullandım sonra izni bozdurup çalışmaya başladım. Sen daha lohusasın bedenin çalışmaya tabi ki hazır değil. Enfeksiyon da alabilisin iznini kullan kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman çalışmaya başla. Nerede olduğunu bilmiyorum ama üşütmemen lazım. Doğum sonrasında gittiğim bir dr kesinlikle acele etme, dinlen rahmin ters bile dönebilir demişti. Okulların şartları da düşünülürse iznini kullanman daha mantıklı ama ekonomik açıdan düşünüyorsan o zaman başka tabi ki.

mapcim allahın izniyle vaktinde tamamlayacaksın hamileliğini.

ama sorduğun soru dikkatimi çekti... benim plasenta ayrılma kanaması olmadan önce 15 gündür karnımda sertlik ve ağrı vardı sonra gittikçe ağrı ve sertlik artmaya başlamıştı zaten benim ençok vicdan azabı çektiğim bu oldu neden başka bir doktora daha göstermedim ya da kendi doktoruma daha ısrarcı olmadım diye tabi ki her bünye farklı ama sonradan gittiğim doktorlar söyledi karnımdaki sertlik rahmin sertleşmesiymiş plasenta yavaş yavaş ayrılmaya balamış aslında benimki ben geliyorum diye diye geldi ama kader işte. o yüzden sen sakın ihmal etme ama elini karnına koydoğun zaman hissediyormusun bu sertliği? bir de ağrı ne tür bir ağrı?
ama dediğim gibi seninki magnezyum eksikliğinden de olabilir sertleşme. magnorm da genelde gebelere magnezyum eksikliği olduğunda veiliyor diye biliyorum.

Canım Fuat Hoca süper bir doktor ama müthiş karamsardı her zaman en kötü olasılıkları üzerinde durur ve bu tavrı bazen insanı yorabiliyor önceden hazırlıklı ol. Benim tansiyonum yükselmeye başladıktan sonra neredeyse her gün plesantan yerinden ayrılabilir sen ölebilirsin, bebeğin ölebilir deyip durdu. Bunu beni korkutmak için falan değil, hatta korkuttuğumun da farkına varmadan yapıyordu çünkü bu tür durumlar onun için çok normal. Hatta ben eşime bir şeyi kırk kere söylersen olurmuş valla bu adamın yüzünden plesantam yerinden ayrılacak derdim. Şu kan değerine göre kesenin görülmemesi çok normal. Sen canını sıkma cuma günü o kese görülecek, iki hafta sonra da pıt pıtları duyacaksın. Fuat Hoca'nın olumsuzlukları karşısında yılmamak için de bir tane de çok pozitif, sana sürekli moral veren bir doktora gitmeni öneririm. Doktorun kalifikasyonu önemli değil, sana aslansın kaplansın yaparsın desin yeter. Ben bir de öyle bir doktora gidiyordum. Haaa gitmezsen de önemli değil, sen hergün buraya gir ben sana hergün aslansın, kaplansın, yaparsın derim şeker. Hadi bakalım moral motivasyon benden, doğurmak senden.

Kayıp haftalarında vücutta psikolojik reaksiyonlar oluşabiliyor inşallah öyle bir durumdur. Belki bu haftayı atlattıktan sonra biraz rahatlarsın. Evde istirahatlisin, çalışmıyorsun değil mi?

Karnımda sertleşme 14.haftadan itibaren bendede oluyordu Map'cim kasılma diye korkuyordum takip ediyordum olduğu aralıkları sonraları nstye bağlandıkça anladık kasılma değilmiş sende stres yapma magnorm bende 14.haftadan itibaren kullandım magnezyum bu sertleşmeleri engelliyor sende ihmal etme benim sertleşme olduğunda belirgin bi ağrım olmuyordu ama baskı hissediyordum sanki her tarafımı sıkıyorlarmış gibi oluyordu korkuyordum ama çok şükür atlattım sende sağlıkla atlatıcaksın inşallah...

premete valla güldürdün beni :) ama çok doğru aslansın , kaplansın diyecek biri lazım valla bu gazla hemen hamile kalmak istiyorum aman sen devam bizi motive etmeye.
bir de sana birşey sorayım senin ilk gebeliğinde de tansiyon problemin olmuş muydu? biliyorsun benim plasenta ayrılmıştı doktor pıhtılaşmadan dedi ama bana sorarasan tansiyonumun yükselmesinden oldu çok ani ve kanamalı bir dekolmandı beni en çok o korkutuyor şu anda 6 ay doldu ama sırf bu yüzden beklesem mi diyorum?

İSOVES , 28MAVİ doğru söylüyor ben çalışırken acil sezeryana alınmıştım o yüzden doğum sonrası 16 hafta iznimin tamamını kullandım . kurumun insan kaynakları ile görüşmüştüm bu izin bebek için değil doğum yapan anne için veriliyor ve tüm sgk kurumlarında bu şekilde demişti. öncesindeki 8 haftayı kullanamadığım için duğum sonrasına eklediler.

bir de sezeryanda daha dikişler bile zarzor iyileşiyor. bence de acele etme önce senin sağlığın en kötü rapor alırsın

Kayıp haftalarında vücutta psikolojik reaksiyonlar oluşabiliyor inşallah öyle bir durumdur. Belki bu haftayı atlattıktan sonra biraz rahatlarsın. Evde istirahatlisin, çalışmıyorsun değil mi?

Arkadaşlar verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkürler. Selenciğim aslında benim de o haftalardan beri var ama sanırım rahim büyüdükçe şiddeti arttı ya da daha fazla rahatsız etmeye başladı beni. Magnorm 24. haftada başladım yani bu hafta ve bence daha iyiyim çok şükür. Doktor bu haftalardan sonra bu kasılmalar olur dedi. Diğer doktorum verdi bu ilacı. Her doktorun yaklaşımı farklı diye konuşmuştuk burada daha önce. Ama ben ilacı kullandım ve rahatladım. DEFNOSUM bu ilaca başladıktan sonra bile magnezyum düzeyi alt sınıra yakın çıkıyor. Ayrıca bir süredir de Osteocare adlı kalsiyum magnezyın d vit. ve çinko içeren baçka bir ilaç da kullanıyor olmama rağmen.
Umarım herşey yolunda gider. İnşallah buradan gğzel haberlerimizi bebişlerimizin resimlerini paylaşmak nasip olur bizlere.
Bu arada ben çalışmaya devam ediyorum kızlar. 1 ay sonra ayrılmayı düşünüyorum. Evde daha fazla bunalırım gibi geliyor.

Son düzenleme:
arkadaşlar korktum şimdi... rahim ters dönebilir yazmış bir arkadaşşş... ama ben öğretmenim mevzuatı okudum kendim verilmiyor anneye izin... 2 ay bebeğe bakmak için veriliyormuş. gerçi zaten 40 gün oldu. bana olan olmuştur zaten of ya... ben en iyisi doktora gözükeyim acilen...
22 haftalıktı ondanmı acaba...

Son düzenleme:

ya ben dedimki hemen işe başlayabilirmiyim. evet dediler. salak yaaa , bıktım artık bu doktorların iş bilmezlerinden. beni hiç uyarmadılar ters döner falan diye... hatta 7 günlük verdi tam perşembeye geliyordu dedim 1 gün fazla verin cumadan başlamayayım derse, onu bile vermediler.
şişli etfalde bir doktor. keşke başka doktora daha sorsaydım. izni varmı bunu öğrenebileceğim bir hocam var ama artık geçti zaten. birde ben kafamı dağıtmak için hemen başlamak istemiştim. maaş zaten veriyorlar izinde. ama bana zararı olmuşmudur bilmiyorum.ben enfeksiyondan korkuyorum.

İş bilmezlik konusunda çok haklısın. Doktor bana da istersen yazayım ama rapora gerek yok demişti. Benim yanımda arkadaşlarım vardı nsen lohusasın kesinlikle doğum iznini kullan istediğinde gelip başlarsın demişlerdi. Nitekim de öyle yaptım. Benim de çok bilmemden değil arkadaşlarımın tecrübesinden oldu. Okulunuz temiz ve sıcaksa bence endişelenme. Çünkü okulda olmak psikolojik olarak çok iyi geliyor. Ben evdeyken toparlandım lakin ve düşünmekten patladım ki ne patlamak. Sınıf öğretmeni misin branş mı bilmiyorum ama boşluklarda dinlen bir problem olacağını sanmıyorum.

Sen doktor konusunu aştın ben şimdi arayıştayım. İlaçlar o eksikliği giderir bir de bunlar nelerde varsa onları da elinden geldiğince yemeye çalış. Çalışma konusunda sana katılıyorum, okuldayken aklıma hiçbir şey gelmiyor eve gelince bütün düşünceler beynime üşüşüyor. Ama kendini de yorma da iş yerinde.

SÜPERRRRRRRRRR bir yorum. Fuat Hoca'dan sonra dış gebelik, boş gebelik bütün ihtimalleri düşünmeye başladım. Bir de bana defalarca bu sağlıklı bir gebelikse ilaçlar işe yarar, sağlıklı bir gebelik değilse kaybederiz dedi durdu. İkinci hamileliğiniz için bir araştırma yapılmamış onun kan pıhtılaşmasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyoruz, ilaçlar var olanı geliştirir başka bir problem varsa engelleyemeyiz dedi. O kadar kötü bir tablo çizdi ki moralim alt üst oldu. Burda kadın ve çocuk hastanesi var orada bir doktora başlayayım diyorum ama bir taraftan da Fuat Hoca'nın istediği tahlilleri ona yaptıracağım bir sıkıntı yaratır mı bilmiyorum. Düşünsene ben İzmir'e bir doktora gidiyorum diyeceğim buradakinden de tahlilleri isteyeceğim adam kendini sekreter gibi hisseder terslerse ne yaparım bilmiyorum. Özelde de yaptırırım ama her ihtimale karşı devlet hastanesiyle bir bağlantım olsun istiyorum. Yarın doktora gideceğim ya şimdidedn tasası tuttu. Hatta dün gece rüyamda bile ultrasonla baktırdığımı gördüm. İnşallah dediğin gibi keseyi görürüz sonra da pıt pıtları duyarız. Seni şimdi bir kere daha takdir ediyorum Fuat Hoca'ya rağmen bu kadar pozitif olabildiğin için. Sen deneyimlisin Fuat Hoca'nın etkilerini bertaraf etmemde bana yardım elini uzatacaksın artık.

İş bilmezlik konusunda çok haklısın. Doktor bana da istersen yazayım ama rapora gerek yok demişti. Benim yanımda arkadaşlarım vardı nsen lohusasın kesinlikle doğum iznini kullan istediğinde gelip başlarsın demişlerdi. Nitekim de öyle yaptım. Benim de çok bilmemden değil arkadaşlarımın tecrübesinden oldu. Okulunuz temiz ve sıcaksa bence endişelenme. Çünkü okulda olmak psikolojik olarak çok iyi geliyor. Ben evdeyken toparlandım lakin ve düşünmekten patladım ki ne patlamak. Sınıf öğretmeni misin branş mı bilmiyorum ama boşluklarda dinlen bir problem olacağını sanmıyorum.

Sen doktor konusunu aştın ben şimdi arayıştayım. İlaçlar o eksikliği giderir bir de bunlar nelerde varsa onları da elinden geldiğince yemeye çalış. Çalışma konusunda sana katılıyorum, okuldayken aklıma hiçbir şey gelmiyor eve gelince bütün düşünceler beynime üşüşüyor. Ama kendini de yorma da iş yerinde.

SÜPERRRRRRRRRR bir yorum. Fuat Hoca'dan sonra dış gebelik, boş gebelik bütün ihtimalleri düşünmeye başladım. Bir de bana defalarca bu sağlıklı bir gebelikse ilaçlar işe yarar, sağlıklı bir gebelik değilse kaybederiz dedi durdu. İkinci hamileliğiniz için bir araştırma yapılmamış onun kan pıhtılaşmasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyoruz, ilaçlar var olanı geliştirir başka bir problem varsa engelleyemeyiz dedi. O kadar kötü bir tablo çizdi ki moralim alt üst oldu. Burda kadın ve çocuk hastanesi var orada bir doktora başlayayım diyorum ama bir taraftan da Fuat Hoca'nın istediği tahlilleri ona yaptıracağım bir sıkıntı yaratır mı bilmiyorum. Düşünsene ben İzmir'e bir doktora gidiyorum diyeceğim buradakinden de tahlilleri isteyeceğim adam kendini sekreter gibi hisseder terslerse ne yaparım bilmiyorum. Özelde de yaptırırım ama her ihtimale karşı devlet hastanesiyle bir bağlantım olsun istiyorum. Yarın doktora gideceğim ya şimdidedn tasası tuttu. Hatta dün gece rüyamda bile ultrasonla baktırdığımı gördüm. İnşallah dediğin gibi keseyi görürüz sonra da pıt pıtları duyarız. Seni şimdi bir kere daha takdir ediyorum Fuat Hoca'ya rağmen bu kadar pozitif olabildiğin için. Sen deneyimlisin Fuat Hoca'nın etkilerini bertaraf etmemde bana yardım elini uzatacaksın artık.

RÜYACIM nasılsın nasıl gidiyor .

Iyiyim canim sagol...Kizlar bugün doktordaydim Allahima sükür keseyide bebegimide gördük ama cok kücük daha...Hersey yolunda hersey olmasi gereken gibi dedi doktorum...Internetteki hesaba göre 5+5 yani 6 haftalik ama ultrasyona göre 5 haftalik, 4 gün falan daha kücük görünüyormus önce sorunmu var diye tedirgin oldum ama doktorum bu tamamen yumurtlama zamaniyla ilgili hersey yolunda dedi Allaha sükür. Önlem amacli progestan verdi sabah 2 tablet agizdan aksam 2 tablet vajinadan 16.haftaya kadar kullanacakmisim 2 hafta sonra yine gidecegim insallah...Allah saglikla hayirlisiyla kucagimiza aldigimizida göstersin hepimize insallah...

Son düzenleme:

haydi haırlısıyla inşallah bir bakmışssın 16. haftaya gelmişsin bir de bakmışssın bebeişin kucağında 16 günlük olmuş bile :)

aminnnnnnnnnnnnnnn

haydi haırlısıyla inşallah bir bakmışssın 16. haftaya gelmişsin bir de bakmışssın bebeişin kucağında 16 günlük olmuş bile :)

aminnnnnnnnnnnnnnn

isoves, enfeksiyon olmamissindir belki. bir doktora gittin mi? gitsen hem rahatlamis olursun. enfeksiyondan da korkma bence. tedavi edilir, hicbirsey kalmaz. hem belki adet olacaksindir ya da oluyorsundur. ben dogumdan tam 5 hafta sonra olmustum. en iyisi doktora gitmen bence.

Cok sukur bebis gorunmus. Tadini cikar hamileliginin, hersey yolunda gidecek insallah. hep pozitif dusun. kolay olmadigini cok iyi tahmin ediyorum bunun ama huzursuz olmanin hic faydasi olmayacak. bebis de istemez annesi uzulsun.

topiğe epeydir bakmıyordum..bakınca şok oldum ....sinannurayın ayağı bayağı uğurlu geldi....:))

28MAVİ VE RÜYACIM ikinizide yürekten tebrik ediyorum:)))çok sevindim sizin için..umarım bende arkanızdan gelebilirim..dualarınızı istiyorum

28MAVİ biraz geç oldu ama öğretmenim bende :)))ankarada görev yapıyorum....

benim transferim salı günü oldu arkadaşlar...beklemedeyim..2tane transfer edilidi..bir tanesi çok iyiymiş..blast olmaya başlamıştı..diğeride fena diildi...ama ardışık transfer iptal oldu..çünkü 9 embriyodan sadece 2 tanesi iyi durumdaydı...(( ne düşüneceğimi şaşırdım..çünkü transfer edilenler iyiydi ama diğerleri gelişimlerini durdurdu...bunu ben kötüye işaret olarak algıladım ama dr. böyle düşünmemem gerektiğini söyledi...
hepinizden dua bekliyorum..test tarihim 7 kasım.......

selen inşallah bu sefer olur yoksa gerçekten tükendim..iğnelerden ve ilaçlardan bıktım...7 kasım bneim için büyük gün...dualarınızı eksik etmediğinizi biliyorum ama daha fazlasını istiyorum....)) sen nasılsın kızın kocaman olmuştur dimi??buarada kime benziyor:))

ya buarada gemze 81den haberin varmı??vanda ikamet ediyordu değilmi???umarım herşey yolundadır...

ooo sen çoktan riskli haftaları geçirmişinbak 6ay geride kalmış bile...herşey çok güzel olacak ben buna gönülden inanıyorum...bebeğini sağ salim kucağına alacaksın..bende onu koklamaya ziyaretine geleceğim:))resim yetmez:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…