sırabenden haberlerde bebeğimi gördüm kalp atışını duydum allaha şükür kanamam da durdu ağrılarım akıntım var onun dışında herşey güzel gidiyo yatıyorum sürekli sadece yemek ve tuvalete kalkıyorum doktor harici evden çıkmıyorum engin bey 11. haftada ölçüm yapıp dikişe karar vericek ama ben ona devam etmek istemiyorum karasız kaldım doktor konusunda bide bunu ayarlarsam içim daha rahat olucak bende bu kadar hep aklımdasınız geçmişi okuyamadım umarım herkez iyidir allaha emanet olun
Aşk acısıymış, oymuş buymuş hiç bir sıkıntı hiçbir acı bu kadar yakmadı yüreğimi...
bebeğimin ölüsünü gördüm. ilk göz ağrım meleğim. Fırfırlı eteğini, simli yeleğini her gördüğümde kahroluyorum.
etrafımda onca hamile vardı herkes aldı sadece ben değilki ama herkes giydirmeye başladı yada giydircek.
zaten pko hastasıyım hamileliğim müjdeydi bana. 5.5 ay elim karnımda gezdim.Herkes laf söyledi bu kadar koruma diye. 5 aylık olunca rahatlamıştım. düşük tehlikesi geçti diye içimdeki tedirginlik mutluluğa dönüşmeye başlamıştı. içimde kıpırdadığını hissediyordum. fındık ezmesi yediğimde bide ayran içtiğimde kıpır kıpır oynuyordu. hele ultrasonda kıprdanışı, bacaklarını tutuyordu elleriyle kendine çekiyordu sonra bırakıp zıplıyordu. çok hareketli olcak demişti doktor.
yüreğimde taş var sanki nefes alıp verirken ağırlığını hissediyorum. tam acım azaldı diyorum. ama öyle bir an geliyorki gözlerimden yaşlar dökülüveriyor. En çokta etrafımdaki hamileler mutluluk sarhoşuyken ben acı çeke çeke ölücekmiş gibi oluyorum. önüme bakayım diyorum. ilerde bebek sahibi olurum diyorum. ama birinin yerine öbürünü koyabilirmiyim hiç. ecrin olcaktı adı. şimdi başka bir yavrumla onu unutabilrmiyim. ah yavrum. hastaneye girerken bile oynuyordu. o yaşamak isterken benim bünyem erken doğuma zorladı. o hafta çok yordum kendimi bide akıntı geldi her zaman oluyor diye gitmedim doktora... gittiğimdede kum döküyorum sandı doktor eve yolladı meğer rahim açılmaya başlamış, ertesi gün gittiğimde 9cm açık vardı. çok acı çektim yaşamaz doğumhaneye alıyoruz seni deyince, hayatımda aldığım en kötü en can yakıcı haberdi.
bebek ters geldi 12 saat sancı arttırdılar 2 kez ameliyathaneye gittim ama bebek doğmadı ters geldi. bir ara öldümü diye sordum. evet deyince yüreğimi alev sardı...
ben gül gibi bakıcaktım ona oysa. sonra bende doğsun diye zorladım kendimi. ölmeden önce hiç zorlamıyordum vermek istemiyordum yavrumu, kaçıp gitmeyi bile düşündüm. ben bağırdıkça kapıda eşim ailem perişan oldu. çıktığımda herkesin gözü şişmişti hele eşim şaşkın şoka uğramış gözlerle bana bakıp teselli etmeye çalışıyordu. ona bunu yaşatmayı hiç istemezdim...
şimdi hamile görmeye bebeek görmeye dayanamıyorum. birilerinin bebeklerinden çocuklarından bahsetmesine dayanamıyorum. doğum yapacağım tarih yaklaştıkca acı çekiyorum...
inşaallah biran önce bebek sahibi oluruz ve acımız bitmez ama en azından azalır...
benim transferim salı günü oldu arkadaşlar...beklemedeyim..2tane transfer edilidi..bir tanesi çok iyiymiş..blast olmaya başlamıştı..diğeride fena diildi...ama ardışık transfer iptal oldu..çünkü 9 embriyodan sadece 2 tanesi iyi durumdaydı...(( ne düşüneceğimi şaşırdım..çünkü transfer edilenler iyiydi ama diğerleri gelişimlerini durdurdu...bunu ben kötüye işaret olarak algıladım ama dr. böyle düşünmemem gerektiğini söyledi...
hepinizden dua bekliyorum..test tarihim 7 kasım.......
ooo sen çoktan riskli haftaları geçirmişinbak 6ay geride kalmış bile...herşey çok güzel olacak ben buna gönülden inanıyorum...bebeğini sağ salim kucağına alacaksın..bende onu koklamaya ziyaretine geleceğim:))resim yetmez:))
topiğe epeydir bakmıyordum..bakınca şok oldum ....sinannurayın ayağı bayağı uğurlu geldi....:))
28MAVİ VE RÜYACIM ikinizide yürekten tebrik ediyorum:)))çok sevindim sizin için..umarım bende arkanızdan gelebilirim..dualarınızı istiyorum
28MAVİ biraz geç oldu ama öğretmenim bende :)))ankarada görev yapıyorum....
benim transferim salı günü oldu arkadaşlar...beklemedeyim..2tane transfer edilidi..bir tanesi çok iyiymiş..blast olmaya başlamıştı..diğeride fena diildi...ama ardışık transfer iptal oldu..çünkü 9 embriyodan sadece 2 tanesi iyi durumdaydı...(( ne düşüneceğimi şaşırdım..çünkü transfer edilenler iyiydi ama diğerleri gelişimlerini durdurdu...bunu ben kötüye işaret olarak algıladım ama dr. böyle düşünmemem gerektiğini söyledi...
hepinizden dua bekliyorum..test tarihim 7 kasım.......[/QU
maytap rahat ol bu ay sıraya koyduk gidiyor maşallah :) hayırlısıyla sıra sende 7 kasımda dularımız sebinle bu arada ben de ankarada yaşıyorum. müjdeni bekliyoruz
premete valla güldürdün beni :) ama çok doğru aslansın , kaplansın diyecek biri lazım valla bu gazla hemen hamile kalmak istiyorum aman sen devam bizi motive etmeye.
bir de sana birşey sorayım senin ilk gebeliğinde de tansiyon problemin olmuş muydu? biliyorsun benim plasenta ayrılmıştı doktor pıhtılaşmadan dedi ama bana sorarasan tansiyonumun yükselmesinden oldu çok ani ve kanamalı bir dekolmandı beni en çok o korkutuyor şu anda 6 ay doldu ama sırf bu yüzden beklesem mi diyorum?
arkadaşlar korktum şimdi... rahim ters dönebilir yazmış bir arkadaşşş... ama ben öğretmenim mevzuatı okudum kendim verilmiyor anneye izin... 2 ay bebeğe bakmak için veriliyormuş. gerçi zaten 40 gün oldu. bana olan olmuştur zaten of ya... ben en iyisi doktora gözükeyim acilen...
22 haftalıktı ondanmı acaba...
SÜPERRRRRRRRRR bir yorum.Fuat Hoca'dan sonra dış gebelik, boş gebelik bütün ihtimalleri düşünmeye başladım. Bir de bana defalarca bu sağlıklı bir gebelikse ilaçlar işe yarar, sağlıklı bir gebelik değilse kaybederiz dedi durdu. İkinci hamileliğiniz için bir araştırma yapılmamış onun kan pıhtılaşmasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyoruz, ilaçlar var olanı geliştirir başka bir problem varsa engelleyemeyiz dedi. O kadar kötü bir tablo çizdi ki moralim alt üst oldu. Burda kadın ve çocuk hastanesi var orada bir doktora başlayayım diyorum ama bir taraftan da Fuat Hoca'nın istediği tahlilleri ona yaptıracağım bir sıkıntı yaratır mı bilmiyorum. Düşünsene ben İzmir'e bir doktora gidiyorum diyeceğim buradakinden de tahlilleri isteyeceğim adam kendini sekreter gibi hisseder terslerse ne yaparım bilmiyorum. Özelde de yaptırırım ama her ihtimale karşı devlet hastanesiyle bir bağlantım olsun istiyorum. Yarın doktora gideceğim ya şimdidedn tasası tuttu. Hatta dün gece rüyamda bile ultrasonla baktırdığımı gördüm. İnşallah dediğin gibi keseyi görürüz sonra da pıt pıtları duyarız. Seni şimdi bir kere daha takdir ediyorum Fuat Hoca'ya rağmen bu kadar pozitif olabildiğin için. Sen deneyimlisin Fuat Hoca'nın etkilerini bertaraf etmemde bana yardım elini uzatacaksın artık.
Iyiyim canim sagol...Kizlar bugün doktordaydim Allahima sükür keseyide bebegimide gördük ama cok kücük daha...Hersey yolunda hersey olmasi gereken gibi dedi doktorum...Internetteki hesaba göre 5+5 yani 6 haftalik ama ultrasyona göre 5 haftalik, 4 gün falan daha kücük görünüyormus önce sorunmu var diye tedirgin oldum ama doktorum bu tamamen yumurtlama zamaniyla ilgili hersey yolunda dedi Allaha sükür. Önlem amacli progestan verdi sabah 2 tablet agizdan aksam 2 tablet vajinadan 16.haftaya kadar kullanacakmisim 2 hafta sonra yine gidecegim insallah...Allah saglikla hayirlisiyla kucagimiza aldigimizida göstersin hepimize insallah...
topiğe epeydir bakmıyordum..bakınca şok oldum ....sinannurayın ayağı bayağı uğurlu geldi....:))
28MAVİ VE RÜYACIM ikinizide yürekten tebrik ediyorum:)))çok sevindim sizin için..umarım bende arkanızdan gelebilirim..dualarınızı istiyorum
28MAVİ biraz geç oldu ama öğretmenim bende :)))ankarada görev yapıyorum....
hepinizden dua bekliyorum..test tarihim 7 kasım.......
selen inşallah bu sefer olur yoksa gerçekten tükendim..iğnelerden ve ilaçlardan bıktım...7 kasım bneim için büyük gün...dualarınızı eksik etmediğinizi biliyorum ama daha fazlasını istiyorum....)) sen nasılsın kızın kocaman olmuştur dimi??buarada kime benziyor:))
ya buarada gemze 81den haberin varmı??vanda ikamet ediyordu değilmi???umarım herşey yolundadır...
MAYTAP İnşallah istediğin gibi olur. 7 Kasım'a bir şey kalmadı zaten beklemeye devam. Ama bu zaman sana geçmek bilmez şimdi sabırlar diliyorum.
Benim doktorum izinliymiş pazartesi çoktığım için 10 gün içinde farklı bir doktor bakamazmış. Onun için pazartesiye bıraktım. İnşallah pazartesi kesemizi görürüz. Aile hekimine gidip iğnelerimi yazdırdım. Daha dört tane iğne vuruldum. İki kolumda da bir tl büyüklüğünde morluk oluştu. Allah nasip etsin de iğnelerimi vurulayım diyorum mor görünce de üzülüyorum ben vurmayı beceremiyorum galiba.
hamileleri canı gönülden kutluyorum.darısı en kısa zamanda tüm melek annelerine olsun inşallah.bende kasımda dondurulmuş embriyolarım için tedaviye başlıcam rabbim önce gebe kalmayı sonrada .kucağıma almayı nasip eder inşallah...
selen inşallah bu sefer olur yoksa gerçekten tükendim..iğnelerden ve ilaçlardan bıktım...7 kasım bneim için büyük gün...dualarınızı eksik etmediğinizi biliyorum ama daha fazlasını istiyorum....)) sen nasılsın kızın kocaman olmuştur dimi??buarada kime benziyor:))
ya buarada gemze 81den haberin varmı??vanda ikamet ediyordu değilmi???umarım herşey yolundadır...
mrb arkadaşlar topiğinize arasıra uğruyorum acınızı yürekten paylaşıyorum hamile haberleri var tebrik ederim geçmişi okumuştum ben de hemen hemen aynı şeyleri yaşadım benim bebeğim başarısız aşılama ve tüp bekekten sonra kendi kendine olmuştu hep kaybetme korkusu çektim korktuğum başıma geldi 5. ayımı tamamlamama 2 gün kala bebeğim minicik oğluşum kıymetlim karnımda öldü 6aydır korunmuyorum hamile kalamadım artık beklemicem aklımdan bebek isteğini atamıyorum ama hamile kalıp kaybetmekten de çok korkuyorum beni siz anlarsınız ben de sizleri anlıyorum kasım adetimle yeniden tüp bebek yaptıracam inşallah. bu topikte benim gibi bebeğini uzun tedaviler sonucu bulup kaybetmiş arkadaşlarım var dualarım hepinizle ve hamile melek annelerindeALLAH bi daha evlat acısıyla sınamasın hepinize kucak dolusu sevgiler
Bak güzelim işte benden bütün hamilelere açık çek siz yeter ki bir hamile kalın ben motivatörlük görevimi layıkıyla yerine getiririm. Benim ilk gebeliğimde de tansiyon problemim olmuştu yalnız o zaman atak şeklinde yükseliyordu bir ölçüyordum 20-11, iki dakika sonra ölçüyordum 11-7 falan çıkıyordu aslında bu tür atak şeklinde yükselmeler daha riskliymiş. İkincide kan sulandırıcı iğne vurulmama rağmen bu sefer yine tansiyon problemi yaşadım ama bu sefer atak şeklinde değildi hep yüksekti ve bu durumda ilaçla ve yakın takiple kontrol altında tutulabildi. Bende de pıhtılaşma var, doğrudur plesantan ani tansiyon yükselmesinden ayrılmıştır ama gebelikte tansiyonun yükselme sebebi zaten pıhtılaşma.
Canım 24. haftadan önceki doğumlar erken doğum değil düşük kabul ediliyor o yüzden sana doğum izni vermemişlerdir ama keşke rapor verselerdi de biraz dinlenseydin. Kendini korkutma önemli birşey yoktur inşallah.
Ya bir de aynı şeyi on kere söyleyip duruyor değil mi? İçinden tamam hoca anladık halim harap diyorsun o habire anlatıyor da anlatıyor. İşte bir süre sonra bu absürd durum sana komik gelmeye başlıyor. Ben her yanına gittiğimde adam plesantan ayrılabilir dedikçe bana bir gülme geliyordu, odasında çıkıyorduk koridorda eşimle ikimiz başlıyorduk gülmeye. Artık her kontrolde kaç kere plesantan ayrılabilir dedi diye saymaya başlamıştık resmen aramızda dalga konusu olmuştu. Ne yapacaksın güzelim durumumuz belli, problem yaşanmasa bile hamileliklerimiz çok stresli geçiyor işi dalgaya vurmazsan, pozitif olamazsan, gülüp geçemezsen o günler, o aylar nasıl geçer. Bir de benden sana söylemesi Fuat Hoca dışarıda yapılan tahlillere asla güvenmez aynısını bir de Ege'de yaptırır o yüzden sen zahmet edip de tahlillerini Aydın'da yaptırma gidip direkt Ege'de yaptırırsın. Yine de orada da bir doktorun olması şart tabi ama ben de o doktorun Fuat Hoca'nın dediklerini yapmak isteyeceğini sanmıyorum doktorlar işlerine karışılmasını hiç sevmezler. Tahlil falan lazım olursa o bir şekilde halledilir merak etme.
Canım gözün aydın. Hadi rahatla artık bak herşey yolunda gidiyor. Hadi bakalım biraz daha coşku " Kııııııııııııııııııııızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar bebeğim göründüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü" nasıl bir başlangıç
Maytapcım şu aralar topiğimizde bir hamilelik rüzgarı esiyor, eminim sen de bu rüzgardan nasibini alacaksın. Dularımız seninle. Dört gözle 7 Kasımı bekliyoruz.
Ay Gamze Van'da mı oturuyordu. Peki merkezde miydi, ilçede mi? Eşim geçen hafta görevli olarak Van'a gitti. Merkez iyi durumdaymış. İnşallah iyilerdir. Haber alan yazsın olur mu.
Mavişim o senin kabiliyetinle ilgili değil bazı cilt tipleri morarmaya daha çok eğilimli. Benim de çok morarırdı ve üzerinden kaç ay geçti morluklarım hala tam olarak iyileşmedi. Neden koldan vuruyorsun göbekten denesene daha kolay oluyor. İnnohep mi kullanıyorsun, clexan mı. İğne dozun kaç.
Yaşasın bir tane daha müstakbel hamilemiz oldu. Kasım ayındaki adet tarihini bildir seni de listeye ekleyeyim.[/QU
adetim 7 kasımda gelecek ve tedaviye başlayacağım rabbim nasip kısmet ederse inşallah.ne olur dualarımızı eksik etmeyin.sanki ilk defa tedavi oluyorum o kadar heyecanlıyım kiii rabbim mucizemi tekrar gönderirde bu defa kollarıma almayı nasip eder...
mrb arkadaşlar topiğinize arasıra uğruyorum acınızı yürekten paylaşıyorum hamile haberleri var tebrik ederim geçmişi okumuştum ben de hemen hemen aynı şeyleri yaşadım benim bebeğim başarısız aşılama ve tüp bekekten sonra kendi kendine olmuştu hep kaybetme korkusu çektim korktuğum başıma geldi 5. ayımı tamamlamama 2 gün kala bebeğim minicik oğluşum kıymetlim karnımda öldü 6aydır korunmuyorum hamile kalamadım artık beklemicem aklımdan bebek isteğini atamıyorum ama hamile kalıp kaybetmekten de çok korkuyorum beni siz anlarsınız ben de sizleri anlıyorum kasım adetimle yeniden tüp bebek yaptıracam inşallah. bu topikte benim gibi bebeğini uzun tedaviler sonucu bulup kaybetmiş arkadaşlarım var dualarım hepinizle ve hamile melek annelerindeALLAH bi daha evlat acısıyla sınamasın hepinize kucak dolusu sevgiler
Ya bir de aynı şeyi on kere söyleyip duruyor değil mi? İçinden tamam hoca anladık halim harap diyorsun o habire anlatıyor da anlatıyor. İşte bir süre sonra bu absürd durum sana komik gelmeye başlıyor. Ben her yanına gittiğimde adam plesantan ayrılabilir dedikçe bana bir gülme geliyordu, odasında çıkıyorduk koridorda eşimle ikimiz başlıyorduk gülmeye. Artık her kontrolde kaç kere plesantan ayrılabilir dedi diye saymaya başlamıştık resmen aramızda dalga konusu olmuştu. Ne yapacaksın güzelim durumumuz belli, problem yaşanmasa bile hamileliklerimiz çok stresli geçiyor işi dalgaya vurmazsan, pozitif olamazsan, gülüp geçemezsen o günler, o aylar nasıl geçer. Bir de benden sana söylemesi Fuat Hoca dışarıda yapılan tahlillere asla güvenmez aynısını bir de Ege'de yaptırır o yüzden sen zahmet edip de tahlillerini Aydın'da yaptırma gidip direkt Ege'de yaptırırsın. Yine de orada da bir doktorun olması şart tabi ama ben de o doktorun Fuat Hoca'nın dediklerini yapmak isteyeceğini sanmıyorum doktorlar işlerine karışılmasını hiç sevmezler. Tahlil falan lazım olursa o bir şekilde halledilir merak etme.
Mavişim o senin kabiliyetinle ilgili değil bazı cilt tipleri morarmaya daha çok eğilimli. Benim de çok morarırdı ve üzerinden kaç ay geçti morluklarım hala tam olarak iyileşmedi. Neden koldan vuruyorsun göbekten denesene daha kolay oluyor. İnnohep mi kullanıyorsun, clexan mı. İğne dozun kaç.
.
PREMETE cim bebegimin beklenen dogum tarihi 23.06.2012 Ben oglumu (melegimi) de 22 haziran 2010 da topraga vermistim...Melegimi kaybettigim günlerde belkide bebegim dünyaya gelecek insallah....(
herkese teşekkür ediyorum.....arkadaşlar dua edin diye hatırlatmak için girdim topiğe...biliyorum ediyorsunuz ama ben daha fazlasını istiyorum...çünkü tıbben herşey yolunda gitti...işim duaya kaldı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?