Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

canım benim anlıyorum seni.
inş. hayatımızda hep böyle olumsuzluklar olmayacak
iş hayatına başlayınca inş. kendini daha iyi hisedeceksin
herşey güzel olacak inş.

günaydın arkadaşlar ,, bende tembelliğin haddi hesabı kalmadı artık daha yeni uyandımm :kedi: siz neler yapıyorsunuz bakalım kimsecikler gelmemiş bugün ,,
seblevcim geçmiş olsun canım ..dikkat et kendine .. yeniden işe başlamakla çok ii yaptığını anlayacaksın evde olmuyor ,, ben ev hanımı olduğum halde iş baktım ama bulamadım, biliyorsun sezeryanlıyız her iş bize göre değil rahat bir işte bulamadım ,, kendi kendime yendim ya da yenmeye çalışıyorum hala, ne psikolojik tedavi aldım ne de başka birşey çok şükür mevlama ,çok şükür bu günüme ,, gerçi hala geçmişimle yaşıyorum ,, bu da normal sanırım ,, inş. yeni işin hayırlara vesile olur canım ,,seni çok ii anlıyorum insanın alıp başını gidesi geliyor , tanınmadığın bir yere yeni başlangıçlar yapmaya ama hayat bu ,kaçıp gitmekle olmuyor malesef.inş. bundan sonra herşey daha da güzel olur ,,

ya ben daha uyanamamışım galiba kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
seblev değil map işe başlayacakmışş karıştırmışım ,, :kedi: kusura bakmayın arkadaşlar arada böle psikopata bağlıyorum..:sinifsinif:

Günaydın uykucu şirin. Biz günü yarım ettik sen yeni uyanmışsın. Şöyle gerine gerine bir kahvaltı yap benim için de. Servise binmek için hergün 6'da, 6.30'da falan kalkıyorum 7'de servise biniyorum. Ah ahhhh ölüyorum uykusuzluktan.

özlenen 2010 önemli değil bu şoklardan sonra bizim durumumuz iyi bile aslında bende de acaip bir unutkanlık oldu yemek yaparken malzemenin bazısını koymayı unutma, insanların isimlerini karıştırma, unutma, ayları günleri karıştırma gibi şeyler var
ben de yataktan kalkmakta zorlanıyorum uyanmak istemiyorum çünkü uyanınca gerçekler yüzüme tokat gibi çarpıyor, hemen gözlerimi kapatıp tekrar uyumaya çalışıyorum sonra uyansam bile yataktan çıkmakta zorlanıyorum yorganı çekip saklanıyorum adeta sonra kendimi kafasını kuma gömen devekuşuna benzetiyorum bu gerçekle yaşamak ne kadar zor olacak eşimin bebeklik resmini çerçeveledim başucuma koydum ona bakıp duruyorum bebeklerim de bunun gibi olacaklardı diye.

mrb arkadaşlar
bende bir yorgunluk bir halsizlik var
galiba grip olacam
yarında misafirlerim var evimde kuran okunacak inş

bende kendi kendime aştım kızlar
dualarla inanın
birde değişik şeyler yaptım

acımız asımsanacak gibi değil
ama yavaş yavaş alışmamış lazım

Herkese meraba ,
Arkadaşlar hepimiz çok zor günler geçiriyoruz...
ınşallah bu günler geride kalacak , vakti gelince de bebeklerimize kavuşucaz...

Size danışmak istediğim bir şey var arkadaşlar , bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum...
Bebeğimizi kaybettikten sonra eşim bana büyük destek oldu ve beni ayağa kaldırdı...Eşimde ben de kendimizi ''Allah bize aynı bebeğimizi geri verecek '' diye inandırdık...Gece gündüz sabrettik ve dua ettik...Önceki bebeğimiz erkekti bizim , bir erkek bebeğimiz olursa O geri gelmiş gibi hissedecek ve mutlu olacaktık...Allah dualarımızı kabul etti ve en kısa zamanda biz bir bebek verdi...Biliyosunuz bebeğimiz kız olacak...ılk başta şaşırdık ikimizde , kendimizi o kadar inandırmışız ki önceki bebeğimiz geri gelecek diye...Ama ben kızım olduğunu öğrendikten 1 gün sonra filan kızım olacağı fikrine alıştırdım kendimi , farketmez kız da erkek te olsa onlar minicik,bizi mutlu edecek , çok seveceğimiz varlıklar...Eşimde kızı olacağı için mutlu fakat önceki bebeğimizin acısını yeni yaşıyor...Çok üzülüyor oğlumuzu kaybettiğimiz için, çok mutsuz...Ayrıca şimdiki bebeğimizi de kaybetme korkusunu yaşıyor son haftalar yaklaştıkça Bebeğimizi kaybettiğimizde o çok güçlüydü , meğerse bütün gücü beni ayağa kaldırmak içinmiş...Şimdi de ben daha güçlüyüm , O ise...Onu mutlu edebilmek için ne yapabilirim bilmiyorum , çaresiz kaldım , ne söylediysem üzüntüsü gitmiyor...Siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar ...15 mart yaklaşıyor , bebeğimizi kaybettiğimiz gün O gün ne yapıcaz , o günü nasıl geçiricez bilmiyorum...Eşim , ben kötüyken hep destekti bana , şimdi de ben ona destek olmak istiyorum ama elimden bişey gelmiyor...Çok üzülüyorum bu durumu...Biz melek anneleri zaman zaman böyle problemler yaşayacağız heralde...

Allah en kısa zamanda hepimize güzel günler yaşatır inşallah...

Bu arada bebişim iyi çok şükür , hareketlerini kontrol ediyorum sık sık...Haftaya salı günü kontrolüm var , inşallah güzel haberlerle gelicam...

Sizleri seviyorum , hepinizi öpüyorum...

Arkadaşlar tickerımda bebeğim yarı yolu geçmiş , evine doğru yaklaşıyor çok şükür :) Bu tickerı bilerek seçtim , ınşallah bebeğim bu sefer sağlıkla evine gelecek...

melekcim senin ve kızının iyi olmasına çok sevindim
bence eşinin üztüne gitme derim
bırak acısını hüznünü yaşasın
inş. en kısa zamanda kendini toplar.

Melekcim erkekler acılarını bizim gibi gösteremedikleri ve paylaşamadıkları için bir yerden sonra sıkışıp kalıyorlar. Hem erkek olmaktan dolayı koşullanılmış güçlü görünme çabası, hem bizi toparlamak için sağlam durmaya çalışmak onların acılarını yaşayamamalarına neden oluyorlar. Ama onlar da insan ve içine attıkları birgün patlak veriyor. Eşin de senin ilk başlarda yaşamış olduğun yas dönemini yeni yaşamaya başlamış. Ona biraz zaman ver. Biz nasıl zamanla yavaş yavaş kabullendikse o da bu süreçten geçip şu an bizim olduğumuz duruma gelecek. Acısı yaşıyor olması içine atıp biriktirmesinden daha iyi. Erkeklerde babalık duygusu geç gelişiyor. Biz bebeklerimizin varlığını öğrendiğimiz andan itibaren anneliğe hazır oluyoruz ama erkekler daha geç aşamalarda hissediyorlar hatta çoğu çocuğunu görmeden (benim eşim gibi) baba olduklarını idrak edemiyorlar. O yüzden eşin kızınız için senin kadar heyecanlanmıyorsa lütfen üzülme. O oğlunuzu somut bir varlık olarak algıladı, onun için güçlü babalık duyguları hissetti, kızınız şimdilik onun için hayali bir varlık. İnşallah zamanı gelip de sağlıkla kızınızı kucağınıza aldığınızda herşey yoluna girecek, eşin de o muhteşem varlığı görüp onun mis gibi kokusunu içine çekince kendini daha iyi hissedecek. Yeni bir bebek sahibi olmak asla gidenin acısını yok etmez ama size yaşama sevinci getirecek ufaklık. İnşallah bir gün oğlunun yerine de bir erkek evlat verir Allah'ım.

Olmuyor olmuyor özlenen2010 bende aklımdan şüphe etmeye başlamıştım,
ben öyle şeyler ne zaman yazdım diye...
Biz o saatte işte öğle yemeğimizi yiyor oluyoruz, sen kahvaltı değil brunch yapmışsın :)))
Bugünlerinin keyfinin çıkar ALLAH kısmet ederse çocuğun olduğunda bu rahatlığı bulamazsın......

melekcim senin ve kızının iyi olmasına çok sevindim
bence eşinin üztüne gitme derim
bırak acısını hüznünü yaşasın
inş. en kısa zamanda kendini toplar.
Canım haklısın , üzerine gitmemeliyim...
İnşallah en kısa zamanda toparlar eşim kendini...

inş. canımmm
dualarımız seninle.
Çok teşekkür ederim...Bu topikte herkesin mutlu haberlerini en kısa zamanda almak istiyorum...
Canım seninde sağlıkla bebişin en kısa zamanda gelir inşallah...Pamuk bir kızın olur inşallah :) Hatırladığım kadarıyla sen kız bebeklerini çok seviyordun...

Canım eşime zaman vericem elbette ama onu üzgün gördükçe dayanamayıp konuyu açıyorum...Dediğin gibi bebeğimiz eşiminde benimde yaşama sevincimiz olur inşallah...Canım iyi dileklerin içinde çok teşekkür ediyorum...Bu ay da senin güzel haberlerini bekliyorum inşallah...

sevgili melek76 bebeğini kuıcaklamanıza az kaldı inşallah
bence de eşinin durumunu zamana bırak söyleyeceğin ya da yapacağın herhangi birşeyin etkisi olmaz
kız evlat öz evlat derler kız çocuğu hem anneye hem babaya ömür boyu yardım eder evlense de unutmaz terketmez ama erkekler öyle mi?
yine de bizim toplumda erkek çocuk hep kıymetlidir özellikle babalar hep oğlan olsun ister
eşinin durumu ancak bebeği kuzağına alınca tam olarak düzelecektir inşallah.
sen de hiç takılma böyle ufak tefek meselelere karnındaki de hisseder sonra.

Canım zamanla düzelmesini umut ediyorum ben de ...Ama eşimin bu durumu biraz uzun sürdü işte , yaklaşık 2 aydır böyle , hep önceki bebeğimizin üzüntüsünü yaşıyor...Kız evlat konusunda da çok haklısın...Çevremde çok örnek var , kız evlatlar ,erkek evlatlara göre çok çok daha düşkünler ailelerine...
Benimde korkum bebeğimin hissetmesi zaten,elimden geleni yapıyorum etkilenmemesi için...

Canım sen de dualarımdasın , inşallah en kısa zamanda rabbim sana büyük mutluluklar verir...

melekcim canım benim ..biliyosun benzer durumdayız bende kızımı kaybettim şimdi oğlum olacak..benim eşimde hamile olduğumu öğrendiğimizde kızımız geri gelsin demişti..hatta buraya da yazmışımdır kız olursa kızımgeri gelecek diye...ama bebiş erkek..:))bu sefer de cinsiyeti değişti demekki bu yaşayacak diye inandırmaya çalışıyoruz...

eşine zaman ver zamanla alışacaktır kendini...

Kızlar moralim çok bozuk size çok ihtiyacım var. Adetime 6 gün var ama hamile olduğumu düşünüyorum. Sabah kan testi yaptırdım birkaç saate kesin sonucu alırım. Dün laf olsun diye tansiyonumu ölçmüştüm gözlerime inanamadım 14-10 ki normal tansiyonum 10-6'dır. Gece boyu tansiyon takibi yaptık, sabah da ölçtüm düşme yok. ılk gebeliğimde de zaman zaman tansiyon atakları yaşamıştım tansiyon aletinde 20'li rakamları gördüm. Ama sürekli bir yükseklik durumu olmadığı ve doğumdan sonra hemen geçtiği için preeklemsi teşhisi koyamadı doktorlar ama bu ataklara bir anlam da veremediler. Belki de plesantal yetmezlik yaşamamın sebebi bu tansiyon ataklarıydı. Çok korkuyorum kızlar. Herşeyi göğüslemeye hazır olduğumu düşünüyordum ama daha ilk aksilikte havlu attım. Oysaki benim hamileliğimin bu ve bunun gibi pek çok sorunla geçeceği belli, bu sefer farklı olmasını dilemiştim. Yeniden sorunlu bir hamileliği göğüsleyecek gücüm yok. ınanın şu an testin negatif çıkmasını diliyorum.

Kızlar testi eşimin çalıştığı hastahanede yaptırmıştık şimdi eşim aradı sonuç 1,6 ama onların hastahanedeki aletin referans aralıkları farklı olduğu için 0,5 üzeri gebe kabul ediliyormuş. Offffffff offfffffffff zaten karışık olan kafam iyice karıştı. Birşey anlamadım hamile miyim değil miyim. Öğle arası işyerime yakın bir özel hastaneye giderek tekrar kan vereceğim. Allah'tan hakkımda hayırlısını diliyorum.

canımmm allahım hayırlısı ne ise onu versin..sen şimdi düşünme hiçbişey olumsuzlukları at kafandan....
bence inşallah hamilesindir...:ecrin_bebek::CüvCüv:

haber ver mutlaka merakta bırakma bizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…