Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Sonuç negatif. Öbür test pozitif çıkmıştı bu negatif. ıyice allak bullak oldum. Sanırım hamile değilim. Neye üzüleceğimi neye sevineceğimi şaşırdım.

premete canımmm herşeyin hayırlısı güzelim...........bunu en iyi biz biliyoruz bak...sen canını sıkma...

Yok mhtp canım sıkılmadı zaten. Sadece test sonucunu elime alıp negatifi görünce biraz buruklaşmadım desem yalan olur ama şu an içim çok rahat, çok huzurluyum. Şu durumda başlayan bir gebelik benim için hiç iyi olmazdı. Sanırım başka sağlık problemlerim var. Geçende idrarımda çıkan protein, glukoz; şimdiki hipertansif durumlar, sağ kasığımdaki adet belirtisi sandığım sancı sanırım bir hastalığın eseri. Şimdi neyim olduğunu araştırıp ona göre tedavi olacağım ondan sonra bebişim gelir nasıl olsa. Yalnız şunu anladım hamile kaldığımda hiçbir olumsuzlukla mücadele edecek gücüm yok, psikolojim hala berbat durumda. Atlattım dediğim bazı şeyleri atlatamamışım demek ki. Ben her zaman Allah'tan hakkımda hayırlısını diliyorum. Hep Allah'ım bu hamileliğimde bir problem yaşamam gerekecekse ben sıkıntı çekeyim ama sonuçta bebeğime birşey olmasın, eğer bu bebeğimi de yanına alman gerekecekse onu hamileliğimin ilk üç ayında al diye dua ediyorum. Demek ki hakkımda hayırlısı buymuş.

Premetecim , canım , bebişin hayırlı zamanda gelecek inşallah...Benim ilk denememde gelmemişti bebişim , çok üzülmüştüm...ikinci ay çok rahat davrandım ve bebişim geldi...Bence senin sağlık problemin de yok , olsa farkederlerdi diye düşünüyorum , tabi sen yine de araştır , için rahat etsin...Ama gör de bak bişey çıkmayacak...Gergin olmakta hamile kalmayı engelliyor , tamamen rahatla canım , bak gerektiği kadar ara da verdin zaten , 9 ay bekledin...Ben ilk denemede olmadığında en azından 1 ay daha rahim kendini toparlayacak diye teselli etmiştim...

canlarım cok gecmıs olsun hepınıze rabbım en kısa zamanda saglıklı evlatlar naSıp etsın ,bende 5 aylık hamıleyım ama erken dogum korkusu sardı benı kanda pıhtılasmanın bı belırtısı varmı

sevgili premete, adete 6 gün kala verilen gebelik testi negatif çıkabilir diye düşünüyorum bence hala gebe olma ihtimalin var yine de dikkatli ol.
çok iyi bir kadın doğum ve dahiliye takibi ile gebeliğin mutlu sonla bitecektir en büyük avantajın gebe kalma probleminin olmayışı bunun kıymetini bil ve moralini yüksek tutmaya çalış
eğer gebeysen de değilsen de iyi bir dahiliye uzmanına görün derim ben eşin de doktor du galiba bak bu da büyük avantaj senin için.

Canım arkadaşlarım desteğiniz için çok teşekkür ederim. ıyi ki varsınız. Eve gelince tansiyonumu ölçtüm 13-10. ınşallah kötü birşeyim yoktur. ınanın bana birşey olacağından çok hastalığın bebek yapmamı engellemesinden veya geciktirmesinden ya da bebeğimi olumsuz etkilemesinden korkuyorum. Yoksa kendimle ilgili en ufak bir endişem yok,ölsem ne çıkar ki. Mete'm orada beni bekliyor oldukça ölüm bana o kadar kötü gelmiyor. ınşallah bütün bunlar zavallı durumdaki psikolojimin bana bir oyunudur. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler, hepinizi çok seviyorum.

Son düzenleme:
Reactions: 2k1

xxxxxangel neden erken doğum olabileceğini düşünüyorsun bir problem mi var. Bende kanda pıhtılaşmaya eğilim var. Oğlumu kaybettikten sonra genetik testler yaptırdım öyle anlaşıldı. Hamileliğimde de plesantaya yeterli kan gitmemesiyle kendini göstermişti ve oğlumda rahim içi gelişme geriliği olmuştu. Kanda pıhtılaşma hamilelikte İUGR, preeklemsi ve fetal ölüm gibi sonuçlar doğurabiliyor ve bu şekilde farkediliyor bunun haricinde anneye yansıyan hissedilir bir belirtisi olmuyor. İnşallah şüphelerin ve korkuların yersizdir. Allah seni yavruna sağ salim ve zamanında kavuştursun.

premete hakkında hayırlısı canım
melek76 katııyorum ilk ay olmaması normal stres yapılıyor
yapmıyoruz desekte yapılıyor.
bencede hiç bir saglık sorunun yok canım hakkında
herşeyin hayırlısı

sevgili premete ben de senin gibi düşünüyorum orada bebeklerim beni bekliyorken ölümden güzel şey olur mu benim için diyorum
belki böyle düşünmemeliyiz
ama düşünüyorum işte yaşadıklarım beni bu noktaya getirdi ister istemez
kötü bir hastalık çıksa diyorum tedavi şansım olmasa bebeklerimin de hiç şansı olmadı çünkü
onlar bu karda toprağın altındayken ben nasıl yer içerim nasıl gülerim mutlu olurum nasıl gelecekten umudum olabilir?

Reactions: 2k1

Canım benim bu kadar karamsar olma. Ben öleyim diye düşünmüyorum ama ölsem de üzülmem diye düşünüyorum. Yoksa ölüme karşı bir özlem yok içimde. Eskisen ölümü düşündüğümde ürperirdim, yok olmak gibi gelirdi bana ama şimdi ürpertmiyor beni hatta kavuşma umudu onu sevimli yapıyor. Ben 18 yaşımda bir trafik kazasında annemi kaybettim. Annemin ölümü ve sonrasında yaşananlar hayata karşı bakışımı çok değiştirdi, şimdi de oğlumu kaybettim anneminkinden çok çok daha büyük bir acı yaşıyorum. Her kaybımız aslında bizi bu dünyadan uzaklaştırp ahiri dünyaya yaklaştırıyor. Yaşamaya karşı bir arzu da hissetmiyorum aslında. Yaşasam ne olur yaşamasam ne olur diye bir kayıtsızlık durumum var. Ama madem ki yaşamaya mecburuz kendime yaşamak içn sebepler üretmeye çalışıyorum.

saol canım suan ıcın oyle bı tehlıkem yok arada tansıyonum yukselıo cok sık olmamak kaydıyla bıde kolesterolum yuksk bnı korkutuolar erken dogum yapabılırsın dıye[/COLOR

saol canım suan ıcın oyle bı tehlıkem yok arada tansıyonum yukselıo cok sık olmamak kaydıyla bıde kolesterolum yuksk bnı korkutuolar erken dogum yapabılırsın dıye[/COLOR

Canım sen bunlara takma kafanı. Zaten ağzı olan konuşuyor. Zaman zaman tansiyonu yükselen her hamile erken doğum yapsaydı etrafta zamanında doğum yapmış insan olmazdı. Kolestrol de zaten hamilelerde yüksek olur demişti doktorum bana. Tabiki kendine dikkat et, olabileceklere karşı temkinli ol ama erken doğum falan diye düşünüp de canını sıkma. Allah'a emanet olun.

benim kaybettiğim bebeğim erkekti
onu çok seviyordum
kızlarıda çok seviyorum özellikle eşimm
bilmiyorum Allahım o günleri gösterirde bir kızım olursa
eşimi düşünemiyorumm
ama şuan yeterki sağlıklı ve şanslı bir bebeğim olsun
cinsiyet hiç farketmez diyorum.

canım benimyaşadığın kayıplar büyük.
ama bence kendini bırakma
gelecek ay göbişind ebir bebek olacak
o seni inş. hayata bağlıyacak
ümitsizlik yokkk

canım benimyaşadığın kayıplar büyük.
ama bence kendini bırakma
gelecek ay göbişind ebir bebek olacak
o seni inş. hayata bağlıyacak
ümitsizlik yokkk
[/QUOTE]

Sağol canım benim. Tabiki kendimi bırakmıyorum. Hayatta ne yaşarsak yaşayalım hepimiz için bir umut ışığı var. İnşallah Allah hepimize sabrımızın karşılığı yavrularımızı yollar da yaşamaya sebebimiz olur.

Canım çok doğru söylüyorsun , sağlıkla gelsinlerde cinsiyetin hiç ama hiç önemi yok...İnşallah güzel haberlerini alıcaz seninde...Canım sen çalışmalara başlamışmıydın , bekleme sürecinde misin yoksa?

Canım yaşanmışlıklar insanı o kadar çok değiştiriyor ki...Ben ölümden çok ama çok korkardım...Şu an inan hiç korkmuyorum...Benim biricik bebeğim var beni bekleyen çünkü...
Canım şu an bebeklerin senin huzurlu olmanı istiyorlar , seni iyi görmek istiyorlar...Onların kardeşleri gelecek ve acını biraz da olsun hafifletecekler...Allah istedikten sonra her şey olur canım...Hiç bir zaman umudumuzu kaybetmemeliyiz , umutsuz yaşanmıyor gerçekten...

Canım benim , evet benzer durumdayız...İnşallah bebişlerimiz sağlıkla gelecekler...İnşallah o günleri de görücez...İnşallah hiç kimse kötü haber vermeyecek bu topikte , inan bunu gönülden diliyorum...

inşallah melekcim..biz sağlıkla kuzularımızı kucağımıza aldığımızda herkese umut olacak...inşallah sevinçler paylaşılacak ..

ne yapıyorsunuz kızlar herşey tıkırındamı ?

bende aynı bildiğiniz gibi..hepiniz ii bakın kendinize ve kuzularınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…