Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım ben doğum haberini diğer yazdığın topikten görüp arkadaşlara haber vermiştim hatta oğlun geçen hafta bebeklerimiz listesine eklendi bile.Takipteyiz :) Gözünüz aydın. Allah oğlunuzla birlikte sağlık, mutluluk içinde yaşamayı nasip etsin.

Aramıza yeni katılan melek annelerine Allah'tan sabır diliyorum. Hepimiz aynı acıları yaşadık, aynı yollardan geçtik sizi çok iyi anlıyoruz. Şu an pek çoğumuz yeniden anne olsak da hala meleklerimizin acısını ve onlara duyduğumuz özlemi içimizde taşıyoruz. Yine de bu günümüze şükür. Allah bu acılarımızı unutturacak daha büyük acılar vermesin.İnşallah sizler de en kısa zamanda yeniden anne olur ve birazcık olsun yaranızı sararsınız.

Dayhan topiğin geçmişini okuduysan görmüşsündür ben de İUGR nedeniyle oğlumu kaybettim. Kan pıhtılaşma testi yaptıracakmışsın zaten sakın ihmal etme. Sende % 100 kan pıhtılaşması çıkacağına eminim çünkü benim doğuma kadar geçen sürecim de aynı anlattığın gibi seyretti. Ankarada pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlar genelde Prof Dr. Lütfi Önderoğlu'na ve hematolog Osman Özcebe'ye gidiyorlar. Meraklanma asprin ve kan sulandırıcı iğnelerle ikinci gebelikte çok iyi sonuçlar alınıyor. Zaten biz çoğumuz kan sulandırıcı iğne kullandık, şu an hamile olan arkadaşlarımızdan da kullananlar var. Bir de doktorun 1 yıl dediyse bence bekle zaten sezeryanın da zorlu geçmiş. Bana da 1 yıl bekle demişlerdi sabredemedim 9. ayda hamile kaldım ve düşük yaptım. Belki düşüğüm ona bağlı değildi bilmiyorum ama doktor 1 yıl bekle dediyse muhakkak bir sebebi vardır çünkü bazılarına 6 ayı yeterli görüyorlar.

Bir de doğum izniyle ilgili konuşmuşsunuz. Kanunlarımıza göre 24. haftadan önceki doğumlar düşük, 24. haftadan sonrakiler ise erken doğum kabul edilektedir ve 24. haftadan sonra doğum yapan her kadın bebeği yaşasın yaşamasın yasal doğum iznini kullanma hakkına sahiptir. Hatta doktorunuzdan erken doğum yaptığınıza dair yazı alarak doğum öncesi kullanamadığınız 8 haftalık yasal izninizi doğum sonrası izninizle birleştirebilirsiniz.

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]21[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD][/TD]
[TD]23.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ

[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]17.12.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LittleAngel[/TD]
[TD]07.01.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

canım allahım analı babalı sağlıkla büyümeyi nasip etsin kuzuna inanki hepimize rüya gibi geldi başta...

amin canım allahım herkese yaşatsın bu eşsiz duyguları....meleklerimizde yaşayamadığımız o yarım kalan duyguları....seninde çoğu gitti azı kaldı...geçecek bu günler alacaksın hayırlısıyla kucağına...

DAYHAN arkadaşım allah sana sabırlar versin. kaç haftalıktı. benim de plasental yetmezlik vardı bunun sebebi de pıhtılışma bozukluklarıydı muhtemelen sende de benzer birşey vardır. ve 29. haftada çok ağır bir kanama yüzünden acil sezeryana alındım. meleğim 1 ay yaşadı ha eve çıkardık çıkarıcaz derken aniden kaybettik

ben de bankada çalışıyorum önce doğum raporu arkasından ölüm raporunu gönderdim. 16 hafta yaklaşık 4 ay iznimi kullandım. özel banka mı sanırım senin de aynı şekilde yaparlar.

gamzelikızz şükürler olsun bunları duymak bizleri de hayata bağlıyor. allah sana yavrunla uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin inşallah.

kızlar hepinize selam
5 gün önce 21 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim ve normal doğumla aldılar allahım kimseye yaşatmasın bu duyguları tekrar

allah sana da sabırlar versin ama şükür ki normal doğum enazından bekleme süren az olacak. allah bu acılarımızı müjdelerle unuttrusun inşallah.

Maşallah sana ve oğluşuna Allah analı babalı güle güle büyütmeyi nasip etsin.

kızlar hepinize selam
5 gün önce 21 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim ve normal doğumla aldılar allahım kimseye yaşatmasın bu duyguları tekrar

Allah sabır versin. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok maalesef. Durumu kabullenip araştırmaya başlamak zaman kazandırıyor. Bedenen kendinizi toparladığınızda doktor araştırmalarına başlayın ve yapmanız gereken tahlilleri mutlaka yaptırın. Küçük şehirlerde oturanlar bu bakımdan biraz şanssız ama başıma geldiği için söylüyorum. Her şeyi önemseyecek bir tecrübeli bir doktor en önemlisi. Artık hiçbir şey giden meleklerimizi yerine getirmeyecek bari biz melek anneleri olarak üzüntümüze üzüntü eklemeyelim.

Azme bak yaaaa süper. Ne kadar güzel kilo vermişsin. Ben pazartesi başlayıp salı biten diyetlerle hiç yol alamadım. Şimdi de kilo umrumda bile değil doğrusu. Elimden geldiği kadar hamur işi ve tatlıdan uzak duruyorum o kadar. Amacım etrafımdakilere olabildiğince geç haber vermek. Tekrar tebrik ediyorum inşallah yakın zamanda hamile kalırsın da verdiğin bütün kiloları alırsınMerak etme sende bu kararlılık varken doğumdan sonra bir şey kalmaz.

Çarşamba günü kontrolümüz vardı çok şükür her şey yolunda Dört boyutlu ultrasonla bebişi gördük. Kanama duvarım Allah'a bin şükür çok küçülmüş. Pazar gününden itibaren clexan 0.6 kullanacağım iğnenin dozu yükseltildi. İnşallah kanama riski ortaya çıkmaz. Şimdi beklenen tarih benim için 19 Aralık. Doktor ikili testi kendisinin yapacağını söyledi başkasına güvenemem dedi. Okulumuz bir hamilelik haberi ile yankılanıyor. Arkadaş ikinci çocuğuna hamile. Herkes bana dönüp " Allah sana da nasip etsin. Sen neler yapıyorsun? Bitmedi gitti tahlillerin ...." deyip duruyor. Ben de inşallah sağlıkla zamanında versin diyorum. Bir müddet sonra önlük giyip o şekilde kamufle etmek istiyorum. Nazar mıdır nedir bilmiyorum ama ben böyle çok rahatım. Bebişle kendi dünyamda sakin sakin bütün yorumlara kulak tıkayıp kalıyorum.

PREMETE Beklenen doğum tarihini sordum. " ooooo daha çok erken " tepkisini aldım ama yine de söyledi. Herhangi bir müdahale olmazsa (sezaryen) 2 TEMMUZ Bir sonraki gidişimde folbiolu değiştireceğini bir müddet sonra da aspirin ekleyeceğini söyledi. Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip eder inşallah. Ne kadar rahat olmaya çalışsam da bir tarafım hep korkularla dolu. Hele rüyalar tam bir kabus. Senin de böyle olmuş muydu?

Canım gözün aydın inşallah hep böyle iyi haberlerini almaya devam ederiz. Hamilelik haberini kimseye söylememekle çok iyi yapıyorsun söyleyince herkesin gözü senin üzerinde oluyor, sürekli millete laf anlatmak zorunda kalıyorsun. Zaten göbek 4. ayda anca büyümeye başladığı için saklamakta zorlanmazsın. Ben de iş arkadaşlarımın bazılarına 3. ayda söylemiştim zaten 20. haftada da rapor alıp ayrıldım diğerleri de ancak o zaman öğrendi hamile olduğumu. Korkular içinde olman çok normal, hatta sen kendini rahat hissediyor bile olsan bilinç altın seni yiyip bitiriyor. Benim de her günüm korku içinde geçiyordu, her doktora gidişimde strese bağlı tansiyonum yükseliyordu ayrıca yine ilk trimestır boyunca her gün strese bağlı migren atakları yaşadım neredeyse iki güne bir serum takılarak idare edebildim. İkinci trimestırda hem riskli dönemi atlattığın için, hem de hamileliğe adapte olmaya başladığın için korkular nispeten azalıyor ama üçüncü trimestırda bütün korkular artarak geri geliyor özellikle önceki hamilelikteki doğum haftasında tavan yapıyor. Neyse sonuç olarak bu günler zor da olsa, korkuyla da olsa bir şekilde geçip gidiyor işte. Bebeğini kucağına aldığında bu günlerini gülümseyerek hatırlayacakın.

bi görsek o günleri canım premete çok korkuyorum bende hamile olmadan daha napıcaz bilmem bende kimseye söylemicem söyledim de herkese laf anlat ne kadar salakmışım neden söylediysem bi doktora gidebilmem 2 sene bekle der diye ödüm kopuyo bide tekrarlarsa zaten bişey yoksa bile sıkınıdan şeker tansiyon çıkacak bende öff bende o tablodan istiyorum yazarım sana

Canım bana da yeniden anne olabilmek hayal gibi geliyordu, eminim diğer arkadaşlarım için de öyledir ama biz başardık siz de başaracaksınız. Her zaman derim korkunun ecele faydası yok. Eninde sonunda doktora gideceksin, durumunla yüzleşeceksin bence erteleme çünkü belki yapılması gereken tahliller vardır ve bazı tahlillerin sonucu 3-4 ayda çıkıyor sonradan bir de onlar için ekstradan beklemek zorunda kalabilirsin.Şimdiden hamilelik dönemini düşünüp sıkıntı yapma şimdi sadece kendini toparlamaya odaklan ve yeni hamileliğin için kendini hazırlamaya çalış. Bedenen ve ruhen ne kadar hazır olursan stres ve korkuyla baş etmen o kadar kolay olur.

ay canım doğru söylüyorsun ne bileyim korkuyorum işte ultrasondan mı hep bebeğimi görürdük ya bişey çıkar diye mi yoksa hamile kalsam hep doruk diye sevicem kesin ama oğluma bide haksızlık yapıcam gibi geliyo daha çok dikkat edicem hamile olsam ne bileyim doruğa haksızlık ediyomuşum gibi gelecek binlerce düşünce işte kafamda

28mavi 41 kere maşallah sana :) bana da doktor minumum 0,8 yada 1 doz kullanacaksın dedi ama benim malesef kilo problemim var ve d-dimerim tavan yapmış durumda senin neden 0,6 uygun gördü acaba.ohhh okuldakiler sorsun dursun benim de hayalim bu herkes konuşup duracak ama kimse bilmeyecek ne güzel. ben zaten kilolu olduğum için 6 ay kimse anlamaıştı bile ben de mümkünse 6 ay söylemek istemiyorum bu sefer tabiii o günleri görürsek bir daha

canım hayırla sağlıkla büyüt inşallah

canım senınde hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah..
bebek olayını saklama konusnda herkes hemfikir mi?

ben kıızmda ılk bi kaç ay saklamıştım ama olan yıne oldu 30. haftada....

ustelık hep bol gömlekler giydim..

millet daracık badilerle geçirdi yazı ben bol gömleklerle geçirdim......

kısmet meselesı ya....

oturdugum yerde caddede bı hamıle kadın görüyodum o kadar dar ve guzel gıyinıyodu kı bakmamak ımkansız saçını makyajını elbısesını ........

ya bilemiyorum ya benım başıma tekrar hamilelik gelse söylermıyim saklar mıyım....

benım bırde başıma şu geldi düşük yaptığımda hiç kimseye söylemedım sır gibi sakladım....güya sorularla benı bunaltıcaklar bana acıyan gözlerle bakacaklardı....büüyük mü konuştum büyük mü düşündüm...daha beteri oldu......

ve sonrakı yıl sezeryan dogum ve 3 gun sonnra hayatını kaybeden bı bebekle dünye alem herkes duydu.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…