canım hayırla sağlıkla büyüt inşallah
canım senınde hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah..
bebek olayını saklama konusnda herkes hemfikir mi?
ben kıızmda ılk bi kaç ay saklamıştım ama olan yıne oldu 30. haftada....
ustelık hep bol gömlekler giydim..
millet daracık badilerle geçirdi yazı ben bol gömleklerle geçirdim......
kısmet meselesı ya....
oturdugum yerde caddede bı hamıle kadın görüyodum o kadar dar ve guzel gıyinıyodu kı bakmamak ımkansız saçını makyajını elbısesını ........
ya bilemiyorum ya benım başıma tekrar hamilelik gelse söylermıyim saklar mıyım....
benım bırde başıma şu geldi düşük yaptığımda hiç kimseye söylemedım sır gibi sakladım....güya sorularla benı bunaltıcaklar bana acıyan gözlerle bakacaklardı....büüyük mü konuştum büyük mü düşündüm...daha beteri oldu......
ve sonrakı yıl sezeryan dogum ve 3 gun sonnra hayatını kaybeden bı bebekle dünye alem herkes duydu.........
ay canım doğru söylüyorsun ne bileyim korkuyorum işte ultrasondan mı hep bebeğimi görürdük ya bişey çıkar diye mi yoksa hamile kalsam hep doruk diye sevicem kesin ama oğluma bide haksızlık yapıcam gibi geliyo daha çok dikkat edicem hamile olsam ne bileyim doruğa haksızlık ediyomuşum gibi gelecek binlerce düşünce işte kafamda
Çok haklısın insan o ikilemi sürekli yaşıyor. Yeni bebeğin için sevinirken acaba meleğimi üzüyor muyum diye düşünüyorsun, meleğine üzülürken acaba bebeğime haksızlık mı ediyorum diye düşünüyorsun,bebeğini meleğinin yerine koymaya çalıştığını farkedince ikisine de haksızlık ettiğini düşünüp üzülüyorsun velhasıl her bir halimiz gibi hamilelik hallerimiz de biraz garip, oldukça hüzünlü ve çoğu zaman buruk geçiyor.
canım ya tam ben çıkmışım sen yazmışsın
canım merhaba.inşallah bu gün yazışabiliriz.:)
açıkmısın kız kelebek 8
açıkmısın kız kelebek 8
başım felaket ağrıyo 2 gündür uyumuşum bu akşam grip olacak galiba hiç keyfim yok
geçmiş olsun canım.c vitamini falan aldınmı.birde kestane balını sulandırıp içersen çok iyi geliyor.
nasılsın.senin koçiş çalışıyor mu geceleri.yoksa uyuyormu benimki gibi.
canım 15 20 gündür gececi çalışıyor helesi şimdi 1 hafta evde
sen ne kadar oldu bebeğini kaybedeli.adet gördünmü.benim 29 ekimdi bebeğimi kaybettiğim tarih.30 kasımda adet oldum.
Arkadaşlar iyi günler ben aranıza yeni katıldım gerçi sizler yazalı yıllar olmuş belkide hepiniz bebek sahibi olmuşsunuzdur .Ben ise bebeğimi kaybedeli 3 hafta oluyor.Beni için en uğursuz gün olan 11.11.11 de bebeğimi kaybettim.Nedenini tam olarak bilemiyoruz.Kızım dünyaya gözlerini açamadan karnımda son nefesini vermiş doğmadan öldü yani.Midesi büyümemiş.Çok nadir rastlanan bir durummuş bu tam ölüm nedenini öğrenmek için otopsiye gönderdik 10 gün bebeğimin nerde olduğunu bile bilmeden yaşadım bu acıyı asla anlatamam daha sonra aldık ve defnettik.O gün benim için anlatılmayacak kadar zor geçti düşünün gözümün içi gibi baktığım meleğimi bir kerecik bile görmeden toprağa verdik.Rabbim böyle bir acıyı evlat acısını düşmanıma bile vermesin.Sormak istediğim bilmediğim birşey var otopside tam ölüm nedeni anlaşılır mı yardımlarınızı bekliyorum.Birde eski yıllarda yazanlar bebeğiniz oldumu ?Sizlerden güç almam lazım...
NKOB, dışarıya karşı nasıl davranmam gerektiği konusunda ben de ilk başlarda çok bocaladım benim bulantılarım ve halsizliğim olduğu için rapor almak zorunda kaldım dolayısı ile 6 haftadan sonra işyerimdeki herkes öğrenmiş oldu. Aslında 10-12 haftalara kadar kimseye söylememe niyetindeydim. Başlangıçta insanlar bana hadi bakalım inşallah bu sefer olacak dediklerinde yüzlerinde hep koskoca bir soru işareti var gibiydi. Bu kız gene başaramayacak der gibi bakıyorlardı bana. Bakışlarında biraz acıma da hissediyordum aslında. Ama çok şükür dualarla bugüne kadar getirdim. Ben nasılsın diye sorduklarında ne kötü olduğumu ne de iyi olduğumu fazla belli eden biri değilimdir yine öyle davrandım. Eh işte dedim, inşallah dedim. Hala da öyleyim. İnşallah yavrumu zamanı geldiğinde sağlıklı bir şekilde kucaklamak nasip olur diyorum. Günlerimi mümkün olduğu kadar kendimi hem bedenen hem ruhen rahatlatmaya çalışarak geçiriyorum.
Kaderde varsa olacaktır diyorum. Bazen korku çukurlarında boğulacak gibi oluyorum aklıma meleklerim düşüyor ama bir şekilde karnımdakini de düşünerek kendimi toparlıyorum. Bu arada bu topikteki herkese de çok teşekkürler bana destek olan tüm melek anneleri inşallah herkes yavrusunda yavrularına sağlıkla kavuşur ve sağlıklı uzun ömürler geçirirler.
28mavi41 kere maşallah sana :) bana da doktor minumum 0,8 yada 1 doz kullanacaksın dedi ama benim malesef kilo problemim var ve d-dimerim tavan yapmış durumda senin neden 0,6 uygun gördü acaba.ohhh okuldakiler sorsun dursun benim de hayalim bu herkes konuşup duracak ama kimse bilmeyecek ne güzel. ben zaten kilolu olduğum için 6 ay kimse anlamaıştı bile ben de mümkünse 6 ay söylemek istemiyorum bu sefer tabiii o günleri görürsek bir daha
canım hayırla sağlıkla büyüt inşallah
canım senınde hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah..
bebek olayını saklama konusnda herkes hemfikir mi?
ben kıızmda ılk bi kaç ay saklamıştım ama olan yıne oldu 30. haftada....
ustelık hep bol gömlekler giydim..
millet daracık badilerle geçirdi yazı ben bol gömleklerle geçirdim......
kısmet meselesı ya....
oturdugum yerde caddede bı hamıle kadın görüyodum o kadar dar ve guzel gıyinıyodu kı bakmamak ımkansız saçını makyajını elbısesını ........
ya bilemiyorum ya benım başıma tekrar hamilelik gelse söylermıyim saklar mıyım....
benım bırde başıma şu geldi düşük yaptığımda hiç kimseye söylemedım sır gibi sakladım....güya sorularla benı bunaltıcaklar bana acıyan gözlerle bakacaklardı....büüyük mü konuştum büyük mü düşündüm...daha beteri oldu......
ve sonrakı yıl sezeryan dogum ve 3 gun sonnra hayatını kaybeden bı bebekle dünye alem herkes duydu.........
Canım gözün aydın inşallah hep böyle iyi haberlerini almaya devam ederiz. Hamilelik haberini kimseye söylememekle çok iyi yapıyorsun söyleyince herkesin gözü senin üzerinde oluyor, sürekli millete laf anlatmak zorunda kalıyorsun. Zaten göbek 4. ayda anca büyümeye başladığı için saklamakta zorlanmazsın. Ben de iş arkadaşlarımın bazılarına 3. ayda söylemiştim zaten 20. haftada da rapor alıp ayrıldım diğerleri de ancak o zaman öğrendi hamile olduğumu. Korkular içinde olman çok normal, hatta sen kendini rahat hissediyor bile olsan bilinç altın seni yiyip bitiriyor. Benim de her günüm korku içinde geçiyordu, her doktora gidişimde strese bağlı tansiyonum yükseliyordu ayrıca yine ilk trimestır boyunca her gün strese bağlı migren atakları yaşadım neredeyse iki güne bir serum takılarak idare edebildim. İkinci trimestırda hem riskli dönemi atlattığın için, hem de hamileliğe adapte olmaya başladığın için korkular nispeten azalıyor ama üçüncü trimestırda bütün korkular artarak geri geliyor özellikle önceki hamilelikteki doğum haftasında tavan yapıyor. Neyse sonuç olarak bu günler zor da olsa, korkuyla da olsa bir şekilde geçip gidiyor işte. Bebeğini kucağına aldığında bu günlerini gülümseyerek hatırlayacakın.
saol canım yıne hemen aydınlatışsın bizi...Aslında benim söylemek istememe nedenim nazar değeceği korkusu falan değildi. Zaten zor ve stresli bir hamilelik geçirirken sürekli diğer insanlarla hamileliğim hakkında konuşarak kafamı sürekli bu konuyla meşgul etmek istemedim çünkü bu normal bir olaymış gibi davranmak hatta öyle bir şey yokmuş gibi davranmak işleri daha kolaylaştırıyordu. Hamilelik süreci insanın gözünde o kadar büyüyor ki hamileliğimin başından beri keşke beni ilaç verip uyutsalar, doğum yapınca uyandırsalar diye düşündüm. Zaman zaman olayın stresiyle mücadele etmek çok zorlaşıyor bir de bu durumda diğer insanların düşüncesiz soru ve yorumlarıyla yorulmak istemedim. Bir de sanki ilk hamileliğinmiş gibi seni yönlendirmeye çalışanlar var ki o da tamamen ayrı bir kategori şunları ye, şöyle yap, şimdi senin şöyle olacak vs. Yahu insanın bebeği ölünce yaşadığı hamilelik dönemi yok olmuyor ya da beyni resetlenmiyor. Benim düşükle sonuçlanan ikinci hamileliğimi eşim ve ben hariç hiçkimse bilmiyordu iyi ki kimseye söylememiş ailelerimiz bir de bunun için üzülmedi ayrıca kimse bilmeyince benim de kendimi toparlayıp yeniden hamilelik hazırlıklarına girişmem daha kolay oldu. Tolga'ya hamileliğimde ailelerimize 8 haftalıkken söylemek zorunda kaldık ama onlara kesin bir dille hamileliğimle ilgili çok konuşmak istemediği, günlük yaşantımız nasılsa öyle davranmaya devam etmelerini söyledim onlar da sağolsunlar beni bunaltmadılar ben hamileliğimle ilgili ne paylaşırsam onunla yetindiler dha fazlasını talep etmediler. Burada en önemli konu insanın kendini nasıl iyi hissedeceği beni rahat bırakılmak daha iyi hissettirken bir başkasını üzerine titrenmesi mutlu edebilir o nedenle en güzeli işler o aşamaya gelince söyleyip söylememek konusunda içinden geldiği gibi hareket etmek.
hayırlısı canım...Herkese merhaba,
Uzun zamandir yazamadim, tatil, bayram, ise baslama derken bayai olmus. Bu arada yeni bebisler gelmis masallah. Gamzelikiz ve Limburg'u cok tebrik ediyorum. Allah bebeklerinizi doya doya sevip buyumeyi nasip etsin. Saglikli, mutlu, bol kismetli olsunlar insallah. Hamilelerimiz iyiymis cok sukur. Hep oyle guzel haberler alalim. Mlesef yeni katilanlari da gordum. Onlara da Allah sabir versin. Insallah en kisa zamanda kucaginiz gurbuz bebeklerle dolar.
Ben de bir suredir daha iyiyim. 2 hafta oldu tekrar ise bslayali. Ilk gun cok gerildim. Kimse konuyu acmadi cok sukur. Herkes cok iyi yaklasti. Ama yine de bazen hala korkuyorum. Sonucta farkli birimlerden tanidiklarim var. Onlar birgun gorup de 'ee bebek nasil' derlerse diye kokuyorum. Bir de yeni birime basladi hemen is donusu. Ordakiler basima gelenleri bilmiyorlar. Onlarin yaninda olursa diye korkuyorum. Amaan olursa da olur zaten, napiyim.
Ama moralim cok iyi masallah. Bebek meselesini askiya aldim. Zaten sezeryandan sonra daha 4 ay oldu. Mart'a kadar kesin bekleyecegim. Iyi tarafi artik gunleri saymiyorum. Sanirim ailemin yaninda bir sure kalmam ve ise baslamam yaradi bana. Insan sevdiklerinin destegine cok ihtiyac duyuyormus zor gunlerde tekrar ayaga kalkabilmek icin. Arkadaslarimin bebeklerini de gordum sonunda. Gorecek bebek kalmadi artik:)Kotu hissettim, bebeklere yaklasmadim ama guclu durdum. Premete sen demistin sonrasinda 'benim de olacak birgun diyeceksin' diye. Buna inaniyorum. Benim de olacak birgun. Allah kimseyi umutsuz birakmasin. En zoru umutsuz olmak. Cok sukur umudum var. Yine deneyecegim. Birgun olacak insallah. Ama-insallah uygulayabilirim bunu-su zamana kadar olsun diye hirs yapmayacagim. Yapmamaya calisacagim daha dogrusu. Sonucta verecek olan Allah. Simdilik kafam mesgul. Isim baya yogun. Insallah birgun (en kisa ve en hayirli zamanda) hamile kalirim sonra da saglikla kucaklarim bebegimi. Gucluyum ama insanlarin 'ne kadar guclusun' demesine acayip sinir oluyorum. Sanki 'senin basina tas dusmus, hala iyisin, niye ki' der gibi. Kimin basina neyin gelecegi hiiiic belli olmuyoru. Hersey insana dair. Ben de istemezdim bebegim melek olsun ama oldu iste!
Oyle iste kizlar. Durdum, durdum, simdi de yaz yaz bitiremedim. Kendinize, bebislerinize iyi bakin. Benim gibi hala bebeksiz arkadaslar da moralinizi yuksek tutun. Hersey daha guzel olacak, buna inanin.
Ben şimdi 63 kiloyum canım. Pıhtılaşma değerlerimden biri faktör 5 leiden heterozigot. Doktor özellikle bu değer için dozu yükseltti. Burdaki doktor klasik olarak 0.4 verilir diyordu ama öyle değil işte. İlaçların mutlaka faydası vardır ama gerçek faydayı Allah'tan umuyorum. Her iğnede " YA ŞAFİ" diyorum bu da beni rahatlatıyor. Senin pıhtılaşma değerlerin ne? Önceki hamileliğinde iğne kullanmış mıydın?
Benim derdim nazar değil tam olarak. Yanlış ifade etmişim. İnsanlara laf anlatmaktan yoruldum ilk hamileliğimde hemen herkese haber vermiştik. İkinci hamileliğimde 5. haftada biz 6. haftada kanamam başlayınca herkes öğrenmişti. Ne yaptın kime gittin anlatılan öyküler sorular hiç bitmiyor.Üçüncü hamileliğimde söylememe kararı aldım. Sadece okul müdürüne söyledim bazen izin alıyorum şimdilik kimsenin haberi yok dedim o da anlayışla karşıladı. Okuldaki arkadaşlar çok iyi de her seferinde tüm teneffüslerde konuşma konusu bu oluyor. Ben zaten endişeliyim konuştukça olumsuz örnekler de veriyorlar tabi moralim bozuluyor. Şimdi kimsenin benden haberi yok çok rahatım. Biz normal bir hamilelik geçiremiyoruz ne yazık ki... Ben razıyım bunlara yeter ki sonu güzel olsun.
mapcim bak kşstenin ün üstünde sen varsın artık :)
inşallah anneler listesinde de olacaksın artık tüm dualarımız seninle. darısı da bizler olur inşallah
evet regl olman ıyı...
ama beklemen doğru bı karar olur dkişlerin için kendını toparlaman için...
ben diyet yapmıştım dogumdan 2 ay sonra başladım 10-11 ay yaptım ve 11 kılo verdım...
acaip kafa dağıtıyor insan sürekli kılo vermeye odaklanıp onla ılgılı araştırma yapıyorsun.
sanada şiddetle tavsiye ederım ..
kk da diyet grupları var oraya takıl...
çok iyi insanlar var her gun muhabbet sonbet zaman hızlı gecıyo ınsan kendı bıle ınanamıyo ..
15 ay olmuş kızımı kaybedeli........
hey gidi günler diyosun....
ne kadar çabuk geçmiş...
senınde öyle olacak çok hızlı gcecek anlamıycaksın......
benim plasental yetmezlik vardı.bebekte gelişme geriliği oldu.dopler akımları bozulunca aniden aldılar.
bebek ters geldiği için çok büyük kesmişler hatta yatay ve dikey 2 kesi açılmış.buyüzden 1 sene bekle dediler. ben şuan kendimi hep yeni bebek hayali ile avutuyorum zaten.
kızlar hepinize selam
5 gün önce 21 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettimve normal doğumla aldılar allahım kimseye yaşatmasın bu duyguları tekrar
selamm kızlarrr...
uzun zaman oldu buraya uğrayamayalı ve size cok güzel haberlerle geldim..
ben 17 kasım perşembe günü öğlen oğlumu kucağıma aldım...allahıma binlercekez şükür hayırlısıyla 38. haftamı sorunsuz tamamladım ve cennet kokulu kuzumu kucağıma aldım...
hala rüya gibi neler geldi gecti onca gözyaşı ve umusuzluk dolu günlerin ardından bende yavrumu kucakladım...
dilerim rabbim bütün melek annelerinin kucaklarını cennet kokulu kuzucuklarıyla doldursun..
bu arada yeni hamişlerimiz varmış hepsini tebrik ederimm allahım hayırlısıyla yavrularını kucaklamayı nasip etsin dualarım sizlerle arkadaşlar...
oğlumun adı şimşke ege 17.11.2011 doğumlu..
Ben şimdi 63 kiloyum canım. Pıhtılaşma değerlerimden biri faktör 5 leiden heterozigot. Doktor özellikle bu değer için dozu yükseltti. Burdaki doktor klasik olarak 0.4 verilir diyordu ama öyle değil işte. İlaçların mutlaka faydası vardır ama gerçek faydayı Allah'tan umuyorum. Her iğnede " YA ŞAFİ" diyorum bu da beni rahatlatıyor. Senin pıhtılaşma değerlerin ne? Önceki hamileliğinde iğne kullanmış mıydın?
canım benim durum biraz daha vahimhem faktör V homozigot var hem de PAI-1 heterozigot ve d-dimerim 950-1.000 civarında hala. şu an diet halindeyim ama .çok sıksam 78-79 ama düşebilirim hamile kalana kadar bu da cabası o yüzden yüksek ihtimal 1.0 dozluk clexan ile devam edeceğim.
geçen hamileleiğimde 26. haftada bebek 2 hafta geriden gelmeye başlamıştı doktor hemen faktör V tesyiistedi ve homozigot çıktı , 0,4l,k clexane ve coraspirin başladım am ne yazık ki sadece 20 gün iğne vurulabildim bir akşam inanaılmaz bir kanamayla acil sezeryana aldılar plasenta ayrılmış o dönemlerde tansiyonumda 14lere çıkmıştı bir çok doktor tansiyonun sebep olduğu kanısında tansiyonu yükselten en önemli faktörlerden biri de bu pıhtılaşma bozuklukları özellikle de PAI-1 olduğunu söylediler.
işte durum bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?