canım çok geçmiş olsun.Allah sabırlar versin.bende bebeğimi 1 ay önce kaybettim.su kesesi yırtıldığı için.seninde ilk bebeğinmiydi.
ama Allah acıyla beraber dayanma gücünüde veriyor.zor biliyorum ama elimizden hiçbirşey gelmiyor.
Ben şimdi 63 kiloyum canım. Pıhtılaşma değerlerimden biri faktör 5 leiden heterozigot. Doktor özellikle bu değer için dozu yükseltti. Burdaki doktor klasik olarak 0.4 verilir diyordu ama öyle değil işte. İlaçların mutlaka faydası vardır ama gerçek faydayı Allah'tan umuyorum. Her iğnede " YA ŞAFİ" diyorum bu da beni rahatlatıyor. Senin pıhtılaşma değerlerin ne? Önceki hamileliğinde iğne kullanmış mıydın?
canım benim durum biraz daha vahimhem faktör V homozigot var hem de PAI-1 heterozigot ve d-dimerim 950-1.000 civarında hala. şu an diet halindeyim ama .çok sıksam 78-79 ama düşebilirim hamile kalana kadar bu da cabası o yüzden yüksek ihtimal 1.0 dozluk clexan ile devam edeceğim.
geçen hamileleiğimde 26. haftada bebek 2 hafta geriden gelmeye başlamıştı doktor hemen faktör V tesyiistedi ve homozigot çıktı , 0,4l,k clexane ve coraspirin başladım am ne yazık ki sadece 20 gün iğne vurulabildim bir akşam inanaılmaz bir kanamayla acil sezeryana aldılar plasenta ayrılmış o dönemlerde tansiyonumda 14lere çıkmıştı bir çok doktor tansiyonun sebep olduğu kanısında tansiyonu yükselten en önemli faktörlerden biri de bu pıhtılaşma bozuklukları özellikle de PAI-1 olduğunu söylediler.
işte durum bu.
Benim de 3 pıhtılaşma değerim var ne yazık ki:-((((İkinci hamileliğime başlarken iki tanesini biliyordum sonra bütün trombofili paneli test edildi bir tane daha belirlendi. Faktör v leiden heterozigot, mthfr 677 homozigot ve fibrinojen 455 heterozigot. Bugün clexanın reçetesini okudum ve biraz tırstım. Epey yan etkisi var. Her şey sağlıklı bebek için Allah hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın. Umarım hamilelğinde hiçbir problemle karşılaşmazsın. Ne zaman doktora gitsem hemen tansiyonumu ölçüyorlar genelde 9/6 düşük inşallah yükselmez ne diyeyim
hayırlısı canım...
umut fakirin ekmeği umudumuzu hiç kaybetmeyelim inşallah...
zaten hep umutla yaşıyorum ben....
15 ay geçmiş umut ede ede....
ve artık strese girmeye başladım...
ben böle rahatım tekrar hamilelik doğum stresıne gırmesemm mı diyorum....umutluyken kafam daha rahat gıbı gelıyo...
bilmeyen ınsanlar farkında olmadan pot kıracaklar buna hazırlıklı ol....
benım başımdan 2 şey geçti...
doğumdan sonra kafamı toplamak için okuldan yurt dışı izni çıkarmaya uğraşıyorum ablamın yanına gidecem...
1 tanesı okulda bı kız karnımı göstereek bebiş varmış....nasıl felancasına bişeyler dedi.........gözlerim faltaşı gibi açıldı....bu konuyu sonra konuşalım senin bişeyden haberin yok galiba dedim kapattım konuyu...
bi de arkadaşım telefonda çocugu sormuştu......
daha bi sürü işte millete laf anlatıyosun bazen bazen anlatmıyosun.....
soranlara iyiyim diyosun....
ay aklıma geldı babamı kaybettıktan sonra ilkokul öğretmenım babamı sormuştu da.....
söyleyemiştim babamın öldüğünü iyi demiştim..........
Benim de 3 pıhtılaşma değerim var ne yazık ki:-((((İkinci hamileliğime başlarken iki tanesini biliyordum sonra bütün trombofili paneli test edildi bir tane daha belirlendi. Faktör v leiden heterozigot, mthfr 677 homozigot ve fibrinojen 455 heterozigot. Bugün clexanın reçetesini okudum ve biraz tırstım. Epey yan etkisi var. Her şey sağlıklı bebek için Allah hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın. Umarım hamilelğinde hiçbir problemle karşılaşmazsın. Ne zaman doktora gitsem hemen tansiyonumu ölçüyorlar genelde 9/6 düşük inşallah yükselmez ne diyeyim
Ya kizlar siz boyle pihtilasmadan bahsedince ben de acaba bende de mi var diye endiselendim. bende preeklamsi cikmisti. tansiyonum 16ya kadar cikti. doktor 'hafifti preeklamsin ama devam etseydi hamileligin belki agirlasirdi, bilemeyiz' dedi ama hic pihtilasmadan bahsetmedi. ben de baska bir oktora gittim, unlu birine. o da gereksiz yere kafaya taktigimi soyledi ama ben israr edince testleri yazdi. 1 ay oldu testleri benden isteyeli, ben hala gidip kan vermedim. odum kopuyor ya cikarsa diye. preeklamsi, bebekte tekrarlama riski olmasindan suphelenilen ve hala arastirilan genetik bir rahatsizlik...bir bu pihtilasma eksik! neyse en iyisi ben bir an once gidip yaptirayim su testleri. moralim bozuldu simdi.
premete ya kafam çok karışık 2 gündür felaket başım ağrıyor aslı diyorum herşeyi oluruna bırak ne zaman hamile kalırsan kal diyorum sonra hemen hamile kalmak istiyorum acım azıcık geçsin diye sonra yine bu sefer olacakmı bakalım daha kötüsü olursa diyorum yine kaybedersem doğrusu burda 5 -6 kere kaybedenler var napayım 10 gün sonra 4 .aya giricem kaybedeli ne çabuk geçti kimbilir kaç seneler geçecek şimdi oğlumda yapmadıklarımı yapıcam bu bebeğime haksızlık olacak tabi doktorada gitmeye korkuyorum bu ay sonu işe başlıcam ne yazıkki işe başladıktan sonra gideyim hani doktor yeter bekleme toparlanmışsın desin istiyorum bilmiyorum çok istiyorum bebek herşeyimiz yarım kaldı ne yapayım ne yapmam gerekir
Herkese merhaba,
Uzun zamandir yazamadim, tatil, bayram, ise baslama derken bayai olmus. Bu arada yeni bebisler gelmis masallah. Gamzelikiz ve Limburg'u cok tebrik ediyorum. Allah bebeklerinizi doya doya sevip buyumeyi nasip etsin. Saglikli, mutlu, bol kismetli olsunlar insallah. Hamilelerimiz iyiymis cok sukur. Hep oyle guzel haberler alalim. Mlesef yeni katilanlari da gordum. Onlara da Allah sabir versin. Insallah en kisa zamanda kucaginiz gurbuz bebeklerle dolar.
Ben de bir suredir daha iyiyim. 2 hafta oldu tekrar ise bslayali. Ilk gun cok gerildim. Kimse konuyu acmadi cok sukur. Herkes cok iyi yaklasti. Ama yine de bazen hala korkuyorum. Sonucta farkli birimlerden tanidiklarim var. Onlar birgun gorup de 'ee bebek nasil' derlerse diye kokuyorum. Bir de yeni birime basladi hemen is donusu. Ordakiler basima gelenleri bilmiyorlar. Onlarin yaninda olursa diye korkuyorum. Amaan olursa da olur zaten, napiyim.
Ama moralim cok iyi masallah. Bebek meselesini askiya aldim. Zaten sezeryandan sonra daha 4 ay oldu. Mart'a kadar kesin bekleyecegim. Iyi tarafi artik gunleri saymiyorum. Sanirim ailemin yaninda bir sure kalmam ve ise baslamam yaradi bana. Insan sevdiklerinin destegine cok ihtiyac duyuyormus zor gunlerde tekrar ayaga kalkabilmek icin. Arkadaslarimin bebeklerini de gordum sonunda. Gorecek bebek kalmadi artik:)Kotu hissettim, bebeklere yaklasmadim ama guclu durdum. Premete sen demistin sonrasinda 'benim de olacak birgun diyeceksin' diye. Buna inaniyorum. Benim de olacak birgun. Allah kimseyi umutsuz birakmasin. En zoru umutsuz olmak. Cok sukur umudum var. Yine deneyecegim. Birgun olacak insallah. Ama-insallah uygulayabilirim bunu-su zamana kadar olsun diye hirs yapmayacagim. Yapmamaya calisacagim daha dogrusu. Sonucta verecek olan Allah. Simdilik kafam mesgul. Isim baya yogun. Insallah birgun (en kisa ve en hayirli zamanda) hamile kalirim sonra da saglikla kucaklarim bebegimi. Gucluyum ama insanlarin 'ne kadar guclusun' demesine acayip sinir oluyorum. Sanki 'senin basina tas dusmus, hala iyisin, niye ki' der gibi. Kimin basina neyin gelecegi hiiiic belli olmuyoru. Hersey insana dair. Ben de istemezdim bebegim melek olsun ama oldu iste!
Oyle iste kizlar. Durdum, durdum, simdi de yaz yaz bitiremedim. Kendinize, bebislerinize iyi bakin. Benim gibi hala bebeksiz arkadaslar da moralinizi yuksek tutun. Hersey daha guzel olacak, buna inanin.
saol canım yıne hemen aydınlatışsın bizi...
seni çok seviyorum ya güç veriyosun bana........
Ya kizlar siz boyle pihtilasmadan bahsedince ben de acaba bende de mi var diye endiselendim. bende preeklamsi cikmisti. tansiyonum 16ya kadar cikti. doktor 'hafifti preeklamsin ama devam etseydi hamileligin belki agirlasirdi, bilemeyiz' dedi ama hic pihtilasmadan bahsetmedi. ben de baska bir oktora gittim, unlu birine. o da gereksiz yere kafaya taktigimi soyledi ama ben israr edince testleri yazdi. 1 ay oldu testleri benden isteyeli, ben hala gidip kan vermedim. odum kopuyor ya cikarsa diye. preeklamsi, bebekte tekrarlama riski olmasindan suphelenilen ve hala arastirilan genetik bir rahatsizlik...bir bu pihtilasma eksik! neyse en iyisi ben bir an once gidip yaptirayim su testleri. moralim bozuldu simdi.
Pıhtıcıklı arkadaşlar malumunuz bu pıhtılaşma bozuklukları hamilelik problemleri dışında da kalp krizi veya felç geçirme gibi kalp damar problemlerine yatkınlık anlamına geliyor. Aranızda hematoloğa gidenler olmuştu bu konuyla ilgili birşey konuştunuz mu. Normal hayatımızda düzenli asprin falan mı kullanmalıyız acaba. Ben şöyle doğru dürüst bir kalp damarcıya gidip muayene olmak istiyorum ama fırsat bulamıyorum.
Bence testleri hemen yaptır çünkü preeklemsinin en sık rasltanan nedeni pıhtılaşma bozuklukları. Testlerin çıkması 1-2 ayı bulabiliyor o yüzden daha fazla vakit kaybetme. Pıhtılaşma çıkarsa da hiç korkma sonuçta sorunun nedenini bilip ona göre önlem alabilmek hiçbirşey bilmeden körlemesine yeniden hamile kalıp işini şansa bırakmaktan iyidir.
Bugun testleri yaptirmaya gittim. Hastanedekiler sevgili doktorun yazdigi iki seyi anlamadilar. doktor da su anda burda degil, artik nasil ulasirim Allah bilir. Gidip baska doktora tekrar yazdirtmam gerekecek herhalde. Kendi agirkanliligima mi yanayim, doktorun kotu el yazisina mi? Super di mi? Herseye bastan baslayacagim. Hadi hayirlisi!
Pıhtıcıklı arkadaşlar malumunuz bu pıhtılaşma bozuklukları hamilelik problemleri dışında da kalp krizi veya felç geçirme gibi kalp damar problemlerine yatkınlık anlamına geliyor. Aranızda hematoloğa gidenler olmuştu bu konuyla ilgili birşey konuştunuz mu. Normal hayatımızda düzenli asprin falan mı kullanmalıyız acaba. Ben şöyle doğru dürüst bir kalp damarcıya gidip muayene olmak istiyorum ama fırsat bulamıyorum.
kızlar beni artık sürekli hematolog takip ediyor. hacetttepe bölüm başkanı osman özcebe . ay da bir gidiyorum 15 günde bir de d-dimer bakılıyor. uzun süreli yolculuk ve doğum kontrol hapı saatli bomba sizin için diyor. ve ömür boyu corasprin . ben hamileliğimin 6. ayından beri corasprin kullanıyorum artık. benim hem faktör v homozigot hem de pai-1 heterozigot.
durum budur o yüzden sadece hamilelik değil ömür boyu bu konuda temkinli olmamız gerekiyormuş.
Korktugum basima geldi benim de bugun. Is icin bir yere gitmistim. Yeni birimden biriyleyken kadin 'ee anne oldun mu' dedi. KArnimi gormedi. 'yok' dedim. 'yakinda o zaman' dedi, sacmaladim ve sadece 'bilmiyorum, sanmiyoum' dedim. Kadincagiz da cok uzuldu beni uzdugune. Yuzunden belliydi.Once anlamadi, idrak edemedi, sonra yuzu degisti. Yanimdaki kiz da anlamamazliga mi verdi nedir hicbirsey demedi. Aman napiyim ya, cekilecek cilem var daha!
senin stresini cok iyi anliyorum. bir yandan deli gibi sezeryan sonrasi bekleme suremin bitmesini iple cekiyorum, obur yandan da odum kopacak yeni bir hamilelikte, biliyorum. korksak da goze almaliyiz bunu. zaten istegimiz korkunun onune gececek bir yerde. baskalarini takmamak zor, eskiden cok takardim ama artik eskisi gibi degilim. herkesin kendi hayati.
önemli değil canım o an aklından ne sçylemek geciyorsa onu de....Ya kizlar siz boyle pihtilasmadan bahsedince ben de acaba bende de mi var diye endiselendim. bende preeklamsi cikmisti. tansiyonum 16ya kadar cikti. doktor 'hafifti preeklamsin ama devam etseydi hamileligin belki agirlasirdi, bilemeyiz' dedi ama hic pihtilasmadan bahsetmedi. ben de baska bir oktora gittim, unlu birine. o da gereksiz yere kafaya taktigimi soyledi ama ben israr edince testleri yazdi. 1 ay oldu testleri benden isteyeli, ben hala gidip kan vermedim. odum kopuyor ya cikarsa diye. preeklamsi, bebekte tekrarlama riski olmasindan suphelenilen ve hala arastirilan genetik bir rahatsizlik...bir bu pihtilasma eksik! neyse en iyisi ben bir an once gidip yaptirayim su testleri. moralim bozuldu simdi.
alışıyosun çok canın yanmıyo o sorulara daha sonra.
anne oldun mu?-aslında evet....
yakında anne olacan o zaman?-evet ,inşallah ,kısmetse.....gibi mesela....
bayıldım buna ya...Canım bu gidişle senin başın daha çok ağrır çünkü geleceği çok fazla düşünüyorsun. Emin ol o günler geldiğinde zaten bol bol endişeleneceksin şimdiden kendini harap edip bitirme. Biz insanlar herşeye gücümüzün yettiğini sanıyoruz ama aslında kader karşısında o kadar aciziz ki. Bir söz vardır kul kurar kader güler diye o kadar doğru ki. Biz ne planlarsak planlayalım sonuçta herşey olacağına varıyor o yüzden biraz tevekkül edip, kadere boyun eğmeli. Mesela sen hemen bebek istesen belki hemen olmayacak ya da istemesen korunurken hamile kalıvereceksin. Sen üzerine düşenleri yap doktoruna git, gerekli incelemeleri yaptır, moral depolamaya çalış, fiziksel olarak kendini hamileliğe hazırla ve gerisini Allah'a havale et şüphesiz o kulları için en iyisini bilir.
Hoşgelmişsin ve bomba gibi gelmişsin, seni böyle bulduğuma sevindim.
Teşekkür ederim canım. Estağfurullah sizi aydınlatabilmek ne haddime ben sadece başımdan geçenleri paylaşıyorum malum damndan düşenin halinden damdan düşen anlıyor. Ben de seni ve buradaki bütün arkadaşlarımı çok seviyorum.
Bence testleri hemen yaptır çünkü preeklemsinin en sık rasltanan nedeni pıhtılaşma bozuklukları. Testlerin çıkması 1-2 ayı bulabiliyor o yüzden daha fazla vakit kaybetme. Pıhtılaşma çıkarsa da hiç korkma sonuçta sorunun nedenini bilip ona göre önlem alabilmek hiçbirşey bilmeden körlemesine yeniden hamile kalıp işini şansa bırakmaktan iyidir.
damdan düşenin halinden damdan düşen anlar....
evet cnm kilo konusuna takmış durumdayım zaten. gelçi sürekli başıma kakan bir kayınvalide ve kocayla başka şansımda yok. hamileleğimde acayip kilo almıştım ben. 15 kilo sonra 2 hastanede yatıp 5 tane serum yeyince 82 kiloyla girdiğim hastaneden doğum yaptığım halde 82 ile çıktım. Şimdi 73 üm 66 ile hamile kalmıştım. ama ben 56 felan olmak istiyorum. diyet gruplarını bir inceleyeyyim dediğin gibi şuan elden gelen sadece kafayı dağıtıp düşünmemek.
enteresan benim az bir dikişim var oysa. üst tarafıda yapıştırma yaptılar. dikiş izi olmasın diye ama bana da 1 sene bekle dedi. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Allah sabır versin cnm. Amin Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın. biz hepimiz aynıyyız ama yapacak bişey yok. kafayı dağıtmaya başka şeylere odaklanmaya çalış.
işte buuuu. Çok sevindik gelçi haberini daha önce duyduk ama yinede seni burda görmek ve duygularını öğrenmek bizede umut oluyor. birgün bizde böyle hissedeceğiz diyoruz. Allah analı babalı büyütsün uzun ömürlü sağlıklı ve hayırlı bir evlat etsin.
dukan diyetini öneririm sana..
kendımden örnek verıyım 74 le hamile kalıp dukan dıyetıyle 66.7 ye kadar düştüm düşün....
doğum öncesi kilona hatta bekarlık kılomun bile altına düştüm....
düğün stresınden sadece 1 kez 64 u görmüştüm....
slm kızlar.. depremden beri giremiyorum. halen evime giremedim.. annemlerdeydim ..şimdide kayınvaldemdeyimm.. sizleri cok özledim psikolojim cok bozuldu deprem sadece evleri değil hayallerimizide yıktı.. allah kimsenin düzenini bozmasın.şuan doğum iznim bitti müdürüm işe başlamamı istiyor depremden dolayı raporları kabul etmiyorlar pazartesi işe başlamam lazım ne yapıcam bilmiyorum ya cadırda yada konteynırda kalıcaz oğlumuda kimseye bırakamam daha cok kücük( saatde bir emiyor...hepinizi ayrı ayrı öpüyorum yeni doğum yapmış arkadaşları analı babalı büyütsün i,nşLLh..hamiş arkkadaşlarıda allah tamamını erdirsin inşallahh.. benim ersan çınarım cok şükür iyi tek sorunumuz gaz problemi ne yapsamda gecmiyor zamanla düzelir diyorlar doktorlar yüzde 10 cocukda olurmuş kolik bebek cok şükür onun dışında oğluşum cok iyi..oyunlaroynuyoıruz cok babacı ( cilesini ceken anneler ama :)) hamile arkadaşlar sabredin yatarak gecirin vede kendinisi strese sokucak şeylerden uzak olun rabbim büyük sağlıkla bebişlerinize kavuşucaksınız inşallah..hepinizi öptüm...
slm kızlar.. depremden beri giremiyorum. halen evime giremedim.. annemlerdeydim ..şimdide kayınvaldemdeyimm.. sizleri cok özledim psikolojim cok bozuldu deprem sadece evleri değil hayallerimizide yıktı.. allah kimsenin düzenini bozmasın.şuan doğum iznim bitti müdürüm işe başlamamı istiyor depremden dolayı raporları kabul etmiyorlar pazartesi işe başlamam lazım ne yapıcam bilmiyorum ya cadırda yada konteynırda kalıcaz oğlumuda kimseye bırakamam daha cok kücük( saatde bir emiyor...hepinizi ayrı ayrı öpüyorum yeni doğum yapmış arkadaşları analı babalı büyütsün i,nşLLh..hamiş arkkadaşlarıda allah tamamını erdirsin inşallahh.. benim ersan çınarım cok şükür iyi tek sorunumuz gaz problemi ne yapsamda gecmiyor zamanla düzelir diyorlar doktorlar yüzde 10 cocukda olurmuş kolik bebek cok şükür onun dışında oğluşum cok iyi..oyunlaroynuyoıruz cok babacı ( cilesini ceken anneler ama :)) hamile arkadaşlar sabredin yatarak gecirin vede kendinisi strese sokucak şeylerden uzak olun rabbim büyük sağlıkla bebişlerinize kavuşucaksınız inşallah..hepinizi öptüm...
Canım çok geçmiş olsun sağ salim kurtulmuşsunuz. Geriye kalanlar nasıl olsa halledilir. Bebişle birlikte bu zorlukları çekmesen iyi ama ne yapalım artık Allah büyüktür inşallah senin için her şey çok güzel bir şekilde çözümlenir. Gaz problemi de zamanla geçer. Tabi ki oğluşundan ayrılma ama onun için sıcak bir yer aramaya başla.
Geçenlerde farklı bir topiğe girdim. Anneler kulübündeydi. 12-14. haftalarda olmalarına rağmen hamilelik kıyafetleri, bebek odaları, bebek kıyafetleri almaya ve de bunların muhabbetini etmeye başlamışlar. İlk etapta bunları okumak kafamı rahatlatıyordu. Ama sonra anladım ki biz onlardan tamamen farklıyız. Melek anneleri ve diğer hamileler. Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor yaşananlar unutulmuyor ve bizi bizden iyi kimse anlamıyor.
evet canım onlar ılkın heyecanını yaşıyor ama bizler bu sefer ne olacak diye düşünüyoruz...Canım çok geçmiş olsun sağ salim kurtulmuşsunuz. Geriye kalanlar nasıl olsa halledilir. Bebişle birlikte bu zorlukları çekmesen iyi ama ne yapalım artık Allah büyüktür inşallah senin için her şey çok güzel bir şekilde çözümlenir. Gaz problemi de zamanla geçer. Tabi ki oğluşundan ayrılma ama onun için sıcak bir yer aramaya başla.
Geçenlerde farklı bir topiğe girdim. Anneler kulübündeydi. 12-14. haftalarda olmalarına rağmen hamilelik kıyafetleri, bebek odaları, bebek kıyafetleri almaya ve de bunların muhabbetini etmeye başlamışlar. İlk etapta bunları okumak kafamı rahatlatıyordu. Ama sonra anladım ki biz onlardan tamamen farklıyız. Melek anneleri ve diğer hamileler. Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor yaşananlar unutulmuyor ve bizi bizden iyi kimse anlamıyor.
hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin...Kesinlikle sana katılıyorum biz diğer hamileler gibi olamıyoruz. Ben de şubat annelerinin topiğini okuyordum ama hiç paylaşımda bulunmadım çünkü yaşadığım duygular onlarınkinden o kadar farklıydı ki. Onlar her günü sevinç ve coşkuyla karşılarken ben korku ile yaşıyordum. Onlar hastane odasını nasıl süsleyeceklerini, doğum sonrası yapacakları bebek mevlütlerini falan konuşurken ben acaba bu sefer bebeğim yaşayacak mı diye düşünüyordum. Dediğin gibi bizi bizden başka kimse anlamıyor. Hatta ben artık melek anneleri dışında hiçbir insanla doğru dürüst yakınlık kuramıyorum, çok izole bir hayat yaşamaya başladım. Daha fazla normalleşebilmemiz kaç yılımızı alacak bilmiyorum. Ve sana birşey söyleyeyim bizim anneliğimiz de diğerlerinden çok farklı oluyor. Her anne için yavrusu kıymetlidir ama biz yeniden anne olduğumuzda dünyanın en kıymetli varlığına sahip olduğumuz bilinciyle her gün şükrediyoruz, onun yanından bir an olsun ayrılmak istemiyor, onu en yakınlarımızdan bile sakınıyoruz ve bütün hayatımızı ona adıyoruz. Belki bu durum biraz hastalıklı bir bağlılık gibi gelebilir ama insan o kadar zorluklarla anne olunca anneliği başka türlü yaşamak elinden gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?