Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

defnosum benim 16 haftayı vermediler.seninde özel bankamı?
bebeği kaybettiğiniz için 8 haftayı uygun bulduk dediler.
biraz saçma geldi bana sendikaya bildirdim durumu ama bir sonuç çıkmaz muhtemelen

allah hepimize sabırlar versin dayanmak zor elbet ama rabbim sevdiği kuluna dert verip onu sınarmış dayanıp şükür mü edecek yoksa isyan mı edecek diye dayanıp şükretmekten başka çaremiz yok rabbim bidaha yaşatmasın sadece bunu söyleyebiliyorum...

Korktugum basima geldi benim de bugun. Is icin bir yere gitmistim. Yeni birimden biriyleyken kadin 'ee anne oldun mu' dedi. KArnimi gormedi. 'yok' dedim. 'yakinda o zaman' dedi, sacmaladim ve sadece 'bilmiyorum, sanmiyoum' dedim. Kadincagiz da cok uzuldu beni uzdugune. Yuzunden belliydi.Once anlamadi, idrak edemedi, sonra yuzu degisti. Yanimdaki kiz da anlamamazliga mi verdi nedir hicbirsey demedi. Aman napiyim ya, cekilecek cilem var daha!

senin stresini cok iyi anliyorum. bir yandan deli gibi sezeryan sonrasi bekleme suremin bitmesini iple cekiyorum, obur yandan da odum kopacak yeni bir hamilelikte, biliyorum. korksak da goze almaliyiz bunu. zaten istegimiz korkunun onune gececek bir yerde. baskalarini takmamak zor, eskiden cok takardim ama artik eskisi gibi degilim. herkesin kendi hayati.

Canım bu gidişle senin başın daha çok ağrır çünkü geleceği çok fazla düşünüyorsun. Emin ol o günler geldiğinde zaten bol bol endişeleneceksin şimdiden kendini harap edip bitirme. Biz insanlar herşeye gücümüzün yettiğini sanıyoruz ama aslında kader karşısında o kadar aciziz ki. Bir söz vardır kul kurar kader güler diye o kadar doğru ki. Biz ne planlarsak planlayalım sonuçta herşey olacağına varıyor o yüzden biraz tevekkül edip, kadere boyun eğmeli. Mesela sen hemen bebek istesen belki hemen olmayacak ya da istemesen korunurken hamile kalıvereceksin. Sen üzerine düşenleri yap doktoruna git, gerekli incelemeleri yaptır, moral depolamaya çalış, fiziksel olarak kendini hamileliğe hazırla ve gerisini Allah'a havale et şüphesiz o kulları için en iyisini bilir.

Hoşgelmişsin ve bomba gibi gelmişsin, seni böyle bulduğuma sevindim.

saol canım yıne hemen aydınlatışsın bizi...
seni çok seviyorum ya güç veriyosun bana........

Teşekkür ederim canım. Estağfurullah sizi aydınlatabilmek ne haddime ben sadece başımdan geçenleri paylaşıyorum malum damndan düşenin halinden damdan düşen anlıyor. Ben de seni ve buradaki bütün arkadaşlarımı çok seviyorum.

Bence testleri hemen yaptır çünkü preeklemsinin en sık rasltanan nedeni pıhtılaşma bozuklukları. Testlerin çıkması 1-2 ayı bulabiliyor o yüzden daha fazla vakit kaybetme. Pıhtılaşma çıkarsa da hiç korkma sonuçta sorunun nedenini bilip ona göre önlem alabilmek hiçbirşey bilmeden körlemesine yeniden hamile kalıp işini şansa bırakmaktan iyidir.

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]12[/TD]
[TD][/TD]
[TD]23.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD][/TD]
[TD]02.07.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]17.12.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LittleAngel[/TD]
[TD]07.01.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Pıhtıcıklı arkadaşlar malumunuz bu pıhtılaşma bozuklukları hamilelik problemleri dışında da kalp krizi veya felç geçirme gibi kalp damar problemlerine yatkınlık anlamına geliyor. Aranızda hematoloğa gidenler olmuştu bu konuyla ilgili birşey konuştunuz mu. Normal hayatımızda düzenli asprin falan mı kullanmalıyız acaba. Ben şöyle doğru dürüst bir kalp damarcıya gidip muayene olmak istiyorum ama fırsat bulamıyorum.

premetecim canım yazdığın çok güzelde şu keşkelermi içimdeki şeytan mı habire kemiriyor senin yüzünden senin yüzünden ilk leke geldiğinde gitmeliydin yaşayacaktı gitmeliydin diyo ama o zaman bile hareket ediyormuydu bilmiyorum kız ben nasıl anneyim biliyorum ama ALLAH tan izinsiz kimse ölmez diye hata yüzünden insan ölürse ne bileyim vicdan azabım var bi geçse bu ay korunmam son 4 ay bitecek bu ay bakalım doktora gitçez bir an önce tedaviye başlıyalım tabi doktor nedeyecek bilmiyoruz premete geleceği düşünme diyosun nassıl düşünmeyim hep korkular var hepimizde biliyorsun şimdi 2 kat stres var ALLAH ım sonumuzu hayır etsin

kızlar beni artık sürekli hematolog takip ediyor. hacetttepe bölüm başkanı osman özcebe . ay da bir gidiyorum 15 günde bir de d-dimer bakılıyor. uzun süreli yolculuk ve doğum kontrol hapı saatli bomba sizin için diyor. ve ömür boyu corasprin . ben hamileliğimin 6. ayından beri corasprin kullanıyorum artık. benim hem faktör v homozigot hem de pai-1 heterozigot.

durum budur o yüzden sadece hamilelik değil ömür boyu bu konuda temkinli olmamız gerekiyormuş.

Bugun testleri yaptirmaya gittim. Hastanedekiler sevgili doktorun yazdigi iki seyi anlamadilar. doktor da su anda burda degil, artik nasil ulasirim Allah bilir. Gidip baska doktora tekrar yazdirtmam gerekecek herhalde. Kendi agirkanliligima mi yanayim, doktorun kotu el yazisina mi? Super di mi? Herseye bastan baslayacagim. Hadi hayirlisi!

Hiç canını sıkma vakit kaybetmeden başka bir doktora başvur. Kendini de ağırkanlılıkla suçlama insanın bir şeylere başlaması için de toparlanması gerekiyor. Demek ki senin bu zamana ihtiyacın varmış. Olabilecek olan tüm aksilikler hep başta olsun demiştim ben hamilelikle birlikte bazen çok geç kalınabiliniyor. Hayırlısı olacak inşallah.

Ben hiç hematolağa gitmedim. İki defa teşebbüs ettim ama doktor yokmuş öyle de kaldı. Şimdi kadın doğum uzmanım gerek görmediği için düşünmedim. Bir de bir doktor arkadaşım sizin için klasik bir tedavi uygulanıyor hematolog çok önemli değil dedi. Şu aşamada bir tedaviye başlamışken gitmek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Aklımda hep bir soru işareti var açıkçası gitsem içim rahat edecek. DEFNOSUM sen ne güzel tedavine başlamışsın umarım her şey kontrol altına alınır. Ben Allah'ın sevdiği kuluymuşum beni korumuş. Neden mi?????? Tam tamına 2 yıl doğum kontrol hapı kulllandım. Salak doktorlar hiçbir test yapmadan verdiler bunu bana başta korunma sonra hormon tedavisi için.Her gün bu bombayı kendi ellerimle almışım resmen

slm kızlar.. depremden beri giremiyorum. halen evime giremedim.. annemlerdeydim ..şimdide kayınvaldemdeyimm.. sizleri cok özledim psikolojim cok bozuldu deprem sadece evleri değil hayallerimizide yıktı.. allah kimsenin düzenini bozmasın.şuan doğum iznim bitti müdürüm işe başlamamı istiyor depremden dolayı raporları kabul etmiyorlar pazartesi işe başlamam lazım ne yapıcam bilmiyorum ya cadırda yada konteynırda kalıcaz oğlumuda kimseye bırakamam daha cok kücük( saatde bir emiyor...hepinizi ayrı ayrı öpüyorum yeni doğum yapmış arkadaşları analı babalı büyütsün i,nşLLh..hamiş arkkadaşlarıda allah tamamını erdirsin inşallahh.. benim ersan çınarım cok şükür iyi tek sorunumuz gaz problemi ne yapsamda gecmiyor zamanla düzelir diyorlar doktorlar yüzde 10 cocukda olurmuş kolik bebek cok şükür onun dışında oğluşum cok iyi..oyunlaroynuyoıruz cok babacı ( cilesini ceken anneler ama :)) hamile arkadaşlar sabredin yatarak gecirin vede kendinisi strese sokucak şeylerden uzak olun rabbim büyük sağlıkla bebişlerinize kavuşucaksınız inşallah..hepinizi öptüm...

Canım çok şükür iyilik haberini aldık sizi çok merak etmiştik çok geçmiş olsun. İşe başlamak zorunda olman çok kötü herşey bir yana bu soğukta küçücük bebeği çadırda ya da konteynırda nasıl tutacaksın. Kamu kuruluşunda mı çalışıyorsun biraz ücretsiz izin alma imkanın yok mu. Allah yardımcınız olsun.

canım hayırlısı..
maddi imkanınız varsa ücretsiz izin alabilirsin....
aılelerınız felan yokmu gıdecek kalacak başka şehirde....
en azından kış çıkana kadar daha sıcak guvenlı bı yere gecemezmısınız....

Canım çok geçmiş olsun sağ salim kurtulmuşsunuz. Geriye kalanlar nasıl olsa halledilir. Bebişle birlikte bu zorlukları çekmesen iyi ama ne yapalım artık Allah büyüktür inşallah senin için her şey çok güzel bir şekilde çözümlenir. Gaz problemi de zamanla geçer. Tabi ki oğluşundan ayrılma ama onun için sıcak bir yer aramaya başla.

Geçenlerde farklı bir topiğe girdim. Anneler kulübündeydi. 12-14. haftalarda olmalarına rağmen hamilelik kıyafetleri, bebek odaları, bebek kıyafetleri almaya ve de bunların muhabbetini etmeye başlamışlar. İlk etapta bunları okumak kafamı rahatlatıyordu. Ama sonra anladım ki biz onlardan tamamen farklıyız. Melek anneleri ve diğer hamileler. Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor yaşananlar unutulmuyor ve bizi bizden iyi kimse anlamıyor.

Canım çok geçmiş olsun deprem en korkulan felaketlerden biri ve sana lohusa halinle denk geldi. Neyse ki rabbim yardım etmiş can sağlığınız yerinde.
Bu kışı atlatmak zor olacak belki ama sonunda bahar gelecek inşallah. Sen öğretmendin galiba. Öğretmenler için lojman filan sağlamıyor mu devlet en azından kalıcı konutlar yapılana kadar? Bu nasıl şey? Hem kalacak yer yok hem iş başı yapmak zorunda bırakıyorlar. Sana sabır ve güç diliyorum arkadaşım.

Son düzenleme:

Kesinlikle sana katılıyorum biz diğer hamileler gibi olamıyoruz. Ben de şubat annelerinin topiğini okuyordum ama hiç paylaşımda bulunmadım çünkü yaşadığım duygular onlarınkinden o kadar farklıydı ki. Onlar her günü sevinç ve coşkuyla karşılarken ben korku ile yaşıyordum. Onlar hastane odasını nasıl süsleyeceklerini, doğum sonrası yapacakları bebek mevlütlerini falan konuşurken ben acaba bu sefer bebeğim yaşayacak mı diye düşünüyordum. Dediğin gibi bizi bizden başka kimse anlamıyor. Hatta ben artık melek anneleri dışında hiçbir insanla doğru dürüst yakınlık kuramıyorum, çok izole bir hayat yaşamaya başladım. Daha fazla normalleşebilmemiz kaç yılımızı alacak bilmiyorum. Ve sana birşey söyleyeyim bizim anneliğimiz de diğerlerinden çok farklı oluyor. Her anne için yavrusu kıymetlidir ama biz yeniden anne olduğumuzda dünyanın en kıymetli varlığına sahip olduğumuz bilinciyle her gün şükrediyoruz, onun yanından bir an olsun ayrılmak istemiyor, onu en yakınlarımızdan bile sakınıyoruz ve bütün hayatımızı ona adıyoruz. Belki bu durum biraz hastalıklı bir bağlılık gibi gelebilir ama insan o kadar zorluklarla anne olunca anneliği başka türlü yaşamak elinden gelmiyor.

evet canım onlar ılkın heyecanını yaşıyor ama bizler bu sefer ne olacak diye düşünüyoruz...

hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin...
bakalım kısmet olursa bızım gebelıklerımiz nasıl geçecek...
son adet tarihim 10 aralık 2011 canım..
bir sonraki adet tarihim 6 ocak 2012...
sen listeyı neye göre hazırlıyorsun neyı baz alıyorsun tam bılmıyorum...
listeye girmeye adayım inş.
hayırlı zamanda hayırlı bir şekilde inşallah...
yeni bir gebeliğe psikolojik olarak kendimi hazırlamya çalışıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…