Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım bak bu gebeliğinde her şey yolunda maşallah. Lütfen güçlü ol hepimiz güçlü olalım hepimiz çünkü karnımızdaki bebeklerimiz düşünerek öyle davranmak zorundayız. Anne olmanın şartlarından biri de kendi acılarını duygularını bir kenara atmak önce çocuğu düşünmek. Ben de çok uğraştım bunun için hala tam olarak başaramadım. Ama doğrusu bu.

sana da iyi yıllar arkadaşım az kaldı artık dularımız seninle :)

bu arada sen de ankaradaydın değil mi doğumu hangi hastanede yapacaksın
Sağol arkadaşım. Büyük ihtimalle Güven Hastanesinde düşünüyorum.

Sinannuraycığum iyi gitmesine çok sevindim bu kez sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.
Sağol arkadaşım. Haftası da kilosu da güzelmiş. Darısı başımıza.

canım yaa şu an işyerimdeyim ama hiçbirşey gözyaşlarıma engel olamıyor . allah sana da bol sabırlar ve enkısa zamanda yeni evlatlar nasip eder ve herşey bu sefer gönlüne göre olur inşallah.benim canım defnem de 26 gün bizimleydi. hep yanındaydım saatlerce başında bekledim elini tuttum konuştum küvezin içindeki bir meleğe kendimce annelik yaptım işte . eşim hep derdi ki biran küvezin içine girivereceksin sanıyordum. ha çıktı ha çıkacak derken 1 gece de herşey altüst oldu 1 hafta sonra hastanede anneli odaya çıkaracaklardı ama olmadı olamadı oda bakarken mezar bakmakmış kaderde. seni o kadar iyi anlıyorum ki defnem yaşasaydı tam 8 aylık olacaktı ve herşey dün gibi malesef bu acı bu yürek yarası hiç kapanmayacak sadece bu acıyla yaşamaya alışacağız o kadar bir de tekrar hamile kalabilme umudu.

buradaki arkadaşlarımdan başka hiçkimse anlamıyor insanı , işyerinin eğlencesi vardı geçen hafta " hadi gelmiyormusun daha gidip göbek atıcaz" diyen bile oldu ben de dayanamadım benim evladım ölmüş ben gidip oynayacakmıyım diye tersledim artık.

Rüyacııım, çok sevindim canım. Hep öyle geçirdik haftaları bir an sonra ne olacağını bilemeden. Hala da öyleyiz. Ama şimdilik herşey yolundaymış ne güzel. İnşallah hedeflenen haftadan daha da ileri haftalara gelirsin. Rabbim hiçbir melek anesine aynı acıları ya da daha beterini yaşatmasın dediğin gibi.

Evet canım bu topik benim de ruhen toparlanmama çok yardım etti. 10 tane psikiyatriste gitsem bu kadar yardımcı olmazdı eminim. Çünkü bunu yaşamayan bilmez.

Bu arada melek 76 arkadaşım maşallah kızın kocaman olmuş. Rabbim bize de göstersin o günleri. Kardeş için de çalışmalara başlamışsın. İnşallah bebişin bekletmeden gelir.

Allahım bu acıya dayanma gücü versin. Göz yaşlarımı tutamıyorum. O kara günlere geri döndüm. Alahım sabır sabır sabır versin. Öpüp koklayamadığımız kuzularımıza öbür dünyada kavuşmayı nasip etsin Allahım inşallah.

offf çok kötü oldum ben yaaa çok ağlıyorum. Göz yaşlarım dinmiyor.

gözyaşlarımız hiç dinmeyecek sanırım... Gözlerim bozuktu benim iyice bozuldu meleğimden sonra..artık gözlüksüz hiçbir şey net değil... Kendime zarar verdiğim için rabbim bana kızıyo mudur? Ama elimde değil, isyan değilki benimki..neden, niçin değil..rabbime itiraz değilki... Sadece bu acıya,bu özleme dayanamıyorum... Gözyaşlarıma engel olamıyorum...

Hiçbirşey için kendini suçlama bunu ben çok yaptım. Hayatta herşey takdiri ilahi. Gözlerini bozulmasıda. Duru'nun cennette olmasıda. Gerçekten gözyaşın hiç dinmiyor, ya saklıyorsun ya da içine akıyor. Allahım senin sabrını Duru'nun kardeşleriyle mükafatlandırsın inşallah. Ben nedesem boş geliyor, hepimiz aynı acıyı yaşadık. Allahım tekrar yaşatmasın. Amin.....

amin inşallah..allah razı olsun...

canım benim, inşallah..biz birbirimize ümit, güç, kuvvet, sabır olalım..

Canım benim yazdıkların yüreğimi deldi geçti. Ben de o yoğun bakımın kapısına güzel bir haber alabilmek umuduyla 71 gün gittim geldim. Yavrum kıcasık ömründe çok acılar çekti ameliyat oldu, periton diyalize bağlandı,her gün başka bir şey çıkıyordu. Öldüğü gün kahroldum ama bir yandan da garip bir iç ferahlığı hissettim yavrum artık acı çekmeyecek diye düşündüm. Öldükten sonra öğrendik ki erken doğuma ve uzun süre tpn'yle beslenmeye bağlı olarak karaciğeri iflas etmiş, yaşasaymış da karaciğer nakli yapılması gerekecekmiş. Biz anne olarak ne olursa olsun yavrularımız yaşasın isterdik ama belki onlar giderek onları çok acıların beklediği, üzücü bir hayatın yükünden kurtuldular.

Canım ben üçüncü hamileliğimde oğlumu kucağıma alabildim. İkincisi 6 haftalık düştü. Oğluma hamile kaldığımda her doktor randevuma korkarak gittim başlarda acaba bebek yaşıyor mu, yine düşük mü olacak diye, hamileliğim ilerledikçe gelişme geriliği başladı mı, kan akımlarında direnç var mı diye. Evet bizim hamileliklerimiz diğer insanlar gibi geçmiyor her saniyesi korku ve stres içinde yaşıyorsun ama o miniğin ultrasonda kıpırdadığını izlediğin birkaç dakika belki de hayatta yeniden mutlu olduğunu, yeniden kalbinin attığını hissettiğin ender anlardan biri. Korkularından dolayı elin varıp bebeğine hiçbir şey alamıyorsun ama her ne kadar kendini dizginlemeye çalışsan da varlığını öğrendiğin ilk andan itibaren onunla ilgili sayısız hayaller kurmaktan kendini alamıyorsun. Özlemlerini, heveslerini hep yarına erteliyorsun ve o beklenen yarın gelip de bebeğini kucağına aldığında sen de yeniden doğuyorsun, durmuş olan hayat yeniden başlıyor. Bence bizim için hayatın tek bir amacı var o da yeniden anne olmak. Bende de kan pıhtılaşması var, hamileliklerimde preeklemsi yaşıyorum. Doktor hamile kaldığında ölüm riski var dedi gülüp geçtim doktora zaten ben oğlumu kaybettikten sonra yeniden anne olana kadar hiç yaşamadım ki...[/QUOTE]

sevgili premete, hikayeni çok iy biliyorum. oglumu 8 ay önce kaybettiğimden beri hep sizinleyim. ben bu topiği ilk okumaya başladığımda sen zaten tolga'nı kucağına almıştın ve yaşadığın süreç,inancın,gücün hep beni hayran bıraktı. oğlunun doğumgününü şimdiden kutlarım, sağlıklı uzun bir ömür dilerim.yeniden hamile kaldığında yaşadıklarını yazdığın için teşekkür ederim..tahmin ediyordum, onu görünce veya hissedince insanın yeniden heyecanlanıp, hevesleneceğini..ama sizlerin ağzından duymak iyi geliyor. küvez kapısında 3 gün bile cehennem gibiydi sen neredeyse 3 aydan fazla yaşamışsın bunu.benim bebeğim de son gece diyalze bağlanmıştı, doktorlar "hiç bir acı hissetmiyor" deselerde onun çektiği işkenceye yüreğim hiç dayanmıyordu.yaşasaydı kesin özürlü olacktı benim meleğim de. karnımda sapasağlam olan bebeğim 10 dakika oksijensiz kaldı diye bir anda herşey tepetaklak oldu..karnımda bir saniye kıpırtısı durmayan bebeğim hareketsiz yatıyordu öyle..allah bütün melek annelerini mükafatlandırır inşallah

çok teşekkür ederim, inşallah bütün melek anneleri mükafatlandırılır. yeniden bebek istemene de çok sevindim..allah inşallah sapasağlam kucağına almanı sağlar. ben bu topiği uzun zamandır okuyorum, senin ve başka topiklerdeki arkadaşların da sayesişnde lütfü hocaya gitmeye başladım. ondan çok ama çok memnunum.çok pozitif ve işinin ehli.herşeyi uzun uzun, dikkatle inceliyor ve anlatıyor. fakat artık hacettepede değil malesef emekli oldu. ben dış gebelik oldum sezaryenden 5 ay sonra, yani 2. denememde. lütfü hoca hemen teşhisi koydu ve hacettepeye yatırttı beni..orada öğrencisi doc.dr. özgür özyüncü'nün hastası oldum yattığım süre boyunca, onlar aralarında haberleşiyorlardı sürekli. sen şimdi yine lütfü hocaya mı gidiyorsun? yine iğne kullanacak mısın? malesef artık hastanede olmadığı için orada tetkik de yaptırkmak mümkün değil. ya onun bir öğrencisinin de hastası olmak lazım hacettepede ya da istediği tetkikleri başka bir hastanede yaptırtmak gerek. hastane ile bağının kalmaması kötü oldu yani lütfü hoca umarım benim için de allahın bir lütfu olur :)

canım benim 1. sezeryanımdan sonra aylar boyunca sezeryan yerim acıyodu ama hamile kaldıktan sonra hiç problem yaşamadım...

Maşallah Kızını büyütmüşsün hiç vakit kaybetmeden ikinci için çalışmalara başlamışsın. Kayıplardan sonra insan çok farklı şeyler düşünüyor. Ben her zaman en az iki çocuğum olmasını isterdim şimdi sağlıkla bir tane olsun yeter diyorum. Eşim ise şimdiden ikincinin hayallerini kuruyor. Biz ikimiz de beş kardeş olduğumuz için kalabalık bir aile istiyoruz. Lakin şimdi tek düşündüğüm Allah'ın izniyle bebeğimi sağlıklı bir şekilde zamanında dünyaya getirebilmek. Sizlerin düşünceleri bize umut oluyor. Bu kadar stresli bir hamilelikten sonra demek ki Allah ikinci için de umut tohumlarını esirgemiyor bizlerden. İnşallah her şey gönlüne göre olur ve kızına kardeş gelir.

Ne diyeceğimi bilemedim. Acı, korku, çaresizlik bizler için. Bunun yanında umut, sevinç, gelecek güzel günler de var. Dualarımız hepimiz için rabbim hiçbir melek annesini daha büyük acılarla sınamasın inşallah.

AMİNNNNNNN canım inşallah hamile olanlar ve olmak isteyenler bebişlerine sağlıkla kavuşurlar. Yaşadıklarımız hemen hemen aynı, bundan dolayı birbirimizi bu kadar iyi anlıyoruz. Yüreklerimiz paylaşımlaşımlarla bazen cayır cayır yanıyor, gözlerimizden sel olup akıyor yine de burası derdimize derman oluyor. Bakıcı güvendiğin biriymiş babaanne de şimdilik yanınızda demek ki oğlun güvenilir elllerde. İnşallah süt iznini kullanırsın ama kullanamasan da kendini üzme ek gıdaya geçmişsiniz zaten gündüz onlarla beslenir süt üstüne paşanın cilası tatlısı olur. Biraz rahatsız demişsin inşallah önemli bir şey değildir. Hamilelik sürecinde epey izin ve rapor kullanmışsın amirinin de anlayışlı olduğunu söylüyorsun inşallah her şey daha da güzel olacak.

Epeydir yoktun üzüntülü haberlerle bizi üzmek istemedin galiba sevinçli haber almayı beklemişsin. Oğlun olacakmış. İnşallah kanaman tekrarlamaz da sen de üzerindeki korkuyu atarsın.

Elimden geleni yapıyorum senin de katkılarını unutmamak lazım. İnşallah sonuna kadar böyle rahat ve pozitif ilerlerim. Korkular anlık gelip gidince çok da problem olmuyor. Tolga fotoğraflarda tombiş görünüyor ben daha kilolu olmasını bekliyordum. Fotoğraflar belki de kıyafatler beni yanılttı. Kilo problem değil, şükür sağlıklı nasıl olsa kilo alır. Sıralamaya başladıysa yürümesi an meselesidir artık. Tabi ki bu aşama da çok zor. Tutuna tutuna ilerleyip gördüğü her şeyi çekiyordur. Tamamen yürüyünce artık sana dur durak yok hep peşinde olacaksın. Ben evhamlıyımdır sen nasılsın bilmiyorum ama çocuk düştü düşecek diye " ayyyyyy ayyyyyy" çığlıklarımdan geçilmez artık. Doğum gününde sevdikleriniz sizinle birlikte ne güzel. Aileler yanınızda. Kıyafet Tolga'ya eminim çok yakışır. Fikirler de bana çok parlak geldi özellikle de "önce- sonra" inşallah yetiştirirsin çok güzel olur. Hiç aklıma böyle bir şey gelmemişti. İnşallah ilerde biz de düşünürüz doğum günlerini. Fotoğraflar ilerlemeyi tamamen gözler önüne seriyor. Onun için bol bol fotoğraf çek bence. Doğum günü fotoğraflarını da bekliyoruz.

Beni dua etmek rahatlatıyor ve gün içinde defalarca aklımdan geçiyorsunuz. İnşallah bu dualarla bebeklerimize kavuşacağız. İğne kullanıyorum aspirin konusuna baştan takıldım ama şimdi rahatım dozu yeterli denildi. Fazla kurcalamaya gerek yok.

canım yaaa çok sağol başladım ama sanki bu ay da yok gibi
kızlar bir de size birşey sormak istiyorum benim beklenen adet tarihim 15 ocak kanda test yaptırsam çıkar mı şimdiden.

Geç olsun güç olmasın canım. Hemen kendini bırakma. Adetin gecikmesini beklemek daha iyi erken test yapmak ister istemez beklenti içine sokuyor. Yine de sen bilirsin.

arkadaşlar, hepiniz kan sulandırıcı kullandınız mı hamileliklerinizde?
ben plasenta dekolman geçirdim ve mthfr1298 heterozigot, pai 4g/5g homozigot çıktı. diğerleri normal. bana 0,3 lük fraksiparine + 1 folbiol + coraspirin reçetesi uygulanacak hamilelikte. kan pıhtılaşması genelde düşüğe neden oluyormuş ama neden hepimize bu reçete veriliyor anlayamadım..erken doğum, gelişme geriliği, düşük, plasental kusurlar ..vs pek çok nedene hep aynı şey uyguanıyor. kan sulandırıcılar gerçekten çare oluyor mu? merak içindeyim

hayırlı uğurlu olsun canım...

sağlıkla zamanında gelsin inş...

senı de hem dünyada hem ahirette anne yapsın kuzucun....

premetecim listeden beni çıkar canım ...bende bi değişiklik yok....yeniden tarih vermek istemiyorum....
canım felan sıkkın değil....özel bi nedeni yok.....belki hamile kalırsam o zaman girerim listeye yada doğumdan sonra bakalım kısmet artık....

NKOB canım hayırlı sağlıklı doğsun bebişin inş...duaların için ayrıca saolasın....elinde değil biliyorum ama rahat olmaya çalış...

zeynepduru sanada çok geçmiş olsun canım....hikayen de hepimizden bi şeyler var....hayırlısı olsun inş.

Canım daha yazdığın ilk mesajı okuyunca listeye eklemiştim bile. Maşallah Duru kocaman kız oldu artık, kardeşi doğunca sana yardım bile eder. Valla ben de bu günleri gördüğümüze inanamıyorum nereden nereye geldik. Topikte kardeş furyasınını da başlatıyorsun ya bu topik çoşar bizi kimse tutamaz.

Estağfurullah canım benim ne katkım oluyor ki birlikte sohbet ediyoruz işte. Ben de evhamlıydım ama baktım ki çocuğun sürekli önünde arkasında dolaşınca onun gelişmesine engel oluyorum ben de bıraktım gitti şimdi gözlemle ve gerekmedikçe müdahele etme taktiğini uyguluyorum. İlerde seni ve henüz bebeğine kavuşmamış diğer arkadaşlarımızı öyle güzel günler bekliyor ki. Şu an yaşadıklarımız bize hayal gibi geliyordu ama o hayale ulaştık siz de ne doğum günleri, ne bayramlar, ne kutlamalar göreceksiniz. Doğum günü fotolarını faceye eklerim.

Canım kan pıhtılaşması sadece düşüklere sebep olmuyor anne karnında bebeğin kalbinin durmasına, rahim içi gelişme geriliğine, preeklemsiye ve tansiyon ataklarına bağlı plesantanın erken ayrılmasına da neden oluyor. Ben de mthfr heterozigot ve PAİ homozigotum. Benim tedavim gebeliğin 3 ay öncesinden başlayarak günde 1 folbiol, 1 bemiks, 1 coraspin gebelikle birlikte ilaveten 0,45 innohep şeklindeydi. İğne tedavisi kesinlikle faydalı tamamen etkili olmadığı durumlarda bile hamilelikte sorunların daha geç başlamasına dolayısıyla doğumun daha iyi koşullarda ve daha ilerki bir haftada gerçekleşmesine neden oluyor ayrıca bu problemin şu an için uygulanabilir tek tedavi yöntemi kan sulandırıcılar.

Hayırlısı olsun canım. Senin istediğin gibi olsun.

Son düzenleme:

canım benimde düşüklerim olduğu için doktorum verdi kullandım bende...

çok teşekkür ederim açıkladığın için.. burada sweetbaby ve cici_22 dekolman sonrası 2. hamilelikte sağlıkla doğum yapmışlardı..cici_22 kan sulandırıcı kullanmamıştı ama sweetbaby'i merak ediyorum, o kullandı mı diye. kendisi uzun zamandır girmiyor. belki siz hatırlarsınız diye soruyorum.

bir de DEFNOŞUM, sen de bu yazıyı görürsen ve cevaplarsan sevinirim.. sen osman özcebe'ye gitmiştin. ve o da sana pai mutasyonunun dekolmanda etkili olduğunu söylemişti. bu bende de var. gittiğin bir kadın doğumcu -sanırım acar'dı soyadı- kan sulandırıcılarla ilgili olumsuz konuşmuştu, kullanma dekolmanı tetikler demişti sana. ve bizim de aklımız karışmıştı ya. şimdi sorum şu: osman özcebe kan sulandırıcı önerdi mi? yazarsan sevinirim canım

selam horizon evet ben osman hocaya gitmiştim hala da devam ediyorum ayda bir defa muayene 15 günde 1 de kontrol yapılıyor ben de faktör V Leiden homozigot be PAI-1 heterozigot mutasyonlar var benin osman ocaya düzenli gidiyor olmamın en önemli sebebi d-dimer sonucumun 0-500 arası olması gerekirken benim 1.000 seviyelerinde olması. ben 4 ayrı kadın doğumcu ile görüştüm bir tek Prof Acar koç iğne ve corasprine gerek olmadığını hatta corasprinin dekolman riskini %8 arttırdığını söyledi. onun dışındaki kadın doğumcular ise mutlaka kullanmam gerektiğini söylediler Osman Hoca ise zaten çok net bu konuda bir de benim çok fazla kilom olduğu için benim 1,0 yani tam doz kullanmam gerektiğini söylüyor. allah izin verir de tekrar hamile kalırsam doktor konusunda Prof Dr Özgür Deren'e karar verdik açıkçası osman hoca da onu tavsiye etti kendi çocuğunu da o takip etmiş. Özgür Hoca Ankara Tıp mezunu bir de Amerika'da yale üniversitesi periontoloji (riskli gebelik) üst ihtisası yapmış şimdi ise Hacettepe'de Prof . enerjisi de içimize çok sindi bakalım hayırlısı olur inşallah neticede iğne konusunda Acar Koç. hariç hepsi hemfikir. ancak 0,3 lük doz profilaktik doz diye biliyorum ve PAI -1 homozigt biri için yeterli olur mu onu en iyi Osman Hoca bilir bence. Sanırım sen de Ankara 'da yaşıyorsun Osman Hoca'ya en azından bir danışabilirsin.

Geç olsun güç olmasın canım. Hemen kendini bırakma. Adetin gecikmesini beklemek daha iyi erken test yapmak ister istemez beklenti içine sokuyor. Yine de sen bilirsin.[/QUOTE]
haklısın geç olsun güç olmasın ama gönül de tez olsun hayırlı olsun istiyor. bekliycem bakalım tabi adetim gecikirse :) o zaman yaparım idrar testini.

Canım,evet kayıplar insanın fikrlerini değiştiriyor gerçekten.Ben de tek çocuk isterken şimdi en az 2 olmalı diye düşünüyorum.İnşallah her şey senin de gönlüne göre olur ve kalabalık bir ailen olur canım.

Evet canım artık kimse bizi tutamaz :) İnşallah 2. bebişler de sağlıkla ve problemsiz dünyaya gelirler.
Bu arada melek 76 arkadaşım maşallah kızın kocaman olmuş. Rabbim bize de göstersin o günleri. Kardeş için de çalışmalara başlamışsın. İnşallah bebişin bekletmeden gelir.
amin canımmm.

Çınarına en kısa zaman da bir kardeş diliyorumm :))

amin allah razı olsun... Güzel rabbim bebeğinle,eşinle mutlu yaşamanızı nasip etsin inşallah.. Darısı bizlerin de başına...
aminn,inşallah en kısa zaman da kucağın bebişlerle dolar...

canım.. Duru kızını benim için kocaman öp nolur...
öperim canım,öpmezmiyim hiç.

umudun hiç azalmasın canım,çok yakın zaman da senden gelecek güzel haber,ben hissediyorum valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…