Canım bak bu gebeliğinde her şey yolunda maşallah. Lütfen güçlü ol hepimiz güçlü olalım hepimiz çünkü karnımızdaki bebeklerimiz düşünerek öyle davranmak zorundayız. Anne olmanın şartlarından biri de kendi acılarını duygularını bir kenara atmak önce çocuğu düşünmek. Ben de çok uğraştım bunun için hala tam olarak başaramadım. Ama doğrusu bu.Arkadaşlara cevaplar yazayım diye girmiştim. horizon'un yazdıkları aklımı aldı. beynimi boşalttı, neler nelerle doldurdu.
2 kayıp daha zor oluyor demişşş. oooffffffffffff içim çok yanıyor. aklım zorlanıyor. ruhum daralıyor. 2.deki daha da inanılmaz ve beklenmedik anda olan kayıp olunca bn napayım şimdi, napayım? yetmiyor aklım ve kalbim bana. elimden tutsun biri. sımsıkı tutsun. bn ahh!! dedikçe o elimi sıksın.
Sağol arkadaşım. Büyük ihtimalle Güven Hastanesinde düşünüyorum.sana da iyi yıllar arkadaşım az kaldı artık dularımız seninle :)
bu arada sen de ankaradaydın değil mi doğumu hangi hastanede yapacaksın
Sinannuraycığum iyi gitmesine çok sevindim bu kez sağlıkla kucağına alacaksın inşallah.bi kaç gündür gelip yazdıklarınızı okuyorum ama okduktan sonra hiç bişey yazamıyorum dağalıyorum hepimizin yaşadıkları aynı acılar korkular endişe çaresizlik hepsi tek tek gözümün önüne geliyo ve çıkıyorum hamileliğim iyi ve sizi çok seviyorum rabbim hepinizin gönlünden geçen güzellikleri nasip etsin inşallah uzun uzun yazabildiğim günlerde gelir
Sağol arkadaşım. Haftası da kilosu da güzelmiş. Darısı başımıza.35. haftayı doldurduğum gün doğum yaptım.2.800 gr doğdu ama hastaneden 2.500 gr çıktı 1 gün küvezde kaldı çünki benim hayati tehlikem oldu. Aşırı bir kanamam olduğu için Çınar'ında tehlikesi oluşmaya başlamış. Normal şartlarda küveze girmeyecekti. İnşallah zamanında sağlıklı bir şekilde doğum yaparsın. Allah yardımcın olsun.
Canım bak bu gebeliğinde her şey yolunda maşallah. Lütfen güçlü ol hepimiz güçlü olalım hepimiz çünkü karnımızdaki bebeklerimiz düşünerek öyle davranmak zorundayız. Anne olmanın şartlarından biri de kendi acılarını duygularını bir kenara atmak önce çocuğu düşünmek. Ben de çok uğraştım bunun için hala tam olarak başaramadım. Ama doğrusu bu.
Sağol arkadaşım. Büyük ihtimalle Güven Hastanesinde düşünüyorum.
ben de orada yamıştım zaten evdeydim ve o kanamayla ancak güvene yetişebilmiştim bir de de defnemi naklederken tıp fakültesine
acil kapısında küvezinde yarım saat beklemişti kızım. oradan geçmeye hiç dayanamıyorum ama evim orada olduğu için mecbur hep
geçiyorum. tekrar allah nasip edersen doktor yine güven dedi çünkü özeller içinde yenidoğanı en iyi orasıymış
Merhaba hepinize melek anneleri, kader arkadaşlarım...
Daha yeni üye oldum ben... Internette acaba benden başka bebeğini kaybeden, kaybedip de dile getirmeyi başarabilen ve en önemlisi onları anlayabilen, beraber dertleşebilen başka melek anneleride var mı diye araştırma yapıyodum.... şükürki buraya rastladım... Sanırım rabbim daha fazla içimde tutamayacağımı anlayıp karşıma çıkardı.. çok şükür.... Etrafımdaki herkes gözlerimin içine bakıyo çünkü ufacık bir tebessümüm için...
3 buçuk ay önce, 9 eylül de daha doğumuma 1,5 ay varken suyum geldi. 33 haftalıktı yavrum... 1 hafta kolumda serum pre-par verdiler ve tabi nidilat.. Ne kadar karnımda bekletebilseler bebeğim için okadar iyi olur dedi doktor... Olurda doğarsa diye 3 kere akciğerleri gelişsin diye iğne yaptılar...durmadı sabırsız kızım...sancılandığım bi gece sabaha karşı nst de kızımın 170 atan kalbi 50 atıyodu... Apar topar ameliyata aldılar beni, hemde acele edin bebek ex olmak üzere diye diye...15 eylülde doğum yaptım... Doğduğunda nefes alamıyomuş yavrum... Beyni oksijensiz kalmış dediler... 15 gün küvezde yaşadı meleğim... Kucağıma alamadan, kokusunu içime çekemeden, onu çok sevdiğimi söyleyemeden geçen 15 gün... Karnımda saniye durmayan, sürekli beni tekmeleriyle annneee ben burdayım diye dürten meleğim hiç kıpırdamadan yattı bu zaman zarfında...sadece 1-2 dakika gösterdiler bana meleğimi, yoğun bakım odasının kapısının önünde küvezine bakarak ve doktorlardan sakıııııııın ümitlenme bebeğin ölecek ölmezsede kesin sakat olacak diye kurdukları o vicdansız, insafsız cümleleri dinleye dinleye geçirdim günlerimi... 14. Gün kızım makinasız kendi kendine nefes almaya başladı, kığırdamaya, hareket etmeye, esnemeye başladı.. Her şey bitti dedim.. Sınavım bu kadarmış dedim kızım iyileşti dedim ve uzun zaman sonra ilk kez kızımın can çekiştiği o gece kızım iyileşti diye rahat bi uyku çektim.. Sabahına telefon çalıpta, hastaneden bebeğinizi kaybettik diyene kadar... Inanmadım telefondaki sese, tekrar ben aradım telefonu kapadıktan sonra emin misinin benim bebeğim olduğuna diye... Eminlermiş.......................
Göbeği düşmeden yıkamam kitapta öyle yazıyo dediğim bebeğimi yıkadılar, kundağa saramadan yavrumu kefene sardılar, ben kucaklayamadan toprak kucakladı bebeğimi... Okadar güzeldiki zeynep duru'm.... O an gerçekten, rabbim kendisine layık gördü diyenlere hak verdim galiba....
şimdi o 15 günde yaşıyorum hala...
Yanıyor içim... Hiç mutlu olmamışım, mutluluk nasıl bir şeydir hiç tatmamışım sanki... Bütün geçmişim, geleceğim o 15 günün içinde kaldı...
Biz gençmişiz, daha çooook bebeklerimiz olurmuş, hepsi geçer hepsi unutulurmuş.... Bir zeynep duru daha gelmeyecek... Annesine hasret giden meleğim geri gelmeyecek........ Bunu kimse bilmiyo........
Rüyacııım, çok sevindim canım. Hep öyle geçirdik haftaları bir an sonra ne olacağını bilemeden. Hala da öyleyiz. Ama şimdilik herşey yolundaymış ne güzel. İnşallah hedeflenen haftadan daha da ileri haftalara gelirsin. Rabbim hiçbir melek anesine aynı acıları ya da daha beterini yaşatmasın dediğin gibi.Merhaba hepinize... Yeni katilan melek annelerine bol sabir diliyorum...Uzun zamandir giremedim bugün kontroldeydik cooook sükür ilk defa bugün biraz sevindirici haberler aldik. Masallah cok sükür bebegimin sagligi cok iyiymis bebek icin Allaha sükür hersey yolunda hareket edip duruyor...Benim sürekli yatmaya devam etmem gerekiyor malesef her an kanama korkusuyla...Sürekli kasik agrilarim oluyor.Doktorum ilk hedefimiz 33.hafta diyor... Bir saat sonra, yarin ne olacagini bilmiyorum ve cok korkuyorum...Allahim ayni acilari daha beterini yasatmaz INSALLAH hic birimize...Premete canim bebegimin cinsiyeti belli oldu yine OGLUM olacakmis insallah ve masallah... Hepinizi öpüyorum dualarinizi eksik etmeyin bizdende...
Yaşadıkların yaşadıklarımız hep çok zor. Bu topikta yazan ya da internete ulaşma imkanı bile olmaya öyle çok melek annesi var ki. Bizi bizden başkası anlamıyor evet ama biz biribirimiz çok iyi anlıyoruz. Sabredeceğiz ve sabrımızın mükafatını inşallah hepimiz alacağız. Yayımlanan listeye baktığında sağlıkla bebeğini kucağına alan melek annelerini görebilirsin. Yaşananlar hiçbir zaman silinmiyor. Neden niçinler hiç bitmiyor ama bu bir imtihan böyle düşünüp meleklerimize eninide sonunda kavuşacağımızı da unutmamalıyız. Bana en çok güç veren bu oldu. Ayrıldığımız meleklerimize bir gün kavuşabilme ümidi. Tabbi rabbim bu dünyada da hiçbir melek annesinin kucağını boş bırakmasın.
yayımlanan listeyi biliyorum, ben başından bugüne herşeyi okudum sayılır.. liste bize nasıl umut oluyor, nasıl... binlerce kere maşallah
umarım nisan ayında ben de o listeye girerim ve bana da uğur getirir. hatta dün gece biraz eski sayfalara dönüp birkez daha okudum..şimdi meleğinin kardeşini kucağına almış ya da şuanda hamile olan arkadaşlarımızın yazılarını..aynı ben şimdi nasıl hissediyorsam herkes benzer ve ortak şeyer hissetmiş. o yüzden, bütün melek anneleri sayesinde benim de umudum var... allah hepinizden razı olsun..iyi ki burada sizinle paylaşabiliyorum
Merhaba hepinize melek anneleri, kader arkadaşlarım...
Daha yeni üye oldum ben... Internette acaba benden başka bebeğini kaybeden, kaybedip de dile getirmeyi başarabilen ve en önemlisi onları anlayabilen, beraber dertleşebilen başka melek anneleride var mı diye araştırma yapıyodum.... şükürki buraya rastladım... Sanırım rabbim daha fazla içimde tutamayacağımı anlayıp karşıma çıkardı.. çok şükür.... Etrafımdaki herkes gözlerimin içine bakıyo çünkü ufacık bir tebessümüm için...
3 buçuk ay önce, 9 eylül de daha doğumuma 1,5 ay varken suyum geldi. 33 haftalıktı yavrum... 1 hafta kolumda serum pre-par verdiler ve tabi nidilat.. Ne kadar karnımda bekletebilseler bebeğim için okadar iyi olur dedi doktor... Olurda doğarsa diye 3 kere akciğerleri gelişsin diye iğne yaptılar...durmadı sabırsız kızım...sancılandığım bi gece sabaha karşı nst de kızımın 170 atan kalbi 50 atıyodu... Apar topar ameliyata aldılar beni, hemde acele edin bebek ex olmak üzere diye diye...15 eylülde doğum yaptım... Doğduğunda nefes alamıyomuş yavrum... Beyni oksijensiz kalmış dediler... 15 gün küvezde yaşadı meleğim... Kucağıma alamadan, kokusunu içime çekemeden, onu çok sevdiğimi söyleyemeden geçen 15 gün... Karnımda saniye durmayan, sürekli beni tekmeleriyle annneee ben burdayım diye dürten meleğim hiç kıpırdamadan yattı bu zaman zarfında...sadece 1-2 dakika gösterdiler bana meleğimi, yoğun bakım odasının kapısının önünde küvezine bakarak ve doktorlardan sakıııııııın ümitlenme bebeğin ölecek ölmezsede kesin sakat olacak diye kurdukları o vicdansız, insafsız cümleleri dinleye dinleye geçirdim günlerimi... 14. Gün kızım makinasız kendi kendine nefes almaya başladı, kığırdamaya, hareket etmeye, esnemeye başladı.. Her şey bitti dedim.. Sınavım bu kadarmış dedim kızım iyileşti dedim ve uzun zaman sonra ilk kez kızımın can çekiştiği o gece kızım iyileşti diye rahat bi uyku çektim.. Sabahına telefon çalıpta, hastaneden bebeğinizi kaybettik diyene kadar... Inanmadım telefondaki sese, tekrar ben aradım telefonu kapadıktan sonra emin misinin benim bebeğim olduğuna diye... Eminlermiş.......................
Göbeği düşmeden yıkamam kitapta öyle yazıyo dediğim bebeğimi yıkadılar, kundağa saramadan yavrumu kefene sardılar, ben kucaklayamadan toprak kucakladı bebeğimi... Okadar güzeldiki zeynep duru'm.... O an gerçekten, rabbim kendisine layık gördü diyenlere hak verdim galiba....
şimdi o 15 günde yaşıyorum hala...
Yanıyor içim... Hiç mutlu olmamışım, mutluluk nasıl bir şeydir hiç tatmamışım sanki... Bütün geçmişim, geleceğim o 15 günün içinde kaldı...
Biz gençmişiz, daha çooook bebeklerimiz olurmuş, hepsi geçer hepsi unutulurmuş.... Bir zeynep duru daha gelmeyecek... Annesine hasret giden meleğim geri gelmeyecek........ Bunu kimse bilmiyo........
offf çok kötü oldum ben yaaa çok ağlıyorum. Göz yaşlarım dinmiyor.
gözyaşlarımız hiç dinmeyecek sanırım... Gözlerim bozuktu benim iyice bozuldu meleğimden sonra..artık gözlüksüz hiçbir şey net değil... Kendime zarar verdiğim için rabbim bana kızıyo mudur? Ama elimde değil, isyan değilki benimki..neden, niçin değil..rabbime itiraz değilki... Sadece bu acıya,bu özleme dayanamıyorum... Gözyaşlarıma engel olamıyorum...
hiçbirşey için kendini suçlama bunu ben çok yaptım. Hayatta herşey takdiri ilahi. Gözlerini bozulmasıda. Duru'nun cennette olmasıda. Gerçekten gözyaşın hiç dinmiyor, ya saklıyorsun ya da içine akıyor. Allahım senin sabrını duru'nun kardeşleriyle mükafatlandırsın inşallah. Ben nedesem boş geliyor, hepimiz aynı acıyı yaşadık. Allahım tekrar yaşatmasın. Amin.....
canım benim, inşallah..biz birbirimize ümit, güç, kuvvet, sabır olalım..burda güzel bir haber okuyacam senden. çok değil sadece bir kaç ay sonra..sonra doğum yatığını bebeğini kucağına alıp eve gittiğini öğrenecem..sen ümit olacaksın bana... Hiç üzülme... Rabbim okadar merhametli, okadar büyük ki...dualarım seninle arkadaşım.. Kaderdaşım...
Mapcim,canım senin için hep iyi şeyler hissediyorum,bebeğin bence seni üzmeyecek ve son ana kadar uslu uslu göbüşünde duracak,Allah yardımcın olsun canım.
NKOB ,canım her şeyin yolunda olmasına çok ama çok sevindim.Bebeğin yüzüne kocaman bir gülümseme getirecek.
Horizon,canım benim yaşadıkların çok tanıdık.Allah yaşadıklarının karşılığı olarak seni kat kat mükafatlandıracak inşallah.
FTZEYNEPDURU, ahh arkadaşım kaybın daha çok yeniAllah sabır versin.Ben sezeryanımda 5 ay sonra hamile kaldım ve hiç problem yaşamadan bebeğimi sağlıcakla kucağıma aldım.sezeryandan 6 ay sonrayı bekleyemeden 4. aydan sonra korunmayı bırakmıştım.
Eburcu, işe başlamışsın ne güzel, bebişin büyümüş.Sağlıklı olsun da bebeğin, süt işini ayarlarsın bir şekilde.Sağlıktan önemlisi var mı şu dünyada.
28mavi,maşallah sana,içinin rahat olması çok güzel.Her şey yolunda gidecek ve bebişini kucaklayacaksın inşallah.
Rüyacım,oğluşunu öpüyorum kocaman,maşallah size.
Defnoşum inşallah senden de yakında güzel haberleri alacağız.
Öpüyorum hepinizi...
maşallah suphanallah allah sağlıklı, hayırlı, mutlu bir evlat etsin inşallah...
Dikişlerden yana bir problem olur diye korkuyorum ki hala sızlıyo sanki.. Karın büyüdükçe herhangi bir sıkıntı olmuyor değil mi dikişlerde?
Herkese merhaba,
Yeni melek anneleri katılmış aramızaAllah sabır versin, dayanacak güç versin, melek annelerinini kucağını bebişlerle doldursun inşallah...
Duru kızım büyüdü artık, 20 aylık oldu, nisanda 2 yaşına girecek.Zaman nasıl bu kadar çabuk geçti hiç anlamadım.Benim güzel bebeğim hala uslu ve annesini hiç üzmüyor.Konuşmaya başladı.2 kelimelik cümleler kurabiliyor artık.Derdini güzel anlatıyor. Yakında tuvaletini söylemesini de öğrenir diye düşünüyorum. Ne ilginç, günler ne kadar çabuk geçmiş. Hatta bu ayın 16 sında adet oluyorum, kızıma kardeş için çalışmalara bile başlayacağım...Oğlumu unuttum mu? Asla...O hep kalbim de...Oğlumu kaybedeli de mart ayında 3 yıl olacak...Koskoca 3 yıl, hiç görmediğim oğlumu aklımdan 1 gün bile çıkaramadığım koskoca 3 yıl
bi kaç gündür gelip yazdıklarınızı okuyorum ama okduktan sonra hiç bişey yazamıyorum dağalıyorum hepimizin yaşadıkları aynı acılar korkular endişe çaresizlik hepsi tek tek gözümün önüne geliyo ve çıkıyorum hamileliğim iyi ve sizi çok seviyorum rabbim hepinizin gönlünden geçen güzellikleri nasip etsin inşallah uzun uzun yazabildiğim günlerde gelir
Sağol canım. Allahım sanada sağlıklı sıhatli yavruma kavuşmayı nasip etsin inşallah. Benim hikayem, bir çok arkadaşımın hikayesi şimdi burada alev alev yüreği yanan bütün melek annelerine umut olsun. Ateş hiç sönmüyor ama meleğinin kardeşi ateşin başındaki su pınarı oluyor. Yandıkça doya doya kokluyorsun. Allahım isteyen herkeze sağlıklı sıhatli çocuk nasip etsin inşallah.
İnşallah süt iznimi kullanabilirim. Çocuk sahibi olmak bütün melek anneleri gibi benim de çok meşakatliydi. 2007'den beri çocuk sahibi olmak için mücadele verdim. 3 kez dış gebelik amaliyatı oldum. Hepsinde izinliydim 2009'da ikizlerimi doğum yaptım doğum öncesi 15 gün doğum sonrası 2 ay olmak üzere 2,5 ay yoktum zaten son hamileliğimde neredeyse 4 ay evde 2 ay hastanede olmak üzere 6 ay raporlu geçirdim üstünede 6 ayda ücretsiz izin kullandım. Aslında Amirim benim için yasal haklar olsada sabrını zorladı. Tek kuzumun canı sağolsun, sağlığı sıhati yerinde olsun. Bunada şükür.
Merhaba hepinize... Yeni katilan melek annelerine bol sabir diliyorum...Uzun zamandir giremedim bugün kontroldeydik cooook sükür ilk defa bugün biraz sevindirici haberler aldik. Masallah cok sükür bebegimin sagligi cok iyiymis bebek icin Allaha sükür hersey yolunda hareket edip duruyor...Benim sürekli yatmaya devam etmem gerekiyor malesef her an kanama korkusuyla...Sürekli kasik agrilarim oluyor.Doktorum ilk hedefimiz 33.hafta diyor... Bir saat sonra, yarin ne olacagini bilmiyorum ve cok korkuyorum...Allahim ayni acilari daha beterini yasatmaz INSALLAH hic birimize...Premete canim bebegimin cinsiyeti belli oldu yine OGLUM olacakmis insallah ve masallah... Hepinizi öpüyorum dualarinizi eksik etmeyin bizdende...
Canım maşallah bu hamileliğinde seni çok iyi buluyorum, tam motive şekilde ilerliyorsun Allah bozmasın. Her zaman derim cehalet saadettir diye gerçekten çok şey bilmek yorucu oluyor. Tolgiş daha yürümüyor prematüre olduğu için daha yeni 9 kilo oldu biraz geç yürüyecek herhalde. Şu an koltuklara, duvarlara tutunarak sıralama modunda valla bu hali bile yorgunluktan öldürüyor yürüdüğü zamanı düşünemiyorum bile. Çok yaramaz bir oğlum var iki saniye yerinde durmuyor. Neredeyse evden dışarı çıkmıyorum ama hiç sıkılmaya fırsat olmuyor. Kaç aydır bizi ilk doğum gününün heyecanı sardı. Ailelerimizin uçak biletlerini aylar önceden aldık. Uzakta olduğumuz için doğumgününde yalnızca benim ve eşimin ailesi olacak bir de burada yaşayan kuzenimle eşi. İnternetten güzel süslemeler aldık, Tolga'ya da kravatlı bir doğum günü kıyafeti aldım bir de güzel pasta siparişi verdim şimdilik hazırlıklarım bunlar. Aslında kafamda daha çok tasarı var ama bakalım gerçekleştirecek zaman bulabilecek miyim. Mesela doğduğu zaman çektiğimiz bazı fotoğrafları aynı pozda şimdi de çekip öncesi sonrası şeklinde bir slayt gösterisi hazırlamak istiyorum. Birkaç gündür fotoğraflarla uğraşıyoruz onlara baktıkça büyüdüğünü anlıyorum, sürekli fotoğraflara bakıp "aaaaaaaaa ne kadar küçükmüş" diyoruz. Çok şükür Allah'a bu günleri gördük. İnan hala bazen bu yaşadıklarımın gerçek olduğuna inanamıyorum, yeniden mutlu olabileceğimi hayal bile edemezdim. Allah bütün melek annelerine en büyük mutlulukları nasip etsin....
İnşallah canım. Tabii ki her aksilikte ömrümüzden ömür gidiyor işler iyi gittiği zaman da umtlanıyoruz ama her geçen güne şükürler olsun. Sana da inşallah sıkıntısız bir gebelik nasip olsun. Kan sulandırıcını alıyorsan bazı doktorlar aynı anda asipirin vermeyi hiç önermiyor. O nedenle rahat ol canım.
canım yaaa çok sağol başladım ama sanki bu ay da yok gibi
kızlar bir de size birşey sormak istiyorum benim beklenen adet tarihim 15 ocak kanda test yaptırsam çıkar mı şimdiden.
arkadaşlar merak eden etmeyen herkesten allah razı olsun.artık bende hamileyim.ama daha çok küçük bebişim.rabbim inşallahhh 13 gün sonra kesemizi ve o kalp atışlarını görmeyi nasip etsin inşallah.bundan sonrası ne zormuş korkular endişeler..allah sağlıkla sıhhatle ve canlı olarak kucağımızda görmeyi nasip etsin inşallah.benide listeye eklemezseniz sevinirim.çünkü bu defa ne listeye nede doğum gruplarına katılamayı düşünüyorum.bu sene doğum yapmış olmam gereken eylül anneleri grubuna baktıkça içim yanıo...
rabbim inşallah bu defa nasip eder kucağımıza almayı(aminnnn)
Premetecim, canım, Tolga bebek 1 yaşına girecek,maşallah kocaman olmuş,annesi hazırlıkları da tamamlamış neredeyse :) Yüzün hep gülsün canım, Tolga bebek anneciğinin ve babacığının yüzünü hayat boyu güldürsün inşalllah.
Haaa bu arada beni listenin en altına, köşeye bir yere yazabilirsin, hamilelik müjdesini vereceği tarih :17.02.2012 :)) Ayyy inanmıyorum kendime yaaa bu günleride mi görecektik :)
Elimden geleni yapıyorum senin de katkılarını unutmamak lazım. İnşallah sonuna kadar böyle rahat ve pozitif ilerlerim. Korkular anlık gelip gidince çok da problem olmuyor. Tolga fotoğraflarda tombiş görünüyor ben daha kilolu olmasını bekliyordum. Fotoğraflar belki de kıyafatler beni yanılttı. Kilo problem değil, şükür sağlıklı nasıl olsa kilo alır. Sıralamaya başladıysa yürümesi an meselesidir artık. Tabi ki bu aşama da çok zor. Tutuna tutuna ilerleyip gördüğü her şeyi çekiyordur. Tamamen yürüyünce artık sana dur durak yok hep peşinde olacaksın. Ben evhamlıyımdır sen nasılsın bilmiyorum ama çocuk düştü düşecek diye " ayyyyyy ayyyyyy" çığlıklarımdan geçilmez artık. Doğum gününde sevdikleriniz sizinle birlikte ne güzel. Aileler yanınızda. Kıyafet Tolga'ya eminim çok yakışır. Fikirler de bana çok parlak geldi özellikle de "önce- sonra" inşallah yetiştirirsin çok güzel olur. Hiç aklıma böyle bir şey gelmemişti. İnşallah ilerde biz de düşünürüz doğum günlerini. Fotoğraflar ilerlemeyi tamamen gözler önüne seriyor. Onun için bol bol fotoğraf çek bence. Doğum günü fotoğraflarını da bekliyoruz.
arkadaşlar, hepiniz kan sulandırıcı kullandınız mı hamileliklerinizde?
ben plasenta dekolman geçirdim ve mthfr1298 heterozigot, pai 4g/5g homozigot çıktı. diğerleri normal. bana 0,3 lük fraksiparine + 1 folbiol + coraspirin reçetesi uygulanacak hamilelikte. kan pıhtılaşması genelde düşüğe neden oluyormuş ama neden hepimize bu reçete veriliyor anlayamadım..erken doğum, gelişme geriliği, düşük, plasental kusurlar ..vs pek çok nedene hep aynı şey uyguanıyor. kan sulandırıcılar gerçekten çare oluyor mu? merak içindeyim
hayırlı uğurlu olsun canım...
sağlıkla zamanında gelsin inş...
senı de hem dünyada hem ahirette anne yapsın kuzucun....
premetecim listeden beni çıkar canım ...bende bi değişiklik yok....yeniden tarih vermek istemiyorum....
canım felan sıkkın değil....özel bi nedeni yok.....belki hamile kalırsam o zaman girerim listeye yada doğumdan sonra bakalım kısmet artık....
NKOB canım hayırlı sağlıklı doğsun bebişin inş...duaların için ayrıca saolasın....elinde değil biliyorum ama rahat olmaya çalış...
zeynepduru sanada çok geçmiş olsun canım....hikayen de hepimizden bi şeyler var....hayırlısı olsun inş.
arkadaşlar, hepiniz kan sulandırıcı kullandınız mı hamileliklerinizde?
ben plasenta dekolman geçirdim ve mthfr1298 heterozigot, pai 4g/5g homozigot çıktı. diğerleri normal. bana 0,3 lük fraksiparine + 1 folbiol + coraspirin reçetesi uygulanacak hamilelikte. kan pıhtılaşması genelde düşüğe neden oluyormuş ama neden hepimize bu reçete veriliyor anlayamadım..erken doğum, gelişme geriliği, düşük, plasental kusurlar ..vs pek çok nedene hep aynı şey uyguanıyor. kan sulandırıcılar gerçekten çare oluyor mu? merak içindeyim
Canım kan pıhtılaşması sadece düşüklere sebep olmuyor anne karnında bebeğin kalbinin durmasına, rahim içi gelişme geriliğine, preeklemsiye ve tansiyon ataklarına bağlı plesantanın erken ayrılmasına da neden oluyor. Ben de mthfr heterozigot ve PAİ homozigotum. Benim tedavim gebeliğin 3 ay öncesinden başlayarak günde 1 folbiol, 1 bemiks, 1 coraspin gebelikle birlikte ilaveten 0,45 innohep şeklindeydi. İğne tedavisi kesinlikle faydalı tamamen etkili olmadığı durumlarda bile hamilelikte sorunların daha geç başlamasına dolayısıyla doğumun daha iyi koşullarda ve daha ilerki bir haftada gerçekleşmesine neden oluyor ayrıca bu problemin şu an için uygulanabilir tek tedavi yöntemi kan sulandırıcılar..
çok teşekkür ederim açıkladığın için.. burada sweetbaby ve cici_22 dekolman sonrası 2. hamilelikte sağlıkla doğum yapmışlardı..cici_22 kan sulandırıcı kullanmamıştı ama sweetbaby'i merak ediyorum, o kullandı mı diye. kendisi uzun zamandır girmiyor. belki siz hatırlarsınız diye soruyorum.
bir de DEFNOŞUM, sen de bu yazıyı görürsen ve cevaplarsan sevinirim.. sen osman özcebe'ye gitmiştin. ve o da sana pai mutasyonunun dekolmanda etkili olduğunu söylemişti. bu bende de var. gittiğin bir kadın doğumcu -sanırım acar'dı soyadı- kan sulandırıcılarla ilgili olumsuz konuşmuştu, kullanma dekolmanı tetikler demişti sana. ve bizim de aklımız karışmıştı ya. şimdi sorum şu: osman özcebe kan sulandırıcı önerdi mi? yazarsan sevinirim canım
Canım,evet kayıplar insanın fikrlerini değiştiriyor gerçekten.Ben de tek çocuk isterken şimdi en az 2 olmalı diye düşünüyorum.İnşallah her şey senin de gönlüne göre olur ve kalabalık bir ailen olur canım.MaşallahKızını büyütmüşsün hiç vakit kaybetmeden ikinci için çalışmalara başlamışsın. Kayıplardan sonra insan çok farklı şeyler düşünüyor. Ben her zaman en az iki çocuğum olmasını isterdim şimdi sağlıkla bir tane olsun yeter diyorum. Eşim ise şimdiden ikincinin hayallerini kuruyor. Biz ikimiz de beş kardeş olduğumuz için kalabalık bir aile istiyoruz. Lakin şimdi tek düşündüğüm Allah'ın izniyle bebeğimi sağlıklı bir şekilde zamanında dünyaya getirebilmek. Sizlerin düşünceleri bize umut oluyor. Bu kadar stresli bir hamilelikten sonra demek ki Allah ikinci için de umut tohumlarını esirgemiyor bizlerden. İnşallah her şey gönlüne göre olur ve kızına kardeş gelir.
Evet canım artık kimse bizi tutamaz :) İnşallah 2. bebişler de sağlıkla ve problemsiz dünyaya gelirler.Canım daha yazdığın ilk mesajı okuyunca listeye eklemiştim bile. Maşallah Duru kocaman kız oldu artık, kardeşi doğunca sana yardım bile eder. Valla ben de bu günleri gördüğümüze inanamıyorum nereden nereye geldik. Topikte kardeş furyasınını da başlatıyorsun ya bu topik çoşar bizi kimse tutamaz.
amin canımmm.Bu arada melek 76 arkadaşım maşallah kızın kocaman olmuş. Rabbim bize de göstersin o günleri. Kardeş için de çalışmalara başlamışsın. İnşallah bebişin bekletmeden gelir.
Çınarına en kısa zaman da bir kardeş diliyorumm :))Ah ne güzel Allahım tez zamanda tekrar hamile kalmayı nasip etsin. Büymüşsün kızını Allahım kardeşini de nasip etsin. Zamanı gelmiş. Benim yaşım yerinde ama Allahım verse, gerçekten Çınarıma kardeş isterdim. Allah büyük. Darısı başıma diyelim.
aminn,inşallah en kısa zaman da kucağın bebişlerle dolar...amin allah razı olsun... Güzel rabbim bebeğinle,eşinle mutlu yaşamanızı nasip etsin inşallah.. Darısı bizlerin de başına...
öperim canım,öpmezmiyim hiç.canım.. Duru kızını benim için kocaman öp nolur...
umudun hiç azalmasın canım,çok yakın zaman da senden gelecek güzel haber,ben hissediyorum valla :)melek76 inşallah dediğin gibi olur insanın umudu artacağına her geçen gün azalıyor sanki bir daha hiç güzel şeyler olmayacakmış gibi geliyor ben de buradan sizlerler güzel haberleri paylaşmayı o kadar çok istiyorum ki artık ama sanırım her şeyz zamanını bekliyor ne kadar istesek uğraşsak boş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?