Amin canımm.çok teşekkür ederim, inşallah bütün melek anneleri mükafatlandırılır. yeniden bebek istemene de çok sevindim..allah inşallah sapasağlam kucağına almanı sağlar. ben bu topiği uzun zamandır okuyorum, senin ve başka topiklerdeki arkadaşların da sayesişnde lütfü hocaya gitmeye başladım. ondan çok ama çok memnunum.çok pozitif ve işinin ehli.herşeyi uzun uzun, dikkatle inceliyor ve anlatıyor. fakat artık hacettepede değil malesef emekli oldu. ben dış gebelik oldum sezaryenden 5 ay sonra, yani 2. denememde. lütfü hoca hemen teşhisi koydu ve hacettepeye yatırttı beni..orada öğrencisi doc.dr. özgür özyüncü'nün hastası oldum yattığım süre boyunca, onlar aralarında haberleşiyorlardı sürekli. sen şimdi yine lütfü hocaya mı gidiyorsun? yine iğne kullanacak mısın? malesef artık hastanede olmadığı için orada tetkik de yaptırkmak mümkün değil. ya onun bir öğrencisinin de hastası olmak lazım hacettepede ya da istediği tetkikleri başka bir hastanede yaptırtmak gerek. hastane ile bağının kalmaması kötü oldu yanilütfü hoca umarım benim için de allahın bir lütfu olur :)
biraz gec oldu ama butun melek annelerine, dileklerinin gerceklesecegi bir 2012 diliyorum. Allah'im bebek isteyen herkese en kisa, en hayirli zamanda saglikli, hayirli bebek versin insallah. Birkac gundur giremiyordum, ne cok sey yazilmis. Horizon ve ftzeynepduru'yu okuyunca dagildim. Basiniz sagolsun arkadaslarim. Allah sabir versin. Sizi bizden baska kimse anlayamaz. Bana burasi ilac gibi geldi. Guzeller guzeli kizimi kaybedeli 5 ay oldu benim de. En kisa zamanda meleklerinizin kardesine kavusursunuz insallah. Simdi disardan herseyi unutmus gibi gorunuyorum, disari karsi hic olmadigim kadar guleryuzlu ve sevecenim. Ama icim hala yaniyor. Hep bir yanim eksik aslinda, hep de oyle kalacak. Oyle gorunmemin tek sebebi bir biraksam yikilacagimi bilmem. Gelecekle ilgili plan yapmamaya calisiyorum ama 1 haftadir yine dusunceliyim. Birkac ay sonra yeniden hamilelik calismalarina baslayacagim ve deli gibi korkuyorum. Ama anne olmayi herseyden cok istiyorum. Butun korkularima ragmen...elimden geleni yapip allah'a siginacagim artik.
Dualarim hepinizle. Allah yardimciniz olsun!
selam horizon evet ben osman hocaya gitmiştim hala da devam ediyorum ayda bir defa muayene 15 günde 1 de kontrol yapılıyor ben de faktör V Leiden homozigot be PAI-1 heterozigot mutasyonlar varbenin osman ocaya düzenli gidiyor olmamın en önemli sebebi d-dimer sonucumun 0-500 arası olması gerekirken benim 1.000 seviyelerinde olması. ben 4 ayrı kadın doğumcu ile görüştüm bir tek Prof Acar koç iğne ve corasprine gerek olmadığını hatta corasprinin dekolman riskini %8 arttırdığını söyledi. onun dışındaki kadın doğumcular ise mutlaka kullanmam gerektiğini söylediler Osman Hoca ise zaten çok net bu konuda bir de benim çok fazla kilom olduğu için benim 1,0 yani tam doz kullanmam gerektiğini söylüyor. allah izin verir de tekrar hamile kalırsam doktor konusunda Prof Dr Özgür Deren'e karar verdik açıkçası osman hoca da onu tavsiye etti kendi çocuğunu da o takip etmiş. Özgür Hoca Ankara Tıp mezunu bir de Amerika'da yale üniversitesi periontoloji (riskli gebelik) üst ihtisası yapmış şimdi ise Hacettepe'de Prof . enerjisi de içimize çok sindi bakalım hayırlısı olur inşallah neticede iğne konusunda Acar Koç. hariç hepsi hemfikir. ancak 0,3 lük doz profilaktik doz diye biliyorum ve PAI -1 homozigt biri için yeterli olur mu onu en iyi Osman Hoca bilir bence. Sanırım sen de Ankara 'da yaşıyorsun Osman Hoca'ya en azından bir danışabilirsin.
Biraz gec oldu ama butun melek annelerine, dileklerinin gerceklesecegi bir 2012 diliyorum. Allah'im bebek isteyen herkese en kisa, en hayirli zamanda saglikli, hayirli bebek versin insallah. Birkac gundur giremiyordum, ne cok sey yazilmis. horizon ve FTZEYNEPDURU'yu okuyunca dagildim. Basiniz sagolsun arkadaslarim. Allah sabir versin. Sizi bizden baska kimse anlayamaz. Bana burasi ilac gibi geldi. Guzeller guzeli kizimi kaybedeli 5 ay oldu benim de. En kisa zamanda meleklerinizin kardesine kavusursunuz insallah. Simdi disardan herseyi unutmus gibi gorunuyorum, disari karsi hic olmadigim kadar guleryuzlu ve sevecenim. Ama icim hala yaniyor. Hep bir yanim eksik aslinda, hep de oyle kalacak. Oyle gorunmemin tek sebebi bir biraksam yikilacagimi bilmem. Gelecekle ilgili plan yapmamaya calisiyorum ama 1 haftadir yine dusunceliyim. Birkac ay sonra yeniden hamilelik calismalarina baslayacagim ve deli gibi korkuyorum. Ama anne olmayi herseyden cok istiyorum. Butun korkularima ragmen...Elimden geleni yapip Allah'a siginacagim artik.
Dualarim hepinizle. Allah yardimciniz olsun!
Amin canımm.
Ben Lütfü hocadan çok memnun kaldım,emekli olduğunu bilmiyordum ama.2. hamilelik için de ona giderim diye düşünüyorum.Lütfü Hoca aynı tedaviyi bana uygular diye düşünüyorum.Ben de sadece mthfr 677 heterozigot olmasına rağmen 0,3 ml kan sulandırıcı kullanmıştım ki Osman hoca da onaylamıştı bunu.Özgür Özyüncüyü biliyorum.Acaba tetkikleri Özgür Özyüncüde yaptırsak, Muayeneyi de Lütfü Hoca da ,olmaz mı acaba ?
canım öncelikle farkettim ki ben mutasyonlarımı ters yazmışım. doğrusu şu : PAI-I 4G/5G HETEREZİGOT / MTFHR 1298: HOMOZİGOT
ben biliyorsun hacettepenin prof'larından lütfü önderoğluna gidiyorum. ama bu lanet olası tam gün yasası yüzünden emekli olduben bundan sonra yine ona devam edeceğim muaynehanesinde ama tahlilleri falan yaptırtmak için onun öğrencilerinden birine daha gideceğim hacettepeye. ben osman hocaya gitmeye kesin karar verdim, aklımda şüphe kalmasın. ama merak ettiğim birşey var. profesörlere artık muayne olamıyoruz hastanelerde. sen nasıl yapıyorsun? muaynehanesine mi gidiyorsun? nasıl ulaşacağım ben osman hocaya bilemedim.
ben zayıf biriyim normalde 34 beden giyerim, ama hamilelikte gereğinden fazla kilo aldım. 51 kilo ile hamile kalıp 34.haftada 69 ile doğum yaptım. 18 kilo aldım 8 ayda. Ayda 3 kilo alıyordum ve doktorum çok kızıyordu. ben de cahil cahil "amaan kaç kere hamile kalıcaz ki çok alsam nolcak sanki" diyordum. kilolarımın çoğunu üzüntüden yemek yiyemediğim zaman verdim, simdi de diyet yapıyorum. hamilelik öncesi kiloma sadece 2 kilo kaldı. allah nasip ederse çok dikkat edeceğim birdaha ki gebelikte. sen de gerekirse diyetsyen kontrolünde geçir hamileliğini. kiloyu ben sadece fiziksel olarak düşünürdüm, meğer gebelikte sağlığı da çok etkiliyormuş.
bir sorum daha var: hamilelik öncesi 1 coaspin + 1 folbiol uygulanıyor mu sana da?
Osman Hocaya gitmeni kesinlikle tavsiye ederim emin ol seni kadın doğumcundan daha çok rahatlatacak :) benim çalıştığım kurumun özel sağlık sigortası var osman hocaya muayenesine gidiyorum onlar karşılıyor tetkiklerimin tümünü de düzen lab'da yaptırıyorum. hafta içi izin almam neredeyse mümkün değil o yüzden hep haftasonu hallediyorum doktor işlerini.
ben kilodan yana çok dertliyim o kadar vahim ki durumum kilomu yazmaya bile utanıyorumdoğumdan beri dietisyene gidiyorum ama osman hoca çok acil 7-8 kg daha vermen gerekiyor dedi iğnenin dozu daha düşük olsun diye. geçen sene hamile kaldığıma göre şu an 14 kg zayıfladım ama yine de 60'lı kiloların yanına bile yaklaşamadım. ama sebin zayıf olman çok çok iyi hem iğnenin dozu için hem de tansiyon için..
senin için önemli olan PAI -1 diğeri için sadece profilaktik doz yeterli göüyorlar. ben de doğumdan beri corasprin ve folbiol kullanıyorum, zaten corasprini ömür boyu
kullanacakmışım. allahım sen yüzümüzü güldür tez zamanda.
Allahım büyük, inşallah olur. Amin, Amin, Amin Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Aminnnnn. İsteyen herkeze versin.[/FONT]
benim sağlık sigortam emekli sandığı. ben de muaynehanesine gidip, tetkik yaptırırsa da hacettepede öğrencisine yaptırtmayı denerim artık. paraya kıyıp en azından 1 kere muaynehanesine gideyim bari. emekli sandığı muaynehaneyi ödemez hayatta çünkü.
bence senden yakında güzel bir hamilelik haberi gelecek inşallah, bana da umut olacaksın :)
canım dediğin gibi oluyor osman hoca bana sormuştu tahlilleri nerede yaptıracaksın diye ben de düzende dedim yoksa sen ona gidip tahlilleri hacettepede yaptırabilirsin .
benim malesef bu ay da boş geçti :) ama yine de hayırlısı allahtan tabi ki. çalışmalar devam bir de internette birşey buldum ;
normal şartlarda çalışmaların sonucu bu oranlarda oluyormuş gerçekçi mi acaba :)
Months of exposure
% Pregnant
3 Months% 57
6 Months % 72
1 Year % 85
2 Years % 93
premeticim seni de yoruyorum artık ama beni bu ay da güncellermisin .
BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]35[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]23.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD][/TD]
[TD]02.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seymacim[/TD]
[TD]12[/TD]
[TD][/TD]
[TD]27.07.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]11.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
öcelikle MAP'e kocaman
sonra tüm hamilelerimize, bebeklerimize ve ruhlar aleminde olup melek annelerinin rahimlerine yerleştirilmeyi bekleyen afacanlara
benim kızım da 9.ayını bitirmek üzere, emeklemeye pek niyeti yok gibi, istiyor ki koltukaltından tutalım sürekli yürütelim, evi 50 defa dolaşıyoru
Maşallah, Maşallah. Benim oğlanda 8. ayını doldurdu hiç emeklemiyor. Senin kız gibi ayağa kalksın yürüsün, ayakta dursun ama yere yatırdımı ağlıyor hele yüzükoyun yatırırsan yandık, hemen ağlıyor.
öcelikle MAP'e kocaman
sonra tüm hamilelerimize, bebeklerimize ve ruhlar aleminde olup melek annelerinin rahimlerine yerleştirilmeyi bekleyen afacanlara
benim kızım da 9.ayını bitirmek üzere, emeklemeye pek niyeti yok gibi, istiyor ki koltukaltından tutalım sürekli yürütelim, evi 50 defa dolaşıyoru
en son herseyin yolunda oldugunu yazmisim gecen cuma kontrolum vardi ve cok zor gunler yasadim rahim boyum kisalmis doktor hemen dikis sart dedi cuartesi dikisim atildi o gece resmen hayattan koptum butun gece agladim hic uyumadim sabaha kadar dusecek diye bekledim ben uzuldukce oglumun tekmeleri guclendi ben burdayim der gibiydi hem bebegimi kaybetme korkusu hemde dikis korkusu kabus gibiydi ama korktugum gibi gecmedi cok agrim kanamam da olmadi allaha sukur yarin kontrolum hhersey yolunda giderse artik listeye girmeye hazirim tabi korkularim var ama yenicem insallah
en son herseyin yolunda oldugunu yazmisim gecen cuma kontrolum vardi ve cok zor gunler yasadim rahim boyum kisalmis doktor hemen dikis sart dedi cuartesi dikisim atildi o gece resmen hayattan koptum butun gece agladim hic uyumadim sabaha kadar dusecek diye bekledim ben uzuldukce oglumun tekmeleri guclendi ben burdayim der gibiydi hem bebegimi kaybetme korkusu hemde dikis korkusu kabus gibiydi ama korktugum gibi gecmedi cok agrim kanamam da olmadi allaha sukur yarin kontrolum hhersey yolunda giderse artik listeye girmeye hazirim tabi korkularim var ama yenicem insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?