Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

malesef sorunlar bitmiyo cok zor bi hamilelik geciriyorum sonu guzel olur insallah kontrolumde doktor rahim birbucuk cm olmus bebegi sadece dikisler tutuyo dedi kasilmalarim var onlarda erken dogum tehlikesiymis ben her gidisimde guzel seyler duyzcagimi umit ederken yikilarak donuyorum surekli yatiyorum bakalim daha neler gorucem selcen bu durumda o listeye giremem hic bisey istedigim gibi olmuyo zor bi hamilelik olacagini biliyordum ama bu kadarini beklemiyordum

Geçmiş olsun arkadaşım dikiş tutar bebeğini merak etme. Sonu iyi olacak inşallah. Haftan nasıl? 27 den sonra zaten korkma. İnşallah zamanlıca gelir bebeğin.

Maytapcığım senin adına sevindim. Bu yılın ve bundan sonraki bütün yılların sana iyi gelsin inşallah.

Son düzenleme:

güzel düşünelim güzel olsun arkadaşım
geçenlerde gazete bir haber vardı, ingilterede bir kadın önceki gebeliklerinde rahimağzı yetmezliği nedeniyle düşük yaşadığı için son gebeliğini, hani hastane yatakları oluyor ya baş kısmı yükselen, öyle bir yatakta baş kısmna ayakları gelecek ve kalkık şekilde yatmış ve bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmiş
kolaylıklardiliyorum Rabbim yardımcın olsun

Allah gönlüne göre versin canım. Ben de eskiden en az 2 en fazla 3 çocuk istiyordum ama şimdi tek çocuk yeter diyorum. Hamilelik fikri hatta adını bile duymak tüylerimi diken diken yapıyor. Hayatımın 2009-2011 arası 2 yılı sürekli hamilelik ve onun sorunları odaklı geçti şimdi hayatımdan tamamen hamilelik sayfasını kapayıp artık önüme bakmak istiyorum. Hele eşim yeni bir bebeğe o kadar karşı ki ben kazara hamile kalırsam doğururum diyorum o doğurursan seni boşarım diyor.

Canım gözün aydın. İnşallah idrar yolları iltihabını da kolaylıkla atlatırsın. Bebeğinin cinsiyeti belli oldu mu, bu da mı erkek?

Canım durumuna çok üzüldüm Allah yardımcın olsun. Lütfen olumsuz düşünme bebeklerde bu tür sıvı birikimleri gözlenebiliyor ve çoğu zaman kendiliğinden yok oluyor inşallah bir dahaki kontrolde herşey yolunda gider. Üstelik sıvı kaybolmasa bile sonu önceki hamileliklerindeki gibi olacak diye bir şart yok. Benim arkadaşımında ayrıntılı ultrasonda bebeğin mesanesinde sıvı görüldü, sonra idrar kanallarında bir tıkanıklık olduğu farkedildi, anne karnında operasyonla bebeğe şant takıldı ve sıvının boşalması sağlandı, bebek 34 haftalık doğdu ve doğumdan sonra bir operasyon geçirdi ama şu an gayet sağlıklı. Evet zor bir hamilelik ve sonrasında da bir takım sıkıntılar yaşadı ama sonuçta şu an evinde koşuşturup duran yaramaz bir oğlu var. Lütfen kötüyü düşünüp, kötüyü çağırma. Allah korktuklarına uğratmasın.

Canım kaybınız daha yeni biraz üzerinden zaman geçince eşini ikna etmek daha kolay olacaktır. Yaşın gayet iyi zaten gün günümüz koşullarında geç evlenilip geç çocuk yapıldığı için ikinciler zaten bu yaşlarda doğuyor. Hem belli mi olur belki ikizlere hamile kalır ve ikinciyle üçüncüye aynı anda sahip olursun.

İnşallah 2012 sana uğur getirsin, herşey gönlünce olsun. Nedendir bilmem bu aralar sık sık aklıma geliyorsun. İçimde seninle ilgili çok güzel bir his var, senden süpriz bir şekilde mutlu bir haber bekliyorum.

Canım rahim ağzı yetmezliği topiğini okuduysan orada da çoğu kişinin bebeğini sadece dikişin tuttuğunu görmüşsündür. Hatta Alminaçınar arkadaşımızı hatırlarsan onun ikiz bebeklerini de sadece dikiş tutuyordu hatta bebeğin birisi dikişi zorluyordu. Yalnız burada sana çok iş düşüyor kendine çok dikat etmen, mümkün oldukça yataktan kalkmaman gerekiyor. Bir de olumlu tarafından bak hamileliğin yarısı geride kaldı ve bebeğin hala seninle. Kendini başka şeylerle meşgul etmeye çalış kitap oku, internetten online diziler izle, neşeli filmler izle, örgü biliyorsan örgü ör vs. Yanlış hatırlamıyorsam Map'ın da seninle yanı haftalarda kasılmaları başlamıştı, o da nidilatla üstesinden geldi. Hem belki de serklaja bağlı bir durumdur, sonuçta rahim dıştan bir müdahale gördü reaksiyon göstermesi normal. İnan bebeğini kucağına aldığında bu yaşadığın zorluklar aklından uçup gidecek yeter ki sen şimdi güçlü ol, kendini bırakma. Ben yakışıklı oğlunu zevkle bebeklerimiz listesine ekleyeceğim günü bekliyorum.

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]36[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]23.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD][/TD]
[TD]02.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seymacim[/TD]
[TD]13[/TD]
[TD][/TD]
[TD]27.07.2012[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]11.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

İnşallah her şey güzel olacak bir sonraki kontrolünde sudan eser kalmayacak. Önceki hamileliğinde böyle olması seni üzüyordur ama her seferinde aynı şey yaşanacak diye bir şey yok. Sen zaten çok güzel yazmışsın en büyük şafi O. Dualarla inşallah bunun üstesinden gelecek bebiş. Lütfen nsen olumlu düşünmeye çalış.

Zor bir hamilelik geçiriyorsun ama hiçbirimizinki ne yazık ki kolay değil. İnşallah sonu güzel olur. Sen tamamen hareketsiz kalıp yatınca kendini hamileliğe verdin ve stresini daha da arttırdın bence. İç sesini duymamaya çalış çünkü o şimdi pek hoş şeyler söylemeyecektir. Bebişin şuan seninle ve zamanı geldiğinde de kucağında olacak inşallah. Pozitif ol elinden geldiğince.

Benim pazartesi günü kontrolüm vardı. Çok şükür her şey yolunda. İkili test doktorun ölçümlerinden farklı yapılmıştı ölçümler farklı ama sonuç güzel riskli grupta değilsin dedi. Üçlü test için dün kan verdim. Yarın sonuçlar çıkacak telefonla bildireceğim doktoruma. 28. ve 10. haftada kaybettiğim bebeklerime genetik inceleme yapılmadığı için, isterseniz amniyosentezle yüzde yüz emin olalım , bu testler tarama testleri tam olarak gerçeği yansıtmaz , 15 gün düşük riski var o da 200 de 1 ihtimal dedi. Açıkçası üçlü test de normal çıkarsa ben yaptırmayı düşünmüyordum eşim ise mutlaka yaptıralım diyor. Şimdiden görüş ayrılığına düşmüş vaziyetteyiz. Her şeye bu kadar dikkat ederken bir de bu riski almak istemiyorum. Neyse artık zaman göstercek her şeyi.

PREMETECİĞİM Bebeğimizin cinsiyeti belli oldu KIZ Annesinin güzel kızı diye sevmeye başladım İnşallah sağ salim zamanında kucağıma alırım da doya doya severim.

Kizlar merhaba,
Pihti testlerim cikmis. Malesef bende de varProtein S normal sinirdan biraz dusuk cikmis. Preeklamsinin sebebi bu olabilirmis. Toplumun sadece %2sinde olurmus. Ne sansliyim dimi! Hamile kalir kalmaz bebe aspirini alacakmisim, belki bir de clexan diye bir igne. Igneden emin olamadi, pek bilemedi gibi geldi bana. Kararsiz kaldi, aspirini kesin al ama dedi. Bir proftan daha randevu aldim, 27sinde de onu goreyim, bakalim o ne diyecek. Ben ustune dusmesem hicbir doktorun bunu arastiracagi yoktu. Simdi de acaba herseyi test etiler mi diye merak ediyorum. Pihti problemi olanlariniz, siz ne testleri yaptirmistiniz? Hematolaga gitmek de gerekiyor mu? Internetten baktim Factor V filan diyor, ben de o olculmemis. Nerden bilecegim pihtilasmayla ilgili her testi yaptirdigini doktorun? KAbus dolu gunlerim geri geldi. Hic bitmeyecek gibi. Sanki bir daha hic mutlu olamayacakmisim gibi! Antidepresan aliyordum, 10 gun once biraktim. Cok iyi geliyormus, 1 haftadir her gece kabus, her gece ruyamda bebekli bir hikaye...Bir gece korkunc bir kabus gordum. 5 cocugum varmis, boy boy. Salgin bi hastalik gelmis, 4unu kaybetmisim, en kucugunu kurtarmaya calisiyor doktorlar. Kurtaramiyorlar onu da( Ben de hastayim, beni de kurtarmaya calisiyorlar ama ben cok dua ediyorum oleyim ben de diye. Kotuye gittikce seviniyorum. Ama en sonunda beni kurtariyorlar( Kabus bu iste, o aciyla yasamak zorunda kaliyorum((hala etkisindeyim.hayir olsun!

HEm hipotiroid var hem pihti hem de bebegim rahatsizdi. Ben hayal mi kuruyorum bebek sahibi olma konusunda?!Bebeksiz olmayi hayal bile edemiyorum ama, olumden de beter geliyor. Allah'im nolur benim de bebgim olsun saglikla! Doktor 2 ay sonra calismalara baslamama izin verdi, ona bile sevinemedim. Niye cocugun olmasin ki dedi, bunlarin cozumu var dedi ama elimde degil. Hersey kabus olacak gibi(

Kusura bakmayin, karamsarligimla sizin de moralinizi bozmus olabilirim. Ama boyle gelgitlerle bogusuyorum bu aralar.

Premete henüz bebegimin cinsiyeti belli degil, biz erkek olsun istiyoruz ailecek ama kizda olsa fark etmez yeterki saglikli bir sekilde dogsunda...

Oy yerim ben o kızı. Güzel kızına da, güzel annesine de kocaman bir maşallah. Ben de üçlü test normal çıkarsa amniyosentez yaptırmama fikrini destekliyorum. Sonuçta biliyorsun bizler bahtsız bedeviyiz çölde kutup ayısına rastlarız o 200'de 1 ihtimal gelir bizi bulur. Test sonucu çıkınca sen eşini ikna edersin sonuçta biz kadınız erkekler hep kendi istedikleri yapıldı sanır ama aslında son sözü hep kadınlar söyler

Canım anladığım kadarıyla testlerin eksik yapılmış. Faktör V'in falan bakıldığı "kardiyovasküler hastalıklara yatkınlık paneli" için genetik laboratuarına kan vermen gerekiyor. Asıl önemli olan o testler çünkü iğne dozunda belirleyici olan o testlerin sonuçları. Pıhtılaşma sorunu çıktı diye hiç korkma doktorunun da dediği gibi bunlar çözümü olan problemler. Burada ben dahil pek çok arkadaşımızda kan pıhtılaşması çıktı. İyi ki antidepresan kullanmayı bırakmışsın. Bizler kendi kendimizin ilacı, doktoru, psikiyatristi olmak zorundayız. Bir gün gelecek o kabuslar yerini güzel rüyalara bırakacak ve bir gün gelecek o güzel rüyalar gerçek olacak yeter ki sen inancını, umudunu kaybetme.

Premete henüz bebegimin cinsiyeti belli degil, biz erkek olsun istiyoruz ailecek ama kizda olsa fark etmez yeterki saglikli bir sekilde dogsunda...

İnşallah Allah gönlünüzden geçeni nasip eder.

<

ayyy canımmm allah tamamına erdirsin inşallah :) ben kız olduğuna ayrıca sevindim ben.

ne yalan söyliyeyim hayırlısı diyorum ama yine de kızım olmasını öyle çok istiyorum ki. ben de 2 ay klomen almıştım ama boş bu ay

doktor ara verelim kendiniz çalışın dedi bakalım hayırlısı allahtan.

seni cok iyi anliyorum bende yaklasik 2ay once 23+1 haftalik ikizlerimi kaybettim( ilk cocuklarimdi daha once cocugum yok zaten keske olsaydi belki cok destegi olurdu bana. Allahtan hepimize sabir dilemesini istiyorum. cok zor bir durum insallah zamanla alisacagiz allah daha beterini yasatmasin. benimde aniden sancilar geldi 10 saatlik sancidan sonra kizlarim dunyaya ölü olarak geldiler. nedeniini daha arastiriyorlar bana göre tek bir nedeni allah boyle istedi can onun cani verirde alirda duayla insallah ustesinden gelecegiz ve herseyin hayirlisini onlar benim meleklerim cennetteler. cocugunu kaybedenler allah sonsuz cennet bagisliyor orda sonsuza dek birlikte olacagiz

SABRETMEKTEN BASKA NE YAPALIM ALLAH INS HEPIMIZE HAYIRLI EVLATLAR NASIP EDER. BENDE 23+1 HAFTALIK IKIZ KIZLARIMI KAYBETTIM BENIM ILK GOZ AGRIM CANIM KIZLARIMI
Belki De Onca Insanın Arasında

Neden Senin Seçildiğini Soruyorsun...

Oysa Rabbinin Seçtikleri Kıymetlilerdir...
Derdin Yoksa üzül asıl!

Dertliysen Bil Ki...

O Seni Seviyor....

Bak ! Sevdiğin Ne Diyor ?

"Allah Hayrını Dilediği Kişiyi Sıkıntıya Sokar!"

Arkadaşım başın sağolsun. Ben de 21 haftalık ikiz oğlanlarımı kaybetmiştim 2 yıl kadar önce. İsmin gibi hayat dolusun. Acın henüz taze ama dimdik duruyorsun. Ben de dualarla ve buradaki arkadaşlarımşa dertleşerek ayakta kalabildim.
Şu an tekrar gebeyim. İnşallah sen de zamanı geldiğinde sağlıkla bebeğine kavuşursun. Çok geçmiş olsun tekrar.

28 MAVİ arkadaşım herşey yolundaymış çok sevindim. Aman arkadaşım sakın amniyosentez yaptırma ben ilk meleğimi 16 haftada amniyosentez sonrası kaybettim. Bizlerin göze alabileceği bir risk değil bu.

Map, Maşallah 36. haftayı görmüşsün. Allahım sağlıcakla tamamına erdirsin inşallah. Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ne güzel bir duygu karnında kıpır kıpır oynuyordu. Vallahi ne kadar zor da geçirmiş olsam hamileliğimi özledim. Ama kucağuna almak bir başka güzel. Bu en iyi biz melek anneleri anlarız. İnşallah sağlıcakla kavuş bebişine.

Ne günler geçirdik sonunda Allah muradımızı verdi. Bir ara hiç bu günleri göremiyecek gibi karamsarlaşıyordum. 1-1,5 sene içinde neler neler değişti. Melek76 ile Angelhop derken Peremete daha birçok arkadaş bebişine kavultu. İmkansız, ben bu defteri kapattım diyen sen ümidini kaybeden seymacım ve nuray simdi hamilesiniz inşallah sizde Allahın izniyle kavuşacaksınız bebişlerinize. İnşallah bizim yaşadıklarımız burada bebişlerini kaybetmiş yeniden yavrusuna kavuşmak için gün sayan arkadaşlarımıza umut olur. Allah yardımcımız olsun. Amin.

ilgilenen, dua eden herkesten binlerce kez Alllah razı olsun. bu süreçte evde kalmadım. annemler bırakmadı, gözlerinin önünden ayırmadı hiç. kızıma bakamadım zaten. teyzesi falan ilgilendi okuluna yolladı vs vs.

dünya durdu, nefesim durdu, bn de gün saydım.

net sorunlu annemlerde. haber vermek zorunda olduğumdan girebildiğim an yazıyorum.

aynen doktorun soylediğini yazıyorum arkadaşlar. bn noktası virgülüne beynime kaydettiğim için başka cümle gelmiyor aklıma.

'' şu an normal her şey. ama çok sevinmek de yok, çok üzülmek de. haftalık kontrol olacak. gelecek haftaya da ekosu çekilecek. kalp en iyi ekoda görünür çnk''

işte boyle. elhamdulıllah rabbime. Allahım sağlıkla hayırla huzurla gebelik geçirip, sağlıkla hayırla huzurla doğurup, tüm çocuklarımızı sağlıklı, hayırlı, akıllı, ahlaklı, imanlı yetiştirmeyi nasip etsin inşaallah hepimize, herkese ve bana da.. (eksik hacet diletmesin bizlere, istediklerimize ve istemediklerimize pişman etmesin inş.)

nuraycımm seni de dualarıma eklemediğim zaman olmaması için elimden geleni yaptım canım. dilimden düşürmemeye gayret ettim.

Arkadaşlar eminim hepinizin ayrı ayrı dilek ve duaları semada karşılığını bulmuş, cevabı hem bana hem de fazlasıyla sizlere dönmüştür. sağolun.

girebildikçe yazarım bn. çok vaktim yok şu an.

selam ve sevgiyle..

inşallah burda "arkadaşlar doğum yaptım, bebeğimde bende çok iyiz" diye müjdeli haberi de verip hepimizi çoook sevindireceksin... Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…