Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

canım benim allahım sabrını versin evlatlarımızın acısı için hepimize.acın çok taze allahım en hayırlı zamanda acını hafiflendirmen için evlat nasip etsin sana güldürsün yüzünü.burda rahatladığını hissedeceksin hepimizin acısı aynı.allahım başka acılar göstermesin.

Başın sağolsun. Allah sabır versin. Burada hepimiz Melek annesiyiz. Hepimiz aynı acıları yaşadık. Sözcüklerin teselli için nekadar anlamsız olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok büyük bir acı. Allahım sana dayanma gücü versin, Peygamber sabrı versin. İnşallah.Aminnn... Çok büyük bir acı. Bir daha yaşatmasın. Allahım bu dünyada büyütemediklerimizi öbür dünyada öpüp koklayıp büyütmeyi nasip etsin inşallah.

demek map başardı
Allah analı babalı buyutmeyı nasıpo etsın ınsallah
Rabbım nerde yuregı yanmıs varsa
sınannuray' nasıl gebelıgı devam edıyormu onu goremedım lıstede :S

canım testleri yaptırdım ama pek anlamadım doktora götürmeyide canım istemiyo..
değerleri yazıyım bı bak canım...

adetın 3 . gunu yaptırdıgım hormon testleri şunlar...

FSH= 4.31

LH= 9.26

PROLAKTİN= 9.18

lsiteye bı de bu ay yaz bakalım baya rüyasında görenler var.....b.a.t. 4 mart 2012

amin canım hepimize...

merhaba ben foruma yeni üye oldum yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım yaşan bilir derler yaa

bende 28.02.2011 de 34 haftalık doğum yaptım kızımın kilosu 2.490 boyuda 50 cm di herşey normal gidiyordu bir gün sonra hastaneden kızımla beraber çıktık doktorlar gayet sağlıklı bi problemi yok dediler 1 aylıkken karnı şiş olduğu için hastaneden hastaneye gezdik yaptırmadığımız test kalmadı herşey normal sadece gaz problemi var dediler 10 gün sonra karnındaki şişlik indi büyümeye başlamıştı yavrum 5 kilo olmuştu o kadar sakin bir bebekti beni hiç üzmedi ağlamayı dahi beceremiyordu ben hep meleğim diye seviyordum onu herşey ço güzel gidiyordu taki 23.05.2011 e kadar öğle saatleri birden kusmaya başladı emdiklerini çıkartıyodu 1 saatte süzüldü resmen hastaneye götürdük sıvı kaybından yatırdılar yoğun bakıma sıvı takviyesi yaptılar ertesi gün idrar testinde protein çıkmış böbrekleri protein kaçırıyo dedi doktor kızımı monitrden izliyordum orda acı içinde yatarken içim acıyodu onun yerine ben yatayım allahım diye dua ediyordum ertesi gün tekrar gittik görmeye doktor bu sefer de karaciğerinde sorun var kanı geç pıhtılaşıyormuş iç kanama geçirebilir ve kanı geç pıhtılaştığı için kaybedebiliriz dedi benim acım bana yeterken eşimin ailesi beni suçluyordu hep sen bi çocuğa bakamadın ondan oldu ne biçim annesin sen diyolardı hatta eşime karını hasteneye götür hastalıklı o bile dediler doktorlar çok umutsuz konuşuyolardı artık kendinizi hazırlayın ya özürlü olacak yada ölecek dediler ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemedim sustum sadece ağlıyordum sürekli allahıma dua ediyordum kızımı yavrumu bana bağışla diye 27.05.2011 saat 23 de kalbi durmuş kızımın tekrar çalıştırıp makineye bağlamışlar sadece 3 saat dayanabilmiş gece 2 de kaybetmişim kızımı melek olmuş benim meleğim o gün kızımı toprağa verdik allahımdan sabır istiyordum hep...

Teşekkürler canım, darısı senin kızının başına. Güzel bir tatil geçirmişsin artık seni bu moralle kimse tutamaz. E zaten hamileliğin yarısı da geride kaldı artık geri sayım başladı :)

Çok sağol premeteciğim. Muhtemelen kabızlıktan neyse ki kayısı imdadıma yetişti. Sonrasında pek şikayetim kalmadı. Bugün Fuat Bey'le randevumuz vardı. İki gündür gözüme uyku girmiyor desem yeridir. Allah'a şükür her şey yolunda. Kızım büyümeye devam ediyor. Ayrıntılı ultrason yaptı. Böbrek, mide, el- kol- bacak, omirilik derken kalbe sıra geldi. Beş dakikadan fazla inceledi ömrümden ömür gitti. Kalp kasılmasına da bakıyorum da normal her şey dedi. Derin bir ohhhhh çektim. Bir ay sonra gideceğiz inşallah. Ayağa kalktığımda bir- iki kere kasıklarıma kramp girmişti. Onu söyledim süt ve yoğurt tüketimine dikkat et, kalsiyuma şimdi başlamak istemiyorum dedi. Haftalar ilerliyor da ben daha çabuk geçmesini istiyorum. Şöyle 20'den 30'a uzun bir atlama yapsam süper olacak. Daha önce sodum zannedersem ama bir kere daha soracağım. Sen iğneleri hep göbeğinden mi yaptın? Bazen tam iğne yerinde kızımın hareketlerini hissediyorum sanki ona batacakmış gibi hissediyorum. Mümkün değil dendi ama yine de huzursuzum. Sen bunları hissetmiş miydin?

canım.. Rabbim sabır versin...

Allah sabırlar versin, tekrarından korusun. Aynı acıları yaşamış olmamıza rağmen her yeni gelen melek annesine söyleyecek bir söz bulamıyoruz zaten yavrusu melek olmuş bir anneyi hangi söz teselli edebilir ki.

demek map başardı
Allah analı babalı buyutmeyı nasıpo etsın ınsallah
Rabbım nerde yuregı yanmıs varsa
sınannuray' nasıl gebelıgı devam edıyormu onu goremedım lıstede :S

Evet canım çok şükür Map da yavrusuna kavuştu. Sinanuray'ın gebeliği devam ediyor sanırım 25 haftalık oldu. Sıkıntılı bir hamilelik geçiriyor, listeye yazılmak istemedi. Galiba sende de güzel gelişmeler var. Allah tamamına erdirsin.

Canım bütün tedbirleri alarak yeni bir hamileliğe başlayacaksın inşallah bu sefer hiçbir sorunla karşılaşmazsın. Seve seve seni de listeye eklerim. Madem beklenen adet tarihin belli değil sen bana en son adet tarihini bildir ben onun üzerine 1 ay ekleyip tahmini bir şekilde listeye yazayım. İnşallah yine hiç beklemeden hamilelik haberi verirsin bize.

Canım benim bu konuda bir bilgim yok Ben de bu testleri yaptırmıştım aradım ona göre bakayım diye ama bulamadım galiba atmışım. Sonuçların yanında referans değerleri yazar. Senin değerlerin bu aralıklardaysa normal demektir. Listeye ekledim seni. Allah hakkında görülen rüyaları gerçeğe çıkarsın.

Allah sabırlar versin. Biz çoğumuz yavrumuzu kucağımıza alamadan, ona hiç kavuşamadan kaybettik. Böyle evde birlikte vakit geçirip, onun her halini gördükten sonra kaybetmek çok daha zor. Senin için yanarken etrafındaki insanların davranışları ne kadar saçma. Kim bir bebeğe annesinden iyi bakabilir, onu annesinden çok düşünebilir ki. Eminim ki sen çok iyi bir annesin. Biz anneler çok güçlüyüz ama hayat karşısında gerçekten çok aciziz, maalesef kaderimiz değiştirmeye gücümüz yetmiyor.

Maşallah canım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim. Dopplerle de baktı mı akımlar nasıl, direnç var mı? Ben iğneyi hep karından vuruldum, özellikle hamilelik ilerleyip karın iyice gerildikçe karından vurmak zorlaşıyor ama bana hep eşim vurduğu için sorun olmuyordu. Ben de bazen iğne oğluma batacakmış gibi hissediyordum ama hiç batmadı :) Tedirginlik hissediyorsan bacağı deneyebilirsin, melek hep bacaktan vuruyordu sanırım daha kolay oluyormuş.

Son düzenleme:
evet çok zor cenazeden sonra eve gelip onun yokluğuyla battaniyesine giysilerine sarılıp ağlamak günlerce aylarca
giydiği kıyafetleri yıkamıyorum kokusu gider yavrumun diye sarılıp uyuyorum onlara

seninde allah acılarını hafifletsin canım...

her yenı bırı gelıp buraya yazdığında kendimi hapiste olan biri ve yeni gelen mahkumlar var gıbı hıssedıyorum...

her yenı bırı hamıle oldugunda hapisten çıkması yakın biri var gibi....

her yenı bebek doğdugunda hapis hayatı bitti gibi. geliyor...

ne üzücü aramıza katılanlara hoşgeldin bile diyemeyecek kadar kötü bir durum sadece allah sabır versın ,hayırlısıyla yenı bebekler nasip etsın demek düşüyor...

PREMETECİM canım referans değerleri yazmıyo yanında sadece prolaktinin yazıyo.....fsh ı da netten baktım normal dıyo....bi tek Lh ı anlamadım....

hayırlısı bakalım bu ay ne olacak merak edıyorum...desteğin saol canım...

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]23.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]21[/TD]
[TD]KIZ[/TD]
[TD]02.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seymacim[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD][/TD]
[TD]27.07.2012[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]11.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]17.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]04.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Spring85[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

inşaallah allah hepimize yeni bebekler nasip etsin o hapishaneden hepimiz çıkalım

unuz bi aradan sonra herkese merhaba,

biz 11+0 olduk bebeğimle.ama durumu nedir bilemiorum.hep korkular içindeyim.doktorumunda dediği gibi kucağımıza almadan rahatlamayacak içimiz.bizden haberlee bu kadar.premete ilk başta beni eklemeni istememiştim.ama biraz olsun kendimi hamile gibi hissetmek adına benide listeye eklersen sevinirim.hiçbir belirti yaşamadığım için birşeylerin bana hamile olduğu hissetirmesini istiyorum sanırım.

yeni katılan arkadaşlar üzülerek selam ediyorum.bizim grubumuzda hoşgeldin kelimesi anlamsız bi kelime gbi gelio.rabbimden temennnim ne olur artık hiçbir anne üzülmesin (( cümlelerim kopuk ve anlamsız olabilir.beni nalayışla karşılayacağınızı umuyorum..

Kizlar ben dün maalesef tekrar bebegimi kaybettim rahim agzi acik oldugundan su kesesi patladi.
Bir haftadir hastanedeydim ama serklaj yapilamadi bakteriden dolayi ...
Dünya ikinci kez basima yikildi ne yapacagimi bilmiyorum

Son düzenleme:
Şeymacım gerçekten şu an neler hissettiğini çok iyi anlıyorum ben de meleklerimi hep suyum gelerek kaybetmiştim. Öncelikle başın sağolsun arkadaşım. Ama sen bir annesin şeyma için güçlü olmaya çalış o da herşeyin farkındadır bence. Rabbim sabırlar versin. Meleklerimizle cennette kavuşmayı nasip etsin.
Maya arkadaşım senin de yadıklarını okuyunca çok üzüldüm ben de lohusayım şu an. Kimse yavrusundan mahrum kalmasın rabbim.

selamunaleykum arkadslar ben yeni üye oldum ve yazdıklarınızı okuyunca benım gibi niceleri varmış die düşündüm.evlendikten bir yılsonra hamile kalmıştım.çok sevinmiştik.bebeğimin sağlık problemi olur aklımın ucundan geçmezdi.herşey iyi hoş giderken bebeğimde eksremite kısalığı ve deformiteler görüldü.dünya başımıza yıkılmıştı doktor bana bebeğın durumunu anlatırken sadece"cinsiyeti erkekmi"dediğimi hatırlıyorum.ve bebeğim sularımın erken gelmesiyle 33haftalık dünyaya geldi doktorlar herseyin bir caresi var büyüdükce tedavi olur normalden biraz kısa bir cocuk olur diyorlardı.10 gün sonra kavustum yavruma okadar güzeldiki adını yusuf koyduk.sevdik kokladık öptüm ve 3buçuk aylıkken normal bir soğuk algınlığı yasadı daha sonra enfeksiyona dönüştü.ve bebeğiin vücudu birtürlü basit bir enfeksiyonu yenemedi 21.günün sonunda kaybettik.buarada yasanan okadar cok seyler varki.bebeğimi ciğerleri kapandığı için solunum makinasına bağlamıslardı ve günde 5 dk görebiliyordum ve hergecen gün kötüye gidiyordu son gittiğimde artık bebeğimin küçük bedenini dayanamıcanı anladım ve kuvozden elerini tuttum öptüm sevdim parmaklarımı iki kere sıktı sanki vedalastı benımle.bunları anlatmak yazmak okadar zorkı.elediğimiz belediğimiz bebeğimizi karatoprağa bıraktık.aradan birkac ay sonra hamile olduğumu öğrendim ve içimde büyük bir korku oluştu hemde cok sevindik bize iyi gelecekti yusufumuzun acsını unutturacaktı hersey iyi ve kontrollu giderken 26.haftada bebeğimi gözyaşları içinde aldılar benden yine sebebsiz anlamsız suların erken gelmesiyle erken doğum yaptım kızım bir ay kuvözde yasadı onu camdan günde birkez görebiliyordum ve hareket ettiğini görünce umutlanıyorduk.süt biriktiyorduk buzlaukta belki makıneden cıkar süt isterler die.ama olmadı bir sabah yine aynı haber başınız sağolsun.dondum..yine ölüm.bebeğimin soğuk bedeni ciğerimdeki ateşi söndürmeye yetmedi.simdi iki küçük mezarım var yanayana bebeklerimin kokusu hala burnumda ve bidaha hamile kalmakmı??????

Merhaba canim littleangel
Google tek tup diye aratinca senin topik cikti.
Benimde sag tüpüm dogustan kapali,sol acikmis yumurtalar iyiymis doktor ameliyattla acamadi 3 senedir bebek istiyorum tupumun kapali oldugunu 5 ay ônce ôgrendim dunya basima yikildi caresiz umutsuz hissediyorum kendimi sen nasil hamile kaldin?

Kizlar benide araniza alin benim gibi olan varsa umut olur nolursunuz cok caresizim dua bile ederken umudum yok
Almanyada yasiyorum 24 yasindayim burda drlar onemsemiyolar yas kucuk diyolar bunlarda 30 normal yas ; cocuk icin (((((

evet çok zor cenazeden sonra eve gelip onun yokluğuyla battaniyesine giysilerine sarılıp ağlamak günlerce aylarca
giydiği kıyafetleri yıkamıyorum kokusu gider yavrumun diye sarılıp uyuyorum onlara

Canıımmm RABBİM sabrını versin inşALLAH... Ben yavrumun kokusunu alamadım bile, küvezdeyken elini tutabildim dokunabildim heryerine, oda sınırlı sürede, hiç ayrılmak istemiyordum kapısından, eşim zorla çıkartıyordu yoğun bakımdan, 3 gün görebildim yavrumu sadece, 3 gün ALLAH ım yardım etsin bizee, Tekrar sağlıklı ömürlü çocuklarımız olur inşALLAH...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…