merhaba arkadaşlar bende beş gün öncen yavrumunkendi ellerimle toprağa verdim.26 haftalık erken doğum yaptım 10 gün yaşayabildi minik kızım.Onu çok özlüyorum.iki gündür yaşadıklarınızı okuyorum Allahım hepinize sabır versin.Dünya durdu sanki benim için.6 buçuk ay her an korkuyla,kanamalarla geçti.meleğimi gördüğümde bütün acılarım dinmişti.ama gitti kucağıma alamadan göğüsümde sütleriyle.Allahım onun cansız bedenini yıkamayı meleğimi öyle öpüp koklamayı kendi ellerimle toprağa vermeyi nasip etti.Dayanmaya ayakta durmaya çalışıyorum.Ama herşey boş geliyor.Allahım hiç kimseye evlat acısı göstermesin.
merhaba arkadaşlar bende beş gün öncen yavrumunkendi ellerimle toprağa verdim.26 haftalık erken doğum yaptım 10 gün yaşayabildi minik kızım.Onu çok özlüyorum.iki gündür yaşadıklarınızı okuyorum Allahım hepinize sabır versin.Dünya durdu sanki benim için.6 buçuk ay her an korkuyla,kanamalarla geçti.meleğimi gördüğümde bütün acılarım dinmişti.ama gitti kucağıma alamadan göğüsümde sütleriyle.Allahım onun cansız bedenini yıkamayı meleğimi öyle öpüp koklamayı kendi ellerimle toprağa vermeyi nasip etti.Dayanmaya ayakta durmaya çalışıyorum.Ama herşey boş geliyor.Allahım hiç kimseye evlat acısı göstermesin.
Öncelikle bebeğin için Allah sabırlar versin. Yeniden bebek istemekte çok haklısın inan bu acının başka bir merhemi yok, zaman da bize ilaç değil zaman geçtikçe acımız azalmıyor sadece bu acıyla yaşamaya alışıyoruz. Sen sezeryanlı mısın yoksa normal doğum mu yaptın. Doktorlar normal doğumdan sonra 3 ay sezeryandan sonra en az 6 ay beklemeyi öneriyorlar ama aramızda sezeryanlı olup da 4,4-5, 5 ay sonra hamile kalıp sağlıkla bebeğini kucağına alan arkadaşlarımız var. Ben de sezeryanlıyım ben 1 sene sonra tekrar hamile kaldım. Senin erken doğum sebebin neydi. Buna ilişkin gerekli testler, araştırmalar vs. yapıldı mı. Naçizane tavsiyem önce gerekli bütün tetkikleri yaptır, sonra da iyi bir riskli gebelikler uzmanı bularak yola onunla devam et.
Teşekkür ederim ALLAH razı olsun,, RABBİM tüm melek annelerine sabır versin, şefaatçimizolurlar inşALLAH( Canım ben normal doğum yaptım, suyum gelmişti.. İdrar yolları enfeksiyonu dediler, doğumdan sonra sürekli bu konuda bilgi aldım, düzenli olarak idrar testleri ve kültürü veriyorum, çok şükür dikkat ettiğim sürece bi sıkıntım yok.. Hamileliğim sırasında da enfeksiyon geçirmiştim sürekli, ama antibiyotiğe alerjim olduğu için kullanamamıştım ( Benim ihmalkarlığım oldu.. Şuan tekrar hamile kalmayı istiyorum dediğim ayda 22 gün sürdü adetim ve doktora gittim, hormon testleri vs.. Sadece tsh ım sınırın biraz üzerinde çıktı, sınır 4,2 benim değerim 4,75.. Eşim sağlıkçı, dün doktora göstermiş sınırda kabul edilir çok önemli değil demiş ama 3 ay sonra tekrarlayalım demiş... Ondan adetim uzayabilirmiş.. Doktor doğumdan sonra hormonlar tam olarak toparlanamaz hatta en önemli deiğimiz 3 ve 6. aylarda tsh yükselebilir, kendine dikkat etsin demiş, ama bebek istediğimizi söylememiş Şimdi istiyorum ama zaten benim adetlerim hep düzensizdi bekarkkende, ne adet günüm belliydi nede yumurtlama günüm.. Hamilelik istediğim zaman RABBİM o ayda kalmamı nasip etmişdi... Bende listede olmak isterim ama günümü bilmiyorum işte, benide yazarmısınız listeye
RABBİM tüm melek annelerine tekrar anne olmayı nasip etsin inşALLAH, ömürlü sağlıklı bebişler kucağıma almamızı ve şunu bilelim arkadaşlar RABBİM in sevdiği kullarmışız biz, büyük zatlar bile cennet bekçilerinin olmalarını isterlermiş, Ne mutlu bize, MELEK ANNELERİNE...
canım testleri yaptırdım ama pek anlamadım doktora götürmeyide canım istemiyo..Teşekkürler canım, darısı senin kızının başına. Güzel bir tatil geçirmişsin artık seni bu moralle kimse tutamaz. E zaten hamileliğin yarısı da geride kaldı artık geri sayım başladı :)
Teşekkürler canım. Gittiğin doktora çok sinir oldum. Benim de adet döneminden önce yüzümde sivilceler çıkıyor felaket tellallığı yapmanın ne lüzumu var. En iyisi sen bu adama inat bu ay hamile kal, git gebelik testini de yüzüne çarp uyuzun.
amin canım hepimize...map çok çok sevindim. elhamdulillah maşallah subhanallah barekallah:) Allah size hep beraber sağlıklı huzurlu hayırlı ve uzun bir ömür nasip etsin inşaallah.
Allahım bu sitede olan olmayan tüm melek annelerine en sorunsuz en dertsiz şekilde bir an önce bebeklerimizi kucaklamyı nasip etsin inşaallah.
Gebelerimizin de gebe adaylarımızın da yüzü hep gülsün umarım. nurayla bn biraz sıkıntılı bir gebelik geçiriyoruz ama.. Allah yüzümüze baksın. Bu da bizim imtihanımızmış, güç versin sorunsuz hale geçiş nasip olsun inşallah.
Selamlar..
Canım yeğenin hayırlı, ömürlü olsun. Ben karnındaki sertleşmenin gazdan kaynaklandığını düşünüyorum malum hamilelikte insan pek bir gazlı oluyor. Benim de akşamüstü karnım davul gibi oluyordu. Benim hiç kasılmam olmadı ama olanlardan dinlediğim kadarıyla kasılma böyle sürekli değil ara ara karnın bir yerde toplanıyor gibi oluyormuş. Havalar çok soğuk ayağını üşütme :)İstersen sana Malatya'dan kuru kayısı göndereyim günde 2 tane kabızlığa iyi gelir :)
Teşekkürler canım, darısı senin kızının başına. Güzel bir tatil geçirmişsin artık seni bu moralle kimse tutamaz. E zaten hamileliğin yarısı da geride kaldı artık geri sayım başladı :)
merhaba ben foruma yeni üye oldum yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım yaşan bilir derler yaa
bende 28.02.2011 de 34 haftalık doğum yaptım kızımın kilosu 2.490 boyuda 50 cm di herşey normal gidiyordu bir gün sonra hastaneden kızımla beraber çıktık doktorlar gayet sağlıklı bi problemi yok dediler 1 aylıkken karnı şiş olduğu için hastaneden hastaneye gezdik yaptırmadığımız test kalmadı herşey normal sadece gaz problemi var dediler 10 gün sonra karnındaki şişlik indi büyümeye başlamıştı yavrum 5 kilo olmuştu o kadar sakin bir bebekti beni hiç üzmedi ağlamayı dahi beceremiyordu ben hep meleğim diye seviyordum onu herşey ço güzel gidiyordu taki 23.05.2011 e kadar öğle saatleri birden kusmaya başladı emdiklerini çıkartıyodu 1 saatte süzüldü resmen hastaneye götürdük sıvı kaybından yatırdılar yoğun bakıma sıvı takviyesi yaptılar ertesi gün idrar testinde protein çıkmış böbrekleri protein kaçırıyo dedi doktor kızımı monitrden izliyordum orda acı içinde yatarken içim acıyodu onun yerine ben yatayım allahım diye dua ediyordum ertesi gün tekrar gittik görmeye doktor bu sefer de karaciğerinde sorun var kanı geç pıhtılaşıyormuş iç kanama geçirebilir ve kanı geç pıhtılaştığı için kaybedebiliriz dedi benim acım bana yeterken eşimin ailesi beni suçluyordu hep sen bi çocuğa bakamadın ondan oldu ne biçim annesin sen diyolardı hatta eşime karını hasteneye götür hastalıklı o bile dediler doktorlar çok umutsuz konuşuyolardı artık kendinizi hazırlayın ya özürlü olacak yada ölecek dediler ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemedim sustum sadece ağlıyordum sürekli allahıma dua ediyordum kızımı yavrumu bana bağışla diye 27.05.2011 saat 23 de kalbi durmuş kızımın tekrar çalıştırıp makineye bağlamışlar sadece 3 saat dayanabilmiş gece 2 de kaybetmişim kızımı melek olmuş benim meleğim o gün kızımı toprağa verdik allahımdan sabır istiyordum hep...
rabbim hepimize sabır versin inşallah bundan sonraki bebeklerimize allah uzun ömür verircanım.. Rabbim sabır versin...
demek map başardı
Allah analı babalı buyutmeyı nasıpo etsın ınsallah
Rabbım nerde yuregı yanmıs varsa
sınannuray' nasıl gebelıgı devam edıyormu onu goremedım lıstede :S
Teşekkür ederim ALLAH razı olsun,, RABBİM tüm melek annelerine sabır versin, şefaatçimizolurlar inşALLAH( Canım ben normal doğum yaptım, suyum gelmişti.. İdrar yolları enfeksiyonu dediler, doğumdan sonra sürekli bu konuda bilgi aldım, düzenli olarak idrar testleri ve kültürü veriyorum, çok şükür dikkat ettiğim sürece bi sıkıntım yok.. Hamileliğim sırasında da enfeksiyon geçirmiştim sürekli, ama antibiyotiğe alerjim olduğu için kullanamamıştım ( Benim ihmalkarlığım oldu.. Şuan tekrar hamile kalmayı istiyorum dediğim ayda 22 gün sürdü adetim ve doktora gittim, hormon testleri vs.. Sadece tsh ım sınırın biraz üzerinde çıktı, sınır 4,2 benim değerim 4,75.. Eşim sağlıkçı, dün doktora göstermiş sınırda kabul edilir çok önemli değil demiş ama 3 ay sonra tekrarlayalım demiş... Ondan adetim uzayabilirmiş.. Doktor doğumdan sonra hormonlar tam olarak toparlanamaz hatta en önemli deiğimiz 3 ve 6. aylarda tsh yükselebilir, kendine dikkat etsin demiş, ama bebek istediğimizi söylememiş Şimdi istiyorum ama zaten benim adetlerim hep düzensizdi bekarkkende, ne adet günüm belliydi nede yumurtlama günüm.. Hamilelik istediğim zaman RABBİM o ayda kalmamı nasip etmişdi... Bende listede olmak isterim ama günümü bilmiyorum işte, benide yazarmısınız listeye
RABBİM tüm melek annelerine tekrar anne olmayı nasip etsin inşALLAH, ömürlü sağlıklı bebişler kucağıma almamızı ve şunu bilelim arkadaşlar RABBİM in sevdiği kullarmışız biz, büyük zatlar bile cennet bekçilerinin olmalarını isterlermiş, Ne mutlu bize, MELEK ANNELERİNE...
canım testleri yaptırdım ama pek anlamadım doktora götürmeyide canım istemiyo..
değerleri yazıyım bı bak canım...
adetın 3 . gunu yaptırdıgım hormon testleri şunlar...
FSH= 4.31
LH= 9.26
PROLAKTİN= 9.18
lsiteye bı de bu ay yaz bakalım baya rüyasında görenler var.....b.a.t. 4 mart 2012
amin canım hepimize...
merhaba ben foruma yeni üye oldum yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım yaşan bilir derler yaa
bende 28.02.2011 de 34 haftalık doğum yaptım kızımın kilosu 2.490 boyuda 50 cm di herşey normal gidiyordu bir gün sonra hastaneden kızımla beraber çıktık doktorlar gayet sağlıklı bi problemi yok dediler 1 aylıkken karnı şiş olduğu için hastaneden hastaneye gezdik yaptırmadığımız test kalmadı herşey normal sadece gaz problemi var dediler 10 gün sonra karnındaki şişlik indi büyümeye başlamıştı yavrum 5 kilo olmuştu o kadar sakin bir bebekti beni hiç üzmedi ağlamayı dahi beceremiyordu ben hep meleğim diye seviyordum onu herşey ço güzel gidiyordu taki 23.05.2011 e kadar öğle saatleri birden kusmaya başladı emdiklerini çıkartıyodu 1 saatte süzüldü resmen hastaneye götürdük sıvı kaybından yatırdılar yoğun bakıma sıvı takviyesi yaptılar ertesi gün idrar testinde protein çıkmış böbrekleri protein kaçırıyo dedi doktor kızımı monitrden izliyordum orda acı içinde yatarken içim acıyodu onun yerine ben yatayım allahım diye dua ediyordum ertesi gün tekrar gittik görmeye doktor bu sefer de karaciğerinde sorun var kanı geç pıhtılaşıyormuş iç kanama geçirebilir ve kanı geç pıhtılaştığı için kaybedebiliriz dedi benim acım bana yeterken eşimin ailesi beni suçluyordu hep sen bi çocuğa bakamadın ondan oldu ne biçim annesin sen diyolardı hatta eşime karını hasteneye götür hastalıklı o bile dediler doktorlar çok umutsuz konuşuyolardı artık kendinizi hazırlayın ya özürlü olacak yada ölecek dediler ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemedim sustum sadece ağlıyordum sürekli allahıma dua ediyordum kızımı yavrumu bana bağışla diye 27.05.2011 saat 23 de kalbi durmuş kızımın tekrar çalıştırıp makineye bağlamışlar sadece 3 saat dayanabilmiş gece 2 de kaybetmişim kızımı melek olmuş benim meleğim o gün kızımı toprağa verdik allahımdan sabır istiyordum hep...
Çok sağol premeteciğim. Muhtemelen kabızlıktan neyse ki kayısı imdadıma yetişti. Sonrasında pek şikayetim kalmadı. Bugün Fuat Bey'le randevumuz vardı. İki gündür gözüme uyku girmiyor desem yeridir. Allah'a şükür her şey yolunda.Kızım büyümeye devam ediyor. Ayrıntılı ultrason yaptı. Böbrek, mide, el- kol- bacak, omirilik derken kalbe sıra geldi. Beş dakikadan fazla inceledi ömrümden ömür gitti. Kalp kasılmasına da bakıyorum da normal her şey dedi. Derin bir ohhhhh çektim. Bir ay sonra gideceğiz inşallah. Ayağa kalktığımda bir- iki kere kasıklarıma kramp girmişti. Onu söyledim süt ve yoğurt tüketimine dikkat et, kalsiyuma şimdi başlamak istemiyorum dedi. Haftalar ilerliyor da ben daha çabuk geçmesini istiyorum. Şöyle 20'den 30'a uzun bir atlama yapsam süper olacak. Daha önce sodum zannedersem ama bir kere daha soracağım. Sen iğneleri hep göbeğinden mi yaptın? Bazen tam iğne yerinde kızımın hareketlerini hissediyorum sanki ona batacakmış gibi hissediyorum. Mümkün değil dendi ama yine de huzursuzum. Sen bunları hissetmiş miydin?
evet çok zor cenazeden sonra eve gelip onun yokluğuyla battaniyesine giysilerine sarılıp ağlamak günlerce aylarcaAllah sabırlar versin. Biz çoğumuz yavrumuzu kucağımıza alamadan, ona hiç kavuşamadan kaybettik. Böyle evde birlikte vakit geçirip, onun her halini gördükten sonra kaybetmek çok daha zor. Senin için yanarken etrafındaki insanların davranışları ne kadar saçma. Kim bir bebeğe annesinden iyi bakabilir, onu annesinden çok düşünebilir ki. Eminim ki sen çok iyi bir annesin. Biz anneler çok güçlüyüz ama hayat karşısında gerçekten çok aciziz, maalesef kaderimiz değiştirmeye gücümüz yetmiyor.
seninde allah acılarını hafifletsin canım...merhaba ben foruma yeni üye oldum yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım yaşan bilir derler yaa
seninde allah acılarını hafifletsin canım...
her yenı bırı gelıp buraya yazdığında kendimi hapiste olan biri ve yeni gelen mahkumlar var gıbı hıssedıyorum...
her yenı bırı hamıle oldugunda hapisten çıkması yakın biri var gibi....
her yenı bebek doğdugunda hapis hayatı bitti gibi. geliyor...
ne üzücü aramıza katılanlara hoşgeldin bile diyemeyecek kadar kötü bir durum sadece allah sabır versın ,hayırlısıyla yenı bebekler nasip etsın demek düşüyor...
PREMETECİM canım referans değerleri yazmıyo yanında sadece prolaktinin yazıyo.....fsh ı da netten baktım normal dıyo....bi tek Lh ı anlamadım....
hayırlısı bakalım bu ay ne olacak merak edıyorum...desteğin saol canım...
evet çok zor cenazeden sonra eve gelip onun yokluğuyla battaniyesine giysilerine sarılıp ağlamak günlerce aylarca
giydiği kıyafetleri yıkamıyorum kokusu gider yavrumun diye sarılıp uyuyorum onlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?