Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Kizlar ben dün maalesef tekrar bebegimi kaybettim rahim agzi acik oldugundan su kesesi patladi.
Bir haftadir hastanedeydim ama serklaj yapilamadi bakteriden dolayi ...
Dünya ikinci kez basima yikildi ne yapacagimi bilmiyorum

canım çok üzüldüm allahım bize sabırlar versin dayanma gücü versin ne diyeyim.

Canim biliyorsunbu bebek icin dört sene bekledim ve Rabbimin bir lutfu olarak gelmisti bize...
Bundan sonrada olmaz artik olsa bile nasil geciririm öyle bir hamilelik bilemiyorum...
Seymam yikildi benim artik kardesim olmayacak diyor, bidaha olsunmu diye sordum hayir olmasin o da ölür diyor

Sagol canim azda olsa yasam sevincim yerine gelmisti ama artik tamamen gitti...

canım çok üzüldüm allahım bize sabırlar versin dayanma gücü versin ne diyeyim.

Tesekkür edrim canim Allah tekrardan kimseye yasatmasin böyle bir aci...

Gittin....

Bizi derin acilara garkettin
Gittin...
Sanki birazcik acele de ettin
Yillardir hep seni bekledik
Sen ise Cenneti tercih ettin
Orada bir canimiz daha var
Yoksa sen onu mu merak ettin
O da candi bize sende can
Zaten yanimizda hep Cani-Canan
Farketmedin....
Lakin burdaki canlari harap ettin
Belkide ilahi bir cagri duydun yavrum
Belkide o yüzden hemen gittin
Cokmu tatli geldi Cennetin kokusu
Yoksa o yüzdenmi acele ettin
Bizler doyamadik size
Vuslat Mahserde
Mutluluk bize Saadet-i Dareynde
Bulusamazsak eger Adnde Naimde Firdevste
Ümidimiz önce Rabb sonra Efendimiz, sonrada sizde....

Canim Ogullarim...
Ahmed Said`im ve Muhammed Fatihim

Ne denirki diyecek bir şey bulamıyorum. Öğrendiğim andan beri çok üzgünüm. Bir şey yazamıyorum. Allah sabır versin. Allahım elbet bir gün seninde yüzünü güldürür inşallah. Dayan canım. Allah sabır, sabır versin.

Allah sabır versin tekrar. Amin....

Ben de bebeğimi kaybettim,ağlamaktan gözümde yas kalmadı,tüp bebekle olmuştu zaten,bir daha da olmaz artık,olsa da ölen kızım olmayacak,o artık gitti.27.haftada hersey normalken suyu bitmis dediler,zaten bir kac gün oncesinden kasilmalar,kanama başlamıştı...nerden başlayıp nasıl anlatmalı bilmiyorumki, 27 haftada basıma gelmeyen,çekmediğim sıkıntı kalmamıştı,tam hersey yoluna girmişti ki,tüm emeklerim bosa gitti,elim bomboş kaldı

benimde hamileliğimde her şey normaldi. Kızım bana hiçbir rahatsızlık vermemişti,midem bile bulanmamıştı.32. Gaftamda birden bire suyum geldi. 1 hafta öyle yattım hastanede. Sabcılarımın başladığı gece tam 33. Haftamız dolmuştu. Ama doktorlar sürekli sancım dursun diye ilaç verdi durdular. Bi şey diyemiyosunki doktordan iyi mi bileceksin diye susuyosun.. Sancım sabaha karşı 3 te azalmıştıki nst de kızımın kalp atışlarının azaldığını söyledi doktor. Apar topar sezeryana aldılar beni. Yavrum oksijensiz kalmış. Düşünsene ona hayat veren rahmim kızımın nefesini kesmiş.. Doğduğunda kendi kendine nefes alamıyomuş.. Kızım öldü diye çıkmışım ameliyathaneden,narkozun etkisi geçene kadar da ağlamışım kızım öldü diye. 15 gün yaşadı yavrum küvezde.. Makinaya bağlı nefes alarak. Nefeslerim onun olsaydı keşke.. Keşke yeniden karnıma koysalardıda iyileşseydi yavrum karnımda... Son gün kendi kendine nefes almaya başladı. Makinalar çıktı. Hareketlenmeye başladı. Hemşire ablaları altını değiştirirken rahat vermezmiş yaramaz kızım. Ben sanıyodu belkide onları ellerini tutmaya çalışıyodu kuzum.... Sonra sabahına haber geldi bebeğinizi kaybettik gelin diye..
Hayat durdu... Zaman akmaz oldu... Ben o 15 güne hapsolup kaldım... Bugün yaşasaydı bebeğim 5 ay 3 günlük olacaktı... Belki emekliyo olacaktı bilmiyorumki... Yandım... Tutuştum...gözyaşlarım hiç tükenmedi... Hala az önce telefon gelmiş gibi ağlar dururum...ama hiç emeklerim boşa gitti demedim... Sende deme arkadaşım nolur... şimdi deselerki kızını geri vercem bana ne bağışlarsın, vereceğim tek cevap ne istersen olurdu....
Dayanmak zor ,sabretmek güç.. Ama derdi veren de büyük... Diyecek söz yok ondan gelene... Boynumuz kıldan ince... Gelen ondan, giden yine ona...ona sığın...o her şeye kadir...rabbim sabreden kullarından olmamızı nasip etsin inşallah... Allah sabır versin arkadaşım... Her şey gönlünce olsun...

Rabbim sabırlar versin mayacım
insan hayatında mutlu günlerin başladığını düşünürken birden 180 derece dönüyor ve hiç ummadığı bir durumda buluyor kendini
ama inşallah yine mutlu günler gelecek, yüreğinin bir kenarında hep bir burukluk olsa da yeni yaşama umudun yanında olacak

başınsağolsun canım, acın taze ama sakın ümitsizliğe düşme, burada mucize yaşayan arkadaşlarımız oldu, sen de bunlardan biri olabilirsin, sonuçta verecek olan Rabbim ve O'na hiçbirşey zor değil

yeni yazan arkadaşlarımızın yazdıklarını okuyunca sanki ben de yeniden yaşamış gibi oluyorum, geçende rüyamda biriyle karşılaşıyorum, güya oğlumun vefatı zamanında karşılaşmışımız da ben ona daha sonra anlatayım demişim, yeniden karşılaşınca hani anlatacaktın diyor ben de başlıyorum anlatmaya ve nasıl ağladım nasıl ağladım, sanki gerçek gibiydi....
yaşananlar zor ama inşallah mükafatı da büyük olacak, düşünsenize mahşer anında herkes kan ter içindeyken bize su ikram edilecek hem de meleklerimiz tarafından.....

canım çok duygulandırdın beni
evet onlar Cennetin kokusunu aldı ve oraya gitmeye can attılar
çoook üzüldüm inanamadım okuyunca , ama ne gelir elden, Rabbim Şeymaya sağlık sıhhat versin, küçük yaşında bizim zor katlandığımız acılar gördü minik omuzları, Rabbim inşallah üçüncü oğlunu sağlıklı bir şekilde, sıkıntısız bir hamilelikle kucağına almayı nasip etsin

gerçekten na yazacağımı bilemiyorum Yusufun annesi...
aynı acıyı iki defa yaşamışsın... güçlüymüşsün demek ki Rabbim en zor imtihanlardan biri olan evlat kaybını sana iki defa yaşatmış
ama inşallah üçüncüyü yaşatmaz, evladını sağlıklı şekilde kucağına alırsın
gerçekten ne yazacağımı bilemedim, seni ne teselli eder bilemedim
Allaha emanet ol, sana güzellikler yaşatsın en kısa zamanda, gönlüne ferahlık, kalbine genişlik nasip etsin

Birkac gundur girememistim, yeni katilan melek anneleri olmus. Icim parcalandi sizleri okurken, gozyaslarimi tutamadim. Allah'im sabir versin sizlere. Hepimiz ayni kaderi paylasiyoruz. Farki farkli hikayeler ama acimiz hep ayni. Allah kimseye evlat acisi yasatmasin. En kisa zamanda acinizi hafifletecek, doya doya opup koklayacaginiz, acisini gormeyeceginiz bir evlat versin Allah hepinize, hepimize, isteyen herkese.

Seymacim, cok uzuldum sana da. Diyecek birsey bulamiyorum. Allah yardimcin olsun, kizini bagislasin sana.

Allah hamilelerimizi korusun.

Sagolun cevap verdiginiz icin sogam suyunu deendim fayda etMedi canim zaten doktorum birtanesi dogustan kapali acilma dedi((((

Sagol canim Rabbim tekrar verir diye ümit ediyorum, ama bu bebegimi 4 sene bekledim gec buldum erken kaybettim.
Imtihani kazananlardan olmayi diliyorum...

Canim senin yaptigin hic birsey bosuna gitmedi, ne hissettigini anliyorum tedaviyle olunca dahada zor oluyor.
Ben 4 sene önce tedaviyle hamile kaldigim 38 haftalik bebegimi kaybetmistim, hayattan bir beklentim kalmamisti kizim ve esim icin yasiyordum.Hep istedim bir daha hamile kalmayi 4 tane doktor degistirdim onca tedavi gördüm olmadi bebegim.
Artik kendimi tek cocuklu bir hayata alistirmisken bu ogluma hamile oldugumu ögrendim, dünyalar benim olmustu ama mutlulugum sadece 16 hafta sürdü.
Allahim bizlere tekrar normal yoldan hamile kalmayi nasip etsin cünkü tedavi olmaya ne maddi nede manevi gücüm kalmadi...

Allahim dayanma gücü versin Arkadasim
Bütün melek annelerinin kucaklarini istemedigi kadar bebekle doldursun...

Haklisin canim olan bizden daha cok seymama oldu o cok iyi bir abla olacakti ama nasip degilmis demekki...
Bundan sonra eger hamile kalirsam tabiki bir oglum olsun isterim ama saglikli ve uzun ömürlü olan bir Ogul ve kolay ve problemsiz bir hamilelik...
Tesekkür ederim canim Rabbim Kizima uzun ömürler versin ve bizlere onun acisini göstermesin, Rabbimden hep bunu diliyorum...

Ben bebeğini kaybedeli 3 ay oldu.İlk zamanlarda yazmıştım işe başladığımdan beri giremiyorum.birsürü test yapıldı hiç birşey çıkmadı.plasenta kireçlenme ve kanam varmış. Bunun dışında elle tutulur bir sonuç elde edemedim.Eşim artık çocuk lafını duymak bile istemiyor.Tekrar anne olmak bana baya uzak yani.

bu acıya zamanla alışırım sanmıştım ama zaman geçtikçe acının boyutlarıda değişiyor.arttık daha derin daha çok yakıyo içimi ve kendimi daha çağresiz hissediyorum.

benim gibi plasental sorunlardan bebeğini kaybedenler bana yardım edin .plasenta yaşlanması ,doppler akın kaybı yaşayanlar yeniden bebek sahibi olabildlnizmi? neler yaptınız.

lütfen bana ışık olun

Kızın için Allah sabırlar versin. Lütfen umutsuzluğa kapılma niye tekrar anne olamayasın. Evet giden kızın geri gelmez ama yeni yavrunla birlikte yaşama isteğin yeniden gelir, yaran biraz sarılır. Burada tüp bebekle hamile kalıp bebeğini kaybeden çok arkadaşımız yeniden tüp bebekle hamile kalıp yavrusuna kavuştu, hatta artık tüple bile hamile kalamazsın denilen bir arkadaşımız doğal yollardan hamile kaldı ve geçenlerde doğum yaptı. Bizi hayatta ve ayakta tutan tek şey umut, onu da kaybedersek yaşayamayız.

Map'cim çokk sevindim hayırlı olsun sağlıkla kucağına aldığının haberini okuyunca ohh dedim Allah isteyen herkese nasip etsin inşallahh Alp'i öpüyorumm:)

aramıza yeni katılan arkadaşlar Allah hepimize bu dünyada da anne olmayı nasip etsin inşallah....Akıl sağlığı versinibeden sağlığı versin bizler eve doğmasını istediğimiz yavrularımıza.....
canım isimleri de çok güzelmiş.....çok şükür inançlı insanlarız...Rabbim kimseye taşıyamayacağı yük yüklemesin inş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…