Kizlar ben dün maalesef tekrar bebegimi kaybettim rahim agzi acik oldugundan su kesesi patladi.
Bir haftadir hastanedeydim ama serklaj yapilamadi bakteriden dolayi ...
Dünya ikinci kez basima yikildi ne yapacagimi bilmiyorum
bugun bi akrabam gelmisti onbes sene falan cocugu olmdi tup bebek yaptirdi tuttu ama hep yatiyodu doktor dikis demis korkmus yaptirmamis ayni senin gibi bebegin ayagi elime geliyodu dedi hastanede yatmisti son zamanlar bebegi 27 haftalik dogdu ayaklarindan gelmis bebek kuvezde kaldi simdi yedi yasinda yaramaz mi yaramaz hersey nasip guzelim bizimde nasibimiz bu kadar ben dikisliyim ama dikis icin gec kalinmis rahim boyu sifir aciklik var doktorun dedigi gibi isimiz duaya kalmis yani sende simdi bunlari dusunup uzuluyorsundur cunku ben hala dusunuyorum ikinci kizim bos yerre gitti kese bozulmadan geldi rahim tasimadigi icin dikis atilsaydi zamaninda ve yatsaydim bisey olmayacakti ama iste nasip olunca dikis olmadanda raéhiminde aciklikla dogurup bebegine kavusan var kendini uzme kafanda kurupda yipratma hersey olacagina varir bidahaki hamileliginde 12haftada dikis atilir tedbirli olursun insanllah bu sefer oglunu kucaklayip cennetteki yavrularinin hasretini dindirirsin
Sagol canim azda olsa yasam sevincim yerine gelmisti ama artik tamamen gitti...Canım benim ne diyeceğimi, ne yazacağımı bilemiyorum. Dün gördüm mesajını yanlış mı okuyorum diye defalarca okudum elim birşey yazmaya varmadı. Okuduğumdan beri aklım hep sende. Oysaki ne çok umutluyduk bu sefer. Allah kat be kat sabırlar versin, yüreğine ferahlık versin.
canım çok üzüldüm allahım bize sabırlar versin dayanma gücü versin ne diyeyim.
Gittin....
Bizi derin acilara garkettin
Gittin...
Sanki birazcik acele de ettin
Yillardir hep seni bekledik
Sen ise Cenneti tercih ettin
Orada bir canimiz daha var
Yoksa sen onu mu merak ettin
O da candi bize sende can
Zaten yanimizda hep Cani-Canan
Farketmedin....
Lakin burdaki canlari harap ettin
Belkide ilahi bir cagri duydun yavrum
Belkide o yüzden hemen gittin
Cokmu tatli geldi Cennetin kokusu
Yoksa o yüzdenmi acele ettin
Bizler doyamadik size
Vuslat Mahserde
Mutluluk bize Saadet-i Dareynde
Bulusamazsak eger Adnde Naimde Firdevste
Ümidimiz önce Rabb sonra Efendimiz, sonrada sizde....
Canim Ogullarim...
Ahmed Said`im ve Muhammed Fatihim
ben de bebeğimi kaybettim,ağlamaktan gözümde yas kalmadı,tüp bebekle olmuştu zaten,bir daha da olmaz artık,olsa da ölen kızım olmayacak,o artık gitti.27.haftada hersey normalken suyu bitmis dediler,zaten bir kac gün oncesinden kasilmalar,kanama başlamıştı...nerden başlayıp nasıl anlatmalı bilmiyorumki, 27 haftada basıma gelmeyen,çekmediğim sıkıntı kalmamıştı,tam hersey yoluna girmişti ki,tüm emeklerim bosa gitti,elim bomboş kaldı
inşallah rabbim hepinize nasip eder o günleri
çok teşekkür ediyorum destekleriniz için burada rahatlıyorum içimi dökemiyorum kimseye anlamıyolar beni zaman herşeyin ilacı unutursun diyolar hep ama ben yüzünü gülüşünü sesini kokusunu nasıl unuturum ilk göz ağrımdı benim...
Ben de bebeğimi kaybettim,ağlamaktan gözümde yas kalmadı,tüp bebekle olmuştu zaten,bir daha da olmaz artık,olsa da ölen kızım olmayacak,o artık gitti.27.haftada hersey normalken suyu bitmis dediler,zaten bir kac gün oncesinden kasilmalar,kanama başlamıştı...nerden başlayıp nasıl anlatmalı bilmiyorumki, 27 haftada basıma gelmeyen,çekmediğim sıkıntı kalmamıştı,tam hersey yoluna girmişti ki,tüm emeklerim bosa gitti,elim bomboş kaldı
Bu arada Defnoşum'dan da Melek'ten de ses yok. Kızlar bizi merakta bırakmayın.[/Q
premetecim selam. malesef bu ay da müjdeli haberlerim yok
bir de bakıyorum ki aylar su gibi geçiyor , koca 9 ay oldu defnemi kaybedeli. her ay bir umut oluyor ama sonra yine hayal kırıklığı.
benimde hamileliğimde her şey normaldi. Kızım bana hiçbir rahatsızlık vermemişti,midem bile bulanmamıştı.32. Gaftamda birden bire suyum geldi. 1 hafta öyle yattım hastanede. Sabcılarımın başladığı gece tam 33. Haftamız dolmuştu. Ama doktorlar sürekli sancım dursun diye ilaç verdi durdular. Bi şey diyemiyosunki doktordan iyi mi bileceksin diye susuyosun.. Sancım sabaha karşı 3 te azalmıştıki nst de kızımın kalp atışlarının azaldığını söyledi doktor. Apar topar sezeryana aldılar beni. Yavrum oksijensiz kalmış. Düşünsene ona hayat veren rahmim kızımın nefesini kesmiş.. Doğduğunda kendi kendine nefes alamıyomuş.. Kızım öldü diye çıkmışım ameliyathaneden,narkozun etkisi geçene kadar da ağlamışım kızım öldü diye. 15 gün yaşadı yavrum küvezde.. Makinaya bağlı nefes alarak. Nefeslerim onun olsaydı keşke.. Keşke yeniden karnıma koysalardıda iyileşseydi yavrum karnımda... Son gün kendi kendine nefes almaya başladı. Makinalar çıktı. Hareketlenmeye başladı. Hemşire ablaları altını değiştirirken rahat vermezmiş yaramaz kızım. Ben sanıyodu belkide onları ellerini tutmaya çalışıyodu kuzum.... Sonra sabahına haber geldi bebeğinizi kaybettik gelin diye..
Hayat durdu... Zaman akmaz oldu... Ben o 15 güne hapsolup kaldım... Bugün yaşasaydı bebeğim 5 ay 3 günlük olacaktı... Belki emekliyo olacaktı bilmiyorumki... Yandım... Tutuştum...gözyaşlarım hiç tükenmedi... Hala az önce telefon gelmiş gibi ağlar dururum...ama hiç emeklerim boşa gitti demedim... Sende deme arkadaşım nolur... şimdi deselerki kızını geri vercem bana ne bağışlarsın, vereceğim tek cevap ne istersen olurdu....
Dayanmak zor ,sabretmek güç.. Ama derdi veren de büyük... Diyecek söz yok ondan gelene... Boynumuz kıldan ince... Gelen ondan, giden yine ona...ona sığın...o her şeye kadir...rabbim sabreden kullarından olmamızı nasip etsin inşallah... Allah sabır versin arkadaşım... Her şey gönlünce olsun...
Gittin....
Gittin...
Farketmedin....
Bizler doyamadik size
Vuslat Mahserde
Canim Ogullarim...
selamunaleykum arkadslar ben yeni üye oldum ve yazdıklarınızı okuyunca benım gibi niceleri varmış die düşündüm.evlendikten bir yılsonra hamile kalmıştım.çok sevinmiştik.bebeğimin sağlık problemi olur aklımın ucundan geçmezdi.herşey iyi hoş giderken bebeğimde eksremite kısalığı ve deformiteler görüldü.dünya başımıza yıkılmıştı doktor bana bebeğın durumunu anlatırken sadece"cinsiyeti erkekmi"dediğimi hatırlıyorum.ve bebeğim sularımın erken gelmesiyle 33haftalık dünyaya geldi doktorlar herseyin bir caresi var büyüdükce tedavi olur normalden biraz kısa bir cocuk olur diyorlardı.10 gün sonra kavustum yavruma okadar güzeldiki adını yusuf koyduk.sevdik kokladık öptüm ve 3buçuk aylıkken normal bir soğuk algınlığı yasadı daha sonra enfeksiyona dönüştü.ve bebeğiin vücudu birtürlü basit bir enfeksiyonu yenemedi 21.günün sonunda kaybettik.buarada yasanan okadar cok seyler varki.bebeğimi ciğerleri kapandığı için solunum makinasına bağlamıslardı ve günde 5 dk görebiliyordum ve hergecen gün kötüye gidiyordu son gittiğimde artık bebeğimin küçük bedenini dayanamıcanı anladım ve kuvozden elerini tuttum öptüm sevdim parmaklarımı iki kere sıktı sanki vedalastı benımle.bunları anlatmak yazmak okadar zorkı.elediğimiz belediğimiz bebeğimizi karatoprağa bıraktık.aradan birkac ay sonra hamile olduğumu öğrendim ve içimde büyük bir korku oluştu hemde cok sevindik bize iyi gelecekti yusufumuzun acsını unutturacaktı hersey iyi ve kontrollu giderken 26.haftada bebeğimi gözyaşları içinde aldılar benden yine sebebsiz anlamsız suların erken gelmesiyle erken doğum yaptım kızım bir ay kuvözde yasadı onu camdan günde birkez görebiliyordum ve hareket ettiğini görünce umutlanıyorduk.süt biriktiyorduk buzlaukta belki makıneden cıkar süt isterler die.ama olmadı bir sabah yine aynı haber başınız sağolsun.dondum..yine ölüm.bebeğimin soğuk bedeni ciğerimdeki ateşi söndürmeye yetmedi.simdi iki küçük mezarım var yanayana bebeklerimin kokusu hala burnumda ve bidaha hamile kalmakmı??????
Ne denirki diyecek bir şey bulamıyorum. Öğrendiğim andan beri çok üzgünüm. Bir şey yazamıyorum. Allah sabır versin. Allahım elbet bir gün seninde yüzünü güldürür inşallah. Dayan canım. Allah sabır, sabır versin.
Ben de bebeğimi kaybettim,ağlamaktan gözümde yas kalmadı,tüp bebekle olmuştu zaten,bir daha da olmaz artık,olsa da ölen kızım olmayacak,o artık gitti.27.haftada hersey normalken suyu bitmis dediler,zaten bir kac gün oncesinden kasilmalar,kanama başlamıştı...nerden başlayıp nasıl anlatmalı bilmiyorumki, 27 haftada basıma gelmeyen,çekmediğim sıkıntı kalmamıştı,tam hersey yoluna girmişti ki,tüm emeklerim bosa gitti,elim bomboş kaldı
benimde hamileliğimde her şey normaldi. Kızım bana hiçbir rahatsızlık vermemişti,midem bile bulanmamıştı.32. Gaftamda birden bire suyum geldi. 1 hafta öyle yattım hastanede. Sabcılarımın başladığı gece tam 33. Haftamız dolmuştu. Ama doktorlar sürekli sancım dursun diye ilaç verdi durdular. Bi şey diyemiyosunki doktordan iyi mi bileceksin diye susuyosun.. Sancım sabaha karşı 3 te azalmıştıki nst de kızımın kalp atışlarının azaldığını söyledi doktor. Apar topar sezeryana aldılar beni. Yavrum oksijensiz kalmış. Düşünsene ona hayat veren rahmim kızımın nefesini kesmiş.. Doğduğunda kendi kendine nefes alamıyomuş.. Kızım öldü diye çıkmışım ameliyathaneden,narkozun etkisi geçene kadar da ağlamışım kızım öldü diye. 15 gün yaşadı yavrum küvezde.. Makinaya bağlı nefes alarak. Nefeslerim onun olsaydı keşke.. Keşke yeniden karnıma koysalardıda iyileşseydi yavrum karnımda... Son gün kendi kendine nefes almaya başladı. Makinalar çıktı. Hareketlenmeye başladı. Hemşire ablaları altını değiştirirken rahat vermezmiş yaramaz kızım. Ben sanıyodu belkide onları ellerini tutmaya çalışıyodu kuzum.... Sonra sabahına haber geldi bebeğinizi kaybettik gelin diye..
Hayat durdu... Zaman akmaz oldu... Ben o 15 güne hapsolup kaldım... Bugün yaşasaydı bebeğim 5 ay 3 günlük olacaktı... Belki emekliyo olacaktı bilmiyorumki... Yandım... Tutuştum...gözyaşlarım hiç tükenmedi... Hala az önce telefon gelmiş gibi ağlar dururum...ama hiç emeklerim boşa gitti demedim... Sende deme arkadaşım nolur... şimdi deselerki kızını geri vercem bana ne bağışlarsın, vereceğim tek cevap ne istersen olurdu....
Dayanmak zor ,sabretmek güç.. Ama derdi veren de büyük... Diyecek söz yok ondan gelene... Boynumuz kıldan ince... Gelen ondan, giden yine ona...ona sığın...o her şeye kadir...rabbim sabreden kullarından olmamızı nasip etsin inşallah... Allah sabır versin arkadaşım... Her şey gönlünce olsun...
canım çok duygulandırdın beni
evet onlar Cennetin kokusunu aldı ve oraya gitmeye can attılar
çoook üzüldüm inanamadım okuyunca , ama ne gelir elden, Rabbim Şeymaya sağlık sıhhat versin, küçük yaşında bizim zor katlandığımız acılar gördü minik omuzları, Rabbim inşallah üçüncü oğlunu sağlıklı bir şekilde, sıkıntısız bir hamilelikle kucağına almayı nasip etsin
Tesekkür ederim canim Rabbim Kizima uzun ömürler versin ve bizlere onun acisini göstermesin, Rabbimden hep bunu diliyorum...Birkac gundur girememistim, yeni katilan melek anneleri olmus. Icim parcalandi sizleri okurken, gozyaslarimi tutamadim. Allah'im sabir versin sizlere. Hepimiz ayni kaderi paylasiyoruz. Farki farkli hikayeler ama acimiz hep ayni. Allah kimseye evlat acisi yasatmasin. En kisa zamanda acinizi hafifletecek, doya doya opup koklayacaginiz, acisini gormeyeceginiz bir evlat versin Allah hepinize, hepimize, isteyen herkese.
Seymacim, cok uzuldum sana da. Diyecek birsey bulamiyorum. Allah yardimcin olsun, kizini bagislasin sana.
Allah hamilelerimizi korusun.
Bu arada Defnoşum'dan da Melek'ten de ses yok. Kızlar bizi merakta bırakmayın.[/Q
bir de bakıyorum ki aylar su gibi geçiyor , koca 9 ay oldu defnemi kaybedeli. her ay bir umut oluyor ama sonra yine hayal kırıklığı.
Canım biliyorum ki artık sabrın tükeniyor ama kendini üzmemeye çalış. Burada çoğumuz umutlarımızın tükendiği, artık olmayacak galiba dediğimiz ayda hamile kaldık. Tam dibe vurdum dediğin anda çıkıp geliyor bu inatçı bebişler.
Ben bebeğini kaybedeli 3 ay oldu.İlk zamanlarda yazmıştım işe başladığımdan beri giremiyorum.birsürü test yapıldı hiç birşey çıkmadı.plasenta kireçlenme ve kanam varmış. Bunun dışında elle tutulur bir sonuç elde edemedim.Eşim artık çocuk lafını duymak bile istemiyor.Tekrar anne olmak bana baya uzak yani.
bu acıya zamanla alışırım sanmıştım ama zaman geçtikçe acının boyutlarıda değişiyor.arttık daha derin daha çok yakıyo içimi ve kendimi daha çağresiz hissediyorum.
benim gibi plasental sorunlardan bebeğini kaybedenler bana yardım edin .plasenta yaşlanması ,doppler akın kaybı yaşayanlar yeniden bebek sahibi olabildlnizmi? neler yaptınız.
lütfen bana ışık olun
Dayhancım ben de ilk oğlumu doppler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapıp kaybetmiştim. Doğumdan sonra plesantanın patalojisinde aynı seninki gibi plesantada infaktlar saptandı yani plesantanın bazı bölgeleri çürümüş kireçlenme dedikleri bu oluyor zaten. Oldukça sıkıntılı bir hamilelik geçirmiş olsam da şu an ikinci oğlum sağlıklı bir şekilde evimde koşturup oynuyor. Sana hangi testler yapıldı. Bende kan pıhtılaşması çıktı hamileliğim boyunca kan sulandırıcı iğne vuruldum. Eşine de biraz zaman tanı daha kaybınız çok yeni. Eşlerimiz de çok üzülüyorlar üstelik biz ağlayıp sızlayıp, dertleşip rahatlarken onlar sürekli içine atıyorlar. Emin ol zamanı geldiğinde o senden daha çok çocuk isteyecektir.
Merhaba melek anneleri. Ben anne oldum şükürler olsun. Sizlerle paylaşamak için eve dönmeyi bekledim. Bugün taburcu olduk. Sezeryan ile doğum yaptım. Rabbim tüm melek annelerine bu duyguyu tattırsın. İçinizde hamişler ve hamiş olmak isteyenler var umudunuzu ne olursa olsun tüketmemeye çalışın. Hepinizi çok seviyorum. Daha uzun süre giremeyebilrim ama ara ara uğramaya çalışıcam.
Oğlum ALP de size selam söylüyor teyzeleri.
Ben artik seni daha iyi anliyorum canim, hersey yolundayken 7 subatta rutin kontrolum vardi, ben cinsiyetini ögrenecekmiyiz diye düsünüyordum bir yandan (zaten bir oglum olacagini bilerek).
Artik karnimdan bakilacagini düsünüyordum cünkü 15+4 olmustuk, doktorum tedbir amacli ilk önce alttan bakayim sonra karindan muayene ederim dedi.
Ve alttan bakinca rahim agzinin komple acilmis oldugunu gördü oglumun bacaklari gözüküyordu rahim agzinda.
Hemen hastaneye sevk edildim bakteri tespit edildi rahim agzindaki sivi artik olmadigindan, ben bakterilerin temizlenip pazertesi serklaji beklerken pazar günü kanamam geldi su kesen delinmis ama yinede yat belki tekrardan toparlanir dediler,ama suyum her kalktigimda azda olsa geliyordu.Pazartesi yapilan kontrolde suyum hepsi rahim agzina birikmisti.
oglum susuz kalmis ama hala kalbi atiyordu,o gece su kesesi patladi sancim yoktu yattim o gece.
Ve sevgililer gününde melek oglum geldi hic annesinin canini acitmadan sancisiz bir sekilde...
Rahmim hasarli oldugundan sanci cekmemem gerekiyordu öylede oldu , ayaklardan geldi yavrum...
Pesine kürtaj oldum plasentayi aldilar o zamanda 1 litre kan kaybetmisim, ogullarim icimi kanatarak gidiyorlar
Bence sen kafani rahat tut en azindan serklaji yaptirabilmissin , hamileligin geri kalanini yatarak gecir hic yerinden kalkma, keske benimde serklaj yapilsaydida bende aylarca yatsaydim...........
canım isimleri de çok güzelmiş.....çok şükür inançlı insanlarız...Rabbim kimseye taşıyamayacağı yük yüklemesin inş...Gittin....
Gittin...
Farketmedin....
Bizler doyamadik size
Vuslat Mahserde
Canim Ogullarim...
kısmet sonraki aylara...bak beraber bekliyoruz....bakarsın peşe peşe oluruz....ben bebeğimi kaybedeli 18 ay olacak ... o kadar hızlı geçti ki....Bu arada Defnoşum'dan da Melek'ten de ses yok. Kızlar bizi merakta bırakmayın.[/Q
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?