demek map başardı
Allah analı babalı buyutmeyı nasıpo etsın ınsallah
Rabbım nerde yuregı yanmıs varsa
sınannuray' nasıl gebelıgı devam edıyormu onu goremedım lıstede :S
Kizlar ben dün maalesef tekrar bebegimi kaybettim rahim agzi acik oldugundan su kesesi patladi.
Bir haftadir hastanedeydim ama serklaj yapilamadi bakteriden dolayi ...
Dünya ikinci kez basima yikildi ne yapacagimi bilmiyorum
aramiza yeni gelen arkadaslar basiniz sagolsun allah sabir versin cok buyuk bi aci insanin evladini yitirmesi canindan can gitmis gibi artik ne tadiniz nede yasama sevinciniz kaliyo cok zor ust uste okuyunca kotu oldum allahim buyuk yardimcimiz olsun bize hayirli saglikli evlatlar nasip etsin acilari bitmez ama hafifler belki
merhaba ben foruma yeni üye oldum yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım yaşan bilir derler yaa
bende 28.02.2011 de 34 haftalık doğum yaptım kızımın kilosu 2.490 boyuda 50 cm di herşey normal gidiyordu bir gün sonra hastaneden kızımla beraber çıktık doktorlar gayet sağlıklı bi problemi yok dediler 1 aylıkken karnı şiş olduğu için hastaneden hastaneye gezdik yaptırmadığımız test kalmadı herşey normal sadece gaz problemi var dediler 10 gün sonra karnındaki şişlik indi büyümeye başlamıştı yavrum 5 kilo olmuştu o kadar sakin bir bebekti beni hiç üzmedi ağlamayı dahi beceremiyordu ben hep meleğim diye seviyordum onu herşey ço güzel gidiyordu taki 23.05.2011 e kadar öğle saatleri birden kusmaya başladı emdiklerini çıkartıyodu 1 saatte süzüldü resmen hastaneye götürdük sıvı kaybından yatırdılar yoğun bakıma sıvı takviyesi yaptılar ertesi gün idrar testinde protein çıkmış böbrekleri protein kaçırıyo dedi doktor kızımı monitrden izliyordum orda acı içinde yatarken içim acıyodu onun yerine ben yatayım allahım diye dua ediyordum ertesi gün tekrar gittik görmeye doktor bu sefer de karaciğerinde sorun var kanı geç pıhtılaşıyormuş iç kanama geçirebilir ve kanı geç pıhtılaştığı için kaybedebiliriz dedi benim acım bana yeterken eşimin ailesi beni suçluyordu hep sen bi çocuğa bakamadın ondan oldu ne biçim annesin sen diyolardı hatta eşime karını hasteneye götür hastalıklı o bile dediler doktorlar çok umutsuz konuşuyolardı artık kendinizi hazırlayın ya özürlü olacak yada ölecek dediler ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemedim sustum sadece ağlıyordum sürekli allahıma dua ediyordum kızımı yavrumu bana bağışla diye 27.05.2011 saat 23 de kalbi durmuş kızımın tekrar çalıştırıp makineye bağlamışlar sadece 3 saat dayanabilmiş gece 2 de kaybetmişim kızımı melek olmuş benim meleğim o gün kızımı toprağa verdik allahımdan sabır istiyordum hep...
selamunaleykum arkadslar ben yeni üye oldum ve yazdıklarınızı okuyunca benım gibi niceleri varmış die düşündüm.evlendikten bir yılsonra hamile kalmıştım.çok sevinmiştik.bebeğimin sağlık problemi olur aklımın ucundan geçmezdi.herşey iyi hoş giderken bebeğimde eksremite kısalığı ve deformiteler görüldü.dünya başımıza yıkılmıştı doktor bana bebeğın durumunu anlatırken sadece"cinsiyeti erkekmi"dediğimi hatırlıyorum.ve bebeğim sularımın erken gelmesiyle 33haftalık dünyaya geldi doktorlar herseyin bir caresi var büyüdükce tedavi olur normalden biraz kısa bir cocuk olur diyorlardı.10 gün sonra kavustum yavruma okadar güzeldiki adını yusuf koyduk.sevdik kokladık öptüm ve 3buçuk aylıkken normal bir soğuk algınlığı yasadı daha sonra enfeksiyona dönüştü.ve bebeğiin vücudu birtürlü basit bir enfeksiyonu yenemedi 21.günün sonunda kaybettik.buarada yasanan okadar cok seyler varki.bebeğimi ciğerleri kapandığı için solunum makinasına bağlamıslardı ve günde 5 dk görebiliyordum ve hergecen gün kötüye gidiyordu son gittiğimde artık bebeğimin küçük bedenini dayanamıcanı anladım ve kuvozden elerini tuttum öptüm sevdim parmaklarımı iki kere sıktı sanki vedalastı benımle.bunları anlatmak yazmak okadar zorkı.elediğimiz belediğimiz bebeğimizi karatoprağa bıraktık.aradan birkac ay sonra hamile olduğumu öğrendim ve içimde büyük bir korku oluştu hemde cok sevindik bize iyi gelecekti yusufumuzun acsını unutturacaktı hersey iyi ve kontrollu giderken 26.haftada bebeğimi gözyaşları içinde aldılar benden yine sebebsiz anlamsız suların erken gelmesiyle erken doğum yaptım kızım bir ay kuvözde yasadı onu camdan günde birkez görebiliyordum ve hareket ettiğini görünce umutlanıyorduk.süt biriktiyorduk buzlaukta belki makıneden cıkar süt isterler die.ama olmadı bir sabah yine aynı haber başınız sağolsun.dondum..yine ölüm.bebeğimin soğuk bedeni ciğerimdeki ateşi söndürmeye yetmedi.simdi iki küçük mezarım var yanayana bebeklerimin kokusu hala burnumda ve bidaha hamile kalmakmı??????[/QU
içim parçalanıyo okurken allahım sabrını versin sana kuzularının ne diyeyim...inşallah allahım sağlıklı evlat nasip edecek sana bundan sonra..yavrularının mükafatınıda verecek sana...
listeyi gorunce cok mutlu olmustum mustakbel hamilelerimiz cogalmis o liste buyudukce umudum artiyo ozlemimsin ve melek sizi cani gonulden destekliyorum daha ben birini kucagima alamadan ikinciyi dusunmeye basladim ama benim icin imkansiz gibi su durumda yatmak zor bebek varken yatmak hic olmaz hem esimde kesinlikle istemiyo siz yapin bekletmeden gelsin bebekler ikisi bi arada buyur kurban olurum ben onlara bitir bitir gezerler evin icinde
canım benim çok üzüldüm gerçekten.allahım sana sabırlar versin.sen bizden daha çok bağlanmışsın zaman geçirmişsin ...biz yaşayamadığımız günlerin hayalini kuruyoruz sense yaşadığın günlerin ne diyeyim kelimelerde tükeniyo acı evlat acısı olunca.ama seni suçlamaları çok saçma destek olmaları gerekirken böyle davranmaları çok üzücü...allah a inanan insan seni suçlamaması lazım.inşallah allahım kucağını en kısa zamanda doldurur...acın dinmesede hafifler allahım yar ve yardımcın olsun...
Merhaba canim littleangel
Google tek tup diye aratinca senin topik cikti.
Benimde sag tüpüm dogustan kapali,sol acikmis yumurtalar iyiymis doktor ameliyattla acamadi 3 senedir bebek istiyorum tupumun kapali oldugunu 5 ay ônce ôgrendim dunya basima yikildi caresiz umutsuz hissediyorum kendimi sen nasil hamile kaldin?
Kizlar benide araniza alin benim gibi olan varsa umut olur nolursunuz cok caresizim dua bile ederken umudum yok
Almanyada yasiyorum 24 yasindayim burda drlar onemsemiyolar yas kucuk diyolar bunlarda 30 normal yas ; cocuk icin(((((
selamunaleykum arkadslar ben yeni üye oldum ve yazdıklarınızı okuyunca benım gibi niceleri varmış die düşündüm.evlendikten bir yılsonra hamile kalmıştım.çok sevinmiştik.bebeğimin sağlık problemi olur aklımın ucundan geçmezdi.herşey iyi hoş giderken bebeğimde eksremite kısalığı ve deformiteler görüldü.dünya başımıza yıkılmıştı doktor bana bebeğın durumunu anlatırken sadece"cinsiyeti erkekmi"dediğimi hatırlıyorum.ve bebeğim sularımın erken gelmesiyle 33haftalık dünyaya geldi doktorlar herseyin bir caresi var büyüdükce tedavi olur normalden biraz kısa bir cocuk olur diyorlardı.10 gün sonra kavustum yavruma okadar güzeldiki adını yusuf koyduk.sevdik kokladık öptüm ve 3buçuk aylıkken normal bir soğuk algınlığı yasadı daha sonra enfeksiyona dönüştü.ve bebeğiin vücudu birtürlü basit bir enfeksiyonu yenemedi 21.günün sonunda kaybettik.buarada yasanan okadar cok seyler varki.bebeğimi ciğerleri kapandığı için solunum makinasına bağlamıslardı ve günde 5 dk görebiliyordum ve hergecen gün kötüye gidiyordu son gittiğimde artık bebeğimin küçük bedenini dayanamıcanı anladım ve kuvozden elerini tuttum öptüm sevdim parmaklarımı iki kere sıktı sanki vedalastı benımle.bunları anlatmak yazmak okadar zorkı.elediğimiz belediğimiz bebeğimizi karatoprağa bıraktık.aradan birkac ay sonra hamile olduğumu öğrendim ve içimde büyük bir korku oluştu hemde cok sevindik bize iyi gelecekti yusufumuzun acsını unutturacaktı hersey iyi ve kontrollu giderken 26.haftada bebeğimi gözyaşları içinde aldılar benden yine sebebsiz anlamsız suların erken gelmesiyle erken doğum yaptım kızım bir ay kuvözde yasadı onu camdan günde birkez görebiliyordum ve hareket ettiğini görünce umutlanıyorduk.süt biriktiyorduk buzlaukta belki makıneden cıkar süt isterler die.ama olmadı bir sabah yine aynı haber başınız sağolsun.dondum..yine ölüm.bebeğimin soğuk bedeni ciğerimdeki ateşi söndürmeye yetmedi.simdi iki küçük mezarım var yanayana bebeklerimin kokusu hala burnumda ve bidaha hamile kalmakmı??????
canim basin sagolsun o kadar uzuldumki okurken benim yasadiklarim geldi aklima tekrar tekrar hayal kirikligi cok zor allah sabir versin cok uzuldum ya hic kontrollerde farkedilmedimi aciklik
Ben artik seni daha iyi anliyorum canim, hersey yolundayken 7 subatta rutin kontrolum vardi, ben cinsiyetini ögrenecekmiyiz diye düsünüyordum bir yandan (zaten bir oglum olacagini bilerek).
Artik karnimdan bakilacagini düsünüyordum cünkü 15+4 olmustuk, doktorum tedbir amacli ilk önce alttan bakayim sonra karindan muayene ederim dedi.
Ve alttan bakinca rahim agzinin komple acilmis oldugunu gördü oglumun bacaklari gözüküyordu rahim agzinda.
Hemen hastaneye sevk edildim bakteri tespit edildi rahim agzindaki sivi artik olmadigindan, ben bakterilerin temizlenip pazertesi serklaji beklerken pazar günü kanamam geldi su kesen delinmis ama yinede yat belki tekrardan toparlanir dediler,ama suyum her kalktigimda azda olsa geliyordu.Pazartesi yapilan kontrolde suyum hepsi rahim agzina birikmisti.
oglum susuz kalmis ama hala kalbi atiyordu,o gece su kesesi patladi sancim yoktu yattim o gece.
Ve sevgililer gününde melek oglum geldi hic annesinin canini acitmadan sancisiz bir sekilde...
Rahmim hasarli oldugundan sanci cekmemem gerekiyordu öylede oldu , ayaklardan geldi yavrum...
Pesine kürtaj oldum plasentayi aldilar o zamanda 1 litre kan kaybetmisim, ogullarim icimi kanatarak gidiyorlar
Bence sen kafani rahat tut en azindan serklaji yaptirabilmissin , hamileligin geri kalanini yatarak gecir hic yerinden kalkma, keske benimde serklaj yapilsaydida bende aylarca yatsaydim...........
Kizlar ben dün maalesef tekrar bebegimi kaybettim rahim agzi acik oldugundan su kesesi patladi.
Bir haftadir hastanedeydim ama serklaj yapilamadi bakteriden dolayi ...
Dünya ikinci kez basima yikildi ne yapacagimi bilmiyorum
selamunaleykum arkadslar ben yeni üye oldum ve yazdıklarınızı okuyunca benım gibi niceleri varmış die düşündüm.evlendikten bir yılsonra hamile kalmıştım.çok sevinmiştik.bebeğimin sağlık problemi olur aklımın ucundan geçmezdi.herşey iyi hoş giderken bebeğimde eksremite kısalığı ve deformiteler görüldü.dünya başımıza yıkılmıştı doktor bana bebeğın durumunu anlatırken sadece"cinsiyeti erkekmi"dediğimi hatırlıyorum.ve bebeğim sularımın erken gelmesiyle 33haftalık dünyaya geldi doktorlar herseyin bir caresi var büyüdükce tedavi olur normalden biraz kısa bir cocuk olur diyorlardı.10 gün sonra kavustum yavruma okadar güzeldiki adını yusuf koyduk.sevdik kokladık öptüm ve 3buçuk aylıkken normal bir soğuk algınlığı yasadı daha sonra enfeksiyona dönüştü.ve bebeğiin vücudu birtürlü basit bir enfeksiyonu yenemedi 21.günün sonunda kaybettik.buarada yasanan okadar cok seyler varki.bebeğimi ciğerleri kapandığı için solunum makinasına bağlamıslardı ve günde 5 dk görebiliyordum ve hergecen gün kötüye gidiyordu son gittiğimde artık bebeğimin küçük bedenini dayanamıcanı anladım ve kuvozden elerini tuttum öptüm sevdim parmaklarımı iki kere sıktı sanki vedalastı benımle.bunları anlatmak yazmak okadar zorkı.elediğimiz belediğimiz bebeğimizi karatoprağa bıraktık.aradan birkac ay sonra hamile olduğumu öğrendim ve içimde büyük bir korku oluştu hemde cok sevindik bize iyi gelecekti yusufumuzun acsını unutturacaktı hersey iyi ve kontrollu giderken 26.haftada bebeğimi gözyaşları içinde aldılar benden yine sebebsiz anlamsız suların erken gelmesiyle erken doğum yaptım kızım bir ay kuvözde yasadı onu camdan günde birkez görebiliyordum ve hareket ettiğini görünce umutlanıyorduk.süt biriktiyorduk buzlaukta belki makıneden cıkar süt isterler die.ama olmadı bir sabah yine aynı haber başınız sağolsun.dondum..yine ölüm.bebeğimin soğuk bedeni ciğerimdeki ateşi söndürmeye yetmedi.simdi iki küçük mezarım var yanayana bebeklerimin kokusu hala burnumda ve bidaha hamile kalmakmı??????
unuz bi aradan sonra herkese merhaba,
biz 11+0 olduk bebeğimle.ama durumu nedir bilemiorum.hep korkular içindeyim.doktorumunda dediği gibi kucağımıza almadan rahatlamayacak içimiz.bizden haberlee bu kadar.premete ilk başta beni eklemeni istememiştim.ama biraz olsun kendimi hamile gibi hissetmek adına benide listeye eklersen sevinirim.hiçbir belirti yaşamadığım için birşeylerin bana hamile olduğu hissetirmesini istiyorum sanırım.
yeni katılan arkadaşlar üzülerek selam ediyorum.bizim grubumuzda hoşgeldin kelimesi anlamsız bi kelime gbi gelio.rabbimden temennnim ne olur artık hiçbir anne üzülmesin(( cümlelerim kopuk ve anlamsız olabilir.beni nalayışla karşılayacağınızı umuyorum..
Merhaba canim littleangel
Google tek tup diye aratinca senin topik cikti.
Benimde sag tüpüm dogustan kapali,sol acikmis yumurtalar iyiymis doktor ameliyattla acamadi 3 senedir bebek istiyorum tupumun kapali oldugunu 5 ay ônce ôgrendim dunya basima yikildi caresiz umutsuz hissediyorum kendimi sen nasil hamile kaldin?
Kizlar benide araniza alin benim gibi olan varsa umut olur nolursunuz cok caresizim dua bile ederken umudum yok
Almanyada yasiyorum 24 yasindayim burda drlar onemsemiyolar yas kucuk diyolar bunlarda 30 normal yas ; cocuk icin(((((
Canım mrb, ben bi kaç gündür hastanelerdeyim, muayneye gittim ve bisürü sıkıntı çıktı( Rahimde yara varmış, bide nabothi kistleri oluşmuş, en büyüğü 7mm lik bi kaç tane... Eşim sonuçlarımı kendi çalıştığı hastaneye götürdü, doktoruma göstermiş, oda bunlar çok önemli değil, kendiliğinden de geçebilir ama bi pc yani kürtajla patolojik örnek alalım, içimiz rahat olsun demiş.. Yani yarın kürtaj olcam, çok üzülüyorum ama artık herşeyin hayırlısı diyelim... İsmimi listeye yazdığın için çookk teşekkür ederim, inşALLAH bigün hamileler listesinede girerim... Artık bakalım bu kürtajdan sonra ne kadar bebek yapmak yasak dicekler 5:
bugun bi akrabam gelmisti onbes sene falan cocugu olmdi tup bebek yaptirdi tuttu ama hep yatiyodu doktor dikis demis korkmus yaptirmamis ayni senin gibi bebegin ayagi elime geliyodu dedi hastanede yatmisti son zamanlar bebegi 27 haftalik dogdu ayaklarindan gelmis bebek kuvezde kaldi simdi yedi yasinda yaramaz mi yaramaz hersey nasip guzelim bizimde nasibimiz bu kadar ben dikisliyim ama dikis icin gec kalinmis rahim boyu sifir aciklik var doktorun dedigi gibi isimiz duaya kalmis yani sende simdi bunlari dusunup uzuluyorsundur cunku ben hala dusunuyorum ikinci kizim bos yerre gitti kese bozulmadan geldi rahim tasimadigi icin dikis atilsaydi zamaninda ve yatsaydim bisey olmayacakti ama iste nasip olunca dikis olmadanda raéhiminde aciklikla dogurup bebegine kavusan var kendini uzme kafanda kurupda yipratma hersey olacagina varir bidahaki hamileliginde 12haftada dikis atilir tedbirli olursun insanllah bu sefer oglunu kucaklayip cennetteki yavrularinin hasretini dindirirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?