Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Bu arada Defnoşum'dan da Melek'ten de ses yok. Kızlar bizi merakta bırakmayın.

Canım regl oldum ben, olmadı bu ay. İlk bebeğim korunmayı bırakınca 1. ayda , 2. bebeğim 2. ayda gelmişti.Buda bekletmeden 3. ayda gelir inşallah.İnşallah 15.03.2012 tarihinde size güzel haberi veririm. Tesadüf ama 15 mart Yusufumu kaybettiğim gün , 3 yaşında olacaktı güzel bebeğim

Canım hamileliğinin başından beri seninle ilgili hep olumlu şeyler düşündüm.Bebeğini Allahında izniyle sağlıcakla alacaksın kucağına inşallah.Allah gönlüne göre versin canım arkadaşım.Bakarsın sorunsuz bir hamilelikle 2. bebeğini sağlıcakla alırsın kucağına , hiç belli olmaz, Allah ol derse olmayacak şey yok.

Premete, canım, Tolganın doğum günü kutlu olsun. Faceden doğum günü resimlerinize baktım, maşallah ailecek çok hoş görünüyorsunuz.Allah mutluluğunuzu bozmasın canım.
Şeymacım , çok üzüldüm Allah sabır versin arkadaşım.
Map , canım , bebeğini sağlıcakla büyütmeni diliyorum.Senin adına çok mutlu oldum.Doya doya bebeğinle vakit geçir, her melek annesi gibi sen de bu mutluluğu çoktaaan haketin.
Aramıza yeni katılan arkadaşlarım , Çok üzgünüm Allah sabır versin hepinize , inşallah en kısa zamanda yeni bebişleriniz sağlıcakla gelir ,doya doya öpüp koklarsınız onları inşallah.

Sinannurayı hastaneye yatırmışlar. Umarım herşey yolundadır. Allahım sağlıcakla zamnında yavrusunu kucağına almayı nasip etsin inşallah. Dualarımızı eksik etmeyelim arkadaşlar. Allah büyük. Yardımcısı olsun. Allahım bütün melek annelerinin yüzünü güldürsün inşallah. Yüreği yanık kalmasın melek annelerinin. Aminnnnn.

Hayatta bazen çaresiz olduğumuz şeyler var.Bu yüzden bazen teslimiyetçi olmak, yaradana sığınmaktan başka çaremiz yok. Verende Allah, alanda. Benimde ikizlerim tüp bebekti okadar rahat bir hamilelik geçiriyordum ki rüya gibiydi. Bir kere bile midem bulanmadı. Hamilelikten dolayı sıkıntı çekmedim. İşyerinde, evde çalıştım. Hafta sonları temizliği bile kendim yaptım. O kadar enerjim vardi ki, yorulmuyordum yatmak zor geliyordu. Başım gözüm bağlandı. Bu çocuklar tüp bebek biraz dinleneyim sağlıkla doğurayım iş önemli değil demedim Doğumdan önce eve doğalgaz tesisatı döşeteyim hem de evi boya yaptırayımdedim. Oğlanların odasını düzenleriz diye evde tadilat yaptırmaya karar verdim. İşler 5 gün sürdü. Cuma günü bütün işler bitti yattım dinlendim. Tam banyoya gireceğim koyu kahve bir akıntı geldi. Bütün gece dua ettim Allahım yardım et herşey yolunda gitsin bir sorun çıkmasın diye çünki o zaman yavrularıma bir şey olursa ben ne yaparım dedim. Ama iş işten geçti dönüşü olmayan bir yola girmişim meğerse. Kanamam arttı hastane ev git gel derken bir gece sancım geldi bütün gece sabah olsun diye bekledim. Sabah oldu doktora ulaşamadık. Ulaştım öğleye doğru hastaneye gittim 2,5 santim açılma var dendi .5 gün hatanede yattım ama nafile. 26. haftamda doğum yaptım. Yavrumun bir tanesi doğumda vefat etti diğeri küveze girdi. 45 gün küvezde başını bekledim sütümü sağdım ama yavruma kavuşmak nasip olmadı. Ne kadar çabaladıysak sonucu değiştiremedik. Hayatımın en kara günleriydi. O kadar suçladım kendimi anlatamam nefes almam haram gibi geldi. Hep ölmeyi düşündüm. Bu kıymetli çocukların kıymetini bilmedim diye. Kimseyi dinlemedim diye. Ama canıma kıyamayacağım için tek çarem vardı yaşamak, mücadeleye devam etmek, tekrar umudetmek. Zamanı gelince yeniden tüp bebek denedim ve ilk andan itibaren iyiym dmedim yattım. Şimdi şükürler olsun yatarakda olsa kuzucuğum dünya ya geldi. Allahım isteyen herkeze nasip etsin. Bütün melek annelerinin yüzünü güldürsün.

İnsan yatarken zaman hiç geçmiyor. Çok zor ama inan insanoğlu herşeyi unutuyor. Şimdi o hastanelrede sıkıntı çeken kişi ben değilim sanki. Başkası yaşamış gibi. Allahım bütün melek annelerini görmemişe döndürsün inşallah. Amin....

güzel rabbim bütün mutluğu yeni bebeğinle nasip etsin inşallah sana. Darısı bana ve diğer bütün melek annelerine inşallah....

birkaç gündür girmeyince bende merak etmiştim...
durumu nasıl acaba kötü birşey olmasında hastanede yatması daha iyi...
evde ne kadar dikkat etsen olmuyor yine...
allah yardımcısı olsun inş meleği az daha dayanır ve sağlıcakla kucaklar...

Ah nuraycığım ah.. Allahım bir an once seni ferahlatsın istediğinden daha güzel şekillerde inşaallah. Dualarım seninle. Rabbim korusun ikinizi de.

Aminnn. Ben de ilk bebeğimi preeklampsi yüzünden kaybettim. 27 Haftalık doğum yaptım, küçücüktü 10 gün yaşayabildi. Allah melek annelerine sabrını versin.

güzel rabbim bütün mutluğu yeni bebeğinle nasip etsin inşallah sana. Darısı bana ve diğer bütün melek annelerine inşallah....

Aminn. Allahım bütün melek annelerinin kucağını doldursun. Sağlıklı sıhatli çocuklar nasip etsin inşallah.
Aminnn. Ben de ilk bebeğimi preeklampsi yüzünden kaybettim. 27 Haftalık doğum yaptım, küçücüktü 10 gün yaşayabildi. Allah melek annelerine sabrını versin.

Allah bütün melek annelrine bu acıya dayanma gücü sabır versin. En kısa zamanda kuzucuklarının kardeşlerini sevmeyi nasip etsin inşallah Amin.

amiiiinnnnn.....

Geçen hafta doktora gittim. Erken doğumla bebeğini dünyaya getirdiğin için hem de sezeryanla 1 seneden önce kesinlikle yeni bir hamilelik önermiyorum dedi. Aksi halde bu hamileliğinde erken doğumla sonuçlanma olasılığı çook yüksekmiş.. çook üzüldüm. Bir de ona ağladım... Benim gibi erken doğum ve sezeryanla 1 seneden önce hamile kalıp sağlıklı bir şekilde yavrusunu kucağına alan arkadaşlar var mı? Doktora güvenmeli miyim?

Doktor aslında doğru söylüyor. Erken doğum yapmış bir kişinin diğer hamileliklerinde de bu risk var malesef. Eğer peşpeşe hamilelik yaşarsan bu risk biraz daha artıyor. Erken doğum yapma sebebin neydi? Bu da önemli. Bazı nedenlerle olan erken doğum yani 5 yıl beklesende erken doğum sebebi. Sen tedbirini muhakkal al. Sonra gerisi aslında Allahın takdiri. Üzme kendini zaman çok hızlı geçiyor. Yaşında müsayitse biraz bekle. Allahtan herşeyin hayrlı olanını iste.

Burada sezeryandan 3 ay sonra yada 2 ay sonra hamile kalan arkadaşlar oldu. Ben 6 ay sonra başladım ama ben bebeğime sezeryandan sonra 10. ayda hamile kaldım. Erken doğum sebebim çoğul gebelikti. Zaten çoğul gebeliklerde erken doğum riski çok yüksek. Ben tek bebeğe hamile kalınca sevindim riskim az kaldı diye ama malesef bu seferde tam plezenta previa çıktı. En az çoğul gebelik kadar riskli dediler. Her an kanaman olabilir, kanama nedeniyle bebeğini almak zorunda kalabilirz dediler. 28. haftama kadar herşey yolundaydı.28. haftamda kanamam oldu çok yoğun geldi acil hastaneye yatırıldım. Doğuma kadarda çıkamadım. Hastanede tekrar çok yoğun kanamam oldu bu sefer oğlumu 1 ay erken doğum yaptım. Şükür sağlıklı sıhatli kavuştum oğluşuma.

Darısı bütün melek annelerinin başına inşallah.

canım benim, bence doktorunu dinlemelisin. ben de sezaryenden 6 ay sonra hamile kaldım tekrar ama dış gebelik oldu, rahim ağzına tutundu kese. rahim toparlayamamış kendini, o yüzden rahime tutuanamayıp rahim ağzına tutunmuş. ben dış gebelikte de çok büyük acılar ve sıkıntılar yaşadım. ve şimdi anlıyorum ki aslında ruhen de hazır değilmişim hamileliğe ozaman. 1 yılın dolmasını bekliyorum ve ancak toparlıyorum kendimi. sabret arkadaşım, aynı şeyleri yaşamamak için.. geç olsun ama sağlıklı olsun. hamileliği kafa sağlığımız yerindeyken yaşamalıyız, yoksa çok zor!

çok var canım, ben 7 ay sonra hamile kaldım, ilk bebeğim 33 haftalık doğmuştu, gittiğim doktor prof.tu, kitaplarda en az bir yıl yazar ama 6 ay yeterli, birçok hastam oldu bu şekilde dedi, ben 2.doğumumu 38+2de yaptım sezeryanla, belki sezeryan olmasa 40.haftayı da görecektik yani

ne mutlu sana. Rabbim bebeğine uzun,sağlıklı,hayırlı bir ömür nasip etsin inşallah. Hangi şehirde hangi doktora gittin peki? Tavsiye edebilir misin? Aslında bende istanbulda ibrahim bildirici diye bir doktor vardı ona gittim maslakta. 6 ay sonra dedi. Erzurumdayım ben ona da gidince beklemelisin dedi 1 sene. Korktuk haliyle. Ne yapmalıyız bilmiyoruz. Rabbim bilir gerçi her şeyin en iyisini ama insan araştırmadan da yapamıyo işte..

evet kesinlikle öyle. Gözüm korktu iyice. Zaten korkarak yaklaşıyodum yeni bir bebeğe şimdi iyice endişeliyim. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

amin inşallah. Bebişinle bir ömür boyu mutlu olun inşallah... Anlaşılan bekleyecez 1 sene..

Merhaba bende erkencilerdenim maalesef 4 hamilelik yasadım dördündede kanama gördüm ilk oğlumda kanamam oldu gecti 7 aylikken erken dogum sebebiyle hastanede yattım 1 hafta oğlumu gunünde doğurdum 2. Hamileliğim hep kanamayla gecti 21 haftalikken kaybettim erken su kesesinin boşalmasından 3. Hamileliğim hep problemli gecti ilk önce plesanta dekolmonu tam riskim bitti derken vajinal enfeksiyon geçirdim 34+4 te 2. Oğlumu doğurdum saglık problemi hiç olmadı çok şükür 4. Hamileligimdede yine kanamam oldu acile gittiğimde bos gebelik olduğunu öğrendim kurtajla Alındı ve ben neden hamileliklerimin hep problemli olduğunu bilmiyorum

Merhaba kızlar. Ne yazık ki aramıza yeni isimler katılmış.Hepinize Allah sabır versin bu acınızı unutturacak başka acılar vermesin.

SİNANNURAY İnşallah her şey yolundadır.Hastaneye yatmışsın ama belki de böylesi daha iyidir. Her an kontrol altında olursun. Bebiş çok sağlam tutunmuş bak inşallah biraz daha sabredecek.

ŞEYMACIM Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Yazdıklarını görünce gözlerime inanamadım tekrar tekrar okudum. Çok üzgünsün hiçbir söz derdine derman olmayacak. Bir de canı gönülden erkek istiyordun bu da üzüntünü arttırmıştır. Allah kızına sağlık mutluluk versin. Oğullarından aldığını ona versin. O da çok üzülmüş ben kardeş istemiyorum artık demiş ya o beni daha da çok etkiledi. Kendine ve kızına çok iyi bak. Çünkü o senin yaşadığın acının en yakın tanığı maalesef.

İkinci döneme yoğun bir şekilde başladık. Toplantılar birbirine ekleniyor. Ama ben bu durumdan çok memnunum. Düşümeye pek fırsat kalmıyor.Hamileliği yarıladım diye düşünüyorum diğer taraftan da korkulu haftalara yaklaşıyorum diye kaygılanıyorum. Rabbim bütün hamilelere gönül rahatlığı versin de günler su gibi akıp geçsin sağlıkla bebeişlerimize kavuşalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…