Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

sweetbaby merhaba allah kızını sana bağışlasın. bizim de aslında sana soracaklarımız vardı :) senin ilk kaybın plesanta dekolman sebebiyle mi olmuştu

Merhaba arkadaslar...Dün kontrolümüz vardi Allaha coook sükür masallah hersey yolunda. Sürekli yatiyorum ve yatmaya devam edecegim ama...Sürekli yatmak psikolojimi cok bozuyor. Kasiklarimda agrilar oluyor sürekli...Buda beni cok korkutuyor ama doktor agrilarin normal oldugunu söylüyor kanama olmadigi sürece...Ama cok sükür bebegim iyi ya bu yetiyor bana...

merhaba sweetbaby.. ben de seni burada tekrar görebildiğime sevindim. ben de oğlumu 10 ay önce 34 haftalıkken dekolmandan keybettim. gizli kanamlı ve çok ani oldu. oğlum 3 gün küvezde kalıp melek oldu. yani hikayemiz çok benzer.. o yüzden sana sorularım olacak: ben de kan pıhtılaşması çıktı. mthfr1298 homozigot, pai-1 4g/5g: heterozigotum. sende pıhtılaşma var mı? varsa bununla ılgili bir tedavi gördün mü? ya da herhangi başka bir sebep bulunmuş muydu?
sizlerin hikayeleri bize hep umut oluyor... sevgiler..

defnosum ve horizon evet kızlar bende ilk yavrumu plesanta dekolman nedeniyle kaybettim.
benim öle belirgin şikayetelrim çok yoktu aslında.
birazcık da benimkşs preeklempsiye bağlı gelişti galiba.
ellerimde ayakalrımda şişlikler vardı bundan şikayet edi,yordum sürekli doktora.
son iki hafta filan bacağımda benim yürümemde zorluk çektirecek kadar kramp vardı bunları söylediğimde doktorum normal olduğunu söledi.
tansiyonumu o an ölçüyodu normal,idrar tahlilinde protein çıkmıştı. buda preeklempsi için önemliymiş tabiş ben bunları sonradan öğreniyorum. bana antibiyotik verdi eve gönderdi 1 hafta sonra falan sabah birden krmpalr girmeye başaldı akrnıma ben doğum poluyo sandım kanamam falan yoktu. doktora gidene kadar çığlıklarla gittim. ben erkend oğum sanıyorum ama Alalhım bebğimi de koru diyorum
gittiğimzide kalp atışı yoktu karnımda daha dünyaya gelmeden gözlerini yummuştu yavrum. uzun zmandır içimde bu sesi susturmaya çalışıyorum
şimdi öle kötü oldumki gözyaşalrıyla yazıyorum sizlere. ve ççok iyi anlıorum sizi.
siz şimdi hem bi ayndan acı içinde bi yanda bu acıyı bi bebişle dindirme gayretindesiniz. çok zor günlerdi. insanları lafları öle dokunuyoduki.
neyse ben sonradan araştırdıüğımda doktorumun çok büyük ihmalleri olduğunu anladım ve kesinlikle hakkımı helal etmiyorum.
o pretin çıktığında ben krampatan al ayak şişmesinden yakınırkenbeni daha derin incveleyim bi takip edelim diye hastanede gözlem altında tutabilirdi.
yapmadı beni de bilgilendişrmedi.olan yavruma oldu. çok ağladım çok isyan ettim çok acı çektim
ama Allah okadar büyükki. ben bu olaydan 45 gün sonra araştırdım ve burda dalında uzman riskli gebelikler konusndan en bilindik kişiye gittim bir profesöre.
iyikided gitmişim. tetkiklerimi yaptı bekliyeceksin çok gençsin dedi.1 yıl dedi bana çünkü sezeryandım. en iyi ihtimal 9 ay dedi. bende 6 ay sonra hamşle kalan arkadaşalrım var dedim
o da onalrın yaşı 30 üzeridir dedi vakit kaybetmemk için öledir dedi. ama ben anlyacağımı anlamıştım.
6 ay zaman verdim kendime. bu zamn zarfında kilo verdim eski kiöloma döndüm spor yaptım hergün çok iyi beslendim tabi bunlar kaybımdan sonra ilk 3 ay hiçbişi yapmadım eve kaptım resmen kendimi
ama ben sabredemedim.4 ay biterbitmez eşimi de ikna edip korunmayı bıraktık hemen olmaz nasılsa diyoduk ama Allahım öel büyükki yavrumun kardeşini o ilk denediğimiz ay gönderdi.
bua arad adoktorum bana sadece smear kanzılık falan bakmıştı. ama ben burdaki arkadaşalr sağolsunalr bu tarz olayşlarda ne tarz testler yaptırışlıyıo araştırdım gittim üniversite ahstanesine yazcım onalrı ben propfun ismini evrdim bunalrı yaparmsınzı diye yaptıalr. aslında doktorumun haberi yoktu yani kendi bildiğime yaptırdım herşeyi .bşi çıkmad sadace bişiid 12389 heterozigotmu ne öel bişidi ama o dA biçok insanda varmış zatan öenmsenmedi. neyse doktoruma gittik hemen tabi ahmiel olduğum öğrenince belki iğneye falan başlar diye. o da bazı etstlerin eksik olduğunu onalrı yaptuırmma gerektiğini söeldi am testleri bile normal ghastanede yaptırmadım hep çok güvenilir onun tavsiye ettiği bir labaratuarda yaptırdım.bi sorun çıkmadı.neys eo ilk gittiğim gün yan i adetimi sadece 1 gün geçmesine rağmen bebişimin kesesini görmüştük. hiç bir ilaç kullanamdım sadece her jmailenin kulandığı folik asit eelvit demir ilacı son zaömnalr kalsiyum magnezyum falan .neyse ben sorunm özellikle ben kan pıhtılaşmasını önleyici iğne yada aspirin falan kullanacakmıyım dedim. asla dedi.onalr dekolmana daha çok neden oluır dedi ve senin bişeyin yok dedi. hep doktprum agirttim ona güvendim günde 3 kez normal tansiyon aletile tansiyon öçlçümü yapıp not etmemi istedi hber gitiğimde onalrle gitim hep güzel geçti. çok gzüel bir ghamilelik geçirdim. son zmöanalr onda doğum pahalı olduğundan ikiş doktora gitiim hep onun tavsiyesiyle doktrumu bile o seçti.neyse.son kontrolden bir gün önce akşam tansiyonum 13-9 çıktı ki çok yüksek değil doğum yağpacağım doktor önemli değil son zamnalr oluyr böle dedi. ama benim prof olan doktora gidecğimi bilmiodu ondan çıkışte gititm ve ve prof beni eve göndermedi. benim kafama takıldı seni hastaneye yatırıp takip edelim dedi.s ağolsun onun sayesinde benims ancıalrım oluomuş ama ben hissetmiyomuşum 100lük sancı bile ben normal zanendiodum 100lük başalyınca beni doğuma aldılar. yavruma kavuştum. anlyacağınız işinin ehli bir doktor ççok öenmli. tansiyon takibi. iyi beslenme. ve kilomu çok iyi kaip etti. ben 12 kiloyla bitridm hamileliğimi.dekolmana tansiyon preeklempsi çok enden oluyo Alahtan ebn sorunsuz geçiridm hamileliğimi .Alahım sizlerde tüm yavrusunu kaybedenlere de nasip etsin. sorunuz varsa ben burdayım arkadaşalr.hatta yakınsanız bursaya kendi doktorumu eksinlikle tavsiye ederim.

SeLaam arkadaslar rabbim kismet ederse 10.03.2012 gunu yani 36+1 de merhaba diycez, cinsiyetlerimiz erkek
Ve. Ne tesadufki bu tarih cennetteki meleklerimin beklenen dogum tarihi
Lutfen dua edin , bu sefer evlat acisiyla yanmasin yuregimmm:18:

ay canım maşşallah..
hayırlı doğumlar olsun...

zor günler geçirmişsin ama şimdi ne güzel bebeğin seninle inş.hep mutlu olursun inş.allahım bu mutluluğu bizede yaşatır
bende mthfr c677 heterozigot çıktı ilk bebeğimi preklemsi nedeniyle 28 haftada dünyaya getirdim ve 2 gün sonra kaybettim bursada oturuyorum hangi doktora gittin lütfen yardımcı olurmusun.

bebeğimi ilk kaybettiğim zamanlar bu topiğe giriyodum ama uzun zamandır girmemiştim aramıza yeni katılan arkadaşlar olmuş hepinizin başı sağolsun inş.allahım hepimize tekrar bu annelik duygusunu nasip eder ve herkes salıcakla kucağına alır.
doğum yapan arkadaşlar hepinize çok sevindim bize umut oluyosunuz güle güle büyütün bebklerinizi

Sweetbabycim hoşgeldin. Seni yeniden burada görmek çok güzel.

Maşallah oğluşumuza. Ah bu bebişlerimiz ne kadar nazlı, ne kadar özlemle beklenildiklerini, ne kadar değerli olduklarını bildikleri için mi acaba bu nazları. Ne yapalım canım o iyi olsun da sen hamileliğin boyunca yat. Nasıl olsa bu sayılı günler geçecek ve inan bebeğini kucağına alınca hamilelikte yaşanan hiçbir sıkıntı hatırlanmıyor.

ay canım maşşallah..
hayırlı doğumlar olsun...

Canım yok mu bize güzel bir haberin :)

Tuanacım ben de uzun bir aradan sonra tekrar topiğe yazdığını görünce aklımdan ilk geçen buraya hamilelik haberini vermek için geldiğin oldu. İnşallah yakında güzel haberini de alırız. Bak çoğumuz çoluk çocuğa karıştık hadi biraz cesaret.

Son düzenleme:
BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]

[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]35[/TD]
[TD]ERKEK-ERKEK[/TD]
[TD]10.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]04.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]23.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]24[/TD]
[TD]KIZ[/TD]
[TD]02.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]LittleAngel[/TD]
[TD]14[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]

[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]04.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]11.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]15.03.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Littleangel canım senin beklenen doğum tarihin ne, bebeğimizin cinsiyeti belli oldu mu?

canım test yaptrıdm bugun yarın yada cuma çıkacak beklemedeyim henüz....

inş.canım allahım en kısa zamanda banada o günleri göstersin sizi gördükçe baya hevesleniyorum 2 ay önce tekrar doktoruma gittim ve ilk 3 ay iğne kullanmam gerekiyormuş bebeğim beni fazla bekletmez inş.

kızlar mrb herkese, bi süredir hastanelerdeyim giremiyorum fazla, hem kendimle hem babamla uğraşıyoruz, RABBİM yokluklarını göstermesin. Buarada pazartesi probe kürtaj oldum ben, adetlerim 2 aydır uzun sürüyordu o yüzden yapıldı.. Ağrım falan çok, berbat bişeymiş birde tv usg sonucum bu ben tam anlayamadım, doktor çift rahimmi var dedi bişi dedi ya, anlayan varsa lütfen yorum yapsın...
Acaba erken doğumum bundanmı oldu korkuyorum 2:

Uterus orta hatta, antevert, normal boyutlardadır. Uterusda fundal düzeyde iki ayrı endometrial kavite mevcuttur. Klinik gereklilik halinde ileri tetkik önerilir.
Myometrium ekosu homojendir.
Endometrium çift duvar kalınlığı 11 mm dir.
Her iki overde normal lokalizasyon ve boyutta olup her iki overde daha çok periferik yerleşimde milimetrik boyutlarda foliküller izlenmiştir.
Douglas normaldir.
Pelvis içi vasküler yapılar ve çevre lemfoid dokuya ait patolojik görünüm izlenmedi...

Bunu yorumlayabilecek varmı arkadaşlar...?

İlk bebeğimi kaybedeli 7 ay oldu tekrar hamile kalmak istediğim zamanda başıma gelenlere bakın, RABBİM hayırlısını nasip etsin hepimize inşALLAH.. Birde probe kürtaj yaptıran varmı aramızda, benim bugün 4. günüm ama halen kanamam var acaba normalmi?

Ben şimdi 3 ay daha mı bekleyeceğim bebek için, bu normal kürtaj gibi bi süre korunmayı gerektiriyormu acaba??

Test yaptırdığına göre demek ki adetin gecikti :) Hadi bakalım canım inşallah hayırlısıyla güzel haberini alırız.

canım hayırlısı inşallah test sonucuna göre hamileyim beta hcg 1311 çıktı....ama daha kese felan oluşmamıştır heralde...boş,mu dolu mu,dış mı bakalım daha kalp atışını görmeden ne desem bilmiyorum...

s.a.t göre 4 hafta 4 gün oldu canım....

bide ne sorcam sana..... düşükleri felan önlesin diye bı gebeliğimde dr progestan mı ne vermişti küçük beyaz haplar genelde tüp bebek ya da aşılama tedavilerindekilere de felan veriyolar...ne yapsam dr. gidip ilaç felan vercek mi yoksa kalp atışı için 6 haftayı mı beklesem....folıc plus gunde 3 tane içiyorum zaten bu 3 . kutu oldu hatta kaç aydır....

bide korkuyom acemi bi gecen ayki gibi bi asistana düşerimde(bana sivilceden dolayı hormon bozukluğu,yok hiç gebe kalmıycan felan demişti ya hani..) alttan muayene edecem derken düşüğe felan sebep olur mu diye...

2 hastane ye gidecem 1 devlet,1 özel....devletteki gecen ay gittiğim hastane sürekli farklı doktor denk gelıyo o gün kim çalışıyosa kim varsa sabit bi doktora devam edemiyorsun....ama çevredeki en yakın kadın doğum hastanesi ve de hemşire arkadaşımla görüştüm bugün o da o hastaneyi tavsiye etti....

hayırlısı allah hepimize bu sevinci yaşatsın inşallah en hayırlı zamanda hayırlı bi şekilde....

MEVLAM GÖRELİM NEYLER,NEYLERSE GÜZEL EYLER......

Canım öncelikle geçmiş olsun. Benim eşim doktor sonucunu ona gösterdim rahimin üst bölümünde iki bölgede rahim duvarında düzensizlik varmış diğer herşey normalmiş. Kürtaj olunca bütün rahim içi kazındığı için en az 3 ay beklemeyi öneriyorlar senin işlem nasıl oldu, belirli bir bölgeden mi parça alındı eğer öyleyse o kadar uzun beklemen gerektiğini sanmıyorum. Doktorun bu konuda açıklama yapmadı mı?

Canım benim ya çok sevindim rüyalar çıktı desene. Allah sağ salim, zamanında kucağına almayı nasip etsin. Değerin de çok iyiymiş. Progestanı genelde tutunmayla ilgili bir problem varsa ya da kanama falan varsa veriyorlar doktora gidince o gerekli görürse verir zaten sen şimdi boşu boşuna başlama. Bence 6. haftayı bekle çünkü erken gidince aslında kesenin görülmeyeceğini bile bile gidiyorsun ama görülmeyince de sanki bir olumsuzluk varmış gibi insanın morali bozuluyor boşa stres yani. İki doktora gitme fikri iyi ama her seferinde farklı bir doktor yerine seni düzenli takip edecek doktorlar olması daha iyi olur, özellikle riskli gebelikler uzmanına gitmeni öneririm. Bir de şimdi hatırlayamadım senin erken doğum nedenin neydi, sende kan pıhtılaşması falan var mıydı? Hadi bakalım mart ayına güzel başladık, darısı diğer arkadaşlarımızın başına.

amin canım ....

erken doğum nedenim bilinmiyor canım .....sağlıklı normal seyreden bi gebelik 30. haftada nts sancısı, erken doğum ve kuvezde hayata 3 gun dayanan bi çocuk...

gebeliğim boyunca kan pıhtılaşması ,kanama vs. hiç bi ciddi sorun yaşamadım...sadece yazın üşüttüm ,ishal oldum serum felan bağlandı..... hatta midem bile hiç bulanmadı diyebilirim en fazla 1 kere felandı....

iki doktorda canım özel hastanedeki sabit olacak...devletteki kim gelirse...mağlum devlette aynı doktoru denk getirmek her hastanede olmuyo...çok az hastanede oluyo o şekilde...belki bakıyım ayarlayabileceğim bi dr. olursa onun nöbetlerine yada çalışma günlerine asistandan felan öğrenip devam edebilirsem araştırayım...

Son düzenleme:

Sağol canım, kürtaj tedavi amaçlı olduğunu söyledi doktor, o yüzden bekleyin yada beklemeyin demedi, eğer iltihap varsa onu öğreneceğiz falan dedi.. Sadece 10-15 gün ilişki yasak dedi.. Halen kanamam var zaten, 7-8 gün olur dedi. patoloji sonucum haftaya çıkacakmış. Canım eşin rahim duvarındaki düzensizlik için bişey dedimi, sorun olurmuymuş, adet dönemlerim çok uzamıştı son 2 aydır, 22 gün bile sürdüğü oldu? Acaba önceden de vardı da fark edilmedimi, yoksa bebeğimi bu yüzdenmi kaybettim ben (

kızlar merhaba,

bu ay da yeni hamişlerimiz var ne güzel :) tekrar herkese hayırlı uğurlu olsun . allah sağlıkla kucaklarınıza almayı nasip etsin.

premetecim eksik olmaz azimle beni listeye yazmaya devam ediyorsun geçen ay 11inde lekelenmem geldi 12si de aynı 13ünde biraz daha arttı benim şimdi sat ve beklenen adet tarihim ne zaman olur . acaba bir mucize de bana olur mu bu ay bu sefer eğer olmazsam ayın 15ine kadar bekliycem test yapmayı.

herkese sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…