mrb arkadaşlar kafam çok karışık lütfen bana yardım edin
eşim bebek istiyor ama ben çok korkuyorum kızım gibi yeni doğacak bebeğimi de kaybedersem diye ama eşim beni anlamıyor biraz daha zaman ver bana diyorum ne kadar zaman vereyim 1 yıl yada 3 yıl geçtiğinde unutacakmısın kızımızı hayır ama kendini toparla artık kendini yıpratıyorsun sürekli bize allahın emanetiydi kızımız allah verdi allah aldı nolur yapma böyle artık yeni bir bebek istiyorum başkalarının çocuklarını görünce içim yanıyor beni de anla diyor ona da hak veriyorum ama bi türlü korkularımdan kurtulamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum bende çok istiyorum çocuğumun olmasını ama olmuyorr
cnm mayıs da 1 sene olacak normal doğum yaptım doktor istediğin zaman hamile kalabilirsin dedi biliyorum korkunun ecele faydası yok...canım ne kadar oldu bebeğini kaybedeli?
doğum şeklin neydi?
eğer normal doğum yaptıysan istediğin zaman bu süreci başlatabilirsin.....korkularını yenmek diye bişey yok...kısacası korkunun ecele faydası yok....olacağı varsa 3 sene sonrada olur....korku dıyosan hamile olduğunda da korkacaksın.....malesef bizler bu korkuyu bütün hamileliklerimizde yaşayacağız.....senin hazır hissetmen daha önemli....kendinede eşine de zaman ver....inşallah en kısa sürede kendini toplar bu süreci hayırlıısyla başlatırsın....
Canım hani sen yazmışsın ya kan akımları güzel diye işte benim 24. haftada bakıldığında kan akımlarında problem vardı yani daha o haftadan pıhtılaşma nedeniyle bebeğe daha az kan gitmeye başlamıştı direnç diye bahsettiğim o. Sen yine de pozitif düşünmeye çalış sana sevindirici birşey diyeyim zaten Fuat Bey sende risk görseydi seni direkt olarak hastaneye yatırırdı demek ki durum o kadar da fena değil. Beni plesantan yerinden ayrılır seni de bebeği de kaybederiz diye diye bırak hastaneye yatırmayı neredeyse doğumhanenin içindeki odaya yatıracaktı birşey olursa hemen sezeryana yetiştirelim diye neyseki zar zor normal servis odasında kalmaya ikna edebildik kendisini. Ben 20. haftadan itibaren evdeydim. Haklısın stres bizim hastalığı tetikliyor eğer sen de kendini çok stres altında hissediyorsan rapor almaya çalış. Bana raporu Fuat Bey vermemişti. Sağlık bakanlığı kadın doğumcuları rapor konusunda sıkı denetim altında tutuyormuş bu nedenle yatması zorunlu olan hastalar dışında rapor vermek istemiyorlar. Ben farklı farklı branşlardaki doktorlardan 10'ar günlük raporlar almıştım arada da birikmiş yıllık izinlerimi kullanmıştım sonrasında da biliyorsun hastaneye yattım zaten. Aile hekiminin bile 10 gün rapor vermeye hakkı var uzun süreli rapor alamazsan bile arada kendini küçük raporlarla dinlendirebilirsin. Hiçbirşey senin ve kızının sağlığından önemli değil. Hiç üzülme sen Allah'ın izniyle bu bebeği sağ salim kucağına alacaksın.
Az önce evim güzel evim programını izliyordum. Evi dekore edilen kadının oğlu 31 yıl önce 5 yaşındayken balkondan düşerek ölmüş. Kadın hala oğlundan ağlayarak bahsediyor. Başucumda resmi var her gece ona o gün yaşadıklarımı anlatıyorum, her gün onunla konuşuyorum, hepinizde oğlumu görüyorum diyor. Nasıl kötü oldum bir de ölen oğlunun adı Tolgaymış onu söyleyince koptum zaten. Evlat acısı üzerinden kaç yıl geçerse geçsin ilk günkü gibi insanın yüreğini yakıyor. Bir de yeniden anne olan arkadaşlarım da öyle hissediyor mu bilmiyorum ama ben oğlumu kaybetmekten paranoyaklık derecesinde korkuyorum. Kafamda sürekli felaket senaryoları var. Mesela camdan dışarı bakıyoruz ya cam açılverirse Tolga düşüp ölürse diye ya da evde benim bir boş anımda bir mobilyayı falan devirip altında kalır ölürse diye düşünüyorum bunun gibi pek çok şey işte. Bunun yanı sıra ben ölürsem oğlum ne olur korkusu da yaşıyorum. Mesela sandalyeye çıkıp üst raftan birşey alırken ya ben düşüp ölürsem Tolga ne yapar, babası eve dönünceye kadar evde aç susuz ağlar diye düşünüyorum. İnsan bir kere evlat acısını tadınca ne kadar korkak oluyor. Şu an için kendimi dizginlemeye çalışıyorum bu korkular günlük yaşantımı etkilemiyor ama biliyorum ki bunun bir tık ötesi psikolojik rahatsızlık. Allah bizi acımızı unutturacak yeni acılarla sınamasın.
MAYA Eşin haklı canım maalesef ne kadar beklersen bekle korkuların azalmıyor. Bir sene de geçtiğine göre bence düşünebilirsin. Bir de hemen hamile kalmazsan onun için de ayrıca strese giriyorsun. Yaşın kaç bilmiyorum ama zaman geçerken yaş da geçiyor bizler için önemli maalesef. İnşallah hiçbir problemle karşılaşmayacağın sağlıklı bir hamilelik geçirirsin.
24 yaşımdayım canım hamilelik boyunca hiç bir şey yaşamadım herşey yolundaydı tüm kontrollerimi yaptırıyordum 34. haftamda suyum geldi kızımı doğurdum küvöze bile almadılar 2.490 dı kilosu 1 gün sonra beraber çıktık hastaneden herşey yolundaydı 3 ay sonra sıvı kaybından hastaneye yatırdık maalesef 5 gün sonra cenazesini aldık kızımızın rabbim böyle istedi elimizden gelen bişey yok
Az önce evim güzel evim programını izliyordum. Evi dekore edilen kadının oğlu 31 yıl önce 5 yaşındayken balkondan düşerek ölmüş. Kadın hala oğlundan ağlayarak bahsediyor. Başucumda resmi var her gece ona o gün yaşadıklarımı anlatıyorum, her gün onunla konuşuyorum, hepinizde oğlumu görüyorum diyor. Nasıl kötü oldum bir de ölen oğlunun adı Tolgaymış onu söyleyince koptum zaten. Evlat acısı üzerinden kaç yıl geçerse geçsin ilk günkü gibi insanın yüreğini yakıyor. Bir de yeniden anne olan arkadaşlarım da öyle hissediyor mu bilmiyorum ama ben oğlumu kaybetmekten paranoyaklık derecesinde korkuyorum. Kafamda sürekli felaket senaryoları var. Mesela camdan dışarı bakıyoruz ya cam açılverirse Tolga düşüp ölürse diye ya da evde benim bir boş anımda bir mobilyayı falan devirip altında kalır ölürse diye düşünüyorum bunun gibi pek çok şey işte. Bunun yanı sıra ben ölürsem oğlum ne olur korkusu da yaşıyorum. Mesela sandalyeye çıkıp üst raftan birşey alırken ya ben düşüp ölürsem Tolga ne yapar, babası eve dönünceye kadar evde aç susuz ağlar diye düşünüyorum. İnsan bir kere evlat acısını tadınca ne kadar korkak oluyor. Şu an için kendimi dizginlemeye çalışıyorum bu korkular günlük yaşantımı etkilemiyor ama biliyorum ki bunun bir tık ötesi psikolojik rahatsızlık. Allah bizi acımızı unutturacak yeni acılarla sınamasın.
basın dağılsın Allah sabır kolaylık versin üzülmeni istemem ama sıvı kaybı ne demek fark edilemiycek biseymiydi benimde kızım 34 haftada doğdu 3 gün yaşadı24 yaşımdayım canım hamilelik boyunca hiç bir şey yaşamadım herşey yolundaydı tüm kontrollerimi yaptırıyordum 34. haftamda suyum geldi kızımı doğurdum küvöze bile almadılar 2.490 dı kilosu 1 gün sonra beraber çıktık hastaneden herşey yolundaydı 3 ay sonra sıvı kaybından hastaneye yatırdık maalesef 5 gün sonra cenazesini aldık kızımızın rabbim böyle istedi elimizden gelen bişey yok
maytap canımmm cokk ama cok sevindim..
uzun zamandır uğramıyordum oğlanı uyuttum şöyle bir gezineyim derken yazını gördüm..
tebrik ederim rabbim sağlıklı ve hayırlısıyla kucaklamayı nasip etsin inşallahhh..olumsuz hiçbirşeyi aklına getirme olumlu düşün sürekli ayrıcada k.k,da öyle olumsuz şeyleri okuma lütfen insanın ister istemez moreli bozuyor ve aklının bir köşesinde o soru işaretleri deli ediyor...
bende coraspin ve clexsan 0.4 kullandım bütün hamilelik boyunca korkma kullan cok faydası olucaktır...
bu arada yeni doğum yapan arkadaşlarımı tebrik ederim allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin hepimize....
darısı hamişlerimize ve bütün anne olmak isteyen arkadaşlarıma olsun..
canımmmm çok sevindim allahım sağlıkla tamamına erdirsin canım bende kullandım clexane 0.2 ve aspirin...allahım çok büyük güldürecek hepimizi...
basın dağılsın Allah sabır kolaylık versin üzülmeni istemem ama sıvı kaybı ne demek fark edilemiycek biseymiydi benimde kızım 34 haftada doğdu 3 gün yaşadı
Canım ne kadar ertelersen ertele o korkular hiç gitmeyecek bence senin yapmam gereken tekrar denemek yeterince beklemissin kendine ve esine sans ver bı kere bunu yasadın diye tekrar yasayacak degilsin
Başın sağolsun. Allah sabır versin. İnşallah bu sefer herşey yolunda gider. Herşey kader ve kimse hiç bir şey için garanti veremiyor. Yaşayarak öğreneceksin. Eğer çocuk sahibi olmayı istiyorsun içini ferah tut. Yola koyul. Allah yardımcın olsun.
biz keseyi gördük çok şükür...sırada kalp atımı var...dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?