Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

mrb kızlar, ben de regl oldum bu ay çok üzülmedim çünkü daha 2,5 ay oldu doğum yapalı yazamadım sık sık buraya da gönderilerimizi facede de görelim orda da hızlı paylaşımlar yapabilelim diye grup kurdum umudumuzu oraya da taşıyalım: bebeğimizi kaybettik ama umudumuzu, asla! grubun adı.

............................................................................

Son düzenleme:

saol canım benim yarın çıkacak sonucum allahım hayırlısını versin inşallah...inşallah sanada en yakın zamanda hayırlısıyla gelir bebişin...

canlarım benim kan değerim 38 den 279 a yükselmiş.ALLAH IM çok büyük inşallah bişey olmaz bundan sonrada....hepimizin hakkında hayırlısını versin yüce rabbimmmm...

canlarım benim kan değerim 38 den 279 a yükselmiş.ALLAH IM çok büyük inşallah bişey olmaz bundan sonrada....hepimizin hakkında hayırlısını versin yüce rabbimmmm...

canım çok sevindim bak herşey yolundaymış inşallah sağ salim bebeğini alırsın kucağına

canım çok sevindim bak herşey yolundaymış inşallah sağ salim bebeğini alırsın kucağına

saol canım allahım hepimizin yardımcısı olsun...kuyruk sokumumda ağrı var oda olmasa belki içim biraz daha rahatlayacak.bizim hamileliklerimiz hep böyle stresle geçtiği için problemimiz olmasada pimpirikleniyoruz işte...

Gözün aydin canim, Allah tamamina erdirsin.
Gönlündekini versin Rabbim bence simdi birde Oglun olsun istiyorsundur :)

Kanamanın azalması iyi haber demek ki yok olacak. Sana da geçmiş olsun. İnşallah çabucak atlatırsın hamileyken hasta olmak çok zor oluyor.

Ah o nazlı bebiş nasıl bir annesi olacağını bilse hiç bekletmez ama neyse biraz daha nazlansın bakalım

Olabilir canım bu yumurtalamanın işine belli olmaz sen yumurtlama zamanı falan düşünme iki güne bir çalış.

Canım gözün aydın. Allah sağlıkla tamamlayıp zamanında kucağına almayı nasip etsin. Sen hamile kalınca baktım herkese bir heves geldi yakında hamilelerimiz çoğalacak herhalde.

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 80"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]04.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]23.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]KIZ[/TD]
[TD]02.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]LittleAngel[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]06.09.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD][/TD]
[TD]10.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD][/TD]
[TD]18.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD][/TD]
[TD]11.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD][/TD]
[TD]15.12.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Spring85[/TD]
[TD]08.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]11.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]13.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]15.05.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

saol premetecim inşallah hepimizin kalbinden geçen dilekleri kabul etsin allah ım...ben şimdi doktora gitsem kese görünmez geç döllenme olduğu için iğnelere başlasammı gitmeden canım?

saol premetecim inşallah hepimizin kalbinden geçen dilekleri kabul etsin allah ım...ben şimdi doktora gitsem kese görünmez geç döllenme olduğu için iğnelere başlasammı gitmeden canım?

Canım bence iğnelere başla nasıl olsa iğne dozun belli. Benim doktorum gebeliği öğrenir öğrenmez başlatmıştı keseyi görmeyi beklememiştik.

Canım bence iğnelere başla nasıl olsa iğne dozun belli. Benim doktorum gebeliği öğrenir öğrenmez başlatmıştı keseyi görmeyi beklememiştik.

merhaba premete.benim bebegimdede gelişme geriliği var.dün konu açtım hiç kimse yazmamış.benimle aynı durumda olan yada aynı şeyleri yaşamış olanların bilgisine ve desteğine çok ihtiyacım var.dünden beri kendimde değilim.dün doktora gittim.özele gidiyorum.5 hafta önce devlet hastanesine gittim.ultrasonda iki hafta küçük oldugu görüldü.aynı gün kendi doktoruma gittim.bir hafta geride oldugunu fakat sınırların altında olmadıgını,endişelenecek bişey olmadıgını fakat haftasında gerileme olursa bi problem olacagını söylemişti.ama gayet teselli edici konuştu.başından beri haftasıyla uyumlu degilmiş.iki hafta sonra gel bakalım dedi.bizimde ciddi bişey yok diye içimiz rahat oldu tabi.iki hafta sonra gitmedik bebekte gayet güzel hareket ediyordu.dün gittik doktora 27 haftalık 717gr. suan ama 25 haftalık görünüyor ultrasonda.sınırların altına inmiş dedi.perinatologa bi gürünmen gerek dedi.ancak önümüzdeki çarşambaya gün alabildik.acaba çokmu geç kaldık.yada yapabilecekleri bişey varmı bu durumda.canım lütfen bu konuda bildiklerini benimle paylaşırsan çok sevinirim.çok endişeliyim.destege çok ihtiyacım var.

Merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun. Şu an ne kadar endişeli ve korku içinde olduğunu biliyorum. Öncelikle sakin olmaya çalış üzülmenin, ağlamanın karnındaki bebeğine hiçbir yararı yok ama olumlu düşünmenin sonsuz yararı var bunu unutma. Bundan sonra özel doktora gitmeyi unut hamileliğinin devamında kesinlikle bir perinatalog tarafından yakın takipte tutulman gerekir hatta belki doktorun hastanede yatarak takip etmeyi önerebilir çünkü bundan sonra sık sık doppler ultrasonla bebeğe giden kan akımına bakılması gerekecek. Ayrıca günde 3 defa aynı saatlerde tansiyonunu ölçüp not et, tuzu ve hamurişini azalt hatta artık tüketme. Gelişme geriliğiyle birlikte tansiyon da yükselmeye başlayabiliyor doktorum bana İUGR ve preeklemsi kolkola yürür demişti. Eğer çalışıyorsan hemen rapora ayrıl, her türlü stresli ortamdan uzak tut, sol tarafına yatarak istirahat et. Ben İUGR tanısı konulmuş birisi olarak senin için olumlu bir örnek değilim ama sana umut olması açısından kardeşimden bahsetmek isterim. Kardeşim hamileyken ona da 20. haftada İUGR tanısı konuldu, daha o haftada bebeği 2 hafta geri kalmıştı hatta doktor 2 hafta sonra gel bebeğin gelişimde bir ilerleme olmamışsa gebeliği sonlandıralım demişti. Biz benim yaşadığım kötü tecrübeden deneyimli olduğumuz için hemen kardeşime kan pıhtılaşması testi yaptırdık ve sonuçta onda da kan pıhtılaşması çıktı doktorların gerek yok demesine rağmen hemn asprine ve koruyucu dozda kan sulandırıcı iğneye başladık. Bilmiyorum artık onların etkisiyle mi, yoksa ettiğimiz duaların etkisiyle mi bebek 2 hafta geriden gelerek büyümeye devam etti. Tabi bu arada kardeşim doktorunu değiştirerek riskli gebelik uzmanına gitmeye başladı,haftalık doktor kontrolleriyle dopplerle takip edildi. 34. haftada doktor onu hastaneye yatırdı, bu arada ciğer geliştirici iğnesi vuruldu ve birkaç gün sonra doktor daha fazla riske girmek istemediği için sezeryanla bebeği aldı. Yeğenim 34 haftalık 1230 gram doğdu ve doğduğunda hiç solunum sıkıntısı yaşamadı sadece kilosu düşük olduğu için 2 kilo olana kadar küvezde takip edildi. Doktorun gel de gebeliğini sonlandıralım dediği o bebek yakında 1 yaşını dolduracak yaramaz mı yaramaz bir afacan oldu. Bence sen de imkanın varsa hemen kan pıhtılaşması testlerini yaptır devlette sonuçların çıkması 1 ayı buluyor ama sanırım özelde 1 haftada falan çıkar hatta yaptırmasan bile doktorunla bu konuyu konuş ve kan sulandırıcıları kullanmak konusunda onu ikna etmeye çalış. Bir de beslenmene dikkat et protein ağırlıklı beslenmeye çalış, sabahları haşlanmış yumurta ye, içtiğin süt miktarını arttır, doktoru kardeşime yatarken kefir içmesini önermişti. Şöyle düşün bu şartlar altında 27. haftaya gelmeyi başarmışsın biraz daha çabayla daha iyi haftalara gelmeyi başarabilirsin. Unutma İUGR'li bebekler anne karnında zor şartlarla mücadeleye başladıkları için çok güçlüdürler. Biz de en az onlar kadar güçlü olarak bu küçük mucizelere destek olmalıyız değil mi. Şimdilik aklıma gelenleri yazmaya çalıştım. Ben benim ufaklıktan dolayı diğer topikleri takip edemiyorum ama burayı hemen hemen hergün okuyorum. Bana sormak istediğin başka şeyler olursa buraya ya da özelden yazabilirsin. İnşallah bu zor günlerin üstesinden gelir ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın. Elimden geldiğince sana destek olmak isterim.

Canım mrb nasılsın? Ben bugün sol kasığımda ağrı nedeniyle usg ye girdim, herşeyime baktılar, karaciğerden böbreklere pankreasa kadar.. Hepsi normal çıktı, pco dan şüphelendi, usg istedi, onun sonuçuda ;

Uterus orta hatta, antevert, normal boyutlardadır. ( PC den önce çift kavite görmüşlerdi, artık kime güvenceğimizi şaşırdık aslında ama ) Myometriun ekosu homojendir. Endometrium çift duvar kalınlığı 4mm dir. Her iki over normal lokalizasyon, boyut ve sonografik görünümdedir. Douglasta normaldir. Pelvis içi vasküler yapılar ve çevre lemfoid dokuya ait patolojik görünüm izlenmedi..

bunada normal dedi, anlamadım gitti, bugün adetimin 12.günü, bu sonuç nasıl sence, yumurtlama olup olmayacağını nasıl anlıyoruz acaba, yumurtlamadan önce veya sonra usg de değişiklik oluyormu? Bilen varmı?? :44:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…