Canım artık 30'lu haftalara giriyorsun bu haftalarda suyunun azalması normal. Benim de son iki ay suyum azdı ama hiç risk sınırının altına inmedi zaten bazı haftalar arttığı da oluyor. Bence sudan dolayı hiçbir problem yaşamayacaksın. Senin durumunda karşılaşabileceğin en önemli sorun kan akımlarında problem görülmesiydi çok şükür o konuda hiçbir sorunla karşılaşmadan atlattın. Üniversitenin yenidoğanı tabi ki çok iyi ama boş küvez bulabilmek neredeyse imkansız çünkü çok az küvez var. Biz eşim doktor olduğu ve orada çalışan bir sürü doktor arkadaşımız olduğu halde boş küvez bulamamıştık. Sen küvez meselesini kafana takma ne de olsa senin kızın küveze ihtiyacı olmayacak. Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim Fuat Bey için riskli hastalarda miyat 34. haftadır. Bana 34. haftada doğan bir bebekle miyadında doğan bir bebeğin yaşama şansı aynıdır demişti. O yüzden 34. Haftayı geçtiğinizde illa seni doğurtturacağım diye tutturursa sakın panikleme :) Merak etme az biraz çabayla beklemeye ikna olur
merhaba arkadaşlar
geçmişi fazla okuyamadım özlemimsin, maya887 maytap ve ismini hatırlayamadığım diğer arkadaşlar hepinize hayırlı olsun allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin
premete bende hamileyim bugün 6+0 benide listeye eklermisin
pazartesi günü keseyi gördük ve iğnelere başladık cuma günü kalp atışlarını dinlemeye gidicez inş.allahım bu defa yüzümüzü güldürür.
PREMETECİĞİM Maşallah sana yaa bilgi küpü sabır taşı gibisin. Bu kadar şeyi nasıl oluyor da biliyorsun şaşıyorum. Cevabın içimi rahatlattı. İnşallah bebeğimizin suyu azalmamıştır. Elimden su şişesini düşürmüyorum Fuat Bey senin içtiğin su ile pek alakası yok dedi ama en azından psikolojik olarak kendimi rahatlatıyorum. Rahim içi gelişme geriliği ile ilgili cevapların kafamı karıştırdı yalnız. Kızımızın son kontrolünde karnı biraz çökmüştü, beyne daha fazla kan göndermiyordu ama ilk olarak gelişme geriliğinin karından başladığını yazmışsın inşallah normale dönmüştür bir problemle karşılaşmayız. Ben stres yapmamaya çalışıyorum ama bildiklerim çok az olmasına rağmen yine de tedirgin oluyorum. Canım bu arada sen kaçıncı haftada doğum yapmıştın, Tolga kaç kiloydu? Hastanede de yatmıştın hazırlıklara ne zaman başlamıştın? Ben Fuat Beye bebek hazırlıklarına başlayalım mı diye sordum daha erken maşallah bebeğimize nazar değmesin birkaç günde halledersiniz siz onları kolay dedi. Bir çöp bile almadım yani bir şeyler almaya başlasam kafam dağılacak iyi olacağım ama doktor da böyle söyleyince korktum. Hiçbir şeye el atmıyorum sadece hastanede yatma ihtimalime karşı bir pijama ve sabahlık takımı aldım, iki tane de gecelik alayım diyorum. Başka ne lazım olur bu konuda tecrübeli biri olrak bana neler tavsiye edersin?
ÖZLEMİMSİNİnşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsın. Bak bizim bebekler süprizleri seviyor hep bizi şaşırtıyorlar. Benim de aynen böyle olmuştu hiç bekletmedi seni gördün mü?
premeteciğim maşallah sana yaa bilgi küpü sabır taşı gibisin. Bu kadar şeyi nasıl oluyor da biliyorsun şaşıyorum. Cevabın içimi rahatlattı. Inşallah bebeğimizin suyu azalmamıştır. Elimden su şişesini düşürmüyorum fuat bey senin içtiğin su ile pek alakası yok dedi ama en azından psikolojik olarak kendimi rahatlatıyorum. Rahim içi gelişme geriliği ile ilgili cevapların kafamı karıştırdı yalnız. Kızımızın son kontrolünde karnı biraz çökmüştü, beyne daha fazla kan göndermiyordu ama ilk olarak gelişme geriliğinin karından başladığını yazmışsın inşallah normale dönmüştür bir problemle karşılaşmayız. Ben stres yapmamaya çalışıyorum ama bildiklerim çok az olmasına rağmen yine de tedirgin oluyorum. Canım bu arada sen kaçıncı haftada doğum yapmıştın, tolga kaç kiloydu? Hastanede de yatmıştın hazırlıklara ne zaman başlamıştın? Ben fuat beye bebek hazırlıklarına başlayalım mı diye sordum daha erken maşallah bebeğimize nazar değmesin birkaç günde halledersiniz siz onları kolay dedi. Bir çöp bile almadım yani bir şeyler almaya başlasam kafam dağılacak iyi olacağım ama doktor da böyle söyleyince korktum. Hiçbir şeye el atmıyorum sadece hastanede yatma ihtimalime karşı bir pijama ve sabahlık takımı aldım, iki tane de gecelik alayım diyorum. Başka ne lazım olur bu konuda tecrübeli biri olrak bana neler tavsiye edersin?
özlemimsinInşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsın. Bak bizim bebekler süprizleri seviyor hep bizi şaşırtıyorlar. Benim de aynen böyle olmuştu hiç bekletmedi seni gördün mü?
Canım ne yapayım mecburiyetten kendi kendimin doktoru oldum çıktım bir de eşimden dolayı sürekli doktor camiasının içinde bulunduğum için maalesef çok fazla bilgi edinme imkanım oluyor aslında bu durumdan ben pek menun değilim senin de dediğin gibi ne kadar çok bilirsen tedirginliğin o kadar çok artıyor. Kızının karın çevresi ölçümüne çok takılma artık bebek büyüdüğü için yapılan ölçümlerde hata payı çok yüksek kaldı ki artık gelişim geriliği başlasa ne olur sen 30 haftalık oldun karın çevresi geriliğinin simetrik geriliğe dönüşmesi nereden baksan bir ayı buluyor ondan sonra da rahat rahat 38'i bulursun en kötü ihtimal senin kız biraz çıtı pıtı doğar o kadar.
Ben 35+5'de doğum yapmıştım Tolga 2 kilo doğdu. İlk hastaneye yatışım yanılmıyorsam 28. haftadaydı o ana kadar Tolga için hiçbir hazırlık yapmamıştım. Zaten Mete'nin herşeyi hazırdı Tolga onları kullanacaktı yalnız Mete yaz çocuğu olacağı için kıyafetlerini hep yazlık almıştım hiç kışlık birşeyi yoktu. Hastaneye yatacağımı öğrenince hemen çarşıya gittim bir tane kışlık battaniye birkaç da kışlık tulum, badi falan aldım doğuncaya kadar Tolga'ya başka birşey almadım. Pijama, gecelik, terlik gibi ihtiyaçlarımı da zaten ne olur ne olmaz diye 20 haftalıkken almıştım. Ben iki gecelik, iki pijama almıştım geceliğin birini hiç kullanmadım zaten sezeryan olduğun gün geceliği giyiyorsun sonra pijama daha rahat oluyor. Sen şimdiden hastane çantanı hazırla hazırda durmasının bir zararı olmaz. Kendin için pijama, gecelik, terlik, hijyenik ped, emzirme sütyeni, birkaç geniş lastikli iç çamaşırı, göğüs kremi, göğüs pedi ve kişisel bakım malzemelerini (olmazsa olmaz lohusa tacını unutma) kızın için de birkaç tane penye battaniye, birkaç takım kıyafet, bez, ıslak mendil, birkaç tane ağız bezi, her ihtimale karşı bir biberon ve emzik koymanı öneririm.
Valla Fuat Beyin hazırlıklar konusunda öyle demesi süper demek ki senin için uzun vadeli planları var. Oğlundan hiç hazırlığın var mıydı, onları kullanacak mısın bilmiyorum ama en azından cinsiyet farklı olduğu için kızına kıyafet falan alman gerekecek. Bence artık hazırlıklara başla zaten birkaç hafta sonra iyice ağırlaşacak ve yürümekte bile zorlanacaksın, ayrıca kızın için alışveriş yapmak, onu aldığın eşyaları kullanırken düşünmek senin için süper bir motivasyon olur, bir de 30. haftadan sonra zaman zaten çok hızlı geçiyor bir de bakmışsın doğum zamanı gelmiş o yüzden bence hazırlıklara başlamanın tam zamanıdır. Gerçi alınması gerekenler bebek doğunca da alınır ama onunla mis gibi vakit geçirmek varken alışveriş yapma telaşına düşmeye ne gerek var. Sen şimdi acele etmeden, geze geze, zevkine göre alışverişini tamamla. Çok şanslısın kızlar için çok güzel şeyler var insanın hepsinden alası geliyor.
Senin bilgilerin bizler için çok faydalı kafamızdaki soru işaretleri sayende siliniyor. Kendin için durum biraz daha vahim ama ne yazık ki başka şansın yok. Eşin doktor olunca tabi ki doktor çevresine de sahip oluyorsunuz muhabbetleriniz çoğu zaman buna ilişkin oluyor. Biz halimizden çok memnunuz iyi ki burdasın iyi ki varsın canım paylaşımların için çok sağol.
Oğlumda hiç hazırlığım yoktu şimdi de dediğim hiçbir şey almadım. Hazırlıklara başlamayı çok istiyorum ama bir taraftan da korkuyorum. Bu hafta cuma günü kontrolüm var her şey yolundaysa kendim için hazırlıkları tamamlayacağım. 32. haftada izne ayrılacağım bütün gün evde olacağım kızım için hazırlıklara o zaman başlamayı düşünüyorum. Gözüm hep kıyafetlerde her şeyden almak istiyorum kızıma pembe mor her renk alacağım inşallah. Yürüme konusuna gelince şimdiden kuyruk sokumumda batma başladı. Yürürken zorlanıyorum uzandığım zaman çok rahatım. Yerimden pek kalkasım gelmiyor senin anlayacağın. İlerleyen dönemde gezmek benim için daha yorucu bir hal alablilir.
Fuat Beyin hazırlıkları ertelemesini ben niyeyse küvözde kalmasına yorumlamıştım. İnşallah 35. 36. haftayı sağlıkla görürüz de küvöze gerek kalmaz. Tolga küvözde kalmamıştı değil mi?
defnoşum'dan haberi olan var mı? nezamandır yazmıyor.
Ben facebooktan mesajlaşmıştım Defne'nin doğumgünü mayıstaymış o yüzden Defnoşum mayıs yaklaştıkça çok üzülüyor. Allah'ım kalbine ferahlık versin, acilen derdinin dermanını nasip etsin.
Merhaba canlarrrr...
Bugün hastaneye gittim istediğim doktora randevu alamamıştım...ultrasonda kesemizi gördük şükürler olsun doktor çok küçük dedi 5 haftalık son adetimle uyumlu olmadığı için haliyle küçük olacak tabi.doktora geçmişi anlatana kadar zaten ....adamcağız şaşırdı valla...kan ve idrar tahlili yapalım hormonlarına bakıp değerin düşükse takviye yaparız dedi.yaptırdım progesteron 13.3 çıktı progestan verdi değerim düşükmüş düşüğe karşı korumak için.ben progeztan düşüklerimde çok kullanmıştım ama çare olmamıştı.allah tan hayırlısı diyelim.kızlar bu değerin kaç olması gerekiyo ben kızımda progesteron değerime bakıldığını hatırlamıyorum allahım inşallah sağ salim nasip eder kucağıma almamı bu arada 15 gün sonraya gel dedi.keşke doktorum burda olsaydı o beni 3 aya kadar haftada 1 alıyodu...napalım katlanacaz artık yeterki bebişime bişe olmasında...
merhaba canım
çok sevindim inşallah bi sonraki kontrolde hem bebeği görürsün hem kalp atışlarını inşallah
saol canım inşallah pıtpıtlarıda duyarım ...tabi 15 gün kim beklicek...
ah aynı durumdayım! 28 nisan bebeğimi doğurduğum, 1 mayıs da kaybettiğim tarih. Hiç gelmesin istiyorum. Nisan ayına girdiğimizden beri içimi karanlıklar kapladı. çok depresif oldum. Bir yandan babam kanser tedavisi görüyor ve ona da çok üzülüyorum. Ucundan tutacağım hiç birşey yok gibi, hayattan en ufak zevk almıyorum. Sadece gün dolduruyorum sanki. Okadar çok ihtiyacım var ki iyi bir haber duymaya.
bütün hamile oldugunu ögrenen arkadaslarimiz hayirli olsun hamilelikleriniz...saglikli hamilelik gecirip sag saglim bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz insallah...cok sükür bizde agrilarla sancilarla korkularla 32. Haftamiza basladik bu halimize cok sükrediyorum yinede. Bir iki haftadir falan ara ara kasilmalarim oluyor. Hafif belimden kasigima agri giriyor ve karnim bir anda cok sertlesiyor top gibi otuz saniye falan sürüyor ve sonra birakiyor rahatliyor yine...daha önce böyle olan arkadaslarim oldumu acaba? ınsallah persembe kontrolümüz var iyi haberler yazarim sizlerede insallah...premete 28maviye alisveris icin yazdiklarin banada cesaret verdi:) bende cesaret edemedigim korktugum icin bebege henüz hicbir sey almamistim.esim besigini kiyafetlerini ihtiyaclarini alalim artik dedikce daha erken diye aldirtmiyordum ama insallah yarin baslamak istiyoruz alisverislere...banada cesaret verdin tesekkürler...ınsallah saglikla hayirlisiyla bebeklerimizi kucagimiza aliriz hepimizde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?