Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

RABBİM yardımcın olsun canım, umarım herşey yoluna girer ve bebeğini sağlıklı bi şekilde zamanında kucağına alırsın..

saol premetecim ilgin ve destegin için.böyle gerilik oldugu zaman bebegin erken dogması kaçınılmaz anladıgım kadarıyla.amnion sıvısı bittiği için mi erken dogum oluyor bu durumlarda.bide bana perinatolojiye gittiğim zaman ne gibi testler uygulayacaklar.kendi doktorum amniyon sıvısı az falan demedi.az olsa ultrasonda anlardı değilmi.ya bide nasıl oldu anlamıyorum.ben ikili test istememiştim 4lü test yaptırdım.risk çıkmadı.ayrıntılı ultrasonda iyi çıkmıştı.bütün organları iyiydi.sadece boyu ve kilosu az.bunada gelişme geriliği deniyormu.küçük yada minyon olma olasılığı yokmu acaba.

benim bildiğim 2 hafta geriden geliyor diye hemen gelişme geriliyi denilmez...yavaşta olsa ilerlemesi iyiye işaret...sizin bebişte maşallah yerinde durmamış...
bizim bebişin boyuda biraz kısaydı son haftalarda kilosuda azalmaya başladı...
şimdilik 2 haftada bizim fark var...hatta boy farkı daha fazla...
ben zaten riskli bir hamilelik yaşadığım için baştan berli riskli gebelik dr uma gidiyorum...
drum bu kotrolümüz de iyice inceledi sağlığıyla ilgili bir sorun bulamadığı için boyu biraz kısa ve minyom bir bebek olacak dedi...
bu aşamada test istenir mi bilmiyorum benim kayıplarım olduğu için önceden birçok testi yaptırmıştım zaten...
ama bu durumda önemli olan dobler utrasonla bebeğe giden kan akışımına bakılıyor buda bebeğin sizden beslenip beslenemediğini gösteriyor....
birde aylık değil daha sık takibe gitmeniz lazım...
aslında benimde içim çok rahat değil ama stres yapmamaya çalışıyorum....
şu saatten sonra yapılacak tek şey sıkı bir takip yapmak eğer bu takipte sorun ilerlerse o zaman tam tehiş konuluyor ve buna göre bir yol izleniyor....

Hayır canım bebeğin amniyon sıvısı azaldığı için erken doğmuyor bebeğe giden kan dolayısıyla oksijen azalmaya başladığı için bebek anne karnında daha fazla riske girmesin diye en doğru zamanda doğum planlanıyor. Ben yazdıklarından İUGR (rahim içi gelişme geriliği) teşhisi konulduğunu düşünmüştüm. Bunun tanısı ikili testle, dörtlü testle ya da ayrıntılı ultrasonla konulmuyor sadece doppler ultrasonla konulur zaten bebek tamamen sağlıklı sadece anneden bebeğe giden damarlar küçük pıhtıcıklar tarafından tıkandığı için bebek beslenemiyor ve büyüyemiyor. Amniyon sıvısı da ilk etapta normal oluyor ama gerilik ilerledikçe bebek kendini korumaya alıp bütün sistemlerini yavaşlattığı için böbrekler de daha az idrar üretmeye başlayıp sıvı azalıyor ama bu azalma doğum gerektirecek kadar olmuyor. Her haftası geri kalan bebekte gelişme geriliği vardır denilemez bebeğin ölçüm değerlerinin belirli bir persentilin altına inmesi gerekir bir de dopplerde bebeğe giden damarlarda direnç görülmesi gerekir. Perinatolojide doppler haricinde başka bir tetkik yapılacağını sanmıyorum. Bizim örneklerimiz öyle diye illa erken doğum olacak diye birşey yok ben İUGR'yle 40 haftayı tamamlayanlar da gördüm yalnız beklemek doktorların tercih ettiği bir durum değil onlar bebek kendini kurtarır kurtarmaz doğum yaptırmak taraftarı bunun nedeni de öncelikle bebek anne karnındayken sürekli risk altında müdahele şansı sınırlı, ikincisi de bebeğe az oksijen gittiği için uzun süre az oksijen alan bebeklerde ilerde buna bağlı problemler yaşanabiliyormuş (okul başarısında düşüklük vs. korkma özür falan değil). Yalnız bebek 40 haftayı tamamlasa bile en fazla 2 kilo civarına ulaşabiliyor. Bir de sormak istediğim bütün ölçümleri mi 2 hafta geriden geliyor genelde İUGR'de ilk gerilemeye başlayan karın çevresidir sonra diğer ölçümler de geri kalır ama kafa ölçüsü diğer ölçümlere göre biraz daha büyüktür çünkü bebek hayati organlarını korumak için kendine ulaşan kanının büyük çoğunluğunu beyine yönlendirir. Kusura bakma ben bunları yazdım ama amacım seni korkutmak falan değil ben sadece sana İUGR tanısı konulduğunu düşünerek yazmıştım ama açtığın topiğe baktım bu ikinci hamileliğinmiş bu durum genelde ilk hamileliklerde görülür bir de baştan beri belirli bir gerilik varmış sanırım geç döllenme falan olmuş bu durumda ölçümlerin doğru yapılmamış olma olasılığı da yüksek. İnşallah bir problem yoktur ve perinatolojiden için rahatlamış bir şekilde dönersin.

Canım bütün sonuçların normal çıkmış belki de başka bir şey yüzünden kasığın ağrıyordur mesela kum döküyor olabilirsin ya da ters bir hareket yapmışsındır o bile ağrıya neden olabilir. Yumurtlama meselesine fazla kafayı takmamaya çalış bu şekilde hamile kalmanı zorlaştırırsın biraz oluruna bırak bak gör herşey o zaman daha kolay olacak. Yumurtlama usg'yle anlaşılabiliyor hatta kolay gebe kalmak için doktorlar usg'yle yumurta takibi yapıyorlar ama hiç yaptırmadığım için ayrıntısını bilmiyorum.

canlarım benim kan değerim 38 den 279 a yükselmiş.ALLAH IM çok büyük inşallah bişey olmaz bundan sonrada....hepimizin hakkında hayırlısını versin yüce rabbimmmm...

Gozun aydin, cok tebrik ederim. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin bebegini. Cok rahat, sorunsuz, huzurlu bir hamilelik gecirirsin insallah. Kizinin da gozu aydin, abla oluyor:)

saol canım of inşallah iugr değildir.ama kilosu çok düşük 717gr.5 hafta önce 400grdı.kilosu artıyor fakat yinede standartlar altında.evet bütün ölçümleri geriden simetrik bişekilde.bu doppler dediğin sadece perinatologlardamı oluyor.benim doktorumunda ultrasonu iyiydi 4 boyutlu omu acaba doppler.

saol canım rehatlattın beni biraz. sen kaçıncı haftadasın bebegin kaç gr merak ettim.

Yok canım doppler 4 boyutlu ultrasondan farklı sadece kan akımlarına bakıyor ayrıca her doktor olsa bile yorumlayamıyor çünkü yorumlanması için özel bir eğitim gerekiyor bu yüzden perinataloğun baktığı doppler daha sağlıklı. Benim kardeşim de Çanakkalede oturuyor orada bir tek üniversitedeki Mert Bey doppler bakıyormuş ama o bile işler ciddiyet kazanınca kardeşime ben sana burada doğum yaptıramam ya İstanbul'a, ya İzmir'e ya da Bursa'ya git demişti. Sen sanırım karı koca kadın doğumcu olanlara gidiyorsun neydi adı Fatma Hanımdı galiba.

saol canım rehatlattın beni biraz. sen kaçıncı haftadasın bebegin kaç gr merak ettim.

30+5 günlük hamileyim....30+2 günlükken kilosu 1313 gr çıktı...benim haftalarım da ortalama 1600 gr falan oluyor...
hafta olarakta 28+4 günlük çıkmıştı boyu ise 27+5 de yani boy daha kısa...

merhaba kızlar nasılsınız
bugün bebeğimi gördüm
kalp atışlarınıda izledim doktor sıcaklık vereceğinden bebeğe zarar verebilir dedi o yüzden dinlemedim o iyi olsun yeterki ilerleyen haftalarda dinlerim kalp atışlarını

30+5 günlük hamileyim....30+2 günlükken kilosu 1313 gr çıktı...benim haftalarım da ortalama 1600 gr falan oluyor...

senin yine iyiymiş canım.30.haftana gelmişsin.inşallah daha ileriki haftalarıda görürüz saglıkla.

senin yine iyiymiş canım.30.haftana gelmişsin.inşallah daha ileriki haftalarıda görürüz saglıkla.

yok canım ben bigadaki doktora gidiyorum.

sevgili Premete,
ben bu reglimden sonra korunmayı bırakacağım.beni de listeye eklersen sevinirim. beklenen adet tarihim: 21 mayıs.
umarım liste bana da uğurlu gelir :)

Gozun aydin, cok tebrik ederim. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin bebegini. Cok rahat, sorunsuz, huzurlu bir hamilelik gecirirsin insallah. Kizinin da gozu aydin, abla oluyor:)
saol canım inşallah kızıma kardeş sağlıkla gelecekte beraber büyücekler...

gözün aydın canım ohhh ne güzel pıtpıtları gördün maşallah....bende pts gidecem doktora ama benim daha erken alınmaz heralde adet üstü kaldığım için haftası küçüktür inşallah banada nasip olur...

Canım bence iğnelere başla nasıl olsa iğne dozun belli. Benim doktorum gebeliği öğrenir öğrenmez başlatmıştı keseyi görmeyi beklememiştik.

canım benim doktorum şuan yok burda temmuzda gelecekmiş...bende doktorum gelene kadar başka doktorla idare edeceğim nasipse.pzts kontrolüm var bugün sağlık ocağında iğneleri yazdırayım dedim.eylülde doktorum clexane 0.2 kullanmıştım ondan yazdırdım yokmuş piyasada bende oğlumda doktorum başkaydı oda fraxiparine 0.3 ml yazdırdım onu kullanayım diyorum eczacı aralarında pek fark yok dedi senin daha iyi bilgin vardır bunların aralarında fark varmı?görüyonmu daha önce kullandığım hakde ne kadar tedirgin oluyorum...

sevgili Premete,
ben bu reglimden sonra korunmayı bırakacağım.beni de listeye eklersen sevinirim. beklenen adet tarihim: 21 mayıs.
umarım liste bana da uğurlu gelir :)

Tamam canım ekliyorum inşallah uğurlu gelir de hemen ayağının tozuyla hamile kalırsın.

Canım clexane, fraxiparine ve innohepin içerikleri aynı ama dozdan dolayı farkeder mi bilmiyorum. Zaten koruyu doz olarak cleksanın en düşük dozunu kullanmışsın bildiğim kadarıyla fraxiparinin en düşük dozu 0.3 innohepin de 0.35 o nedenle bir zararı olacağını sanmıyorum zaten daha önceki doktorun da onu yazdığına göre için rahat olsun. Sen yine de pazartesi doktora sor da ona göre heyet çıkartırsın böyle her seferinde ayrı ayrı yazdırmak zor olur hem heyetin olursa katkı payı da ödemezsin.

sağol canım sende göreceksin bebişini inşallah ben 6+2 gözüküyorum ultrasonda bakalım sen kaç haftalıksın bana göre sende varsın 5 6 haftalık çünkü adet üstü hamile kaldığında adet olabiliyormuşsun bana öyle demişti doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…