Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

hayırlı olsun..hep iyi haberler alırsın inşallah...progestan benim 10 çıkmıştı..seninki bana göre çok iyi...haftada bir proluton depot iğne yaptırıyorum..benim dr.da çok düşük ama 5 ile bile gebeliği devameden var demişti..progestan ı ihmal etme...fitil olarakmı alıyorsun????

canım daha bugün aldım eczaneden doktorum ağız yoluyla al kötü yaparsa seni vajinal alırsın dedi.daha önce kullanmıştım çok kötü yapıyo beni.ama bakalım bu sefer etkilermi?pregesteron ne işe yarıyo bu değer artmasa sağlıklı hamilelik olmazmı yani çok anlamadım ben kızımda bu değere hiç baktırmamıştım...

ağız yoluyla pek tavsiye etmiyorlar mideyi kötü yapıyor ben hep fitil olarak kullandım...benim değerim sendende düşüktü ama ben 11haftayı tamamlamak üzereyim...yani zamanla belki artıyor tam bilmiyorum...tutunmayı sağlayan bir hormonmuş...benim sonuç çıkar çıkmaz progeston düşük diye dr arayp hemen bitane depot iğne yaptırmamı söylemişti..sonrasında istersen fitil olarak kullan demişti ama ben fitil kullanmak istemedim..haftada bir iğne daha mantıklı geldi.hatta 30.haftaya kadar kullanacağımı çünkü erken doğumu önleme amaçlı da kullanıldığını söyledi...yani önlem amaçlı...buarada ben ikizlere hamileykende progesterona bakılmıştı...ozaman 40 çıkmıştı ama yinede progestan fitil kullandım 12.haftaya kadar ...ama onlar tüp bebekti...bunda da değer düşük diye kullnıyorum...bence eski doktoruna telefonla ulaşabilirsen progesteron değerini söyle....ağız yoluylamı yoksa fitil olarakmı alman gerketiğinide sor için rahat etsin...birde bunun 100mglık olanı ve 200mg olanı var..ben hep 200mglık kullanmıştım ikizlerde...günde 6 tane olmak üzere sbh öğle akşam 2şer tane alıyordum

sğl canım inş.bu defa sorunsuz kucağımıza alırız.cuma günü kalp atışlarını dinlemeye gidicez çok heyecanlıyım içimde hem korku hem heyecan karmaşık duygular var bu süreyi bebeğini sağlıcakla kucağına alan arkadaşların ve özelliklede senin desteğin ve bilgilerinle en iyi şekilde atlatırım inş.

Canım o zaman şimdiden bebeğin alacaklarını güle güle kullansın diyeyim ayrıca cesaretlenmene vesile olduğum için çok sevindim. Bu haftalarda hamileliğe hazırlık kasılmaları olabiliyormuş ama ne kadar süreli olanı normal kabul ediliyor bilmiyorum. Zaten doktorun bir problem görürse kasılma önleyici ilaçlara başlar. Benim hatırladığım kadarıyla Map'ın da böyle kasılmaları olmuştu, Sinannuray'ın da zaman zaman oluyor başka arkadaşlarında olmuştu ama şimdi kimler olduğunu hatırlayamadım.

Canım benim Allah senin gönlüne de ferahlık versin. Defnoşuma da yazmıştım aslında en umutsuz olduğun an mutluluğa en çok yakın olduğun an oluyor, dibe vurmadan yüzeye çıkmak mümkün olmuyor. Allah yüzünüzü güldürsün.

Ee zaten geç döllenme olduğunu biliyorduk ufak çıkması beklediğimiz bir durumdu. Progesteron değerin de bana çok düşük gelmedi. Benim düşük yaptığım hamileliğimde progesteron 6 çıkmıştı. Darusu kalp atışlarına artık. Belki ondan sonra bu doktor da haftada bir çağırır. Zaten manzarayı gözümde canlandırabiliyorum herhalde sen geçmişi anlattıkça doktorun gözleri fal taşı gibi açılmıştır.

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 80"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Denizim16[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]35[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]04.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]23.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]KIZ[/TD]
[TD]02.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]LittleAngel[/TD]
[TD]21[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]06.09.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]12[/TD]
[TD][/TD]
[TD]10.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD][/TD]
[TD]18.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD][/TD]
[TD]11.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD][/TD]
[TD]15.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Tuana2010[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD][/TD]
[TD]22.12.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Spring85[/TD]
[TD]08.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]11.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]13.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]15.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Horizon[/TD]
[TD]21.05.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

evet premetecim aynen doktor şoka uğradı ...inşallah canım herşey yolunda gider cesaretimi toparlayıp çıktım bu yola allahım utandırmasın inşallah...

Uzun zamandır yazmıyorum aslında vaktim bol ama sanki robotlastim hergun aynı monotonluk ta devam ediyo hayatım sabah kalk kahvaltı yap tekrar yat gElen gidenler vakit geçir yemek ye aksam tekrar yat sizleri okuyorum ama yazmıyorum ne kadar buyusekte korkular bitmiyor ondn sanırım ruh gibi yaşayışım ama az kaldı teyzeleri oglusumla mutlu bı sekilde geri donucez bu arada 34+3 günlük olduk kızımı 34+0 da doğurmuştum bu haftaya gelebilmek mucize benim için fazladan 3 gün bile çok mutlu ediyor beni o kadar yaşananlardan sonra bu günleri görmek çok güzel çok zor bı hamilelik yasadım ama dönüp baktığımda gercekten günler gelip geçiyor inşallah hepimiz çabucak geçirip saglikla kucaklarız yavrularımızı bekleyen melek annelerine de mevlam en kısa zamanda tekrar nasip etsin bu güzel mutluluğu sizi çok öpüyoruz teyzeleri

Ruyacim evet benim sık sık kasilmalarim oluyo iki kere toplamda 30 gün hastanede yattım Allah'a şükür sayelerinde bugünlere geldim nidilata tokolizi yapıldı sonra 4 saat arayla kullandım serum yapıldı senin kasilmalarim nasıl bilmiyorum ama dogum kazılması olunca insan kendini anlıyor bu haftalarda rahim doguma hazırlandığı için de olabilir kasilmalarim inşallah öyledir ama ihmal etme doktoruna anlat

Ozlemimsin daha önce premete yazmıştı dimesin katkisiz ananas suyunun icinde doğal progestan var diye ben baslarda çok fazla içmiştim hatta tiksinecek kadar ama faydasının olduğunu düşünüyorum düşük riskine karsı sende iç istersen

Son düzenleme:
Dogum yaklaştıkça herkezde bı alışveriş hevesi var galiba bende çok istiyorum söyle zevkime göre lohusa pijamaları tâcımı almak bebeğime herseyi almak ama benim için mümkün değil galiba bebeğim için doğumdan sonra alışveriş yaparım herhalde ama icimde uhde kaldı söyle herseyi tamamlayıp çantaları hazırlayıp dOğumu beklemek neyse buna da şükür oğlum olunca hersey unutulur inşallah

Kızlar bu arada oğluma korkudan isim bile düşünmedim kim acsa konuyu kapatıyorum doğsun isimsiz kalmaz diyorum ama bı yandan da korkuyorum dogunca acele karar vermekten isimsiz kalacak oğlum:))

selam kızlar

salı 2 li testimiz vardı....kanama ile ilgili doktor bişey söylemedi bende sormadım....ama bebeğin cinsiyeti % 70 erkek miş onu öğrendik....kısmet olursa EYMEN koymak istiyorum....yüzde yüz kız bekliyordum biraz şaşırdım ama üzülmedim reabbim akıl,beden ve ruh sağlığı yerınde evlatlar versin.....zamanında doğumlar nasip etsin hepimize....

premetecim cinsiyet sanırım değişmez çünkü dr. ben sormadan söyledi emin olmasa söylemezdi yada göstermiyo pozisyonu uygun değil felan dıye sallar dı öyle bişey yapmadı ben sormdana söyledi.....heycandan ben bişey soramıyorumki ...her dr. gidişimde bebk canlı mı değil mi diye ödüm kopuyo....yaşadığını görünce kendıme gelıyorum....

listeye erkek olarak beni guncelleyebilirsin....bi sonraki randevu 24 mayıs hadı hayırlısı inşallah.....kızlar bıde benım bel ağrım oluyo ara ara kılo almadım daha dogru duzgun toplasan 1 kıloyu gecmez....baş ağrım oluyo tansiyon mudur nedir bilemedim....evde ayaklarımı kanepenın kol yerine uzatıp dınlenmeye çalışıyorum.....ayy ahyrılısıyla inşallah bu sefer bu dünyada anne baba olmak nasip olur inşallah....

nuraycım furkan ismi çok güzel aklının bı ucunda bulunsun....talha da mesela....eltimler senın gıbı oldu....çocuk 41+3 te dogdu ona ragmen bı ısım begenemedıler...eltımın begendıgını kaynım begenmedı...kaynımınkınıo eltım ..sonunda eltım koydu ama daha güğzel bi isim olabilirdi.....kız ismide şevval çok hoş

arkadaşlar onca uğraştan sonra Allahın izniyle doğal yoldan hamileyim:)))şoktayım

Maytaap çok çok çok sevindim seni hamileler listesinde görünce son yarım saattir hamile olduğun haberini bulmaya çalışıyorum hemde doğal yoldan harika bi haberr inan çok sevindim hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah bolca dinlen yorma kendini yaz tatilide geliyor neyseki ayağını uzat hamileliğin tadını çıkarr:))
Kızlar çok uzun zamandır girip bakamadım sizlere bi takım sorunlarla uğraştım Berende bende iyiyiz kocaman oldu 8 ayı bitirdik Allah isteyen herkese nasip etsin listemize baktım ne güzel hamilelerimiz var kolaycacık geçirirsiniz inşallah..Kaybı olan arkadaşlarım Allah sabır versin bizlerde çok üzülerek geçtik bu dönemlerden ama Allahtan umut kesilmiyor hepiniz sağlıkla bebişlerinizi alırsınız kucağınıza inşallahh

eşimi arayıp istedim şimdi deneyeyim bende....

nuraycım bende doğuma 15 gün kala falan almıştım kızımın ve benim ihtiyaçlarını öncesinde vitrinlere bakar iç geçirirdim ama bende cesaret edememiştim.ama şükürler olsun sağlıkla geldi sende öyle önce yada sonra farketmiyo aslında zaten hediyeler yetiyo inan almaya bile fırsat olmuyo....sağlıkla gelecek paşan alışverişin zevkini çıkarırsın sende...
isim konusuna gelince bence düşün karar ver sonra gümbürtüye gitmesin sevdiğin bir isim olsun...

Yardımcı olmak ne demek canım bizleri çok iyi anlıyorsun. Bebeklerimi kaybettikten sonra psikoloğa gitmeyi çok düşünmüştüm ama bir türlü fırsat olmamıştı. Kadınlar kulübü bu topik ve özellikle senin sayende kendimi rahatlattım. Çünkü ne evham yapıyorsun ne de polyannacılık oynuyorsun. Tam ayarında bir gerçekliğin var. Kızımda da aynı doktora gitmemiz paylaşımları bir nebze daha arttırdı. Bu hafta yürüyüşler yaptım kendi kendime. Buradaki bütün bebek mağazalarını, pijaamacıları gezdim epey fikir sahibi oldum. Bundan sonra ufak ufaak alışverişe başlayacağım inşallah. Ağzından bal damlıyor canım benim. İnşallah dediğin haftaları sağlıkla görürüm de kızımı küvöze koymadan kucağıma alırım. Sağlıkla doğsa küvöze de konmasına kendimi alıştırmaya çalışıyorum ama burada o kadar çok şey okudum ki korkuyorum. Yarın Fuat Bey ile randevumuz var inşallah güzel haberlerle dönerim.
Annem geçen akşam beni rüyasında görmüş. Ben anneme daha cinsiyetini söylememiştim hazırlıklara başlamasınlar diye. Rüyasında 3.5 kilo kız bebeğim olmuş. Simsiyah saçları varmış bakmaya doyamamış çok güzel bir bebekmiş. Annem diyor ki sen bana söylemedin ama bana rüyamda gösterdiler. Rüyalar gerçek olsa ne güzel olur.

Nerelerdesin sen sessiz sedasız bizden uzak geçirdin hamileliğini. Bu hafta benim de karnım sertleşti çok korktum. Bebeğin suyu az zaten daha da mı azaldı diye düşündüm çok şükür kızım hareketleriyle beni rahatlattı. Yediklerimden gaz olabilir mi diye de düşündüm. İnternetten bakınca erken doğumun habercisi olduğunu öğrendim. İnşallah bizim bebekler erken gelmez. Yarın kontrolüm var doktora soracağım. Yalnız ben akşamları yatmadan önce magnezyum diasporal içiyorum. O çok rahatlatıyor karnım yumuşayıveriyor. Alışveriş korkusu var ne yazık ki. Beşiği arabayı falan doğumdan sonra alacağım kesinlikle. Ben bakıp beğeneceğim eşim sonra halledecek inşallah. Doğum bir olsun da her şey halledelir gibi geliyor.

SİNANNURAY İsim konusunu açtırmasan da gönülnden geçen bir isim vardır diye düşünüyorum. Senin artık çok az kaldı günler sonra oğlunu sağlıkla kucağına alacaksın inşallah. Ben de bir türlü kız ismi bulamadım. Eşimle isim konusunda hiç anlaşamıyoruz. Ben ismi veririm sen doğuma konsantre ol diyor. Benim kızın bana kızıma da süpriz olacak yani. Belki eşin de düşünmüştür isim ha ne dersin???

SUDEM 34 Maşallah cinsiyetiniz de belli olmuş. İsim bile bulmuşsun sen hepimizden hızlı çıktın vallahi.

ÖZLEMİMSİN Progesteron hemen hemen hepimiz kullandık. Ona hiç takılma bence. Doktorunla başlayınca eminim rahatlayacaksın.

SUDEM 34 Maşallah cinsiyetiniz de belli olmuş. İsim bile bulmuşsun sen hepimizden hızlı çıktın vallahi.

.

canım benim eskdıen beri bi isim sevdam vardı....lisedeyken kızımın adını belırlemıştım...hatta arkadaşlarıma sakın siz koymayın ben koyucam dıye söylerdım tuana koycam dıye kızıma o ismi koydum........hamile değilken bile hem kız hem erkek ismimiz belliydi.....cinsiyeti belli olunca ismide belli oldu.....bakalım 6 ay sonra ne koyucaz ama şimdilik benim koyduğum isim belli....bide eşimle anlaşıyoruz çift isim koyacağımız için 1 .ismi o koyuyo,2. ismi ben koyuyorum....

merhaba canlarım...
zorla kafamı yataktan kaldırdım çok fena oldum mide bulantısı, kusma,baş dönmesi .....3 gündür yatıyom sürekli kızıma çok üzülüyorum doğru dürüst ilgilenemiyorum yemek pişiremiyorum ALLAH ım yardım et bana...eylül ün yeme konusunda maşallahı vardı oda 1 haftadır ağzına bişey koydurmuyo çok kötü zamana rastladı.

Canım senin oğlan yerine anca alıştı doğum zamanı gelince de ben çıkmayacağım biraz daha kalacağım derse hiç şaşırma. Ah sizi daha o kadar çok mutlu günler bekliyor ki. Allah mutluluğunu daim etsin.

Canım gözünüz aydın. Kız erkek önemli değil Allah sağlıklı, hayırlı evlat sahibi olamayı nasip etsin. İsmi çok güzelmiş Allah adıyla yaşatsın.

Canım gerçekten annenin içine doğmuş demek ki. Ben bu rüyanın gerçek olmaması için bir neden göremiyorum. Zaten sen bu küvez meselesine niye bu kadar taktın anlamadım. Bak ben 28. haftada hastaneye yattım, preeklemsi geçirdim, kan değerlerim altüst oldu, avuç avuç hap yuttum yani erken doğum yapacağım belli belli besbelliydi ona rağmen benim bıdık küveze girmedi. Sen 32 haftalık oldun çok şükür şimdiye kadar çok önemli bir sorunla karşılaşmadın senin kız niye küveze girsin. Çıkar artık kafandan şu küvezi, küvez müvez yok? Kızını doğuracaksın ertesi gün de kucağına alıp hastaneden çıkacaksın tamam mı? Kötüyü çağırma. Bu arada kontrolün nasıl geçti.

Canım Allah yardımcın olsun. Sana yardımcı olacak kimse yok mu. Kızın da tam hareketli zamanları yardımsız altından kalkmak çok zor. iştahsızlığı büyük ihtimal azı dişler yüzündendir düzene girer üzülme. Önce sen iyi olacaksın ki o da, karnındaki de iyi olsun. Kendine iyi bak canım.

Rüyacım seni merak ettim perşembe günü doktora gideceksin ne oldu. Hayırlı haberlerini bekliyorum canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…