Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Rüyacım, 28mavi bebişlerinizi sağlıcakla büyütmenizi diliyorum. Ne güzel, melek anneleri birer birer mutluluğu tekrar yakalıyorlar...

7 tane hamilemiz, 8 tane ( papatyanın ikiz değil mi? ) küçük bebişimiz var dünyaya gelmeye hazırlanan :) İnşallah en kısa zamanda bebişlerimiz sağlıcakla doğar, anne ve babalarına mutluluk getirirler.

İçlerinde benimde olduğum 5 tane müstakbel hamilemiz var. İnşallah bu ay 5 tane daha bebişimiz gelecek :) Olumlu düşünelim, olumlu olsun değil mi:)

Arkadaşlar benim çalışmalar devam ediyor.

Çok şükür dünyalar güzeli bir kızım var. Bu hayattan tek bir beklentim kaldı, bir tanede oğlum olsun, Yusufuma benzesin.

Çocuklarımı sağlıkla yetiştireyim, onlara seveyim, koklayayım, onları mutlu edeyim vs... Ne parada, ne malda, ne mülkte, ne kariyerde gözüm var. Tek istediğim çocuklarımla sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmek, diğer dünyada da Yusufuma kavuşmak...

Meleğim her zamanki gibi ağzından bal damlıyor. Allah gönlünün muradını versin arkadaşım.

Yaz geldi herkes ortadan kayboldu hepiniz mi tatile çıktınız hanımlar? Hamileler bir durum bildirimi yapın da bilelim bebişler ne durumda.
Ben bu aralar Tolga'yı sütten kesmeye çalışıyorum. Saat başı meme meme diye dolandığı için hiç yemek yemiyordu 1 yaşından sonra 1 gram bile almadı, ayrıca sürekli emmek için uyandığından gece uykusu da hiç yoktu. Kademeli olarak kesiyorum yarın 5. günümüz, hiç meme vermeyeceğim ilk gün bakalım nasıl geçecek. Gerçi şu ana kadar ki süreç umduğumdan daha kolay oldu inşallah sonrası da kolay olur.

Son düzenleme:

Hadi allah kolaylık versin. Bende geceleri meziriyorum uykusuzluk zor oluyor. Bana bebeklerin uykusunu düzene sokmak için Kim West'in kitabı "Good niht sleep tayt" İyi uygular tatlı rüyalar kitabını tavsiye ettiler uygulayanlar çok memnun bende aldım kitabı ama henüz okuyamadım inşallah uygulaya bilirim.

Evet uykusuzluk çok zor Tolga gecede 6-7 kere kalkıyordu hele ki sen çalışıyorsun sana daha da zor olur. Ben de Tracy Hogg'un "Bebek bakım sorunlarına mucizevi çözümler" kitabını okumuştum. Kitaplarda anlatılanlar çok mantıklı ama gelgelim iş uygulamaya gelince hiç de kolay olmuyor, bebekler her halükarda bildiklerini okuyorlar. İnşallah sen faydasını görürsün. Ben gece emzirmelerini kestikten sonra Tolga'nın uyku düzeninde birkaç gün içinde inanılmaz bir düzelme oldu. Mesela dün gece 9'da uyudu, 12 gibi mızıldandı su verip biraz pışpışlayıp uyuttuk sonra 5,5'a kadar hiç uyanmadı. İnşallah yatıp sabaha kadar deliksiz uyduğu günleri de görürüz.

sonunda pcyi kurdurdum sizleri çok özledim kızlar oğlum beni çok yoruyor geçmişi okuyamıyorum doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın allah uzun ömürler nasip etsin hamile arkadaşlarımızada allah sağlıklı zamanlı doğumlar nasip etsin allah bekleyen herkeze bu mucizeyi tattırsın

Uzun zamandan sonra üçüncü kez anne adayıyım.karmakarışık duygulardayım.kullandığım bi dünya ilaç var hamile olabilme ihtimalini düşünmeden...modüllerim ve devam eden tedavim var,diyeceksinizki yapmasaydın o zaman.haklısınız ama bebeğimden bu yana korunuyorduk tam üç yıldır birkez bile başıma gelmemişti.bebeğim 17 temmuzda 3 yaşını bitirecek ona can yoldaşı istiyordum ama o zaman bu zaman mı bilmiyorum??
asıl üzüldüğüm ise bilmeyeniniz vardır diye kısaca anlatayım,kardeşim tam 8 yıl önce lösemi olmuştu.kendinden yapılan nakil 4 yıl sonra hastalığı geri getirdi ve ikinci kez ölümle burun buruna geldik ya ilik bulunacak yada.....allahıma şükürler olsun amerikadan biri ilik verdi ve 2 yıl önce nakille hayata yeniden döndü.ama kritik 2 yılı daha var.kemoterapi nedeniyle canlı spermi kalmadı ve malesef asla baba olamayacak..şimdi ben ona ve eşine nasıl derim ikinci kez anne olacağım haileyim diye.her hamile haberinde her yeni bebek haberinde kahrolup kendilerinin asla olamayacağını bilerek günlerce ağlarlarken nasıl diyeceğim rabbim??çok dardayım çok zordayım.üzüntüm aldı başını gidiyor iki gecedir ağlıyorum.oğlumu 16 temmuzda doğurup 20 temmuzda kaybettim,şimdiki yavrumu 17 temmuzda doğurdum rabbime şükür yanımda ve bu bebeğimi temmuzda öğreniyorum.nedir bu temmuz ayının benimle derdi..16 sında kahrolurken 17 sinde yavrumun doğum gününü kutluyorum.kaça bölüneceğim neye sevineceğim neye üzüleceğim şaştım kaldım..ben ne yapacağım arkadaşlar ilaçlar bebeğime zarar verdiyse,istemeden kardeşimi bir kez daha yıkarsam????:2:

ALLAH yardımcın olsun canım, ablamdan biliyorum bıraktırırken çok sıkıntı çekmişti İnşALLAH sıkıntısız atlatırsınız... Buarada ben regl oldum canım, 1 temmuzda.. Artık başka aya kaldı (( Hayırlısı olsun diyorum ne diyelim kısmet...

canım maşallah size iyi bu zamana kadar emmiş valla benimki 7 ay aldı dişler çıkmaya başlayınca kesti attı...canım bugün kontrolüm vardı gittim herşey yolunda çok şükür doktor erkeğe benziyo ama plesenta da bacaklarının arasında olduğu için net bişey söyleyemiyorum ama büyük ihtimalle erkek sonra yine bakarız dedi.hayırlısı olsun hepsine amenna...
geçen görümcemin kontrolü vardı onunda görümcesi ultrason bölümünde çalıştığı için gel bakalım dedi yani farklı hastaneye gitmiştim.

yani kızmı erkekmi bir sonraki kontrole kaldı allah ım herkese hayırlısını nasip etsin....

herkese merhabalar...beni unutmuş olabilirsiniz ama hatırlatayım listedeki ikinci kişiyim...

buradakiilk günlerim aklıma geldi hüzünlendim.bugün kızımın ölüm yıldönümü...
allahımaşükür ki onun acısını hafifleten oğlum 2 yaşında poyrişim..:))

ama beni mutlu eden hamileler bebeğini kucağına almışları gördüm.. melekcim belki hatırlarsın beni..2. hamilelikçalışmaların varmış çok sevindim.. premetecim bebeişin kollarında olmasına çok sevindim..allahım bu yavrularımıza sağlıklı ömürler versin...

önceden hüzün sayfasıydı burası şimdi mutluluklar peşisıra geliyor cennetteki yavrular kardeşlerini yolluyor..

hepinizi ve minnoşları öpüyorum..

BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 80"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]Vahap Enes[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]Dila[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]05.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]Tuğra[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]LittleAngel[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]06.09.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]10.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]21[/TD]
[TD]ERKEK[/TD]
[TD]18.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD][/TD]
[TD]11.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD][/TD]
[TD]15.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Tuana2010[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD][/TD]
[TD]22.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2009Papatya[/TD]
[TD]13[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]11.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]13.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]15.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Horizon[/TD]
[TD]20.07.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Spring85[/TD]
[TD]01.08.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Biz de seni özledik canım. Enes paşanın canı sağolsun o gelsin de seni yorsun diye az dua etmedik. İnsan yorulduğu için,uykusuz kaldığı için mutlu olur mu biz oluyoruz işte.

Canım öncelikle yeni hamileliğin hayırlı olsun diyeyim sonuçta bütün olumsuzluklara rağmen içinde Rabbimin mucizesini taşıyorsun bunun için sevinmeliyiz. Gebelik öğrenilmeden önce kullanılan ilaçlar ve yapılan işlemler bebeğe zarar vermiyormuş bu aşamada bebek zaten birkaç hücreden oluştuğu için zarar görürse zaten gebelik kendi kendine sonlanıyormuş o nendenle o konuda için rahat olsun. Aslından 2. bebek için gayet ideal bir zaman kızın büyümüş ikisinin arası fazla açılmadan, yaşın da ilerlemeden şu an çok uygun. Kardeşinin hastalığını biliyordum ama çocuğu olamayacağını bilmiyordum. Onun adına çok üzüldüm ama Rabbimin mucizeleri sonsuzdur geleceğin onun için ne getireceğini bilemeyiz belki vücudu yeniden sperm üretmeye başlar, micro tesse denilen yöntemle bir tanecik canlı sperm kalmışsa bile onu bulup gebelik elde edebiliorlar, üstelik anne baba olmanın tek yolu bir çocuk doğurmak da değil belki onların çocuğu bir başkası tarafından doğurulmuş onların sevgisiyle büyütülmeyi bekliyordur. Allah haklarında hayırlısını nasip etsin, boyunlarını bükük bırakmasın. İnan senin hamilelik haberin ilk duyduğu an kardeşinin yüreğini hafiften burksa da diğer durumlardaki gibi bir üzüntüye sebep olmayacaktır. Sonuçta sen de kolay anne olmadın, bu yolda çok uğraşlar verdin üstelik doğacak olan onun yeğeni. Şimdiden kafanda çeşitli senoryalar üretip kendini üzme canım. Allah nasıl sen planlamadan bu bebeği sana nasip etmişse işlerin yoluna girmesi için de gerekeni yapmıştır.

Hayırlısı olsun canım. Yine erken olmuşsun progesterona mı başladın.

Ay bak bu süpriz oldu işte. Öncelikle hayırlısı olsun ama inşallah erkekdir.

Hoşgeldin canım. Üzerinden kaç yıl geçerse geçsin meleklerimizin özel günleri bizi hüzünlendirmeye devam edecek. Senin de dediğin gibi çok şükür şimdi kardeşleri kollarında Allah onların yokluklarını göstermesin. Maşallah Poyraz abi oldu artık belki sen de yakında yeniden bebek düşünürsün. Öpüyorum.

Yok canım progesteron gibi bişi doktorum duphaston başladı, bi yandan da metformin yani glucophage başladı, 1 ay oldu... adetim 25 güne döndü... Hayırlısı artık, neyseki bugün 5. günüm ve bitti gibi.. düzenli olayımda diyorum artık gerisi hayırlısı.. 25 temmuzda oğlumun doğum günü, bakalım belki o gün güzel haber alırım (

Yok canım progesteron gibi bişi doktorum duphaston başladı, bi yandan da metformin yani glucophage başladı, bunu kullanırken hamile kalsanda devam etcez dedi, erken doğum ve düşük riskine karşı.. 1 ay oldu... adetim 25 güne döndü... Hayırlısı artık, neyseki bugün 5. günüm ve bitti gibi.. düzenli olayımda diyorum artık gerisi hayırlısı.. 25 temmuzda oğlumun doğum günü, bakalım belki o gün güzel haber alırım (

Meleğim her zamanki gibi ağzından bal damlıyor. Allah gönlünün muradını versin arkadaşım.
Sağol canım arkadaşım benim. Allah tüm melek annelerinin kalbindekini verir inşallah...

Canım inşallah bu ay bebişin göbüşüne konar, sağlıkla gelsin bebeğimiz inşallah...

Canım benim, kız yada erkek farketmez, heleki biz melek anneleri için.
Ama yinede diyorum ki, inşallah Allah kaybettiğin oğluşuna benzeyen, sağlıklı bir erkek bebek nasip eder sana...Senin için gönülden duam bu...

Meraba canım. Tabiki hatırlıyorum seni.Her şeyin yolunda olmasına çok sevindim.
Malesef kaybettiğimiz bebeklerimiz için kalbimiz hep buruk yaşayacağız. Çok şükür ki dediğin gibi acımızı hafifleten bebişlerimiz yanımızda...
2. hamilelik için çalışmalar devam ediyor, bu 4. ayım ama henüz bir şey yok, hayırlısı olur inşallah.
Sen 2. bebişi düşünüyor musun peki?

Son düzenleme:

evet canım aynen dediğin gibi bizim için cinsiyet hiç önemli değil yeterki sağlıkla kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin allah ım.oğlumdan sonra hamile kaldığımda içimden allahım inşallah oğlumun aynısını nasip et diye geçti ama kızım oldu çok şükür.inşallah oğluma benzeyen bir oğlum olsun isterim ama allah ım yinede hayırlısını nasip etsin...

ne güzel anlatmışsın...

inşallah canım rabbim tez zamanda bekleyenleri kavuştursun yavrularına..

hayırlısı o0lsun canım..

canım PEDAGOG ADEM GÜNEŞ i oku ve dinle...sütten ksme konusundaki fikirlerine kulak ver...birden kesme kademeli en güzeli....adem güneş 30 aya kadar ksebilirisniz diyor 1-2 haftada kesecem dıye tolgayı hırçınlaştırma...

enesimizi çok merak ediyoruz...
hiç öyle düşünme biz bebeğimizi kaybettiğimizde abimler eltimler hamileydi içimiz burkulsada yeğenlerimiz olacak diye sevindik...kardeşinde senın le beraber sevinecektir....inadına doğurmuyosun ya...Allah veriyo dilediğine veriyor dilediğine vermiyor biliyorsun...bu da rabbimin imtihanı....

hayırlısı olsun canım...inşallahh ağustosa sağlıkla hamile olursun...

premetecim bebeklerimizin durumunu sormuşsun..

gecen cuma ayrıntılı usg ye girdim..bebeğin genel durumu iyi fakat bebeğe giden kan akımı olan damarda darlık tesbit edildi...kılo almama önerildi coraspirin ılacına tedavıye başlandı 32 . haftaya kadar kullanılmak üzere..coraspirini hafta içi 5 gün içiyorum hafta sonu 2 gün içmiyorum....ve son haftalarda bu durum tansiyon yükselmesine sebep olabilirmiş...tuzlu yenılmeyıp sık sık tansıyon ölçümü yapmam önerildi...kalpte minik bi parlaklık tesbit edildi ama tek başına olduğu için herahngi bir olumsuz durum teşkil etmiyormuş..

sağlık ocağındaki takibimde de idrarda basit bi enfeksıyon için su içmem...kansızlık için gunde 2 doz kan hapı almam önerildi...

preeklemsi riskine karşın yazıyordu ayrıntılı usg raporunda.....coraspirini kile niçin kulanıyor kızlar....?

hayırlısıyla inşallah minik kelebeğin göbüşüne konar bir an önce..
ben henüz kardeş düşünemiyorum.doğuda küçük bir ilçedeyim şu an bakıcı problemimiz var.ayrıca ben aynı yolları birdaha geçmekten korkuyorum.buradan batıya döndüğümde hazırr hissedersem çalışmalara başlıcam.poyraz tek çocuk olsun istemiyorum..karşığım yani:)
minnoşunu öpüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…