Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

işte benim doktorumda öyle söylemişti oyüzden 2 hafta sonra gittim ben sanki yanlış hatırlamıyorsam alttan muane edince bebegin düşme ihtimali varmış oyüzden riske atmamıştır belki begenmiyorsan doktorunu degiştir bitanem

allahım gönlünün muradını vermiş canım inşallah mutlu sona ulaşırsın..

arkadaşlar herkese merhaba..bende uzun süre giremedim..sizlere müjdeli haberi vermek istedim.bende hamileyim...darısı inşallah bekleyen herkese...

ne güzel bu haberler yaa arka arkaya gelmeye başladı inşallah böyle devam eder... :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

allahım saglıkla kucagına almayıda nasip etsin canım opuyorumnanaktan

Amin canım Allah razı olsun...eli ayağı düzgün sağlıklı uzun ömürlü olur inşallah.Allah bir daha ne bana ne de bir başkasına yaşatmasın o acıları....

arkadaşlar herkese merhaba..bende uzun süre giremedim..sizlere müjdeli haberi vermek istedim.bende hamileyim...darısı inşallah bekleyen herkese...

Canım çok tebrik ederim. Allah sağ salim kucağına aldığın günleri de göstersin. Çok şükür herkesden ardarda güzel haberler gelmeye başladı, darısı bekleyen diğer arkadaşlarımın başına. Sen kaç haftalık hamilesin. hemen yap bir ticker gözümüz gönlümüz açılsın .

premetecim, kesenin görülmemesi çok normal
bence de karından bakmayla cuma günü de görülmesi düşük bir ihtimal
en erken haftaya görülür ama önemli olan kanama falan olmaması onlar olmadıkça herşey yolunda gidiyor demektir ve kese eninde sonunda görülür sen merak etme aslında doktorun karından keseyi görmeye çalışması bu haftada bende soru işareti uyandırdı,
angelhope, premete, leylayasar ve tüm gebe olan veya olacak anne adaylarına kendi acı tecrübelerime dayanarak şunu kesinlikle öneriyorum mutlaka en az iki doktora gidin ve amniosentez asla ve asla yaptırmayın hiç anlamı yok zaten özürlü bebeği ilerleyen haftalarda ultrasonda da anlıyorlar ben bu işlemin suistimal edildiğine inanıyorum ve ilk bebeğimi işlemden sonra kaybettikten sonra çevreden çok duydum böyle giden çok can var sonra dedim ki kendime peki işlem öncesinde neredeydi bu insanlar
beni böyle uyaran bir somut örnek olsaydı asla gitmezdim tam tersine herkes yok efendim 1 dk sürüyor hiçbirşey anlamazsın çok kolay falan filan dediler o yüzden sizi önceden uyarmak istedim arkadaşlarım benimkini güya bu konuyu en iyi bilen prof. yapmıştı sakın kimseye prof doçent veya tanınmış doktor diye güvenmeyin herkes hata yapıyor içinizde en ufak bir şüphe bile olsa ikinci bir doktora gidin bebek herşeyden önemli biliyorsunuz.

Reactions: 2k1
Valla bacılar ben tıcer falan bİlmİyorum:):):) allahın İznİyle 13+3 haftalık oldum

canım sende bebğini kaybetmiştin galiba nekadar zaman olmuştu. sezeryanlımıydın. bebğini kaçıncı haftada kaybetmiştin. nekadar zaman sonra hamile kaldın. bakkkk bi sürü soru sordum. merak ediyorum ve acayip seviniyorum böyle haberler duyunca. ben d ekaybedeli 64 gün oldu. içim hala çok acıyor alışabilmiş değilim ama geleceğe umutla bakıp yeniden tatmak istiyorum. anlat hadi.

canım,ben 20 kasım 2008 de 33+5 haftalıkken normal doğum ile kızım iremi dünyaya getirdim.2,5 ay evde baktıktan sonra ani bir beyin kanamasıyla(erken doğuma bağlı olarak kanında pıhtılaşma olmadığı için) 18 ocak 2009'da yoğun bakıma alındı bebeğim.18gün savaşından sonra 4şubat 2009 da kaybettim kuşumu.yarın tam 1yıl olacak.çektiğim acı çok büyüktü.doğurdum, emzirdim, yıkadım, uyuttum, giydirdim,gülüşünü gördüm .....hemen bebek yapmaya cesaret edemedim.niyetim kasım 2009 gibi hamile kalmaktı.tam da kızım iremi dünyaya getirdiğim ay hamile kaldım.Allah onun ömrünü buna versin inşallah...

sevgili leylayasar sana ticker yaptım ama henüz kadınlar kulübüne 100 mesaj göndermemişim ticker yollamam için en az 100 mesaj gerekiyormuş bu yüzden de gönderemedim tickerfactory.com sitesinden bakabilirsin çok kolay due date kısmına tahmini doğum tarihini yaz gerisini zaten sana yaptırıyor next i takib edebilirsin ama yapamazsan da boşver sen bize yazarsın biz senden öğreniriz
ağustos'ta anne olacaksın inşallah önemli olan bu.

canım çok zor hepimiz aynı acıalrı yaşıyoruz. se yaşamışsın ve Allah sana yine naip etmiş inşalalh sonu güzel olur sağ salim kucağına alır güzel günlerini görürsün. sen de mi o kan sulandırıcı iğneler kullanıyosun.ben de 32. haftada kaybettim oğlumu aniden birdenbir plesantasından ayrılmış.dah dün gibi hareketleri içimde.3.ayımıza girdik.ama çok zor hala ağlama nöbetlerim devam ediyo.onu hayal ederken onsuzluk okadar zorki am güzel haberler gelmeye bşladı.çok mutl oluyoruz çünkü umutlanıyoruz.bak onlarda aynı acları yaşadılar amaa sabrettiler yine gerçekleşti diyoruz. Allahım bizlere d egöstersin tez vakitte.

Mapcım tavsiyelerin için teşekkür ederim canım. Benim gittiğim kadın doğum merkezinde gebelere genellikle alttan muyene yapmayı tercih etmiyorlar. Rahatsızlık verici bir işlem olduğu için ve enfeksiyon riskine karşı sanırım. Doktor zaten cuma günü yine karından görünmezse vajinal ultrason yapacağını söyledi ama beta hcg değerime göre cuma günü karından görülebileceğini tahmin ediyor. Çok şükür kanamam falan yok o yüzden ben de içerde işlerin yolunda olduğunu düşünüyorum. Bana en çok umut veren ve kan sulandırıcı iğne vermeyi kabul eden tek doktor olduğu için ona gidiyorum. Diğerleri iğneye gerek yok deneyip görelim olusa olur olmazsa olmaz dediler. Sanki benim riske atabilecek durumum ya da defalarca deneyebilecek gücüm var gibi. ıkinci bir doktor konusunda ben de senin gibi düşünüyorum. Başka bir doktora daha gidip ikisinde bir takip olmak istiyorum. Böylece hem içim daha rahat edecek, hem de daha sık kontole gitmiş olacağım. Ama eşim doğum zamanı gelince ikisinden birini tercih edeceğimden diğer doktora ayıp olacağını düşünüyor. Kendisi de doktor olduğu için bu konuda hassas kendileri...Ben yine de eşimden habersiz başka bir doktora daha gideceğim. Malum yaşadıklarımızdan dolayı iyice pimpirik, paranoyak insanlar olup çıktık.

Valla bacılar ben tıcer falan bılmıyorum:):):) allahın ıznıyle 13+3 haftalık oldum

Oyy maşallah sen kuzuyu büyütmüşsün. Nasıl geçiyor hamilelik dönemi. Cinsiyeti belli oldu mu. Hangi doktora gidiyorsun ve doktorundan memnun musun.

Son düzenleme:
saol canım.şükür Allaha ilk zamanlardaki bulantı, halsizlikleri atlattık biraz.çalışıyorum şuanda.Ben 9 eylül üniversite hastanesinde Sabahattin hoca var doçent ona gidiyorum.Allah inşallah emeklerimizi boşa çıkarmaz.sağlıkla mutlu sona kavuşuruz.

Amin canım inşallah.dualarım yanlız kendime değik hepimize.ben kan sulandırıcı iğne v.s. kullanmıyorum.ilkinde de kullanmadım.iremdeki sorunumuz tamamen onun erken doğumundan sonra kaynaklanan bi durum oldu.bebeğin kendi sağlığıyla ilgili yani

premetecim bence de eşini dinleme ben de onun düşündüğü gibi ayıp olur falan diye düşünmüştüm peki şimdi ne oldu? giden geri gelmez önemli olan bu ayıp olursa olsun bizim bebişimiz herşeyden önemli ama bence bunu eşine de söyle doktorlar kendi aralarında hastalar hakkında konuşurlar bir bakarsın duyar bu sefer kendi aranızda sorun olmasın. Bir de kan sulandırıcı iğne ne için gerekli gerçekten gerekli mi? diğer doktorlar önermediyse bir tek doktor önerdiyse onun karar mı doğru yoksa diğerlerininki mi?
offfff ne kadar zor sorular? acaba aspirin yeterli mi ? pıhtılaşma problemin var mıydı? sonuçta kan sulandırıcı iğne de bir ilaç ve gerektiğinde kullanılmalı diye düşünüyorum hiçbir zararı yok mu bebeğe ?

Canım ben ilk bebeğimi İUGR (rahim içi gelişme geriliği) nedeniyle kaybettim. Yani plesantama yeterli kan gitmediği için plesantal yetmezlik oluştu ve plesanta da bebeği besleyemedi. Bunun iki nedeni olabilir dediler ya plesantanın kusurlu oluşumuyla ilgili olabilirmiş yani rastlantısal bir durum, ya da kan pıhtılaşması nedeniyel damar içi tıkaçlar oluşup kan akımını engellemiş olabilirmiş. Benim genetik analizim sonucunda trombofili panelinde bazı faktörlerim sorunlu çıktı ama tam olarak bu faktörlerin İUGR'ye neden olmayacağını söylediler. Doktorların da bu konuda kafası karışık biraz. Kan pıhtılaşmasıyla ilgili elde yeterli veri ve araştırma yok. Mesela benimle aynı faktörlere sahip bir kişinin tekrarlayan düşükleri olurken ben de bu durum oluştu ama hiçbir sorun yaşamadan doğum yapanlar da var. Doktorlar kan sulandırcı iğne konusunda kararsız çünkü etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış değil ama benim şu an denemeyip sonra bir sorun çıkarsa keşke onu da deneseydim deme lüksüm yok. Doktordan özellikle rica ettim o da kabul etti, elimizdeki bütün silahları kullanmamız gerektiğini kendisi de benimle aynı durumda olsa kullanmak isteyeceğini söyledi. Şimdi en azından içim rahat ben elimden gelen herşeyi yapıyorum gerisi Allah'a emanet. İğnenin zaten bebeğe bir zararı yok sadece yan etki olarak bende kemik erimesi yapabilir onun için de bol bol kalsiyum alırım olur biter. Kan pıhtılaşması konusunda benim de kafam çok karışık, kaç doktor dolaştım bilemezsin hepsi farklı bişey söylüyor. Ben de artık hepsini birleştirip aklıma yatanları uyguluyorum. Artık kendi kendimin doktoru oldum. Bu bebeğimi riske atamam o benim belki de son şansım.

premetecim eğer zararı yoksa kullanman daha mantıklı geldi bana da.
yalnız son cümlen üzdü beni ben ikizlere hamileyken eşime birkaç defa bu çocuklara birşey olursa bu kez ben de yaşayamam zaten bir tane kaybettim bunlar da giderse umudunu kes benden demiştim rabbime büyük konuşmuşum bu acıyı da gördük ama bak sürüne sürüne de olsa bradayım yaşamaya devam ediyorum (güya) dert var derman yok ama nefes alıp veriyorum işte. o sebeple ne dersen de ama bu lafı söyleme aklına bile getirme canım
bu sefer doğuracağım de mutlu sona odaklan o kadar...

Sağol canım en kısa zamanda darısı başına...İğneyle beraber asprin ve bemikse devam ediyorum. Sen ne yaptın, doktora gittin mi.

canım benim ben iyiyim doktora gitmedim daha canım şu an beklemedeyim ve zaten eşimle kafamız çok karışık bulunduğum yer ilçe ve doktor şansım çok az bu yüzden eşim ankara ya tahin isteyelim diyo ama ben çok isteğim yok aslında onunda yok ama bebiş için galiba ankara olacak onun için çok zor olacak çünkü orda çalışma şartları çok kötü burası çok rahattı ama bebiş için ne yapalım anlayacağın beklemedeyiz ne yapacağımızı bilmiyoruz hakkımızda hayırlısı olsun
canım iğneni kaçlık kullanıyorsun ve hangi bölgeden vuruyorsun canım dikkat et kendine tamammı allaha emanet ol bacım öpüldünnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…