canım eşim 1.82 boy,91 kılo,ben 1.72 boy,76 kıloyum dr. bizi o iri yarı hallerimzi görüyo genetik demiyo bende eşime senın dediğini dedim bizler iri yarıyız çocugun da iri yarı olması normal değilmi dedim....canım benım erken doğum nedenımı bılmıyoruz ya dr. onlarıda hesaba katarak daha titiz sanırım...Mrb ben henuz seker yuklemesi yaPtrmadim...su fazla olunca dr.olabilir dedi. Seker tatli her turlu meyve yasak kilo kesinlikle alma dedi endol verdi. 3 gun kullan dedi ama icin rahat etsin su fazlaligi 35. Haftadan once risk yaratmiyormus ama diyete uyalim yinede ben beyaz ekmekte yemiyorum...ikizlerde de su fazlaydi o yuZden bende tedirginim ama bi dr. La daha gorustum rahat olmami soyledi. Bu arada su fazlaligi hic bi sebeb yokkende oluyormus yani yapi meselesiymis daha sonra seker den olabilir dedi onunda cok sukur tedavisi var diyetle haledilebiliyor. Sadece %1 bebek anomolisi olabilirmis. Ki ikimizde ayrintili ultrasona griyoruz ikli uclu testler yaptryoruz. Cok sukur hersey yolunda. İcin rahat olsun ki bebeklerimizde rahat olsun. Bu arada benimkide iri bir bebek ama dr.babasina benziyo genetik dedi. Daha 22. Hftqda 600grdi. Ayaklarida buyuk dedi ama genetik oldugunu soyledi. Seninkide belki oyledir. Ayrica ablamin da sekeri cikmisti tombul bir bebeek bekliyoduk citi Piti bir kizi var ama diyetine cok dikkat etmisti. Allah hepimize kuccaklarimiza almayi nasip etsin insallah
sonucu eğer olumsuz olursa üzülmeyeceğim diyorsan varsa cesaretin git beta hcg yaptır...Kızlar benim bugün regl olmam gerekiyordu, ilaçım biteli 3 gün oldu ama halen ne gelen var ne giden.. Sadece sağ kasığımda 1 haftadır belki daha fazladır ara ara kramplarım var batmalar, göğüslerim çok acıyor bide... Ama korkuyorum tabi test yapmaya ya çıkmazsa yine üzülcem diye( Biyandan da eğer hamileysem oruç tutuyorum hemde metformine devam ediyorum bi zararları olurmu diyorum ( ne yapmalıyım bilmiyorum.. Beklesemmi yoksa test alıp baksammı :44:
RABBİM sabır versin arkadşım( Bende 24+5 de suyumun gelmesiyle kaybettim bebeğimi... Neden olduğunu bulabildilermi??
merhaba arkadaşlar...
bende 22+3 haftalık kızımı suyumun gelmesi nedeniyle erken doğumla kaybettim....
Allahım kimseye yaşatmasın inşallahh....
bende buradayım artık....
Ben de bebeğimi 24+3 günlük iken 10 gün önce normal doğum ile dünyaya getirdim.Üç gün yaşadı bebeğim.ve ben ne yapacağımı bilmiyorum.büyük bir acı.Allah yardımcımız olsun
selam kızlar..
bugün 50 mg şeker yüklendi 146 çıktığı için haftaya 100 mg yüklenecek...
dr. kontrolumuz vardı suyun biraz fazla tatlı vs. yeme dedi...kilo alma vs. magnezyuma başladı...
hafta olarak önden gidiyoruz nedeni belli değil şeker yüklemlerin sonucuna göre değerlendirilecek...
belki kızımda da aynı sorunlar vardı dr. takibi düzgün yapamadı....neyse hayırlısı artık kaderimiz neyse çekiyoruz işte..
Kızlar benim bugün regl olmam gerekiyordu, ilaçım biteli 3 gün oldu ama halen ne gelen var ne giden.. Sadece sağ kasığımda 1 haftadır belki daha fazladır ara ara kramplarım var batmalar, göğüslerim çok acıyor bide... Ama korkuyorum tabi test yapmaya ya çıkmazsa yine üzülcem diye( Biyandan da eğer hamileysem oruç tutuyorum hemde metformine devam ediyorum bi zararları olurmu diyorum ( ne yapmalıyım bilmiyorum.. Beklesemmi yoksa test alıp baksammı :44:
Ben de bebeğimi 24+3 günlük iken 10 gün önce normal doğum ile dünyaya getirdim.Üç gün yaşadı bebeğim.ve ben ne yapacağımı bilmiyorum.büyük bir acı.Allah yardımcımız olsun
tebrik eden arkadaşlarım, hepinize çok teşekkür ederim. fakat benim moraller biraz bozuldu. beta hcg değerim 1010 çıktı, 2 gün sonra ikiye katlaması gerekirken 1550 çıktı. internette 48-72 saat arası normaldir diyor ama doktor beğenmedi artışı. buarada ben tatildeyim buradaki devlet hastenesinde ne olduğu belli olmayan bir doktora gittim. kendi doktorum ankarada ve o da tatilde. salı günü ankarada kese görmeye gideceğiz ama buradaki doktor benim moralleri alt üst etti((
herkese slm arkadaşlar,
18.07.12 de sancı va açılmadan dolayı doğum yaptım.bebeğim şu an küvezde ama çok şükür hemşiresinin dediği çok uyumaktan başka sıkıntısı yokmuş allaha şükür .3 gündür emzirmeye gidiyorum ama bugün güzel emebildi yavrum beni.inşallahh evimize geldiğimiz günüde görürüz.bu arada oğlumun adını MERT ALİ koyduk..
ARkadaşlar mrb..15.07.2012 de 23+2 günlükken erken doğum yaptım ve bebeğim 2 gün yaşadı..Sezeryanla doğum yaptım...Nefes bile alamıyorum şu an...Hiç bişeyden zevk almıyorum....BEnim gibi olan arkadaşlar lütfen duygularınızı paylaşırmısınız.Doktorum bile çok şaşkın..Herşeyim çok normaldi...Cumartesi kontrole gidiyorum HErşeyin çok iyi tatile bile gidebilirsin dedi bana gecesi doğum yaptım..Bende anlamadım..Ama ben kesenin rahimden çıktığını gördüm...Doktorumu aradık hemen hastaneye gitmemizi söyledi...Gittiğimizde yapacak bişey yoktu doğum başlamıştı.. ((( yavrumu göremedim bile....çok zor bi durummm Rabbim kimseye yaşatmasın..VE bizim bebeğimiz tedaviyle aşılamayla olmuştu..Çok üzüldük çok yıprandımm..Ama herşey Rabbimden o verdi o aldı...
Allah razı olsun canım...
doktorum enfeksiyon kaynaklı olabilir dedi..bide bebeğim rahim ağzına yakın yere tutunmuştu.
ilk aylarda 1 hafta lekelenmem olmuştu..bazen kendi kendime bununla lakalı olabilirmi diye de düşünüyorum...
canım benim 3 yaşında bir kızım var.bu 2 hamileliğimdi..
öncesinde sağlıklı bir hamilelik ve doğumum olduğu için doktor araştırmaya gerek yok dedi.tıp fakülteside aynı şeyi söyledi..
araştırma yaptırmadık anlayacağın...
allahın pişman etmesin inşallah...
inşallah Allahım tekrar nasip eder ve bundan sonraki hamileliklerimiz yolunda gider canım...
sen neden olduğu ile ilgili bir araştırma test falan yaptırdınmı ?
canım eşim 1.82 boy,91 kılo,ben 1.72 boy,76 kıloyum dr. bizi o iri yarı hallerimzi görüyo genetik demiyo bende eşime senın dediğini dedim bizler iri yarıyız çocugun da iri yarı olması normal değilmi dedim....canım benım erken doğum nedenımı bılmıyoruz ya dr. onlarıda hesaba katarak daha titiz sanırım...
senın şeker yüklemenin zamanı da gelmiştir ne zaman yaptıracaksın?
sonucu eğer olumsuz olursa üzülmeyeceğim diyorsan varsa cesaretin git beta hcg yaptır...
Allahım sabır versin canım...
gerçekten çok zor..
ne denirki başka acın çok taze daha...
Allahım hayırlı,sağlıklı,ömürlüsünü nasip eder inşallah....
seni üzmek istemem ama sen neden kaybettin bebeğini???
Ay canım yeter ki haftası önden gitsin geriden gitse o daha büyük sıkıntı. Demek ki damarlardaki daralma normale dönmüş yoksa bebeğin kilo alım hızı düşerdi. 100 yükleme de genelde bir sorun çıkmıyor, çıksa bile bunlar diyetle veya ilaçla çözülebilen problemler. Allah başka dert vermesin inşallah. Doktorun temkinli gidiyor olması güzel bir kere sütten ağzımız yandı bundan sonra yoğurdu üfleye üfleye yiyeceğiz.
İnşallah hamilesindir. Anlattığın belirtiler hamilelik belirtisi gibi ama bu dönemlerde çok bebek beklentisi içine girildiği için bazı belirtiler yanlış yorumlanabiliyor. Yine de kan testi yaptır derim ben sonuçta öyle ya da böyle gerçekle yüzleşeceksin. Zaten nasıl bekleyebiliyorsun ben olsam meraktan çatlardım bir ara gebelik testlerine az para yatırmadım. Bu sefer test yapmayacağım diyordum yarım saat sonra elimde testle kös kös tuvalete gidiyordum. Bu arada hamileysen metformin hamilelik döneminde de kullanılabiliyor ayrıca oruç da bebek daha çok küçük olduğu için bebebğin beslenmesi açısından bir sıkıntı yaratmaz. Hadi canım şu mübarek günlerin hürmetine hayırlı haberlerini bekliyoruz.
Allah sabırlar versin. Evlat acısı yaşanabilecek en büyük acı maalesef hiçbir tesellisi yok. Unutmuyorsun ama bu acıyla yaşamaya alışıyorsun zamanla. İnşallah yakın zamanda yeni bir bebekle acın hafifler.
Canım kan testlerini aynı yerde yaptırmadıysan farklı sonuçlar çıkabilir. Sen hiç moralini bozma bak Sinanuray'a da doktora gittiğinde boş gebelik geçiriyorsun kürtajla sonlandıralım demişlerdi şimdi bebeği kollarında.
Oh maşallah emzirme iyi gittiyse demek ki Mert Ali haftaya kendi yatağında uyuyacak. Hazırlıklarını tamamla annesi uykusuz geceler başlıyor...
ARkadaşlar mrb..15.07.2012 de 23+2 günlükken erken doğum yaptım ve bebeğim 2 gün yaşadı..Sezeryanla doğum yaptım...Nefes bile alamıyorum şu an...Hiç bişeyden zevk almıyorum....BEnim gibi olan arkadaşlar lütfen duygularınızı paylaşırmısınız.Doktorum bile çok şaşkın..Herşeyim çok normaldi...Cumartesi kontrole gidiyorum HErşeyin çok iyi tatile bile gidebilirsin dedi bana gecesi doğum yaptım..Bende anlamadım..Ama ben kesenin rahimden çıktığını gördüm...Doktorumu aradık hemen hastaneye gitmemizi söyledi...Gittiğimizde yapacak bişey yoktu doğum başlamıştı.. ((( yavrumu göremedim bile....çok zor bi durummm Rabbim kimseye yaşatmasın..VE bizim bebeğimiz tedaviyle aşılamayla olmuştu..Çok üzüldük çok yıprandımm..Ama herşey Rabbimden o verdi o aldı...
tşk ederim.Hiç bir neden söylemediler.Herşey yolundaydı.ayın 14'ünde şeker yüklemesi yapıldı.biraz yüksek çıktı.tekrar yükleme yapmak için gün verdiler.eve döndük.akşamına kanama oldu hasteneye gittik.erken doğum deyip bizi üniversite hastanesine yolladılar.15'i sabah 07.30'da bebeğim doğdu.3 gün sonra kaybettik kuzumu.bugün başka bir doktora gittim(önceki doktorumu görmeye dayanamam sanırım.çok kızgınım ona)rahim ağzı yetmezliği olabilirmiş.test yapılacak kırkım çıkınca bakalım hayırlısı.kısmetten ziyade olmuyormuş.umutla kucağıma alacağım günü bekliyordum.kara toprak aldı benden onu.meleğim beni öbür tarafta bekleyecek ve bir gün inşallah kokusunu alıp elini tutacağım.bununla avunuyorum.ağlamamaya çalışıyorum.ama nafile.....
Canım beniimm... Bir annenin dünyada yaşayabileceği en büyük acıyı yaşıyorsun şuanda, buradaki herkesin anlatacağı çookk anı vardı eminim.. Hepimiz aynı acıyı yaşadık maalesef.. Bende aynı gün doktora gitmiştim herşey normaldi, hiçbirşey yoktu.. doktordan döndükten 1 saat sonra suyum geldi ve yapacak biye yok denilerek suni sancıyla 6 saatte doğum yaptım benim bebeğimde 3 gün yaşadı... Asla unutmayacaksın ama acın hafifleyecek, meleğin seni cennette bekliyor, seni ve babasını almadan girmeyecekmiş cennete, şefaatçilerimiz olurlar inşALLAH... Biz burada arkadaşlık kuruyporuz yavrularımız da cennette, düşünkü mahşer günü Efendimiz (SAV) in elinden tutup gelecekler bizim yanımıza... RABBİM o şerefe nasil olmamızı nasip eder inşALLAH... Burada konuştukça rahatlayacaksın eminim, RABBİM hepimize sabır versin, Ne mutlu ki melek anneleriyiz... İnşALLAH meleğinin dualarıyla tedavisiz tekrar tekrar anne olursun... RABBİM hepimize sağlıklı uzun ömürlü hayırlı evlatlar nasip etsin inşALLAH...
kader arkadaşım ikimizde aynı gün doğum yapmışız bende 15,07 sabahı 06.30 oğlumu dünyaya getirdim ..2 gün yaşadı meleğimm...Gerçekten çok zor ..Rabbim bi daha bize bu acıyı yaşatmasınn ...kaçıncı haftadaydın sen..benim meleğim 23+2 iken 510 gr doğdu yaşaması şansı çok azdı.ki ameliyathanede doktorlar bu bebek yaşamaz diyerek doğuma girdim ben...Çok zor anlardı..Allahım tekrardan gebe kalıp sağ salim hayırlısıyla zamanında kucağımaza almayı nasip eder İnşallah
kader arkadaşım ikimizde aynı gün doğum yapmışız bende 15,07 sabahı 06.30 oğlumu dünyaya getirdim ..2 gün yaşadı meleğimm...Gerçekten çok zor ..Rabbim bi daha bize bu acıyı yaşatmasınn ...kaçıncı haftadaydın sen..benim meleğim 23+2 iken 510 gr doğdu yaşaması şansı çok azdı.ki ameliyathanede doktorlar bu bebek yaşamaz diyerek doğuma girdim ben...Çok zor anlardı..Allahım tekrardan gebe kalıp sağ salim hayırlısıyla zamanında kucağımaza almayı nasip eder İnşallah
herkese slm arkadaşlar,
18.07.12 de sancı va açılmadan dolayı doğum yaptım.bebeğim şu an küvezde ama çok şükür hemşiresinin dediği çok uyumaktan başka sıkıntısı yokmuş allaha şükür .3 gündür emzirmeye gidiyorum ama bugün güzel emebildi yavrum beni.inşallahh evimize geldiğimiz günüde görürüz.bu arada oğlumun adını MERT ALİ koyduk..[/QUOT
Öncelikle gözün aydın bebeğini sağ salim dünyaya getirmişsin inşallah çok yakında kucağına da alacaksın. Ne kadar erken doğum yaptın? Ben de erkenciyim kızım Dila 36 haftalık doğdu 2210 gramdı şimdi biraz toparladı inşallah bir sorun çıkmayacak.
28 mavi cok dogru demisin. Bu su cok onemli. Genelde az oluyormus ama coguda pek iyi diilmis. Dualarinizi eksik etmeyin. Buarada kizin buyumus te tatile bile cikmis maasallah
Dualarım seninle ben buradakilerin dualarının kabul olduğuna çok inanıyorum. Arkadaşlar doğuma giderken bile dua ettiklerini söylüyorlardı insanın aklına gelmez diyordum ama geliyormuş hepinize ayrı ayrı dua etmiştim.İçinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde herkesin yürekten dua ettiğine inanıyorum. İnşallah bir problem çıkmayacak içini ferah tut. Kızım erken başladı gezmeye evde tutamayacağız bu gidişle. Şaka bir yana yalnız çok oluyor bu evre sırf ondan dolayı geldik.
PREMETE Ben korkudan kızımla pek bir yere gidemiyorum bütün gün evdeyim. Akşam üzerleri yakında bir yerelere çaya kahveye gidyoruz. Sizin gelmeniz daha kolay olur sanırım hafta sonu kaçamağı yaparsanız görüşelim mutlaka.
Aramıza maalesf yeni katılanlar var Allah sabır versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?