Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Doktoruna gittinmi canım sebebi neymiş erken doğumun ? ben haftaya cumartesi gidicem nasıl teşhis edicek erken doğumu bilmiyorum...benim sezerryan oldu doğumumm..Ama ben fazla beklemek istemiyorum.Tabi doktorum ne der bilmiyorum..En az 6 ay beklenmesi gerekiyomuşş..Ben o kadar bile beklemek istemiyorum...Rabbim en yakın zamanda yeniden gebe kalmayı nasip etsin....Hayırlısıyla....

dr. bozuntularına bakma sen..bana yüzümdeki sivilceye bakarak hormon bozukluğu olabilir hiç anne olamayabilirsin dedi...ertesi ay hamile kaldım...hormonlarımda normal...her hastanenin yaptığı testin referans değeri bir olmuyo..

maş.. canım az kaldı evinize gelecek mis kokusunu her yana saçacak kuzun...adı çok güzelmişa dıyla yaşasın inş...hiç bi arad düşündüğüm bi isim değildi çok yakışmış...

amin canım..rabbim başka dert vermesin...ama gözüm korkmaya başladı...bi gün çok umutlu oluyorum ertesi gün çok korkak...hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde şu gebeliği tamamlayıp....yavruma sağlıkla huzurla kavuşsaydım....biraz rahatlardım galiba....

benzer duyguları hepimiz yaşadık hala da yaşıyoruz...ölene kadar içimizden çıkmayacak bu acılar...

ne güzel anlatmışsın...damdan düşenin halinden damdan düşen anlar ...besbelli...

canım ailende şeker hastası var mı?..bebeklerin iri olması şekere de bağlı olabiliyor...hurmayı bol ye yemeden önce ayetel kürsi oku hurmaya dua et canım... bu ay kısmetse olacak inş..

canım 1 ay sonra 2 yıl olacak hala ağlıyorum ben her gün değil belki ama...bu can bu bedenden çıkana kadar acıları dinmeyecek....

kendi doktoruma gitmedim.gitmeyi de düşünmüyorum.sancılarımın başladığı gün doktordaydık sabah.ağrılarım olduğunu söyledim.olabilir önemli bir şey olduğunu sanmıyorum dedi.ciddiye alıp inceleseydi belki bebeğim hala karnımda büyüyor olacaktı.ihmali varsa hakkımı helal etmiyorum.başka bir doktora gittim.rahim ağzı yetmezliği olabilir dedi.eylülde inşallah ayrıntılı bakılacak.ne zaman tekrar hamile kalabileceğimi de sordum.3-4 ay içinde olabilir dedi.gayet iyi durumdaymış rahim.normal doğduğu için sanırım.sen sezeryan diyorsun.belki o nedenle 6 ay demişlerdir.inşallah Allah isteyen kullarına sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder.Çok ağlıyorum ben.nasıl dayanacağımı bilmiyorum.eşimi de çok üzüyorum.Allaım yardımcımız olsun.

Allah sabırlar versin. İlk zamanlar herşeyden suçluluk duyarsın uyuyabildiğin, yemek yiyebildiğin, o toprağın altındayken sen hala nefes alabildiğin için suçlarsın kendini. Gidişine dair keşkeler, eğerler, ya şöyle olsaydılar, acabalar kafanın içinde döner durar. Her ihtimal canını daha çok acıtır, kendini daha suçlu hissettirir. Bazen de sanki bütün yaşananlar bir başkasının başına gelmiş gibi durup uzaktan seyredersin kendini, sanki birileri çıkıverip senin bebeğin hala karnında ya da senin bebeğin ölmedi yaşıyor deyiverecek gibi hissedersin. Zamanla kabullenirsin yokluğunu, hayat akıp gider bir şekilde de seni içine çeker, unutmazsın ama bu acıyla yaşamaya alışırsın. İşte o zaman bu yüreğini parçalayan acı yerini daha derinden ama daha keskin ve hiç dinmeyecek bir sızıya bırakır... İşte böyle bir şey melek annesi olmak. Bu yaranın en iyi dermanı yeniden bebek sahibi olmak. Anlattıkların sanki rahim ağzı yetmezliğini çağrıştırıyor. Norla doğum başlamış zaten seni niye sezeryana aldılar, sen mi istedin. Bundan sonraki hamileliğinde gebelik öncesinden başlayaran bir riskli gebelikler uzmanına gitmeni öneririm. Maalesef sezeryan olduğun için en az 6 ay beklemeni önerecekler ama aramızda sezeryanlı olup da 4,5-5 ay sonra hamile kalan arkadaşlarımız da oldu. Önemli olan senin kendini iyi ve hazır hissetmen.

Tabi canım en azından artık adetlerin düzene girdi ve bundan sonra yumurtlama gününü yakalayabilmen daha kolay olur. Hayırlısı olsun canım.

Allah sabırlar versin. Maalesef ikiz hamilelik iki kat fazla risk içeriyor. Aramızda ikiz melek annesi olan arkadaşlarımız var çoğu yeniden anne
oldu. Allah sana da en kısa zamanda acını hafifletecek bir bebek nasip etsin.

Başın sağ olsun arkadaşım. Ben de 2 yıl önce 25 haftalık bebeğimi 800 gram normal doğum yaptım 4 gün yaşadı bebeğim. Rahim ağzı yetmezliğinden. Bu gebeliğimde 13 artı 4 te laparoskopik serklajla rahim ağzım dikildi yatıyorum sürekli mümkünse perinatoloğa yani riskli gebelik dr sine git benim serklajımı ve takibimi perinatolog yaptı yapıyor... Canım çok üzücü gerçekten... Bana da 3 ay demişti dr m ama biz 7 ay bekledik bir ay sonra hamile kaldım ama o da 8 haftalık düşmüştü(

Canım bu süreçte çok sancın oldu mu peki? Benim de 24 artı 3 te kanamam oldu 2 gün sonra suyum boşaldı 2 gün sonra tedaviye rağmen doğmuştu( Rahim ağzı yetmezliğinde belirti olmuyor birden oluyor her şey...

RABBİM sabır versin arkadşım ( Bende 24+5 de suyumun gelmesiyle kaybettim bebeğimi... Neden olduğunu bulabildilermi??

Başın sağ olsun arkadaşım...

Canım benim de 8 yaşında oğlum var onda da 29 artı 4 te 4 cm açıldı yatarak 38 de doğdu ama sonra bir erken doğum bir de düşük yaptım oğlumdan önce de bir düşüğüm vardı

Canım benim çok üzüldüm sebebini mutlaka araştır canım yenisini denemeden önce... Bana da tatile gidebilirsin dedi dr gittik 2 günde gittik geldik o hafta doğum yaptım( canım rahim ağzı yetmezliği olabilir mi ya da enfeksiyon?

Allah sabır versin arkadaşım çok üzüldüm....

Çok üzüldüm inşallah bu sefer sorunsuz geçer canım...

Allah razı olsun arkadaşım..
suyum sızmadı ..tuvaletteydim birden çok fazla geldi..sanırım birden patladı.
doktora gittiğimizde bebeğin suyu bitmişti.

Canım benim de foş diye wc de geldi senin gibi(

Evet canım Hatay merkezdeyim 2.5 yıl oldu taşınalı...Amin...

Aşkolsun Selen o kadar ay yazıştık diğer topikte bir merhaba demenizi beklerdim(

hiç bir sorun yoktu.sabah dr gitmiştik.her şey yolunda çok iyi durumdasınız dedi.kasıklarımda biraz ağrım vardı.onun da normal olduğunu bebeğin büyüdüğünü.yük arttığı için ağrımın olabileceğini söyledi dr.akşam beş gibi kanama oldu.drye gittik erken doğum dedi.ağrılarım arttı.sabaha karşı dayanılmaz hale geldi.07.30da bebeğim doğdu.3 gün yaşadı.iki kez gördüm.biri doğum sırasında diğeri yoğun bakım ünitesinde.şimdi görüntüsü gözümün önünden gitmiyor.çok özlüyorum kızımı.ama elimden hiç birşey gelmiyor.ağlamaktan başka...ne yapacağımı bilmiyorum.hayat enerjimi kaybetmiş gibiyim.sürekli nedenler arıyorum şundan mı oldu şurada hata mı yaptım.şunu mu yedim,merdiven mi çıktım,ağır mı kaldırdım gibi.bu arada herkesi bir kat daha üzüyorum özellikle eşimi.yazdıklarınızı okuyunca tek yaşayan ben değilim diye biraz rahatlıyorum.

Canım bu süreç çok sancılı ben de doğduğundaki sesini hala unutamıyorum... 4 gün süt sağdım çıkınca veririm diye buzluğa yedekledim bile... Ondan mı bundan mı bu sorgulama süreci oldu bende de. Dr miz şunu yapma dedi de yapmadık mı? Vicdanen rahat ol onlar cennette mutlular inşallah öyle düşün rahatlamaya çalış... 40 IN ÇIKINCA iyi bir riskli gebelik dr sine git... Tahliller rahim filmi vs. ne gerekliyse yap hem zaman geçer hem yeni bebek için seni heyecanlandırır...

Canım benim çok üzüldüm sebebini mutlaka araştır canım yenisini denemeden önce... Bana da tatile gidebilirsin dedi dr gittik 2 günde gittik geldik o hafta doğum yaptım( canım rahim ağzı yetmezliği olabilir mi ya da enfeksiyon

Bilmiyorum canım 17 gün oldu doğum yapalı...Cumartesi ayın 4 ünde doktora gidicem bakalım ne diyecek..

arkadaşlar bugün keseyi de kalp atışını da gördük :) 5+5 deyiz..
umarım bu sefer yolunda gider herşey. bugün kan sulandırıcı iğnelere de başladım. (0.3 fraksiparine)
melek oğlum gideli 1,5 yıl oldu. kardeşine sağlıkla kavuşuruz inşallah.

sezaryen olan arkadaşlarıma 6 ay beklemeyi öneririm, belki de daha fazla. ben beklememiştim, 4 ay sonra hamile kalmıştım ve kese rahim ağzına tutunmuştu rahim hazır olmadığı için. malesef sonlandırılmıştı. herkeste aynı şey olacak diye birşey yok tabi ki ama ben bunun acısını çok çektim, çok pişman oldum, o yüzden söylemek istedim.

Canım gözün aydın çok sevindim. İnşallah bu sefer herşey yolunda gidecek yeter ki sen öyle olacağına inan. Olumsuz düşünce olumsuzlukları çağırıyor bu yüzzden bundan sonra bütün kötü düşünceleri kafandan kovuyorsun ve her bunaldığında o müthiş pıt pıtlarrı düşünüp mutlu oluyorsun anlaştık mı? Bu arada beklenen doğum tarihi ne?

Son düzenleme:
BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 113"]Bebeğin Adı[/TD]
[TD="width: 80"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Doğum Tarihi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]Elif Duru[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]22.04.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Mhtp[/TD]
[TD]Poyraz[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]26.05.2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Leylayaşar[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Angelhope[/TD]
[TD]Yusuf[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.08.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ylmznrmn[/TD]
[TD]Yavuzhan Yahya[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.09.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]Eylül[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]14.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]Yağmur[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2010 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Hadibakem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlenen2010[/TD]
[TD]Yaren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]11.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Premete[/TD]
[TD]Tolga[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]25.01.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Zeynepsudem11[/TD]
[TD]Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]22.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Haticesu[/TD]
[TD]Eda[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]26.02.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Alicim[/TD]
[TD]Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.04.2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gelincik37_34[/TD]
[TD]Asya Ecrin[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.04.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Eburcu[/TD]
[TD]Umut Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Seblev[/TD]
[TD]Kuzey[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]27.05.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Cici_22[/TD]
[TD]Ayşe[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]06.06.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Bengisu82[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]27.07.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Selen_k [/TD]
[TD]Beren[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]18.08.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamze81[/TD]
[TD]Ersan Çınar[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.09.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Limburg1985[/TD]
[TD]Ömer Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Gamzelikız[/TD]
[TD]Şimşek Ege[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]17.11.2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Map[/TD]
[TD]Alp[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]01.02.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Minnakminnak[/TD]
[TD]Eren-Eymen[/TD]
[TD]Erkek-Erkek[/TD]
[TD]09.03.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sinannuray[/TD]
[TD]Vahap Enes[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]09.05.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]28mavi[/TD]
[TD]Dila[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]05.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Ruyacım[/TD]
[TD]Tuğra[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Littleangel[/TD]
[TD]Mert Ali[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]18.07.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 60"][/TD]
[TD="width: 135"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 100"]Bebeğin Haftası[/TD]
[TD="width: 70"]Cinsiyeti[/TD]
[TD="width: 130"]Beklenen Doğum Tarihi [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sudem34[/TD]
[TD]26[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]10.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maytap[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]18.11.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Chnb[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]Erkek[/TD]
[TD]08.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Maya887[/TD]
[TD]22[/TD]
[TD][/TD]
[TD]11.12.2012[/TD]
[/TR]

[TR]
[TD][/TD]
[TD]Özlemimsin[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]Kız[/TD]
[TD]15.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Tuana2010[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD][/TD]
[TD]22.12.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2009Papatya[/TD]
[TD]17[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Sweetbaby[/TD]
[TD]11[/TD]
[TD][/TD]
[TD]25.02.2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]Horizon[/TD]
[TD]6[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]

[/TABLE]

MÜSTAKBEL HAMİLELERİMİZ
[TR]
[TD="width: 95"]Kullanıcı Adı[/TD]
[TD="width: 225"]Hamilelik Müjdesi Vereceği Tarih[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Delicezeytin[/TD]
[TD]11.08.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Defnosum[/TD]
[TD]13.08.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Melek76[/TD]
[TD]15.08.2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Spring85[/TD]
[TD]20.08.2012[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bugün 1 ağustos. Bismillah deyip yeni aya başlayalım. İnşallah bu ay uğurlu gelsin, bol bol hamilelik müjdesiyle, hamilelerimizin sağlık haberleriyle, bebeklerimizin tatlı yaramazlıklarıyla sevinelim.

Sağol canım amiinn... Hurmayı yemeden önce dua edeyim sonra bolca hurma yiyeyim öylemi canım, tamam bugünden tezi yok başlıycam iftarda... RABBİM hayırlısını nasip etsin inşALLAH.. Öyle özledimki hamileliğimi bir kere daha aynı duyguları yaşamak istiyorum Hatta RABBİM nasip ederse peş peşe 3 tane inşALLAH... Annemde yok canım ama gebeliklerinin hepsinde şekerle uğraşmış, doktoruda aynısnı söylemiş şekerden bebekler kilolu doğmuş.. Benim gebeliğimde şekerim hep düşükdü, o yüzden sık ve azar azar yiyordum, sabahları yatakdan kalkamazdım baş dönmesinden, baş ucumda meyve suyum ve bisküvim olurdu yer öyle kalkardım, o derece yani...

Amin canım inşALLAH... Artık bu ay bakalım RABBİM nasip ederse...

Ben de bebeğimi 24+3 günlük iken 10 gün önce normal doğum ile dünyaya getirdim.Üç gün yaşadı bebeğim.ve ben ne yapacağımı bilmiyorum.büyük bir acı.Allah yardımcımız olsun

allah hepinize sabır versin dayanması çok zor inş.sebeplerini araştırdıktan sonra hepiniz sağlıcakla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız

maşallah canım güle güle büyüt bebeğini yakında evinize çıkarsınız inş.

allah kucağınıza aldığınız günleride göstersin inş.

Ben de bugün 10 da randevuya gittim. Ayrıntılı ultrason için...

Muayene başladı. Her organını ayrıntılı incelediler parmak sayılarına kadar. Kilosu yine üst sınırda...: 559 gram
Çok hareketliydi parmaklarını zor saydılar... Rahim ağzı uzunluğum vajinal 2.5 cm. Çok iyi dedi. Benim 4 lü testimde trizomi 21 10 da 1 risk çıkmıştı...Muayenede testi tekrarlattığımı oranın 63 te 1 çıktığını söyledim. 2 limin 20200 de 1 çıktığı için bu oranı beklemiyordum Pgt yaptıran arkadaşımın bile 2 li de risk 10 000 de 1 çıkmışken
dedim.

Bebeğin görünüşte sorunu yok ama tıbbi olarak 10 da 1 değerden dolayı amniyo sentezi tıbbi olarak önermek durumundayım. Ama çok zor şeyler yaşadınız dedi.Bir de kafasında solda 3.8 mm kist görüldü yazılmış. Bunu eve gelince farkettim Arda Beyin hemşiresini aradım o da birçok bebekte olabiliyor bu haftalarda takip ediyoruz dedi. Ama downlu bebeklerde kalıcıymış( Ama Arda Bey önemli olsaydı kendi derdi di mi?

Horizon gözün aydın arkadaşım.

Premete eline sağlık tablo için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…