Doktoruna gittinmi canım sebebi neymiş erken doğumun ? ben haftaya cumartesi gidicem nasıl teşhis edicek erken doğumu bilmiyorum...benim sezerryan oldu doğumumm..Ama ben fazla beklemek istemiyorum.Tabi doktorum ne der bilmiyorum..En az 6 ay beklenmesi gerekiyomuşş..Ben o kadar bile beklemek istemiyorum...Rabbim en yakın zamanda yeniden gebe kalmayı nasip etsin....Hayırlısıyla....İnşallah bir daha yaşatmaz.24+3 günlüktü kızım.570 gr doğdu.normal doğumdu.banada doğardoğmaz fazla bir şey bekleme.şansı yüzde dört dediler bebeğim üç gün dayandı ancak.yıkıldım.tek kelime ile yıkıldım.her şey yolunda derken birden bire kabusun içinde buldum kendimi sabır diliyorum.dua ediyorum.inşallah sonraki bebeğimizde böyle bir sorun yaşamayız.
dr. bozuntularına bakma sen..bana yüzümdeki sivilceye bakarak hormon bozukluğu olabilir hiç anne olamayabilirsin dedi...ertesi ay hamile kaldım...hormonlarımda normal...her hastanenin yaptığı testin referans değeri bir olmuyo..tebrik eden arkadaşlarım, hepinize çok teşekkür ederim. fakat benim moraller biraz bozuldu. beta hcg değerim 1010 çıktı, 2 gün sonra ikiye katlaması gerekirken 1550 çıktı. internette 48-72 saat arası normaldir diyor ama doktor beğenmedi artışı. buarada ben tatildeyim buradaki devlet hastenesinde ne olduğu belli olmayan bir doktora gittim. kendi doktorum ankarada ve o da tatilde. salı günü ankarada kese görmeye gideceğiz ama buradaki doktor benim moralleri alt üst etti((
maş.. canım az kaldı evinize gelecek mis kokusunu her yana saçacak kuzun...adı çok güzelmişa dıyla yaşasın inş...hiç bi arad düşündüğüm bi isim değildi çok yakışmış...herkese slm arkadaşlar,
18.07.12 de sancı va açılmadan dolayı doğum yaptım.bebeğim şu an küvezde ama çok şükür hemşiresinin dediği çok uyumaktan başka sıkıntısı yokmuş allaha şükür .3 gündür emzirmeye gidiyorum ama bugün güzel emebildi yavrum beni.inşallahh evimize geldiğimiz günüde görürüz.bu arada oğlumun adını MERT ALİ koyduk..
amin canım..rabbim başka dert vermesin...ama gözüm korkmaya başladı...bi gün çok umutlu oluyorum ertesi gün çok korkak...hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde şu gebeliği tamamlayıp....yavruma sağlıkla huzurla kavuşsaydım....biraz rahatlardım galiba....Ay canım yeter ki haftası önden gitsin geriden gitse o daha büyük sıkıntı. Demek ki damarlardaki daralma normale dönmüş yoksa bebeğin kilo alım hızı düşerdi. 100 yükleme de genelde bir sorun çıkmıyor, çıksa bile bunlar diyetle veya ilaçla çözülebilen problemler. Allah başka dert vermesin inşallah. Doktorun temkinli gidiyor olması güzel bir kere sütten ağzımız yandı bundan sonra yoğurdu üfleye üfleye yiyeceğiz.
Oh maşallah emzirme iyi gittiyse demek ki Mert Ali haftaya kendi yatağında uyuyacak. Hazırlıklarını tamamla annesi uykusuz geceler başlıyor...
benzer duyguları hepimiz yaşadık hala da yaşıyoruz...ölene kadar içimizden çıkmayacak bu acılar...ARkadaşlar mrb..15.07.2012 de 23+2 günlükken erken doğum yaptım ve bebeğim 2 gün yaşadı..Sezeryanla doğum yaptım...Nefes bile alamıyorum şu an...Hiç bişeyden zevk almıyorum....BEnim gibi olan arkadaşlar lütfen duygularınızı paylaşırmısınız.Doktorum bile çok şaşkın..Herşeyim çok normaldi...Cumartesi kontrole gidiyorum HErşeyin çok iyi tatile bile gidebilirsin dedi bana gecesi doğum yaptım..Bende anlamadım..Ama ben kesenin rahimden çıktığını gördüm...Doktorumu aradık hemen hastaneye gitmemizi söyledi...Gittiğimizde yapacak bişey yoktu doğum başlamıştı.. ((( yavrumu göremedim bile....çok zor bi durummm Rabbim kimseye yaşatmasın..VE bizim bebeğimiz tedaviyle aşılamayla olmuştu..Çok üzüldük çok yıprandımm..Ama herşey Rabbimden o verdi o aldı...
ne güzel anlatmışsın...damdan düşenin halinden damdan düşen anlar ...besbelli...Arkadaşım ne desem boş anlamsız...bu acının geçmesi zor.yapabileceğim ne var dersen 6 aydır ben daha bulamadım.ikiz beklerken bir gün arayla 28 haftalık doğum yaparak ikisinide kaybettim.içine ciğerine işler bu acı..etrefında herkes vardır ama aslında kimse yoktur anne olan sensin sen yandın gerisi yalan..zaman sadece bu aıyla yaşayabilmeyi öğretecek sana geçmiyecek ama onu bu şekilde seveceksin buradan bile seviyorum onları inan.face de melek anneleri babaları ve kardeşleri grubu var sende katıl aramıza ortak dert ortak acı.Allahım yanında olsun arkadaşım...
canım ailende şeker hastası var mı?..bebeklerin iri olması şekere de bağlı olabiliyor...hurmayı bol ye yemeden önce ayetel kürsi oku hurmaya dua et canım... bu ay kısmetse olacak inş..Teşekkürler canım düşündüğün için, dün tam testi yapacakken adet oldumHayırlısı olsun kısmet... Buarada kilolu bebekler genetik olabiliyormuş canım, benim eşim çok iri yapılı değil ama benim boyum 176 eşimle aynıyız fakat ben bebeğimi 25+5 de doğurdum ve 1000 gr dı, aynı gün usg de 1150 görülmüştü ... Bizim ailede doktor çok hepsi gününde doğum yapsaydın 5 kiloya yakın doğarmış demişti.. Biz 4 kardeşiz ve en büyük ablam 6kg doğmuş bende 4750, hepimiz 4.5 üstü doğmuşuz yani, anneden geçmiş olabilir demişlerdi, iri bebek doğumu :)
canım 1 ay sonra 2 yıl olacak hala ağlıyorum ben her gün değil belki ama...bu can bu bedenden çıkana kadar acıları dinmeyecek....Allah sabır versin hepimize arkadaşlar. bende 12 haziran gecesi tam 12 saat sancı çekerek bağıra bağıra doğurdum kızımı ve oğlumu. 23 haftalıklardı.hiç yaşamadılar, öyle bir şanslarıda olmadı. enfeksiyondan kaybettim ikisinide. tam 46 gün geçti üstünden. ağlamadığım tek bir gün yokkkk... hiç olmadık bir anda birşey bana onları hatırlatıyor ve başlıyorum ağlamaya.. çok zor gerçekten, rabbim hepimize dayanma gücü versin...
Doktoruna gittinmi canım sebebi neymiş erken doğumun ? ben haftaya cumartesi gidicem nasıl teşhis edicek erken doğumu bilmiyorum...benim sezerryan oldu doğumumm..Ama ben fazla beklemek istemiyorum.Tabi doktorum ne der bilmiyorum..En az 6 ay beklenmesi gerekiyomuşş..Ben o kadar bile beklemek istemiyorum...Rabbim en yakın zamanda yeniden gebe kalmayı nasip etsin....Hayırlısıyla....
ARkadaşlar mrb..15.07.2012 de 23+2 günlükken erken doğum yaptım ve bebeğim 2 gün yaşadı..Sezeryanla doğum yaptım...Nefes bile alamıyorum şu an...Hiç bişeyden zevk almıyorum....BEnim gibi olan arkadaşlar lütfen duygularınızı paylaşırmısınız.Doktorum bile çok şaşkın..Herşeyim çok normaldi...Cumartesi kontrole gidiyorum HErşeyin çok iyi tatile bile gidebilirsin dedi bana gecesi doğum yaptım..Bende anlamadım..Ama ben kesenin rahimden çıktığını gördüm...Doktorumu aradık hemen hastaneye gitmemizi söyledi...Gittiğimizde yapacak bişey yoktu doğum başlamıştı.. ((( yavrumu göremedim bile....çok zor bi durummm Rabbim kimseye yaşatmasın..VE bizim bebeğimiz tedaviyle aşılamayla olmuştu..Çok üzüldük çok yıprandımm..Ama herşey Rabbimden o verdi o aldı...
Canım maalesef dün regl oldum( Kısmet öbür aya kaldı.. Ama 26 günde bir oluyorum 3 aydır.. Bu iyi bişey dimi? Neden olmuyor anlayamadım, demekki daha vakit var... RABBİM hayırlısını nasip etsin inşALLAH.. Yeni Bat ım 20.08.2012...
Allah sabır versin hepimize arkadaşlar. bende 12 haziran gecesi tam 12 saat sancı çekerek bağıra bağıra doğurdum kızımı ve oğlumu. 23 haftalıklardı.hiç yaşamadılar, öyle bir şanslarıda olmadı. enfeksiyondan kaybettim ikisinide. tam 46 gün geçti üstünden. ağlamadığım tek bir gün yokkkk... hiç olmadık bir anda birşey bana onları hatırlatıyor ve başlıyorum ağlamaya.. çok zor gerçekten, rabbim hepimize dayanma gücü versin...
kendi doktoruma gitmedim.gitmeyi de düşünmüyorum.sancılarımın başladığı gün doktordaydık sabah.ağrılarım olduğunu söyledim.olabilir önemli bir şey olduğunu sanmıyorum dedi.ciddiye alıp inceleseydi belki bebeğim hala karnımda büyüyor olacaktı.ihmali varsa hakkımı helal etmiyorum.başka bir doktora gittim.rahim ağzı yetmezliği olabilir dedi.eylülde inşallah ayrıntılı bakılacak.ne zaman tekrar hamile kalabileceğimi de sordum.3-4 ay içinde olabilir dedi.gayet iyi durumdaymış rahim.normal doğduğu için sanırım.sen sezeryan diyorsun.belki o nedenle 6 ay demişlerdir.inşallah Allah isteyen kullarına sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder.Çok ağlıyorum ben.nasıl dayanacağımı bilmiyorum.eşimi de çok üzüyorum.Allaım yardımcımız olsun.
tşk ederim.Hiç bir neden söylemediler.Herşey yolundaydı.ayın 14'ünde şeker yüklemesi yapıldı.biraz yüksek çıktı.tekrar yükleme yapmak için gün verdiler.eve döndük.akşamına kanama oldu hasteneye gittik.erken doğum deyip bizi üniversite hastanesine yolladılar.15'i sabah 07.30'da bebeğim doğdu.3 gün sonra kaybettik kuzumu.bugün başka bir doktora gittim(önceki doktorumu görmeye dayanamam sanırım.çok kızgınım ona)rahim ağzı yetmezliği olabilirmiş.test yapılacak kırkım çıkınca bakalım hayırlısı.kısmetten ziyade olmuyormuş.umutla kucağıma alacağım günü bekliyordum.kara toprak aldı benden onu.meleğim beni öbür tarafta bekleyecek ve bir gün inşallah kokusunu alıp elini tutacağım.bununla avunuyorum.ağlamamaya çalışıyorum.ama nafile.....
RABBİM sabır versin arkadşım( Bende 24+5 de suyumun gelmesiyle kaybettim bebeğimi... Neden olduğunu bulabildilermi??
Allah razı olsun canım...
doktorum enfeksiyon kaynaklı olabilir dedi..bide bebeğim rahim ağzına yakın yere tutunmuştu.
ilk aylarda 1 hafta lekelenmem olmuştu..bazen kendi kendime bununla lakalı olabilirmi diye de düşünüyorum...
canım benim 3 yaşında bir kızım var.bu 2 hamileliğimdi..
öncesinde sağlıklı bir hamilelik ve doğumum olduğu için doktor araştırmaya gerek yok dedi.tıp fakülteside aynı şeyi söyledi..
araştırma yaptırmadık anlayacağın...
allahın pişman etmesin inşallah...
inşallah Allahım tekrar nasip eder ve bundan sonraki hamileliklerimiz yolunda gider canım...
sen neden olduğu ile ilgili bir araştırma test falan yaptırdınmı ?
ARkadaşlar mrb..15.07.2012 de 23+2 günlükken erken doğum yaptım ve bebeğim 2 gün yaşadı..Sezeryanla doğum yaptım...Nefes bile alamıyorum şu an...Hiç bişeyden zevk almıyorum....BEnim gibi olan arkadaşlar lütfen duygularınızı paylaşırmısınız.Doktorum bile çok şaşkın..Herşeyim çok normaldi...Cumartesi kontrole gidiyorum HErşeyin çok iyi tatile bile gidebilirsin dedi bana gecesi doğum yaptım..Bende anlamadım..Ama ben kesenin rahimden çıktığını gördüm...Doktorumu aradık hemen hastaneye gitmemizi söyledi...Gittiğimizde yapacak bişey yoktu doğum başlamıştı.. ((( yavrumu göremedim bile....çok zor bi durummm Rabbim kimseye yaşatmasın..VE bizim bebeğimiz tedaviyle aşılamayla olmuştu..Çok üzüldük çok yıprandımm..Ama herşey Rabbimden o verdi o aldı...
Selam arkadaslar;
Yaklasık 3 ay önce 18 haftalık bebeğimin bilateral agenezi(iki böbrek yokluğu)olduğunu öğrendim inanamadım,aynı gün içerisinde 4tane doktora gittim acaba yanılma payı varmıdır diye ama yoktu hepsi aynı şeyi söylediler,zaten suyuda çok azdı böbrekler olmadığı için su üretemiyor bebeğin gelişimi içinde amnion suyunun yeterli olması gerekiyor.Seçim sansı yoktu gebelik devam etseydi de yasamayacaktı hastaneye yattım,suni sancılarla 4gün sonra doğum yaptım...En kötüsüde eline hiçbirseyin geçmemesi acıyı çekiyosun ama ellerin bos kalıyor.Çok üzüldüm,çok zor bir süreçti çok ağladım ama Allah'a sığınmaktan baska ferahlatan birsey olmuyor.Verende alanda o,umarım birdahaki bebeğim sağlıklı olur.Hayırlısı ile o günleri görmek istiyorum.
Allah herkesin gönlündeki muradı versin.
sevgili melek anneleri, benim bugün regl günümdü ve test yaptım, çift çizgiyi gördüm. çok karışık duygular içindeyim.. ilk bebeğim plasentanın erken ayrılmasından 34 haftalık melek oldu, ikinci bebeğim rahim ağzına tutunduğu için sonlandırıldı.. çok acılar çektim, umarım bu sefer herşey yolunda gider. dualarınıza ihtiyacım var. allah ilk başta melek anneleri olmak üzere isteyen herkesin kucağını yavrularıyla doldursun. yarın kan vereceğim. kese görmeye de 31 temmuzda gideceğiz. çok korkuyorum, kese görmeye gitmekten bile korkuyorum çünkü 2. hamileliğimde kese yanlış yere tutunmuştu. korktuğum kadar da sevinçliyim, hiçbiri birbirinden ağır değil. korku ve sevinç içiçe.. bizlerin sınavı da bu işte.. ilk bebeğim, canım oğlum melek olalı 1 buçuk yıl oldu.. onu hergün her an özlüyorum. umarım bu sefer herşey yolunda gider...
Allah razı olsun arkadaşım..
suyum sızmadı ..tuvaletteydim birden çok fazla geldi..sanırım birden patladı.
doktora gittiğimizde bebeğin suyu bitmişti.
Bu su da ne problemmiş yaaa. Ben suyun az olmasından çektim sen de galiba çokluğundan çekeceksin. Ama az olmasındansa çok olması daha iyi etraftan duyduğum kadarıyla suyun çok olması pek problem yaratmıyor. Su ikizi dedikleri bir durum bile var. Sen kontrolü elden bırakma, yediklerine dikkat et inşallah hiçbir problem olamyacak.
Çok sağolun. Hatay merkezde mi oturuyorsunuz? Benim eşim biliyor musunuz bilmiyorum ama Karaağaçlı biz şimdilik buradayız. İnşallah hamileliğiniz sorunsuz geçer sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
PREMETE Senin adına çok sevindim. Sütten kesme sürecini kolay atlatmışsın. Çok şükür iştahı da açılmış bundan sonra kilo alması hızlanır inşallah. Siz hala Malatya da mısınız yoksa tatile bir yerlere kaçtınız mı? Dila ilk tatiline çıktı. Sıcaklardan çok korkuyodum ama burası gayet serin geceleri rahat yatıyoruz. Kayınvalidem ve görümcem her şeyi hallettiği için ben sadece kızımla ilgileniyorum. Çoğu zaman emzirdikten sonra bile alıyorlar gazını çıkartıp uyutuyorlar ben de rahat ediyorum. Uyuduğum için sütüm bile arttı maşallah.
Selam arkadaşlar pek sık giremiyorum işe git eve gel geriye kalan tüm zamanda Berenle vakit geçiyor 11 aylıkolduk ve çok hareketlendik 2 dkka gözümün önünden ayıramıyorum fırsat buldukça girip okumaya çalışıyorum umarım herkes iyidir..Hamile arkadaşlarım Allah bu sıcaklarda kolaylık versin sizlere bir an önce kucağınıza alırsınız inşallah bebişleri ve bizler gibi kayıpları olan arkadaşlarım Allah sabır versin umudunuzu ve azminizi kaybetmeyin...
Başın sağ olsun arkadaşım. Ben de 2 yıl önce 25 haftalık bebeğimi 800 gram normal doğum yaptım 4 gün yaşadı bebeğim. Rahim ağzı yetmezliğinden. Bu gebeliğimde 13 artı 4 te laparoskopik serklajla rahim ağzım dikildi yatıyorum sürekli mümkünse perinatoloğa yani riskli gebelik dr sine git benim serklajımı ve takibimi perinatolog yaptı yapıyor... Canım çok üzücü gerçekten... Bana da 3 ay demişti dr m ama biz 7 ay bekledik bir ay sonra hamile kaldım ama o da 8 haftalık düşmüştü(
Canım bu süreçte çok sancın oldu mu peki? Benim de 24 artı 3 te kanamam oldu 2 gün sonra suyum boşaldı 2 gün sonra tedaviye rağmen doğmuştu( Rahim ağzı yetmezliğinde belirti olmuyor birden oluyor her şey...
Canım benim de 8 yaşında oğlum var onda da 29 artı 4 te 4 cm açıldı yatarak 38 de doğdu ama sonra bir erken doğum bir de düşük yaptım oğlumdan önce de bir düşüğüm vardı
Canım benim çok üzüldüm sebebini mutlaka araştır canım yenisini denemeden önce... Bana da tatile gidebilirsin dedi dr gittik 2 günde gittik geldik o hafta doğum yaptım( canım rahim ağzı yetmezliği olabilir mi ya da enfeksiyon?
hiç bir sorun yoktu.sabah dr gitmiştik.her şey yolunda çok iyi durumdasınız dedi.kasıklarımda biraz ağrım vardı.onun da normal olduğunu bebeğin büyüdüğünü.yük arttığı için ağrımın olabileceğini söyledi dr.akşam beş gibi kanama oldu.drye gittik erken doğum dedi.ağrılarım arttı.sabaha karşı dayanılmaz hale geldi.07.30da bebeğim doğdu.3 gün yaşadı.iki kez gördüm.biri doğum sırasında diğeri yoğun bakım ünitesinde.şimdi görüntüsü gözümün önünden gitmiyor.çok özlüyorum kızımı.ama elimden hiç birşey gelmiyor.ağlamaktan başka...ne yapacağımı bilmiyorum.hayat enerjimi kaybetmiş gibiyim.sürekli nedenler arıyorum şundan mı oldu şurada hata mı yaptım.şunu mu yedim,merdiven mi çıktım,ağır mı kaldırdım gibi.bu arada herkesi bir kat daha üzüyorum özellikle eşimi.yazdıklarınızı okuyunca tek yaşayan ben değilim diye biraz rahatlıyorum.
hiç bir sorun yoktu.sabah dr gitmiştik.her şey yolunda çok iyi durumdasınız dedi.kasıklarımda biraz ağrım vardı.onun da normal olduğunu bebeğin büyüdüğünü.yük arttığı için ağrımın olabileceğini söyledi dr.akşam beş gibi kanama oldu.drye gittik erken doğum dedi.ağrılarım arttı.sabaha karşı dayanılmaz hale geldi.07.30da bebeğim doğdu.3 gün yaşadı.iki kez gördüm.biri doğum sırasında diğeri yoğun bakım ünitesinde.şimdi görüntüsü gözümün önünden gitmiyor.çok özlüyorum kızımı.ama elimden hiç birşey gelmiyor.ağlamaktan başka...ne yapacağımı bilmiyorum.hayat enerjimi kaybetmiş gibiyim.sürekli nedenler arıyorum şundan mı oldu şurada hata mı yaptım.şunu mu yedim,merdiven mi çıktım,ağır mı kaldırdım gibi.bu arada herkesi bir kat daha üzüyorum özellikle eşimi.yazdıklarınızı okuyunca tek yaşayan ben değilim diye biraz rahatlıyorum.
Allah sabırlar versin. İlk zamanlar herşeyden suçluluk duyarsın uyuyabildiğin, yemek yiyebildiğin, o toprağın altındayken sen hala nefes alabildiğin için suçlarsın kendini. Gidişine dair keşkeler, eğerler, ya şöyle olsaydılar, acabalar kafanın içinde döner durar. Her ihtimal canını daha çok acıtır, kendini daha suçlu hissettirir. Bazen de sanki bütün yaşananlar bir başkasının başına gelmiş gibi durup uzaktan seyredersin kendini, sanki birileri çıkıverip senin bebeğin hala karnında ya da senin bebeğin ölmedi yaşıyor deyiverecek gibi hissedersin. Zamanla kabullenirsin yokluğunu, hayat akıp gider bir şekilde de seni içine çeker, unutmazsın ama bu acıyla yaşamaya alışırsın. İşte o zaman bu yüreğini parçalayan acı yerini daha derinden ama daha keskin ve hiç dinmeyecek bir sızıya bırakır... İşte böyle bir şey melek annesi olmak. Bu yaranın en iyi dermanı yeniden bebek sahibi olmak. Anlattıkların sanki rahim ağzı yetmezliğini çağrıştırıyor. Norla doğum başlamış zaten seni niye sezeryana aldılar, sen mi istedin. Bundan sonraki hamileliğinde gebelik öncesinden başlayaran bir riskli gebelikler uzmanına gitmeni öneririm. Maalesef sezeryan olduğun için en az 6 ay beklemeni önerecekler ama aramızda sezeryanlı olup da 4,5-5 ay sonra hamile kalan arkadaşlarımız da oldu. Önemli olan senin kendini iyi ve hazır hissetmen.
Çok saol canım..Ne güzel anlatmışsın duygularımızı..Evet her seferinde belki kendimi suçladım ama bu bana zarar vermekten başka bişey yapmıyordu...Rabbim verdi rabbim aldı diye teselli ediyorum kendimi...Çok zor rabbim kimseye yaşatmasın...Bebeğim ters geliyodu o yüzden sezeryanla aldılar canım..Evet muhtemelen doktorum 6 ay bekle dicek ama ben o kadar bile beklemek istemiyorum..Bir an önce olsun diye bakıyosun..Başka türlü sanki acım dinmeyecek...Rabbim benim gibi melek annesi olanlara yardım etsin...Gerçekten çok zor..Hiçbirşeyden zevk almıyorsun...Ruh gibi dolanıyosun ortalıkta...Hiç bişeye kendime veremiyorum...Rabbim yar ve yardımcımız olsunn...
arkadaşlar bugün keseyi de kalp atışını da gördük :) 5+5 deyiz..
umarım bu sefer yolunda gider herşey. bugün kan sulandırıcı iğnelere de başladım. (0.3 fraksiparine)
melek oğlum gideli 1,5 yıl oldu. kardeşine sağlıkla kavuşuruz inşallah.
sezaryen olan arkadaşlarıma 6 ay beklemeyi öneririm, belki de daha fazla. ben beklememiştim, 4 ay sonra hamile kalmıştım ve kese rahim ağzına tutunmuştu rahim hazır olmadığı için. malesef sonlandırılmıştı. herkeste aynı şey olacak diye birşey yok tabi ki ama ben bunun acısını çok çektim, çok pişman oldum, o yüzden söylemek istedim.
dr. bozuntularına bakma sen..bana yüzümdeki sivilceye bakarak hormon bozukluğu olabilir hiç anne olamayabilirsin dedi...ertesi ay hamile kaldım...hormonlarımda normal...her hastanenin yaptığı testin referans değeri bir olmuyo..
maş.. canım az kaldı evinize gelecek mis kokusunu her yana saçacak kuzun...adı çok güzelmişa dıyla yaşasın inş...hiç bi arad düşündüğüm bi isim değildi çok yakışmış...
amin canım..rabbim başka dert vermesin...ama gözüm korkmaya başladı...bi gün çok umutlu oluyorum ertesi gün çok korkak...hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde şu gebeliği tamamlayıp....yavruma sağlıkla huzurla kavuşsaydım....biraz rahatlardım galiba....
benzer duyguları hepimiz yaşadık hala da yaşıyoruz...ölene kadar içimizden çıkmayacak bu acılar...
ne güzel anlatmışsın...damdan düşenin halinden damdan düşen anlar ...besbelli...
canım ailende şeker hastası var mı?..bebeklerin iri olması şekere de bağlı olabiliyor...hurmayı bol ye yemeden önce ayetel kürsi oku hurmaya dua et canım... bu ay kısmetse olacak inş..
canım 1 ay sonra 2 yıl olacak hala ağlıyorum ben her gün değil belki ama...bu can bu bedenden çıkana kadar acıları dinmeyecek....
Allah sabırlar versin. İlk zamanlar herşeyden suçluluk duyarsın uyuyabildiğin, yemek yiyebildiğin, o toprağın altındayken sen hala nefes alabildiğin için suçlarsın kendini. Gidişine dair keşkeler, eğerler, ya şöyle olsaydılar, acabalar kafanın içinde döner durar. Her ihtimal canını daha çok acıtır, kendini daha suçlu hissettirir. Bazen de sanki bütün yaşananlar bir başkasının başına gelmiş gibi durup uzaktan seyredersin kendini, sanki birileri çıkıverip senin bebeğin hala karnında ya da senin bebeğin ölmedi yaşıyor deyiverecek gibi hissedersin. Zamanla kabullenirsin yokluğunu, hayat akıp gider bir şekilde de seni içine çeker, unutmazsın ama bu acıyla yaşamaya alışırsın. İşte o zaman bu yüreğini parçalayan acı yerini daha derinden ama daha keskin ve hiç dinmeyecek bir sızıya bırakır... İşte böyle bir şey melek annesi olmak. Bu yaranın en iyi dermanı yeniden bebek sahibi olmak. Anlattıkların sanki rahim ağzı yetmezliğini çağrıştırıyor. Norla doğum başlamış zaten seni niye sezeryana aldılar, sen mi istedin. Bundan sonraki hamileliğinde gebelik öncesinden başlayaran bir riskli gebelikler uzmanına gitmeni öneririm. Maalesef sezeryan olduğun için en az 6 ay beklemeni önerecekler ama aramızda sezeryanlı olup da 4,5-5 ay sonra hamile kalan arkadaşlarımız da oldu. Önemli olan senin kendini iyi ve hazır hissetmen.
Tabi canım en azından artık adetlerin düzene girdi ve bundan sonra yumurtlama gününü yakalayabilmen daha kolay olur. Hayırlısı olsun canım.
Allah sabırlar versin. Maalesef ikiz hamilelik iki kat fazla risk içeriyor. Aramızda ikiz melek annesi olan arkadaşlarımız var çoğu yeniden anne
oldu. Allah sana da en kısa zamanda acını hafifletecek bir bebek nasip etsin.
Tuana, Maya sizin bebişlerin cinsiyetleri belli olmadı mı daha?
Ben de bebeğimi 24+3 günlük iken 10 gün önce normal doğum ile dünyaya getirdim.Üç gün yaşadı bebeğim.ve ben ne yapacağımı bilmiyorum.büyük bir acı.Allah yardımcımız olsun
Allah razı olsun canım...
doktorum enfeksiyon kaynaklı olabilir dedi..bide bebeğim rahim ağzına yakın yere tutunmuştu.
ilk aylarda 1 hafta lekelenmem olmuştu..bazen kendi kendime bununla lakalı olabilirmi diye de düşünüyorum...
canım benim 3 yaşında bir kızım var.bu 2 hamileliğimdi..
öncesinde sağlıklı bir hamilelik ve doğumum olduğu için doktor araştırmaya gerek yok dedi.tıp fakülteside aynı şeyi söyledi..
araştırma yaptırmadık anlayacağın...
allahın pişman etmesin inşallah...
inşallah Allahım tekrar nasip eder ve bundan sonraki hamileliklerimiz yolunda gider canım...
sen neden olduğu ile ilgili bir araştırma test falan yaptırdınmı ?
Arkadaşım ne desem boş anlamsız...bu acının geçmesi zor.yapabileceğim ne var dersen 6 aydır ben daha bulamadım.ikiz beklerken bir gün arayla 28 haftalık doğum yaparak ikisinide kaybettim.içine ciğerine işler bu acı..etrefında herkes vardır ama aslında kimse yoktur anne olan sensin sen yandın gerisi yalan..zaman sadece bu aıyla yaşayabilmeyi öğretecek sana geçmiyecek ama onu bu şekilde seveceksin buradan bile seviyorum onları inan.face de melek anneleri babaları ve kardeşleri grubu var sende katıl aramıza ortak dert ortak acı.Allahım yanında olsun arkadaşım...
Allah sabır versin hepimize arkadaşlar. bende 12 haziran gecesi tam 12 saat sancı çekerek bağıra bağıra doğurdum kızımı ve oğlumu. 23 haftalıklardı.hiç yaşamadılar, öyle bir şanslarıda olmadı. enfeksiyondan kaybettim ikisinide. tam 46 gün geçti üstünden. ağlamadığım tek bir gün yokkkk... hiç olmadık bir anda birşey bana onları hatırlatıyor ve başlıyorum ağlamaya.. çok zor gerçekten, rabbim hepimize dayanma gücü versin...
herkese slm arkadaşlar,
18.07.12 de sancı va açılmadan dolayı doğum yaptım.bebeğim şu an küvezde ama çok şükür hemşiresinin dediği çok uyumaktan başka sıkıntısı yokmuş allaha şükür .3 gündür emzirmeye gidiyorum ama bugün güzel emebildi yavrum beni.inşallahh evimize geldiğimiz günüde görürüz.bu arada oğlumun adını MERT ALİ koyduk..
arkadaşlar bugün keseyi de kalp atışını da gördük :) 5+5 deyiz..
umarım bu sefer yolunda gider herşey. bugün kan sulandırıcı iğnelere de başladım. (0.3 fraksiparine)
melek oğlum gideli 1,5 yıl oldu. kardeşine sağlıkla kavuşuruz inşallah.
sezaryen olan arkadaşlarıma 6 ay beklemeyi öneririm, belki de daha fazla. ben beklememiştim, 4 ay sonra hamile kalmıştım ve kese rahim ağzına tutunmuştu rahim hazır olmadığı için. malesef sonlandırılmıştı. herkeste aynı şey olacak diye birşey yok tabi ki ama ben bunun acısını çok çektim, çok pişman oldum, o yüzden söylemek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?