Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

ben buğün doğum yapacaktım ama
nasıl içim acdı ya yazık değilmi bana
birde başka sorunlar yaşıyorum
nasıl iş anlamadım ben kızlarya
.

canım ya lütfen üzülme. başka ne sorunalr yaşıyosun. konuştuğumuz mevzualr mı. sıkma canını neolur. konuşuruz akşam

kaderimiz birmiş demek
benim de muhtemel doğum tarihim 7 şubattı
7 hafta önce doğum yaptım ve 6 gün sonra meleğimi gönderdik Cennet'e
çok üzülüyoruz her an aklımızda o
ama ümidimizi hiç kaybetmiyoruz
onunla buluşacağız çok güzelyerlerde
ve inşallah seneye bu vakitler meleklerimizin kardeşleri kucağımızda olur sağlıklı bir şekilde

alicim arkadaşım aramıza hoşgeldin başın sağolsun benim de üç meleğim var cennette acısı dinmiyor dinmeyecek
senin ilk bebeğin miydi? 33 haftalık dünyaya gelmiş yazdıklarından anladığım kadarı ile
neden kaybettin? acını deşmek istemem ama merak ettim,

evet ilk bebeğimdi map
kasılmalarım oluyordu ve bu arada serviks(rahim yolu) kısalıyordu. serviks normalde 35mm olması gerekirken benim 28mm di 20.haftada ölçüldüğünde. sürekli ilaç kullanıyordum. ancak 32. haftadan itibaren hızlı bir şekilde düşmeye başladı. doğumdan 3 gün önce 8mm ölçüldü, hastanede kaldık, akciğeri geliştirici iğne yapıldı.hastaneden çıktık ertesi günü suyum gelince apar topar hastaneye geçtik, artık yapılacak birşey yoktu, sezeryana alındık. bebeğimizin doğduğunda çok güzeldi, 2050 gram doğmuştu, ama birkaç saat sonra soluk alıp verişi sııntıya girince yoğun bakıma alındı. bebişim yine de çok güzeldi, her gün biraz daha iyiydi, mutluyduk, bebişimizi hastaneden çıkaracağımız günü beklerken bebeğiniz kötüleşti gelin denildi telefonla. gittiğimizde herşey bitmişti, güzeller güzeli oğlum melek olmuştu. uykuda apne denildi, uykuda nefes alıp vermenin unutulmasıymış, ve çok nadir olan bir durummuş....

kader buymuş demekten başka elimizden hiçbirşey gelmiyor ne yazık ki her türlü tedavi yapılmış elinizden geleni yapmışsınız ilk bebeğin acısı da büyük oluyor hepsinin acısı ayrı ayrı bende
umarım bu senin çektiğin son evlat acısı olur ve yeni sağlıklı bebişine kavuşursun arkadaşım sezeryan olmuşsun en az 6 ay bekle zaten ruhen de toparlanmak için belli bir süre geçmesi gerekli, eğer gebe kalmada sorunun yoksa bu çok güzel bir şey ama yavrunu yeniden gebe kalsan da unutamazsın arkadaşım hayat devam edecek acılarımızla yaşamayı öğrenmek durumundayız bizler melek anneleri...

evet o benim ilk gözağrımdı, unutmak imkansız, sonuçta evlat, candan bir parça unutulmaz ki, zaten ben de unutmak istemiyorum ki, nasıl unuturum son görüşümüzde bize gülümsemesini, sanki farkındaydı herşeyin, o benim aşkım, inşallah en kısa zamanda yeniden bebeğimiz olur sağlıklı ve ömürlü olur, doktorum 1 yıl bekle dedi ama ben bu sefer onu dinlemiyeceğim, lüreğim 6 ay yeterli diyor, yüreğimin sözünü dinleyeceğim..

Reactions: 2k1
alicim hoşgeldin canım aramıza başın sagolsun allahım yardımcın olsun sabırlar versin
hepsinin ayrı acısı ama evlat acısı bambaşkaymış inşallah hiçbirimiz bu acıları yaşamayız
meleklerimizin kardeşleri saglıkla kucagımıza alırız
angel bana gönderdin sanırım ekliyorum seni
hadi bakem sen neden kötüsün canım sorunun ne..
diger melek anneleri sizler nasılsınız...

meraba kızlar korkulu rüyam geçti. işe başlamkatan çok korkuyodum acımı hatırlamaktan. hiç öyle bişey olmadı. herkes hoşgeldin dedi kimse hatırltamadı sağolsun. öğrencilerim de çok özlemişler ıslıklarala falan girdim derse. peşimde dolanıyolar çok özledik diye farkında değildim ama bende özlemişim. uamrım zaman daha çabuk geçer.ama şu bi gerçek insan böyle zmanalrda sana yakın olanla olmayanı ayırt ediyosun gerçek manada.artık bazı kişileri hiç yakın bulmuyorum kendime. bazılarını ise daha yakın. bi laf vardı gülerken herkes eşlik eder ya ağlarken diye. işte hay acı ama analdım bazı şeyleri.

canım benim çok sevimdim ne mutlu sana ögrencilerin seni karşılamışlar çoşkuyla
kolay gelsin iyi günler geçirmen dilegiyle sevgiler canım
mektup gibi oldu sanırımkaydirigubbakcemile3

Alicim merhaba, hoşgeldin aramıza.benim bebeğim için de aynı teşhis konulmuştu.uyku apnesi.bu yüzden nöbet geçiriyordu.sen izmirdesin sanırım.hangi hastanede yaptın doğumunu?

canım mesajını yeni gördüm.dediklerini yapıcam çok saol.evt cnm beklenen doğum tarihi 9 ağustos 2010kızlar biiyormusunuz benim de doğum tarihim 9ağustos...inşallah bebeğim annesine doğum günü hediyesi olacak...

leylayasar ne güzel ne mutlu bir tesadüf annesinin bebeği beklenen doğum tarihi annesinin doğum günü olmuş inşallah tam vaktinde sağlıkla gelir bebişin
sweetbaby arkadaşım ne güzel bir başlangıç yapmışsın işe geri döndüğünde umarım benim için de öyle olur haftaya başlıyacağım ben de inş. ama içimden bir ses o gün çok ağlayacaksın diyor bu gün çantalarımı düzenlerken doktorun yazdığı ilaç reçetesini buldum bittim mahfoldum biliyor musunuz kızlar ben bu olaylardan sonra arada bir tek tük de olsa sigaraya başladım eşimin de haberi yok bilse çok üzülür.

canım bana da oluyo. geçen kitaplarımı düzenliyodum arasında bebebğime yaptığım alışverişlerin fişleri çıktı ogünlere geri döndüm. okadar züüldümki. başka bişey gelmiyo elişmizden zten

Günaydın canım arkdaşlarım. Ben döndüm. Cuma günü vajinal ultrasonla keseyi gördük. Doktor düzgün yapılı, düzgün yerleşimli bir kese dedi. Progesteron düzeyime baktırmak için kan tahlili istedi ertesi gün sonucu öğrenmek için aradım ve progesteron seviyemin çok çok düşük olduğunu öğrendim. Doktor haftada yarım ampül progesteron depo iğneye ve günde 3 tane progesteron hapına başlattı ve bu cuma için kesenin gelişimini izlemek üzere beni tekrar kontrole çağırdı. Beni üzmemek için birşey demedi ama eşime progesteronun bu kadar düşük olması iyi değil boş gebelik olabilir demiş. Zaten birşeyim de yolunda gitse şaşardım. Çok bilen çok üzülüyor cehalet saadetmiş bunu anladım. Yalnız çok garip bir şekilde içim çok ferah. Doktor ne derse desin, tahlillerde ne çıkarsa çıksın bebeğimin içimde büyümeye devam ettiğine inanıyorum. Beni merak eden tüm arkadaşlarıma teşekkürler keşke sizlere daha güzel haberler verebilseydim ama inanıyorum ki bu hikaye burada bitmeyecek.

Son düzenleme:

Alicim aramıza hoşgeldin. Keşke böyle bir ortamda biraraya gelmek, böyle bir acıyı paylaşmak zorunda kalmasaydık. Allah sana bol bol sabırlar versin arkadaşım.

Canım işe güzel başlamana çok sevindim. İşteyken kafan dağılacak, kendini daha iyi hissedeceksin, zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın sonra bir de bakmışsın yeniden deneme zamanı gelivermiş.

Mapcım canım arkadaşım ne olur yapma sigara içme. Sen acına teselli bulmak için sigaranın arkasına sığınacak kadar güçsüz değilsin. Kaldı ki sigara acını hafifletse amenna ama bir işe de yaramıyor. Benim eşim de oğlumuzu kaybettikten sonra sigaraya başladı. Çok yalvardım bıraktırmak için beni üzmemek için bıraktım dese de biliyorum gizli gizli içiyor. Keyiften içse inan karışmayacağım ama içme nedeni beni kahrediyor. Eşini de üzme kendini de üzme sigara içme canım.

Kızlar biz eşimin memleketine bebek görmeye gittik. Dayısıyla yengesinin 9 yıldır bebekleri olmuyordu, neler neler denediler, en son tüp bebek yaptırdılar tutmadı ve bir sonraki ay yenge kendiliğinden hamile kalıverdi. ışte o güzel prenses dünyaya teşrif etti biz de onu görmeye gittik. Bebeği gördüğüm an hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım, kendi yaşadıklarımı, onların yaşadıklarını düşünüp düşünüp ağladım beni zor sakinleştirdiler. Bir akrabalarının çocuğuyla oğlumun arasında 5 gün vardı. O çocuğu da gördüm kocaman olmuş. Sıralamaya başlamış, bıcır bıcır sesler çıkarıp duruyor. Benim oğlum yaşasaydı o da böyle mi olurdu diye düşündüm hep.Oğlumun yapamadıkları, yaşayamadıkları için üzüldüm. ıçimdeki ateş beni yakmaya devam ediyor . Allah'ım karnımdaki bebeği nasip etsin de onunla teselli bulayım.

premetecim , canım , benim de bebeğinle ilgili iyi hislerim var , bebeğin sağlıkla içinde büyüyecek , doğacak inşallah...
Canım malesef hamile kaldığında önceki bebeğinin acısı gitmiyor , belkide hamilelik hormonlarının etkisiyle daha da acıyor insanın içi...Bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda , onları yetiştirmeye başladığımızda biraz olsun acımız hafifleyecek diye düşünüyorum...Çünkü yavrumuzun kardeşi , diğer yarısı geliyor ne de olsa...
Hep olumlu düşünelim tamam mı canım...Bu topiğe gelenler mutluluğu yakalacaklar bir gün...

Premete ben hiç kötü bişi düşünmüyorum senin kuzun hakkında herşey çok güzel olacak boş gebelik falanda değil geç döllenmeden kaynaklanıyor kesinlikle doktorlar ihtimalleri söylüyor bunları düşünüpte sıkıntı yapma kendine bizler neler gördük bu zoruda atlatıcaz dularım seninle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…