Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

merhaba arkadaşlar.yaklaşık 3 aydır bu siteye üyeyim.sık sık buraya yazmasamda yazılan herşeyi takip ediyorum.
bende bebeğimi doğumsal kalp anomalisi nedeniyle kaybettim .kasım ayında .sadece 5 gün yaşama tutunabildi.bana korunma süresi olarak 2 farklı doktor 2 farklı süre verdiler. iki yıl ve altı ay olmak üzere. ne yapacağımı bilemiyorum.şu an mantıklı düşünemiyorum. acele edipte tekrar bir kayıp yaşamak en büyük korkum ama geçte kalmak istemiyorum.bu arada 30 yaşımdayım.
hamile olan arkadaşlar adına çok sevindim. inşallah darısı doğru zamanda diğer melek annelerinin başına...
umarım bu kez hayırlısıyla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız

ben takviye olsun diye multivitamin kullanıyorum. Birde zaten kan testi yaptırıp değerlere baktıracağım eğer eksik varsa devam edeceğim yoksa gebelikten 3 ay önce forik acid ve aspirin kullanacağım sağdece.

EVRİSUS ben de bebeklerimi erken doğumla birisini Kasım ayında doğar doğmaz diğerini 40 gün sonra kaybettim. Ben internettende doktorlara sordum. Yüzyüze de 3 doktora sordum hepsi farklı konuşuyor. Hatta bebeğimi kaybettiğimi duyan herkez sağ olsun bir fikir olarak nezaman tekrar gebelik düşünmek gerektiği konusunda yorum yapıyor. Çok sinir bozucu

Fiziksel açıdan ameliyat yaralarının tamamen iyileşmesi 3 ay rahmin toparlaması 1,5 ay , vücudun kendini toplaması 3 ay bundan sonra gebeliği ne zaman olacağına sen ve eşin karar vercek. Bana bunu Ankara gittiğim Hacettepe profesörü böyle dedi ve tekrar soru sormama izin vermeyip bu konuya nokta koyduk dedi. Ben de eşimi ikna edip 5 ay sonra gebelik istiyorum oda 6 ayı dolduralım diyor. Tabi hemen yapımca olacak diye birşey de yok. Belki bir süre beklenecek. Zaten gebelik oluşuyorsa rahim hazır demektir bence. Rahmin genişleyip dikişleri esnetmesi i.in gebeliğin üzerinden üç ay geçer bence.

Bir de her çocuğunu kaybeden hemen çocuk istemiyor. Ben sanki acımın hafifleyeceğini düşünüyorum ve zaten 4 yıldır da çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum. Bir sürü badire atlattım hepsinde bekledim artık beklemek bana işkence gibi geliyor.

yok canım.bebeğini kaybeden her anne tekrar yeni bi bebekle teselli bulmak istediğinden hemen hamile kalmak istiyor ama aynı zmanda da çok korkuyo yine sonu mutsuz biterse diye.yani her doktor farklı konuşuyor.umarım en yakın zmanda gelir beebklerimiz. 45 gün sonra prof. bana kan sayımı yaptrdı çünkü kan kaybetmiştim ben. ama sonucun gayet iyi olduğunu söyledi böyle beklemiyodum dedi. sanırım dedikelrin o. ama evde demir hapım vardı. bitene kadar onu da içtim. Allahım hepimizin yüzünü güldürsün.

sevgili premete, bana eziyet çekmeyi bu hayat öğretti inan bana. kimsenin ya da hiçbitşeyin intikamını almaya çalışmıyorum çocukluktan beri yaşadıklarım beni bu duruma getirdi
sen de anneni kaybetmişsin gençkızken senin de acın çok büyük ama belki ben fazla kırılganlaşmıştım bu olaylar da eklenince paramparça oldum ama üç bebek arkadaşım sen ve bu topikteki birçok melek anneleri birinin acısını kaldırmakta zorlanırken ben üçünü birden yitirmişim ben umutsuzluğa kapılmayayım da kim kapılsın? sevgililer gününde bebeklerimi ziyaret etmek yazılmış bana hadi gel de mutlu ol şimdi.

banada öyle geliyor ama tam olarak iyileşmeden tekrara denememek lazım bence.bu şekilde hep bir yanım eksik gibi hissediyorum.bebek gördüğümde oğlumu düşünüp deli gibi ağlamaya başlıyorum.tekrar çocuk sahibi olabilirsem acılarım dinmeyecek,oğlumun acısı hep içimde kalacak .
artık bir tanede olsa çocuğum olsun istiyorum.kaderimiz neyse onu yaşayacağız er ya da geç...

Mapcım yazdıklarımı inan seni üzmek ya da kırmak için yazmadım, kırıldıysan çok özür dilerim. Ben yalnızca kendine çok haksızlık ettiğini düşünüyorum ve sanki bebeklerinin ölümünden kendini sorumlu tuttuğun için özellikle kendine eziyet ettiğini hissediyorum. Evet çok haklısın biz bir bebeğin acısına katlanamazken sen üç meleği büyütüyorsun kalbinde, acın çok çok büyük. Senden sevinmeni, mutlu olmanı, coşmanı beklemiyorum. Zaten imkansız mesela ben şu an hamileyim ama mutlu muyum sanıyorsun. Senden tek istediğim sadece kendine haksızlık etmemen. Sen çok önemli ve çok özel bir insansın lütfen bunu unutma. Umuda gelince... Ne olursa olsun umutsuz yaşanmıyor arkadaşım. Tekrar hayalkırıklığına uğramamak için yüreğinde umut yeşertmemeni anlayabiliyorum ama ne olur ufacık da olsa bir umut kırıntısında yer aç. Hiçkimseye hatta kendine bile söylemesen bile o hep orada dursun.

Reactions: 2k1
premete yine duygulandırdın ağlattın beni ben sana kırılır mıyım hiç? belki de dediğin gibi kendimi sorumlu tuttuğum için böyle davranıyorum kendime sebebi ne olursa olsun ruh halim bu şimdilik ve uzunca bir süre de geçmeyecek bu elemim. Ama sen şimdi minincik bir tomurcuk büyütürken içinde lütfen en azından onun için mutlu olmaya çalış o büyüdükçe sana daha da sıkı tutunacak hareketlerini hissedince zorlamayla deği gerçekten çooook mutlu olacaksın sana anneliği tattıracak o minicik tomurcuğa iyi bak annesi.

Reactions: 2k1

Canım benimm çok çok teşekkür ederim. Umarım dediğin gibi olur. Senin de birgün içinde o mutluluğu hissetmen için her zaman dua edeceğim. Mutlu olmayı çok hakediyorsun.

merhaba arkadaşlar. maşallah herkesin gönlüde hayatıda tekrar yeşermeye başlamış. hamile arkadaşlarımızı tebrik ederim.. aynı acıların tekraryaşanmaması temennisiyle..

Evrimsus Allah sabır versin, tekrarını yaşatmasın. Sezeryandan sonra tekrar gebe kalma süresi konusunda her doktor farklı birşey söylüyor. Sanırım kendini psikolojik olarak da hazır hissediyorsan 6 ay beklemek yeterli olur. Zaten 3 ayı geçmiş bile. Yalnız hamile kalmadan önce yaptırmadıysanız genetik araştırma yaptırmanızı tavsiye ederim. Böylece içiniz rahat eder. Ben bebeğindeki sorunun rastlantısal olduğunu düşünüyorum. Maalesef ilk gebelikler genelde sorunlu oluyor. İnşallah Allah en kısa zamanda tekrar anneliği nasip eder.

canım benim ya bunlarda geçicek inşallah atlatacak bebginle bitanem inşallah kalp atışlarında duyacaksın hep birlikle meleginin kardeşi gelicek inş.

iyi olmanınza sevindim canım ...

allah sabır versin canım
ben normal dogum yaptım 3 ay sonra tekrar deneyebilirsin demişti...

başın sagolsun allahım yar ve yardımcın olsun canım..

hoşgeldin canım kavuştun yani bil. sevindim nasılsın

hoşgeldin güzelim başınsagolsun allahım sabır versin..kendini hazır hissettiginde başla bence...

merhaba arkadaşlar. maşallah herkesin gönlüde hayatıda tekrar yeşermeye başlamış. hamile arkadaşlarımızı tebrik ederim.. aynı acıların tekraryaşanmaması temennisiyle..

hoşgeldin nasılsın keyfin nasıl amin canım

Map canım benim üzme kendini, eşimle bende oğullarımızın yanında geçireceğiz sevgililer gününü. Bak yalnız değilsin benimde ilk kayıbım değil, ben de 3 defa dış gebelik geçirdim çok zor günlerdi hepsi. Sonra normal gebeliğimde bir bebeğim karnımda öldü, sonra olmayacak diye tüp bebek yaptırdım ikizlerimide 6 aylıkken erken doğum yaptım.Allahım daha fazla çektirmesin. Doğumda biri oldü diğerini ancak 40 gün yaşatabildik. Ama o kırk gün hayatımdan kırk yılımı aldı götürdü. 40 gün ağladım, ölmek istedim. Hergün bebeğimin çırpınışlarına, çektiği acılara şahit oldum. Hergün gittim hastahaneye bazen yoğunbakımın önünde 12 saat bekledim. Bebeğimi yaşatmaya çalışmalarına şahit oldum. Neyse anlatmak istemiyorum çok canım yanıyor.Son günlerinde bebeğim için tek duam Allahımdan ya sağlığına kavuştur yavrumu ya da yanına al meleğin olsundu. Allahım acıdı aldı Egemenimi yanına. Neyse çok zor ama hayatta umidimiz olmazsa nasıl yaşarız. Beni hayat bağlayan oğullarımın kardeşlerine sahip olma umudu. Allah büyük. Kimseyi evlat acısıyla, ölümle terbiye etmesin. Allahım bize başka acılar da vermesin inşallah. Tez zamanda analı-babalı, sağlıklı hazırlısıyla kuzularımızı büyütmeyi nasip etsin Allah.

Map ilk bebeğini kaç aylıkken kaybettin, ikizlerini kaç aylıkken kaybettin. Doktorlar kaybetme sebebinin ne olabileceği konusunda seni bilgilendirdilermi canım.

günaydın herkese umarım herkes iiyidir acı unutulmuyor ancak zamanla bastırılıyorr insan düşününce geçmişi içinden çıkamıyorr psikolog bana demiştiki sen nasıl böle sakinsin bende geçmişi düşünmemeye çalışıyor ölmüşle olmuşa çare yok onu güzel hatırlayarak böle sakin ve pozitifim dedimm.yoksa çıkamayacağım bi sürü negatifler vardı anlatmadım kimseye anlatamıyorumda anı yaşar gibi oluyorum dedim.oda bana çok ii düşünüyorsun dedi acım baskılı o kadar.

eburcu yüregimi dagladın canım benim allahım birdaha böyle acılar yaşatmasın cümlemize
yüregim yanıyor valla bende15 gün arayla alttaki komşum dogum yapacaktım onunu kızını gördükçe ben kendimi kötü hissediyorum benim bebgimde böylemi olcaktı dişmi çıkartacaktı falan falan allahım yarımcımız olsun benimki sizlerinkinden biraz hafif acı ama sonuçta aynı yere çıkıyor evlat acısı
oyüzden hiçbir yere çıkmıyorum evde pc başındayım

Anglehope aslında en güzelini yapıyorsun. Keşke ben de yapabilsem. Sanki özellikle kendimi üzmek istergibi kuzularımı düşünüyorum. Hatam neydi, ne yaptım, kurtarabilirmiydik ya da beişlerim karnımdayken gittiğim yerleri yaptığım şeyleri, onların hareketlerini falan falan aslında hatırlamamaya düşünmemeye çalışmak lazım. Biz emanetiz bizim de çocuklarımızında öyleydi. Canını verende alanda Allah. O istemese olmaz düşünüp durupta kendimizi üzmeye gerek yok. Giden gelmiyor. Allah nasip ederse bizimde bebişlerimiz olur. Ama hayırlısıysa olsun, analı babalı olsun, sağlıklı olsun, vatana millete anasına babasına hayırlı evlat olsun. Eksik dua etmemek için elimden geleni yapıyorum. ınsanız eksik dua ettiysekde Allah affetsin, hayırlısını versin.

Ateş düştüğü yeri yakıyor, herkezin acısı kendine zor. Tabiki senin acında zor. Bana çevremdeki çoğu insanlar benden daha kötü durumda olan erken doğum yaparken çocuğunu bu sırada rahminide kaybetmiş annelermi dersin, doğunda ölen annelermi dersin ya da yavrusunu büyütüp 3-5 yaşında kaybenler mi dersin, askere yavusunu gönderip orada kaybeden analarmı dersin bu ve benzeri bir sürü olay anlattılar. Tabiki çok zor allah herkeze sabır versin. Allaha hep şükrettim beterinden sakla dedim ama tek bir gerçek vardı o da hiç birisi acımı hafifletmeye yetmedi hep yüreğim yandı, yanıyor ve hep yanacak. Senin de öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…