Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler


canım her şey çok güzel geçicek Allahın izniyle.benim d ehiç kötü bi his yok içimde . bence herşey yolunda devam edicek. cannı sıkma sakın. evet bazen çok bilmek kafa kurcalıyo stres yaratıyo. doğru acn tazelenmiştir.ben de bebek görmeye falan gisdebileceğimi zannetmiyorum yeniden bi bebek sahibi olana kadar. bu beni ço üzwr sanırım . ama ister istemez girdiğimiz ortamlarda bebek rastlayabiliyo hemen bebeğimi hatırlıyorum. oyüzden bile bile ben de bebek görmeye gidemem galiba. napıyım. içim öyle diyo.inşalalh e yakın zamnda bizim d eyüzümüz güler.Allah ayrdımcın olsun canım inşallah güzel haberler ver bize.
 

sağolasın cnm eet gizli kalmasını eşim ve ben tercih ettik olmadığı zaman teselli kaldıracak halimiz yoktu doktorumuzda tasdikledi bakalım kısmet zaman ne gösterecek yaşadığımız sadece buruk bi sevinç.benneyaptımki
 
melekcim senin nasıl gidior bayadır görüşemedik kendine ve kuzuna ii bak.

Canım çok şükür benim şimdilik her şey yolunda , inşallah sonuna kadar sağlıkla ilerleriz hep birlikte...

4 hafta kadar daha okula gidicem , sonrasında doğum iznime ayrılcam inşallah , sezeryan olacağım için 30 , 31. hafta gibi izne ayrılmayı düşünüyorum , inşallah doktorum verir izni...

Canım seni de tekrar tekrar tebrik ediyorum , yakında keseyi ve kalp atışlarını da göreceksin inşallah...
 
Merhaba arkadaşlar, ben de 2,5 ay önce ikizlerimi kaybettim. Sizleri takip ediyorum ve sizin gibi acı çekiyorum. Gerçekten zor bişey. Hala normal olamadım. Hep boğazım düğüm düğüm. Hep aklımda bebeklerim. Bebeklerime kavuşmayı çok istiyorum. Allah izin verirse Mayıs gibi tekrar gebelik düşünüyorum. Yani 6 ay geçmiş olacak. Sizlere doktorlarınız ne dedi. Premete'yi de tebrik ediyorum Allah analı-babalı sağlıklı-sıhatli büyütmeyi nasip etsin
 
Canım arkadaşlarım desteğiniz için çok teşekkür ederim. Varlığınız benim için çok büyük bir güç. ınşallah Angelhope'umun dediği gibi geç döllenmeden fala kaynaklanıyordur ya da laboratuar hatasıdır. O kadar çok istiyorum ki size iyi haber verebilmeyi.

Eburcu Allah sabır versin arkadaşım. 2,5 ay çok kısa bir süre normal hayatına dönememen çok normal hoş hiçbir zaman eskisi gibi olunmuyor zaten, sadece kendini biraz daha iyi hisediyorsun o kadar. Normal doğum mu yapmıştın yoksa sezeryan mı. Normal doğumsa doktorlar genelde 3 ay yeterli diyorlar, sezeryansa 1 sene diyorlar ama benim doktorum 9 ay sonraya izin vermişti. Bazıları da 6 ayı yeterli buluyorlar. ınşallah herşey istediğin gibi olur da istediğin zaman bebeğine kavuşursun.
 
Teşekkürler premete, yazılarını okuyorum forumda. Melek annelerinin yaşadıklarını okuyup yalnız olmadığımı hissetmeye çalışıyorum. Sabretmeye çalışıyorum. Ama çok zor. Hep içim buruk.
 
Amin canım, teşekkürler. Ben sezeryan oldum. Ama bana 6 ay bile çok geliyor, 1 sene beklersem kafayı sıyırırım. Tabi Allahım böyle acılar yaşatmasın tekrar. Sanki hayat boş, hiç birşeyin anlamı yok. Ancak burada Melek annelerinin yazılarını okuyunca yanlız omadığımı hissediyorum. Yoksa kimse beni anlayamaz.
Allah yavruna kavuştursun seni inşallah. Olmayanlarada nasip etsin
 
merhaba kızlar bende rahatlamak için okuyodum benim meleğimde erken doğdu 23 ocakta 3 gün yaşadı sadece atlatamıyorum çok büyük bi acı premete tekrar hamile kalınca unutuluyo diyolar sen unutabildin mi allahım sabır versin bize
 
Sağol canım eminim Allah buradaki bütün arkadaşlarımıza yeniden anneliği nasip edecek. Etrafta o kadar çok melek annesi var ki şaşırıyorum. Özellikle ilk bebeklerde kayıp çok fazla oluyor. Oğlumu kaybettikten sonra çalıştığım kurumdan 3 kişi yanıma gelip bana onların da ilk bebeklerini kaybettiğini söylediler. Çoğunlukla insanlar böyle bir durumu saklamayı ya da yok saymayı tercih ediyorlar, ancak kendileriyle aynı durumda birini gördükleri zaman dökülüyorlar. Çoğu anne bebek kayıplarından kendini sorumlu tutup böyle bir olayın başına gelmesinden utanıyor. Bizler bu acıyı yaşayan ilk insanlar değiliz, maalesef son da olmayacağız ve bu yaşananların da sorumlusu değiliz. Kader diye birşey var, hayatta çoğu şey bizim müdehalemiz dışında gerçekleşiyor. Acı, tatlı, iyi, kötü herşey insanlar için. Tek yapabileceğimz sabretmek ve umut etmek. Allah hiçkimsenin dualarını karşılıksız bırakmasın.
 

Öncellikle Allah sabır versin arkadaşım. Yeniden hamile kalınca kaybedilen bebek unutulmuyor hatta daha fazla hatırlanıyor. ılk bebeğimde şöyle oldu, böyle oldu diye tekrar düşünmeye başlıyorsun, iki gebeliği karşılaştırıyorsun. Yeni hamileliğin için sevinince ilk bebeğine haksızlık yaptığını düşünüp üzülüyorsun, sevinmeyince yeni bebeğine haksızlık yaptığını düşünüp üzülüyorsun. Velhasıl her ne kadar için için sevinsen de içindeki o burukluk, o üzüntü de sevincinle beraber büyüyor. Benim hamileliğim daha çok yeni şimdilik hissettiklerim bunlar ama Allah kısmet edip de bebeğim sağlıkla ve zamanında doğarsa da hislerimin değişeceğini sanmıyorum. Maalesef bizler öyle büyük bir acı yaşadık ve bu acı o kadar çok yüreğimize işledi ki bundan böyle hiçbir mutluluk o acıyı yerinden söküp atamaz. Kısmet olursa doğacak bebeklerimiz bizler için yeniden yaşama vesilesi olacak, yaramızı saracak o kadar. Hem imkan olsaydı da asla ilk bebeğimi, oğlum Metemi unutmak istemezdim. O benim ilk göz ağrım, her zaman yüreğimin içinde benimle birlikte yaşayacak, benim kalbim attıkça o hep benimle olacak. Sonsuz hayatta oğluma kavuşuncaya kadar onu özlemeye devam edeceğim.
 
Son düzenleme:
Reactions: 2k1
Allah melek annelerine sabır versin gerçekten çok zor. Benimle birlikte hamile olanlar çocuklarına tek tek kavuştu ya da gün sayıyor kavuşacak. Benim içim yanıyor. Dayanması çok zor. Benim yavrularım karatoprak oldu ancak mezarına gidebiliyorum. Hasretleri içimde kaldı. Hep onları düşüyorum. Bataniyesini kokluyorum oğlumun. ınşallah Allah bize de nasip etsin. Sağlıklı analı babalı
 
Belki yeni bir bebek acımı hafifletir. Oda çok zor çünki aynı şeyleri yaşama korkusu olacak içimde
 
eburcu arkadaşım ben de 2 ay önce ikizlerimi kaybettim artık neden oldu şöyleydi böyleydi bunları düşünmemeye çalışıyorum ama acım bir an olsun hafiflemedi hatta bazen birden patlamalar oluyor özellikle geceleri yazılarımızı takip ettiysen biliyorsun bizler tüm melek anneleri cennette yavrularımıza kavuşacağız ve bu bizi ayakta tutan bir umut ben onları kaybettim ama sonsuza kadar değil cennette tekrar kavuşana dek.
sinannuray sen de aramıza hoşgeldin burası melek annelerinin buluştuğu acıları paylaştığı yegane site bu topikteki arkadaşlarım benim için en iyi arkadaşlarım diyebileceğim kişiler bir melek annesini onun acısını isyanını sadece bir melek annesi anlar çünkü.
premete, bence de boş gebelik değil ilaçlarını aksatmadan kullanırsan progesteron yetmezliği hiçbirsorun yaratmıyor birçok doktor öneriyor bunu özellikle riskli gebeliklerde bir de sırtüstü uzanarak dinlenmek rahime kan akımını artırarak plasentanın daha sağlıklı olmasını sağlıyormuş bunu da bir arkadaşa doktoru söylemiş
sigara meselesine gelince haftada 1-2 tane içiyorum zararı olur mu bilmiyorum ama bundan sonra bu bedene zara gelse ne olr ki? içinde bebek olmadıktan sonra.
 
Reactions: 2k1
sinannuray ve eburcu aramıza hoşgeldiniz. hepimiz aynı acıalrı yaşıyoruz ve bununla başetmesi gerçekten çok zor.herkesin seni anlıyorum demesi boş çünkü yaşamayan anlayamaz.ateş düşüğü yeri yakıyo.ben de bebeğimi kaybedeli 72 gün oldu.doğru benimle aynı zmanda olanalrın bebkleri doğdu çoktan onları düşününce çok kötü hissediyorum kendimi yapmayı planladığım herşeyi,yarım kaln hayallerimi ama geri gelmiyo hiçnbişey. oğlum yok artık. şimdi benim gibi aynı acıyı yaşayıp tekrar hamile olan ya d abebğine kavuşamnları düşünüp teselli bulmaya çalışıyorum kendimi meşgul etmeyeç. napıyım başka bişey gelmiyo elimden. anne olmak istiyorum. ama ilkgözağrımın yeri bambaşka hep içimde onu taşıcam unutmak mümkünmü.am ne yapalım umutetmeye çalışıyoruz.Rabbim dualarımızı kabul eder inşalalh.sağlıkla hayırlısıyla bebkelrimize kavuşmak nasip olur inşalalh.
 

Mapcım senin bu kendinden vazgeçmiş halin beni çok üzüyor. Haklısın biz hepimiz bebek sahibi olmayı hayatımızın merkezine oturtmuş durumdayız, bebeğimiz olmayacaksa yaşamanın bir anlamı yok diye düşünüyoruz. Bu konuda sana teselli verecek durumda değilim çünkü ben de aynı duygular içindeyim ama sen hayata o kadar olumsuz, o kadar umutsuz yaklaşıyorsun ki olacak birşey varsa onun da olmasına engel oluyorsun. Hayat bir dağ gibidir sen ona nasıl seslenirsen o sana öyle ses verir çünkü yankılanan kendi sesindir aslında. Eskiler boşuna mı birşeyi 40 kere söylersen olur demişler. 40 kere bebek sahibi olamayacağım diyeceğine 40 kere anne olacağım desen ne kaybedersin. Canım herkese karşı çok ince, çok duyarlısın niye kendine karşı bu kadar duyarsızsın. Kendine eziyet ederek neyin, kimin intikamını alacaksın ki.
 
Reactions: 2k1
Melek anneleri, sweatbaby ve map siz tekrar nezaman gebelik düşünüyorsunun, doktorunuz bu konuda size bir şey söyledi mi?
 
merhaba arkadaşlar ben geldim ..pc me kavuştum sonunda...nasılsınız bakalım ,, ben aynı bildiğiniz ev kuşu..tedavi konusuna hiç değinmiyorum ,, bende angelhope gibi belki birgün gelir süpriz yaparım inş.
premetecim keseyi görümüşsün kalp atışalrınıda duyacaksın inş. canım ..

arkadaşlar yeniden liste hazırlıyorum , alicim , sinannuray , eburcu bilgilerinizi yazarsanız sizide eklerim , Rabim sizlerede saırlar versin ..Rabbim bu acılarımızı unutturacak başka acılar yaşatmasın inş.
 
Melek anneleri, sweatbaby ve map siz tekrar nezaman gebelik düşünüyorsunun, doktorunuz bu konuda size bir şey söyledi mi?

canım benim kendi doktorum 7-8 ay sonra olsa problem olmaz dedi. profa gittim oda 1 sene dedi ama istediğin için 9 ay olur dedi. yaşım genç diye. çok da genç diil 27 yaşına giricem 30larda olsaymışım 6 ay dermiş. ama ben 1 sene beklemeyi düşünmüyorum. en azbi 6 ay geçsin düşünücem.


ne listesi hazırlıyosun canım.nerde bu liste.
 
Sweetbaby ben 34 yaşındayım ben de sanırım en fazla 6 ay bekleyeceğim. Bana da bir prof 1 sene dedi Ankaradaki de 3 aydan sonra nezaman istersen düşüne bilirsin dedi. Hatta ben rahimin toplaması depoların dolması için yeterli mi dedim Ankara daki prof da bana rahmin topması 45-50 gün sürer depo işine kafanı da takma dedi. Eşim kabul ederse ben 5ay sonra bile denemeyi istiyorum. Ama nasip bakalım.

Özlenen 2010 ben ilk defa bir foruma üye olduğum için pek bilemiyorum. Ne listesi ve hangi bilgileri vermem gerekli.

Herkeze kolay gelsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…