Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canlarım bugün kahverengi lekelenmem başladı. Hemen en yakın hastaneye gittim ultrasona aldılar. Çok küçük bir kese görünüyor ama bebek görünmüyor. Bu haftada bebeğim görünmeliydi. Beta hcg bakıldı sonuç 2.30'da çıkacak. 6.30'da da kendi doktoruma gideceğim. Sanırım bebeğimi kaybediyorum. Gerçi zaten hiç bebek oluşmamış boş gebelik geçirdim herhalde. Hep Allah'ım bu bebeğimi de yanına alman gerekiyorsa ilk 3 ay içinde al diye dua etmiştim ama yine de çok üzülüyorum. Çok umutlanmıştım, bu sefer kucağıma alacağım diye düşünmüştüm ama Allah kısmet etmedi. Allah yine yüzümü güldürmedi gözümde yaşlarla kalakaldım.

premete kalbini ferah tut
ben de memleketimden çok uzaklardayım, doğum için gitmiştim izmire, annemlerin yanına, giderken dönüşte oğlum kucağımda olarak döneceğimi düşyünüp mutlu bir şekilde ayrıldım. bilemezdim bu şekilde elim boş döneceğini. ama ne yapalım kayracığım, herkes bir imtihanın içinde. kardeşim geçenlerde rüyasında görmüş, bir bebeğim daha olmuş ama onunla hiç ilgilenmiyormuşum, ağlıyormuş kucağıma gelmek istiyormuş, meleğime haksızlık olacak diye almıyormuşum. açıkçası ben de bundan korkuyorum, hem yeniden en kısa zamanda bebeğim olsun istiyorum, hem de meleğime haksızlık olacakmışım gibi hissediyordum. ama bu düşünceden sıyrılmaya çalışıyorum, hepsinin yeri ayrı, yaşamış olsaydı da yeri çok ayrı olacaktı.
bu acılarım sırasında bana merhem olan, eşimle birlikte okuduğumuz bir kitabı sana ve buradaki tüm arkadaşlarıma ısrarla tavsiye ediyorum: psikiyatrist mustafa ulusoy, giderken bana birşeyler söyle. ölüm psikolojisi üzerine yazılmış, roman kıvamında bir kitap, su gibi akıp giden zevkle okunacak bir kitap. birçok soruya cevap bulabileceiniz tatmin olacağınız bir kitap.
kitaptan küçük bir alıntı.
'sana göre büyükbaban için en uygun ölüm zamanı biraz daha büyüdüğün onunla daha çok şeyi paylaştığın bir zaman olmalıydı.Peki kaç yaşında büyümüş hissedecektin kendini? on, onbeş, yirmi? Yaratıcı büyükbabanı sen yirmi yaşına geldiğinde yanına alsaydı, o zaman da büyükbabam evlendiğimi gördükten sonra ölseydi demeyeceğinden emin misin?' Emin değildi. 'Peki sana göre en uygun ölüm zmanı nedir Mavi?' 'Bana göre, sana göre, ona göre en uygun ölüm zamanı insanın öldüğü zamandır. Bunun başka bir izahı da yoktur,aramak abesle iştigaldir,çokbilmişliktir,kibirdir.Bir insan öldüyse eğer,onun için en uygun ölme zamanı gelmiştir' sayfa 99
vara vara vardım ol kara taşa
yazılan geliyor sağ olan başa
beni hasret ettin dosta kardaşa
bir ayrılık,bir yoksulluk bir ölüm.

Dr Mavi odasının en sevdiği köşesinde duran kutunun yanına giderek kapağını açtı ve içinden bir çift eldiven çıkardı.sağ tekini sağ eline girdi............Eldiveni taktığıelinin parmaklarını oynattı, masadaki bardağı tuttu,sonra bıraktı, ardından bir kalem aldıeline birşeyler yazdıktan sonra onu da masanın üzerine bıraktı.......sonra eldiveni sol eliyle sağ elinden çıkarıp masaya bırakıverdi. eldiven masaya yığıldı.sonra yine sağ elinin parmaklarını oynattı,tekrar bardağı tuttu ve masaya bıraktı,yine kalemi eline aldı,onu da bıraktı. ....Eldiven insanın bedenini temsil ediyor. parmaklar ise ruhunu.Ölürken, sol elimin yaptığı gibi bir melek gelir ve bedeni ruhtan ayırır.Bedenin yaşamı ruha bağlıdır.Eldivenin hareketinin parmaklara bağlı olması gibi. Beden eldiven gibi hareketsizleşir,cansızlaşır,yığılır kalır.Ama parmaklar canlılığını ve hareketini devam ettirir.........sonra eldivenleri alıp bahçeye inin.küçük bir çukur kazın eldiveni çukura yerleştirin,üzerini toprakla örtün...eldiven bu çukurun içinde üşür mü, aa beni burada yalnız bıraktınız,bana ne olacak der mi? sayfa 53
herkese bol sabırlar ve gönül ferahlığı, kalp genişliği diliyorum.

Peremete canım allah en kısa zamanda sağlıklı çocuklar nasip etsin, bak allah duanı kabul etmiş. Ümidini kaybeyme bizim hayatta en büyük dayanağımız Yaradan ve sevdiklerimiz. Yaradana inanmak lazım. Vardır elbet bunda da bir hayır, sen de biliyorsun. Tevekkül etmek, kadere inanmak lazım. Allahım yavrusuna kavuşmak isteyenlerı tez zamanda hayırlısı ile kavuştursun. Üzülme Melek Annesi ....

Biz de daha hayatta bizim için neler yazıldı neler yaşayacağız bilmiyoruz ki Allah bu günleri unutturacak başka dert vermesin. ısyan etme. Tabiki acımızı yaşayacağız, ağlayacağız. Hepimiz insanız dayanmak zor gelecek ama hayatta herşe insan için. Allah inancımızı, ümidimizi kaybettirmesin

Lekelenmem kanamaya dönüştü, beta hcg düşmeye başlamış, bebeğim beni bırakmış aslında hiç gelmemiş. Kürtaj olmayacağım, kendi kendine düşsün dedi doktor. Bir kez daha yarım kaldım, bir kez daha örselendi yüreğim.

premetecim dur bakalım ya dah hemen karamsalığ kapılma diem ama betahcgnin düşmemesi gerkiyodu galiba. canım biz acıalrın en büyüklerinden birini yaşadık. daha ilerleyip de daha çok üzecekse şimdi yaşamak daha iyi gibi geliyo bizlere ama umutlanmıştın biliyorum bizlerde umutlanmıştık senin adına bize verdiğin umut adına. Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin bzilere bidaah acı yaşatmasın güldürsü yüzümüzü. neolur üzülme canım. üzülme desemde boş biliyorum gönlümüzüe sahip çıkamıyoruz.offffffff. canım sıkıldı. Allahım yardım et bizlere.

premetecim , canım arkadaşım , ne olur üzülme , her şeyde bir
hayır vardır...Belkide rahminin toparlanması için biraz daha zamana ihtiyacın vardır...
Benimde ilk denememde bebişim gelmemişti , çok ama çok üzülmüştüm...Sonraki ay bekletmeden
geldi ama meleğim...Belki de senin bebişinde önümüzdeki aya gelecek...Canım , Allah
bizlere ilk yaşadığımız acıdan daha büyük acı vermez inşallah , sen de demiştin , eğer problem
çıkacaksa ilk 3 ay içinde çıksın diye...Neyseki senin ki o kadar sürmedi , en azından
bebeğimizi de görmedik , dediğine göre kesenin içi boşmuş , buradan teselli olalım en azından,
insanın umudunun kırılması çok üzücü biliyorum , bunun teselliside olmaz biliyorum ama üzülme
canım arkadaşım , daha güzel günler seni bekliyor , hep olumlu düşünelim , bu son olacak inşallah...

Bu arada mhtp şu an hastanede yatıyor sanırım , haziran anneleri topiğine
yazmış , orada okudum...Önceki hamileliğinde bu haftalarda kaybetmişbebeğini , o yüzdn bu hafta hastanede yatacakmış...Ona da dua edelim , Allah hepimizin yardımcısı olsun , hepimizin kucağı
bebeklerle dolsun...Aminnnnn....

Cok üzüldüm canim ((
Allah yardimcin olsun...
Ama ileri bir zamanda kaybetseydin daha kötü olurdun herhalde....
Bu yasadigin aciyi kücümsüyorum sanma bende ilk bebegimi 8 haftalikken kaybetmistim kanama sonrasi gelismesi durmustu...
Hala unutmadim onu yasasaydi 8 yasinda bir cocugum olacakti ama olmadi..

En azindan normal yoldan hamile kalabiliyorsun canim...
Benim oglum öleli iki sene oldu ama benim tedavisiz olmuyor...
Bu ay tedavide bir ise yaramadi ((

En yakin zamanda hayirli haberlerini aliriz insaallah canim.....
Moralini yüksek tutmaya calis melek annesi...
Meleklerimizin yerine yasayan bebeklerimiz olacak insaallah...:teselli:

premete annemdeydim şu anda geldim eve ve girer girmez topiğe girdim zaten hep aklımdasın şu progesteron meselesi canımı sıkmıştı inş. bir sorun olmaz derken yazdığını okudum arkasından
çok geçmiş olsun canım herhalde tam bir gebelik oluşmamıştı zaten senin duan da vardı canım ilk üç ay diye bak o kadar bile üzmedi rabbim seni üçaylık bebek elli ayaklı oluyor o şekilde kaybetmek çooook acı biliyorsun bence bir süre iyice dinlen sonra zaten senin gebe kalma problemin yok zaten daha önce de yazmıştım en büyük avantajın bu
keşke yanında olsam sana sarılsam öpsem teselli edebilsem sen bunları yaptım farzet bu yaşadığını da gebelik kaybı olarak görme bebeğimiz oluşmamış zaten bununla geçmiş olsun canım

eburcu arkadaşım bebklerimi nasıl kaybettiğimi sormuşsun ilk bebeğimi amniyosentez sonrası 4 aylıkken ikizlerimi de 5 aylıkken enf. nedeni ile kese açılması sonucu kaybettim. senin kayıpların da çok büyük ama sendeki umut ve azim bende yok sana saygı duydum senin ikizlerin neden erken doğmuş belli oldu mu?

mafoldumbenmafoldumben

canım benim ne diyecegimi bilmiyorum inanki kitlendim şuan allah yarımcın olsun :Saruboceq:

hadiya geçmiş olsun mhtp allahım acil şifalar versin dualarım sizlerle melek annleri..

Map hayır erken doğumun sebebi kesin yok ama ben 26 haftaya girmeme rağmen istirahete yırmamıştım kendimi o haftada evde inşaat vardı ve çok yordum kendimi. Doktorumda istirahat et felan da demeyince, ben işede gidiyordum ki işyeri tempomda yüksekti. Bir de beklerin kiloları haftasına göre biraz fazlaydı. Tabi rahim tek bebeğe göre ayarlı iki bebek, onlarında kiloları iyi ben de kendimi younca rahim taşıyamadı bebekleri yavaş yavaş sancım başladı.Anlayacağın asıl sebep bendim. Kıymetini bilemedim çocuklarımın.

Alicim, eburcu, sweetbaby, melek76, seymacim, map, aabeyazmelek canım arkadaşlarım benim yanımda olup, üzüntümü paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ben bugün daha iyiyim, dün çok ağrım oldu. Tek tesellim bir bebek kaybetmemiş olmak, henüz bebeğim oluşmadan gebeliğim sonlandı. Bu yaşadığım hamileliği yaşanmamış sayıyorum, arkasında bir neden aramıyorum. Hamileliklerin yarısının bu şekilde 8 haftadan önce sonlandığını ve çoğu kadının adetim 1, 2 hafta gecikti derken aslında farkında bile olmadan düşük yapıyor olduğunu biliyor muydunuz. Sadece benim bir bebeğe çok ihtiyacım vardı, bu çok istenen bir gebelikti o nedenle çok üzüldüm yoksa üzerinde durulacak bir durum bile değil. 8 haftadan önceki spontan düşüklerde tekrar bekleme süresi olmuyormuş o yüzden sanırım bir adet geçirmeyi bekleyip tekrar çalışmalar başlarım böylece doğumumun üzerinden 1 yıl geçmiş oluyor zaten. Umudumu kaybetmedim, yine isyanım yok, bu yaşadığım olayda bile bir şükür vesilesi arıyorum, Allah eninde sonunda bana tekrar anneliği nasip edecek, inanmaktan vazgeçmiyorum.

Mhtp'ın hastanede yattığını ben de gördüm forumda. Ufak kasılmaları başlamış onun için nidilat kullanıyormuş, bir de yapılacak tetkikleri varmış. Allah yadımcısı olsun inşallah kazasız belasız atlatacak bu dönemi ve zamanında kavuşacak yavrusuna.Dualarım onunla. Angelhope da bugün doktora gidecekti. ınşallah çok çok güzel haberlerle dönecek ben de onun mutluluğuyla avunacağiım.

Son düzenleme:

canım ya geçmiş olsun ,, inan şu an ne diyeceğimi bilmiyorum ,, her şerde mutlaka bir hayır varmış ,hep hayırlı sağlık bir bebek diye dua ediyoruz demekki hayırlısı böyleymiş ,, inş. önümüzde ki aylarda yeniden güzel haberlerini duyacağız canım ,ne mutlu ki tedavisiz hamile kalabiliyorsun olaya güzel yönlerinden bak ,, gerçi sen o kadar güçlü o kadar pozitifsin ki tesellilerimizin de gereği yok aslında ..seni çok öpüyorum keniden ii bak tatlışım

mhtp cım ..Allah yardımcın olsun , bebeğin inş. sağlıcakla zamanında gelecek dualrım seninle arkadaşım..:1hug:
angelhope nasılsın canım ?? umarım herşey yolundadır ,, inş. bu kez herşey çok güzel olacak.. :1hug:
aramıza yeni katılan arkadaşlar;doğum haftanızı,erken doğum sebebinizi,, bebeğinizin cinsiyetini...... yazacaksınız ..

Canım arkadaşım ben de hakkımda hayırlısı böyleymiş diye avunuyorum. Mapcığımın ve senin dediğiniz gibi en büyük tesellim kendiliğinden hamile kalabiliyor olmam. Ben 71 gün boyunca hergün elini tuttuğum, yüzüne baktığım, sıcaklığını hissettiğim yavrumu kaybettim de onun acısına bile sabrettim tek dileğim Allah Metemin acısından daha büyük bir acı göstermesin yoksa alnımıza yazılanı yaşamak boynumuzun borcu. İnşallah bütün melek anneleri hayırlı zamanda yeniden bebeklerine kavuşurlar. Ben de seni çok öpüyorum.

sonunda listeyi yeniden yapabildim ,, pc yandığı içi eski tabloda gitti , bunu yeniden oluşturdum ,eskisinden farklı oldu biraz küçülttüm ,kısaltmalar umarım anlaşabiliyordur , bilgileri esik olan arkadaşlar yazsınlar onlarıda eklerim ..

amin canım amin..:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…