Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

merhaba,
ben ilk hamileliğimde 23 haftalık bebeğimi rahim ağzı yetmezliğinden kaybettim. kaybettikten 7 ay sonra tekrar hamile kaldım ve onu da 8 haftalıkken kalbi durduğu için kürtaj ile aldırmak zorunda kaldık. daha sonra da son hamileliğimi yaşıyorum. bu durumda sonucu nasıl biter bilmiyorum ama Allah'ım inşallah hayırlısı ise sağlıklı kucağıma almayı nasip eder diyorum. umarım hepiniz en kısa sürede tekrar hamile kalıp kucağınıza bebğinizi alırsınız.

inşallah canım. sen sanırım 1 aylık hamilesin. umarım bir daha aynı şeyleri yaşamayız.

amin.
bebeğinin mezarına gidebilmen çok güzel. ben bir kere gittim ve 1 ay daha kendime gelemedim. şimdi cesaret edip gidemiyorum. hamile iken de gidemem heralde. zaten tekrar aynı şeyleri yaşayacağım endişesi beni kemiriyor bir de onu küçücük mezarında görmek beni kahreder.

Canım ilk zamanlar eşim götürmedi bende cesaret edemedim zaten.. Çok kötü oluyordum.. Ama gidip onunla hasret gidermek özlem gidermek istedim.. Her gittiğimde eşim zorla kaldirdi başından.. Hamileyken bile benim zoruma götürdü eşim.. Çok zordu.. Zamanla alışıyor insan.. Bize 2 buçuk yıl oldu... İlk günkü acı olsa yaşayamaz insan..

2 kez aynı şeyleri yaşamak çok zor ama sakın kötü şeyler aklına getirme düşüncelerine dikkat et Allahın izniyle kucağına alacaksın buna inanıyorum. inşallah bizlerde tekrar bu heyecanı yaşarız.

Okadar iyi anlıyorum kı sizi 17 haftalık hamileydm 10 gun önceye kadar hc bseyim yoktu 4 gun once randewuya gtmstım herşey çok güzel gdıyodu bebegm çok saglıklydı sonra bı gece aniden suyum geldi acile gıttık hemen yatısm yapılıdı bebgm 3 gun susuz yasadı çok dırendı hayata tutunmak ıcın canımın ıcı ama basaramadı durdu minicık kalbı normal dogumla ölü doğdu oğlum sımdı patolojde yarın gelıp alabilırsinız ddıler bıde kefen ıstedıler bızden icım okadar çok yanıyoki

senınle aynı şeyi yaşadım cnaım 23 haftalık kaybettım bende doktor bı hafta daha dursa belkı yasar dedı ama bebegım cok savastı benı bırakmamak için olmadı( 7 ay oldu o gıdelı ama acısı hıc gecmedı iyi görunmek ıyı olmak zorundayız içimiz nekadar yansada rabbımın dedıgı olur dua et canım allah yardımcın olsn rabbım sana saglıklı bı bebek nasıp etsın en kısa zamanda

amin canim allah sanada saglıklı guzel bı bebek nasıp etsın ins nedeni neymş canm arastrldmı

Merhabalar uzun zamandır kk okuyucusuyum bende bebegimi preeklamsi ve gelişme geriliği sebebiyle erken doğurdum kızım 28 haftalık doğdu fkt 23 haftaya uyumluydu ve 570 gr doğdu 58 gün yoğunbakımda kaldı şu an düzeltilmiş 3,5 aylık ve 5 kiloyu geçti şükürler olsun premete yi takip ediyorum ve ikinci gebeliğinin sürecini merak ediyorum bana yardımcı olabilicek olan var mı??? Erken doğurup ikinci bebeğini zamanında doğuran???

amin canim allah sanada saglıklı guzel bı bebek nasıp etsın ins nedeni neymş canm arastrldmı

amin canım inşallah ben patolojiye göndermdım canm bebeğimi sadece bebekden sonra gelen eşi gönderdım o da temız cıktı bısye yok dedı doktor. ama kesın bı sebep sölemedıler bana ben ınternetten arastırdım benım 21. haftada suyum geldı dogumu engellemk ıcın dikiş attılar ama 2 hafta dayandı yavrum 23. haftalıkken gıttı ınternetten okudugum kadarıyla rahım agzı yetmezlıgı heralde tam bı sebep sölemedıı ıcın doktorlardanda bıktım artık((

Herkese Merhaba,

Bende 21 ocak 2014'te 24+1 haftalıkken erken doğum yaşadım. Bebeğim sadece 3,5 gün yaşayabildi. buzamana kadar tüm kontrollerim sorunsuzdu. neden bunu yaşadık bilmiyorum. doktroum rahmin ebebği taşıyamadığını söylüyor. ama asıl teşhis için lohusalık döneminden sonra araştıracağız. insan hiç başına gelmez sanıyor. ben bu olayın şokunu atamıyorum üzerimden. sadece ufacık bedenini kabristana götürürken kucağıma alabildim. hissettiklerimi tarif edemiyorum. sadece göğüsümün ortasında yutkunmakla geçmeyen koca bir taş var sanki... eşim bana destek olmak moral vermekten kendi acısını yaşayamıyor. bu yüzden ona belli etmemeye çalışıyorum. Allaha şükür inançlı insanlarız. bebeğim yoğun bakımdayken hem bebeğim hemde bizim için hayırlısını ver diye dua ediyordum. rabbim hayırlısını böyle uygun gördü. isyan etmiyorum ama içimin acısı geçmiyor birtürlü... normal doğum yaptım ben ve yaşadıklarımı hiç unutmayacağım ama umarım zamanla sabrını verecek ve alışacağım. inşallah sağlıklı bir bebek nasibimizde vardır. umutsuz yaşanmıyor çünkü... bundan sonrası için nasıl bir yol izlemeliyiz bilmiyoruz. kafamız çok karışık. bu süreci yaşayanların yönlendirmesine ihtiyacımız var... allah hepimizin yardımcısı olsun.

mrb arkadaşlar zmannda bu sayfalra girip umut aramış biri olarak girip umut olmak itedim. bende 2009 aralıkta oğlumu 32 haftalıkken kaybettim en azından sizin bazı doktorlar duurmu anlayıp önelm almışlar benim belirli sebeplerim yokken son ay özllikle ellerim ayakalrım şişmeye başlamıştı hem de baya. doktorum normal diyordu hiç tansiyonuna dikkat et bile demedi en sonunda idrarda protein çıkmışken idrar yolu enfeksiyonu deıip beni eve gönderdi 1 hafta sonra şiddetlia ğrıalrla ben doğum oluyo sanıken doktora gittim ama bebğim plesantasından ayrılmış plesanta dekolman olmuştu. preklempsi buna neden olabşliruor. ve yetişemedim bebğimi kaybetmiştim. zaten yalasaydıda ayrılma olduğpundan oksijensiz kalırdı dediler. neyse doktor hatası çok büyük sonra ben alanında uzman bir profesöre girttim tüm etstlerim yapıldı hiçbi sorun yok dokorum bekle desede ben sezeryan olmama rağmen 4. ayda hamile akjldım hemen. oğklum gitmişti ama kardeşini sağ salim gönderdi bana 2010 aralıkta kızımı dünyay getirdim sağlıkla ve çok gzüel bir hamielik geçirerek . hiöç ilaç kullanamdım. düzemli günde 3 kez tansiyon takibimi yaptym kiloma çok dikakte ttim düzenli yürüyüş yaptuım.ve sorun ypoktu ama rike de atmmak için 37. haftada bebğim sağlkıkla dnyay geldi. aradn 1.5 sene geçti tekrar hamile kaldım yişne aynı doktoruma gittim şükür diğer kızımı dA SAĞLIKLA KUCAĞIM ALIM. DİYECEĞİM GİTTİĞİNİZ DOKTOR ÇOK ÖENMLİ. ŞUYNA 2 TANE DÜNYA GZÜELİŞ KIZIM BİR TANE DE MELEK OĞLUM VAR. ÜZÜLMEYİN.ALALH BÜYÜK MELEK ANNLERİNN DUALRINI GERİ ÇEVİRMİYOR. AMA YEDİKELRİNİZE DİKAKTE DİN ÜZLMEYİN DÜZNŞLİ TANSİYON TAKİBİNİZ YAPIN ÇOK KİLO ALMAMAYA BAKLN. BU SAYFA BU SAYFADAK ARKADAŞALR BANA ÖYLE ÇOK YARDIMCI OLDUALRKİ UZUN ZAMN OLDU YAZAMAYLI GELİP AYZMAK İSTEDİM. DİKKATE TTİM VE İLKİND EYAAŞDIĞIM SRUNALRI HİÇ YAŞAMADIM İÇİNİZİ FERAH TUTUN. aLLAHIM DALKRINZI KABUL ETSİN

Premete, sinannuray, eburcu,özlenen2010 nickim değşti. Nasılsınız nelr yapıyorsunuz sanırım hamilelr var bebişine kavuşanalr var çok zman oldu yazmayalı. sweetbaby ben benim kzılarım şimdi biri 3 yaşında Nehirime de sağlıkla kavuştum 5. şubat 2013te doğdu o da 1 yaşında şuan.

Son düzenleme:

Canım merhaba, belki beni hatırlıyorsundur. Çok sevindim her şeyin yolunda olmasına . Maşallah sana ve kızlarına. Allah uzun ömürler versin yavrularına. Benimde ilk kaybımdan sonra 2 yavrum oldu çok şükür. Biri Nisan da 4 , diğeri Mayıs'ta 1 yaşında olacak inşallah. Geçmiş unutulmuyor değil mi? Melek yavrularımız hep bizimle... Eğer ilk bebeğimde yaşasaydı Mart ayında 5 yaşında olacaktı. Çok öpüyorum seni. Buradan güzel haberleri almak beni mutlu ediyor gerçekten.

seni hatırlamazmıyım canım. sen bana ilk umut olan kişisin. çünkü kısa süre sonra sezeryan sonrası hamile kalmıştın ve ben daha doktora gitmeden o yapılacak testleri sayende öğrenip yaptırmıştımki spnrasında hemen hamile kaldım. nasıl unutulur o gğnler. hele melek yavrularımız ahhh benimde oğlum haytta olsaydı 4 uyaşında olucaktı nasip değilmiş. ama yavrum kardeşlerini gönderdi. bende umut olucak haberler almak için ayrılmazdım blgisayar başından. uzun zamndır giremedim girip umut olmak istedim. evet benide gzüel haberler almk mutluediyor ve çoğu kişide kavuşmuş kuzualrına. Rabbim büyük. bende seni ve kuzularını çok öpüyorum. ne güzel biz çitlemişiz. ben fazkla beklemedim bile 2 yaş var aralarında.çok şükür Rabbime dualrımızı kabul etti.

Cok sevindim tekrardan buraya yazmana burası unutulmuyor nasıl beklerdik yazıları hamisleri belki bı umut olur diye simdi bizimde yazıp umut olmamız lazım ne guzel iki kızın olmuş benimde ikinci oğlumun dogmasına az zaman kaldı benimkiler de pes peşe büyüyecek inşallah hersey yolunda giderse rabbimin mucizeleri büyük bı tane olacak mı derken ikinciler oldu Allah tüm bekleyenlere evlat acısı çekenlere yeni bebekler nasip etsin

amin canım evet insan o acıdan kıvrandıı analrda öyle bir umuda aç ouyorki bizden iyi kimse anlayamaz değil mi. Işte hayat telaşı vakit olmuyor. Bende çoks evindim senin adına canım sende çiftlemişsin. Sağlıkla al 2. Kuzunu da kucağına. Allah kuzualrını nazarladan saklasın hepimizinkini korusun.

Canım çok sevindim görüştüğümüze, bende artık pek sık giremiyorum foruma. Çok sevimdim 2. çocuğunda doğmuş. Allahım bütün melek annelerine böyle güzel günler görmek nasip etsin inşallah.

Benim Mayısta 3 yaşını dolduracak oğluşum, ikinci olmadı ama çoğu arkadaşımız 2. çocuğunu doğurdu doğuracak, Allahım hepsine sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

Aramıza yeni katılan arkadaşlara Allahtan sabır diliyorum. Çok zor. Allahım bütün melek annelerinin yardımcısı olsun. Yavrularımızın acısı hep yüreğimizde.

Son düzenleme:
ilk göz ağrımı, bebeğimi kaybedeli bugün tam 5 yıl oldu. Güzel meleğim annen seni hiç unutmadı, seni çok seviyorum Yusuf yüzlü oğlum.

mrb arkadaşlar bende bebeğimi35.haftada kaybettim ani kalp durması nedeniyle 5 aralık 2013 te .3,5 ay oldu sezeryanla doğum yaptığım için bekliyorum.
aynı durumu yaşamış arkadaşların tedavi süreçlerini arştırıyorum.çok zor geçiyor günler.yardımcı olursanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…