Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

CANLARIM kader arkadaşlarım;
bu acının tarifi yok yaşamayan bilmez her an içim yanıo içim acıo bende üçüzlerimi kaybettim 20 haftalıkken iki oğlumu kaybettim. birini gelişmediği için doktorlar sonlandırdı verdikleri ilaç ikizi olan diğer oğlumuda etkiledi 1 hafta sonra oda öldü ve ben 31+1 haftama kadar karnımda iki yavrumu ölü taşıdım son umudum son meleğim son oğlum 31+1 de suyum geldiği için sezeryanla doğdu ve küveze koydular. diğer iki yavrumu defnettik ilk bir hafta herşey yolundaydı sütümü sağıp gönderdim içti. 1 hafta sonra süt gönderme dediler bebeğin bağırsakları bozuldu mamayı kestik dediler ve 10. gün 13 ekimde yavrum oğlum melek oldu 7 ay olacak acımı hafifletecek hiç bir şey bulamıorum. tek umudum tekrar hamile kalıp acımı hafifletmek. ALLAHIM sizlere ve bana sabır versin yüzümüzü güldürsün inşallah

Ah canim benim
Cok zor cok...
Ben yavrularımı göremedim...
Senin durumun daha zor. Allahım sabır versin.
Bana doktorum maksimum altı ay sonra tekrar hamile kalabilirsin dedi. Eşim çok hevesli ama ben cok korkuyorum. Allahım izin verirse çok istiyorum. Yine de aynısını yaşamaktan cok korkuyorum. Allahım inşallah güzel şeyler yazmıştır alnimiza
Sağlıklı shatli evlatlar nasip eder inşalllah

inşallah cnm ALLAHIM hayırlısını versin acımızı mükafatlandırsın inşallah

cnım öncelikle başın saolsun bende meleğimi kaybettim 27 şubatta erken doğumdu konuşmak istersen faceden eklıyım senı bır çok melek annesi var tanışır kendını daha iyi hissedersin

cnım öncelikle başın saolsun bende meleğimi kaybettim 27 şubatta erken doğumdu konuşmak istersen faceden eklıyım senı bır çok melek annesi var tanışır kendını daha iyi hissedersin

Olur tabiki. Ama benim kitli. Sen verirsen eklerim hemen. Teşekkür ederim

Allah butun kardeslerimize sabirlar versin, miniklerinizle cennette bulusmaniz dilegiyle, rabbim bir daha yasatmasin boyle acilari

Melek anneleri sizin acılarınızı içimde hissettim.okudukça ağlamaktan yüzüm gözüm şişti.size üzülmeyin demek mümkün mü ki. Bu kadar sevmişken yavrularınızı.ne mutlu size Rabbim yaşatmış su sevgiyi,koymuş yüreğinizin ta içinden annelik merhameti fışkırıyor. O Bir bebeğin gözünü açıp kapanışından gülüşünden ağlayışından asla sizin aldığınız mutluluğu alamayacak olan nasipsizlerde var.okudukça hep dua ettim.hayırlı ömürlü nur topu gibi evlatlar versin Rabbim. Sakın isyan etmeyin .neden benim başıma geldi demeyin .ayeti kerimede de yazıyor Allah kimseye kaldırMayacağı yükü imtihanı vermez.yavrularınız toprağın altında acı çekmiyor aksine gülücükler saçıyor cennet ehlinin arasında .hz ibrahim in yanında oldukları söylenir. Ahirette cehennemle aranızda bir dağ gibi duracakları cehennemden uzak tutmaya çalışacakları rivayet edilir.bu çektiğiniz acılar boşuna değil.isyan etmeyip sabredenlere mükafatlar var. gözünüzün önüne getirin bir;hani filimlerde kırlarda bir birlerine koşarak sarılır ya anne ve çocuğu ,işte öyle hatta daha da güzel bir şekilde kavuşacaksınız yavrularıza.bu günlerde geçecek...ama ne siz onları ne de melekleriniz sizi unutmayacak...

Çok üzgünüm. Hem acı çeken minicik bedenler, hem kendim hem de sizler için. Ali Can bebeğimin suyu 23+3'de boşaldı. Hastanede 20 gün karnımda tutarak büyüttüm onu. Enfeksiyon başlayınca 26+2'de doğuma aldılar. Sandım ki Amerika'daki erken doğan şanslı bebekler gibi o da yaşayacak. Karnımda susuz kaldığı yetmiyormuş gibi bir de 8 gün bu dünyada çekti yavrum. Meleğimi ilk 3 günlükken gördüğümde gözyaşlarına boğuldum. Harika, minicik birşeydi. Babacığımın kopyası. 6 günlükken toparlamaya başlayınca solunum cihazından ayırmışlardı. 7 günlükken apne oluşunca tekrar cihaza bağlamışlar. Ne olduysa o zaman oldu işte. Bebeğimin tablosu bir anda bozuluverdi. Elektrolit bozukluğu oluştu. 8 günlükken kaybettik. İnsan bebeği küvezde her yanında kablolar varken yüzünü tam seçemiyor. Bebeğim vefat edip yıkanınca melek yüzü gözü ortaya çıkıverdi. Uzun saçlı, kaşlı, kirpikli çok güzel bir bebekti. Yumuşacık alnına 4 kez öpücük kondurarak ve gözyaşlarımı akıtarak vedalaştım onunla. Bir yeri incinir diye sımsıkı sarılamadım bile. Ömrümün sonuna kadar boğazımda bir yumru olarak kalacak. Onunla ilgili hiçbir detayı unutmamak için sürekli geçmişe gidip, her anı tekrar tekrar yaşıyorum. Hayatın amacı neydi? Herşey anlamını bir anda yitirivermişti. 45 gündür yabancı siteler dahil okumadığım yazı kalmadı. Diğer acı yaşayanların da dediği gibi bizi en çok üzen şey onlara hakettikleri hayatı verememiş olmamız, onların sesini hiç duyamayacak, büyüdükçe nasıl olacaklarını göremeyecek olmamız. Bebeğimin yanına dostlarımın ona aldıkları emzik, çorap, oyuncak, zıbın gibi bazı eşyaları, arkasına yazmış olduğum bir fotoğrafımı ve saçımı koydum kendisini yalnız hissetmesin diye. Tek bir dileğim var, dilerim bebeğim şu anda cennettedir ve ben ona zamanı geldiğinde kavuşurum. O bir kahramandı. Benimle birlikte 28 gün mücadele verdi. Affet beni bebeğim, bu kalp attığı sürece seni sevecek, özleyecek ve hiçbir zaman unutmayacak.

Kızlar, beni en çok üzen şeylerden birisi de doktorların, ailelere karşı hukuki sorumluluğa düşmemek için baştan negatif tablo yaratmaları. Yüzlerce okuduğum yazıdan çıkarttığım sonuç şu: Eğer bebek erken doğduğunda (25-26-27. haftalar gibi) hastanede aylarca kaldıktan sonra vefat ediyorsa o hastane ve doktorlar elinden gelen herşeyi yapmış demektir ama bebek yoğunbakıma alındıktan kısa süre sonra vefat ediyorsa hastane ve doktorlar yeterince çabalamamış, yorulmamış demektir. Kocaeli Üniversitesi'nden doktor ve hemşirelerin yenidoğan yoğunbakım etikleri hakkında bir tez okudum. Belli bir noktada doktorlar (bebekte nasıl olsa araz kalacak diye) tedaviye devam etmeyebiliyorlarmış, hatta kalp durduğunda bir kez daha canlandırmayabiliyorlarmış. Olan, hayatı yaşayamayan bebeğe ve hayata küsen anne-babaya oluyor tabii. Bir de bu kararları alırken yenidoğan yoğunbakımdaki yer durumu, maliyetler de sözkonusu oluyor. Benim bebeğim 3. kez canlandırılsaydı, 2-3 ay daha kalacaktı.

bende oğlumu 1 ay önce kaybettim. 35 haftalık sezeryanla dünyaya geldi yavrum ama 5 gün yaşayabidi.. çok zor dayanamıyorum onsuzluğa. hayat bitti benim için. sadece nefes alıp veriyorum...onu çokk özlüyorummm.

,

başın sağolsun canım tarifi olmayan bi acı ama elden bişey gelmiyo Allah yardımcımız olsun. bende yaklaşık iki ay önce ikizlerimi kaybettim çok canım yanıyo hala ağlıyorum. korkunç bir sancıyla birlikte suyum boşaldı ve ikizlerim herşeylerim elimden kaydı gitti. onlara o kadar çok bağlanmıştımki artık yaşayamayacağımı zannetmiştim ama yaşıyorum Allah sabrını veriyor yeterki isyan etmeyelim. doktor rahim ağzı yetmezliğinden olduğunu söyledi.rahim ağzı yetmezliği olupta sağlıklı bebek dünyaya getiren ve bana acil yardımcı olabilecek varmı çok korkuyorum.

a apar topar ameliyata aldılar. çok zorr dayanmasıı allah bır versin. benim bebeğimde 2 hafta geriden geliyordu. hareketleri azalınca nts sonuçları da kötü çıkınca apar topar ameliyata aldılar. oğlumun çiğerleri gelişmemişti anne karnında enfeksiyon kapmış. verilen ilaclara tepki göstermedi 5 gün yaşayabildi meleğim...

çok geçmiş olsun başın sağolsun
bende aynı şekilde suyumun gelmesi sonucu 5 mayısta 20 haftalık ikizlerimi kaybettim ve hala acı çekiyorum. Nedenini araştırdın mı acaba neden olmuş ben henüz araştırmadım. Benide bilgilendirirsen çok sevinirim çünkü çok korkuyorum.

burada bebeğini kaybedip anne olan bir sürü insan var. acaba bizde aynı duyguyu yaşarmıyız. ben sezeryanla doğum yaptım. 3 ay sonra tekrar gebelik düşünüyorum bunun için çok mu erken. cevap yazarsanız çok sevviniri. o duyguları tekara yaşamak istiyorum anne olmak istiyorum.. içimdeki boşluğun dolmasını istiyorum(

Canım bu guzel duaların için cok tesekkurler ama vakıt gecmek bılmıyor. Hemen melegıme kavusmak istıyorum sabredemıyorum . Kumseyede anlatamıyorum
Merhaba,

Acınızı paylaşıyorum. Ben de melek oğlumu çok özledim ve hemen kavuşmak istiyorum ama bir yandan başka sorumluluklar var. İki dünya arasında sıkışıp kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…