Aslında benim de aklımda sadece bir gün var o da doktorun bu çocuk doğdu doğacak dediği gün,o gün yaşadığım şoku tarif bile edemem( çünkü öncesinde akıntı falan olduğunda gittiğimde diğer doktor hep normaldir bebek büyüyor baskı yapıyordur dedi ya o yüzden ben hiç ama hiç endişeye kapılmadım hatta eve geldim bir sürü temizlik yaptım bilsem yapar mıydım (((bir de bana hiç serklaj falan yapılmadı benimki tam 24 haftalıktı acil serklaj yapılamaz mıydı acaba?doğumu yaptıran doktor yetmezlik var diye tahmin ediyorum dedi ama benim aklımı karıştıran iki gün önce diğer doktor vajinadan bakmıştı rahim ağzını ölçmüştü ve iyi demişti.bu yetmezlik iki gün içinde mi kendini belli etti?ben o iki gün temizlik yapmıştım onun da etkisi vardır belki, yapmaz olaydım çok kızıyorum kendime (
canım doktorlar açılmayı fark edince elleriyle muayene ediyorlar bana da aynısını yaptı doktor üç gün hastanede yattım her gün eliyle baktı demek ki öyle anlaşılıyor...ben kendi doktoruma devam etmek istemiyorum bana hiç test falan yapalım demedi 6 ay hamile kalma, hamile kalınca da 3 aylık olsun gel dikelim dedi o kadar ben de gecen gün kayseriye gittim oradaki doktor fakültede testlerini yapıp araştıralım sebebini dedi.bir de rahmime baktı rahim ağzı yetmezliği olduğunu sanmıyorum dedi halbuki şu an bunu anlaması mümkün değil ki kime güveneceğimi şaşırdım..Ama bir yandan da yaşadıklarımı en iyi kendi doktorum biliyor doğumda falan her şeyi o gördü sonuçta fakat çok ilgisiz bir adam öyle kötü şeyler yaşadım ki o hastanede..bilmiyorum ne yapacağımı..ben oğlumu kaybedeli 45 gün oldu.benim oğlum canlı doğdu doktor yaşamaz dedi ve hiç küveze falan koymadılar bile zaten o kadar donanımlı bir hastane değildi...şimdi iyi bir doktor bulmak istiyorum.serklajdan sonra sürekli yatak istirahati meselesi benim de aklımı meşgul ediyor çok zor bir durum...senin de ilk bebeğindi değil mi sen ne zaman kaybettin?
Doktordan geldim. Benim için epeyce zor oldu, güle oynaya gittiğim yere bu şekilde gitmek. Bir süredir bu kadar ağlamamıştım, gelince yine ağlama krizine girdim. Sanki daha da yetmedi, boşalmadı içim gibi geliyor.
Bir sürü soru vardı aklımda ama zaten doktorum anlatınca soracak sorum kalmadı, gelmedi de aklıma. Kesin mi rahim ağzı yetmezliğim olduğu başka bir sebebi olabilir mi diye sordum, ray olduğunu çok net biliyoruz dedi. Ben bizzat gördüm, hiçbir gebenin rahmi bu haftada bu kadar açılmaz, 2'şer kilodan 3 tane bebeği bile taşıyan bir doğası var normalde rahmin. Senin 500 gr'ı bile taşıyamaması bize bunu çok net gösteriyor dedi. Ama artık işimizi şansa bırakamayız bütün ihtimalleri araştırıcaz dedi. Ben de istiyorum bütün testleri deyince, zaten sen istemesen bile ben isterim dedi. Ben söylemeden sıraladı hepsini.
Bir ihtimal de pıhtılaşma olabilirmiş. Trombofili paneli (pıhtılaşma sorun) önemli dedi, genelde ilk 3 ayda kayıp yaşanıyor bu sorundan ve bebeğin kalbi duruyor ama 30. haftada aniden bebeğin kalbinin durmasına da yol açabiliyor veya senin gibi haftalarda düşüğe de dedi.
Genetik testler yaptıracakmış. Gentan diye bir Genetik test merkezi varmış İzmir'de. İzmir'deyim ben bu arada. Oraya yönlendiricem seni dedi, kromozom vs. gibi şeylere bakılacakmış. Bu düşüğe yol açacak şeyler değil herhangi genetik sorun ama yine de başka olası sorunlar varsa çıkmadan bilelim dedi. Forumda birisi, genetik testi hastaneler her isteyene yaptırmıyor, birkaç düşük hikayen olmalı, sana yapılmaz demişti ama burası özel, sanırım özelde yapılıyor doktor isteyince.
Bir de rahim filmini çekicez dedi.
Fikir verir, bulunduğun yerde bunları araştırır yaptırırsın diye anlatıyorum. İlk gebelikte paranoyak gibi bunlara baktırmaz hiçbir doktor dedi. Ray da ilk gebelikte anlaşılmıyor malesef dedi. Yine paranoyak gibi her hafta çağırıp bakmak lazım ki benim yüzlerce hastam oluyor yılda, düşün 1-2 tane çıkıyor böyle bir sorun, çok nadir karşılaşıyoruz dedi.
Kaybımı bu doktorla yaşadım, şüpheye düştüm öyle olunca ama ben de ama öncesinde çok memnundum, sorun sırasında da çok iyi müdahale etti, operasyonu da başarılı yaptı. Hiçbir doktor kese bu kadar aşağıya inmişken dikiş atma riskini göze almaz, uğraşmaz da dedi. Ben %1 bile olsa o ihtimali değerlendirmek istedim, iyi ki de denemişiz ded, çünkü anestezi verdiler ve baygındım her şey olup biterken. Normalde odada sancın gelsin diye bekletilir, doğurtulur, her şeye şahit olurdun ki bu senin için psikolojik yıkım olurdu dedi. O gün kendisinin de çok üzüldüğünü hissettirmişti bana. Bugün de yine söyledi, bizim için de çok yıpratıcı oluyor böyle şeyler, keşke günde 20 tane doğum yapsak, istediği kadar yoğun olsa da yaşamasak böyle şeyleri dedi. Kısacası bugün de yine doktorumla devam etmeye karar verdim. Bunları anlatmamın sebebi de, bu gibi şeyler gerçekten çok önemli oluyor, doktora sonuna kadar güvenmek istiyorsun. Hele bizim gibi kayıp yaşayan ve sonraki zamanlarda da riskli olacaklar için. Doktoruna güvenmiyorsan başka doktor aramanı tavsiye ederim.
Serklaj yapılacak dedi evet, başka bir şansımız yok ikincisinde bebeği tutmak için dedi. Ben işte riskleri sordum enfeksiyon vs., sen şimdi onları düşünme, düşünsen de yapacak bir şey yok, senin tek şansın bu, dışarda kar tipi var senin bir yere gitmen lazım, gitmez misin göze alıp, evde mi oturursun, bu da öyle bir şey dedi. Biz tıbben bilebildiğimiz bütün önlemleri alalım, keşkeler olmasın dedi. Bunu yatak istirahati ile ilgili de söyledi. Aslında hiç inanmıyorum bir faydası olduğuna ama yine keşke dememek için yatacaksın dedi. Bir makalede de okumuştum, yatmanın faydası olduğuna dair hiçbir tıbbi bulgu yokmuş ama doktorlar önlem olarak veriyor diye. Bir o günlere gelelim konuşuruz, sen şimdi bunlarla kafanı meşgul etme dedi ki aslında haklı. Elden bir şey gelmiyor ne kadar düşünsek de ama işte düşünmemek de elde olsa.
Yeniden hamilelik konusunda da, ben 10 Temmuz'da kaybettim. İlk gebeliğimdi. Henüz 1 ay bile olmadı işte. 40. gün civarı yeniden adet olman gerekiyor dedi, olmazsan mutlaka ara, bu bir sorun olduğu anlamına geliyor çünkü dedi. 2. adetimin 10. günü de testler için hem de kontrol için gidicem. Bir sorun yoksa 3. adetinden sonra denemeye başlayabilirsiniz dedi.
İçini rahatlatır mı bilmem ama ray için ev işi yapmak, cinsel ilişki vs. hiçbir şeyin ilgisi yok dedi.
Aklıma gelen her şeyi unutmadan hemen yazmaya çalıştım. Faydası olur belki başkalarına da diye. Sen de umarım güvenebileceğin bir doktor bulur yoluna daha güvenle devam edersin. Aklına takılan bir şey olursa yine konuşuruz.