- 18 Ağustos 2015
- 265
- 54
- 18
- 34
Evet insanın elinde değil malesef bazen o mücadele ediyor çırpınıyor bak diyorum bazen de söylenenler geliyor aklıma ağlamaya başlıyorum koruyamiyorum onu elimden kayıp gidecek diye. Bana kuveze koyarız bir deneriz bile demediler çok küçük yaşamaz zaten dogsada umutlanma denildi almayacaklarsa kuveze. 1 haftadır sürekli alalım tahliye edelim dogurtalim dediler durdular ilerlemez zaten diye sizin kini nerde koydular en azından denemiş elinizden geleni yapmışsınız rabbim size sefaatci kılsın yavrunuzuÖncelikle çok stres yapmamaya çalış biliyorum elinde değil ama öyle yapmaya çalış içinde onu da sıkıntıya sokma. Bol bol su iç Allah yar ve yardımcın olsun biliyorum o kaybetme korkusunu ben öğrendiğim andan itibaren o korkuyu yaşamıştım hep risk vardı. Ve öyle de oldu dayanamadı kızım 23 haftalık doğum yapmistim ve 28 gün yasadi. Bi hafta kalması bile çok önemli ciğerlerinin gelişmesi açısından..
Merhaba nasılsınız kuzunuz ve siz çok merak ettim. Bende erken doğum riski ile 26 haftalık doğum yaptım 18 Haftamdan beri doğdu doğacak korkusuyla yaşadım ve inanın çok araştırdım. 24 haftadan itibaren bebekleri küvöze almak ve yaşamaları için çaba sarfetmek zorundalar endişelenmeyin ve umudunuzu kaybetmeyin lütfen. Allah ol der ve olur inancınızı nolur kaybetmeyin. Allah yar ve yardımcınız olsun inanın dua edicem sizeSlm arkadaşlar Rabbim meleklerinizi sizlere sefaatci eylesin. Benim de 23+4 günlük gebeligim var nasip olacak mı bilmiyorum kizimi kucağıma almak erken doğum yapacağım söylendi her an ve kuveze koyulamayacagini yasamayacagini soylediler 2 cm suyu varmış her an ölebilir ya da oksijensiz kaldığı zaman bir anomali olacağı denildi. Kaç gundur perişan haldeyim kaybetme korkusu içimdeki kipirtinin sona ermesi beni mahvediyir bu düşünce bile hastanelerden yapabilecekleri bişey olmadığı için evinde de yatabilirsin dediler bıraktılar beni
Allah razı olsun şuan bekliyorum evde yatıyorum izmir tepecik kadın doğum hastanesine de gitsek bizim için bişey yapılabilir mi diyoruz bursa dan üniversite hastanesinden geçen hafta düşecek zaten yasamayacaktir diye eve gondermisler di. Bu arada sizde 26 haftalik dogum yaptığınızı yazmışsınız siz ne yaptınız ne durumdasiniz k.bakmayın takip edemedim öyle durumunuzuMerhaba nasılsınız kuzunuz ve siz çok merak ettim. Bende erken doğum riski ile 26 haftalık doğum yaptım 18 Haftamdan beri doğdu doğacak korkusuyla yaşadım ve inanın çok araştırdım. 24 haftadan itibaren bebekleri küvöze almak ve yaşamaları için çaba sarfetmek zorundalar endişelenmeyin ve umudunuzu kaybetmeyin lütfen. Allah ol der ve olur inancınızı nolur kaybetmeyin. Allah yar ve yardımcınız olsun inanın dua edicem size
Allah razı olsun şuan bekliyorum evde yatıyorum izmir tepecik kadın doğum hastanesine de gitsek bizim için bişey yapılabilir mi diyoruz bursa dan üniversite hastanesinden geçen hafta düşecek zaten yasamayacaktir diye eve gondermisler di. Bu arada sizde 26 haftalik dogum yaptığınızı yazmışsınız siz ne yaptınız ne durumdasiniz k.bakmayın takip edemedim öyle durumunuzuMerhaba nasılsınız kuzunuz ve siz çok merak ettim. Bende erken doğum riski ile 26 haftalık doğum yaptım 18 Haftamdan beri doğdu doğacak korkusuyla yaşadım ve inanın çok araştırdım. 24 haftadan itibaren bebekleri küvöze almak ve yaşamaları için çaba sarfetmek zorundalar endişelenmeyin ve umudunuzu kaybetmeyin lütfen. Allah ol der ve olur inancınızı nolur kaybetmeyin. Allah yar ve yardımcınız olsun inanın dua edicem size
Ben de sizin gibi 22.haftamda erken doğumla ikizlerimi kaybettim.siz neden erken doğum yaptınız?benimkilerin suları fazlaydı.MErhaba casamaa , umarım hala iyisindir. sakın doktorları dinleyip sonlandırma..Eğer senin sağlığın için bir sakıncası yoksa bekleyebildiğin kadar bekle..Bende 22 haftalık bebeğimi doğum yaptım. Uzun süredir sancılarım vardı ki 2 gün öncesi sancıyla doktora gittim ama doktorum bilemedi belkide yeterince ilgilenmedi, ağrı kesici verdi progestan verdi rahatlatsın diye ve eve gönderdi. ve ben 48 saat sonra 8 cm lik açılmayla acile gittim ..Ben kendi kendime diyordum doğum sancısı çekiyorum diye ama bunun gerçek olabileceğini hiç düşünmemiştim, ciddiye almıyordum galiba çünkü çok güzel bir gebeliğim vardı hatta 4 aylık oluncaya kadar hiç kimse anlamamıştı. Doğum başlamış diye Beni hemen doğuma almak istediler ama ben istemedim. bebek yaşamaz dediler, yenidoğan bakmaz dediler 16 saat durdum sancılarım başladı ama bana inanıp doğuma almadılar biraz daha dur,biraz daha dur dediler.Çünkü bağırıp çağırmıyordum çok aşırı sancım yoktu. Ve çocuğun kafası rahimden kurtuldu anında benim sancılarım çekildi. Ne suni sancı verdiler nede başka bişey yaptılar. Yürüyeceksin sancın gelecek dediler. 36 saatlik açlık sonunda artık yürümeyede takatim kalmamıştı. ve ben o şekilde 10 saat durdum. Yaşayan bebeğimin ölümünü bekledim resmen. Bebeğimin hareketleri yavaş yavaş azalmaya başladı.10 saat sonra sancım geldi ve kendim ayakta doğum yaptım.480 gr bi bebeğim oldu. bebeğim 10 saat rahim kanalında havasız kalmasına rağmen 1 saat yaşayabildi. Şuan 40 ım hala çıkmadı. Ve psikolojik olarak berbat bir haldeyim. Ama etrafımdaki kişiler üzülmesin diye hep sıktım kendimi sanki bir grip atlatmışım gibi davrandım ama sizin bu yazılarınızı okudukça yaşayan bebekleri gördükçe vijdan azabı çekiyorum, ben iyi bir anne değilmiyim neden sahip çıkamadım neden ciddiye almadım diyorum. Keşke doktora inanıp oturmasaydım başka doktorlara gitseydim belkide böyle olmazdı.
2 yaşında bir oğlum daha var şuan tek tesellim o..Rabbim sizlere de sabır ve şifa versin.. İnsanın bebeğini toğrağa koyması çok kötü bir acıymış... Rabbim bir daha bu acıyı yaşatmasın.
Canim normal yolla oldu.6 ay oldu kaybedeli.
İzmirden geldim bugün perinatoloji uzmanina gittik suan için ben riskli bisey görmüyorum suyu normalden biraz az,incelme de tamamen silinme olmadiktan sonra önemli bişey değil merak etme dedi 2 hafta sonrasına kontrol verdi evde yatmaya devam ediyorum bende dualarınızı eksik etmeyin canımcasamaa nasıl oldun canm
Anladim canım tekrar başin sagolsun benimde 2 ay oldu hala kanamam dinnedi dun doktra gttim kist olusmus hap verdi gecirmezse tekrar amalyt bu bebisler icin nelere katlaniyoz yuce yarabbim yardimcimiz olsun insallah dua edinde bi hafta icinde gecsin artik cok korkuyorumCanim normal yolla oldu.6 ay oldu kaybedeli.
Senin de basın sağ olsun canım.benim kanamam 2,5 ay surmustu ama kist falan yoktu normal dedi doktor.simdi 6 ay oldu doğum yapalı yeniden deniyoruz hayırlısı artık .sen de hiç canını skma rabbimin bi bildiği vardır.biraz dinlen rahmin toparlansin sonra tekrar dene sende.Anladim canım tekrar başin sagolsun benimde 2 ay oldu hala kanamam dinnedi dun doktra gttim kist olusmus hap verdi gecirmezse tekrar amalyt bu bebisler icin nelere katlaniyoz yuce yarabbim yardimcimiz olsun insallah dua edinde bi hafta icinde gecsin artik cok korkuyorum
Senin için dua edicem.Anladim canım tekrar başin sagolsun benimde 2 ay oldu hala kanamam dinnedi dun doktra gttim kist olusmus hap verdi gecirmezse tekrar amalyt bu bebisler icin nelere katlaniyoz yuce yarabbim yardimcimiz olsun insallah dua edinde bi hafta icinde gecsin artik cok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?