Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

premete gündüz işte olduğumdan yazamıyorum ama eve gelince ilk iş topiğe girmek oluyor senin mucizelere inanan kalbin ne güzel ne kadar temiz umarım bu ay ya da en kısa zamanda mucizen sana gelecek ben de aslında ne kadar korksam da içimde derinlerde bir yerde hala istiyorum anne olmayı ve biliyorum ki gerçekten iyi biranne olurum ben iyi bir gebe olamıyorum ama iyi bir anne olabilirim gibi geliyor çocuklarla iletişimimin iyi olduğunu söylüyorlar gerçekten anlıyorum ben onların dilinden ah bir de taşımayı zamanında dünyaya getirebilmeyi becerebilseydim...
aysel 24 belki geçmişte okumuşsundur ben de 4 aylık tek beş aylık ikiz bebekleriğmi kaybettim. 1 hafta sonra inşallah gebe olduğunu öğrenirsin değilsen de hayırlısı demekten başak çare yok ben de tedavi ile gebe kaldım o bekleyişin ne demek olduğunu iyi bilirim şu anda ne hissettiğini gebe kalmayla da kalmamayla da ilgili korkuların olduğunu anlıyorum ama eğer gebeysen bebeğin için bir sünger çekip devam edeceksin arkadaşım elinden geldiği kadar. Karamsarlığa kapılma şimdiden. Rabbim de sana mükafatını verecek inş.
Yelz ben de merak etmeye başlamıştım nerede bu kız diye. Demek çalışmaya başlamışsın çok sevindim arkadaşım günler daha çabuk geçecek böyle.

Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba,hepinizi sevgiyle kucaklıyorum kader arkadaşlarım.
Yazmasamda ,ben hergün sizi takip ediyor yazdıklarınızı okuyorum.Hamile arkadaşlarıma duacıyım,Allah sağlıkla bebişlerinizi kucaklamayı nasip etsin.Premetecim,lütfen üzülmemeye çalış hayırlısı böyleymiş.Aramıza katılan arkadaşlara Allahtan sabır diliyorum.madem okuyup takip ediyorsun da niye yazmıyorsun diyeceksiniz haklı olarak.Ne zaman buraya bir şeyler yazsam içimden hep oğlumu anlatmak geliyor sizlere.başından beri hatta öncesinden bu güne kadar yaşadığım sıkıntı lar,acılar vs vs ama yazsam ne ... giden geri gelmiyor ki.Zaten sizlerde aynı acıyı yaşayan kişilersiniz üzüntülerinizi artırmak yaralarınızı deşmek istemiyorum.
Allahım ne zormuş,beterinden koru.Sönmeyen korlar misali,bir an hatırlamak (aslında hiç unutulmuyorda) bir bebek görmek ,ona dair bir şeyi anımsamak,onunla bir gelecek nasıl olurdu diye düşünmek vb.işte bütün bunlar bu korları aleve çeviriyor ve içim yanıyor.
merak ettiğinizi biliyorum ,maalesef hamile değilim.bu ay düşündüm aslında ama cesaret edemedim.üstelik kilo fazlamda var.doğumdan1 ay sonra eski kiloma dönmüştüm ama sonra evden çıkmadım ve hep abur cubur yedim.adeta hırsımı yemeklerden aldım.zaten ben üzülünce hep yemeğe veririm kendimi aslında tam tersi olması gerekiyor.şu an sanki 6 aylık hamile gibiyim içi boş kocaman bir göbeğim var:hala 6 kilo fazlam var
üfffff kendimden nefret ediyorum hiç kiloveremediğim gibi tersine kilo aldım.yeni yeni yürüyüşlere başladım umarım faydası olur.işte böyler yeni birşey yok yani
Arada iyi şeylerde yapıyorum canım o kadarda tembel değilim bol kitap okuyorum ve örgü örüyorum:hulya:1 ceket bir yelek bir sürüde patik ördüm yeğenlere ablama hediye ettim.gerçekten okumak ve örgü iyi geliyor bana sizede tavsiye ederim vakti olanlara.Ayşe kulin severim en son Türkan'ı okudumçok beğendim Türkan Saylan'ın hayatını anlatıyor.Şu aralar Gül Kokulu Hikayeler diye bir kitap var elimde,hadisleri hikayeleştirerek anlatmışlar.Kitaptan bir bölümü anlatmak istiyorum.ıyi huylu dindar bir adam evleniyor ve bir süre sonra bir oğlu oluyor çok mutlu oluyorlar çocuk üç yaşını dolduruyor en sevimli halleri bıcır bıcır konuşuyor ailecek çok mutlular.fakat bir gün çocuk ansızın hastalanıyor ateşi bir türlü düşmüyor babası en sonunda uzak kasabaya yürüyerek gidip doktor getiriyor.doktor geç kalındığını çocuğun ölmek üzere olduğunu söylüyor.karı koca ağlaşıyorlar.adam çocuğunu başını okşuyor ve şöyle diyor"Canım oğlum inşallah cennet görüşeceğiz ,baban sana doyamadı ama olsun rabbim seni bize bir hediye olarak verdi.Verende O alanda O.Emrine karşı boynumuz kıldan ince:Ona binlerce Hamd ve sena olsun."diyor çocuk son nefesini veriyor Busırada Ötelerde Allah ölüm meleği Azraile soruyor.
-"Kulumun ciğer paresini gönül meyvesini elinden aldınız mı?
-Evet Ya Rabbi.
-Kulum durumu nasıl karşıladı? Ne söyledi?
_ya Rabbi,sabrettive sana "Şüphesiz biz Allaha aitiz,Ondan geldik Ona döneceğiz"diyerek şükretti
_Bu kulum için cennette bir köşk yapın ve adınıda"Hamd(şükür) köşkü" koyun .
Bu dünya imtihan dünyası ölene kadar çeşitli şekillerde imtihana tutuluyoruz.kimisini farkediyoruz kimisinin farkında bile olmuyoruz.bu imtihanlardan en ağırlarından biriymiş kişinin evladını kaybetmesi
ve ana babaya cehenneme karşı siper olurmuş buluğa ermeden ölen çocuklar.
Allahtan başımıza ne gelirse gelsin şükredip şikayet etmezsek Allahın rızasını kazanabilirmişiz.ınşallah hepimiz bu zor sınavı geçeriz ve hepimiz evlatlarımızla cennette buluşuruz.:Saruboceq:
biraz uzun oldu :mymekabunu kendime gönderiyorum)
herkes kendine iyi baksın malum daha önümüzde uzun bir yol var umudumuzu kaybetmeyeceğiz.herkese sevgiler opuyorumnanaktan

nekoneko aramıza tekrar hoşgeldin o kadar güzel yazmışsın ki çok hoşuma gitti...
ALLAH hepimize Peygamber sabrı versin inşallah.
Sakın fazla kilolarına üzülme bende hamileliğimde 22 kilo aldım şu an 8 kilom kaldı yavaş yavaş veriyorum sende verirsin sonuçta kendi elimizde olan birşey o yüzden endişelenme spor yapmayada çalış..
Bu arada kitap benimde hoşuma gitti bende alacağım(Kemal Turan'ın kitabı dimi) kendine ii bak grşrz....

Son düzenleme:
[table="head"]nick|doğum h.|doğum ş|isimleri|kilo boy|doğum t.|kaç gün yaşadığı|doğum sebebi|hamile
Ozlenen2010|33+5|sezeryan|OnurEfe|2800gr 50cm|17.07.2008|24 gün|stres||
Angelhope|27+0|sezeryan|Umut Baki|460gr 27cm|19.02.2008|135 gün|kanda pıh.plesan.yeter.|30.12.2009|
Premete|29+2|sezeryan|Mete|830gr|13.04.2009|71 gün|kanda pıh.||
Melek76|37+5|sezeryan|Yusuf|2700gr 51cm|15.03.2009|ölü doğum| kanda pıh .kaka yap.|11.08.2009|
Mhtp|6 aylık|normal|Ayşe||03.07.2009|12 saat|stres|30.08.2009|
Ebrizm|34+2|sezeryan|Beren,Beril|2200gr 31cm,2300gr.32cm|25.10.2008|ölü doğum , çok şükür hayatta|gebelik zehir.||
Leylayaşar|33+5|normal|ırem|2190gr 44 cm |20.11.2008|2 ay 15 gün |beyin kanaması||
Aabeyazmelek|6 aylık|normal|Gökçen|1000gr 52 cm |26.02.2009|3 saat|stres||
Nekoneko|6 aylık|normal|Muhammed Burak|605gr|05.08.2009|30 saat|stres||
Seymacım|38+0|sezeryan|Ahmed Said|2950gr |25.01.2008|ölü doğum |Rahim yırtıl.||
Hazann|28+0|sezeryan|Nazlım|715gr|07.07.2009|49 gün|gelişme geriliği suyun azalma.||
Hadibakem|23+0|normal||400gr|28.11.2008||||
Ravza1818|28+0|sezeryan|Yağmur|1200gr|08.10.2009|6 gün|kanda pıh.(5. erken doğum)||
Vvuslat|32+0|sezeryan|Yusuf Eren|2230gr 42cm|16.11.2005|1 yıl|karaciğer böbrek yetmez.||
Alicim
Sinannuray|34+0|normal|Firdevs|2150gr 42cm|23.01.2010|||
Eburcu|25+3|sezeryan|Egemen Erdem|780gr 850 gr|19.11.2009|40 gün,,|Rahmin ikiz gebelik taşıyamaması||
Seblev|32+5|sezeryan|Arda|2050gr 46cm|04.09.2009|90 gün|amniyosıvısının erken gel.||
Limburg1985
Sweetbaby|32+0|sezeryan|DenizKemal|1960gr 46cm|01.12.2009|ölü doğum |plesantanın erken ayrıl.|
Anneolunca|26+5|sezeryan|Muhammed Mustafa,Yusuf|1120gr,1000gr|07.12.2009||erken mebran rüptürü
Gelincik37_34|35+0|sezeryan|Haktan Ener|2500gr|04.01.2010|ölü doğum|| [/table]

tablomuzun son hali bu arkadaşlar varsa eksik söyleyin tamamlayalım..

Son düzenleme:
hoşbulduk seblev,evet kitap Kemel Turan'ın kitabı.Antalya' da medine pazarı diye bir mağaza var.Dini kitaplar ağırlıklı olarak büyük bir kısmı kitap kalan kısmı hac ürünleri tesbih vs.şeyler satıyor.arasıra daralınca oraya gitmeye başladım.Arif Aslanın Dua kapısı diye bir kitabını aramak için gitmiştim bulamadım bende bu kitabı aldım.Hadislerde ki anlatmak istenilen konuların ki çoğu Allah inancı ve kul olarak olayları nasıl değerlendirmemiz gerektiği hikayalerle anlatılıyor.Tavsiye ederim.ınsan bazen çektiği acıları anlamlandırmak ister neden ,niçin ve doğru olan ne diye.ışte ozamanda doğru bir kaynağa ihtiyaç duyarsınya bunun genelde bir insan olması beklenir ama o kişide yoksa yakınlarında böyle kitaplar insanı bir nebzede olsa aydınlatıyor diye düşünüyorum.
Özlenen2010,ellerine sağlık vereliniortak gayet güzel olmuş tablo.ben hiç anlamıyorum bu tablo işinden valla iyi beceriyorsun.kendime bir sticker bile yapamadım.hoş ,yapmak için karnımda bir sebebimde yok ama geçen gün bari yaşımı gösteren bir sticker olsun diye uğraştım beceremedimkafamçokkarıştı

Hoşgeldin nekoneko. Anlattığın hadisi gözlerim dolarak okudum Allah bizim sabrımızı da görüyordur değil mi. Lütfen içinden ne geçiyorsa yazmaktan çekinme. Hepimiz zaten buraya acımızı, üzüntümüzü, özlemimizi anlatmak için gelmiyor muyuz. Ne demiş atalarımız duvarı nem, insanı gam yıkar. ıçimizdeki gamı biriktire biriktire yıkılmamak için paylaşıp rahatlamamız lazım. Ne anlatmak istersen her zaman dinlemeye hazırız. Hamileliği kafandan geçirmeye başladıysan artık bazı şeylere hazırsın demektir. Düşünme uygula. ınşallah çok kısa zamanda sabrının mükafatını alırsın.

Canım bence de çok iyi bir anne olursun zaten olacaksın da sadece daha zamanı var. İyi gebe olmaya gelince buradaki hiçkimse iyi gebe olmayı beceremediği için burada zaten. Hepimiz farklı farklı sebeplerle kötü hamilelik dönemleri geçirmişiz ama bunlar bizim suçumuz değil ki. Kim canından öte sevdiği bir varlığa zarar vermek isteyebilir ki. Biz elimizden gelen herşey, fazlasıyla yapıyoruz ama eldeki kaynak kalitesiz ne yapalım. Ahh şöyle çatır çatır çocuk doğuranlara öyle imreniyorum ki. Bizim hamileliklerimiz ise korku filmi tadında geçiyor.

nekoneko hoşgeldin.senin de 6 ay dolmuş nerdeyse. acımız dinmiyor çok doğru. bir bebek,bir amile,bi beebk mağazası, bi mağazada bi hamile kıyafeti her şey her şey bize onları hatırlatıyo.onalr karnımızdayken izlediğimiz bi program bile beni eski günlere götürüyo.çok özlüyorum oğlumu. hiç gözyaşalrıma hakim olamıyorum.dün gece de baay üzüldüm.ağladım dakikalrca.keşke dedim.onu yine hissetmek istdim ama olmadı. ama aburcubur yemeyi bırak ben de çok severim ama yemiyorum diyetteyim,spor yapıyorum.eski kiloma dönmeme 3 kilom kaldı ama dah çok vermek istiyorum hamile kalırsm rahat olıyım diye. ahhhhh yine aynı heyecanları yaşıyacağımız günle rçabuk gelsin

günydın premetecim.bunlar yaaşdıkalrımız elimizde olmayan sebebplerden canım.Allahın takdiri bence. kendinizi öyle suçlamayın.yine mutlu olmayı nasip eder inşallah. ben çok güzel bi hamilelik geçiriyodum hiç bi problemmim yoktu.am birden bire sancılandım meğer bebeğim benden gitmiş aniden oldu yani.engel olamıyosun yaşadıklarına.sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla güzel geçen sorunsuz hamielliklerle bebklerimizi kucağımıza almaı nasip eder inşallah.bir de herkes söylüyo bi hamilelik diğerini tutmayabilirmiş. ndan kötümser olmayın kızlar. ne biliyosunu belki çok güzel bir gebelik geçireceksiniz. bellimi olur.

premete günaydın canım :))) bende işlerimi bitirdim sporumu yaptım şimdi blgsyarn başına oturdum..
Bu arada sizlerin başına geldimi bilmiyorum ama ben hala doğum paramı alamadım sigortadan 3 aydır uğraşıyorum kaç kere sgk ya kaç kerede ptt ye gittim yok yok...Sgk biz yatırdık diyo ptt ye gdyrm bizim sistemde gzkmyr diyo ne yapacağımı şaşırdım bimere dilekçe yazdım elimize ulaştı dilekçeniz diyolar az öncede kadıköy sağlık grptan mesaj geldi ptt ye tekrar gidip hesabınızı kontrol ettirin diyorlar ama internetten gözükmüyor ki ne yapacağımı bilemedim daha önce başına böyle birşey gelen varmı arkadaşlar..........

nekoneko yazdıklarını ağlayarak okudum içim öyle doluyduki dayanamadım bende inançlı bi insanım ama dayanamıyorum böyle sabırla karşılayamıyorum ben zamanla azalıcak derken daha kötü oluyorum aklımdan hiç çıkmıyo dün biraz rahatlamak için annem dışarı çıkardı heryerde hamileler kıyafetleri bebekler bebek mağazaları o kadar canım yandıki stresten mi nedense eşimlede sürekli kavga ediyorum hayat çekilmez bi hal aldı benim için nedenler niçinler düşündükçe mahvoluyorum şuan hamile olacaktım krizlere giriyorum bebeğimi istiyorum diyorum çok zor allahım

Evet canım ben de onu anlatmak istedim aslında kötü bir hamilelik geçirdik ama bu yaşanlar bizim suçumuz değildi. Yine de bunları yaşamış olduğumuz için ister istemez bütün hamileliğimiz boyunca korkuları içimizden atamayız gibi geliyor bana. Şu düşük olayı bile beni o kadar etkilemiş ki aslında bir haftadır her gece rüyamda düşük yaptığımı görüyorum, oluk oluk kanıyorum her gece. İnşallah dediğin gibi olur ve bir sonraki hamileliğimiz çok güzel geçer. Zaten o umudu taşımasak tekrar cesaret edemeyiz.

canım istiyosan yardımcı olurum ,, hem ticker için hamile olmak gerekmiyor sen yaz bilgilerini yapıyım ben sanaopuyorumnanaktan

günaydım canım ohh ne güzel herşey bitmiş ,, benim bütün işlerim duruyor yine oturdum kaldım pc başında.biri bana kalk desin..kaydirigubbakcemile3

premete şu korku filmi tadında hamilelik lafın süper aynen tariflemişsin durumumuzu hatta eşimle de paylaştım evet daha iyi bir laf olamazdı gebelik sürecinde yaşadıklarımızı. Bir hanımla tanışmıştım henüz gebeliklerimi yaşamadan önce. Kendisinin çok güzel bir kızı vardı. Gebeliğinin çok rahat geçtiğini yaşadığı 9 ayın hayatında kendisini en sağlıklı ve mutlu hissettiği 6 ay olduğunu ifade etmişti. Ben de öyle olurum zannetmiştim o zaman. Bakın bana başıma neler geldi. Korku filmlerinin en korkuncunu iki kez üstüste bizzat yaşadım. Hayatımın en sağlıksız en mutsuz günlerini geçirdim. Herkes kendi kaderini yaşıyor işte.

canım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz sorma.aam ben içimdeki umudu kaybetmek istemiyorum bunun için kendimi okadar çok zorluyorum ki. tekrar yaşıyacağım diyorum gidip yine bebeğime kıyafetler alıcam yine hamile kıyafetleri alıcam diyorum. o zamnın çabucak glmesi için dua ediyorum hepimiz adına. senn nekadar oldu şimdi.ilk zmanlar bend eöyleydim dışarı çıkamıyodum çıkınca ağlıyarak dönüyodum. şimdi biraz dah iyiyim ama tamd adeğil. çok çaab harcıyorum beynimdeki seslerle mücadeel ediyorum. geriye doğru gün sayıyorum yeniden umutlanacağm gün için. umarım su gibi akıp geçer zman ve biz yien hamiş oluruz bu kez bebişlerimizi alırız kucağımıza.

evet canım haklısın. ebnim güzel bi hamilelik dönemim vardı hep gezdim tozdum. tatile gittim. çok güzel alışverişler yaptım bebeğime ama olan bi anda oluverdi. benimd hayatımın engüel dolu dolu 7 ayıyıdı. ama bebğim gitti.şimdi hamile olsam nasıl olucak bilmiyorum ve korkum hep olucakk ya kötü bişey olursa diye. bu düşünceyi silmemiz mümkün diiil. hep duayla geçicek zamnımız. Allahım daah beter acıalr yaşatmasın bizlere. hepimiz anne olalım en yakın zmanda.

mapcim olucak inşallah. Allah bu sıkıntıalar katlanmanın mükafatını vericek bence. yien bzii mutle edicek ebn bua inanmak için sürekli tekrarlıyorum içimden. yoksa kafayı yiyecem. heran ebebği,mi düşünmeketen.neden demekten. am gri döndüremiyorum zmaanı. 1 hafta sonra 4. aya girmiş olucam kaybedeli. düşünsene. nasıl geçti buzmana. bunca zamndır oğlumsuz bi hayat sürüyorum zorla istemiye istemiye. eşim için hayalini kurduğumuz gzüel günler için. uamrım kaderimizde daah beter acıla ryoktur. sağlıkla hayırlısıyla bebeklerimizle gzüel günelr yaşaamk vardır. canım. topla kendini vakitini doldur git tedavini ol vazgeçmek yok biz anne olucaz.ien karnımız büyecek hamiş elbiseleri giyicez yine alışverişler yapıcaz.

Allahım duy sesımızı bızlere yardım et. Dayanma gÜcÜ sabır ver. Zaman Çabucak geÇsın ve bız yıne aynı mutluluĞu yaŞıyalım ama saĞlıkla hayırlısıyla bebkelrımızı kucaĞımıza alıp hayalını kurduĞumuz o harıka gÜnelrı en yakın zmanda yaŞıyalım. Dualarımzıı kabul et. YÜzÜmÜzÜ gÜldÜr. Acımızı dındır.

25 gün oldu sweetbaby içten duaların için teşekkürler şuan bir bebeğe o kadar hasretimki diyorum yeni doğmuş bi bebek olsa öpsem koklasam sarsam onu hasretimi gidersem göğüslerimden süt geliyo düşünüyorum bebeğimi emzircektim doyamadım yarabbim sadece 3 gün yaşadı oda küvezde eşim diyo sen gene karnında taşıdın ben o kadar bekledim bi kucağıma bile alamadım başkalarının bebeklerine öyle bakışı varki içimi çok acıtıyo allah kimseye kaldıramıyacağı derdi vermezmiş ama insan buna nasıl dayanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…