25 gün oldu sweetbaby içten duaların için teşekkürler şuan bir bebeğe o kadar hasretimki diyorum yeni doğmuş bi bebek olsa öpsem koklasam sarsam onu hasretimi gidersem göğüslerimden süt geliyo düşünüyorum bebeğimi emzircektim doyamadım yarabbim sadece 3 gün yaşadı oda küvezde eşim diyo sen gene karnında taşıdın ben o kadar bekledim bi kucağıma bile alamadım başkalarının bebeklerine öyle bakışı varki içimi çok acıtıyo allah kimseye kaldıramıyacağı derdi vermezmiş ama insan buna nasıl dayanır
premete ve diğer bebeğini erken doğum nedeniyle kaybeden değerli anneler,
Alllah sizlere peygamber sabrı versin, düşünmesi bile zorken yaşaması nasıl zordur..
konu başlığını yeni gördğm malesef, sizleri takip etmek isterdim
sizlere birkaç sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum, eşşekten düşenin halini eşşekten düşen anlar misalii..
ben de 35 haftalıkken erken doğum yaptım, ve ben çok şanslıyım ki benim kasılmalarım ve sancılarım 7. ayımda başlamıştı, sağlık ocağı doktora git erken doğum olabiilr, doktorlar durdurur demişti, gittiğimde doktorum herşeyin yolunda olduğunu söylemişti, şanslıyım çünkü 28 haftalıkken de doğum yapabilridm.
35 haftalık erken doğan kızım 2340 gr doğdu sağlık problemi yaşamadık, yalnız ben neden erken doğum yaptığımı çok merak ediyorum, doktorum olabilir deyip geçiştirdi ama ben çok huzursuzum, 2 kez düşük yaşadım ve 3 . gebeliğimde erken doğum yaptım.
sizce benim yaşadığım düşük ve erken doğum bir şanssızlık mı yoksa sağlık problemine işaret mi?
erken doğumun araştırılması için bazı yapılan testlerden bahsetmişsiniz, bunlar hangi testler?
diğer gebeliğimde de erken doğum yaşarım diye çok korkuyorum
Slam arkadaşlar Melek annelerine baş sağlığı diliyorum Rabbim tekrar yaşatmasın en kısa zamanda hayırlısıyla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.4 ocakta bende oğlumu kaybettim 35 haftalıktı.45 günü geçti ve ben adet olmadım doğumum sezaryen oldu.Bana bu konuda yardım edebilir misiniz?Bu gece çok kötüyüm gözümü kapattıkça o gün yaşadıklarım geliyo kabıma sığmıyorum çok kötüyüm senağlama
Merhaba arkadaşlar ben bu topiği daha önce hiç görmemiştim. Katlanılması çok zor bir acı gerçekten. Allah'ım hepinize sabırlar versin. Ben 28 haftalık doğum yaptım. Bebeğim 52 gün küvezde kaldıktan sonra yuvasına geldi çok şükür. Ama korkularımız hiç bitmiyor. Her an herşey olabilir. Bebeğim şu an sağlıklı ama bugüne gelene kadar inanın ne korkular yaşadığımı bir ben bilirim bir de Allah sürekli doktor kontrollerindeyiz. Erken doğum nedeniyle bebeğim kör olabilirdi her göz muayenesinde içim içimi yiyordu. Nöroloji muayeneleri yine aynı şekilde. Acaba oturabilecek mi, acaba konuşabilecek mi, acaba yürüyebilecek mi, acaba zekası normal mi olacak bunların hepsi hala soru işareti bizde. Bunları yazmamın nedeni sizi teselli etmek değil Yüce Allah'tır herşeyin kararını veren. Allah'ım hepinize sağlıklı zamanında doğumlar nasip etsin. Bir sonraki hamileliğinizde inşallah herşey yolunda gider. Sevgilerimle...
premete arkadaşım bizler kötü geçiriyoruz ama gerçekten çok güzel rüya gibi geçen gebelikler de var. Kanama bulantı kusma olmayan tansiyon yükselmesi düşmesi vs. olmadan vitamin dışında başka ilaç kullanmadan zamanında sağlıklı bebek doğuran kişiler var benim tanıdığım. İnşallah senin ve diğer melek annelerinin bundan sonraki gebelikleri de böyle geçer. Tek düşünceniz bebeğinize hangi ismi koyacağınız, bebek odası takımını hangi renk alacağınız falan olur; doğacak mı gidecek mi diye bir korku duymanızı gerektirecek en ufak bir sorun yaşamadan 39-40 haftalarda 3 kg ve üzeri sağlıklı nurtopu gibi bebişleriniz gelsin artık. Hepiniz bunu hakediyorsunuz.opuyorumnanaktan
hoşbulduk premete'cim,evet belkide biriktirdiğim gamlar yüzünden oldu birazda bunlar stresle başladı stresle bitti.Bu yaştan sonra huy değişirmi bilmem ama ben artık bencilliği öğreneceğim ve herkese hakettiği gibi davranacağım,yok kimse kırılmasın vs,diye sabrettikçe olan bana oldu.herkesin hayatı yolunda istediğine ulaşmış yani herkesin keyfi gıcır.bir ata sözüde benden"KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER"kimse bu acıyı yaşamasın ama acımı küçümseyenler,hamileliğimi kıskançlıkla bir hayırlı olsun demeden ya öylemi diye karşılayanlar.hamileyken bak bende erken doğum riski yaşadım ama progestoronla atlattım ,arkadaşımda erken doğum yaptı aman bu günlerde dikkat diye uyarmayanlar ben daha hastaneden çıkmadan daha evladım toprağa girmeden yok terapiste git yok destek al bilmem ne diye akıl verdiler ,dostluklarını gösterdiler sözde ahh ahhh neler neler
premete arkadaşım bizler kötü geçiriyoruz ama gerçekten çok güzel rüya gibi geçen gebelikler de var. Kanama bulantı kusma olmayan tansiyon yükselmesi düşmesi vs. olmadan vitamin dışında başka ilaç kullanmadan zamanında sağlıklı bebek doğuran kişiler var benim tanıdığım. İnşallah senin ve diğer melek annelerinin bundan sonraki gebelikleri de böyle geçer. Tek düşünceniz bebeğinize hangi ismi koyacağınız, bebek odası takımını hangi renk alacağınız falan olur; doğacak mı gidecek mi diye bir korku duymanızı gerektirecek en ufak bir sorun yaşamadan 39-40 haftalarda 3 kg ve üzeri sağlıklı nurtopu gibi bebişleriniz gelsin artık. Hepiniz bunu hakediyorsunuz.opuyorumnanaktan
hoşbulduk premete'cim,evet belkide biriktirdiğim gamlar yüzünden oldu birazda bunlar stresle başladı stresle bitti.Bu yaştan sonra huy değişirmi bilmem ama ben artık bencilliği öğreneceğim ve herkese hakettiği gibi davranacağım,yok kimse kırılmasın vs,diye sabrettikçe olan bana oldu.herkesin hayatı yolunda istediğine ulaşmış yani herkesin keyfi gıcır.bir ata sözüde benden"KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER"kimse bu acıyı yaşamasın ama acımı küçümseyenler,hamileliğimi kıskançlıkla bir hayırlı olsun demeden ya öylemi diye karşılayanlar.hamileyken bak bende erken doğum riski yaşadım ama progestoronla atlattım ,arkadaşımda erken doğum yaptı aman bu günlerde dikkat diye uyarmayanlar ben daha hastaneden çıkmadan daha evladım toprağa girmeden yok terapiste git yok destek al bilmem ne diye akıl verdiler ,dostluklarını gösterdiler sözde ahh ahhh neler neler
Ağla arkadaşım tutma kendini ağla ki içindeki acılarda ,özlemlerde yarım kalan hayallerde hepsi akıp gitsin yoksa insan çıldıracak gibi oluyor heleki senin çok yeni.Allahım nasıl yemek yerim nasıl uyurum nasıl nefes alırım diyordum ama oluyor olmak zorunda.şunu aklından çıkarma bu acı hiç ama hiç geçmeyecek hani bazı hastalıklar ömür boyu sürer ve kişi bununla yaşamayı öğrenir.sende öğreneceksin bu acıyla yaşamasını.acı bazen artacak bazen azalacak ama hiç geçmeyecek için hep sızlayacak.Ama şükredeceksin duayı dilinden düşürmeyeceksin Allahım beterinden koru ,hayırlı olan böyleymiş sabrımıda ver Allahım diyeceksin.bebeğinin cennette mutlu olduğunu orada en güzel şekilde büyüdüğünü düşünüp onun adına mutlu olacaksın o en güzel yerde en güvenli yerde diye inanacaksın.düşünki evladını büyüttün ve uzak diyarlara okumaya yada çalışmaya gitti.zamanı gelince sende yanına gideceksin.sabır kardeşim sabır.başka yolu yok.Allah hepimizin için hayırlı olanı verir.Allah kullarının acı çekmesinden hoşnut olsaydı hayatımız hep acılardan ibaret olurdu.sabredeceğiz .Hergecenin bir sabahı var bunu unutma.sadece biraz zaman.sana bunları yazıyorumda ben farklımıyım sanıyorsun hala günde 2-3 posta ağlıyorum ama sonunda hep Allaha dua ediyorum.sabır diliyorum beterinden koru diye dua ediyorum.Ağla ama kendini bırakma bol bol dua et.:Saruboceq:
Merhaba arkadaşlar ben bu topiği daha önce hiç görmemiştim. Katlanılması çok zor bir acı gerçekten. Allah'ım hepinize sabırlar versin. Ben 28 haftalık doğum yaptım. Bebeğim 52 gün küvezde kaldıktan sonra yuvasına geldi çok şükür. Ama korkularımız hiç bitmiyor. Her an herşey olabilir. Bebeğim şu an sağlıklı ama bugüne gelene kadar inanın ne korkular yaşadığımı bir ben bilirim bir de Allah sürekli doktor kontrollerindeyiz. Erken doğum nedeniyle bebeğim kör olabilirdi her göz muayenesinde içim içimi yiyordu. Nöroloji muayeneleri yine aynı şekilde. Acaba oturabilecek mi, acaba konuşabilecek mi, acaba yürüyebilecek mi, acaba zekası normal mi olacak bunların hepsi hala soru işareti bizde. Bunları yazmamın nedeni sizi teselli etmek değil Yüce Allah'tır herşeyin kararını veren. Allah'ım hepinize sağlıklı zamanında doğumlar nasip etsin. Bir sonraki hamileliğinizde inşallah herşey yolunda gider. Sevgilerimle...
Kızlar bir haftadır rüyamda düşük yaptığımı gördükten sonra dün de rüyamda doğum yaptığımı gördüm. Epiduralle sezeryan oluyordum. Ameliyathaneye alınışımı, epiduralin hazırlanışını, sezeryanı, bebeğimin çıkışını hepsini adım adım gördüm. Çok ilginçti, sanki gerçek gibiydi. Bebek gayet sağlıklıydı, zaten zamanında bir doğumdu alkisalkisalkis. Ben kafayı yedim galiba bebekle yatıp bebekle kalkıyorum. Çocuk sahibi olmayı hayatın merkezine koymak ne kadar sağlıklı bimiyorum. Sanki benim yaşama amacım çocuk sahibi olmak gibi birşey oldu. Acaba bu hissettiklerim normal mi, siz de böyle hissediyor musunuz. Bazen bu durumum beni korutuyor.
hoşgeldin canım aramıza.gerçekten zor günler geçirmişsin hepimiz gibi. tabi olayı bu şekilde tecrübe etmende çok kötü. Allhım bidah göztermesin.inşallah hepimiz çok mutlu oluruz. bu mutluluğu ancak sağlıkla bebğimizi kucağımıza aldığımızda yaşıcaz bunu da biliyorum. napalım elimizden bişey gelmiyo canım. hep keşkelerle yaşıyoruz. 1 hafta içinde hamile olup olmadığım ortaya çıkıcak demişin tüp bebk tedavisi faalnmı gördün. inşaşlah gzüel sonuç alırsın. bziimle d epaylaş lütfen. erken doğu üzerinden nekadar zamn geçti. sezeryanmıydı
yeni hamileliyim planli.biran once bebek sahibi olmak istiyorum ama korkuyu yenmek cesaret ister..sabirli ve direncli olmaktan baska carem yok..zaten acilarimi asla unutamam. ama bebeklerimin cennette olmasiyla teselli bulabiliyorum. bana en buyuk cesareti veren once Allahim sonra tum yasadiklarimiz stresslere korkulara ragmen Allahtan hala umudun kaybetmeyen kocam.bence bu herkes icin gecerli bi teselli. evet dogru bazen kocalarimiz kaba sinirli olabiliyor ama yardima ihtiyacimiz oldugunda cok yorgun oldugu halde gece 3te bile uykusundan mahrum olup bizi kurtarmaya caba gostermeleri her ne kadar farketmesekte onlari gercekten degerlendirmemizin gostergesiAysel24 Allah sabırlar versin.Çok zor, sıkıntılı günler yaşamışsın Allah tekrarını yaşatmasın. Özellikle kürtajdan sonra yaşadığın olay tüylerimi diken diken etti. Yine de umudunu kaybetmemen, isyan etmemen çok güzel. İnşallah bu sabrının mükafatını alırsın. Yeni hamileliğinle ilgili çok umutsuz gördüm seni, planlı bir gebelik değil miydi. Korkularını anlıyorum ama korkunun ecele faydası yok, inşallah hamilesindir ve inşallah bu hamileliğin çok güzel geçer.
araniza yeni katildim arkadaslar......ben evliligimin ilk ayindan hamile kalmayi dusleyen 3yil gecmesine ragmen hala bebegi olmayan...2sene icinde 4.5 aylik kurtajla sonuclanan dusuk ve 5.5 aylik erken dogumla sonuclanan ve sadece 5 dakika bebegini canli olarak goren... ve tum uzuntulerine ragmen hala umudunu yitirmemek icin caba sarfeden biriyim...ilk bebegimin kurtaji zamani benden alinan her parcayla sanki kalbimi parcaladilar..kanamam cok oldugu icin kurtaj tam olmadi ertesi gun kalan parcalari alicaz dediler... ve...tuvalete gittigimde sanciyla bebegimin kafasi dustu...neler yasadim....bebeginin kesilmis kafasini goren kac anne vardir dunyada...once sordum kendime...ben ne yaptim ki ..ne kadar buyuk gunah isledim kibu aciyi yasadim..ama isyankarligim korkuttu beni...demek Allah boyle yazmis boyle olmaliymis..her 2 bebegimin acisini unutmadan yeniden korku dolu hamilelik gecirmek uzereyim 1haftaya kadar hamile olup olmadigim bilinicek.. basimiza gelecekleri yalniz O biliyor Onun Ol demesiyle her sey olucagina varir....mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?