Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım benim bu ay çok zor. Senden ve hadibakemden haber bekliyorum bir de sanki Özlenencim bir süpriz yapacak gibi geliyor. İnşallah ard arda güzel haberler gelecek. Pes etmek yok.

kızlar bişi sorucam mhtp bebeğini kaybettikten 2 ay sonra mı hamile kalmış. listeye baktım da öle galibaç hemen istemiş heralde olmuş. ne gzüel.

yelzcim zaman zaman okaadr kötü oluyoruzki.seni çok iyi anlıyorum. hepimiz aynı acıalrı yaşıyoruz malesf. bi gün takrardan gülebilecezmi bilmiyorum. uamrım o günelr uzakta değildir.

kızlar bişi sorucam mhtp bebeğini kaybettikten 2 ay sonra mı hamile kalmış. listeye baktım da öle galibaç hemen istemiş heralde olmuş. ne gzüel.

Evet canım Mhtp doğumdan sonra 1 kere adet görüp hamile kadı ama o normal doğum yapmıştı. Şu sezeryanın gözü kör olsun...

inşallah premete ateş ölçme ypıyorum 18 gün yumurtam çatladı iyi çalıştık ama allahım bilir artık cuma günü günüm kandilin ertesi günü inşallah güzel haberler veririmde biraz içimiz açılır...

sweetbaby inşallah geçiçek ve bizlerde meleklerimin kardeşine kavuşacagız ben inanıyorum tatlım...
olacak inşallah allahın izniyle...

Kızlar eve gelip yemek vs. olayları tamamladıktan sonra ilk iş internete girip yazmak oluyor benim için. Gündüz işteyken sadece okuyabiliyorum ama yazmıyorum şifremi işyerindeki bilgisayardan girmek istemedim. Her ne kadar internette olsak da ve bütün dünya yazdıklarımızı görse de bana grup olarak bir mahremiyetimiz ve sırlarımız var gibi geliyor. Burada paylaştıklarımızı işyerindekilerin bilmesini istemiyorum. Zaten herkes tiyatro izler gibi izliyor hallerimi.
aabeyazmelek bu ay inşallah gelecek meleğinin kardeşi. Ayrıca duan çok güzel önce daha çok acıç ekenlere demişsin. Rabbim bu topikteki anneleri daha fazla üzmesin inşallah. Yeni avatarına da bayıldım. Çok tatlı. Ben de kandil gününü bekliyorum. O gece çok dua edeceğim hepiniz için. Ayrıca her gece de etmeye şalışıyorum. Birkaç dua kitabı aldım başucuma koydum. Onlar huzur veriyor bana.
Sweetbaby sabır canım günler çabucak geçiyor. Sen bile anlamayacaksın günler su gibi geçecek.

Evet canım Mhtp doğumdan sonra 1 kere adet görüp hamile kadı ama o normal doğum yapmıştı. Şu sezeryanın gözü kör olsun...

doğru ya. beklemek mahvediyo insanı. en azından bebek için harekete geçsek umudumz olucak.

sweetbaby inşallah geçiçek ve bizlerde meleklerimin kardeşine kavuşacagız ben inanıyorum tatlım...
olacak inşallah allahın izniyle...

inşallah canım ya . o günelr çabuk gelsin ya. dayanması çok zor.Allah hepimize yardım etsin. bi gün burda yine konuşurken acaba isimlerimizin altında hamile olduğumuzu gösteren çizelgeelr olucakmı yine. gelenlerde bizimle umut bulucakmı. gelicekmi o günler

gerçekten öylemi olucak şuan çok acı çekiyoruz ama tekrar bebkelrimiz bizimle olduğu zaman bu günelri geride bırakabilecekmiyiz. bırakmak çok zor ama biraz oldun dernlerde sklıyabilecekmiyiz acımızı. o günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Kızlar benim etrafımda büyüklerimden bebeğini kaybetmiş çok insan var. Mesela benim anneaannem 4 tane kaybetmiş, 6, 7 aylıkken karnında ölüyormuş bebekler , bir tanesi de doğumdan 1 ay sonra ölmüş (ben anneanneme çekmişim galiba). Eşimin yengesi doğumda kaybetmiş, çatısı darmış bebek sıkışıp ölmüş. Büyük teyzelerden, halalardan hepsinin en az bir meleği var, aslına bakarsanız o dönemdeki insanların gebelik kayıpları çok fazlaymış. Sonra hepsinin yeniden bebekleri olmuş, anneannemin mesela 4 kızı olmuş 4 ölü doğumun üzerine ama ben bu bebeklerini kaybetmiş insanların ağzından hiç kaybettikleri bebeklerine dair birşeyler duymadım hatta bebeklerini kaybettiklerini bile başkalarından öğrendim. Şimdi hepsi 60,70 yaşına gelmişler yaşayan çocukları 30'lu,40'lı hatta 50'li yaşlarda. Acaba hiç kaybettikleri bebekleri aklına gelmiyor mu, insan bir yerden sonra hayatın kargaşasına düşüp unutuyor mu, kalanlarla avunmak gidenleri hatırlamaktan daha mı kolay oluyor yoksa içlerine mi gömüyorlar acılarını, hala o acıyı hissediyorlar ama dillendiremiyorlar mı. ışte ben bunu çok merak edemiyorum onlara soramıyorum da (anneannem sağ değil,olsa belki ona sorabilirdim). Acaba biz o yaşlarda nasıl hissediyor olacağız. Ben hiçbir zaman oğlumun anısına saygısızlık yapmak istemem, unutma imkanım olsa bile unutmayı istemem ona o haksızlığı yapamam.

premete ben son nefesimi verene dek unutmak ne demek kalbimin her atışında onlar için üzülmeye devam edeceğim. Onlar benim miniciklerim en değperlilerimdi hala öyleler ve hep öyle olacaklar. Bence bahsettiğin yaşlı kişilerin bebeklerini kaybettikler dönemde çevrede çok fazla bebek kaybeden kişiler vardı. Dolayısı ile çok sık yaşanan acı kanıksanmıştı herhalde daha az hissediliyordu. O zaman tıp başka bir düzeydeydi. Gerçi ben şu anda da çok ileride oldupunu düşümnmüyorum söylendiği kadar ama en azından doğumda ölenler falan azaldı. Çok az bir bebek ölüm oranı var artık ve ne yazık ki o guba girdik biz.

premetecim çok haklısın canım ,, benim çok fazla tanıdığımının en az bir bebeği ölmüş ,, hatta en yakınım annemin ilk çocuğu yani abim , o zaman ki cahilliklerden dolayı karnında ölmüş ,, 9 ayı dolmuş ama inatla sancı bekliyolarmış normal doğum için anneminde sancısı gelmemiş karnında bebek ölüyor hatta üstünden baya zaman geçiyor annem bile son anda kurtuluyor ve o bebeği yinede normal doğum yaptırıyor ebeler.annem hep anlatır kendini suçlar ne kadar cahilmişim der, evde doğum yapmış , annem yatakta bebekte aynı odada havluya sarılı beklemişler sabaha kadar..... annem bana hep şöle der ,, ömrünce unutmassın ama yeniden doğacak bebeklerinle ilgilendikçe onu düşünmeye vaktin olmayacak der.biz şu an 3 kızkardeşiz ve hepimizin dünya telaşesi ayrı ayrı , annemde hangimize koşacağını şaşırıyor bazen ,, yani hayat devam ediyor..

Özlenencim anne-kız aynı kaderi yaşamanız çok kötü ama en azından annen de aynı yoldan geçtiği için seni çok iyi anlıyor ve destek veriyordur. Çevrende böyle bir desteğin bulunması çok önemli. Benim ailem ve eşimin ailesi benim bu depresif halime bir anlam veremiyor ve altında başka nedenler arıyorlar. Bana sürekli neden mutsuzsun, bir sıkıntın mı var diye soruyorlar. Bu durum beni çıldırtıyor, tabi ki bir sıkıntım var oğlumu kaybettim. Buna üzülmeye devam ettiğimi, her zaman onun yasını tutacağımı anlamak çok mu zor. Geçen gün kayınvalideme hala oğlum için üzüldüğümü söylediğimde bana başka çocuğun olunca unutursun dedi ve şu örneği verdi " Bir sanatçıya hayranları gelip sizin yeriniz dolmaz demişler o da oturduğu koltuktan kalkmış ve bunu diyen kişiyi oturtarak ben kalkarım bu koltuğa başka biri oturur bak yerim doldu bile demiş". Allah aşkına ben içim yanıyor diyorum bana bunları anlatıyor. Bana teselli vermeye çalışırken canımı daha çok yakıyorlar. Bir de bana hepimiz üzüldük diyor, benim acımla kendi acısını aynı kefeye koymaya çalışıyor. Biliyorum kötülüğünden, art niyetinden yapmıyor ama kanayan yüreğimi daha çok kanatmaktan başka bir işe yaramıyor yapılanlar. Ben de hiçkimseyle doğumum ve oğlum hakkında konuşmamayı tercih ediyorum. Bir tek eşimle konuşuyorum çünkü onun da yüreği benim kadar yaralı. Başka kimseye anlatamadığım için ona da o kadar çok anlatıyorum ki bazen onu daha çok üzüyor,bunaltıyor muyum diye düşünüyorum. Bir de sizler varsınız, beni en iyi anlayanlar. Size anlatmak beni çok rahatlatıyor, söylediğiniz sözler de yaralarımı sarıyor. Burası olmasaydı, siz olmasaydınız delirirdim herhalde.

canım malesef ki kaba bir tabir ama eşekten düşenin halini eşekten düşen anlıyor ,, annem benden daha çok bahseder Onurefe den konuşurken hatta ağlar,,bazen ben onu teselli ederim bazen o beni ,, hamilelikten önce ki tedavi sürecimde hamileliğimde , doğumumda .......hepsinde annem vardı yanımda hakkını hiçbir zaman ödeyemem..
bazen insanlar kendi çaplarında teselli ettiklerini düşünüyorlar,, Acaba karşısında ki dahamı incinir diye düşünen yok ,, bana birgün yaşını başını almış bir kadın ,galiba düşükmü ne yapmışsın geçmiş olsun dedi ,, ben şok oldum dondum kaldım ,o zaman bide acım çok taze ,, hayır ben doğum yaptım diyebildim sadece ,böle insanlar yüzünden topluma girmekten kaçar oldum acaba biri bişeymi sorar bişeymi der diye ,en iisi seni gerçekten anlayabilen insanlarla acını paylaşabilmek ,,

Kızlar, ben de sohbete katılayım dedim ama yazdıklarım gitti malesef. ınsan böyle zamanlarda çok alıngan ve kırılgan oluyor. Bu dönemde ettikleri tesellilerle, acımı hafife almaları nedeniyle kırıldığım okadar çok insan varki. Hatta kayın validem ve akın pedere okadar kırgınım ki konuşurmuyum bile bilmiyorum. Bir başın sağ olsun diye evime gelmeyi bırak, bebeklerin vefat etti nasılsın diye bile aramadılar. Aradan Egemen vefat edeli 2 ay geçti. Erdem vefat edeli 3,5 ay oldu.Allah büyük.

evet haklısınız kızlar. aam insanların bizim gibi düşünceeli olmalarını bekliyemeyiz. malesef bencillik hat safhada. bzi böyle bi acıyla sınandığımız için daah bi fazla düşünür olduk. benim içok arkadaşım yakınım ynımda oldu sağolsunlar. kayınvalidem ve diğer akrabalarda dahil herkes yanıma geldi herkes aradı sordu.tabi bazı kişlerden dah fazla beklenti içine giriyosunuz. o da o insanlara değer vermemizden kaynaklanıyo ama demek ki yanlış yapmışız değer vermekle. bu bize öğrettiki değer vermicez. böyle böyle öğrenicez yaşamı.çünkü iyi gün de herkes yanında oluyo ama kömtü günde diil malesef. bi laf vardı gülerken herkes yanında ,ya ağlarken.ama işte insanları gözümüzde çok büyütüp beklenti içine d egirmemeliyiz çünkü onlar tahmin ettiğimiz kadar biyük olmayabilirler. olan bize oluyo hayalkırıklığı yaşıyoruz. insan sevdiği değer verdiklerini yanınd agörmek desteğini görmek istiyo,olmayanalr dost ya da gerçek anlamda yakın değildir zaten. boşverinnnnn. fazla da hkafaya takmayın. acı,ölüm insanalra mahsus.acı yaşamayan insan yok öyle ya da böyle ozman bizim hislerimizi analrlar bi kötü günde sevdiğinden destek görmemek. herkese hakettiği kadar değer vermeliyiz. burdan ortaya çıkan ders bu. valla ben artık bunu öğrendim.

canim seni iyi anliyorum ama biseyi soylemeden duramicam ben kayinvalidemle birlikte yasiyorum inan yalniz yasamayi okadar isterdimki her gebelik denememde her sabah sorulan ne haber var regl olmadin dimi gibi sorularin beni ne kadar stressli yaptigini anlatamam her dakika noldu diye soruldugunda duyulan korku endise zaten hamile kalamayana bi engel.1yil boyunca her ay regl oldum bi suru tedaviye ragmen.gece regl olup bunu sabah nasil soylicem endisesi ne demek anlatamam...her 2 erken dogumumda bebeklerimi kaybedisimde yanimdaydi cok uzuluyor ama keske ben gormeseydim.her regl oldugumda agliyordu. basklalarinin gelinleri dugunden 9ay sonra doguyor diye laflar ne demek..kendi acilarim bi tarafa bide sucluluk duygusu ekleniyor sanki...regl donemimi beklerken stress olmamal...herr dakika sorulan sorularla nasil rahat olabilirsin kafana takmaya bilirsin...o yuzden cok sakin ol ve sukurker et

Meraba arkadaşlar , nasılsınız ? Benim yarın kontrolüm var , inşallah her şey yolundadır...Sonlara doğru yaklaştıkça korkularım atmaya başladı , inşallah son iki ayımı da hayırlısıyla ve sağlıkla atlatırım ve bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım...
Rüyamda hep ikiz bebek görüyorum...Bu gece de iki tane kız bebek gördüm , gözleri renkli , benim bebeklerimmiş , doğmuşlar , minicikler , çok güzeller , ben de onları emziriyorum :) Göğsümden süt fışkırıyodu rüyamda,ne demek acaba ?

Canım hiç endişelenme herşey çok güzel olacak. Zate senin öyle büyük bir problemin yok ki, var olan için de önlemini alıyorsun sakın kendini strese sokma. Bu arada haftalar ilerliyor kızımıza bir isim düşünmeye başlamışsınızdır atık. Ne olacak güzel prensesin ismi. Mthp'ın oğlunun adı Ege olacakmış. Valla hatun buraya uğramıyor ben de dedektif gibi diğer bölümlerden araştıra arştıra durumunu öğreniyorum.

endişelenme canım. duanı et. gerisi Allaha kalmış bazı şeyelrin ötesine geçemiyoruz. eminim bebişine çok iyi bakıyosundur zaten. bu korkularımızdan kaynaklanıyo. inşallah herşey güzel olucak. sziler umutsunuz bize. umarım sıra bizede gelicek. sen kan sulandırıcı iğne kullanıyodun dimi her gün. rüyan bence çok güzel canım. süt görmek güzel hemd e fışkırıyo. ben ce eherşy istediğinden d e güzel olucak. kızmıydı bebişin. canını sıkma tamam mı. bize de dua et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…