Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Map. Evet canım ben de seninle aynı duyguları yaşıyorum. Ama inan elimde değil. Kurtulamadım umutsuzluktan. Zaman geçmek bilmiyor. Kader hiç gülmedi yüzüme, bundan sonra gülermi bilmiyorum.

Şimdi bir de kendime hayat sigortası yaptım. Onun için biraz bekleyeceğim. Geçen sene yaptıracaktım yaptırmamıştım. Bu sene çok pişman oldum. Bu sene artık işe yarasada yaramasada yaptırdım. Kimin ne olacağı belli olmuyor. Benim bebek çalışması en erken Hazirana kaldı. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Amin

evet kızlar dün çok karamsardık sonra bi melek annesinin yadığı şu yazıyı okudum hüzün dalgası çarptıysa bi insanın yüreğine ya mevlasını özlemiştir yada mevlası onu mevlayı özleyen gönül ya hüznü bekler yada hüzündedir zaten bela gam ve keder mevlanın sevdiklerine gösterdiği kamçısıdır vurdukça kendine çeker insanı.ve düşündüm gerçekten biraz uzaklaşmıştım mevladan bu olyla bağlandım demekki allahın sevdiği kuluyuz dedim bizi kendine döndürüyo hamdettim rabbime inşallah dedim bu sefer herşey farklı olucak meleğimin kardeşleri olucak onunla hayata ve rabbime dönücem çok umutladım ama şuan çok kötüyüm anladımki kızımla beraber hayatımıda kaybetmişim o benim umudumdu eşimle birbirimizi çok aşırı seviyoruz belki sevgiden bilemiyorum anlaşamıyoduk kızımla herşey düzelir dedim kaybedince hergün işkence bilmiyorum belki lohusalık psikolojisi çok üstüne gidiyorum sadece kendim acı çekiyomuş gibi hissediyorum akşam annemlere geldim eşime de dedim dava aç yürütemiyoruz çok kafam karışık herşer gitgide daha kötü oluyo çok çaresizim

Canım her ailede huzursuzluk olabiliyor. Ben de yavrularımı kaybettikten sonra çok sinirli, anlayışsız, alıngan bir insan oldum. Hatta önümde pisikiyatrsin tl var arayacağım arayacağım arayamıyorum. Diyeceğim o ki insan böyle zamanlarda hep en yakınındakilere eziyet edip, onlarla kötü oluyorsun. Ben de eşime, anneme sinirli davranmaya başladım. Eskiden alttan aldığım konuları artık alttan alamıyorum. Erkekler acılarını daha fazla içinde yaşıyor, biz dışa vuruyoruz.

Emin ol iyi gitmeyen bir evliliği çocuk kesinlikle düzeltmiyor. Hatta daha kötüye götürüyor. Benim bir arkadaşım çocukları olduktan sonra ayrılma safhasına geldi.. Bebişlerimiz yaşasaydıda eşimizle kaga edebilirdik, tartışa bilirdik.Sorumluklar artıyor, yükün çoğalıyor. Canım acele kararlar verme. Yuvana sahip çık. Yuvayı yılmak kolay, yapması zor. Elinden geleni en başta ailen için yap. Zor günler geçiriyoruz kolay değil. Allah yardımcımız olsun.

Canım her ailede anlaşmazlıklar, sorunlar olur; hele bizimki gibi her iki tarafın da zaten harap durumda olduğu ailelerde bunların daha sıklıkla yaşanması çok normal. Lütfen fevri kararlar vermeyin. Biz de eşimle geçen hafta o kadar sudan bir sebeple o kadar büyük bir kavga ettik ki anlatamam, hatta ikimiz de birbirimize fiziksel şiddet uygulamaya kalktık. Ama oturup bunların altında yatan nedenleri düşününce her iki taraf da birbirini affedebiliyor. Şimdi ortalık süt liman. Ne boşanması be arkadaşım dur daha çocuk yapacağız değil mi :) . Sana geçen gün gördüğüm rüyayı anlatayım da gül biraz. Rüyamda eşim beni aldatıyor ve ben onu yakalıyorum. Böyle bir şeyi kaldıramam boşanmak istiyorum ama şimdi ben bundan boşanırsam hemen çocuk yapacak adamı nerden bulacağım diye ağlıyorum. Bizlerin psikolojisi berbat durumda o yüzden acele kararlar verme, böyle acılar eşleri birbirine daha çok kenetler sadece üzerinden biraz zaman geçmesi gerekir. Kendinize o zamanı tanıyın. Bence bu kadar zorluğun üstesinden gelmiş bir aile biraz sabrı hakediyor.

teşekkürler canlarım allahım yüreğimize serinlikler versin inşallah.meleklerimize inşallah kavuşacağız.iyiki varsınız...

premete ve eburce çok sağolun biraz rahatladım gerçekten düşününce çok saçma sebepler yüzündsen tartışıyoruz bende psikiyatriye gitmeye karar verdim buğün bi içimdeki duygular en rahat şekilde eşime anlatabilirdim oda dinlemiyo ne zaman konu açsam lafı değiştirir belim çok ağrıyodu doktora gittim sinir sıkışması dedi annem anlattı yaşadıklarımı bebeğimi kaybettiğimi pisikiyatriye git dedi onunla bide sizinle paylaşırım artık size anlatmakta çok rahatlatıyo beni terapi gibi geliyo aynı sorunu tek benim yaşamadığımı fark ediyorum çok sağolun iyiki varsınız

premete bende senin rüyandaki gibi düşünüyorum bari dedim bekleseydimde hamile kalınca ayrılırdım gerçekten psikolojimiz çökmüş durumda mantıklı düşünemiyorum ama eşimle ayrılamayız heralde birbirimizi çok seviyoruz biraz annemde kalıp kafamı dağıtıyım kardeşlerimle güzel zaman geçiriyorum daha mantıklı düşünürüm burda kalırsam

özlemimsin hoşgeldin canım. premetenin dediği gibi aslında burası pek herkesin gelmesini istemediğimiz bi sayfa ama bu olayı sen d eyaşamışsın ve eminim seninle aynı acıalrı paylaşan kişileri burda gördükçe yalnız olmadığını düşünüp yaşamaay çalışıyosun.zamanın geçmesini bekleyip umut etmeye çalışıyosun. canım inşallah hepimzzin dilekleri bi gün gerçek olucak ben buna inanmak için okadar gayret ediyorum ki. bişekilde zman çabuk geçsin diye kendime işler icat ediyorum. arkadaşalrımla vakit geçiriyorum,yoksa kendini dinelyerek hiçbiyere varamıyosun.geçicek inşaallah Rabbim hepimzie meleklerimizin kardeşelrini göndericek en azından içimizde biriken sevgimizi hasretimizi verebileicez bebekelrimize.yaramızın üstü kabuk bağlıcak belki. ogünlerin hepimiz için en yakın zamanda hayırlısıyla gelemsini diliyorum.

sinannuraycım gerçekten psikolojik bir desteğe ihtiycın varsa git içini dök derim.bend e ilk başalrda hep kendimi suçluyodum eşimi suçluyodum. halbuki ikimizde bebişimize çok iyi bakmıştık. o bizim kıymetlimizdi. kucağımıza alıp sevip koklamak nasip olmadı. kaderimzi buymuş. aam yılmadım eşimi çok seviyorum. bi insandan çocuk yapmaay karar vermişsen onu çok seviyosun demektir zaten.vazgeçmeyed e niyetim yok valla kızlar. azmedicez hep beraber umut edicez bol bol dua edicez. yüzümüzün geleceği günler gelicek ben inanıyorum.Allah herşeye kadir. her evde problemler olur ve sen şuan daha hassas bi dönemdesin. eşinde ilgisiz görünüyo sorularıın üzerini kapatıyo olabiklir. bunalrın nedeni konunun tekrar açılıp seni üzmek istememesindendir.sakın ani kararalar verme. zaten çok sevdiğini de söylüyosun. en yakınlarımız onalr. birbirimizin kıymetini bilmeliyiz.dost diye sevdiğin,arkadaş dediğin bugün var yarın yok. bi gün yanında bi gün bakmışsın yok. ailen herazman yanında olamıyo. eşleimizle iyi günü de kötü günü de paylaşıyoruz. ben eşim olmasaydı bana bukadar destek olmasaydı asla hayatıma dönemezdim. bana umudu o aşılamaya başaldı. Rabbim ekskliklerini göstermesin.

Arkadaşlar , bebeklerini kaybetmiş eşler hem sıkı sıkıya kenetlenebiliyorlar birbirlerine hem de ayrılacak kadar kavga edebiliyorlar...Ben de eşimle her ikisini yaşadım.Önce sıkı sıkıya bağlandık , birbirimizde teselli aradık ,zaman geçtikçe , bebeğimizi özledikçe , birbirimize çattık , ayrılalım dedik ...Sanırım herkeste böyle oluyor , kolay değil yaşadıklarımız...Çok şükür ama , zaman geçtikçe biraz daha normale dönüyor ilişki...Ben geçen sene bu ay kaybetmiştim bebeğimi , 15 martta 1 yılı doldurmak üzerim...O gün ne yaparım , ne düşünürüm , ne hissederim hiç bilmiyorum

Bu arada ben bugün doğum iznine ayrıldım , 8 hafta sonra bugün belkide bebeğim kucağım da olacak...O gün , bebeğimi gördüğümde ne hissederim bunu da hiç bilmiyorum...Belki bebeğimi kucağıma aldığımda , bana hem kendi kokusunu hem kardeşinin kokusunu verecek...Allahım , tez zamanda herkese meleklerinin kardeşlerini gönderir inşallah...Ben inanıyorum ki o gün geldiğinde hepimiz için yeni bir hayat başlamış olacak...

amin canım inşallah tez zamanda kucağımızda bebeşimiz olur...doya doya yaşarız anneliği.evet burda insan yanlız olmadığını hissediyor.hepimiz için hakkımızda hayırlısı inşallah.

bugün canım çok sıkkın kızlar eften püften bir nedenle birisi ile tartıştım eşimle veya ailemden biri yakınım olan biri ile değil ama. Yalnız ben de çok sinirliyim. Herşey herkes gözüme batıyor. Bağırmaya öfkelenmeye hazırım hep. Çoğu zaman tutuyorum kendimi. Ama eskiden çok fazla sinirlenmeyeceğim herhangi birşey şimdi elimi ayağımı titretebiliyor.
Bir de böyle zamanlarda öfke ile birlikte acım da katlanıyor sanki. Daha çok acıyorum kendime. Bebeklerim olsaydı şimdi diyorum. Onlara sarılır koklar bütün stresimi atardım diyorum. Bu dünya bu kadar kötü insanlarla doluyken, onlar yaşarken yerken içerken benim yavrularımın hiç mi kısmeti yoktu diyorum. Bu ne büyük haksızlık. Kim bunun adalet olduğunu söyleyebilir ki?

Canım lütfen böyle düşünme. Dünyanın dengesi bizim düşündüğümüz gibi, ya da olmasını istediğimiz gibi işlemiyor. İyi insanların başına iyi şeyler, kötülerin başına kötü şeyler gelmiyor. İsyan etme ne olur. Bebeklerimiz şu an bu dünyadan çok daha güzel bir yerdeler, onların dünya nimetlerine ihtiyacı yok sadece bizim onlara çok ihtiyacımız var. Hepimiz ahiret inancı olan insanlarız. Bu dünyada yaşayamadığımız adaletin ahirette karşılığını alacağımıza inanıyoruz. İsyan ederek sadece kalbimizi biraz daha karartıyoruz o kadar. Bugün kötü binçirmene üzüldüm. Ben de zaman zaman senin gibi hissediyorum. Basit şeylere çok sinirleniyorum, sinirden elim ayağım titriyor. Sinirlerimiz çok yıpranmış durumda, bu hallerimiz normal bence. Ben yine de halimize şükrediyorum delirmediğimize şükür. Kendini de sıkma canım. Hakedene bağır çağır, bu zamana kadar hep sustuk hep alttan aldık da ne oldu. Belki bu değişim hakkımızda daha hayırlı olur. Şimdi biraz da dişini gösterme zamanı.

evet premete bu dünyada alttan almaya sessiz kalmaya devam ettikçe o da bizim üstümüze çullanmaya bizi ezmeye canımıza okumaya devam edecek. Bize tokat atana öbür yanağımızı dönme günleri geride kaldı artık. Benim canım öyle bir yandı ki zerre kadar umrumda değil artık hiçbirşey.

burada yazılan duygular o kadar tanıdık ki. her okuyuşum da evet aynı benim hissettiklerim diyorum. yaşadıklarımı düşünüyorum bazen, ben miyim bunları yaşayan diyorum. ben de canım bişeye sıkılınca diyorum evet şimdi bebeğim yanımda olurdu sarılırdım ona sımsıkı unuturdum tüm sıkıntılarımı. ama şimdi sıkıntım ikiye katlanıyor. günler, haftalar, yıllar hızlı bir şekilde geçsin istiyorum.
hamileliğimin 7.haftasında kalbini görememişti doktor, sağlıksız gebeliğe benziyor, 3 gün sonra gelin yine göremezsek tahliye ederiz dedi. kabus gibi geçen 3 gündü. sonra gördük kalbi ve atışını, yine hep tedirginlik vardı, doktora her gidişimizde kalbim küt küt atıyordu, ya bebeğimizin kalp atışını göremezsek diye.o minik kalbi görünce doktorun diğer dedikleri umurumda olmuyordu sanki. 5.ayda yoğun kanamam oldu, yine çok korktuk bebeğimiz gidiyor sandık, o günleri de atlattık, sonra hep erken doğum riski,doğumdan üç gün önce iki günlüğüne hastanede kaldık, eltim aramıştı, hastanede olduğunu öğrendik önemli birşey yoktur inşallah dedi ben de yok önemli değil erken doğum riski var diyeceğime ölüm riski deyiverdim, niye böyle çıktı ağzımdan anlıyamadım ama hiç kötüye yormak istemedim,doğum-ölüm kelimeleri yanyana kullanılıyor zaten dedim ve 34.haftada geldi meleğim, 6 gün kaldı yoğun bakımda, hergün iyiye gidiyordu,hiç aklıma gidişi gelmemişti, ama nedense şu 'boş beşik' isimli kitap geliyordu istemeden zihnime ve zihnen boş beşik diye tekrarlıyordum farkına varmadan......yaşanacak varmış demek, çok zor, bazen biraz daha iyi oluyorum ama çoğu zaman çok zorlanıyorum ve buradaki herkes gibi ben de kimsenin beni anlıyamadığını düşünüyorum, hele ki teselli edeceğim derken bana yeni bebeğin olur unutursun dediklerinde yüreğim paramparça oluyor, ağzıma geliyor demek senin bebeğin ölse unutacaksın demek ama diyemiyorum...

herkesin acısını çok iyi anlıyorum ,herhalde en tarif edilemez acı evlat acısı( benim serüvenim de tüp bebekle başladı ,doktorum değil çoğul tek gebeliğe bile çok çok olumlu bakmıyordu olmama ihtimali yüksek diyordu test günü gelip çattığında sonucu alan kadar poliklinikte bekledik eşim , ben ve annem sonucun çıkması yakınlaştıkça içim doluyor ağlamamak için kendimi zor tutuyordum sonucu biliyordum negatif nasılsa ama öyle olmadı sonuç pozitifti doktorumu aradık sonucu söyledik sonuca görede muhtemel olan tek gebelikti ama 2 hafta sonra öğredikki içimde tam 3 tane minicik melek vardı.herşey ne güzeldi ama 2 gün sonra şiddetli bir ağrım oldu hastaneye gittik yumurtalık dönmesi vardı sürekli yatmam gerekiyordu zaten ondan önecede yatıyordum çünkü transferden önce laparoskopi olmuştum . tam rahatladım derken 8 haftalıkken önce hafiften başlayan sora giderek şiddetlelen ağrılar derken birden yoğun bir kanama doktorumu aradık hemen tabi başka bir şehirde tüp bebek yaptırdığım için bulunduğumuz yerden oraya gitmek için yola çıktık ama ağrılarım dayanılmaz olmuş acıdan bayılmıştım daha doktorumuzun bulunduğu şehre varmadan başka bir şehirde mecburen başka hastaneye girdik orada bebeğimin birini kaybetmiştim düşük başlamıştı çıldırmak üzereydim en değerli varlıklarımdan biri yoktu artık ve diğerlerinide kaybetmek üzereydim ağrılarım dinmek bilmiyordu düşük ağrısı sandığımız ağrı ise hamilelik sebebiyle oluşmuş olan yumurtalık kistlerinin ağrılarıydı ikisi patlamıştı bile kanamam çok kötüydü üstelik iç kanamda vardı acilen ameliyata alındım yarım saatle hayata tutunabilmiştim ama aklımda ben değil ameliyata girerken bile kalan iki minik yavrum vardı ameliyattan sonra onların iyi olduğunu öğrendik kalp atışlarını duyduk inanılmazdı miniklerim orada bana sıkıca tutunmuşlardı.tam bunları atlattık herşey iyi diyordum 14. haftama kadar sürekli yatıyor olsamda sıkıntı etmiyordum çünkü kuzucukalrım vardı onlar için yatıyordum .ama o gün 14. haftamda gece birden bir kanama biz yine hastanedeyiz ama bu seferde acilde oyalandık çünkü ben oradaki salak doktora 14 haftalık ikiz hamileyim dediğim halde bana gebelik testi yaptırıp sonucu alana kadar beni 2 saat polikiliniğe çıkarmadı.polikliniğe çıktığımızda öğrendikki bebeğimin birinin suyu gelmişti ve bana diğer bebek iyi ancak bu bebeğin kalbi en fazla bir hafta içinde durur dediklerinde bir kez daha yıkılmıştım 3 melekle çıktığım yolda yavaş yavaş eksilmeye başlamıştım .ama canım değil kalbim acıyordu kalbimin acısı daha dayanılmazdı .denilen olmadı bebeğim daha fazla dayandı ama ben enfeksiyon riski altındaydım ilaç kullanamıyordum karaciğerim kötüydü ve doktor bana gebelik sonlandırılmalı dediğinde diyebildiğim tek şey hayır oldu kabul etmedim ölsemde doğuracaktım hem bebeğimin biri çok iyiyidi be onun 21. haftada nasıl hareket ettiğini nasıl bana tekmeler attığını bilirken nasıl kıyardım evet bebeğimin birinin suyu çok azdı ama oda dedikleri gibi olmadı son ana kadar dayandı hergün birgündaha bitti diye sevinirken 25 . haftamda doğum başladı durdurmak için çok uğraştılar ama olmadı 3 aydır yattığım hastanede umutlu bekleyişim son bulmuştu .benim için cinsiyetleri önemli değildi ama bilmek istiyordum ve doktorlar bir türlü söylemiyorladı oysa ben onlarım oğlum yada kızım neyse öyle sevmek için öğrenmek istiyordum söylemediler bende onları doğuma kadar hep benim küçük mısır patlaklarım diye sevmiştim ve şimdi benim o küçük mısır patlaklarım doğmuştu.bir kız .bir erkek hepte içime doğduğu gibi.kızım 600 gr. oğlum 800 gr dı.o gün herkesin mutlu bir şekilde çocuğuyla çıktığı doğum haneden ben tek başıma içim kan ağlayarak sadece içimde değil gözlerimde kan ağlayarak çıktım .doktorların bana ıkın dediğinde ben sadece çığlık atıyordum ıkınmazsam belki doğmazlarda birazdaha kalırlar diye umut işte .ama öyle olmuyormuş( kızımın doğumdan 4 saat sonra öldüğünü ancak 2 gün sonra öğrendim benim cennet kokulu minik kuzum cennete uçmuştu doğumda sadece sırtını görebilmiştim ve hep gözlerimin önünde .oğlumla ise zorlu geçen yoğun bakım günleri başlamıştı .ciğerleri gelişmemişti .ventilatöre bağlıydı derken kapanmayan pda damarı yüzünden daha 900 gr ken kalp ameliyatı oldu. o ameliyathane önünde beklerden ömrümden ömür gitti . ameliyatı atlattık bu sefer ağır bir sarılık geçirdi kanı değişti tam onu atlattık derken verilen kanlar yüzünden 3 kez ağır sepsis geçirdi.herşeyi geride bıraktık artık eve gelmeye hazırlanıyoruz diye beklerken rop ameliyatı olduk ve oğlumun görmeme ihtimali vardı işte artık son darbeyi de yemiştim.allah şükür onuda atlattık şimdi gözlerimizde iyi ,oğlum kucağımda.ama kızımın yeri doldumu derseniz hayır oğlum tesellim oldu yinede allaha binlerce kez şükür o kapılardan tümüyle kucağım boş dönmedim .kızımın mezarına ancak aylar sonra gidebildim çünkü o dayanma gücünü daha önce kendimde buladım o küçücük mezarı gördüğümde canımın yarısının orada olduğunu bilmek beni kahretti ve her oğluma sarılışımda hep diyorum kızım yapayalnız buz gibi toprağa sarılıyor diye şimdi oğlumun doğum günü kızımınsa ölüm yıldönümü geliyor bilemiyorum o gün nasıl olacam oğlum doğdu yanımda diye sevineyim mi yoksa minik kızım yok diye yanayım mı iki tezat duygu aynı anda nasıl yaşanır acaba mutluluk ve hüzün.......

muray senin yaşadıklarında çok zormuş ama en azından oğlun yaşıyo onun için hayata sımsıkı tutun mutlu ol kızının yeri asla dolmaz ama ben dün eşimle konuştum birinden duymuştum meleklerimizi allah cennetine alınca ben annem babam olmadan girmem dermiş sonra mevla ona anne baba yaratırmış meleğimiz anlarmış kokumuzu bilirmiş ben gerçek annemi babamı istiyorum dermiş mevlamda o melek için bizide cennetine alırmış çok üzülüyorum ama elimden bişe gelmiyo dedim eşime şimdi allah verirse evlatlarımız olucak büyüycek dertleri sıkıntıları olucak burası imtahan dünyası geçici ama meleğimizin hiçbi sıkıntısı olmuycak şefaatçimiz olacak bizim oda bende çok rahatladık artık böle düşünüyoruz

evet kızlar konuştum eşimle düşündüm benimde hatalarım vardı aradı beni ne olur evine dön diyo dedim biraz burda kalmaya yada uzaklara gitmeye ihtiyacım var ne olur evine gel diyo ben seni istediğin yere tatile götürcem ama eşimin babası bizi umreye gönderiyo eşimde gelmiyo dedim başka yere gitmem ya umre yada annemlerde kalıcam ilkten istemedi ama ciddi olduğumu anlayınca kabul etti bu ay yer bulabilirsek gidiyoruz inşaallah herşey bizim için daha güzel olacak

acımız çok büyük ama isyan etmeyip hamd edersek mevla ahiretimixzi güldürecek böyle düşün belkide allahın sevdiği kuluyuz insanın derdi olunca mevla geliyo aklına dua ediyoruz ona el açıyoruz ondan istiyoruz belki oda bizim dua etmemizi istiyodur ona yaklaşmamızı istiyodur isyan etme allaha sığın inanıyorum zorda olsa yüzümüzü güldürecek bize bebişler verecek evimiz neşelenecek onlarla herşeyi unutucaz birde yazdıklarınızdan şunu fark ettim burda bebeğini kaybeden anneler hep rahat olmayan insanlar sessiz kimsenin kalbini kırmayan yani hep içimize attık hep stres yaptık bundan sonra karşımızdakinden önce kendimizi düşünelim kendimize değer verelim kimsenin bizi ezmesine izin vermeyelim

off bir sürü şey yazmıştım forumun formatı tekrar değiştirilince bütün yazdıklarım silinmiş.
Muray kaybettiğin bebeklerin için Allah sabır versin. Çok sıkıntılar yaşamamışsın ama yine de şanslısın çok şükür oğlun o kadar erken doğmasına ve onca badire atlatmasına rağmen hayata tutunmuş. Kızım toprağın altında diye düşünme, ben oğlumu hiç öyle düşünemiyorum, yakıştıramıyorum toprağın altına. O şimdi en güzel Cennet bahçesinde diye düşün, dünyanın bütün derdinden, sıkıntısından uzakta. Oğluna sımsıkı sarılınca kardeşlerinin kokusunu, sıcaklığını da getirecektir sana.

Sinannuraycım işlerin yoluna girmesine çok sevindim. Bak gör zamanla herşey daha güzel olucak hele ki minik bebiş bir gelsin çok mutlu bir aile olacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…