Erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler

Canım benim bunlar ne kadar anlayışsız, ne kadar densiz insanlar böyle. Yüreği yaralı bir insanın canının daha fazla acıtmaktan zevk mi alıyorlar. Üzülme arkadaşım Allah büyük, alemde hiçbirşey karşılıksız kalmaz. Elbette sen de sabrının karşılığını alacaksın. Bir kere hamile kalmışsın işte bir daha niye olmasın ki. ınancını kaybetme. Üstelik senin bir tane daha çocuğun vardı yanlış hatırlamıyorsam. Etrafındaki insanların bu anlamsız konuşmalarının ne gereği var ki.Maalesef etrafımız bizi anlayamayan insanlarla dolu. Ama boşver meleklerimiz için zaten yeterince üzülüyoruz bir de değmeyecek insanlar için kendimizi iyice üzmeyelim. Boşver be canım kimse bizi anlamazsa anlamasın biz bize yeteriz.

Son düzenleme:

Canım benim ya Allah yardımcın olsun. Gerçekten sanki orada 50-100 yıl önceki cahil yobaz insanların yaşında yaşıyormuşsun gibi. İnan senden çok o insanlar adına üzüldüm. Yatacak yerleri yok çünki. Yazık gerçekten yazık. Sana bukadar manevi eziyet eden insanların öbür dünyada verecek hesapları çok olacak. Allah sana sabır versin. Allahda onları affetsin demiyorum. Allah bildiği gibi yapsın. Sen moralini yüksek tut. Allah bu üzüntüleri yaşamışa döndürsün seni. Kimin ne olacağı belli olmaz. Hayatın kime ne getireceği belli değil. Allah yardımcın olsun melek annesi.

Kasımda doğum yaptım Mayısta doluyor. Az kaldı. Allah yüzümüzü güldürdün inşallah. Mayısta iyi haberler duymayı nasip etsin Allahım. Yavrularımızı kucağımıza alıp büyütmeyi nesip etsin. Allah herkezi yavrusuna kavuştursun. Evlat acısı vermesin kimseye.

İnşallah yavrunun mezarına da olsa gelmeyi naip etisin inşallah. Gurbet zor Allah yardımcın olsun.

Canım benim acımız yetmiyor gibi birde etrafın lafları akılsızlıktan mı cahillikten mi bilmiyorum ama insanın canını biraz daha yakmak için fırsat kolluyolar sanki.Sen hiç üzülme cevabınıda ver üzülen taraf olma.Herkes haddini bilsin Rabbim bunların mükafatı olarak inşallah bebiş gönderecek bizlere.Hiç üzülme canım benim ağzı olan konuşuyo derler ya.Birde bu tarz konuşmalar hep akrabalardan çıkıyor nedense destek olmuyosunuz en azından yorum yapmayın dimi.Allah biliyo cevabını ver içine atma

allahım yarabbim kendi derdimizi bırakıp bide butarz insanlarla ugraşıyoruz olmazmı benimkilerde seninkinin benzeri ama napalım onları böyle kabul etmek zorundayız
yoksa dahada çıkmaza gireriz allahım herkezi bildigi gibi yapsın allahım sabır versin cümlemize...

inşallah gidersin canım yaz tatile gelmiyormusunuz canım..

inşallah mayısta bebegin gelir seni bekletmeden hayırlısyla allahım gönlümüzün muradını verir inşallah...

şeymacım Allah sabır evrsin. ben de bebeğimin mezarına çok yakınızm ama gidemiyorum. çarşıya çıkarken hep mezarlığın yanından geçiyoruz hep dua ediyorum ağlaya ağlaya gidip ağlaya ağlaya geliyorum ama gidemiyorum işte. ama eşim gidiyo fırsat buldukça hep özür dile oğlumdan gelemediğim için diyorum. her akşam dua okuyup gönderiyorum.yani içim rahat değil gidemediğim için küsücek gibi geliyo ama gidemiyorum daaynamıyorum işte.

malesef etrafa öyle düşüncesiz insanalr olab,iliyo. senin yanan canını daha da yakmaya çalışanlar olabilir ama Allah herşeyi görüyo. senin bunlara sabredip dayanmaya çalıştığını d onmların seni üzmek için yapttkları acımasızlıkları da. sen bebek sahibi olmak için elinden geleni yapıyosun vazgeçmede hayırlısı nezmansa ozman olsun etraftakilerdin ne dediği önemli değil. benim etrafımda öyle insanalr yok Allaha şükür. herkes beni kırmamaya çalışıyor ama farkında olmadan bazen hatırlatıp eskiye döndürdükelri kendilerinden öyel bahsederken kırıldığım oluyo ama napıcaksın. herkesin canı bizim gibi yanmıyoki anlasınlar.yani birilerinin çocukalrından tatlı talı bahsetmeleri bile insana dokunabiliyo bazen. ama işte napalım bzide bu acıalrı çekicekmişiz. Allahım sabır dayanma güzü versin bize. en azından ielrek kırmaya çalışan yok ya da ben öyle sanmak istiyorum.ama herkesten beklediğini bulamuyosun işte. yaşadığın acını yanında hayalkırıklıkları da geliyo. bunalrı da malesef bu şekilde öğrenmemiz gerekiyomuş.neyse takma kafanı canım. Allah herkesin niyetini görüyo. hayatı da insanalrı da çok acı bişekilde tanımış olduk ne yazıkki...

kızlar bi fikrim var. 4444 tefriciye duası varya onu hep beraber paylaşıp okuyalım. bu duann etkili olduğunu düşünüyorum ben. çünkü dua biçok kişinin ağzından tek bir ortak dilekle çıkıyo ve kimin duasının kabul olacağı belli olmaz. ne dersiniz okuyalımmı.

niyetimiz de şu olur: Allahım tüm bebeğini kaybedip tekrar bebek isteyenlerle birlikte bana ve bu duada bana eşlik edenlere en yakın zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat sahibi olup anne olmayı nasip etmen niyetiyle duama başlıyorum..

liste yaparız kim kaçtane okuyacaksa belli zman içinde okuyup bitiririz.

okursanız bende okurum ama kişinin kendisi tek başına okuması daha etkili zor ama benim görümcem başlamıştı eşinin iş bulabilmesi için daha bitirmeden işi buldu hemde bi kaç yerden de teklif geldi

Canim yanlismi düsünüyorum bilmiyorum ama ben sanki oglumun mezarina gidince onu görecekmisim gibi geliyor ...
Öyle olmayacak tabiki ama oglum orada diye düsünüyorum :çok üzgünüm:

Sende zamanla kendinde o cesareti bulursun insaallah canim...

Karsima gecipte bebeklerini hic görmemis gibi seven kisilerde cok oluyor ben alistim artik . Güya bilerek beni kirmiyor insanlar ama yaptiklari hareketlerin altinda kasit ariyorum cogu zaman.
Iki sene önce kaynanam ve kaynatam dogumda yanima geldiler güya kaynanam bana bakmak icin geldi ucak biletlerini bile ben gönderdim bebegim ölünce nasil olsa bebek yok biz su akrabaya gidelim biz suraya gidelim falan dediler.
Birsey diyemedim tabiki ameliyatli halimle ben onlara hizmet etmek zorunda kaldim...

Beni laflariyla ve hareketleriyle deliye döndürdüler...
Ben biraz kiloluyum kendimi bildim bileli hic zayif olmadim maalesef..
Lohusayim ve aciliyim zaten birsey yiyemiyorum bana onu yeme sunu yersen zayiflayamazsin diyorlardi iki lokma yemegi bagazima dizdiler cogu zaman...

Bu ve nice yaptiklari yüzünden türkiyeye gelmek istemiyorum cünkü geldigimde onlarin yanina gelmeliyim esim baska yere gitmez..

Ben bu olaylarda önce ikisinide o kadar seviyordumki inanin kendi annem babamdan farklari yoktu benim icin ama kendileri kaybettiler....

napıcaksın canım oluyor işte. haklsıın gelmeyi istememekte. inşallah bian önce hamile kalırsın da gelirsin öyle. kaç ay oldu kaybedeli. sanırım laporoskopi oldum demiştin. o niçin yapılıyo. sen neden oldun.bian önce hepimizin yüzünü güldürsün Rabbim. acimız hafiflesin.

okursanız bende okurum ama kişinin kendisi tek başına okuması daha etkili zor ama benim görümcem başlamıştı eşinin iş bulabilmesi için daha bitirmeden işi buldu hemde bi kaç yerden de teklif geldi

yaaaaaaaaaaaa. melek76 da demiişti sanki okudum diye kendisi için. ozman ben kendime okumaya başlıyorum bu akşam. ama sizlerde biz liste yapmak isterseniz o nda seve seve katılırım.

bence burda da bi liste yapalım. iyi olur. nedersiniz kızlar. ben kendime okucam ama hep beraber niyet ederek hepimzi için de okuyabiliriz. herkes fikrini yzsın ona göre karar veririz.

Ben oglumu kaybedeli 25 ay oldu canim.
Sürekli kayrnim agriyordu ve tedaviye cevap vermedi vücudum o yüzden doktorum laproskopi yaptirdi sezeryan amwliyattan sonra yapisma olabiliyormus ic organlarda benimde sol yumurtaligimla bagirsagim yapismis onu actilar birde sol taraftaki kisti aldilar bakalim bundan sonra ne olacak.
Tüplerim tikanikmi diyede baktilar ama Allahima sükürler olsun ikiside acikmis...

dediğim gibi yaparsanız ben okurum bide sizinle şunu paylaşmak istiyorum siz ne düşünüyorsun ümmü sübyan diye bişey varmış bi bilginiz varmı galiba bende o var

Kizlar SALATI TEFRICIYE duasini baskasi icin okuyabiliyorsunuz ama kisi basina 4444 tane okunmasi lazim....
Ben hep istedim okuyayim 4444 tane ama bir türlü baslayamadim...
Gayret edip okuyalimda rabbim hepimize hayirli evlatlar nasip etsin INSAALLAH

dediğim gibi yaparsanız ben okurum bide sizinle şunu paylaşmak istiyorum siz ne düşünüyorsun ümmü sübyan diye bişey varmış bi bilginiz varmı galiba bende o var

Canim bu konu hakkinda pek bilgim yok ama okunmak gerekiyormus diye biliyorum ...

Muska falan yaptiriliyor diyede duymustum....

nedemek anlamadım. ende ümmü sübyan var demişsin o ne demkki sinnurycım muska gii bişi falanmı. sana mı yapılmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…