ben cok merak ediyorum göğüslerdeki şişme ve acıma birde gözbebeklerindeki büyüme kesinleşmiş hamilelik belirtilerindenmidir bunları yaşayanlar varmıdır
Aynı durum bende de var canım ama gününün geçmesiymiş en kesin belirti ne kadar var gününe daha? benim geçmek bilmeyecek 3 gün var
merhaba arkadaşlar bende yeni kayıt oldum.. bende senelerdir çocuk hasretiyle yanıp tutuşuyorum.. yazılanları okuyorumda ne çok insan aynı durumda yanlız değilmişim meğer..bende gecen ay aşılama yaptırcaktım fakat dr um gonola f verdi iğneleri kullandım tam yumurtalık takibine başlıcakken dr hastaneden ayrıldığını öğrendim. Sanki o an dünyam durdu.. Nasıl bir vicdansızlıktır. Bende tamamen bıraktım yumurta takibine 2 defa gittim 1 yumurtam gelişmişti. en son 29 kasımda adet görmüştüm. şimdi bunun üztünden 5 gün adetim gecikti. bu sabah test aldım negativ cıktı. ama kasıklarım çok ağrıyo belimdede inceden bir sızı var. belkide yumurtam hiç gelişmedi ve buyüzden adette göremiyorum zaten polikistik overim belkide bu yüzden adetimde olmadı.içimden belki hamileyim diyorum ama idrar testide negativ cıkınca hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur.. sizce idrar testi erken mi??
öncelikle şunu söyleyeyim umarım hamilesindir. ama idrar tetstlerine güvenme. negatif çıkıp hamile olabileceğinn gibi tam terside olabilir. benim 7 gün gecikti ve pozitifi çıktı ama hamile değilmişimo yüzden geciktiysen zaten ben doktora bi görün derim..
canim niye dusuk olsun ben anlamadim ? nolur stres yapma kendine olmucagi yoksada olur.. ben bi dusuk yasadim rabbim korusun seni..
bak bende hamileyim bat bugundu.. 4 gundur idrarda cift cizgi gordum hep ve hergun digerinden daha koyu cikti yani degerlerim artiyordu..dun kan verdim bugun sonucu aldim 38 cikti. doktor bana daha yeni olmus 1-2 haftalik falan dedi.. niye korkuyorsun canim.. birak stres yapmadan yasa.. yasayan biri olarak soyluyorum sana.
benimde arada bir aklima gelmiyor degil niye 38 diye ama stres yapip saglikliysada zarar veririz bu yuzden dusunmuyorum..
tamamen katılıyorum sana arkadaşım.ben bu ay ovulasyon günü falan hesaplamıycam.bu ayda böyle deneyim diyorum.ama eşime öğrettim ovulasyon hesaplamayıyerimseniben adetimin ne zaman başladığınıda biliyo.ovulasyon gününü hesaplamamda adet tarihi yaklaşınca naparım bilmem.tatlicadiarzu
bence tek hamilelik belirtisi testin pozitif çıkması o da sadece belirti, kesin sonuç ultrason
yani bu 15 günlük hamileyim değilimiyim süreçleri ömrümüzden gidiyor
9 aralıkta adet oldum.gecen ay 6 kasımda.ocakta olmadım hala.eczane testı aldım ama negatif.belim agrıyor akıntım gelıyor.bebek ıstıyoruz acaba hamılemıyımdır?bhcg testımı yaptırsam?
merthabalar arkadaşlar.
ben belki de sizlerden çok büyük bir hamile olma arzusunda biriyim.
ama b unun yaşı olmuyor. kariyer yapayım derken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayanlardanım ve 42 yaşımdayım ve çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum.
geöen seneye kadar bir sorun yoktu sadece tüp bebekle şansımın daha çok olduğunu söyledi doktorlar ancak 2 ay önce yaptırdığım testlerde hormon değerlerim kötü çıktı ve yumurta rezervim azalmış ve de tüp bebek ile dahi bebek dahibi olma şansımın yüzde 1 olduğunu söyledi doktorum.
ben hayır ben inanıyorum dedim ve yumurtamı takip edin dedim.
gittim ve 2 yumurta gelişmiş hiç bir ilaç kullanmadan.
sonra bana ovitrelle verdi ve geçen cuma saat 5 te çatlattık. ve cumartesi günü de ilişki önerdi.
2 gün önce idrarımdan kan geldi ve hiç bir rahatsızlık ve ağrı hissetmeden bu hafif pembe kanlı idrarı bekledim. ve dün gece kasık ağrısından ölüyorum sandım ve idrardaki kan yoğunlaştı.
bugün ağrı kesici iğne oldum. böbrek veya idrar yolunda taş dedi doktor. ağrı geçmez ise böbrek filmi istedi.
ama gerek kalmadı ağrı kesildi ama ben bu sefer de regl oldum sanırım. sanırım diyorum çünkü hala bu reng değil sadece hafif kanama diyorum.
bu ne garip bir duygudur ki günlerce regl olsam dahi hayır ben hamileyim diyesim geliyor.
bunun gerçek bir regl olup olmadığını nasıl anlarım bilmiyorum açıkçası. dimam durdu ve kaç yaşında bir kadın olarak bir çocuk oldum bir anda.
inanmak istemiyorum ve rahimdeki basınçtan mı veya idrar yollarındaki basınçtan mı anlayamadım.
çünkü yoğun bir kan değil ve daha sıvı ve pembemsi.
göğüslerimde şişlik vedokununca da ağrı var bu arada.
eğer regl olduysam bu göğüs sancısı geçer mi ?
ya da hamile isem bu kanama normal mi ?
nekadar süre ve yoğunluğu ne olur acaba bilen var mı ?
ve bir soru daha. yumurtalığımın birinde 2 yumurta gelişmeye başlamıştı. saçma olacak belki ama bir yumurta döllendiyse diğer yumurtaya ne oluyor arkadaşlar ?
birileri bana yanıt verirse çok sevineceğim.
slm
merthabalar arkadaşlar.
ben belki de sizlerden çok büyük bir hamile olma arzusunda biriyim.
ama b unun yaşı olmuyor. kariyer yapayım derken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayanlardanım ve 42 yaşımdayım ve çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum.
geöen seneye kadar bir sorun yoktu sadece tüp bebekle şansımın daha çok olduğunu söyledi doktorlar ancak 2 ay önce yaptırdığım testlerde hormon değerlerim kötü çıktı ve yumurta rezervim azalmış ve de tüp bebek ile dahi bebek dahibi olma şansımın yüzde 1 olduğunu söyledi doktorum.
ben hayır ben inanıyorum dedim ve yumurtamı takip edin dedim.
gittim ve 2 yumurta gelişmiş hiç bir ilaç kullanmadan.
sonra bana ovitrelle verdi ve geçen cuma saat 5 te çatlattık. ve cumartesi günü de ilişki önerdi.
2 gün önce idrarımdan kan geldi ve hiç bir rahatsızlık ve ağrı hissetmeden bu hafif pembe kanlı idrarı bekledim. ve dün gece kasık ağrısından ölüyorum sandım ve idrardaki kan yoğunlaştı.
bugün ağrı kesici iğne oldum. böbrek veya idrar yolunda taş dedi doktor. ağrı geçmez ise böbrek filmi istedi.
ama gerek kalmadı ağrı kesildi ama ben bu sefer de regl oldum sanırım. sanırım diyorum çünkü hala bu reng değil sadece hafif kanama diyorum.
bu ne garip bir duygudur ki günlerce regl olsam dahi hayır ben hamileyim diyesim geliyor.
bunun gerçek bir regl olup olmadığını nasıl anlarım bilmiyorum açıkçası. dimam durdu ve kaç yaşında bir kadın olarak bir çocuk oldum bir anda.
inanmak istemiyorum ve rahimdeki basınçtan mı veya idrar yollarındaki basınçtan mı anlayamadım.
çünkü yoğun bir kan değil ve daha sıvı ve pembemsi.
göğüslerimde şişlik vedokununca da ağrı var bu arada.
eğer regl olduysam bu göğüs sancısı geçer mi ?
ya da hamile isem bu kanama normal mi ?
nekadar süre ve yoğunluğu ne olur acaba bilen var mı ?
ve bir soru daha. yumurtalığımın birinde 2 yumurta gelişmeye başlamıştı. saçma olacak belki ama bir yumurta döllendiyse diğer yumurtaya ne oluyor arkadaşlar ?
birileri bana yanıt verirse çok sevineceğim.
slm
Merhaba,ben ilk hamileliğimde tüp bebekle ikizlerime hamile kalmıştım..Tahlil gününe 2-3 gün kala aşırı kanamam olmuştu..Öyle 1,2 damla falan değil..Oldukça yoğun bir kanamaydı hemde...idrar testinde silik çizgi çıkıyor..kan tahliline göre de hamileydim ama beta hcg düşüktü..hemen progesteron iğnelerine başladık..Yavaş yavaş kanamalarım azalmıştı....
Merhaba Allah tüm dileklerimizi kabul etsin..sizlerden yardım istiyorum.24/aralık adetinin ilk gunu 29/aralık son gunu.30/ aralık tarihinden itibaren hemen hemen her gun çalışma yaptık.5 aydır evliyim ilk defa korunmuyoruz.2 haftadır sag ve sol kasiklarimda inanılmaz sancılar,mide bulantilarim,sürekli uyku halim ve sanki hiç gücüm yokmuş gibi yorgunluk hissediyordum.dahiliye doktoruna gittim hormon..vs testleri için 4 tüp kan ve bir idrar testi aldılar benden sonuçlar çok iti çıktı ve jinekologa sevk etti beni.jinekologa gittim durumu anlattım rahim muayenesi yaptı hiçbir problemim yokmuş simar test örneği aldı ve ultrasyon cihazıyla rahmine baktı.rahim duvarın kalınmış.sol yumurtaligimi gösterdi orası boştu sag yumurtaligimi gösterirken çok dancing oldu ve sag yumurtam siyah gözüküyordu çatlamış dedi ...muayene esnasında gözüken o karartinij ciktisinida aldı sindi adet gününe 8 gun var sancılarim devam ediyor.acaba o gözüken karartır bebisni
Hamilelik olup olmadığını anlamak için henüz çok erken..Adet gününüz geçerse kan tahlili ile öğrenebilirsiniz..Kese ve kalp atışının rahimde görülebilmelsi için beta hcg nin en azından 1000-1500 civarı olması gerekir...
Cevap yazdığınız için teşekkür ederim NarMik.ancak o küçük karartinin ciktisi elimde çok heycanliyim.günler gecmiyor sanki.cuma gunu kan testi yaptırmak istiyorum adetimden 4 gun once.hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?