ERKEN UYANMAK İSTİYORUM ARTIK

lanarey

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
183
162
303
Kayseri
Merhabalar herkese
Başlıktan da anlayacağınız üzere sorunum erken uyanmak.cogunuza göre basit gibi gözüküyor ama benim hayatımı düzene sokmam icin bunu yapmam şart.simdi başlıyorum uzun olmaması icin elimden geleni yapacağım.

Kızlar ben kendimi bildim bileli erken uyanmaktan nefret eden bir insanım. Küçüklüğümde okullarım hep öğlenciydi. Okula 12 de gider 6 da gelirdim. ortaogretim ve lisede sabahçı oldu okul cok zorlanırdım ama yine de ses etmeden giderdim cınku o zmn mecburduk sizde bilirsinz ki. Daha sonraları lise de okula bir sene devam edemedim, hastalık geçirdim vücuduma platin takıldı. doktor hayatın boyunca ağır isler yapamazsın işte eğilip kalkma vs gibi seyler yapma dedi belki çalışmayacaksın hayatın boyunca dedi. Bu arada doktorumu cok severim beni de cok sever o yüzden bu kadar gerçekçidir kendisi dedikleri yüzde yüz doğru.

O sıradan sonrA dershaneye yazıldım o da şansıma öğleden sonrA oldu. Gidip geliyordum herkese inat çalıştığımı bir seyler icin çabaladığımı göstermek için. Eve gelince yatakta çalışıyordum ders. Ünv sınavına bu şekilde hazırlandım ama hiç erken kalkmam olmadı yine. Şükür cok yüksek bir puanla cok yuksek bir bölüme girdim.ama onuda 2. Öğretim okudum Ünv şehir dışında kazandım. Tek basıma gittim okudum Allah a bin şükür geldim. Şimdi neden anlatıyorum bunları detayları vereyim ki tavsiyeler gerçekçi olsun diye.

Mezun olduğum sene özel sektörde iyi bir kurumda işe girdim. Bir sene çalıştım o sıralar erken uyanmaya başladım ve gerçekten ilk uyandığımda cok kötü hissediyordum midem bulanıyor falan ama saat 10 gibi kurumda ne kadar iyi olduğunu gordum. Daha sonraları ben işten ayrıldım sağlık sıkıntımdan dolayı.

Su an ders çalışıyorum KPSS icin cınku devlet biraz daha bana sağlık açısından uygun olacak gibi. Yalnız normalde geceleri ders çalışan sabaha karşı uyuyan ben iş hayatından sonrA erken uyanınca ne kadar cok zaman kaldığını görünce erken uyanmak istedim. İnan’ın Aralık ayından beri sürekli bununla uğraşıyorum. 3 gün oluyor. Sonra bozuluyor. utanıyorum demekten ama 10 da uyanıyorum derse geçmek 12 yi buluyor. Normalde 6 da kalkmıs olsam fazladan 5 :6 saat çalışmış olacağım. Uyandığım zaman gün içinde uyuyakalıyorum masa da

platin mevzusunu su yüzden anlattım sabahları zor uyanmamın en büyük sebebi o oldu Artık. Rahatsızlığımdan dolayı belki cok zorlanıyorum bilemiyorum. B12 vs hersey tamam ama bu bir alışkanlık ve ben bu alışkanlığı değiştiremiyorum. Aranızda benim gibi olan sonradan düzelen varsa lütfen beni aydınlatsın lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Yazım hatası yaptıysam affola. şimdiden teşekkürler

disiplinsizliginizle alakali erken uyanmamaniz. haftanin bazi gunleri 5.15 te gayet rahat uyanirken bazi gunleri ise 8.00 de zor uyaniyorum, tek sebebi disiplin (ve toplanti saatleri....haha).

yani olaya disardan muazzam cozumler beklemektense nasil daha disiplinli olabilirimi arastirin bence.

6 çok erken ya ..
Ben ilk işi bıraktıgım zamanlar 8 gibi kendılıgımden kalkıyodum . Gebelikten sonra bıraz dengem şaştı 10 gıbı kalkıyorum smdıde . Hiçbirşeye de geç kalmıyrum. Günüm dolu dolu geçiyor ..

Ah ah bende su ders calışma olmasa cok güzel verim alırım sanırım

Ama 6 da kalkacağım olmuyor diye kendinizi şartlarsanız çalışmaktan verim alamazsın

Her gün yarım saat öne çek 10 da kalkıyorsan 12 de oturma derse 11 en geç başladığın saat olmalı

Fiziksel olarak sıkıntı olmayacaksa evde çalışma kütüphaneye git

Belirli bir düzenin olsun her gün diğerleri gelmiş çalışıyor olacak görüp motive olacaksın

Bir de 6 çok erken sen kalk 8 de başla 9 da sıkıntı olmaz

Acaba benim gibi olup ben söyle söyle yapmıştım alıştım diyenler olur mu diye yazdım danışıyorum yani yorumunuz icin teşekkürler

Sabah erken uyanmak harika. Ben 7 30 da uyaniyorum.
Kpss doneminde 6 da uyanirdim. Bi kahve bi muzik kendime gelirdim. Hele su donem gun erken basliyo hava aydinlaniyor.
Su ara calismiyorum ama uyaniyorum ve cok iyi oluyor.

Yaa evet sırf bu yüzden tüm gün moralim bozuluyor inanır mısınız haklısınız kütüphane olayı iyi yakında da var aslında bunu ben deneyeyim bir. Mantıklı olan da dediğiniz gibi

Kpss doneminde 6 da uyanirdim. Bi kahve bi muzik kendime gelirdim. Hele su donem gun erken basliyo hava aydinlaniyor.
Allahım bana da bana da cok haklısınız erken uyanmak müthiş insanı psikolojik olarak cok rahatlatıyor. Darısı bana gaza geldim şimdi

Yaa evet sırf bu yüzden tüm gün moralim bozuluyor inanır mısınız haklısınız kütüphane olayı iyi yakında da var aslında bunu ben deneyeyim bir. Mantıklı olan da dediğiniz gibi

bak biraz moral vereyim 2016 da KPSS ye girdim

evli çocuklu çalışan bir kadındım

son gördüğüm matematik dersinin üzerinden 18 yıl geçmişti 36 yaşındaydım

kursa da gittim kütüphanede de takıldım

ama hafta sonu hiç çalışmadım hatta evde olduğum tek dakika çalışmadım diyebilirim

88 aldım hatta üstüne üniversite sınavına girip ikinci üniversitemi de kazandım hatta bölüme 4. olarak girdim

çalışırsan yaparsın

fakat en önemli engel kendimiziz

ama şöyle ama böyle diye bahane çokkkk

ben de bulurum bir sürü bahane sen de

önemli olan bir şeyleri engel görmeden en iyisini yapmaya çalışmak

kurs arkadaşlarım vardı evde tüm işi anneleri yapan kursta yiyecekleri sandviçe kadar hazırlayan gerektiğinde kaldıran vs vs

ama onlar da bazı bahaneler bulup çalışmadılar hatta bana sen nasıl yetişiyorsun dediler

tek çözüm var istekli olmak

evet 6 da kalkma istersen 10 da kalk ama düzenli ve azimli çalış

bugün 6 da kalkamadım lanet olsun diye günü öldüreceğine 12 den sonra gece 12 ye 12 saat var o arayı değerlendir

kaçta yatıyorsun da 7.30 da kalkıyorsun

ben de 7.15 te kalkıyorum ama benimki mecburiyetten diyeceğim

bu mevsimde özellikle uyku hiç yetmiyor gibi geliyor bana

Hayatım boyunca erken yatıp erken kalktım diyebilirim. Öğrencilik, çalışma derken şartlar hep böyle gelişti. Gece 22.00 yatak, sabah 06.00 kalkış. Şimdi evlilik, bebek, çocuk derken yapamıyorum o kadar ama hayatımın en verimli ve dinç zamanlarıydı. 35 yaşı hiç göstermiyorsun cümlelerini duyuyorsam şimdi, bence bu alışkanlığa borçluyum. Çocuklar büyüse de yine yapabilsem... insan fıtratının bu düzen içerisinde maksimum huzuru ve sağlığı yaşayabildiğine inanıyorum. Gece el ayak çekiliyorsa bir anlamı vardır herhalde.

Son düzenleme:
Gec uyanirdim ben de eskiden, universite yillarinda ama gec de yatardim. Mesela sabah 11de kalkiyorsam gece 3-4 gibi yatardim. Gec kalkiyorsaniz gec uyumayi, gece ders calismayi deneyebilirsiniz.

6 da kalkamiyorsaniz 7de kalkarsiniz,olmadi 8-9. Yine 12de kalkmanizdan iyidir. Bana bahane uretiyorsunuz gibi geldi. Cani isteyen kalkar da calisir da.
Erken kalkan insanlarin daha yeteneklerini aciga vurabilecek kabiliyette ve hayatta basarili oldugunu dusunuyorum. Devlette calismak istemenizi anlayabiliyorum ama onlar da oglende gelmiyor ise,sabah uyaniyorlar.

Ben sabahları zorla erken kalkanlardanım. Kızım kreşe gidiyor, 9 ayını dolduracak bir de bebeğim. Yatmam gece 1 bazen 2 yi buluyor ama tamamen keyfi. İlk dönem sabah altıda kalkıyordum hayalet gibi geziyordum. Şimdi 7'de kalkıyor kahve yapıyor ve saat 7.45'e kadar uyku sersemi salonda ayılabilmek için takılıyorum. Aynen şu şekil; yüzümü defalarca soğuk su ile yıkıyor, kahveyi alıp salondaki koltuğa kuruluyorum. Başımı aman bir yere yaslamayayım gözler pat gidiyor. 45 dakikada anca ayılıyor, kızımı da uyandırıp hazırlıyor ve saat 8.13'te aşağı servise indiriyorum. Diyorum ki X okula gitsin eve çıkıp doğru yorganın altına gireceğim. Soğuk hava çarpınca anında ayılıyorum ve yatmak hayal oluyor ama nedense uyanır uyanmaz balkona çıkıp o soğuk havayı yemeyi gözüm kesmiyor.

Varsa 5 dakikada ayılabilen arkadaşlar tavsiye alırım.

Ah ne güzel bir yazı içim açıldı okurken azim istek hepsi var cok tebrik ediyorum sizi. Cok teşekkür ederim cok güzel moral oldu bana. Her şey bizim elimizde ve ben bahane üretiyorum asla yok bundan sonrA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…