- Emoji Skoru
- 14
- Puanlar
- 3
- Konu Sahibi YARDIM EDIN NOLUR
Merhaba anneler bundan önce oğlumda otizm olup olmadığı hakkında çok tereddütlerim vardı şu an oğlum 13 aylık ve 8 aydan beri eğitim görüyor olumlu ve olumsuz yanlarıyla birlikte bilgili annelerden fikir istiyorum böyle olup normal gelişim gösteren var mı?
Olumlu yanları
Al ver otur komutunu anlıyor Alkış,baybay,çak,telefon alo taklidi,parmakla kızma,gol hareketi gibi hayır yapma kafa sallayarak cogu cocugun yaptıgı taklitleri anlıyor ve yapıyor
İsme tepkisi var bir şeye daldığında 4/5 cagırmada bakar
Hayırdan anlıyor bazen bu konuda ısrarcı oluyor ama yınede yapma dıyınce yapmıyor
İşaret parmagını kullanır bazen her şeye kullanıyor tam oturmadı
Anne babayı tanır babasına baba ,bana anne ya da mama der
20 den fazla kelimesi var çoğunu doğru ve anlamlı kullanır oyuncaklarınıda öyle
hayvanları tanır seslerini ya da ısımlerını soyler bır cogunun
Olumsuz yanları
Arabalara takıntılı bir hali var ve dışardaki balonlara aşırı derece cok sevıyor takıntı gibi sureklı arabaları ve balonları işaret ediyor
Görüntülü kimle konuşursa konuşsun asla yüzüne bakmıyor telefonda kimseyle konusmuyor sanıyelik bakıyor cekıyor gozlerını
Karşılıklı oyunlarda çok başarısız yüzyüze oyunları sevmiyor surdurmuyor
Dışarda oyuncak arabalı ya da yemek yıyen bırı gorunce cekınmeden elındekını almaya çalışıyor uzaklaştırdıgımızda şiddetli ağlıyor tekerlekli oyuncakları cevırır ama normal şekilde de oynar arabayı sürer ama tekerınıde cevırır
Su takıntısı var dışarda fıskiye görse oraya gıtmek ıster
Salyası hala akıyor heyecanlanıp cok fazla konusunca asırı salya akıtıyor
Öpücük eliyle atmaya çalışıyor ama sessiz agzıyla opucuk atamıyor
Geli anlasa dahi yapmıyor baska odadan cagırınca gelmıyor
Olumlu yanları
Al ver otur komutunu anlıyor Alkış,baybay,çak,telefon alo taklidi,parmakla kızma,gol hareketi gibi hayır yapma kafa sallayarak cogu cocugun yaptıgı taklitleri anlıyor ve yapıyor
İsme tepkisi var bir şeye daldığında 4/5 cagırmada bakar
Hayırdan anlıyor bazen bu konuda ısrarcı oluyor ama yınede yapma dıyınce yapmıyor
İşaret parmagını kullanır bazen her şeye kullanıyor tam oturmadı
Anne babayı tanır babasına baba ,bana anne ya da mama der
20 den fazla kelimesi var çoğunu doğru ve anlamlı kullanır oyuncaklarınıda öyle
hayvanları tanır seslerini ya da ısımlerını soyler bır cogunun
Olumsuz yanları
Arabalara takıntılı bir hali var ve dışardaki balonlara aşırı derece cok sevıyor takıntı gibi sureklı arabaları ve balonları işaret ediyor
Görüntülü kimle konuşursa konuşsun asla yüzüne bakmıyor telefonda kimseyle konusmuyor sanıyelik bakıyor cekıyor gozlerını
Karşılıklı oyunlarda çok başarısız yüzyüze oyunları sevmiyor surdurmuyor
Dışarda oyuncak arabalı ya da yemek yıyen bırı gorunce cekınmeden elındekını almaya çalışıyor uzaklaştırdıgımızda şiddetli ağlıyor tekerlekli oyuncakları cevırır ama normal şekilde de oynar arabayı sürer ama tekerınıde cevırır
Su takıntısı var dışarda fıskiye görse oraya gıtmek ıster
Salyası hala akıyor heyecanlanıp cok fazla konusunca asırı salya akıtıyor
Öpücük eliyle atmaya çalışıyor ama sessiz agzıyla opucuk atamıyor
Geli anlasa dahi yapmıyor baska odadan cagırınca gelmıyor