• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken yaşta otizm riski

8 aylıkken neler yapıyordu sizi şüphelendiren şeyler neydi?
Bizim sürecimiz 4 aylığa yakın başladı göz temasının yakın mesafede olmaması sosyal gülmenin seçici olması anne babayı tanımaması oyuncaklara aşırı bagımlılık içeri kim girdi kim çıktı farketmemesi anneyi aramaması herkesin kucagına gitmesi yabancı ayrımı olmaması gibi çok fazla şey var

Bizim sürecimiz 4 aylığa yakın başladı göz temasının yakın mesafede olmaması sosyal gülmenin seçici olması anne babayı tanımaması oyuncaklara aşırı bagımlılık içeri kim girdi kim çıktı farketmemesi anneyi aramaması herkesin kucagına gitmesi yabancı ayrımı olmaması gibi çok fazla şey var
4 aylık bebekte mi bunlari fark etmemesi sizi otizm suphesine itip çocuk doktorlarina yönlendirdi 4 aylık bebekte 🤔

4 aylık bebek yabancıya gidince ağlamaz ki ayrılık kaygısı zaten 9. Ay gibi başlıyor benim bebeğimde de hiç olmadı.
Özel eğitimde ne yapılıyor?

4 aylık bebekte mi bunlari fark etmemesi sizi otizm suphesine itip çocuk doktorlarina yönlendirdi 4 aylık bebekte 🤔
Ya ben de çok şaşırdım bu mevzuya. 4 aylıkken insan seçmez ki zaten bebek daha o kadar algıları açılmıyo o zaman.

Ya ben de çok şaşırdım bu mevzuya. 4 aylıkken insan seçmez ki zaten bebek daha o kadar algıları açılmıyo o zaman.
Yani birde konuyu okuyunca bebeğin yaptığı herşey normal geldi bana benimde kızım 3.5 yaşında o aylarda yaşlarda aynı şeyleri yapıyordu hatta bir ara ay dedeye takmıştı dışarı çıktığımızda kafa yukarıda onu arıyordu benim ve eşimin hoşuna bile gidiyordu aman neden bu çocuk buna takti demedim hiç yada konuşması geç oldu ama yürümesi dış çıkarımı erken oldu eskiler erken yururse zaten geç konuşur dedi ustunede düşmedim çok ilginc.geldi bana

Yani birde konuyu okuyunca bebeğin yaptığı herşey normal geldi bana benimde kızım 3.5 yaşında o aylarda yaşlarda aynı şeyleri yapıyordu hatta bir ara ay dedeye takmıştı dışarı çıktığımızda kafa yukarıda onu arıyordu benim ve eşimin hoşuna bile gidiyordu aman neden bu çocuk buna takti demedim hiç yada konuşması geç oldu ama yürümesi dış çıkarımı erken oldu eskiler erken yururse zaten geç konuşur dedi ustunede düşmedim çok ilginc.geldi bana
Olumsuz olarak yazılan çoğu şeyi benim de bebrğim yapıyo 20 aylık. Yani bilemiyoruz tabi belki semptomlar yazdığından daha ağırdır.

Bunların hepsi çok normal, benim kızımda o aylarda sizin yazdıklarınızı yapıyordu .Ben de çok kaygılı bir anneyim, 9 aylıkken hiç babıldamıyor diye doktor doktor, terapist terapist gezerken en son gittiğim özel terapist bu işin artık ticarete döndüğünü, özellikle kaygılı ailelerin çok kolay suistimal edilebileceğini söylemisti. Kızım 18 aylıktı yanılmıyorsam gittiğimizde ve bana eğer terapi için çok küçük olduğunu , biz istersek terapiye başlatabilecegini fakat bunun güvenli bağlanmamızı bozabileceğini söyledi.
Meslek etiği ve deontolojisine uygun davranan hekim , terapist araştırmanızı öneririm

Hayır biz bunların daha fazlasından endişe ediyorduk bunların çoğu 8 aya kadar devam etti 8 ayda hala göz teması kısıtlılıgı ve aile uyesınden hıc bırını tanımama farklı tepkıler vermemek gıbı tanıdıgını gosteren bir çok etkılesımı yoktu 8 ayda doktora götürüldü yani bu sureç 4 aylıkken değil 8 aylıkken hala devam etmesiyle başladı ve yazmadığım bir çok semptom daha var 🥲

Bunların hepsi çok normal, benim kızımda o aylarda sizin yazdıklarınızı yapıyordu .Ben de çok kaygılı bir anneyim, 9 aylıkken hiç babıldamıyor diye doktor doktor, terapist terapist gezerken en son gittiğim özel terapist bu işin artık ticarete döndüğünü, özellikle kaygılı ailelerin çok kolay suistimal edilebileceğini söylemisti. Kızım 18 aylıktı yanılmıyorsam gittiğimizde ve bana eğer terapi için çok küçük olduğunu , biz istersek terapiye başlatabilecegini fakat bunun güvenli bağlanmamızı bozabileceğini söyledi.
Meslek etiği ve deontolojisine uygun davranan hekim , terapist araştırmanızı öneririm
Kesinlikle bu konuda katılıyorum ama inanın bizim durumumuz biraz farklıydı maalesef daha iletişim kopukluğu konusunda odaklıydık iletişim adı altında hiç bir etkileşimi yoktu bizlere karşı iletişim kanalı açmayı bilmiyordu başarısını sunmazdı bizi tanımıyordu kısacası varlığımız yokluğumuz onun ıcın önemli değildi acıktıgında aglamazdı saatlerce aç kalabilirdi mızmızlanmazdı ya da gülmesi yok derecedeydi yanında ses cıkarsak kim cıkarıyor diyip bakmazdı

Bana her şey normal geldi. 24 aydan önce otizm teşhisi koyulamaz diye biliyorum. 13 aylık bebek daha napsın
çoğunu eğitim ve evde destekle kendisine biz öğretmeye çalıştık diyebilirim bu yüzden hala daha yapamadıkları o yüzden biraz daha gözümüze batıyor abartı geliyor olabilir sizler için

Siz Ankara'da deyince tahmin ettim kim olduğunu bı arkadasimin bebeğine de öyle dedi sonra çocuk bir yaşına yakın bı daha gitti beni ve otizmi unutun demiş inşallah size de öyle der ama unutmayın çocuğunuz daha çok küçük

ya goz temasindan suphelenmissiniz de, bu doktorunuz sizden gorme ve isitme testi istedi mi? Benim kanim cekildi acikcasi 8 aylik bebek icin otizm suphesi denilmesi. Bu saydiklariniz da 13 aylik bebekler icin gayet normal hareketler (olumlu ve olumsuz olanlari da dahil)

Back
X